Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-04, 12:13   #3361
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
o dziękuję za info!!!! Na pewno dziś skorzystam, już się nie mogę doczekać

Dziewczyny,

właśnie zadzwoniła do mnie teściowa zapytać jak po wizycie i nie obyło się znowu bez wywodu ze złotymi radami że mam kupić bombonierki położnej, bo inaczej mi położna od serca nic nie doradzi, że zobaczę sama, ale w domu będę miała syf, bo albo będę poświęcać czas dziecku, albo obowiązkom domowym i będę znerwicowana bo ona tak miała w takich momentach mam ochotę całkowicie zrezygnować z telefonu
aaa i broń Boże mamy nie podejmować decyzji odnośnie szczepień, bo nir od tego sa rodzice, tylko lekarze mają to zrobić za nas, bo my się na tym nie znamy i dobrej decyzji nie podejmiemy...
ehh co za kobieta współczuję, ale po prostu nie słuchaj i chyba nie odbieraj już telefonów od niej...

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
niunia_ona -

nouvelle - tak się zastanawiam, ile już zgromadziłaś ubranek. Kiedyś na jakimś blogu czytałam, że dziewczyna miała ponad 160 szt. ubranek dla córeczki w rozmiarze 56-68. Oczywiście oprócz skarpetek, czapeczek, rajstopek. Przekroczyłaś tę liczbę?
ja nie nouvelle, ale myśle, że spokojnie mam ponad 160 szt w tych 3 rozmiarach

spakowałam torby są tylko jakieś drobiazgi do wrzucenia, ale to już przed wyjazdem (karteczka też przygotowana)

a w ogóle ciocia mi wczoraj powiedziała, że mam już taką twarz jak do porodu, że niby nos, usta większe czyli może niedługo rodzę
Stary 2015-02-04, 12:13   #3362
morful
Raczkowanie

EdithS Oj jak ja to znam !
W ogóle to tydzien przed terminem według tych wszystkich rad które słyszałam powinnam już nic nie jeść żeby nie było niespodzianek. Miesiąc przed powinnam już mieć diete bez węglowodanów żeby mały nie przybrał to mi nie będzie tak ciężko urodzić. Położnej w szpitalu powinniśmy co najmniej 1,5tys dac zeby to cos dalo. Żadnych plastikowych butelek, tylko szklane. I dziurke w smoczku trzeba zrobić samemu. Pieluszki TYLKO tetrowe. Wyparzanie tylko w garnku, żadnych sterylizatorów. Żadnych bodziaków, tylko pajacyki i śpioszki. Prać TYLKO w płatkach mydlanych, najlepiej samemu szare mydło zetrzeć. Nie nosić nic na szyi, ani pasków żadnych, ani obrączki nie przełożyć na lewą rękę (jak mi kostki na prawej spuchły :P ). Nie obcinać włosów w ciąży.

Aż żałuje że wszystkiego nie spisywałam, bo połowy nie pamiętam już :P książkaę można wydać z tych wszystkich mądrości...

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
Phil Bosmans
morful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:20   #3363
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Współczuję kochana takiej teściowej, moja jest podobna i czasami jej rady to doprowadzają mnie do szału, ostatnio stwierdziła że przesadnie dbam o ząbki małej bo ona nie przypomina sobie żeby kiedyś się myło mleczne zęby więc jej powiedziałam zę już wiem skąd mój TŻ ma takie problemy z zębami
Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Dobre rady zawsze w cenie Chyba bym przestała odbierać telefony od takiej teściowej. Tak w ogóle nie rozumiem czemu ludzie myślą, że pielęgniarki i inne osoby ze służby zdrowia objadają się non stop słodyczami. Te osoby które znam to rozdają wszystkim naokoło te dowody wdzięczności.
Cytat:
Ja od wczorajszej akcji z sąsiadami mam spokój z teściową. Zapowiedziałam mężowi, że ją wywalę z domu jeśli tylko przyjdzie do nas na ploty. Teraz biedulka nie ma po co przychodzić.
A ja jestem na nią strasznie zła, bo przez ploty głupich bab straciliśmy chyba dobrych znajomych.

I nie słuchaj swojej teściowej. Moi znajomi mają po 2, 3 dzieci i porządek w domach. Koleżanki pracują zawodowo, są zadbane. Wszystko zależy od wychowania dzieci i oczywiście męża.
wiecie co, ja to olewam co ona mówi, bo mam swoje zasady, które będę stosować, ale mnie denerwuje jej ciągłe wtrącanie się a najbardziej to, że ja i tż nie możemy nic powiedzieć, bo ona zawsze ma kontrę i uważa nas za niedoświadczonych chyba głupich rodziców!!!!!!!!! Niech do mnie dzwoni tak codziennie, to urodzę do niedzieli na pewno!
Mamuska29 co do ząbków mlecznych to moja teściowa ma takie samo podejście i tż siostrzenica ma 2,5 roku i już pełno dziur, ale oni nie chcą jej do niczego zmuszać, bo będzie miała biedna traumę...
I jeszcze jedno Wam powiem, ona i siostra tż nakręciły się same, że tż siostra będzie chrzestną ( o czym nigdy nie wspominaliśmy nawet!), bo tż siostra zapytała się czy na chrzciny może kupić złoty medalik z łańcuszkiem, bo tak zazwyczaj chrzestni robią. Więc mianowała się sama chrzestną, rozumiecie to??? A ja jej powiedziałam: nie, my byśmy prosili o jeden prezent od Waszej całej rodziny (tż siostra z mężem i rodzice tż), myślimy o krzesełku do karmienia lub leżaczku bujaczku, to ją zatkało i dziś teściowa mi się pytała przez telefon, co my wymyśliliśmy za dziwny prezent...

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
W ogóle to tydzien przed terminem według tych wszystkich rad które słyszałam powinnam już nic nie jeść żeby nie było niespodzianek. Miesiąc przed powinnam już mieć diete bez węglowodanów żeby mały nie przybrał to mi nie będzie tak ciężko urodzić. Położnej w szpitalu powinniśmy co najmniej 1,5tys dac zeby to cos dalo. Żadnych plastikowych butelek, tylko szklane. I dziurke w smoczku trzeba zrobić samemu. Pieluszki TYLKO tetrowe. Wyparzanie tylko w garnku, żadnych sterylizatorów. Żadnych bodziaków, tylko pajacyki i śpioszki. Prać TYLKO w płatkach mydlanych, najlepiej samemu szare mydło zetrzeć. Nie nosić nic na szyi, ani pasków żadnych, ani obrączki nie przełożyć na lewą rękę (jak mi kostki na prawej spuchły :P ). Nie obcinać włosów w ciąży.

Aż żałuje że wszystkiego nie spisywałam, bo połowy nie pamiętam już :P książkaę można wydać z tych wszystkich mądrości...
OMG

ja nie mogę, komedia, tragedia, tragikomedia, tragifarsa... a najlepsze określenie dla rodziny mojego tż to serial brazylijski z intrygami:brzyda l: przepraszam Was, na serio mnie poniosło teraz, ale już nie wytrzymałam
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:21   #3364
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Uspokoiłyście mnie z główką synka. Nie jest wcale taka duża w porównaniu do główek waszych maluszków. Już nie będę się nakręcać ciężkim porodem

Prawie podobne wyniki

Dziewczyny nie strasznie pełnią księżyca Ja choćby nie wiem co muszę wytrwać do końca lutego.
Ja tez musze jeszcze poczekac. Dopiero na wizycie 09.02 bede miala 36t1d ( czy tez 37 tc) wiec od tego czasu generalnie juz spokojniej ale jednak wolalabym jeszcze te kolejne 2 tyg.ponosic...wiec jakby nie patrzsc wypada mi do okolo 23.02 poczekac...

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ehh co za kobieta współczuję, ale po prostu nie słuchaj i chyba nie odbieraj już telefonów od niej...

ja nie nouvelle, ale myśle, że spokojnie mam ponad 160 szt w tych 3 rozmiarach

spakowałam torby są tylko jakieś drobiazgi do wrzucenia, ale to już przed wyjazdem (karteczka też przygotowana)

a w ogóle ciocia mi wczoraj powiedziała, że mam już taką twarz jak do porodu, że niby nos, usta większe czyli może niedługo rodzę
Ja ciagle nie spakowana...w sumie nie wiem na co czekam ale chyba po prostu nie mysle o tym.
A odnosnie twarzy to coz...ja mialam usta wieksze i nos juz od polowy pierwszej ciazy. Teraz nieco lepiej ale tez sa wieksze...tak wiec coz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:23   #3365
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
niunia_ona -

nouvelle - tak się zastanawiam, ile już zgromadziłaś ubranek. Kiedyś na jakimś blogu czytałam, że dziewczyna miała ponad 160 szt. ubranek dla córeczki w rozmiarze 56-68. Oczywiście oprócz skarpetek, czapeczek, rajstopek. Przekroczyłaś tę liczbę?
Ciężko powiedzieć, ale właśnie jestem w trakcie segregowania do prania wszystkiego i tych na 56-62 wyszło 5 pralek, ale nie wiem jak to jest ilościowo tych większych póki co nie piorę. Szykuje mi się raczej mniejsze dziecko, więc tak szybko na 68 nie przejdę. a potem prasowanie tego wszystkiego

Cytat:
nie martw się kochana Ty już jesteś na takim etapie, że spokojnie możesz rodzić, a waga wcale też nie jakaś bardzo mała, takie dzieci normalnie się rodzą. Będziesz pod opieką i niedługo będziesz miała Julcie obok siebie

śliczny!

ta sukienka!!

pocytowałam więcej i mi gdzieś zniknęło

Edith za wizytę i super, że wszystko ok!

Nouvelle przymierzyłam stanik, jak za taką cenę jest ok, nawet bardzo ok wzięłam rozmiar 75 I i jest jeszcze troszkę miejsca, ale nie za dużo. Przed ciążą nosiłam 65/70 H/I. Jak na tę cenę jest ok, po porodzie jak zobaczę co będzie się działo z cyckami to pomyślę nad porządniejszym.

łóżeczko, które chciałam kupić już sprzedane muszę szukać dalej...

aż spojrzałam na swoje wyniki usg ostatnie i było tak w 33+0:

waga 1947 g
BPD 7,99 cm (32+0)
HC 30 cm (33+1)
AC 28,8 cm (32+5)
FL 6.03 cm (31+2)

ta pełnia była już w nocy czy dopiero będzie??
a tak w ogóle to dzień dobry mega się wyspałam
w takim razie też go zamówie a podrzucisz mi link jeszcze raz?
ja przed ciążą miałam 65 G. myslisz, że powinnam wziąć 70 I? czy celować w 75?

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:23   #3366
tout-petit-fille
Zadomowienie

A ja od rana na mieście. Jezdzimy z TZ, zalatwiamy wspolne sprawy, on zalatwia swoje firmowe, skladniki na obiad kupione. Akurat nie po drodze nam bylo do biedrony, wiec znow jakos bez slodyczy, ale to nic. Mam buraczki czerwone.. mniam..
I mam tez jakas zgage po wszystkim co zjem.

Dzis w ogole ciagle mi niedobrze i jestem jakas niewyspana.
Czekam na TZ w samochodzie i chyba zaraz pospie najwyzej pan z kontroli biletow mnie obudzi jak czas nam sie skonczy

żona_marcina
to bedzie skrecanko dzis
Trzymam kciuki za awans!!!!!

meganka18 o tyle dobrze, ze nie czekamy na robotnikow, bo sami nimi jestesmy, TZ nie pije kawy, a obiad robie od razu dla naszej dwojki, wiec ekonomicznie:P

KasiaKasiaWiki extra wspanialomyslnosc szwagierki. Ale kiedys sytuacja sie odwroci pewnie.

EdithS bardzo sie ciesze z Waszej udanej wizyty

Piszesz antoxa, ze mialas sen o pracy w kebabie. Cos ta pelnia nam w glowach porobila, bo mi sie snili, ze obslugiwalam w jakiejs budce z hot dogami razem z siostra ;P
Jednego hot doga robilam 3 razy, bo spalilam bulke, nastepnego jak wydawalam, to musialam ugryzc bo zglodnialam hehe

O bonys nouvelle2 bidulko... ja mialam wczoraj wylany kubek, a TZ musial pomoc sprzatac, bo polecialo po blacie, szafkach i podłodze, wiec tym bardziej zmywarka.. Dobrze, ze mialas mame do pomocy
Ciuszki sliczne!!

niunia_ona bardzo dobrze, ze idziesz do lekarza. Bez sensu sie meczyc biedna nasza.. moze podkurujesz sie przed piatkiem Zrelaksuj sie i nie stresuj. Wszyyyyyystko bedzie dobrze

Edytowane przez tout-petit-fille
Czas edycji: 2015-02-04 o 12:26
tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:27   #3367
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość

o mamo! ale się uśmiałam

Ja leże sobie wg. zaleceń czytam Was i patrzę na kącik Tymonka... nie mogę się doczekać aż będzie z nami...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0449.jpg (55,9 KB, 66 załadowań)
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:29   #3368
nouvelle2
Zakorzenienie

Ediths na Twoim miejscu w ogóle nie poruszałabym tematu dziecka przy teściowej, a każdy taki wątek ucinała już w zalążku. bo to się w pale nie mieści, co ta kobieta wygaduje

wstawiłam pierwszą pralkę, idę robić obiad. Dzisiaj na szybko, bo czasu nie ma. Makaron z kurczakiem i czerwonym pesto. a na 16 sr

Stary 2015-02-04, 12:31   #3369
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
a co to za cudowny chelbuś? aż ciekawa jestem

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
nie mozesz go zamowic zeby czekal codziennie na ciebie
To nie chleb w sumie a wióry właśnie nie da się zamówić bo pytałam
Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Mój bebzolek 36t 4 dc
Ślicznie
Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
też się tego boję bo u mnie każdy w pracy do 16 nie ma bata żeby ktoś mnie zawiózł, także ściskam poślady do 16:01 i dopiero jedziemy na IP w najgorszym wypadku wezwę taksówkę, daleko masz do szpitala?
Ja do mojego powiatowego mam jakieś 5 minut samochodem. Wczoraj się śmiałam, że jakby coś się zaczęło ekspresowo to sama między skurczami bym zdążyła
Ale że tam nie będę rodzić to będę po TŻ dzwonić. Jak korków nie będzie to dojedzie w 20-25 minut, a potem do szpitala prawie 30 km
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
no ja mam nadzieję ze bedzie dobrze,Pytalam sie lekarki i ona mowila ze moze bedą wywoływać zalezy od wyników
boję się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niunia, Ty już na takim etapie jesteś, że poród nie zaszkodzi Julci. Ale trzymam kciuki, żeby było ok

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:31   #3370
smv
Zakorzenienie

Jak się robi czerwone pesto?
Stary 2015-02-04, 12:31   #3371
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
o mamo! ale się uśmiałam

Ja leże sobie wg. zaleceń czytam Was i patrzę na kącik Tymonka... nie mogę się doczekać aż będzie z nami...
to mój ulubiony wątkowy kącik a łóżeczko to masz mniejsze niż 120x60? bo wygląda na takie maciupkie przy tym fotelu

Stary 2015-02-04, 12:31   #3372
tout-petit-fille
Zadomowienie

Taaaa.. dobre rady tesciowych.
Najfajniejsze jest patrzec jak sie smiesznie nakrecaja przy tym, tak sie emocjonuja

My i tak wiemy swoje.

Ale istnieja i dobre rady, jak np. mojej kolezanki stomatolozki: od malutkiego dobrze jest masowac dziaselka gazikiem nasaczonym woda. Zabkowanie staje sie bardziej znosne

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:33   #3373
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
ubiera się buty, kurtkę, odpala auto i jedzie się do Biedronki po gotowca z Barilla
w ogóle gotowe sosy i pesto tej firmy są super We Włoszech je poznałam i od tej pory w Polsce też kupuję, a widzę że są co raz łatwiej dostępne.

Stary 2015-02-04, 12:33   #3374
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Ja ciagle nie spakowana...w sumie nie wiem na co czekam ale chyba po prostu nie mysle o tym.
A odnosnie twarzy to coz...ja mialam usta wieksze i nos juz od polowy pierwszej ciazy. Teraz nieco lepiej ale tez sa wieksze...tak wiec coz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wiem wiem dlatego się z tego śmieję

ja się w końcu spakowałam, bo mąż już kazał a w piątek chyba pojedziemy do szpitala gdzie chyba chcę rodzić, więc jeszcze dopytam o parę rzeczy
Stary 2015-02-04, 12:34   #3375
smv
Zakorzenienie

O widzisz a biedra kolo mnie dzięki

Ale śliczny kącik dla dzidzi
Stary 2015-02-04, 12:37   #3376
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
to mój ulubiony wątkowy kącik a łóżeczko to masz mniejsze niż 120x60? bo wygląda na takie maciupkie przy tym fotelu
Miło mi, że Ci się podoba tak ono ma jedynie 40x90 bo to łóżeczko dostawne
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:37   #3377
martunka88
Rozeznanie

Cytat:

takim razie też go zamówie a podrzucisz mi link jeszcze raz?
Zaczynałyśmy od tego samego rozmiaru W trakcie ciąży przeszłam na 70F, ale już w miseczkach się nie mieszczę, więc planuję kupić 70G lub 70H, muszę pomierzyć, na pewno chcę by lekki luz został (chociażby na wkładki). Myślę, że też jesteś przyzwyczajona do ściśliwego obwodu i w 75 byłoby Ci zbyt luźno.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:39   #3378
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciężko powiedzieć, ale właśnie jestem w trakcie segregowania do prania wszystkiego i tych na 56-62 wyszło 5 pralek, ale nie wiem jak to jest ilościowo tych większych póki co nie piorę. Szykuje mi się raczej mniejsze dziecko, więc tak szybko na 68 nie przejdę. a potem prasowanie tego wszystkiego

w takim razie też go zamówie a podrzucisz mi link jeszcze raz?
ja też prałam tylko 56 i 62, resztę mam popakowane w kartony

http://allegro.pl/biustonosz-mama-kr...957501553.html

wiesz co ja wzięłam 75 bo czuję, że niestety jest mnie więcej w tych okolicach :P ale pewnie 70 Ci wystarczy

Cytat:
o mamo! ale się uśmiałam

ale Ty masz tam pięknie, moje marzenie taki kącik

tout-petit-fille ja bym Ci jednak radziła kupić coś słodkiego, chociaż małą czekoladkę, bo co jak Cię wieczorem najdzie??
Stary 2015-02-04, 12:42   #3379
asiulek8
Wtajemniczenie

Matko, te historie o teściowych to jakiś kosmos moja na szczęście nic nie mówi. Ma jedną wnuczkę u siebie w domu i to jej oczko. A w sumie jak dzwoni to ją bardziej interesują zaliczenia i egzaminy TŻ na studiach i jak coś go opierdziela, a TŻ sobie nie daje, bo jak zaczyna swoje wywody po prostu ją uprzedza, że jeszcze słowo i się rozłączy. Na szczęście działa. Ogólnie teściowa ma straszne cisnienie na te jego studia - wiadomo jak to nauczycielki...

A u mnie w domu to jest tak, że ja sobie nie daje wejść na głowę. Mam ciężki charakter i nie dam sobie jakiś głupot wmówić. Także z dobrymi radami mam spokój

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:43   #3380
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Miło mi, że Ci się podoba tak ono ma jedynie 40x90 bo to łóżeczko dostawne
Bardzo mi się podoba, bo to jest taka moja kolorystyka i styl

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Zaczynałyśmy od tego samego rozmiaru W trakcie ciąży przeszłam na 70F, ale już w miseczkach się nie mieszczę, więc planuję kupić 70G lub 70H, muszę pomierzyć, na pewno chcę by lekki luz został (chociażby na wkładki). Myślę, że też jesteś przyzwyczajona do ściśliwego obwodu i w 75 byłoby Ci zbyt luźno.
Ja to nawet nie wiem jaki mam teraz rozmiar, bo cala ciążę chodzę w sportowych stanikach. zastanawiam się nad 70 h i 70 i. Bo wlasnie dochodzi jeszcze wkładka laktacyjna. A wole mieć luzniejsza miseczke, bo nie cierpię takich na styk

Stary 2015-02-04, 12:43   #3381
papalinka83
Zakorzenienie

Hej nadrabiam was, ale jeszcze 3 strony mi zostały, tyle od wczoraj naskrobałyście. Właśnie próbuję od ponad godziny położyć moje dziecko na drzemkę, ale niestety ona ostatnio już raczej nie potrzebuje już snu w dzień, strasznie szybko.
Wczoraj miałam wieczór pod znakiem bóli krzyżowych, myślałam, że umrę zanim tż wrócił do domu, a potem siedziałam pod prysznicem i trochę minęło. Na moim poprzednim wątku wrześniowym z Olą była taka prawidłowość, że często pierworódki nie miały skurczy przepowiadających i rodziły nagle przed terminem, w tym ja, a wieloródki si ęmęczyły tygodniami z bólami, a rodziły po terminie i obawiam się, że tym razem podzielę ten los.
Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was bierze luteinę dopochwowo? Pojawiło się u mnie jakieś swędzenie i napuchnięcie, szczególnie warg sromowych i wokół łechtaczki (ta to spuchła już konkretnie), nic nowego nie stosuję, na lamowanie zakaz więc zostaje luteina, biorę od 2 tygodni, łapki zawsze dokładnie myję przed aplikacją
Ja biorę od niedawna i też mnie coś czasem swędzi. Kupiłam sobie lacibios femina i biorę profilaktycznie, a w pon mam wizytę i mam nadzieję, że nie będzie infekcji
Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Wrócilysmy z wizyty mała w 32 tygodniu waży 1968 G leży sobie główką w dół, oby tak już pozostała dostała czkawki na usg , ale śmiesznie wyglądało dziękujemy za kciuki, przydały się!!😍

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
witam bylam u lekarza i jest nie za ciekawie , wody zmniejszone do 5.8 ide w piatek na oddzial, malej brzuszek jest mniejszy o dwa tyg a jej waga 2500 moj lekarz podał złą wagę musiał się pomylic. boję się a ja jeszcze chora jak smok
Kochana nie martw się tak, będziesz pod dobrą opieką, a ciążę masz już praktycznie donoszoną, także będzie dobrze na pewno
Cytat:
A propo - dziewczyny czy mogłybyście napisać, ile wasze maluchy mają cm w główce i brzuszku i w którym miesiącu - parametry HC i AC?
Ja się strasznie przejmuję główką, bo z USG w 31 tygodniu 2 dniu wychodziło, że ma 30,29 cm. Mąż w dniu porodu miał 33 cm i teściowa strasznie się z nim męczyła przy porodzie.
Wiesz co, ja teraz nie sprawdzę, ale przy porodzie główka 33 to jest mała główka, mnóstwo dzieci rodzi się z głową 36 i matki rodzą bez prob;emu, więc teściowa cię straszy niepotrzebnie. A w ogóle ciężki poród to jest z reguły do fazy partej a nie podczas
Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Cześć Kochane,

dziękuję za troskę, już nadrabiam i piszę co u mnie

Wizyta udana, Maleńka waży 2900g, obrócona nadal główką, więc szykuje się pomału do wyjścia. Moja szyjka króciuteńka, ale rozwarcie stoi na 1cm od poprzedniej wizyty, więc gin powiedział, że mogę jeszcze ze 2 tyg pochodzić ze spokojem, ale to oczywiście czas pokaże.
Moje wyniki moczu wg niego nie są aż tak złe, mam łykać sobie tylko ziołowy urosept i dużo pić, by wysiusiać bakterie. Ja przytyłam 200g, więc waga mi stanęła, ale mam mierzyć ciśnienie regularnie, bo od 2 wizyt mam podniesione, nie jest tragiczne, ale jest to odchylenie od mojej wcześniejszej regularnej normy.
Żadnych innych leków już mam nie brać. No i dziś tż obiecał, że zabierze mnie wreszcie na spacer, cieszę się strasznie, bo od listopada nie byłam na spacerze spacerze, jedynie kilka kroków do auta i z auta do domu czy sklepu.
Wczoraj wieczorem miałam skurcze w domu, chyba po badaniu, bo gin jakoś boleśnie mnie przebadał, ale przeszły. Powiem Wam, że nawet nie panikowałam, czekałam czy będą mocniejsze. Jakoś się uspokoiłam tym tematem i na serio mogę rodzić
Super, że już taka spokojna jesteś

Idę do mojego wyja

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:44   #3382
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Tymonek ma cuuudowny kącik i do karmienia fotel achhh
Stary 2015-02-04, 12:45   #3383
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ja też prałam tylko 56 i 62, resztę mam popakowane w kartony

http://allegro.pl/biustonosz-mama-kr...957501553.html

wiesz co ja wzięłam 75 bo czuję, że niestety jest mnie więcej w tych okolicach ale pewnie 70 Ci wystarczy

ale Ty masz tam pięknie, moje marzenie taki kącik

tout-petit-fille ja bym Ci jednak radziła kupić coś słodkiego, chociaż małą czekoladkę, bo co jak Cię wieczorem najdzie??
W takim razie wezmę 70tke, najwyżej kupie sobie taki przedłużacz

Stary 2015-02-04, 12:49   #3384
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
znalazłam zdjęcie "przed" Oleńkowej lampeczki więc teraz moge ujawnić kolejną z moich metamorfoz, a wystarczyła biała farba i nowy abażur (z licytacji za 31 zł) i trochę chęci i takim oto cudem mam chyba największą lampkę nocną w dziecinnym kąciku
Świetna ta lampa
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:49   #3385
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
ubiera się buty, kurtkę, odpala auto i jedzie się do Biedronki po gotowca z Barilla
w ogóle gotowe sosy i pesto tej firmy są super We Włoszech je poznałam i od tej pory w Polsce też kupuję, a widzę że są co raz łatwiej dostępne.
uwielbiam pesto z Barilli, zielone najbardziej, ale czerwone i żółte też
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:53   #3386
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej nadrabiam was, ale jeszcze 3 strony mi zostały, tyle od wczoraj naskrobałyście. Właśnie próbuję od ponad godziny położyć moje dziecko na drzemkę, ale niestety ona ostatnio już raczej nie potrzebuje już snu w dzień, strasznie szybko.
Wczoraj miałam wieczór pod znakiem bóli krzyżowych, myślałam, że umrę zanim tż wrócił do domu, a potem siedziałam pod prysznicem i trochę minęło. Na moim poprzednim wątku wrześniowym z Olą była taka prawidłowość, że często pierworódki nie miały skurczy przepowiadających i rodziły nagle przed terminem, w tym ja, a wieloródki si ęmęczyły tygodniami z bólami, a rodziły po terminie i obawiam się, że tym razem podzielę ten los.

Ja biorę od niedawna i też mnie coś czasem swędzi. Kupiłam sobie lacibios femina i biorę profilaktycznie, a w pon mam wizytę i mam nadzieję, że nie będzie infekcji

Kochana nie martw się tak, będziesz pod dobrą opieką, a ciążę masz już praktycznie donoszoną, także będzie dobrze na pewno

Wiesz co, ja teraz nie sprawdzę, ale przy porodzie główka 33 to jest mała główka, mnóstwo dzieci rodzi się z głową 36 i matki rodzą bez prob;emu, więc teściowa cię straszy niepotrzebnie. A w ogóle ciężki poród to jest z reguły do fazy partej a nie podczas

Super, że już taka spokojna jesteś

Idę do mojego wyja
Skąd ja to znam moja córka też przed drugimi urodzinami postanowiła nie sypiać w dzień, oj początki były ciężkie, ale plus był taki że o 19 była już wykapana i gotowa do snu a my mieliśmy czas dla siebie, zresztą teraz jak chodzi do przedszkola i wstaje przed 7 to wieczorem o 20 już jej nie ma, chrapie aż miło

A ja na obiad mam dzisiaj klopsiki w sosie pieczarkowym i ryż

Aha i pisałyście o odległości do szpitala, ja mam coś ok 30 km, ale boje się że jak zacznie się w godzinach szczytu to będzie ciężko przez centrum Poznania przejechać, zresztą mój mąż też się tego obawia i nawet zaczął mnie namawiać na zmianę szpitala na ten w którym rodziłam córkę i sama teraz nie wiem co mam zrobić, z jednej strony mam lekarza z tego szpitala w Poznaniu i znajomą położną,ale jest tam masówka jeśli chodzi o poród i boję się że mnie po prostu nie przyjmą a z drugiej strony szpital w którym rodziłam córkę jest mniejszy i byłam z niego zadowolona ale kręcili nosem że przyjechałam tam rodzić mając lekarza z Poznania, sama nie wiem,kurcze wszystko przez moje męża

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2015-02-04 o 13:00
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 13:03   #3387
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
kupuje sie w sloiku w lidlu napewno znajdziesz
Mialam przepis na zielone ale TZ robil nowego windowsa i usunely mi sie wszystkie zapisane strony

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Edith, cieszę się, że wizyta udana

Crystal, mam nadzieję, że wyniki będą dobre

Ciekawe co z tą dzisiejszą pełnią

A ja na śniadanko pożarłam pączusia z kawusią (słownik wpisał kapustą, dobrze, że wyłapałam, bo byście pomyślały, że zwariowałam )

dziekuje wy tak czarujecie ladnie to napewno beda
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 13:04   #3388
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Nowości Zochanka (chyba, że już wcześniej wrzucałam)
bardzo ładne ciuszki, piękne
Stary 2015-02-04, 13:04   #3389
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Dokładnie Ostatnie usg zobaczysz zdrowego synka, a później spotkacie się juz twarzą w twarz Będzie dobrze i kciuki za jutrzejszą wizytę i badania

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Aha rozumiem, to jak coś wywołają poród, na pewno zrobią tak, żeby było najlepiej dla Julci, już oni mają doświadczenie i najważniejsze, że jesteś juz w takiej zaawansowanej ciąży
dziekuje
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 13:04   #3390
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo mi się podoba, bo to jest taka moja kolorystyka i styl

Ja to nawet nie wiem jaki mam teraz rozmiar, bo cala ciążę chodzę w sportowych stanikach. zastanawiam się nad 70 h i 70 i. Bo wlasnie dochodzi jeszcze wkładka laktacyjna. A wole mieć luzniejsza miseczke, bo nie cierpię takich na styk
ja teraz też chodzę głównie w sportowych, nic nie uciska przynajmniej
myślę, że lepiej weź 70 I
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości