Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-04, 12:08   #1831
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

U mnie dziś na obiad paella z owocami morza

Moja babcia mówiła, ze kiedyś na wsiach to mało co która karmiła piersią- nie było czasu, dawało się mleko krowie ona sama też 4 dzieci na krowim chowała
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:15   #1832
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
A ja zaraz zjem leczo z makaronem

Rozmawialam z mama i okazalo sie ze moja siostra tez jest w ciazy!!! W 4 mcu
leczo z makaronem szkoda psuć sobie smak lecza

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
patrz, nie wiedziałam o tych 12 godzinach. często jem do późna i poprzednio też na pewno jadłam późno kolację a rano robiłam badania, jeszcze słodkiego się najadłam na noc, ale nie miałam cukrzycy.

w sumie to chyba średnie to zalecenie nie jeść słodkiego dzień wcześniej, bo jeśli na co dzień raczej jem i nie zjem specjalnie na badania to nie zafałszuję tym wyniku? wiem, że cukrzyca z jedzeniem słodkiego nie łączy się tak jakby się wydawało, ale mimo wszystko
dokładnie, ja wczoraj czytałam na stronie oficjalnej z cukrzycą jak się przygotować do badania krzywej cukrowej i tam było, że NIE WOLNO 3 dni przed badanie rezygnować ze słodkiego ani być na żadnej diecie, trzeba jeść jak do tej pory, bo inaczej wynik będzie zafałszowany dzień przed też normalnie jemy, słodkie też tylko 12 godzin przed już nic.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
o boże, 7 toż to środek nocy do wstawania ......jedziemy zaraz do Tych na połówkowe. tzn nie tak zaraz bo mąż jeszcze śpi, no ale....
ja musiałam wstać wcześniej pomalować paznokcie

a po południu idziemy do notariusza - w końcu przyszły te wszystkie zezwolenia i mapki i możemy przepisać na nas połowe działki teściów
mam nadzieje że na wiosne coś w końcu ruszy. może nie jeszcze sama budowa, ale przygotowania...
wogóle teściowie kochani są....wczoraj dzwonie ile mamy wziąć kasy ( z reguły ok 1500 taka przyjemność kosztuje ) na tego całego notariusza, na co oni że nic, bo my teraz mamy inne wydatki i oni to chcą wziąć na siebie no jak słodko z ich strony

ooookej, zmykam. odezwe sie popołudniu, mam nadzieje z wieściami na temat :kto mieszka u mnie w brzuchu
super!!!! fajne plany
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
No coś Ty Na pewno się cieszy!

Za mną arbuz, widziałam w Biedronce, ale szkoda mi kasy było, bo bałam się, że niedobry będzie
ja kupiłam ostatnio w polo markecie i był mega słodki i soczysty, aż w szoku byłam, bo czasami latem się na takiego nie trafi, więc polecam

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
też się nad tym zastanawiałam ale chyba dzieci sa jeszcze za małe żeby takie dolegliwości wywoływać, nie wiem

Moje dziecko jest ułożone poprzecznie ma któras z was jeszcze takie położenie?

Babka ziemniaczana ja dodaję jeszcze boczku do niej

smakowicie to wygląda muszę kiedyś wypróbować, a może być kiełbacha zamiast boczku? bo my boczku nie teges

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ja mam wpisane podłóżne główkowe, ale dla mnie śmieszne jest w tej chwili określanie położenia, bo maluchy robia fikołki non stop. Nawet na usg mój mały przekęcił się ze dwa razy.
no dokładnie, ja mam główkowe, ale dziecie i tak jeszcze pozycję zmieni milion razy latając po całej macicy
moja główkową przyjęłam dopiero po 38 tygodniu

Ja już po glukozie. Jennnnyyyy jaka ulga jak można wreszcie zjeść śniadanko dla mnie najgorsza trauma z tego badania to taka, że nie można tyle czasu jeść

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:16   #1833
Charlotta83
Rozeznanie

A mój Jasiek jakoś się słabo rusza od dwóch dni i już oczywiście się nakręcam
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:16   #1834
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hej, witam się w 24 tc
U mnie dziś na obiad... babka ziemniaczana I zupa-krem brokułowa
Ale lecii Już 24 tydzień
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
U mnie nie bardzo kawa... Tzn wypijalam jedna slaba ale po wiekszej ilosci dziecko bylo niespokojne i malo spalo
Czekolada- zaparcia
I laktoza- kolki

O ile te dwie pierwsze dotycza pewnie wiekszosci to laktoza to byl nasz prpblen

Nie ma czegoś takiego jak brak mleka a przynajmniej zdarza się tak rzadko ze mało prawdopodobne ze go nie ma.
Najczęściej to efekt poddania się i osłania przy pierwszym kryzysie ....
Myślicieli ze 100lat temu 70% kobiet nie karmilo dziecka piersią po 3 miesiącach? Myślę ze nie karmilo 3 % które rzeczywiście z jakichś powodów nie mogło... Nie było mm i nikt nawet nie myslal ze nie da się karmić.
Dlatego ja uważam ze wszystko siedzi w głowie....
A łatwa dostępność powoduje ze często idzie się na opcje łatwiejsza ... Tylko ona jest łatwiejsza chwilowo.

Ja nie potepiam matek które dają mm bo karmią dziecko a nie głodza... Ale powiem szczerze ze jak słyszę argument ze nie miała pokarmu to mi się flaki wywracaja.... Każdy doradca lakatcyjny wie ze takie cos to naprawdę błąd statystyczny a nie normalka która dotyczy 50% kobiet.
Jak ktoś nie karmi cyckiem to chociaż by powiedział: nie chciało mi się, męczy mnie to, wkurzalo mnie wyciąganie ccycka przy innych itp.

Myślę ze grunt to nastawienie ze się da i każdemu się uda.

Wiem ze zostanę zlinczowana za ten wpis ale myślę ze nie bardzo on odbiega od prawdy
Bez przesady, czemu masz zostać zlinczowana.

Ja myślę tj. Ty. Obecnie sama jestem nastawiona na kp i nie widzę innej opcji. Ba, nie myślę inaczej. Dla mnie teraz to coś normalnego, że po prostu dostanę dziecko i będę karmiła.
Jakieś tam myślenie jest, a co jeśli ale to takie po prostu.

Butelki kupiłam ale bardziej z myślą o tż kiedy ja będę chciała wyjść. Albo odciągnę albo mleko z zamrażarki. MM - wolę się przygotować, poczytać ale to dla siebie samej - nie chcę kupować nic przed porodem, tym bardziej, żeby mnie kusiło

Im więcej czytam tym bardziej zdaję sobie sprawę, że u mnie wcale nie musi być tak kolorowo. Ale nie chcę się poddawać. Chcę mieć w sobie siłę, żeby przetrzymać ciężkie chwile. Jeżeli będzie ciężko na pewno pomyślę o mm ale nie chcę stawiać sobie tego za pewnik.

Życie pokaże co będzie, wszystko przede mną. Nigdy nie byłam w takiej syt. więc nie będę się wymądrzać ale wiem, że ważne (jak we wszystkim) jest nastawienie i spokojny umysł.

Spokój i czysta głowa działa cuda. Wiem coś o tym

Btw. miałam Wam wrzucić http://zielonyzagonek.pl/mleko-modyfikowane/

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:17   #1835
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
można tak powiedzieć.
Ja sobie przed porodem kupię Bebiko 1 małe opakowanie i może Bebilon (pamiętam, ze był w saszetkach, tylko nie wiem czy 1 też)

Kaja nooo, a za dwoje dzieci zwrot jest większy? Nawet nie wiem
Bebilon 1 napewno jest w saszetkach jeszcze
Tez kupie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Eeeeeeej, co na obiad? Bo już pora poruszyć temat jedzenia

U mnie dziś znów ratatuj bo został z wczoraj
Jutro brizol z pieczarkami
A w piątek i sobotę golabki

Cytat:

Moja babcia mówiła, ze kiedyś na wsiach to mało co która karmiła piersią- nie było czasu, dawało się mleko krowie ona sama też 4 dzieci na krowim chowała
Paella.... Aaaaa jade do ciebie!!!!!

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:18   #1836
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
leczo z makaronem szkoda psuć sobie smak lecza

dokładnie, ja wczoraj czytałam na stronie oficjalnej z cukrzycą jak się przygotować do badania krzywej cukrowej i tam było, że NIE WOLNO 3 dni przed badanie rezygnować ze słodkiego ani być na żadnej diecie, trzeba jeść jak do tej pory, bo inaczej wynik będzie zafałszowany dzień przed też normalnie jemy, słodkie też tylko 12 godzin przed już nic.

super!!!! fajne plany

ja kupiłam ostatnio w polo markecie i był mega słodki i soczysty, aż w szoku byłam, bo czasami latem się na takiego nie trafi, więc polecam

smakowicie to wygląda muszę kiedyś wypróbować, a może być kiełbacha zamiast boczku? bo my boczku nie teges

no dokładnie, ja mam główkowe, ale dziecie i tak jeszcze pozycję zmieni milion razy latając po całej macicy
moja główkową przyjęłam dopiero po 38 tygodniu

Ja już po glukozie. Jennnnyyyy jaka ulga jak można wreszcie zjeść śniadanko dla mnie najgorsza trauma z tego badania to taka, że nie można tyle czasu jeść
Może być Ja jeszcze dodaję kaszy manny, trochę śmietany albo jogurtu naturalnego i jest git
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:22   #1837
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Bebilon 1 napewno jest w saszetkach jeszcze
Tez kupie

U mnie dziś znów ratatuj bo został z wczoraj
Jutro brizol z pieczarkami
A w piątek i sobotę golabki

Gołąbki by zjadła Ja nie robię bo Tż mdleje od zapachu kapusty
Stary 2015-02-04, 12:22   #1838
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

o matko krowie mleko może i jest odpowiednie, ale dla małej krówki, a nie dla dziecka
no ale kiedyś takie były czasy, dziećmi za bardzo też się nikt nie przejmował, sporo umierało, rodziły się następne

Stary 2015-02-04, 12:23   #1839
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
o matko krowie mleko może i jest odpowiednie, ale dla małej krówki, a nie dla dziecka
no ale kiedyś takie były czasy, dziećmi za bardzo też się nikt nie przejmował, sporo umierało, rodziły się następne
Moja też piła krowie Jak skończyła 2,5 roku nei chciała modyfikowanego tylko takie krowie :d miałam prosto od krowy

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:27   #1840
pszczoua
Zakorzenienie

Wlasnie zdalam sobie sprawe ze dzis zaczelam 25 tc

Cytat:
Ja w takich sytuacjach odpowiadam: fajnie ale ja sobie wcale tego nie życzę lepiej zycz mi spełnienia marzeń - będę wiedziała jak spożytkować
Ty to zawsze masz odpowiedz Zazdroszcze, ja podziekowalam za zyczenia a swoje pomyslalam

Apropo kp mam takie samo zdanie co ty
Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Ja się trochę boję tego karmienia piersią... Że nie bedę miała pokarmu i dziecko będzie głodne. Wszędzie piszą, że trzeba przeczekać te pierwsze 3-5dni od porodu które są kryzysowe, i mocno stymulować laktacje laktatorem nawet w nocy. Jak to u Was wyglądało? Może takie przypadki są rzadko, i pokarm od razu jest? trochę się tym martwie, a bardzo chciałabym karmić piersią, chociaż te pół roku...
U mnie juz w 2 dobie po porodzie cos tam bylo a w 3 dostalam takiego nawalu ze w nocy spac nie moglam i ratowaly mnie jedynie oklady z kapusty Malegplo w szpitalu trzymalam przy piersi bardzo duzo i mysle ze to ma duze znaczenie. Karmilam 9,5 miesiaca, bylo kilka kryzysow po drodze ale sie nie poddawalam. Jestem z siebie dumna bo kp to wcale nie taka prosta sprawa
Cytat:

Mmm... Paella... Uwielbiam
Stary 2015-02-04, 12:30   #1841
tassia
Zakorzenienie

Masija fajny ten artykuł co wkleilas

[/RIGHT]
Stary 2015-02-04, 12:31   #1842
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Może być Ja jeszcze dodaję kaszy manny, trochę śmietany albo jogurtu naturalnego i jest git
to chyba w sobotę upichcę
a z czymś to podajecie czy jecie tak po prostu?

Stary 2015-02-04, 12:32   #1843
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie z keczupem Albo pomidorami

Lena
Stary 2015-02-04, 12:33   #1844
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Wlasnie zdalam sobie sprawe ze dzis zaczelam 25 tc

Ty to zawsze masz odpowiedz Zazdroszcze, ja podziekowalam za zyczenia a swoje pomyslalam

Apropo kp mam takie samo zdanie co ty

U mnie juz w 2 dobie po porodzie cos tam bylo a w 3 dostalam takiego nawalu ze w nocy spac nie moglam i ratowaly mnie jedynie oklady z kapusty Malegplo w szpitalu trzymalam przy piersi bardzo duzo i mysle ze to ma duze znaczenie. Karmilam 9,5 miesiaca, bylo kilka kryzysow po drodze ale sie nie poddawalam. Jestem z siebie dumna bo kp to wcale nie taka prosta sprawa

Hahaha przez to ze mam niewyparzony język to juz malo kto mówi do mnie takie "kwiatki"

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Charlotta a wrzucicie przepis na te kartoflaki czy jak im tam?

[/RIGHT]
Stary 2015-02-04, 12:36   #1845
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Masija fajny ten artykuł co wkleilas
Mnie również się podoba.
Czytałam też komentarze. Są różne ale warto przeczytać.

Tj. napisałam-nie jestem doświadczona ale myślę, że kobieta fajnie napisała w tym art.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:37   #1846
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Hej Wam

Wczoraj odkryłam ciekawa rzecz u mojego Julka, przedwczoraj bolał mnie brzuch wiec lyknelam dwie nospy, Młody jakoś potem wybitnie mało sie ruszał dopiero jak go poszturchalam, ale nie powiązałam tego, wczoraj to samo bolało wiec nospa i znowu bardzo mało ruchów jak na Niego. Dopiero dzisiaj jest normalnie.

Wniosek! Młody był na nospowym haju

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com

Edytowane przez pani_pierozkowa
Czas edycji: 2015-02-04 o 12:41
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:37   #1847
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

można
możesz tam dodać co tylko lubisz

Cytat:
A mój Jasiek jakoś się słabo rusza od dwóch dni i już oczywiście się nakręcam
ale skoro się rusza to wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Moja też piła krowie Jak skończyła 2,5 roku nei chciała modyfikowanego tylko takie krowie :d miałam prosto od krowy
krowiego nie dawałam- ponoć często problemy brzuszkowe wywołuje u maluchów
ale mój dostawał oprócz mm też mleko kozie- pediatra zaleciła że jest baaardzo zdrowe dla dzieci a my mieliśmy prosto od kozy świeże

Cytat:

Cytat:

zapraszam
Stary 2015-02-04, 12:37   #1848
k a j a
Zakorzenienie

Ja trę ziemniorki, dodaję dwa jajka, troche mąki i trochę kaszy mannej. i mieszam aż to będzie miało taka konsystencje.. hm.. gęstawą, ale nie stałą..
dodaje podsmażony boczek, kiełbaskę, cebulkę, przyprawy(tu według uznania) i piekę 1,5 godz w 200st. Ale ja robię w formie takiej zwykłej, prostokątnej, nie takiej do babki.

Lena
Stary 2015-02-04, 12:38   #1849
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
nooo, ale takie duże dziecko to co innego dla niej mleko nie było już podstawowym i jedynym daniem

Co do karmienia, ja może byłam za bardzo nieświadoma, żeby się stresowac, bardziej się skupiałam nad biologiczny aspektem, jak działa laktacja itp.
Przed porodem nie miałam siary ani nic, urodziłam, podali dziecko, przystawiłam i tyle, potem co 2 godziny przystawiałam jak zalecały położne i mała jadła. I szczerze mówiąc kompletnie nie zastanawiałam się nad tym czy mam odpowiednią ilosć mleka
Młoda od początku bardzo ładnie łapała, nic mnie nie bolało, nie krwawiło, mam nadzieję, że teraz też tak dobrze pójdzie.

Stary 2015-02-04, 12:39   #1850
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
ketchup i jakaś suróweczka

jej ale się głodna zrobiłam od tego gadania o jedzeniu
Stary 2015-02-04, 12:40   #1851
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
nooo, ale takie duże dziecko to co innego dla niej mleko nie było już podstawowym i jedynym daniem

Co do karmienia, ja może byłam za bardzo nieświadoma, żeby się stresowac, bardziej się skupiałam nad biologiczny aspektem, jak działa laktacja itp.
Przed porodem nie miałam siary ani nic, urodziłam, podali dziecko, przystawiłam i tyle, potem co 2 godziny przystawiałam jak zalecały położne i mała jadła. I szczerze mówiąc kompletnie nie zastanawiałam się nad tym czy mam odpowiednią ilosć mleka
Młoda od początku bardzo ładnie łapała, nic mnie nie bolało, nie krwawiło, mam nadzieję, że teraz też tak dobrze pójdzie.
Niee no wiem wiem, śmieje się tylko tak Do tej pory pije duzo mleka, lubi mleczne produkty W mamusie

z kp było u mnie tak jak u Ciebie - było to było, nie zastanawiałam sie czy treściwe, czy wystarczająca ilość itd.
Potem przestałam i o..

Lena
Stary 2015-02-04, 12:42   #1852
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Właśnie myslę nad tym intensywnie czy często będzie dochodzić do takich sytacji, że bedę musiała wyjść bez dziecka i ściągnąć pokarm.
jak uważasz. dla mnie sytuacje typu raz w tygodniu lub rzadziej to zdecydowanie za mało żeby inwestować w taki sprzęt. butelkę można podgrzać w garnku z ciepłą wodą

Cytat:
Zapomnialam Wam napisac ze ostatnio podczas skladania zyczen urodzinowych siostra TZ zyczyla mi coreczki wiedzac ze bedzie chlopiec... Tak samo bylo w ciazy z Julkiem. Na 3 tygodnie przed TP urodziny mial moj TZ a jego szwagier zyczy mu corki

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
A jest coś czego konkretnie nie można?
Wiem, o kiszonkach, ostrych potrawach, roślinach strączkowych no i fast foodach Ale coś jeszcze?
czekolada. moje dziecko nie tolerowało nabiału, jajek więc i to musiałam odstawić.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:43   #1853
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja trę ziemniorki, dodaję dwa jajka, troche mąki i trochę kaszy mannej. i mieszam aż to będzie miało taka konsystencje.. hm.. gęstawą, ale nie stałą..
dodaje podsmażony boczek, kiełbaskę, cebulkę, przyprawy(tu według uznania) i piekę 1,5 godz w 200st. Ale ja robię w formie takiej zwykłej, prostokątnej, nie takiej do babki.
Dzieki

Cytat:

Ja tez się nie skupiała.
Tez nie miałam siary...
Wszyscy mówili ze po CC będzie mi ciężko karmić...
Nie zastanawialam się nad tym dali mi dziecko, przystawilam do cyca... Nie wiem czy zjadł dużo czy malo....
Potem znów i znów
W szpitalu parę razy dali mm choć wiedziałam ze mam protestować ale nie miałam siły.
Wrocilam do domu, miałam nawal i już....

Zresztą później miałam masę problemów ale wezwalam doradcę laktacykna bo jakbym słuchała ludzi dookoła to bym dala butle o tyle by było z karmienia.
Wiec trochę jak w tym artykule, ze największą przeszkadza jest brak wsparcia.

[/RIGHT]
Stary 2015-02-04, 12:50   #1854
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie z keczupem Albo pomidorami
czyli pewnie z jakimkolwiek sosem będzie dobre

Cytat:
można
możesz tam dodać co tylko lubisz

ale skoro się rusza to wszystko w porządku

krowiego nie dawałam- ponoć często problemy brzuszkowe wywołuje u maluchów
ale mój dostawał oprócz mm też mleko kozie- pediatra zaleciła że jest baaardzo zdrowe dla dzieci a my mieliśmy prosto od kozy świeże

zapraszam
a to będę eksperymentować

Cytat:
czyli prawie jak placki ziemniaczane tylko pieczone smakuje podobnie jak placki?
No też w keksówce zrobię, bo innej nie mam

Stary 2015-02-04, 12:54   #1855
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
czyli pewnie z jakimkolwiek sosem będzie dobre

a to będę eksperymentować

czyli prawie jak placki ziemniaczane tylko pieczone smakuje podobnie jak placki?
No też w keksówce zrobię, bo innej nie mam
Mój tż jada z czosnkowym ale dla mnie wtedy już jest takie za cieżkie

No u mnie placki ziemniaczane sa na słodko
A tutaj i boczek i kiełbaska. no i z wierzchu jest chrupiące a w środku jakie miękkie

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Zjadłam rosól... i zaraz zasnę..

Lena
Stary 2015-02-04, 12:56   #1856
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
ketchup i jakaś suróweczka

jej ale się głodna zrobiłam od tego gadania o jedzeniu
no ja jem teraz cały czas, bo to dopiero śniadanie po glukozie

Cytat:
Niee no wiem wiem, śmieje się tylko tak Do tej pory pije duzo mleka, lubi mleczne produkty W mamusie

z kp było u mnie tak jak u Ciebie - było to było, nie zastanawiałam sie czy treściwe, czy wystarczająca ilość itd.
Potem przestałam i o..
moja też litrami mleko pije, tż kupuje całymi zgrzewkami

Cytat:
Dzieki

Ja tez się nie skupiała.
Tez nie miałam siary...
Wszyscy mówili ze po CC będzie mi ciężko karmić...
Nie zastanawialam się nad tym dali mi dziecko, przystawilam do cyca... Nie wiem czy zjadł dużo czy malo....
Potem znów i znów
W szpitalu parę razy dali mm choć wiedziałam ze mam protestować ale nie miałam siły.
Wrocilam do domu, miałam nawal i już....

Zresztą później miałam masę problemów ale wezwalam doradcę laktacykna bo jakbym słuchała ludzi dookoła to bym dala butle o tyle by było z karmienia.
Wiec trochę jak w tym artykule, ze największą przeszkadza jest brak wsparcia.
No u mnie nawet położne się dziwiły, bo przychodziły i pytały czy coś pomóc, a ja że nie zresztą pierwszy płacz mojego dziecka usłyszałam dopiero jak byłam już w domu i akurat nie zdążyłam z cycem dolecieć na czas
A tak karmiłam, spała, karmiłam, spała to co miałam pytać położnych i rozbijać atom na czynniki pierwsze

A mm u nas podawali do badań, żeby dziecko było spokojne jak badali słuch. Wieczorem zawsze się pytały czy dokarmić, czy chcemy pospać itp. ja nie chciałam, zresztą mała i tak ładnie spała, a ja w szpitalu książkę czytałam

Stary 2015-02-04, 12:58   #1857
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Hej Wam

Wczoraj odkryłam ciekawa rzecz u mojego Julka, przedwczoraj bolał mnie brzuch wiec lyknelam dwie nospy, Młody jakoś potem wybitnie mało sie ruszał dopiero jak go poszturchalam, ale nie powiązałam tego, wczoraj to samo bolało wiec nospa i znowu bardzo mało ruchów jak na Niego. Dopiero dzisiaj jest normalnie.

Wniosek! Młody był na nospowym haju

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

haha noo w sumie u mnie chyba też tak po no spie jakis grzeczny...

jakaś dziewczyna ostatnio opowiadała, ze w ciaży musiała niemal non stop jechać na no spie i słyszała, ze przez to później może mieć bardzo spokojne dziecko,a teraz jej coreczka cały czas jest w ruchu, ajkby miała adhd
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 13:01   #1858
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
no ja jem teraz cały czas, bo to dopiero śniadanie po glukozie

moja też litrami mleko pije, tż kupuje całymi zgrzewkami

No u mnie nawet położne się dziwiły, bo przychodziły i pytały czy coś pomóc, a ja że nie zresztą pierwszy płacz mojego dziecka usłyszałam dopiero jak byłam już w domu i akurat nie zdążyłam z cycem dolecieć na czas
A tak karmiłam, spała, karmiłam, spała to co miałam pytać położnych i rozbijać atom na czynniki pierwsze

A mm u nas podawali do badań, żeby dziecko było spokojne jak badali słuch. Wieczorem zawsze się pytały czy dokarmić, czy chcemy pospać itp. ja nie chciałam, zresztą mała i tak ładnie spała, a ja w szpitalu książkę czytałam
haha to tak jak u nas Zgrzewka mleka na tydzień A teściowa mogłaby codziennie przywozić dwa litry mleka

Moja też mało płakała. tak to postękiwała, a pierwszy płacz był jak robili badania i ukuli w piętkę. to byyył płacz

Och boziu ona taka maleńka była, że aż niedowiary

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
haha noo w sumie u mnie chyba też tak po no spie jakis grzeczny...

jakaś dziewczyna ostatnio opowiadała, ze w ciaży musiała niemal non stop jechać na no spie i słyszała, ze przez to później może mieć bardzo spokojne dziecko,a teraz jej coreczka cały czas jest w ruchu, ajkby miała adhd
łoo to tak jak moja

Lena
Stary 2015-02-04, 13:03   #1859
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ktoś nie karmi cyckiem to chociaż by powiedział: nie chciało mi się, męczy mnie to, wkurzalo mnie wyciąganie ccycka przy innych itp.

Myślę ze grunt to nastawienie ze się da i każdemu się uda.

Wiem ze zostanę zlinczowana za ten wpis ale myślę ze nie bardzo on odbiega od prawdy
Ja Cię nie zlinczuję, bo się zgadzam Na prawdę dużo zalezy od nastawienia. Nie od parcia na kp, ale od nie poddawania się.
Wiadomo są sytuacje, gdy się nie da: ze względów medycznych np, ale w większości przypadków chcieć znaczy móc
Ja zakładam, ze mogę nie karmić piersią, jeśli dziecko nie będzie umiało prawidłowo ssać i nie będzie nikogo kto nas tego nauczy. Jeśli nie będzie problemu ze ssaniem to będę karmić

Cytat:
Napisane przez alexxxandraa Pokaż wiadomość
ogorkami w ciazy to bujda, a ja codziennie zjadam słoik ogorkow całe szczescie mama mi w tym roku wyjatkowo duzo słoików zrobiła chyba przeczucie miała
ja też mam chrapkę na ogórki.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 13:04   #1860
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Eeeeeeej, co na obiad? Bo już pora poruszyć temat jedzenia
Ja mam ciągle focha na tżta, więc nie wiem czy zasłużył na obiad, może do 15 się przemogę to zrobię spagetti z sosem pomidorowym
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości