Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-04, 15:46   #3451
Lila_17
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Uspokoiłyście mnie z główką synka. Nie jest wcale taka duża w porównaniu do główek waszych maluszków. Już nie będę się nakręcać ciężkim porodem

Prawie podobne wyniki

Dziewczyny nie strasznie pełnią księżyca Ja choćby nie wiem co muszę wytrwać do końca lutego.
Widzisz, więc to tylko gadanie teściowej dla niej
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 15:48   #3452
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
o mamo! ale się uśmiałam

Ja leże sobie wg. zaleceń czytam Was i patrzę na kącik Tymonka... nie mogę się doczekać aż będzie z nami...
bardzo mi się podoba!!!!!
Stary 2015-02-04, 15:49   #3453
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja mam 2 torby i zapakowałam się jednak takim systemem :

- mniejsza torba: moje rzeczy na porodówkę + pierwsze rzeczy dla małej + rożek
- większa torba: rzeczy dla mnie i dla małej na pobyt do szpitala + te wszystkie wielkie podkłady, pieluchy itp

wzięłam japonki pod prysznic + wrzucę klapki do chodzenia po szpitalu
Ja wszystko daję do jednej torby
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 15:49   #3454
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Przedszkole jest fajne Ja rozumiem np zamiast do żłobka- dać dziadkom i wrócić do pracy (ze względów finansowych), ale przedszkole to super sprawa!
też tak sądzę zresztą nie wiem czy miałabym serce oddać takiego maluszka do żłobka ale przedszkole to już co innego
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 15:54   #3455
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ta kura mi się podoba się w jakim ona celu? Tylko przytulanka?
Wiecie mój ból mostka przeobrazil się w pieczenie całego obszaru pod biustonosze - boli juz non stop nawet uwagi tak na to nie zwracam. Jedynie na lewym boku nic mi nie jest a na Plasko na prawym przy kaszleniu czy zasmianiu mam wrażenie jakby skóra się mi rozrywala. Smaruje tam dużo się bo wydaje mi się że brzuch tak mi ciąży ze skóra nie daje rady i się rozrywa. Możliwe to?
Ja się wlasnie przespałam od razu inaczej się czuję.

Bylam dziś w tej nieszczęsnej pracy - och'ów i ach 'ów końca nie było - żałosne. Jedyne co było miłe to dzieci przytulaly się i nawet gimnazjaliści przyszli się przzytulic do pani miłe
Mam tak samo z tym pieczeniem :/ ciekawe od czego to?
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 15:55   #3456
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie nie rodze No więc tak z młodym wszystko dobrze -waży około 2800 . Z szyjką oki. Doktorek powiedział że czop moze odchodzić ale to o niczym nie świadczy. Bóle okresowe mogą sie pojawiać,kazał wtedy leżeć dużo. Dostałam globulki dowcipne na zmiane PH w pochwie bo sie zmieniło Spytałam czy jest ryzyko wczesniejszego porodu-powiedział ze z tym to nigdy nic nie wiadomo ale na razie nic temu nie zapowiada. Więc kamień z serca
za wizytę!!

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
też chętnie bym spakowała się po swojemu ale niestety u mnie w szpitalu trzeba dziecko spakować do 2 toreb i w każdą wsadzić to co napisali nie ma lekko
ja jeszcze nie wiem jak u mnie w szpitalu każą, mam nadzieję, że jak tam pojadę to nie zmienią mi koncepcji

Cytat:
też tak sądzę zresztą nie wiem czy miałabym serce oddać takiego maluszka do żłobka ale przedszkole to już co innego
a ja będę oddawać do żłobka...już widzę jak będą gadać, że wyrodna matka...
Stary 2015-02-04, 15:57   #3457
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Jestem po wizycie nie rodze No więc tak z młodym wszystko dobrze -waży około 2800 . Z szyjką oki. Doktorek powiedział że czop moze odchodzić ale to o niczym nie świadczy. Bóle okresowe mogą sie pojawiać,kazał wtedy leżeć dużo. Dostałam globulki dowcipne na zmiane PH w pochwie bo sie zmieniło Spytałam czy jest ryzyko wczesniejszego porodu-powiedział ze z tym to nigdy nic nie wiadomo ale na razie nic temu nie zapowiada. Więc kamień z serca
super:r oza:i jak już ładnie waży

Meganka kciuki trzymamy
Stary 2015-02-04, 15:58   #3458
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
super

Mam dzisiaj wrażenie, że nawet po wodzie mnie zgaga pali

A poniżej moje lumpkowe łupy za 6.49
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (76,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (79,8 KB, 32 załadowań)
Stary 2015-02-04, 15:58   #3459
EdithS
Zadomowienie

Dobijcie mnie błagam:hahah a:

właśnie zadzwoniła siostra tż (mieszkająca z teściową pod jednym dachem) i te same gadki... w końcu jej przerwałam i mówię: Wiesz co, ja już się dzisiaj dosyć nasłuchałam i już muszę odpocząć. Nie musicie się z mamą dublować. I skończyłam rozmowę, bo ile można

Idę robić pizzę z tuńczykiem, bo tż będzie niebawem.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 15:59   #3460
nouvelle2
Zakorzenienie

Dawno nie bylam na sr... jak wszystkim dziewczynom brzuchy urosły Ja oczywiście dalej mam najmniejszy

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 15:59   #3461
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
za wizytę!!

ja jeszcze nie wiem jak u mnie w szpitalu każą, mam nadzieję, że jak tam pojadę to nie zmienią mi koncepcji

u nas to jeszcze otwarta dyskusja, czy damy do żłobka, czy będziemy szukać opiekunki.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 16:04   #3462
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
za wizytę!!

Tez myslelismy z TZ zeby dac do zlobka ale u nas to nie mozliwe tam sie dopchac, to masakra juz kobiety w ciazy zamawiaja miejsca tutaj a opiekunka to kosztuje tyle co ponad polowe zarobie przez agencje, a w ciemno zadnej nie wezme, nie tutaj, wiec poczekam az dziecko pojdzie do przedszkola

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
super

oddaj

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

właśnie zadzwoniła siostra tż (mieszkająca z teściową pod jednym dachem) i te same gadki... w końcu jej przerwałam i mówię: Wiesz co, ja już się dzisiaj dosyć nasłuchałam i już muszę odpocząć. Nie musicie się z mamą dublować. I skończyłam rozmowę, bo ile można

serio o mamusiu.... one to na sile sie pchaja tam gdzie nie chca, zamiast pomoc, zapytac, czy od czasu do czasu powiedziec ze jesli bys potrzebowala pomocy to one chetnie zazdraszczam pizzy ide z TZ do jakiegos sklepu samochodowego to go namowie na cos w sklepie obok bo pewnie sie taki znajdzie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 16:17   #3463
kruszynkaa88
Rozeznanie

Wizytującym

niunia_ona kochana będziesz pod dobra opieką, nie martw

Która to robi pizze z tuńczykiem? Ja też chcę

Właśnie zjadłam parę ciasteczek hit i już czuję, że zgaga mnie pokocha
Kurcze ciesze się, że mój szpital nie ma żadnych wymogów co do toreb do szpitala, jedynie położna doradziła walizeczkę na kółkach aby się łatwo przemieszczać Dzisiaj w dbam o zdrowie zamówiłam resztę rzeczy do wyprawki, mam nadzieję, że w poniedziałek będę mogła już odebrać i spakować do końca walizeczkę na gemini połowy nie ma dostępnej więc wolałam na doz aby było szybciej i żeby się nie stresować że czegoś mi zabraknie w szpitalu
Czy któraś z Was zdecydowała się na kosmetyki Oilatum Baby? Ja się zdecydowałam na płyn do kąpieli, balsam i krem. Jeśli faktycznie będzie takie dobre to będę kupować, a jeśli okaże się, że mój maluszek ma normalną skórę, nie potrzebuje aż takiej ochrony to przejdę na coś tańszego i bardziej drogeryjnego

Od jutra w lidlu będą ubranka dla maluszków. Mnie interesuje ta kołderka/narzutka- chce narzucić na łóżeczko. I mojemu tacie podoba się ten śpiworek do fotelika- Któraś go ma, fajny? jak fajny to niech dziadzia kupi

Edytowane przez kruszynkaa88
Czas edycji: 2015-02-04 o 16:20
Stary 2015-02-04, 16:20   #3464
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
super

piękne ja chce takiego pajaca w gwiazdki!! u mnie nie ma takich lumpów

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Dawno nie bylam na sr... jak wszystkim dziewczynom brzuchy urosły Ja oczywiście dalej mam najmniejszy
no nie dziwię się

Cytat:
u nas to jeszcze otwarta dyskusja, czy damy do żłobka, czy będziemy szukać opiekunki.
też bym pewnie wolała opiekunkę, ale to jest tyle kasy...

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Wizytującym

niunia_ona kochana będziesz pod dobra opieką, nie martw

Która to robi pizze z tuńczykiem? Ja też chcę

Właśnie zjadłam parę ciasteczek hit i już czuję, że zgaga mnie pokocha
Kurcze ciesze się, że mój szpital nie ma żadnych wymogów co do toreb do szpitala, jedynie położna doradziła walizeczkę na kółkach aby się łatwo przemieszczać Dzisiaj na ☠☠☠☠☠☠☠ zamówiłam resztę rzeczy do wyprawki, mam nadzieję, że w poniedziałek będę mogła już odebrać i spakować do końca walizeczkę na gemini połowy nie ma dostępnej więc wolałam na ☠☠☠☠☠☠☠ aby było szybciej i żeby się nie stresować że czegoś mi zabraknie w szpitalu
Czy któraś z Was zdecydowała się na kosmetyki Oilatum Baby? Ja się zdecydowałam na płyn do kąpieli, balsam i krem. Jeśli faktycznie będzie takie dobre to będę kupować, a jeśli okaże się, że mój maluszek ma normalną skórę, nie potrzebuje aż takiej ochrony to przejdę na coś tańszego i bardziej drogeryjnego
ja właśnie odwrotnie robię, kupiłam "normalne" kosmetyki, a jak się okaże, że mała ma jakieś problemy ze skórą to będę się zastanawiać nad Oilatum.

otworzyłam lodówkę i okazało się, że nie mam czekolady
gadałam wczoraj, że trzeba mieć zapasy, sama ich nie mam
a do sklepu mi się nie chce ruszać...
Stary 2015-02-04, 16:21   #3465
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:

Ja nie mogę... co za babsztyle
Stary 2015-02-04, 16:23   #3466
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
żona_marcina patrzę na tą swoją kartkę i tych parametrów hc to mam kilka, więc wypisuję tu wszystko. stan na 33t6d
OFD (HC) 10.88 cm
HC (hadlock) 30.21 cm
HC* (hadlock) 29.87 cm

AC (hadlock) 29.02 cm
Nouvelle porównam z twoimi bo tp ten sam
Stan na 32t3d
OFD (HC) 10,77cm
HC hadlock 30,31cm
HC* hadlock 29,99cm
AC hadlock 29,32cm
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 16:24   #3467
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
piękne ja chce takiego pajaca w gwiazdki!! u mnie nie ma takich lumpów

no nie dziwię się

też bym pewnie wolała opiekunkę, ale to jest tyle kasy...

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

ja właśnie odwrotnie robię, kupiłam "normalne" kosmetyki, a jak się okaże, że mała ma jakieś problemy ze skórą to będę się zastanawiać nad Oilatum.

otworzyłam lodówkę i okazało się, że nie mam czekolady
gadałam wczoraj, że trzeba mieć zapasy, sama ich nie mam
a do sklepu mi się nie chce ruszać...
Ja jak synek będzie miał problem ze skórą to wtedy zakupię Oilatum, mama go stosowała przy mojej siostrzyczce od razu się sprawdził, bo ona alergik, ale ja liczę po cichu, że synkowi oszczędzę alergii szanse są pól na pół
Stary 2015-02-04, 16:29   #3468
irish cream
Raczkowanie

Witam się z Wami mamuśki zimowo
Mimo całodziennych mdłości i zgagi mam super humor, bo w końcu kupiliśmy wózek! Padło na Baby design lupo comfort + fotelik x-lander besafe. Jeździmy nim po domu jak szaleni. Tż chyba bardziej się nim cieszy niż ja
Co do teściowej to dzisiejsze hasło mojej jak zobaczyła, że kupiliśmy wózek "O to teraz nie będziecie musieli rozkładać łóżeczka" ona myśli, że wózek służy żeby dziecko w nim spało i że albo łóżeczko alko wózek!!!
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 16:32   #3469
smv
Zakorzenienie

Kiedyś tak się robiło.. Teściowa za starych czasów jeszcze żyje
Stary 2015-02-04, 16:35   #3470
irish cream
Raczkowanie

to się zdziwi jak ściągniemy ze strychu łóżeczko
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 16:44   #3471
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Dziewczyny piszecie o żłobkach i opiekunkach, a u mnie pomimo iż są chyba aż 4 żłobki to jakbym chciała oddać dziecko na ok 8 h to musiałabym zapłacić coś ok 800-1000 zł, a jeśli chodzi o opiekunkę to nie jest lepiej bo moja siostra jest opiekunką i średnie wynagrodzenie miesięczne to ok 1400 zł więc u mnie jedna i druga opcja odpada i będę siedzieć z małym w domu aż nie pójdzie do przedszkola, zresztą z córką też tak zrobiłam i jestem z tego powodu zadowolona, możemy sobie na to pozwolić bo nie wisi nad nami żaden kredyt do spłaty, ale jakby sytuacja nas do tego zmusiła to musiałabym wrócić do pracy niestety
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 16:45   #3472
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
ja młodego spakowałam w walizke na kółkach podręczną -na styk się wszystko zmieściło...ale połowa to pieluchy. A siebie spakowałam w torbe sportową taką bardziej pojemną.
Spryciara Ja chyba jakąś torbę na rzeczy dla małej kupie, niby mamy jedną taka niedużą, ale juz ziszczoną. Chce wziąć nie za duzy bagaż, bo jak TZ by nie zdążył i później dojechał to raczej nie chciałabym sama tego tachać - dlatego też jedna walizka na kółkach A reszte w razie co TZ będzie dowozil. Nusiekowa co tam ciekawego popakowałaś?? Oczywiście oprócz tych rzeczy oczywistych z list.

Cytat:
Ja wszystko daję do jednej torby
To giga torba się chyba szykuje

Cytat:
My pewnie też, rodzice 120 km od nas, nie wyobrażam sobie mieszkania z nimi na naszych 46 metrach nawet przez miesiąc, wiec innej opcji nie ma. Cena opiekunki w wawie to już w ogóle kosmos.

Cytat:
super

Świetne szczególnie pajacyki bym przygarnęła
Znam ból zgagi, mnie nie opuszcza

meganka
kciukasy za wizytę

irish gratki za wózek wklejaj fotę a nie

Czekam na TZ i ruszamy na ostatnia szkołę rodzenia. Dzis mamy ze sobą zabrać jakieś przysmaki jak chcemy i będą zajęcia przy stole z jedzonkiem. Ale pierwszy raz nie miałam ochoty pichcić i kupiłam jakieś gotowe ciastka i ptasie mleczko. A tak to napiekę zawsze i się marnuje, bo ja mam zgagę, a TZ wszystkiego nie zje. Ale pokrętna natura kobiet w ciąży.

Ja sobie muszę spisac czego mi brakuje ale to bardziej duperele jak szampon czy pasta, dla dzidzi i mnie do porodu mamy wszystko, no oprócz wózka:P

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 16:50   #3473
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Witam się z Wami mamuśki zimowo
Mimo całodziennych mdłości i zgagi mam super humor, bo w końcu kupiliśmy wózek! Padło na Baby design lupo comfort + fotelik x-lander besafe. Jeździmy nim po domu jak szaleni. Tż chyba bardziej się nim cieszy niż ja
Co do teściowej to dzisiejsze hasło mojej jak zobaczyła, że kupiliśmy wózek "O to teraz nie będziecie musieli rozkładać łóżeczka" ona myśli, że wózek służy żeby dziecko w nim spało i że albo łóżeczko alko wózek!!!
za zakup!!

jak słucham co Wasze teściowe wyprawiają to cieszę się jeszcze bardziej, że mam taką jaką mam...

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszecie o żłobkach i opiekunkach, a u mnie pomimo iż są chyba aż 4 żłobki to jakbym chciała oddać dziecko na ok 8 h to musiałabym zapłacić coś ok 800-1000 zł, a jeśli chodzi o opiekunkę to nie jest lepiej bo moja siostra jest opiekunką i średnie wynagrodzenie miesięczne to ok 1400 zł więc u mnie jedna i druga opcja odpada i będę siedzieć z małym w domu aż nie pójdzie do przedszkola, zresztą z córką też tak zrobiłam i jestem z tego powodu zadowolona, możemy sobie na to pozwolić bo nie wisi nad nami żaden kredyt do spłaty, ale jakby sytuacja nas do tego zmusiła to musiałabym wrócić do pracy niestety
no ceny niestety są z kosmosu
ja już kiedyś pisałam, że może jestem wyrodna matka, ale mam 2 powody tego, że dziecko pójdzie do żłobka, a ja wrócę do pracy. Po pierwsze kasa- mamy kredyt, pewnie jakoś byśmy dali radę, ale jednak z jednej pensji ciężko. Ale po drugie ja po prostu chcę wrócić do pracy, nie wyobrażam sobie siedzenie w domu przez 3 lata+ doliczając ciążę to prawie 4...już mam wrażenie, że mam papkę zamiast mózgu chcę się rozwijać, przebywać z dorosłymi ludźmi, zarabiać itd...mam nadzieję, że choć trochę to zrozumiecie...
Stary 2015-02-04, 16:51   #3474
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam temat teściowej ogólnie o swojej nie będę się rozpisywać, bo nie wolno mi się w ciąży denerwować ale napiszę Wam co ostatnio wymyśliła
otóż była rozmowa, że w naszej okolicy będzie budowane kolejne przedszkole, ale za czym pewnie powstanie to mój synuś prawie pójdzie do przedszkola a ta czarownica wtedy z takimi pretensjami w głosie "PO CO ON MA CHODZIĆ DO PRZEDSZKOLA SKORO MA BABCIE NA EMERYTURZE" (miała na myśli siebie) a ja jej na to "Bo przedszkole uczy, rozwija i wychowuje i będzie miał kontakt z rówieśnikami. I Radek na 100 % będzie chodził do przedszkola choćby prywatnego czy to się komuś podoba czy nie" no i oczywiście od razu obraza majestatu, bo jak ja mogę być taka bez szczelna i nie dość, że pyskuje to jeszcze BIEDNE DZIECKO DO PRZEDSZKOLA BĘDĘ WYSYŁAĆ
o kurcze przedszkole to jedna z najfajniejszych rzeczy w dzieciństwie i jestem zdania, że żadna babcia nie zafunduje wnukowi tego co przedszkole Ale moja pewnie będzie mówiła to samo, tyle, że ja nawet jej słuchac nie będę
Cytat:
ja sobie spakowałam takie klapki gumowe, jak na basen wg mnie będą najlepsze, bo jakby mi się coś polało to przepłukam i już będą czyściutkie
zapomniałam na amen o klapkach do wazlizki
Cytat:
no to super, że wszytsko w porządku.
Kurcze zmieśniałam się z młodym do jedej walizki na kółkach i chyba o czymś zapomniałam, trochę tego mało wyszło
Stary 2015-02-04, 16:54   #3475
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Nusiekowa co tam ciekawego popakowałaś?? Oczywiście oprócz tych rzeczy oczywistych z list.
nic nowego-wszytsko z listy-musze dopakowac jeszcze jakies przekaski
Stary 2015-02-04, 16:59   #3476
marta24171
Rozeznanie

Hejka w końcu mam chwilkę,żeby zajrzeć na moje ulubione forum

Od rana byliśmy w rozjazdach. Byliśmy z córką u innego laryngologa na konsultacji, zbadał jej słuch takim fajnym sprzętem, wyczyściła uszka, dała syropek i za miesiąc na kontrol i jak wszystko się poprawi to ona nie widzi potrzeby robienia zabiegu wycinania tego trzeciego migdałka tak się cieszę bo najbardziej obawiam się tej całkowitej narkozy - pewnie widok takiego nie przytomnego dzieciątka musi być straszny
Stary 2015-02-04, 17:24   #3477
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Hejka w końcu mam chwilkę,żeby zajrzeć na moje ulubione forum

Od rana byliśmy w rozjazdach. Byliśmy z córką u innego laryngologa na konsultacji, zbadał jej słuch takim fajnym sprzętem, wyczyściła uszka, dała syropek i za miesiąc na kontrol i jak wszystko się poprawi to ona nie widzi potrzeby robienia zabiegu wycinania tego trzeciego migdałka tak się cieszę bo najbardziej obawiam się tej całkowitej narkozy - pewnie widok takiego nie przytomnego dzieciątka musi być straszny
super wiadomości
Stary 2015-02-04, 17:26   #3478
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Ja niestety nie wyobrażam sobie żyć z jednej wypłaty od Tż i do żłobka oddamy po 1 roku, u nas wychodzi ok 500zł, ale dziadkowie chcą bardzo w tym pomóc finansowo także o tyle dobrze i będziemy mogli oddać. Ahh gdyby mój Tż zarabiał fajnie, bądź jeździł za granice to bym była mamuśką na pełnym etacie aż nie pójdzie do przedszkola. No chyba, że wygramy w totka
Stary 2015-02-04, 17:39   #3479
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Nusiekowa, super, że jeszcze nie czas na porodówkę

marta24171, czyli warto jednak sprawdzić u innego specjalisty (prywatnie czy nfz?) i córeczka uniknie narkozy

A no właśnie:
1. Co wybieracie tj walizka czy torba do szpitala??
2. Jaki rozmiar czapeczki zimowej kupiłyście?
3. Który z tych 2 kombinezonów wg. Was się bardziej nadaje na początek, różowy z bawełnianą podszewką (niby zimowy), ecru taki grubszy ocieplany misiu (też określony jako zimowy). Plis doradźcie bo muszę dać dziś znać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 111.jpg (97,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (67,7 KB, 22 załadowań)
Stary 2015-02-04, 17:43   #3480
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Nusiekowa, super, że jeszcze nie czas na porodówkę

marta24171, czyli warto jednak sprawdzić u innego specjalisty (prywatnie czy nfz?) i córeczka uniknie narkozy

A no właśnie:
1. Co wybieracie tj walizka czy torba do szpitala??
2. Jaki rozmiar czapeczki zimowej kupiłyście?
3. Który z tych 2 kombinezonów wg. Was się bardziej nadaje na początek, różowy z bawełnianą podszewką (niby zimowy), ecru taki grubszy ocieplany misiu (też określony jako zimowy). Plis doradźcie bo muszę dać dziś znać.
ad 1 ja mam walizkę, nie chcialam na silę kupować torby, dla mnie to byl by bezsensu wydatek
ad 2 nie mam pojęcia jaki rozmiar, na metce w f&f bylo napisane od 0 do 6 miesiecy
ad 3 ja mam bardzo podobny kombinezon jak Twoja 2,taki polarkowy z dodatkowym podszyciem ale pierwszy tez bardzo ładny, wazne zeby dzidziusiowi było ciepło

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości