Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-04, 21:03   #3601
ojustyna
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Magnifica sól fizjologiczną pani w aptece poda Tobie z zamkniętymi oczyma, ale do pępka może octenisept kup?

Nie wiem czy spirytus kupuje się z apteki czy taki z działu alkoholowego.
octenisept podobno gówno daje, co jedna to mowi że nie odpadał kikut i dopiero jak spirytusem zwykłym to wtedy i to w aptece powinni rozrobić na tyle procent ile chcemy, robi się je na zamówienie, tak jak i maści przecież
Stary 2015-02-04, 21:03   #3602
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, witam siew 36tc pomyśleć, że mogłam urodzić w 32, wielkie uffffff i oby jeszcze te 2 tygodnie

Jejciu kochana no coś Ty ten filmik piękny jest, aż tż posłałam, niech obluka
Z Wami jest bezpieczniej, to muszę przyznać od dwóch dni jest nadzwyczaj dobrze ze mną, bóle ustały ba nawet trochę na nogach mogę pochodzić i brzuch tak szybko i mocno nie twardnieje ale tfu tfu odpukać w niemalowane, bo mam nadzieję, że tak już zostanie, chyba, że cisza przed burzą się szykuje...?! Tylko ból w mostku w nocy nie dawał spać, nie mam pojęcia co to było..
Super, że u Ciebie po wizycie wszystko ok!

Moja córa jako roczniak nie chciała już popołudniowych drzemek.
Z tymi bólami u pierwo i wieloródek to powiem ci, że coś w tym jest, zresztą ja sama jestem tego przykładem... czyli co tyle tygodni schizów?? ojj powinno być na odwrót ale wtedy pewnie drugi raz by żadna w ciążę nie chciała zachodzić

Niunia_ona słońce trzymam za Ciebie mocno kciuki, będzie dobrze, myśl pozytywnie to naprawdę dużo daje Dobrze, że idziesz do lekarza, do piątku coś niecoś się podkurujesz.

mama_kasia88 oby synek szybko wyzdrowiał i obyś się nie zaraziła, będzie dobrze!
dzięki, byłam u zwyklego lekarza mam antybiotyk niestety ;((
A cala ciaze nic nie bralam
eh jaka szkoda..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 21:04   #3603
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A aspirator do wyciągania przez was czy do odkurzacza... Boje się ze mnie będzie pociagac jakbym glutki odciagala ;(
ja jeszcze nie kupiłam, a poluje na aspirator Tufi z miękką końcówką, prezynajmiej będę miała pewność że kręcące się dziecko się nim w nosie nie pokaleczy, a że koy gile i fluki lądują w zbiorniczku a nie naszj buzi to może na wymioty rwać nie będzie :P
Stary 2015-02-04, 21:06   #3604
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
niunia, spokojnie najważniejsze, że już jesteś tak daleko, że nawet jak się dziecko teraz urodzi to nie ma zagrożenia i będzie ok

Hottie, trzymam kciuki operacja się uda

ja póki co nie wiem, czy zamierzam szczepić na te dodatkowe. zobaczymy jak będziemy z kasą stać, bo za darmo one nie są, a najtańsze też nie

a ja mam pytanie: planujecie jakieś nosidełko albo chustę na początek, żeby nie musieć zawsze wózka taszczyć?? ja chyba nie będę miała wyboru. słyszałam, że nosidełka nie nadają się dla noworodków, które nie potrafią same trzymać główki w pionie, więc chyba zdecyduję się na chustowanie. niestety, jak TŻta nie będzie w domu, to czekają mnie spacery z psem kilka razy dziennie, a to dzikus i z wózkiem nie podołam
boję się ze przez te wody dziecko moze byc niedotlenione, u znajomych byl przypadek ze dziecko urodzilo sie z zespolem downa..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-04, 21:06   #3605
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Magnifica, zanim my kupiliśmy wózek (a to był chyba początek 5 miesiąca, albo i trochę wcześniej) to i matka chrzestna od małego, i teściowa były w szoku, bo podobno jest jakiś przesąd, że do jakiegoś tam miesiąca albo do porodu kupowanie wózka przynosi pecha. dziwię się, że ktoś w tych czasach w to wierzy. ale o włosach nie słyszałam i tez się po wypłacie do fryzjera wybieram
No niby XXI w, a zabobony straszne. Aż strach z domu wychodzić

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
co do wozka to moja babcia o malo na zawal nie zeszla jak uslyszala ze mamy wozek i lozeczko , bo wg niej to powinnismy kupic po porodzie nie wczesniej ehhh..... starsi ludzie......
Ładnie tak babcię denerwować? No ja wciąż takie teksty od ciotki słyszę.
Stary 2015-02-04, 21:07   #3606
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
ja sobie spakowałam takie klapki gumowe, jak na basen wg mnie będą najlepsze, bo jakby mi się coś polało to przepłukam i już będą czyściutkie
tez mam takie
ja kurde musze te torby do szpitala dopakować do konca , butelki wygotować smoczki tez...

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-04, 21:08   #3607
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
niunia, spokojnie najważniejsze, że już jesteś tak daleko, że nawet jak się dziecko teraz urodzi to nie ma zagrożenia i będzie ok

Hottie, trzymam kciuki operacja się uda

ja póki co nie wiem, czy zamierzam szczepić na te dodatkowe. zobaczymy jak będziemy z kasą stać, bo za darmo one nie są, a najtańsze też nie

crystal, właśnie tego się obawiam, ze będzie to we mnie latami siedziało. nawet jak będzie między nami naprawdę dobrze. tak to jest, jak się jest w związku z osobą, które uczucia potrafi dobrze kamuflować. wtedy się nie kapnęłam, że jest coś nie tak, następnym razem pewnie też się nie kapnę...

a ja mam pytanie: planujecie jakieś nosidełko albo chustę na początek, żeby nie musieć zawsze wózka taszczyć?? ja chyba nie będę miała wyboru. słyszałam, że nosidełka nie nadają się dla noworodków, które nie potrafią same trzymać główki w pionie, więc chyba zdecyduję się na chustowanie. niestety, jak TŻta nie będzie w domu, to czekają mnie spacery z psem kilka razy dziennie, a to dzikus i z wózkiem nie podołam
Ja jak kupie to wlasnie nosidelko ale to bardziej dla TZ, bo ja nie myslalam zeby z tego korzystac
nastepnym razem to wlasnie ty zauwazysz pierwsza, a nawet bedziesz podchodzic do wiekszosci rzeczy zbyt ostroznie i z wieksza uwaga niz TZ, co tez nie bedzie dobre..... wiem po sobie. ale jak sie kogos kocha, to milosc jest silniejsza niz strach, ktory w nas siedzi
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 21:09   #3608
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Niunia nie denerwuj się i pamietaj, że gdzie masz mieć lepszą opiekę zapewnioną jak nie w szpitalu wszystko będzie dobrze zobaczysz
no w to wierzę ,ale tyle sie slyszy o ciązach i lekarzach jak zlewają...oby było dobrze (
chce moja mala cala zdrowaa

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-04, 21:09   #3609
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
No niby XXI w, a zabobony straszne. Aż strach z domu wychodzić

Ładnie tak babcię denerwować? No ja wciąż takie teksty od ciotki słyszę.
zycie noooo hehehehehhee to nie te czasy a ona i tak nie zrozumiala co jej probowalam wytlumaczyc
Stary 2015-02-04, 21:10   #3610
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Niunia kochana jak masz urodzić to urodzisz dzidzia ma się dobrze. Mówię ci będziesz druga po mon9!poza tym to już czas a dwa tyg przed terminem to nic zlego..

Dziewczyny macie gruszke czy aspirator do noska bo tego jeszcze nie mam...
Ja zamówiłam aspirator- sopelek +10 filtrów
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 21:10   #3611
crystal25
Zakorzenienie

jej..... jak mi sie brzuch spina, od ruchow synka auaaaaa
Stary 2015-02-04, 21:11   #3612
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Debra- „prawdziwego” projektu antresolki nie mamy  Mój tata złota rączka sam się za to bierze, podpowiedział co i jak i zoabcyzmy co z tego wyjdzie.
Maguisia widze ze potrzebne pozytywne fludiy! Przesyłam!
Niunia, heh ciekawe czy jeszcze Wam się opcja z imieniem dla malutkie zmieni A co do farby również polecam tikurila. Widzę że do szpitala w piatek idziesz, wiem że łątwo się mówi ale dziewczyny mają racje- postaraj się wyciszyć i uspokoić... trzymamy kciuki! a powiedz w razie wywoływania masz już wsyztsko gotowe dla Julci ?
Meganka-dużo zdrówka! A przy zapaleniu krtani wizyty pry otwartej lodówce pozwalają na głębszy oddech
Heh uwielibiam te myśli robienia teściowej na przekór Heh też moja tak kocham :P ale wesela bym nei odpuściła uwielbiam takie zabawy! No i to wspniały czas i okazja żeby z tż wyjść
Marta 24171 jeny dobrze że miałaś lekarza czyli cos tam się ruszyło... no ale zaciskaj nogi jeszcze trochę i odpoczywaj! widzę ze już parę czopów odeszło i parę szyjek się poskracało/pootwierało... ooo gorący okres przed nami...
dezireOrient- super fotka ! dawaj więcej
Mono <brawo> dla Was ! a jak mała sobie radzi z jedzeniem? Nauczyła się?
Crystal- nic sie nie martw dobrze że lekarz jest zapobiegajacy i chce skontrolowac sytuację to już dzisiaj będziesz miała wyniki? bo czytajac pogubiłam w czasie
mam wszystko raczej tylko cieniutkiej czapeczki nie mam..
z pepco chociaz jutro kupię...

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-04, 21:12   #3613
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Oooo mój bozie umieram

Moja kondycha jest tragiicznaaa- gruntuję właśnie ściany w łazience, ale zrobiłam sobie przerwę, bo oczywiście brzuch się napina, pić się chce cały czas i złapał mnie jakiś skurcz w nodze

Ale poza tym- przyszła do mnie właśnie paczka.
Polecam Wam zdecydowanie kocyk womar zaffiro. Jest ze 100% bawełny, bardzo przyjemny w dotyku i jaki piękny
Mam ten kolor:
Załącznik 5906845

Na pewno będę zamawiać jeszcze jeden
śliczny!!!

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Na specjalne życzenie ...❤
jakie ładne zdjęcia i jaka ładna Mamusia!

Cytat:
melduję, że żyje(my) i mam(y) się dobrze cobyście wiedział, że jeszcze mnie szlag nie trafił... trochę Was zaniedbałam, wybaczcie chyba w pewnym momencie straciłam zapał. a i momentami czasu na pisanie brak. na swoje usprawiedliwienie tylko dodam, że podczytywałam i mniej więcej (pewnie mniej niż więcej, bo pozapominałam dużo rzeczy ) jestem na bieżąco. na szczęście nikt przez ten czas nie urodził

super zakupy zdążyłyście zrobić i super kąciki dla maleństw wyglądają

u mnie w porządku. jak to się mówi u mnie w robocie, było ciężko, bo było ciężko, ale jakoś się udało z TŻtem póki co jest ok, ale ja nie zapomniałam. przedtem też wydawało mi się, ze jest ok, a jego zdaniem nie było. to najwyraźniej jest skomplikowane, więc wolę nie zapeszać. grunt, że jesteśmy razem i pracujemy nad związkiem. z tym, że ja już się teraz liczę, że może się nie udać tak już mam, że nie prędko zapominam, szczególnie takie rzeczy.

mały jest już skierowany główką w dół i modlę się, by tak pozostał, bo cc to ostatnia rzecz o jakiej marzę. na ost wizycie ważył 1400gram z hakiem, ale to było 14.01. teraz czeka mnie wizyta 11.02 i zobaczymy mnie za to męczy zgaga i ból pleców plus bóle miednicy. wciąż walczę z anemią i przyplątała mi się ostatnio infekcja pochwy. nie wyspałam się od nie pamiętam kiedy i nawet cebuszka nie pomaga. żyć nie umierać

rzeczy do szpitala dla mnie i dla maleństwa już powoli kupowane, w planach mam wydanie jeszcze ok.1tys na pewno :P za to pokoik jak był tak jest dalej w proszku. TŻ ma jeszcze 2 nocki i potem 4 dni wolnego i wtedy zaczniemy stamtąd wynosić szpargały i sprzątać. zresztą z tej okazji czeka nas przeprawa z sąsiadami, z którymi dzielimy korytarz. dzielimy to bardzo duże nadużycie, bo praktycznie cały korytarz jest zawalony ich rzeczami. a my musimy tam wystawić pralkę od właścicielki mieszkania i szczerze mówiąc chciałabym tam móc postawić wózek. czy ja tak wiele wymagam??

nusiekowa, ja też w szpitalu bd miała walizkę na kółkach, także będą nas dwie
hej Kochana, cieszę się, że u Was dobrze
mam nadzieję, że dogadacie się z sąsiadami, macie takie samo prawo do korytarza jak oni

Cytat:
A ja wiecie co dziś zrobiłam :moja bardzo bliska koleżanka dziś urodziny ma. A że na L4 była i w pracy mówili żeby lepiej nie iść to ja Poszlam. Okazało się ze jakaś jelitowka i nie tak dawno tak mnie przeczyscilo ze masakra myślałam że mi jelita wyrwie... Ale tfu tfu oby to nic takiego nie było a jedynie po obiedzie tak mnie zagonilo heh
trzymam kciuki, by to był fałszywy alarm

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, czy moje zdanie się liczy, bo ja zamierzam na wszystko. Więc tak, będę szczepić. Ale! Jeśli chcesz wybrać te na najniebezpieczniejsze choroby, to to sa p/pneumokokom i p/meningokokom. Biegunka rotawirusowa jest bardzo męcząca i im mniejsze dziecko, tym większe ryzyko, że będzie musiało iść z tego powodu do szpitala a poza tym jest często, ale raczej się z tego powodu nie umiera. Pneumokokowe choroby są częste ale zwykle jest to zapalenie ucha/dróg oddechowych. Meningokoki zdarzają się zwykle u trochę starszych dzieci/młodzieży. Tylko, że jedne i drugie mogą przebiegać (rzadko) w postaci sepsy, o czym media lubią głośno donosić, i wtedy to już, niestety, można się głównie modlić. Więc te dwie są wg mnie na najbardziej niebezpieczne (choć powtórzę, że rzadko przebiegające aż tak ciężko) choroby.
.
dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, my z tż wciąż staramy się "edukować" i byliśmy u naszego pediatry i właśnie polecała nam te szczepienia. A orientujesz się jakie są ceny szczepień na meningokoki?
A jeśli chodzi o szczepienia standardowe, obowiązkowe, to decydujesz się na szczepionki tradycyjne czy skojarzone?
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 21:12   #3614
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Mamy kwietniowe mają już 11 części, więc my i tak piszemy dość mało chyba
rekordzistki jaaaaa
tyle części o jaaacie;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-04, 21:13   #3615
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Magnifica sól fizjologiczną pani w aptece poda Tobie z zamkniętymi oczyma, ale do pępka może octenisept kup?

Nie wiem czy spirytus kupuje się z apteki czy taki z działu alkoholowego.
Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
octenisept podobno gówno daje, co jedna to mowi że nie odpadał kikut i dopiero jak spirytusem zwykłym to wtedy i to w aptece powinni rozrobić na tyle procent ile chcemy, robi się je na zamówienie, tak jak i maści przecież
Jutro idę do apteki to psytam. Bo na allgero widziałam coś takiego:
http://allegro.pl/gaziki-do-dezynfek...003841856.html

Ale one chyba właśnie nasączone takim 70% spirytusem?

Cytat:
A aspirator do wyciągania przez was czy do odkurzacza... Boje się ze mnie będzie pociagac jakbym glutki odciagala ;(
Ja mam taka ręczną gruszkę
Stary 2015-02-04, 21:14   #3616
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
To nie chleb w sumie a wióry właśnie nie da się zamówić bo pytałam

Ślicznie

Ja do mojego powiatowego mam jakieś 5 minut samochodem. Wczoraj się śmiałam, że jakby coś się zaczęło ekspresowo to sama między skurczami bym zdążyła
Ale że tam nie będę rodzić to będę po TŻ dzwonić. Jak korków nie będzie to dojedzie w 20-25 minut, a potem do szpitala prawie 30 km

Niunia, Ty już na takim etapie jesteś, że poród nie zaszkodzi Julci. Ale trzymam kciuki, żeby było ok
oby wszystko poszlo sprawnie i jak nalezy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-04, 21:14   #3617
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam taki do wyciągania przez nas, tam jest taka blokada, że nie ma szans żebyś wciągnęła

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
boję się ze przez te wody dziecko moze byc niedotlenione, u znajomych byl przypadek ze dziecko urodzilo sie z zespolem downa..
ale zespół downa rozwija się wcześniej, więc jeśli dziecko do tej pory było zdrowe to jest ok...nie wkręcaj sobie, jesteś w 37 tygodniu, jutro idziesz na ktg, wszystko będzie dobrze
Stary 2015-02-04, 21:17   #3618
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
niunia_ona -

nouvelle - tak się zastanawiam, ile już zgromadziłaś ubranek. Kiedyś na jakimś blogu czytałam, że dziewczyna miała ponad 160 szt. ubranek dla córeczki w rozmiarze 56-68. Oczywiście oprócz skarpetek, czapeczek, rajstopek. Przekroczyłaś tę liczbę?

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Kochana rozumiem ze sie martwisz ale Ty masz juz ciaze donoszona wlasciwie wiec naprawde wywolanie porodu nic zlego nie zrobi. Bedziesz miec zdrowa coreczke nieco szybciej i tyle

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
obyyy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-04, 21:17   #3619
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
zycie noooo hehehehehhee to nie te czasy a ona i tak nie zrozumiala co jej probowalam wytlumaczyc
Hehhehe a wszyscy chcą tylko pomóc
Stary 2015-02-04, 21:18   #3620
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Niunia kochana dopiero weszłam na forum i widzę że będziesz szła do szpitala. Kochana jak mus to mus będziesz pod opieką i to najważniejsze a może nóż widelec wrócisz juz z Juleczka do domku? Ściskam mocno i przesyłam dobra energię!
no tak jakoś czuję że już z niego nie wyjdę tym bardziej ze wody z 7 spadły na 5.8. dużo jak tylko na tydzień

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-04, 21:19   #3621
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak jakoś czuję że już z niego nie wyjdę tym bardziej ze wody z 7 spadły na 5.8. dużo jak tylko na tydzień
wyjdziesz tylko z córką już
Stary 2015-02-04, 21:19   #3622
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie kupiłam, a poluje na aspirator Tufi z miękką końcówką, prezynajmiej będę miała pewność że kręcące się dziecko się nim w nosie nie pokaleczy, a że koy gile i fluki lądują w zbiorniczku a nie naszj buzi to może na wymioty rwać nie będzie :P
szczerze mówiąc, kolejny raz gdzieś słyszę/czytam, że od gruchy się odchodzi an rzecz aspiratora, ale nie ogarniam czemu aż tak gruchy są na minusie. my byliśmy na nich chowani, wciąż się dzieci na nich chowają i osobiście nie znam dziecka, któremu gruszka krzywdę zrobiła. czy ja czegoś nie wiem??

crystal, ja go kopnę w jego "zepsutą" kostkę i będzie po kłopocie, następnym razem :P ale na poważnie, sytuacja mnie rozwaliła na łopatki, bo ja walę od razu co jest nie tak, żeby mieć czas to naprawić, a on chyba tego nie potrafi. a ta chusta/nosidło to dla mnie, jemu się pewnie nie przyda albo nie będzie chciało mu się opanować jej zakładania. zakładam, że do pierwszego mojego wychodnego, jak będzie musiał iść z dzieckiem i psem jednocześnie

niunia, dasz radę zobaczysz, będzie dobrze. może to nawet lepiej, jakbyś urodziła trochę wcześniej, jeśli miałoby być coś nie tak z maleństwem przez te wody. ale też mi się wydaje, że będziesz następna w kolejce do potrzymania swojego maleństwa i pewnie wyjdziesz ze szpitala już z małą

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2015-02-04 o 21:22
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 21:21   #3623
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja mam taki do wyciągania przez nas, tam jest taka blokada, że nie ma szans żebyś wciągnęła

ale zespół downa rozwija się wcześniej, więc jeśli dziecko do tej pory było zdrowe to jest ok...nie wkręcaj sobie, jesteś w 37 tygodniu, jutro idziesz na ktg, wszystko będzie dobrze
bo ja to taka panikara jestem
tak bylam na oddziale ginekologicznym , teraz skierowanie na polozniczy..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-04, 21:23   #3624
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Hehhehe a wszyscy chcą tylko pomóc
Chyba zaszkodzic hihihi jakbym sluchala kazdego to bym zostala z niczym
Stary 2015-02-04, 21:25   #3625
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw się kochana Ty już jesteś na takim etapie, że spokojnie możesz rodzić, a waga wcale też nie jakaś bardzo mała, takie dzieci normalnie się rodzą. Będziesz pod opieką i niedługo będziesz miała Julcie obok siebie

śliczny!

ta sukienka!!

pocytowałam więcej i mi gdzieś zniknęło

Edith za wizytę i super, że wszystko ok!

Nouvelle przymierzyłam stanik, jak za taką cenę jest ok, nawet bardzo ok wzięłam rozmiar 75 I i jest jeszcze troszkę miejsca, ale nie za dużo. Przed ciążą nosiłam 65/70 H/I. Jak na tę cenę jest ok, po porodzie jak zobaczę co będzie się działo z cyckami to pomyślę nad porządniejszym.

łóżeczko, które chciałam kupić już sprzedane muszę szukać dalej...

aż spojrzałam na swoje wyniki usg ostatnie i było tak w 33+0:

waga 1947 g
BPD 7,99 cm (32+0)
HC 30 cm (33+1)
AC 28,8 cm (32+5)
FL 6.03 cm (31+2)

ta pełnia była już w nocy czy dopiero będzie??
a tak w ogóle to dzień dobry mega się wyspałam
no dzieci się rozne wagowo rodzą racja, eh jakie to ciezkie wszystko...

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-04, 21:26   #3626
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze mówiąc, kolejny raz gdzieś słyszę/czytam, że od gruchy się odchodzi an rzecz aspiratora, ale nie ogarniam czemu aż tak gruchy są na minusie. my byliśmy na nich chowani, wciąż się dzieci na nich chowają i osobiście nie znam dziecka, któremu gruszka krzywdę zrobiła. czy ja czegoś nie wiem??

crystal, ja go kopnę w jego "zepsutą" kostkę i będzie po kłopocie, następnym razem :P ale na poważnie, sytuacja mnie rozwaliła na łopatki, bo ja walę od razu co jest nie tak, żeby mieć czas to naprawić, a on chyba tego nie potrafi. a ta chusta/nosidło to dla mnie, jemu się pewnie nie przyda albo nie będzie chciało mu się opanować jej zakładania. zakładam, że do pierwszego mojego wychodnego, jak będzie musiał iść z dzieckiem i psem jednocześnie

niunia, dasz radę zobaczysz, będzie dobrze. może to nawet lepiej, jakbyś urodziła trochę wcześniej, jeśli miałoby być coś nie tak z maleństwem przez te wody. ale też mi się wydaje, że będziesz następna w kolejce do potrzymania swojego maleństwa i pewnie wyjdziesz ze szpitala już z małą

To z czasem wychodzi tak mysle.... samo z siebie, i nagle czlowiek zdaje sobie sprawe, ze cos co bylo piekne i calym twoim swiatem nagle jest niczym.... grunt ze nie bylo za pozno wszystko mozna odbudowac ejjjj dosyc smecenia , trzeba zjesc kawalek czekoladki a no jak z pieselkiem wyjsc to taki gadzet jak znalazl u mnie to jedynie TZ a on wlasnie nie chce sie bawic w chusty, a mowi ze chetnie by synka wzial w ramiona podczas zakupow w markecie i nie musielibysmy wozka ciagnac ze soba jak to po wieksze zakupy
Stary 2015-02-04, 21:27   #3627
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
wyjdziesz tylko z córką już
chciałabym już mieć za sobą i wiedzieć że wszystko jest w normie że jest okej nooooooooooooooooo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-04, 21:28   #3628
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
bo ja to taka panikara jestem
tak bylam na oddziale ginekologicznym , teraz skierowanie na polozniczy..
Kochana Ty się ciesz,że może już niedługo będziesz tulić malutka
ja to się wręcz modle, żeby jutro lekarka dała mi skierowanie na cc i nie kazała czekać do końca, bo już mam dość i chcę zobaczyć moją maleńką
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 21:28   #3629
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
A ja od rana na mieście. Jezdzimy z TZ, zalatwiamy wspolne sprawy, on zalatwia swoje firmowe, skladniki na obiad kupione. Akurat nie po drodze nam bylo do biedrony, wiec znow jakos bez slodyczy, ale to nic. Mam buraczki czerwone.. mniam..
I mam tez jakas zgage po wszystkim co zjem.

Dzis w ogole ciagle mi niedobrze i jestem jakas niewyspana.
Czekam na TZ w samochodzie i chyba zaraz pospie najwyzej pan z kontroli biletow mnie obudzi jak czas nam sie skonczy

żona_marcina
to bedzie skrecanko dzis
Trzymam kciuki za awans!!!!!

meganka18 o tyle dobrze, ze nie czekamy na robotnikow, bo sami nimi jestesmy, TZ nie pije kawy, a obiad robie od razu dla naszej dwojki, wiec ekonomicznie:P

KasiaKasiaWiki extra wspanialomyslnosc szwagierki. Ale kiedys sytuacja sie odwroci pewnie.

EdithS bardzo sie ciesze z Waszej udanej wizyty

Piszesz antoxa, ze mialas sen o pracy w kebabie. Cos ta pelnia nam w glowach porobila, bo mi sie snili, ze obslugiwalam w jakiejs budce z hot dogami razem z siostra ;P
Jednego hot doga robilam 3 razy, bo spalilam bulke, nastepnego jak wydawalam, to musialam ugryzc bo zglodnialam hehe

O bonys nouvelle2 bidulko... ja mialam wczoraj wylany kubek, a TZ musial pomoc sprzatac, bo polecialo po blacie, szafkach i podłodze, wiec tym bardziej zmywarka.. Dobrze, ze mialas mame do pomocy
Ciuszki sliczne!!

niunia_ona bardzo dobrze, ze idziesz do lekarza. Bez sensu sie meczyc biedna nasza.. moze podkurujesz sie przed piatkiem Zrelaksuj sie i nie stresuj. Wszyyyyyystko bedzie dobrze
byłam u lekarza , powinno być lepiej..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-04, 21:37   #3630
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
zdecydowanie polecam z cukrem smaczego!

super zakupy
ja się teraz czaję na łóżeczko, obym zdążyła

super wyglądasz!!

dziewczyny, które mają zamiar używać spirytusu do pępka- kupowałyście jakiś gotowy roztwór, czy same rozrabiałyście czy jaka??
octenisept kupiłam, to do kikuta pępowiny wystarcza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości