Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-04, 15:58   #1141
asienka_182
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w podobnym tygodniu do mojego-13,14, 15 - czy bolą was nadal piersi? Mnie wczoraj wieczorem przed spaniem bolały jak dotykałam sutków, a dzisiaj jakoś mniej. I nie wiem czy to dobrze, czy źle.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Fajna opcja
A mnie w ogóle nie bolą od poczatku ciąży i nawet nie rosną
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 15:59   #1142
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
o ja ile mam nadrabiania wieczorem sumiennie przysiądę.

Jestem już po wizycie i na szczęście wszystko ok. Na chwilę podejrzeliśmy Małego Lokatora,bo już trochę czasu minęło od ostatniej wizyty. Jest,pływa wielkość odpowiednia do wieku ciąży. Ustawił się tak idealnie,że nawet lekarz przy okazji był w stanie sprawdzić przezierność - wszystko w normie. To było takie szybkie podejrzenie,więc nawet zdjęć nie mam,ale 10 idę na USG genetyczne to wtedy konkretniej pooglądam
Bezwzględnie mam wziąć antybiotyki,które wczoraj mi przepisała internistka na dyżurze(jednak tylko to,bo trochę mi tego przepisała). Stwierdził,że bez tego to się będzie ciągnęło w nieskończoność, a i ten kaszel mnie wykończy. Swoją drogą czuje się przez to fatalnie. Do 25 lutego dostałam L4, potem jeśli nie będzie żadnej "awarii" to chciałabym wrócić do pracy. Czas pokaże.

Lecę zaraz po Małego do przedszkola, także uaktywnie się zapewne dopiero wieczorem

Buziaki
Fajnie że dzidzia ok ja mam genetyczne jutro w 12t1d a tp mamy ten sam Dobrze że lekarz pozwolił ma antybiotyk, przynajmniej szybciej choróbsko ci minie..
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 16:03   #1143
beatrix28
Zadomowienie

jess222 mnie zcasami bola jak chodze po schodach ale nie jakos dotkliwie
mravka to super ze jestes jzu po wizycie.
my do szkoly rodzenia nie bedziemy chodzic niestety ,samej sie nei chce a m nie bedzie mial zcasu bo wiosna i latem czesto ma nadgodziny
kurcze ale sie wkurzyłam usmazylam rybe ale jakas niezbyt..wogole ryby nie czuc,czym oni tam handluja peirwszy raz taka ciape jem!!!wlasciwie to nie jem. ostatnio byla znacznie lepsza,przypominala smakiem i wyglądem mieso z ryby a tu?
zostala sie tylko mizeria..na kolacje zrobie sobie ryz z jajkiem..

Edytowane przez beatrix28
Czas edycji: 2015-02-04 o 16:04
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 16:15   #1144
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
o ja ile mam nadrabiania wieczorem sumiennie przysiądę.

Jestem już po wizycie i na szczęście wszystko ok. Na chwilę podejrzeliśmy Małego Lokatora,bo już trochę czasu minęło od ostatniej wizyty. Jest,pływa wielkość odpowiednia do wieku ciąży. Ustawił się tak idealnie,że nawet lekarz przy okazji był w stanie sprawdzić przezierność - wszystko w normie. To było takie szybkie podejrzenie,więc nawet zdjęć nie mam,ale 10 idę na USG genetyczne to wtedy konkretniej pooglądam
Bezwzględnie mam wziąć antybiotyki,które wczoraj mi przepisała internistka na dyżurze(jednak tylko to,bo trochę mi tego przepisała). Stwierdził,że bez tego to się będzie ciągnęło w nieskończoność, a i ten kaszel mnie wykończy. Swoją drogą czuje się przez to fatalnie. Do 25 lutego dostałam L4, potem jeśli nie będzie żadnej "awarii" to chciałabym wrócić do pracy. Czas pokaże.

Lecę zaraz po Małego do przedszkola, także uaktywnie się zapewne dopiero wieczorem

Buziaki
Super

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Moją młodą dzisiaj rozłożyło na całego na 16.30 jadę z nią do lekarza.. przed 15 dzwoniła do mnie higienistka ze szkoły ze młoda źle się czuje i ma gorączkę 38st. i mam po nią przyjechać. A miała sam kaszel aby i niestety lekarz musi być bo bez antybiotyku się nie obejdzie.. Mam nadzieję że mnie nie zarazi...
Biedactwo, taka wysoka gorączka Zdrówka dla małej

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi- ulżyło mi
Stary 2015-02-04, 17:03   #1145
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
To pisz co tam za wygody mają na porodowce
Wiele, których się nie spodziewałam...
1. Przede wszystkim porodówka jest odnowiona, wszystkie sprzęty, fotole do rodzenia itp są nowe i wygodne.
2. Jest możliwość porodu w wodzie, gdyż mają specjalną wannę (raczej nie będę korzystała, ale dobrze wiedzieć, że mogę)
3. Ponoć pozwalają kobiecie rodzić w takiej pozycji, w jakiej jej najwygodniej (tą wiadomość akurat sprawdziłam wcześniej i faktycznie - kto chce rodzi na leżąco, kto chce - siada na fotel ginekologiczny, ale znam też kobietę, która rodziła na stojąco)
4. Po porodzie kobiety leżą w dwuosobowych salach, z aneksem kuchennym - to też jest ważne (a coś mi się wydaje, że któraś tu pisała o przypadku, gdzie było ich 8)
5. Jeśli para chce spędzić pierwsze dni razem, to tata dziecka może nocować razem z mamą i Maluszkiem - w specjalnej, dostosowanej do tego sali - oczywiście za opłatą (nie wiem ile)
poza tym dla mnie istotne inf to też takie, że :
-" Po urodzeniu noworodka położna kładzie go bezpośrednio na brzuchu matki - "kontakt skóra do skóry". Czas pierwszego kontaktu noworodka z matką nie jest ograniczany. Pępowina przecinana jest gdy przestanie tętnić. Zwykle robi to towarzyszący przy porodzie ojciec noworodka. Jeżeli noworodek rodzi się drogą cięcia cesarskiego to mozliwość kangurowania dziecka proponuje się ojcu. W czasie tego kontaktu ojciec i dziecko zajmują specjalny fotel i są pod czujnym okiem personelu." - myślę, ze dla przyszłych rodziców to jest mega ważne
- "W czasie porodu stosowana jest psychoprofilaktyka bólu porodowego, techniki oddechowe i relaksacyjne, immersja wodna oraz muzykoterapia
"
i co najważniejsze : DOPUSZCZAJĄ ZNIECZULENIA

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Mms zamiast siatkowych to czarne bawełniane lepsze. Tyłka tak nie nie grzeje. U nas położne zwykle polecają.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dzięki za radę Tu dziewczyny polecają też te siatkowe, więc zabiorę takie i takie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Będziecie dziewczyny chodziły do szkoły rodzenia???
Ja przeglądam oferty u nas i chyba zapiszę mnie i męża na kurs do kliniki w której rodzić będę...
Ja chyba będę, ponieważ w moim szpitalu są za darmo

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dla Młodego potrzebowałam:
- pieluszek,
- chusteczek nawilżanych
... kremów wg. mnie nie ma potrzeby używac od początku, ciuszki też szpital dawał - kaftanik i rożek, ale jakbym się uparła, to mogłam miec swoje. Trzeba na pewno miec ciuszki na wyjście i fotelik - tam gdzie rodziłam bez fotelika nie wypuszczali
Dzięki za odp U nas fotelik też jest obowiązkowy

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Nie ja nie używam takich bajerów żadnych majtek z siatki i suszarki tez nie używam po co mi to ogólnie bardzo mało. Mi trzeba nawet kosmetyków nie potrzebuje jedynie to co konieczne
Myślę, że dziewczyny pisząc o kosmetykach miała na myśli podstawowe, tj: szampon, jakiś balsam, płyn do kąpieli, itp. Ja oprócz tego spakuję też kosmetyczkę do makijażu, bo choć nie jestem z tego typu dziewczyn, które nie ruszą się z domu bez make up, to jeśli po "takich przejściach" lekko wymaluję się na wyjście do domu, na pewno poczuję się lepiej - w końcu poerót do domu z dzieckiem, to nie byle jaka okazja zresztą któraś tu pisała o tym, że tak było przy 1 ciaży Bez tych majtek też pewnie można by się było obejść, ale skoro dzięki temu ma być wygodniej, to czemu z nie

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-02-04 o 17:06
mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 17:05   #1146
Papusia28
Raczkowanie

hop hop co tu taka cisza nastała śpicie czy co ?
jak wam mija dzionek? kurcze przesuneli mi wizyte u endo ;/ miałam mięc 12 ale ma jakiś urlop i była by w piatek ale badania robiłam dziś i bedą dopiero w poniedziałek wiec wizyta dopiero 18 ;/ mam nadzieję ze u gina nie bedzie niespodzianek i pojde 13 bo juz nie moge sie doczekac
Stary 2015-02-04, 17:08   #1147
Jess922
Zakorzenienie

Tu dalej o porodach..

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
jak wam mija dzionek? kurcze przesuneli mi wizyte u endo ;/ miałam mięc 12 ale ma jakiś urlop i była by w piatek ale badania robiłam dziś i bedą dopiero w poniedziałek wiec wizyta dopiero 18 ;/ mam nadzieję ze u gina nie bedzie niespodzianek i pojde 13 bo juz nie moge sie doczekac
Dzionek jak zwykle samotnie w klimacie nauki.
Współczuję przesunięcia. Ja też mam 13 wizytę i o USG poproszę i też już odliczam dni
Stary 2015-02-04, 17:09   #1148
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
spoko, spoko... rozkręci się wieczorem Ja mam wizytę 11 i też siedzę już jak na szpilkach

Cytat:
Tu dalej o porodach..
a o czym ma być ?

Igorek

Stary 2015-02-04, 17:15   #1149
Papusia28
Raczkowanie

kurcze mam dylemat mamśledzie w smietanie i tak mnie kuszą ale z drugiej strony nie mam na nie ochoty kurde kiedy się skończą te dylematy a wiecie co bym najbardziej zjadła loda on się chyba kaktus nazywa taki na patyku oglądałam rodzinke.pl i tam go jedli i smaka narobili ;D albo na mc flury z donalda z karmelem i lionem
Stary 2015-02-04, 17:15   #1150
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
spoko, spoko... rozkręci się wieczorem Ja mam wizytę 11 i też siedzę już jak na szpilkach

a o czym ma być ?

O czymś przyjemniejszym i bardziej zbliżonym w czasie do porodu mamy jeszcze trochę czasu i temat się powtórzy kilka razy co najmniej
Stary 2015-02-04, 17:16   #1151
asienka_182
Rozeznanie

Wy się za dużo nie rozpisujcie żebym nie musiała za dużo nadrabiać ja zaczynam sie szykować bo z moim dzisiejszym tempem nie zdążę do gina a tak się mega zle czuje odezwe sie jak wrócę z relacjami
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 17:16   #1152
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze mam dylemat mamśledzie w smietanie i tak mnie kuszą ale z drugiej strony nie mam na nie ochoty kurde kiedy się skończą te dylematy a wiecie co bym najbardziej zjadła loda on się chyba kaktus nazywa taki na patyku oglądałam rodzinke.pl i tam go jedli i smaka narobili ;D albo na mc flury z donalda z karmelem i lionem
mmm Mc Flurry narobiłaś smaka
Stary 2015-02-04, 17:17   #1153
Acka
Rozeznanie

A jak tam dziewczyny z waszym nastawieniem do życia?Ja generalnie wchodzę niedługo w 2trymestr i mogę powiedzieć że senność jak ręką odjął.Nie jest mi już słabo jak stoje w kolejce itp.czyżby koniec dolegliwości??
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 17:17   #1154
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Wy się za dużo nie rozpisujcie żebym nie musiała za dużo nadrabiać ja zaczynam sie szykować bo z moim dzisiejszym tempem nie zdążę do gina a tak się mega zle czuje odezwe sie jak wrócę z relacjami
Miłego podglądania
Stary 2015-02-04, 17:18   #1155
Acka
Rozeznanie

Cytat:
ja mam śledziki w musztardowym.1 trymest miałam ochotę na słodycze teraz na śledzie...hmm
Stary 2015-02-04, 17:19   #1156
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
A jak tam dziewczyny z waszym nastawieniem do życia?Ja generalnie wchodzę niedługo w 2trymestr i mogę powiedzieć że senność jak ręką odjął.Nie jest mi już słabo jak stoje w kolejce itp.czyżby koniec dolegliwości??
Nastawienie raczej bez zmian. Jedynie lepiej bez mdłości, chociaż dylematy żywieniowe nadal występują. A jeśli chodzi o męczenie to bez zmian. Męczę w sklepach, po schodach to już nie mówię
Stary 2015-02-04, 17:19   #1157
Papusia28
Raczkowanie

Cytat:
ja niestety nie ustoje nawet 5 min zaraz mi słabo ;/ iść gdzie kolwiek to męka do tego jeszcze siku co chwile ;/ masakra
Stary 2015-02-04, 17:19   #1158
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Wiecie co głupia jestem , zrobiłam jakiś czas temu cytologię ze względu na moją nadżerkę . Powinnam o wynik dzwonić już prawie tydzień temu ale się boję i przedłużam ten moment .. Weźcie mi dajcie jakiegoś kopa bo kurde wydaje mi sie ze mam też jakas infekcję i muszę znac ten wynik ..no ale boję się że coś tam wyszło nie tak

Cytat:
Dziewczyny w podobnym tygodniu do mojego-13,14, 15 - czy bolą was nadal piersi? Mnie wczoraj wieczorem przed spaniem bolały jak dotykałam sutków, a dzisiaj jakoś mniej. I nie wiem czy to dobrze, czy źle.
Mnie już od dłuższego czasu nie bolą .. a bolały w sumie tylko na początku

Cytat:

Buziaki
No i super że taka udaną wizytę masz za sobą i że maluszek ma się dobrze

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Moją młodą dzisiaj rozłożyło na całego na 16.30 jadę z nią do lekarza.. przed 15 dzwoniła do mnie higienistka ze szkoły ze młoda źle się czuje i ma gorączkę 38st. i mam po nią przyjechać. A miała sam kaszel aby i niestety lekarz musi być bo bez antybiotyku się nie obejdzie.. Mam nadzieję że mnie nie zarazi...
Widzę że sezon przeziębień na całego .. ehh .. zdrówka dla córci
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 17:20   #1159
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny w podobnym tygodniu do mojego-13,14, 15 - czy bolą was nadal piersi? Mnie wczoraj wieczorem przed spaniem bolały jak dotykałam sutków, a dzisiaj jakoś mniej. I nie wiem czy to dobrze, czy źle.[COLOR="Silver"]
Kończę dopiero 12, ale do teh pory baaaardzo bolały mnie piersi. Musiałam kpić staniki sportowe, ponieważ zwykłe za bardzo podrażniały i ściskały. Nawet źle mi się spało w nocy i przewracało z boku na bok Od kilku dni bolą już zdecydowanie mniej. Nawet zaczęłam się zastanawiać czy to źle, ale z drugiej strony nadal są pełniejsze
Stary 2015-02-04, 17:20   #1160
Jess922
Zakorzenienie

Ja dzisiaj jadłam śledzia w zalewie, ale jakoś mi średnio podszedł i pół zostawiłam.
Stary 2015-02-04, 17:20   #1161
Papusia28
Raczkowanie

Cytat:
ja mam śledziki w musztardowym.1 trymest miałam ochotę na słodycze teraz na śledzie...hmm
ja w pierwszej ciaży jadłam śledzie z jabłkiem ;D potem ostre i ogórki a potem to już tylko słodkie i mandarynki ;D
Stary 2015-02-04, 17:21   #1162
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Acka ja w niedzielę wejdę w 2 trymestr a jakos nie czuje zmian . Spac mi sie chce nadal , moze troszke mniej ale jednak , co chwile mi slabo , energii tez jakos specjalnie duzo nie mam .. moze od niedzieli to sie zmieni
Stary 2015-02-04, 17:21   #1163
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Wiecie co głupia jestem , zrobiłam jakiś czas temu cytologię ze względu na moją nadżerkę . Powinnam o wynik dzwonić już prawie tydzień temu ale się boję i przedłużam ten moment .. Weźcie mi dajcie jakiegoś kopa bo kurde wydaje mi sie ze mam też jakas infekcję i muszę znac ten wynik ..no ale boję się że coś tam wyszło nie tak

Mnie już od dłuższego czasu nie bolą .. a bolały w sumie tylko na początku

No i super że taka udaną wizytę masz za sobą i że maluszek ma się dobrze

Widzę że sezon przeziębień na całego .. ehh .. zdrówka dla córci
Wiesz, że to co robisz to najgorsza wersja z możliwych. Na pewno nie zobaczysz na wyniku czegoś, czego wcześniej nie widziałaś, a im wcześniej się dowiesz tym lepiej dla Ciebie i dziecka. Dzwoń jutro ! A jeszcze coś-jakby coś było tam groźnego to już byś miała telefon z laboratorium, bądź od lekarza.

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-02-04 o 17:23
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 17:22   #1164
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
O czymś przyjemniejszym i bardziej zbliżonym w czasie do porodu mamy jeszcze trochę czasu i temat się powtórzy kilka razy co najmniej

no pędzimy do przodu :p ja przez to forum zaczęłam tak o porodzie myśleć :p ale z drugiej strony, tygodnie tak szybko lecą, że zanim się obejrzymy, będziemy na porodówkach Poza tym temat np wyprawki do szpitala wydaje mi się na czasie, bo taką torbę musimy mieć dużo wcześniej przygotowaną... No bądźmy szczere: wszystkie spodziewamy się porodu końcem lipca i w sierpniu... ale wiesz jakie jest życie... ja tam wolę miec torbę 3 miesiace wczesniej spakowaną, żeby leżała gdzieś w szafie, niż żeby sam mąż szukał wszystkiego i pakował na szybko lepiej dmuchać na zimne poza tym znając moje szczęście, to będzie tak jak z parasolem jak nie zabiorę na miasto - to pada... jak zabiorę - wychodzi słońce wiem, głupie porównanie, ale coś w tym jest

Igorek

Stary 2015-02-04, 17:23   #1165
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Ja dzisiaj jadłam śledzia w zalewie, ale jakoś mi średnio podszedł i pół zostawiłam.
Sledzie to ja uwielbiam i bez ciazy .. sałatka sledziowa najlepsiejsza na swiecie
Stary 2015-02-04, 17:25   #1166
Acka
Rozeznanie

Cytat:
ja w pierwszej ciaży jadłam śledzie z jabłkiem ;D potem ostre i ogórki a potem to już tylko słodkie i mandarynki ;D
ale narobiłaś smaka na lodaChyba poślę męza po pracy do sklepu..Tylko teraz marny wybór :/

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Sledzie to ja uwielbiam i bez ciazy .. sałatka sledziowa najlepsiejsza na swiecie
a ja zrobiłam na urodzinach męża sałatkę ze śledzia i nikt nie jadł!Tylko ja
Stary 2015-02-04, 17:25   #1167
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
no pędzimy do przodu :p ja przez to forum zaczęłam tak o porodzie myśleć :p ale z drugiej strony, tygodnie tak szybko lecą, że zanim się obejrzymy, będziemy na porodówkach Poza tym temat np wyprawki do szpitala wydaje mi się na czasie, bo taką torbę musimy mieć dużo wcześniej przygotowaną... No bądźmy szczere: wszystkie spodziewamy się porodu końcem lipca i w sierpniu... ale wiesz jakie jest życie... ja tam wolę miec torbę 3 miesiace wczesniej spakowaną, żeby leżała gdzieś w szafie, niż żeby sam mąż szukał wszystkiego i pakował na szybko lepiej dmuchać na zimne poza tym znając moje szczęście, to będzie tak jak z parasolem jak nie zabiorę na miasto - to pada... jak zabiorę - wychodzi słońce wiem, głupie porównanie, ale coś w tym jest

Co racja to racja może po prostu marudzę wiesz siedzę całymi dniami sama, nie ma do kogo buzi odezwać i chodzę taka naburmuszona
Stary 2015-02-04, 17:25   #1168
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
mmm Mc Flurry narobiłaś smaka
Ja marzę o szejku ale u nas dopiero Mc się buduje i liczę że do sierpnia się wyrobią :P

Cytat:
Nastawienie raczej bez zmian. Jedynie lepiej bez mdłości, chociaż dylematy żywieniowe nadal występują. A jeśli chodzi o męczenie to bez zmian. Męczę w sklepach, po schodach to już nie mówię
Prędzej wejście na 4 piętro nie było problemem teraz jak wejdę na.strych 1.5 piętra to sapię jakbym.przed.psem uciekała. Coraz gorzej z moją kondycją.
Głowa mnie znów boli.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 17:26   #1169
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już jestem w II trymestrze i mam nadal dylematy żywieniowe...To mi nie smakuje, tamto mnie obrzydza itd...
Napewno mdłości już nie mam takich jak miałam, ale nadal jestem słaba, senna itd...
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 17:28   #1170
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ja już jestem w II trymestrze i mam nadal dylematy żywieniowe...To mi nie smakuje, tamto mnie obrzydza itd...
Napewno mdłości już nie mam takich jak miałam, ale nadal jestem słaba, senna itd...
Oj tak, jakbym czytała o sobie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości