Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-04, 10:58   #691
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Owieczka-

Co do basenu mi ginka mówiła że można ale koniecznie sprawdzić jakość wody. Bo niestety Chlamydie są dość częste na basenach.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 11:03   #692
truskafffka91
Wtajemniczenie

Wiecie co mi się tutaj podoba? Jest urlop macierzyński ( kto nazwał to urlopem musiał być mężczyzna) . Każda kobieta jak wraca do pracy to przychodzi tylko dwa dni w tygodniu ,a płacone ma tyle samo. Kolo pracy ma taki żłobek i przychodzi na przerwach karmić swoje dziecko. Tak samo jeśli mama studiuje ...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 11:05   #693
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki

Noc super, objawów ciążowych " brak " poza bolacymi piersiami..

Zapowiada mi się super tydzień. :-/
Wszyscy w domu chorzy :-/
Mała ma goraczkę, kaszel.. Masakra.
Idę z małą dzisiaj do lekarza to może i mnie coś na kaszel da albo coś, bo to jest masakra. Trzyma mnie już 3 tydzień i nad ranem to myślałam że się uduszę :-/
U mnie też dzisiaj jakby lepiej. Właściwie to czuję się normalnie i bardzo dobrze mi z tym

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Sandrusia mnie również plecy bolą, a konkretnie dolna część kręgosłupa . Dlatego też stwierdziłam ,że pójdę na basen. ( ponoć pomaga).
A co do choroby powinnaś iść do lekarza , bo infekcje są niebezpieczne dla Ciebie i dla dziecka.
Mnie tak samo od początku ciąży. Na najbliższej wizycie zapytam panią ginekolog o basen.
Stary 2015-02-04, 11:08   #694
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co mi się tutaj podoba? Jest urlop macierzyński ( kto nazwał to urlopem musiał być mężczyzna) . Każda kobieta jak wraca do pracy to przychodzi tylko dwa dni w tygodniu ,a płacone ma tyle samo. Kolo pracy ma taki żłobek i przychodzi na przerwach karmić swoje dziecko. Tak samo jeśli mama studiuje ...
I dziwić się że Polski na to nie stać. Jak ledwo na podstawowe świadczenia starcza.
A z "urlopem" to się zgadzam z całej rozciągłości. Tak samo jak kobieta wychowuje dzieci i zajmuje się domem to się mówi że "nie pracuje". Tak, drinki z palemką przed tv sączy.
Stary 2015-02-04, 11:14   #695
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martika_91 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja się obudziłam i strasznie się denerwuję. Od długiego czasu już miałam bardzo dokuczliwe mdłości i wymioty, codziennie, a dzisiaj się obudziłam i czuje się zupełnie dobrze. Pierwszy raz od kilku tygodni. Jeszcze wczoraj rzygałam jak kot.
Nie denerwuj się, może po prostu zbliża się czas końca tej mordęgi Kiedyś musi przejść

Cytat:
Wizaz ma słownik w wiadomościach? Nigdy nie widziałam
Moja koleżanka tez ma "dysortografie" . Pamiętam ,ze zawsze pisała sobie w zeszycie swoje "błędy" i się ich uczyła. Ja nigdy nie miałam problemu z pisaniem. Mam tylko problem ,że staram się 5 rzeczy robić ma raz. Ale jak się skupie na czymś to "problem" znika
Powiem ci, że korzystanie z komputera też bardzo ogłupia. Wiem po sobie. Szczególnie na telefonach, gdzie się raczej nie używa polskich znaków. Kiedyś nie robiłam takich błędów, a teraz? Łapię się na tym, że potrafię napisać lekarz przez "ż"

Dzisiaj spałam super i obudziłąm się tylko raz w nocy. Trochę się pokręciłam w łóżku, ale wreszcie zasnęłam i spałam do rana Tż dzisiaj wyjeżdża Nie będzie go pewnie z 2,5 tygodnia ;( Ale może go odwiedzimy Gar z fasolką po bretońsku już się gotuje - mniam, mniam Dzisiaj zaczynamy 10 tydzień

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 11:14   #696
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ha a ja dzis rano zauważyłam że zostałam okradziona. Ktoś mi zarąbał talie

Hihi dobre
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 11:15   #697
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
pozatym , oglądałam ostatnio program, że oczywiście na basen można w każdym trymestrze a jeżeli kobieta boi się infekcji zabezpiecza się globulką dopochwową która wypłukuje bakterie i wspomaga flore
Jaki globułki masz na mysli, pierwsze słysze ze są takie?
masz jakas firme?

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 11:15   #698
truskafffka91
Wtajemniczenie

Owieczka sądzę ,że jakby mądrze państwo gospodarowało pieniędzmi to by było nas stać. U nas to pieniądze ida tam gdzie nie powinny. (Więzień ma wiecej pieniędzy niż dziecko w domu dziecka.)

Moze założymy partie "Matki polki" . Będziemy zbierały fundusze dla wszyskich matek to jest myśl ... I szczytny cel.
Stary 2015-02-04, 11:15   #699
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Przestaniesz????? Dopiero zaczniesz i każda kupa czy kichnięcie i stres czy to normalne

Ja talię jeszcze mam ale płaski brzuch mi ktoś zabrał. Pewnie ten sam skurczybyk.
No to u mnie rzucil sie na 2 rzeczy naraz
Stary 2015-02-04, 11:16   #700
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Panna Izabela i AaaMarta u mnie nie ma żadnych przeciwwskazań co do basenu. Wręcz przeciwnie położna powiedziała ,że dziecko jest "zabezpieczone" , a infekcje można mieć zawsze i nie zależnie od tego czy chodzisz na basen czy nie.
Mów co chcesz ale chodząc na basen jednak narażasz się na infekcje. Choć to nie znaczy że ją na pewno złapiesz. Ja ze względu na utratę mojego synka z powodu infekcji niewiadomego pochodzenia na pewno nie pójdę na basen, bo po prostu się boję. Chucham na zimne.

Cytat:

To chyba fasolka:p taki mały rozbójnik
Stary 2015-02-04, 11:16   #701
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Wow rewelacja gdybym znala holenderski to bym pewnie rozwazala możliwość przeprowadzki
Stary 2015-02-04, 11:19   #702
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Gar z fasolką po bretońsku już się gotuje - mniam, mniam Dzisiaj zaczynamy 10 tydzień
Też bym zjadła!:p ale już przed ciążą miałam po fasolce takie wiatry że szok, teraz to byłby chyba Armagedon, więc nawet nie próbuje
Stary 2015-02-04, 11:20   #703
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Owieczka sądzę ,że jakby mądrze państwo gospodarowało pieniędzmi to by było nas stać. U nas to pieniądze ida tam gdzie nie powinny. (Więzień ma wiecej pieniędzy niż dziecko w domu dziecka.)

Moze założymy partie "Matki polki" . Będziemy zbierały fundusze dla wszyskich matek to jest myśl ... I szczytny cel.
Wszystko racja, ale pieniędzy jest po prostu mało. Mało mamy osób pracujących nie na czarno, składki społeczne (w porównaniu do np. Skandynawii) śmiesznie małe. Każdy kombinuje jak może, żeby tylko nie płacić. A korzystających jest dużo. Problem w tym, że nie ma woli żeby to poprawić, bo niejasne przepisy i nieszczelny system to świetne warunki an wyprowadzanie pieniędzy tylnymi drzwiami. W PL niestety jest tak, że na pomoc państwa nie ma co liczyć, po prostu trzeba mieć swoje pieniądze i liczyć na siebie.

Z partią pomysł dobry, ale niestety władzę w Polsce dzierżą mężczyźni. I wszelkie udogodnienia dla kobiet (a jeszcze do tego ciężarnych, które przez wielu uznawane są za oszustki wyłudzające pieniądze) nie przejdą w polskich realiach. Wciąż mamy patriarchat.
Stary 2015-02-04, 11:21   #704
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ja jeszcze pojadłam grzybków marynowanych ze swojską kiełbasą

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-02-04, 11:21   #705
ania_2019
Rozeznanie

Dziewczyny wprawdzie nie na temat teraz ale potem zapomne juz od paru znajomych slysze ze polecaja bardzo wozki bebetton niko szczerze nie znam tej firmy podobno maja dmuchane kolo idealnie sie je prowadzi i sa super natomiast narzekaja na wozek firmy navington ktory ma tylnie kola pompowane a przednie piankowe podobno jadac nawet po chodniku dzieciatko skacze w wozku ....

Jeszcze nie patrzylam na necie ale na pewno poczytam wiecej na temat tego bebetton niko ....
Stary 2015-02-04, 11:21   #706
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Jaki globułki masz na mysli, pierwsze słysze ze są takie?
masz jakas firme?
on raczej nie podawał nazwy ale chodzi pewnie o provag albo o lactovaginal
pozatym znowu o tym napiszę często kobiety nawet te nie w ciązy wkładają sobie tampona i wyjmują zaraz po wyjściu z basenu.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 11:22   #707
truskafffka91
Wtajemniczenie

Ania ja uczylam się zawsze angielskiego. Holenderskiego się nauczylam ze wzgledu ,ze chciałam iść tutaj na studia. A druga sprawa to ,że u mnie w pierwszej pracy nikt po angielsku nie mówił. Jak tlumaczylam cos po angielsku to widzialam "strach" w oczach ludzi. To było jakiś czas temu. Pierwsze moje studia były tutaj . Rok wytrzymałam - tesknilam za krajem. Wrocilam do Polski znów na studia. No i nie skonczylam
Po angielsku tez się dogdasz
Stary 2015-02-04, 11:24   #708
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Ania ja uczylam się zawsze angielskiego. Holenderskiego się nauczylam ze wzgledu ,ze chciałam iść tutaj na studia. A druga sprawa to ,że u mnie w pierwszej pracy nikt po angielsku nie mówił. Jak tlumaczylam cos po angielsku to widzialam "strach" w oczach ludzi. To było jakiś czas temu. Pierwsze moje studia były tutaj . Rok wytrzymałam - tesknilam za krajem. Wrocilam do Polski znów na studia. No i nie skonczylam
Po angielsku tez się dogdasz

Kto wie moze kiedys poki co bede tutaj az w koncu uzyskam paszport a potem jak sie uda beda finanse itd to wyemigrujemy do Australii
Stary 2015-02-04, 11:26   #709
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Też fajny pomysł, a drogi taki czajnik?
Ja to bym nie wytrzymała bez tż, my jeden dzień bez siebie to max...
Szczerze to nie wiem, bo dostałam w prezencie. Ale są chyba tylko dwa czajniki z filtrem, więc łatwo znaleźć.

Co do rozłąki to kwestia przyzwyczajenia. Ja byłam kilka lat w związkach na odległość i tak bardzo mi to nie przeszkadza. Dobrze jest czasem odpocząć. Teraz było tylko trochę ciężko, bo jestem na zwolnieniu i przez to nie miałam się do kogo odezwać. Jak pracowałam to było ok.

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Pewnie nie będzie, bo juz widzę, że topnieje, ale rano był, a tu główne drogi nieodśnieżone i pół miasta sparaliżowane.
Ja późno z łóżka wyszłam, więc nie wiem jak było rano... Wiem tylko, że moja wyprawa po chleb to będzie tor z przeszkodami, bo część chodnika będzie odśnieżona, a część nie i będzie się ciężko szło.

Ja kompletnie niesportowa także mi nic nie brakuje. No może oprócz wakacji... Ostatnie kilka lat w zimie wyjeżdżaliśmy do ciepłych krajów i już strasznie za tym tęsknię...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 11:30   #710
truskafffka91
Wtajemniczenie

W Australii jest inny angielski ... Tak samo jak w USA. Ja o dziwo uczylam sie w szkole brytyjskiego , a z czystym anglikiem ciężko mi się dogdac. Za to z osoba z USA dogaduje się bez problemu.
Kiedyś rozmawialam mężczyzna z USA i mowie do niego "no fuc*""way" nie rozumiem co ona do mnie mówi ( chodzilo o brytyjke) a on do mnie ,żebym się nie przejmowała ,bo on tez czasami jej nie rozumie.
Stary 2015-02-04, 11:34   #711
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
W Australii jest inny angielski ... Tak samo jak w USA. Ja o dziwo uczylam sie w szkole brytyjskiego , a z czystym anglikiem ciężko mi się dogdac. Za to z osoba z USA dogaduje się bez problemu.
Kiedyś rozmawialam mężczyzna z USA i mowie do niego "no fuc*""way" nie rozumiem co ona do mnie mówi ( chodzilo o brytyjke) a on do mnie ,żebym się nie przejmowała ,bo on tez czasami jej nie rozumie.
Ja akurat nie mam problemu bo uczylam sie angielskiego " z USA" a Anglia nauczyla mnie reszty teraz nawet Szkoci nie robia mi roznicy tak wiec jezykiem to ja sie nie przejmuje wogole
Stary 2015-02-04, 11:35   #712
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

co dziś na obiadek ?
ta fasolka po bretońsku mnie korci ale to za dużo roboty z tym ( tak myślę choć nigdy nie robiłam )

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 11:36   #713
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
co dziś na obiadek ?
ta fasolka po bretońsku mnie korci ale to za dużo roboty z tym ( tak myślę choć nigdy nie robiłam )
Mialam zadac to samo pytanie
Co robicie dzisiaj ?
fasolke mialam pare dni temu pozatym fasolke u nas jem tylko ja i tz wiec trzeba robic dodatkowo cos dla chlopakow.
Nie mam zielonego pojecia co by tu dzis ugotowac ... totalna pustka
Stary 2015-02-04, 11:40   #714
truskafffka91
Wtajemniczenie

Ja teraz się ucze hiszpańskiego. Juz trochę umiem, wiec następne wakacje będą w Hiszpanii \ Portugalii. Nawet mam zaproszenie od koleżanki z Brazylii kiedyś skorzystam.

Za to "ruskiego" nigdy nie nie naucze. Miałam w szkole "ruski" i do głowy mi nie "wchodził" ,ale jakoś dawalam sobie radę.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Ania ,a z Irlandczykiem? To dopiero " kosmos"

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Ja bym zjadła nasze polskie "ruskie pierogi" ... Hihi
Stary 2015-02-04, 11:41   #715
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Ja teraz się ucze hiszpańskiego. Juz trochę umiem, wiec następne wakacje będą w Hiszpanii \ Portugalii. Nawet mam zaproszenie od koleżanki z Brazylii kiedyś skorzystam.

Za to "ruskiego" nigdy nie nie naucze. Miałam w szkole "ruski" i do głowy mi nie "wchodził" ,ale jakoś dawalam sobie radę.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Ania ,a z Irlandczykiem? To dopiero " kosmos"
Szczerze mowiac Irlandczycy mowiacy po ang dla mnie tontez normalka najciezej bylo mi ze Szkotami ... ale to na samym poczatku teraz juz nie robi mi to roznicy a na nauke innych jezykow jakos nie mam natchnienia ani czasu ...
Stary 2015-02-04, 11:44   #716
truskafffka91
Wtajemniczenie

Jeszcze nigdy (chyba ) nie rozmawialam ze (Sz)kotem ...

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Aniu zdaje Ci się ... Włącz sobie jakiś kanał z innym językiem.
Może to glupio zabrzmi ,ale ja swoje motywacje czerpalam z brazylijskich telenoweli. Hahaha.... Moje pierwsze słowa były uslyszane tam...
Stary 2015-02-04, 11:53   #717
misiskuku
Zadomowienie

Dzień dobry

obudziłam się dziś z takimi mdłościami, że od razu wstałam, zrobiłam sobie kanapkę i poszłam dalej spać. Mąż się dziwił, że tak długo spałam, bo nawet nie wiedział o mojej akcji a z samego rana poszedł do spożywczaka po zamówioną wczoraj chałkę - tak mi się chciało z marmoladą )
Stary 2015-02-04, 11:54   #718
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Hej hej
Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Dziś o 15 tej spotkanie z polożną oby udało się uslyszeć serduszko

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Trzymam kciuki na pewno będzie wszystko dobrze
Trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja znowu nie poszłam do pracy, byłam dwa dni i wysiadam. zasypiałam na stojąco i siedząco. Mdłości się nasiliły w pracy .... Połowa czasu spędzania w toalecie. W Firmie remont adaptacja nowej siedziby kilka pięter- tynki, płytki, drzwi, generalny remont i malowanie zapachfarby okropny.

W czw mam wizytę u ginekologa- zmieniam lekarza na tego co badał mnie na IP. Mam nadzieję że nie będzie problemów z tym, że przyjmuje w przychodni co mój poprzedni gin.

Tak jak Wy czuje się strasznie zmęczona po czym kolwiek, eh.

Jeszcze był temat o biuście. Mnie już nie boli tylko swędzi, za to rośnie nie ubłaganie. Przed ciąża było A. Zaraz urósłna b po kolejnych tygodniach teraz kupiłam D.
Nawet Ci co nie wiedzą o ciąży zwracają uwagę na mój biust. Głupio mi się robi. Bo ktoś spytał mnie gdzie powiększałam. Eh
Ja odkąd dowiedziałam się o ciąży jestem na l4. Miałam pracować do końca stycznia i wtedy iść ale miałam stluczke autem i mąż kazał siedzieć w domu. Nadmienię ze do pracy dojezdzalam ok. 60 km w jedna stronę czyli godzina bądź więcej w jedna stronę w zależności czy korki były.
Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u Was też panują takie okropne warunki drogowe ? Ja dotarłam do pracy z półgodzinnym opóźnieniem. Patrząc na to co się dzieje za oknem, to cieszę się, że w ogóle dojechałam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U nas wczoraj lekko po padał śnieg, w między czasie się roztopił i rano szklanka na drodze.
Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Melduję się z poczekalni,
Czekamy na wieści
Cytat:
A ja już po oddaniu krwi. Dużo tej krwi musiałam " oddać"
Ja ostatnio też im sporo oddałam na badania
Cytat:
Napisane przez Martika_91 Pokaż wiadomość
aakkzzii nie każda kobieta ma objawy ciążowe, to zależy od tolerancji, ale co innego nie mieć ich cały czas, a co innego jak nagle ustają.

Sorry, że marudzę od rana, ale się boję, że coś jest nie tak.
Tak mnie też lekarz kazał się uspokoić i cieszyć, że mam tylko takie objawy ciążowe. Bolą mnie tylko piersi i czasami mi się w głowie zakręci jak za szybko wstanę z łóżka.
Cytat:
Panna Izabela i AaaMarta u mnie nie ma żadnych przeciwwskazań co do basenu. Wręcz przeciwnie położna powiedziała ,że dziecko jest "zabezpieczone" , a infekcje można mieć zawsze i nie zależnie od tego czy chodzisz na basen czy nie.
Ja nie byłem na basenie a mam lekka infekcje w pochwie. Dostałam globulki, które mam używać co 3 dni na noc.
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Niby tak, ale to zawsze większe ryzyko, jeszcze zależy od basenu skoro lekarz Ci pozwolił i nie masz obaw, to czemu nie ja to lekko panikuję przed takimi rzeczami, na które ja mam wpływ, przestanę być przewrażliwioną mamą jak wrócę z dzieckiem do domu

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Też fajny pomysł, a drogi taki czajnik?
Ja to bym nie wytrzymała bez tż, my jeden dzień bez siebie to max...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Mnie lekarz zalecił lekka aktywność, typu spacer, a na ćwiczenia przyjdzie jeszcze czas.
Cytat:

Hah a to mnie już dawno ja ukradli
Stary 2015-02-04, 11:58   #719
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wprawdzie nie na temat teraz ale potem zapomne juz od paru znajomych slysze ze polecaja bardzo wozki bebetton niko szczerze nie znam tej firmy podobno maja dmuchane kolo idealnie sie je prowadzi i sa super natomiast narzekaja na wozek firmy navington ktory ma tylnie kola pompowane a przednie piankowe podobno jadac nawet po chodniku dzieciatko skacze w wozku ....

Jeszcze nie patrzylam na necie ale na pewno poczytam wiecej na temat tego bebetton niko ....
Prawda jest taka, że teraz większość wózków prowadzi się super a różnią się detalami, np wysokoscią położenia gondoli, wys. rączki, wielkoscią koszyka. Dlatego trzeba pomacać, popróbować. Mam parasolnę na kołach piankowych i to prawda, dziecko skacze jak na wozie i nawet amortyzatory tak bardzo tego nie zmienią, bo koła same w sobie są twarde, wiec dziecko podskakuje na amortyzatorach a nie na samych kołach A i pamiętaj, że jeśli zamawiasz w internecie, to nie masz stacjonarnej gwarancji, musisz wysyłać wózek, czasami przyjeżdżają po niego, różnie. A i w rzeczywistości wiele wózków wyglada całkiem inaczej niż na fotach

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
co dziś na obiadek ?
eee banalnie prosta. Moczysz fasole, kroisz jakaś kiełbasę, okrawki wędlin, co tam masz, dodajesz koncentrat, przyprawy i gotujesz. A i jeszcze podsmażona cebulka

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-02-04, 11:58   #720
party_girl7
Zakorzenienie

Ja robię dziś na obiad łazanki zaraz idę do sklepu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości