Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-04, 10:25   #3301
emily863
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
A propo - dziewczyny czy mogłybyście napisać, ile wasze maluchy mają cm w główce i brzuszku i w którym miesiącu - parametry HC i AC?
Ja się strasznie przejmuję główką, bo z USG w 31 tygodniu 2 dniu wychodziło, że ma 30,29 cm. Mąż w dniu porodu miał 33 cm i teściowa strasznie się z nim męczyła przy porodzie.
Mi lekarz mówi wagę, w kartę system wpisuje wszystkie pomiary, ale nawet o to nie pytam. Wystarcza mi zapewnienie, że wszystko jest w porządku.
Z ciekawości zajrzałam do mojej książeczki zdrowia. Ja miałam obwód głowy 34 cm i nic mi nie wiadomo o tym, żeby to był jakiś straszny poród, wiec nie słuchaj teściowej. W końcu to nie Ty z nią jesteś spokrewniona i żadnego podobieństwa tu nie musi być.
Dobrze że ja nie mam wokół siebie osób, które by mnie straszyły porodem.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:26   #3302
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za trzymanie kciuków. Notatnika nie znalazłam, ale dogadałam się z kierowniczką sekretariatu i ma mi odnaleźć i przygotować kilka spraw, a ja tylko przyjadę do pracy i je sobie przejrzę czy będą się nadawać.

Teraz choćby się waliło i paliło nie mogę urodzić wcześniej, niż w marcu. Więc nie straszcie na forum odchodzącymi czopami i skurczami

Kochana trzymam za was kciuki. Mój młody w 32 tyg. miał brzuszek o prawie tydzień do tyłu, za to główkę o 2 tygodnie i 2 dni do przodu. Lekarz - profesor uspokajał mnie, że nie widzi nic niepokojącego, że wszystkie organy są w porządku.

A propo - dziewczyny czy mogłybyście napisać, ile wasze maluchy mają cm w główce i brzuszku i w którym miesiącu - parametry HC i AC?
Ja się strasznie przejmuję główką, bo z USG w 31 tygodniu 2 dniu wychodziło, że ma 30,29 cm. Mąż w dniu porodu miał 33 cm i teściowa strasznie się z nim męczyła przy porodzie.
Ost.pomiar mam z 33t6d
I tam AC 30,16
HC..nie moge znalesc

Ale jak rodzilam swojego synka nr 1 to mial glowke 33 a obw.klatki piers.32.
Porod byl meczocy ale wcale nie ze wzgledu na te wymiary tylko dlatefo ze rodzilam pierwszy raz i dlugo to trwalo. Samo wypchnicie przy partych przy tych rozm.dziecka bylo ok. A wierz mi ze raczej jestem szczupla
Tesxiowa raczej sie straszy bo znam dziewczyny co nawet w 10 min wypychaly dziexko o obwodzie glowki 36.
Oczywiscie to sprawa indywidualna ale nie sugeruj sie tesciowa...

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
U mnie usg w 32t 6d
HC 297.5 mm 32t6d
AC 283,5 32t3d

niunia_ona nie martw się w szpitalu naprawdę kobieta czuje się bezpieczna, tam Wam się nic złego nie stanie. Dziwne tylko że masz przyjść do szpitala dopiero w piątek.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:27   #3303
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
omg kebab? ja na szczęście na fast foooody nie mam narazie chcicy

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

nie nieeeee lepiej nie przenoś, bo wtedy wyjdzie na to że takie panikary nieprzygotowane jak ja urodzą jako pierwsze, a tego bym nie chciała oj niee
na wszelki wypadek spinam dupke i dzisiaj może ubiore już łóżeczko czy się mocno zakurzy? jak myślicie? dobry to pomysł ?
No co Nie pamiętam kiedy jadłam kebaba

Mam ten sam dylemat co do ubierania łóżeczka

https://www.youtube.com/watch?v=LuIO27jdMiU taka akcja wczoraj była pod szpitalem w którym zamierzam rodzić najbardziej wkurza mnie to jak media manipulują informacjami grrrrrrrr
Stary 2015-02-04, 10:31   #3304
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

nie nieeeee lepiej nie przenoś, bo wtedy wyjdzie na to że takie panikary nieprzygotowane jak ja urodzą jako pierwsze, a tego bym nie chciała oj niee
na wszelki wypadek spinam dupke i dzisiaj może ubiore już łóżeczko czy się mocno zakurzy? jak myślicie? dobry to pomysł ?
ja mam juz ubrane łóżeczko i przykryłam wielkim białym płóciennym prześcieradłem, żeby kurz na łóżeczku nie osiadał

antoxa ale straszny ten filmik, ale masz rację, media manipulują ludźmi...
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:33   #3305
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
EdithS Brawa za wspaniałe wieści powizytowe!

crystal25 Trzymam kciuki za wyniki badań

ojustyna Przepiękna lampka!

niunia_ona Wszystko będzie dobrze! Będziecie z Julką pod dobrą opieką.
dziekuje

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:

ja lozeczko najchetniej bym mezowi kazala ubrac ale pewnie nie wytrwymam i zrobie to wczesniej
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:34   #3306
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
U nas całkowity remont łazienki , ściąganie tapet w jednym z pokoi położenie gładzi i malowanie naszej sypialni bo robiąc łazienkę dorobiliśmy sie ścian w pokoju jak w Jugosławii ;/ Załącznik 5906278
Wygląda jakbyście do siebie strzelali

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:35   #3307
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Cześć Kochane,

dziękuję za troskę, już nadrabiam i piszę co u mnie

Wizyta udana, Maleńka waży 2900g, obrócona nadal główką, więc szykuje się pomału do wyjścia. Moja szyjka króciuteńka, ale rozwarcie stoi na 1cm od poprzedniej wizyty, więc gin powiedział, że mogę jeszcze ze 2 tyg pochodzić ze spokojem, ale to oczywiście czas pokaże.
Moje wyniki moczu wg niego nie są aż tak złe, mam łykać sobie tylko ziołowy urosept i dużo pić, by wysiusiać bakterie. Ja przytyłam 200g, więc waga mi stanęła, ale mam mierzyć ciśnienie regularnie, bo od 2 wizyt mam podniesione, nie jest tragiczne, ale jest to odchylenie od mojej wcześniejszej regularnej normy.
Żadnych innych leków już mam nie brać. No i dziś tż obiecał, że zabierze mnie wreszcie na spacer, cieszę się strasznie, bo od listopada nie byłam na spacerze spacerze, jedynie kilka kroków do auta i z auta do domu czy sklepu.
Wczoraj wieczorem miałam skurcze w domu, chyba po badaniu, bo gin jakoś boleśnie mnie przebadał, ale przeszły. Powiem Wam, że nawet nie panikowałam, czekałam czy będą mocniejsze. Jakoś się uspokoiłam tym tematem i na serio mogę rodzić
za super wizyte kurcze... tez czuje dziwny spokoj... ja od kilku dni codziennie mam delikatne skurcze ale to pod wieczor, chyba sie organizm przygotowuje

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
to teraz wyjścia nie masz i musisz ten awans dostać, my czarujemy i kciuki trzymamy

a co do parametrów, to u mnie w 31 tc hc=27,51 a ac=25,91 więc też główka do najmniejszych nie należy ale dziecku głowy już nie zmniejszymy więc nie ma co się zamartwiać na zaś, dla mnie wogle nierealne jest wyjście dziecka przez taką małą szparke

nusiekowa i crystal !! odkupujecie mi słodycze, zjadłam zdrowe śniadanie a wy z czekoladkami i szwrlotkami i poszłoooooo w ruch to co miałam zabrać ze sobą do koleżanki ja z wami to zostane tucznikiem i będzie plus 50 kg

Ja ci kupie cale sniadanie a na sniadanie Uwaga slodycze
Stary 2015-02-04, 10:36   #3308
nouvelle2
Zakorzenienie

Zmywarka nam zalała cala kuchnie dobrze, że mama była jeszcze w domu (zaraz jedzie na basen), bo gdybym sama miała całą kuchnie na kolanach posprzątać, to chyba później prosto na IP bym jechała... mam poranek z atrakcjami

Stary 2015-02-04, 10:36   #3309
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Gratuluję udanych wizyt
Crystal25 trzymam kciuki za dobre wyniki badań
Joamro- właśnie też się zastanawiałam czemu EdithS się nie odezwała po wizycie
Niunia ona- kochana będzie dobrze, najważniejsze że będziesz pod dobrą opieką i w razie co lekarze szybko zareagują, nie mniej jednak uważam że wagą maluszka i rozmiarem brzuszka się nie przejmuj bo tu łatwo o pomyłkę, ja w pierwszej ciąży miałam na odwrót tzn waga zawyżona o ponad 500 gram i straszyli mnie że mała ma za duży brzuszek tak ok 2 tygodnie do przodu, a urodziła się zdrowiuteńka

Alunia79- super brzuszek
dziekuje
Stary 2015-02-04, 10:37   #3310
nouvelle2
Zakorzenienie

A moje łóżeczko MOŻE będzie jutro do odbioru, strasznie się ociągają ala:

Stary 2015-02-04, 10:40   #3311
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Mi lekarz mówi wagę, w kartę system wpisuje wszystkie pomiary, ale nawet o to nie pytam. Wystarcza mi zapewnienie, że wszystko jest w porządku.
Z ciekawości zajrzałam do mojej książeczki zdrowia. Ja miałam obwód głowy 34 cm i nic mi nie wiadomo o tym, żeby to był jakiś straszny poród, wiec nie słuchaj teściowej. W końcu to nie Ty z nią jesteś spokrewniona i żadnego podobieństwa tu nie musi być.
Dobrze że ja nie mam wokół siebie osób, które by mnie straszyły porodem.
Tez sie z tym zgadzam, u mnie w rodzinie duze dzieci byly, mama ciocia pocieta, a mama pod narkoza byla szyta tak popekala, tesciowa tez z trojka dzieci a u mnie wychodzi ze synek duzy nie bedzie, a tak panikowalam z poczatku ze to duze dziecko bedzie bo kazdy w rodzinie mial wiec nie warto porownywac tak mi sie zdaje, dla jednej mamusi ciezki bedzie porod 3 kg dziecka a dla innej bedzie szybki i latwy 4 kg i duzego dziecka
Stary 2015-02-04, 10:40   #3312
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
U mnie usg w 32t 6d
HC 297.5 mm 32t6d
AC 283,5 32t3d

niunia_ona nie martw się w szpitalu naprawdę kobieta czuje się bezpieczna, tam Wam się nic złego nie stanie. Dziwne tylko że masz przyjść do szpitala dopiero w piątek.
bo jutro idę na ktg i potem do szpitala...

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:42   #3313
debraM
Wtajemniczenie

Hejo

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A my wczoraj mieliśmy kontrole oczek i jest regresja zmian, także jak na razie jest ok, za 2 tyg KOlejna kontrola

Ale śliczne maty SKIP HOP wypatrzyłam wpisuje na listę do późniejszego zakupu Załącznik 5904972Załącznik 5904971
Jakia wspaniała wiadomość oby tak dalej
Ja kupiłam tą matę szaro-żółtą Mam nadzieję, że się sprawdzi.
Cytat:
znalazłam zdjęcie "przed" Oleńkowej lampeczki więc teraz moge ujawnić kolejną z moich metamorfoz, a wystarczyła biała farba i nowy abażur (z licytacji za 31 zł) i trochę chęci i takim oto cudem mam chyba największą lampkę nocną w dziecinnym kąciku
Ale śliczna lampka i jaki ładny pokoik Chwaliłaś się już? Jak tak to mogę prosić o powtórkę?
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja juz mam takie czarne mysli ze szok
boze wczoraj ryczalam caly wieczor!!
Oj biedna Nie płacz już Będziesz pod stałą opieką i nie ma powodów do zamartwiania się. Będzie dobrze

Dziewczyny, zdrówka dla Waszych starszaczków

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:46   #3314
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Zmywarka nam zalała cala kuchnie dobrze, że mama była jeszcze w domu (zaraz jedzie na basen), bo gdybym sama miała całą kuchnie na kolanach posprzątać, to chyba później prosto na IP bym jechała... mam poranek z atrakcjami
ojej :/ no to basen w domu teraz macie

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
A moje łóżeczko MOŻE będzie jutro do odbioru, strasznie się ociągają ala:
czekamy na zdiecia
Stary 2015-02-04, 10:48   #3315
Lila_17
Rozeznanie

Witam Mamusie
Kochane baaardzo dziękuję za trzymane kciuki i gratulacje Tak się cieszę, kontrola mnie bardzo uspokoiła i już czekam na planową wizytę 10.02 wreszcie podejrzymy, co tam u naszego synka:P Dziś TŻ ma urodziny, więc pewnie jakieś odwiedziny będą się szykować, ale ja stosuje się dalej do zaleceń i nie mam zamiaru nic robić, niestety w tym roku, jak coś TŻ musi dać sobie radę, a ja mu to wynagrodzę w późniejszym terminie

Niunia na pewno będzie wszystko dobrze, co inny lekarz sprzęt to inne wymiary, zawsze coś tam będą się różnić. Jesteś na takim etapie ciąży, że Juleczka urodzi się zdrowa i silna, zobaczysz, wierzę w to i w magię mamuś marcowych
Crystal kciuki zaciśnięte, żeby z badaniami było wszystko oki i będzie, nie ma innego wyjścia
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:49   #3316
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Zastrzelę się

Chciało mi się czegoś słodkiego, więc zrobiłam sobie kakao. Totalna resztka, na ostatni kubek. Cieszyłam się jak dzieciak, że jeszcze ta ksztyna kakao mi została i śpiewałam do TŻ kręcąc łyżką, aby wymieszać je w mleku.
I nagle coś puknęło i chlusnęło. Kubek mi pękł i cała zawartość wylała się na blat i podłogę

Jutro chyba kupię cały regał słodkości. Tak łatwo się nie dam.
o kurczę ale bym się wkurzyła
Ja wczoraj się popłakałam bo miałam ochotę na lody a tŻ nie chciał iść do sklepu

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
hej..
ja tylko na chwile, zeby chociaż się przywitać... Do androbienia mam 20 stron, mam nadzieje ze uda mi się..

U nas starszak choruje, i niestety nie obyło się bez wizyty w szpitalu... póki co pozwalają leczyć w domu, przynajmniej próbować a na kontrole mamy ejździć co drugi dzień, w razie pogorszenia od razu szpital, ale tż musiałby z nim zostać a ja nawet nie mogę dowiedzać (jest zakaz ogólny bo epiedemie jakies są...) wiec siedze i się dołuje nie mam pojęcia co jest grane, był okazem zdrowia, wszyscy zawsze w szoku jaki silny a teraz się sypie na maksa....
Na wizycie znowu wyszła jakaś infekcja pochwy, wiec wymaz od razu robiłyśmy.
Remont dzieciowego pokoju przełożony ze względu na powyzsze sprawy i tak oto znowu czarna dupa

Nie smęcąc dalej, mam nadzieje że w tym ostatnnim trymestrze jakoś dajecie radę
Zdrówka dla synka

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
witam bylam u lekarza i jest nie za ciekawie , wody zmniejszone do 5.8 ide w piatek na oddzial, malej brzuszek jest mniejszy o dwa tyg a jej waga 2500 moj lekarz podał złą wagę musiał się pomylic. boję się a ja jeszcze chora jak smok
Będzie dobrze

Cytat:
Cześć Kochane,

dziękuję za troskę, już nadrabiam i piszę co u mnie

Wizyta udana, Maleńka waży 2900g, obrócona nadal główką, więc szykuje się pomału do wyjścia. Moja szyjka króciuteńka, ale rozwarcie stoi na 1cm od poprzedniej wizyty, więc gin powiedział, że mogę jeszcze ze 2 tyg pochodzić ze spokojem, ale to oczywiście czas pokaże.
Moje wyniki moczu wg niego nie są aż tak złe, mam łykać sobie tylko ziołowy urosept i dużo pić, by wysiusiać bakterie. Ja przytyłam 200g, więc waga mi stanęła, ale mam mierzyć ciśnienie regularnie, bo od 2 wizyt mam podniesione, nie jest tragiczne, ale jest to odchylenie od mojej wcześniejszej regularnej normy.
Żadnych innych leków już mam nie brać. No i dziś tż obiecał, że zabierze mnie wreszcie na spacer, cieszę się strasznie, bo od listopada nie byłam na spacerze spacerze, jedynie kilka kroków do auta i z auta do domu czy sklepu.
Wczoraj wieczorem miałam skurcze w domu, chyba po badaniu, bo gin jakoś boleśnie mnie przebadał, ale przeszły. Powiem Wam, że nawet nie panikowałam, czekałam czy będą mocniejsze. Jakoś się uspokoiłam tym tematem i na serio mogę rodzić
super, że wszystko dobrze

Gratuluję wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze
Stary 2015-02-04, 10:51   #3317
niunia_ona
Zakorzenienie

idę do zwyklego lekarza bo juz nie mogę mam taki katar chrypę;/
gardło boli idzie oszaleć///

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-04, 10:51   #3318
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za trzymanie kciuków. Notatnika nie znalazłam, ale dogadałam się z kierowniczką sekretariatu i ma mi odnaleźć i przygotować kilka spraw, a ja tylko przyjadę do pracy i je sobie przejrzę czy będą się nadawać.

Teraz choćby się waliło i paliło nie mogę urodzić wcześniej, niż w marcu. Więc nie straszcie na forum odchodzącymi czopami i skurczami

Kochana trzymam za was kciuki. Mój młody w 32 tyg. miał brzuszek o prawie tydzień do tyłu, za to główkę o 2 tygodnie i 2 dni do przodu. Lekarz - profesor uspokajał mnie, że nie widzi nic niepokojącego, że wszystkie organy są w porządku.

Kochana ja miałam badanie dokładnie tak jak Ty w 31t2d i aż poszukałam wyników oto moje:
AC- 26,90 cm
HC- 30,53 cm
HC*- 29,79 cm
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:51   #3319
luzna25
Zadomowienie

niunia_ona nie płacz, bo to w niczym nie pomoże! Najważniejsze, że będziesz miała dobrą opiekę To już końcówka, dasz radę
Tak jakby nie mogli Ci zrobić tego KTG w szpitalu już... Przynajmniej mniej byś się denerwowała, a tak to oczekiwanie do piątku.... Trzymam kciuki aby to były tylko złe podejrzenia, a z Wami wszystko w porządku

EdithS gratuluję udanej wizyty
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:52   #3320
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
Kochane baaardzo dziękuję za trzymane kciuki i gratulacje Tak się cieszę, kontrola mnie bardzo uspokoiła i już czekam na planową wizytę 10.02 wreszcie podejrzymy, co tam u naszego synka:P Dziś TŻ ma urodziny, więc pewnie jakieś odwiedziny będą się szykować, ale ja stosuje się dalej do zaleceń i nie mam zamiaru nic robić, niestety w tym roku, jak coś TŻ musi dać sobie radę, a ja mu to wynagrodzę w późniejszym terminie

Niunia na pewno będzie wszystko dobrze, co inny lekarz sprzęt to inne wymiary, zawsze coś tam będą się różnić. Jesteś na takim etapie ciąży, że Juleczka urodzi się zdrowa i silna, zobaczysz, wierzę w to i w magię mamuś marcowych
Crystal kciuki zaciśnięte, żeby z badaniami było wszystko oki i będzie, nie ma innego wyjścia

kawa i kawalek ciasta zawsze wystarcza moj TZ nie lubi szoich urodzin a ja i tak zawsze cos wymyslilam hihi, ja tez spokojniejsza po wczorajszej kontroli, ale jutro mam usg i te wyniki badan, to jak mi lekarz powie ze synek zdrowy i ladnie rosnie to bede spokojna juz do konca ciazy ostatnie usg mam Tak sie doczekac nie moge, najpiekniejsze z calej ciazy, uslyszec od lekarza jak rozwija sie dziecko, ktore nosze pod sercem dziekuje
Stary 2015-02-04, 10:52   #3321
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Mamusie

tyle ze tam gdzie ja chodzę do lekarza to jest to samo usg. Jedno usg na cały szpital włącznie z przychodnią ginekologiczną..jestem przerażona

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-04, 10:53   #3322
nouvelle2
Zakorzenienie

Nowości Zochanka (chyba, że już wcześniej wrzucałam)

Stary 2015-02-04, 10:54   #3323
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
ja mam juz ubrane łóżeczko i przykryłam wielkim białym płóciennym prześcieradłem, żeby kurz na łóżeczku nie osiadał.
myślałam o folii ale ona jakaś zakurzona a leniwiec taki w pupie że się jechać specjalnie po drugą nie chciało a tu genialne pomysły, prześcieradło na to narzucić dzięki za podpowiedź

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja ci kupie cale sniadanie a na sniadanie Uwaga slodycze
lofciam cie ja teraz jak dziecko, dasz czekoladke i przekupiona
Stary 2015-02-04, 10:54   #3324
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
o kurczę ale bym się wkurzyła
Ja wczoraj się popłakałam bo miałam ochotę na lody a tŻ nie chciał iść do sklepu

ja np w takiej sytuacji zaczelabym jeczec ze mnie brzuch boli ale co tam sama pojde do sklepu skoro wszyscy mają mnie w dupie,zaczełabym sie ubierac i wtedy na bank TŻ by poszedł co to wogóle znaczy ze nie chciał do sklepu po lody iść!!!!!!!!!!!!!! no kurdeeeeeee
Stary 2015-02-04, 10:55   #3325
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
tylko tam nie naginaj się za bardzo i nie schylaj, żeby nic złego się nie stało, masz nakaz się oszczędzania !!

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Ale śliczna lampka i jaki ładny pokoik Chwaliłaś się już? Jak tak to mogę prosić o powtórkę?
pokiok w całości jeszcze czeka na odsłone więc pewnie wkrótce się tu wam w całej okazałości odsłoni
Stary 2015-02-04, 10:57   #3326
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
niunia_ona nie płacz, bo to w niczym nie pomoże! Najważniejsze, że będziesz miała dobrą opiekę To już końcówka, dasz radę
Tak jakby nie mogli Ci zrobić tego KTG w szpitalu już... Przynajmniej mniej byś się denerwowała, a tak to oczekiwanie do piątku.... Trzymam kciuki aby to były tylko złe podejrzenia, a z Wami wszystko w porządku

EdithS gratuluję udanej wizyty
no ja mam nadzieję ze bedzie dobrze,Pytalam sie lekarki i ona mowila ze moze bedą wywoływać zalezy od wyników
boję się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-04, 10:58   #3327
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Nowości Zochanka (chyba, że już wcześniej wrzucałam)
sliczne
Stary 2015-02-04, 10:58   #3328
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ojej :/ no to basen w domu teraz macie

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

czekamy na zdiecia
już na szczęście sytuacja opanowana, nie lubię takich niespodzianek

Stary 2015-02-04, 10:59   #3329
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
myślałam o folii ale ona jakaś zakurzona a leniwiec taki w pupie że się jechać specjalnie po drugą nie chciało a tu genialne pomysły, prześcieradło na to narzucić dzięki za podpowiedź

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

lofciam cie ja teraz jak dziecko, dasz czekoladke i przekupiona
to jak ja dalam sie przekupic truskawkami wczoraj zeby isc samej na kontrole do lekarza a TZ popatrzy w samochodzie cos tam na parkingu, a ja nie lubie sama bo nie zawsze sie dogadam
Stary 2015-02-04, 10:59   #3330
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Witam Mamusie
TŻ pewnie i tak przeszczęśliwy że ukochana kobieta ma w sobie jeszcze jedno serduszko to dla niego prezent, buzi do tego dasz i po sprawie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości