|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Owieczka-
![]() Co do basenu mi ginka mówiła że można ale koniecznie sprawdzić jakość wody. Bo niestety Chlamydie są dość częste na basenach. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#692 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co mi się tutaj podoba? Jest urlop macierzyński ( kto nazwał to urlopem musiał być mężczyzna) . Każda kobieta jak wraca do pracy to przychodzi tylko dwa dni w tygodniu ,a płacone ma tyle samo. Kolo pracy ma taki żłobek i przychodzi na przerwach karmić swoje dziecko. Tak samo jeśli mama studiuje ...
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie tak samo od początku ciąży. Na najbliższej wizycie zapytam panią ginekolog o basen. |
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z "urlopem" to się zgadzam z całej rozciągłości. Tak samo jak kobieta wychowuje dzieci i zajmuje się domem to się mówi że "nie pracuje". Tak, drinki z palemką przed tv sączy. |
|
|
|
|
#695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś musi przejść Cytat:
Dzisiaj spałam super i obudziłąm się tylko raz w nocy. Trochę się pokręciłam w łóżku, ale wreszcie zasnęłam i spałam do rana Tż dzisiaj wyjeżdża Nie będzie go pewnie z 2,5 tygodnia ;( Ale może go odwiedzimy Gar z fasolką po bretońsku już się gotuje - mniam, mniam Dzisiaj zaczynamy 10 tydzień
|
|
|
#696 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz jakas firme?
|
|
|
#698 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczka sądzę ,że jakby mądrze państwo gospodarowało pieniędzmi to by było nas stać. U nas to pieniądze ida tam gdzie nie powinny. (Więzień ma wiecej pieniędzy niż dziecko w domu dziecka.)
Moze założymy partie "Matki polki" . Będziemy zbierały fundusze dla wszyskich matek to jest myśl ... I szczytny cel.
|
|
|
|
#699 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z partią pomysł dobry, ale niestety władzę w Polsce dzierżą mężczyźni. I wszelkie udogodnienia dla kobiet (a jeszcze do tego ciężarnych, które przez wielu uznawane są za oszustki wyłudzające pieniądze) nie przejdą w polskich realiach. Wciąż mamy patriarchat. |
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze pojadłam grzybków marynowanych ze swojską kiełbasą
|
|
#705 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wprawdzie nie na temat teraz ale potem zapomne juz od paru znajomych slysze ze polecaja bardzo wozki bebetton niko szczerze nie znam tej firmy podobno maja dmuchane kolo idealnie sie je prowadzi i sa super natomiast narzekaja na wozek firmy navington ktory ma tylnie kola pompowane a przednie piankowe podobno jadac nawet po chodniku dzieciatko skacze w wozku ....
Jeszcze nie patrzylam na necie ale na pewno poczytam wiecej na temat tego bebetton niko .... |
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozatym znowu o tym napiszę często kobiety nawet te nie w ciązy wkładają sobie tampona i wyjmują zaraz po wyjściu z basenu.
|
|
#707 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania ja uczylam się zawsze angielskiego. Holenderskiego się nauczylam ze wzgledu ,ze chciałam iść tutaj na studia. A druga sprawa to ,że u mnie w pierwszej pracy nikt po angielsku nie mówił. Jak tlumaczylam cos po angielsku to widzialam "strach" w oczach ludzi. To było jakiś czas temu. Pierwsze moje studia były tutaj . Rok wytrzymałam - tesknilam za krajem. Wrocilam do Polski znów na studia. No i nie skonczylam
![]() ![]() ![]() Po angielsku tez się dogdasz
|
|
|
|
#708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kto wie moze kiedys poki co bede tutaj az w koncu uzyskam paszport a potem jak sie uda beda finanse itd to wyemigrujemy do Australii
|
|
|
|
|
#709 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do rozłąki to kwestia przyzwyczajenia. Ja byłam kilka lat w związkach na odległość i tak bardzo mi to nie przeszkadza. Dobrze jest czasem odpocząć. Teraz było tylko trochę ciężko, bo jestem na zwolnieniu i przez to nie miałam się do kogo odezwać. Jak pracowałam to było ok. Cytat:
Ja kompletnie niesportowa także mi nic nie brakuje. No może oprócz wakacji... Ostatnie kilka lat w zimie wyjeżdżaliśmy do ciepłych krajów i już strasznie za tym tęsknię... |
||
|
|
|
#710 |
|
Wtajemniczenie
|
W Australii jest inny angielski ... Tak samo jak w USA. Ja o dziwo uczylam sie w szkole brytyjskiego , a z czystym anglikiem ciężko mi się dogdac. Za to z osoba z USA dogaduje się bez problemu.
Kiedyś rozmawialam mężczyzna z USA i mowie do niego "no fuc*""way" nie rozumiem co ona do mnie mówi ( chodzilo o brytyjke) a on do mnie ,żebym się nie przejmowała ,bo on tez czasami jej nie rozumie. |
|
|
|
#711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
co dziś na obiadek ?
ta fasolka po bretońsku mnie korci ale to za dużo roboty z tym ( tak myślę choć nigdy nie robiłam )
|
#713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co robicie dzisiaj ? fasolke mialam pare dni temu pozatym fasolke u nas jem tylko ja i tz wiec trzeba robic dodatkowo cos dla chlopakow. Nie mam zielonego pojecia co by tu dzis ugotowac ... totalna pustka |
|
|
|
|
#714 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja teraz się ucze hiszpańskiego. Juz trochę umiem, wiec następne wakacje będą w Hiszpanii \ Portugalii. Nawet mam zaproszenie od koleżanki z Brazylii
kiedyś skorzystam.Za to "ruskiego" nigdy nie nie naucze. Miałam w szkole "ruski" i do głowy mi nie "wchodził" ,ale jakoś dawalam sobie radę. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Ania ,a z Irlandczykiem? To dopiero " kosmos" ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Ja bym zjadła nasze polskie "ruskie pierogi" ... Hihi |
|
|
|
#715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a na nauke innych jezykow jakos nie mam natchnienia ani czasu ...
|
|
|
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nigdy (chyba ) nie rozmawialam ze (Sz)kotem ...
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Aniu zdaje Ci się ... Włącz sobie jakiś kanał z innym językiem. Może to glupio zabrzmi ,ale ja swoje motywacje czerpalam z brazylijskich telenoweli. Hahaha.... Moje pierwsze słowa były uslyszane tam... |
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() obudziłam się dziś z takimi mdłościami, że od razu wstałam, zrobiłam sobie kanapkę i poszłam dalej spać. Mąż się dziwił, że tak długo spałam, bo nawet nie wiedział o mojej akcji a z samego rana poszedł do spożywczaka po zamówioną wczoraj chałkę - tak mi się chciało z marmoladą )
|
#718 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czekamy na wieści ![]() Ja ostatnio też im sporo oddałam na badania ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i pamiętaj, że jeśli zamawiasz w internecie, to nie masz stacjonarnej gwarancji, musisz wysyłać wózek, czasami przyjeżdżają po niego, różnie. A i w rzeczywistości wiele wózków wyglada całkiem inaczej niż na fotach ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię dziś na obiad łazanki
zaraz idę do sklepu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

Kiedyś musi przejść
Nie będzie go pewnie z 2,5 tygodnia ;( Ale może go odwiedzimy 

skoro lekarz Ci pozwolił i nie masz obaw, to czemu nie
ja to lekko panikuję przed takimi rzeczami, na które ja mam wpływ, przestanę być przewrażliwioną mamą jak wrócę z dzieckiem do domu