Listopadowe Mamy 2014- część II - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-04, 20:06   #1681
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część II

Hej panienki
Kostka widze, ze juz kupilas mi sie mysz podoba. Nasz ma taka przytulanke (nawet nie wiem co za zwierze haha chyba pies) i powiem Wam ze jak poczatkowo mial ja gdzies tak od kilku dni nauczyl sie m.in.dzieki niej zasypiac sam w dzien w lozeczku na noc juz potrafil sam, a w dzien teraz do lozeczka, klade przy buzce mu ta przytulanke i wlaczam grajaca malpke ktora tylko do snu wlaczamy i pieknie spi
My chrzcimy 15 marca. Musze wejsc na te linki i popatrzec co zamawialyscie mamy chlopcow: jak ubieracie? Martha tez w podobnej cenie mamy restauracje
Ela nie smuc sie...mysle to co dziewczyny - ciesz sie, ze synek tak chetnie zostaje u dziadkow, a to, ze nie chce wracac do domu to naprawde nie oznacza, ze mu u Ciebie zle
Lola moim zdaniem nie ma co sie spieszyc z wprowadzaniem tego jedzonka
Basen fajna sprawa tylko u nas takie specjalne zajecia dla maluszkow sa dosc drogie...
My dzis bylismy u pediatry i maly wazy 5615g. Idzie z waga ladnie rowno. Nie mamy na razie dodawac zadnego kleiku. Maly ma podjrzenie atopowego i lojotokowego zapalenia skory mamy stosowac emolienty do i po kapieli. Yyyyy co jeszcze. Aaaa mamy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej w zw.z ta glowa ze jak lezy na brzuszku czy nosimy trzyma raczej na jedna strone i z tego powodu sie ciesze, bo obejrza dokladnie malego i doradza jak podnosic i rehabilitowac to chyba tyle. Sab mamy podawac do konca 3 miesiaca. Oczko ropiejace mamy na razie przemywac bo tragedii nie ma. Na razie na zadne odtykanie kanalikow nie, bo czesto do 6 mies samo przechodzi.
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2015-02-04 o 20:08
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-04, 20:41   #1682
ela_86
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny
macie rację... ja chyba się przestraszyłam, na zasadzie: "moja dziecko mnie nie kocha"... ale jestem głupia.........
już sobie poukładałam to w głowie i to chyba kolejny etap po prostu etap cięcia pępowiny tak, sillesianna, faktycznie do tej pory był uwiązany przy mnie... pamiętam jak podstępem z domu musiałam wychodzić, albo w ogóle wymykać się z domu... moje dziecko rośnie, a ja muszę rosnąć razem z nim, że tak powiem....
spanikowałam dziś po prostu, ale już się ogarniam dzięki Wam bardzo co ja bym bez Was....
Frau tata przyjechał do domu, bo miał mi odwieźć Jasia. On ma czasem tak, ze raz mówi,że chce, a za chwilę co innego.... może nie uwierzył mu, że naprawdę chcę jechać do nich a pod domem okazało się, że Jasiek nie chce wysiąść, bo naprawdę chce do nich jechać i tak to wyszło
dla wszystkich to jest nowa sytuacja, że Jasiek nie jest mnie już tak uczepiony jak kiedyś

apropo basenu, jak chodziłam z Jaśkiem na zajęcia dla niemowląt to nikt nie chciał ode mnie żadnych badań.....

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

a wprowadzanie nowych rzeczy to po skończonym 4 msc życia, czyli w 5 miesiącu...
Stary 2015-02-04, 20:55   #1683
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
My planujemy i chcemy to zrobic jak Lila odkryje rączki tak juz poważnie, wczoraj łapała zabawkę wiec jest niezle, chcemy zacząć od poczatku marca z tego co czytałam to najlepiej zacząć miedzy 3-6 m-cem życia bo dziecko ma jeszcze odruch wstrzymywania powietrza pod woda i nie musi sie tego uczyć czy jakos tak my będzie u chodzić do Katowic na Żelazna woda ozonowania (ozon zamias chloru, odpowiednia temperatura No i sprawdzone bo znam kilkoro dzieci które tam uczęszczały) a Wy gdzie?

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Tak, kobiety co miesiac musza przynosić zaświadczenie od gin ze nie maja infekcji itp, u nas tez maz będzie chodził

Wiem ze u nas w aquaparku nemo są zajęcia ale na ulotce pisze od pol roku... No u zwrocilas uwagę ze ozonowana woda a tu pewnie chlor.... O zaswiadczeniu nie wiedzialam. Muszę ssię zainteresowac tym bardziej

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2015-02-04 o 21:16
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-04, 21:03   #1684
silesianna
Zakorzenienie

No Ela! Brawo!
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-04, 21:06   #1685
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Wiem ze u nas w aquaparku nemo są zajęcia ale na ulicy tce pisze od pol roku... No u zwrocilas uwagę ze ozonowana woda a tu pewnie chlor.... O zaswiadczeniu nie wiedzialam. Muszę ssię zainteresowac tym bardziej
Jezeli w nemo to pewnie w zwyklym basenie, bo tam chyba nie ma innego, wiec pewnie zaswiadczenie nie bedzie potrzebne bo zwykla woda, moze dlatego dopiero od pol roku. W katowicach z tego co wiem to po skonczonym 8 tyg - tak napisane na cenniku ktory mi wysłali. Mozna ale to troche za wczesnie, a ile kosztuje w nemo? Tak z ciekawosci tu masz strone internetową www.swimmer.pl

Edytowane przez LolaMontez
Czas edycji: 2015-02-04 o 21:08
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-04, 21:31   #1686
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Jezeli w nemo to pewnie w zwyklym basenie, bo tam chyba nie ma innego, wiec pewnie zaswiadczenie nie bedzie potrzebne bo zwykla woda, moze dlatego dopiero od pol roku. W katowicach z tego co wiem to po skonczonym 8 tyg - tak napisane na cenniku ktory mi wysłali. Mozna ale to troche za wczesnie, a ile kosztuje w nemo? Tak z ciekawosci tu masz strone internetową www.swimmer.pl
Właśnie weszlam na stronke i tu pisze od 4 MCA życia. Cena jednorazowo 28zl za 30 minut a u Was ile?
Www.swimart.net
Stary 2015-02-04, 21:34   #1687
LolaMontez
Wtajemniczenie

Zalezy od karnetu jaki wykupisz ale od 15zl do 39zl za jednorazowe wejscie. Jak dasz mejla to moge Ci podesłac. Aha i zajecia tez 30 min. Dla staraszych dzieci (powyzej 3 roku) sa dluzsze
Stary 2015-02-04, 21:40   #1688
Zanet84
Zakorzenienie

http://www.swimart.net/index.php/gal...l%C4%85t.html#

Na większości zdjęć jest znajomy z cora

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Zalezy od karnetu jaki wykupisz ale od 15zl do 39zl za jednorazowe wejscie. Jak dasz mejla to moge Ci podesłac. Aha i zajecia tez 30 min. Dla staraszych dzieci (powyzej 3 roku) sa dluzsze
TU w karnecie niby wychodzi 25zl za jedne zajęcia + 35 minut dodatkowe na basenie. Tez spoko.

Trochę do Katowic daleko jak na basen... Koszty paliwa by doszly. I w ogóle najlepiej jak najszybciej by być w domu a z dojazdem by trochę zeszło
A ja miesxkam obok nemo

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2015-02-04 o 21:42
Stary 2015-02-04, 21:53   #1689
LolaMontez
Wtajemniczenie

No ja mieszkam 2 km od tego basenu w Katowicach wiec tez bliziutko, ale do nemo ja sama lubie jezdzic za to do aquaparku do Tarnowskich Gor nie cierpie, pełno tam cyganów...
Stary 2015-02-04, 21:56   #1690
alekaz1
Zakorzenienie

Dziecko w koncu padlo choc sie kreci i steka ale z zamknietmi oczami. ; a ha spac nie moge

Tez chcialam na basen z dzieckiem chodzic ale dosc droga impeza z tego wychodzi.

Zastanawiam sie czy z rana isc do lidla po spodnie dla mlodej cxy pozniej cos bedzie jeszcze
Stary 2015-02-04, 22:02   #1691
Frau Gizela
Rozeznanie

Ela, znam to, wymykałam się do kościoła

Klara teraz życie towarzyskie chce praktykować
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-04, 22:03   #1692
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
No ja mieszkam 2 km od tego basenu w Katowicach wiec tez bliziutko, ale do nemo ja sama lubie jezdzic za to do aquaparku do Tarnowskich Gor nie cierpie, pełno tam cyganów...
W TG nie byłam ale tam chyba ceny kusza ? Kiedyś w gazecie jak czytalam wychodzilo sporo taniej niż nemo... no ale ....nemo mam pod nosem praktycznie
Stary 2015-02-04, 22:12   #1693
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
W TG nie byłam ale tam chyba ceny kusza ? Kiedyś w gazecie jak czytalam wychodzilo sporo taniej niż nemo... no ale ....nemo mam pod nosem praktycznie
Szczerze nie wiem jaka jest roznica w cenie. W TG nie ma takiego basenu do popluskania jak w nemo (ten duzy) tam jest albo zwykly, albo brodzik albo fala i i na zewnatrz a w nemo jest ten duzy do popluskania bo ja z tych nielubiacych sie meczyc wiec zwykly z torami odpada i te cyganuchy brudasy bleeeee
Stary 2015-02-04, 23:22   #1694
fiorella22
Zadomowienie

Elcia, zgadzam sie z dziewczynami. I tak jak ktoras napisala, chyba Silesiana,ze to etap odciecia pepowiny i zebys tego nie bojkotowala bo pozniej gorszy mamin synek z niego bedzie.

Cytat:
Co do cyganow. Wiecie co oni tu robia?? Rozstawili sie na parkingu pod Lidlem. Maja takie budy campingowe. A jest ich chyba z 20. Na wozkach sklepowych widzialam, ze jakies narzuty wietrzyli. Przed swietami jak tam bylam i widzialam cyganiche w lidlu to miala ubrana rozowa koszule nocna, na to kurtke zarzucona, rozowe skarpety i czarne polbuty Pozniej sie przeniesli na parking Leader Price. Muza glosno im grala a zycie towarzyskie kwitlo. A dzis te ich budy widzialam na parkingu kolo nas. Sa tu takie hale, czesc z nich jest opuszczonaa oni przy tych halach teraz koczuja. Trudno ich nie zauwazyc z tymi budami. Co za narod

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-04, 23:32   #1695
silesianna
Zakorzenienie

Jezu, w wawie nie ma Cyganów. Ja kompletnie nie znałam tego zjawiska. A jak byliśmy w wakacje w Poznaniu, to mieszkaliśmy w takim hotelu przy ośrodku sportowym, z odkrytym basenem, który był ogólnodostepny no i tani, w przeciwieństwie do term. Raz poszliśmy na ten basen (mieliśmy go za free). Matko ile tam było tych Cyganów! Straszne, rozkładali się z pierdylionem bąbelki, te ich dzieciaki na golasa biegaly (śmieszniej - dwie dziewczynki takie na oko półroczny i roczna miały fikusne kostiumy, a chłopcy 2-5 lat smigali w tej wodzie na golasa. Widziałam jak te dzieciuchy sikaly do wody, jakiś kosmos. Ucieklismy błyskawicznie i więcej nie wróciliśmy...
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 03:21   #1696
LolaMontez
Wtajemniczenie

U nas w Katowicach troche i g mieszka, głownie na obrzeżach centrum w starych kamienicach, chodzą po sklepach i oszukują. Koleżanka kiedys miała z nimi akcje wchodzą we 3-4 do sklepu (w tym dziecko) kupują cos taniego max do 10 zł i płacą 200zl, jak sprzedawczyni wyda resztę to mówią, ze to jednak za drogie i one tego nie chcą, jako ze człowiek najpierw wydaje potem nabija paragon to dla świetego spokoju oddaje kasę, wiec kiedy chcesz oddać im te 200zl odwracasz wzrok i to dziecko zwija szybciutko 100zl, sprzedawca nie widzi i bierze z lady to co wydał (ale juz bez 100zl) akurat koleżance zwróciła uwagę taka dziewczyna co wiedziała o co chodzi wiec zwróciła uwagę ze nie ma 100zl, ne oczywiscie ze to bzdura, musiała źle wydać itp w końcu koleżanka powiedziała ze 100zl ma wrócić albo wzywa ochronę i w momencie gdy schylala sie do guzika wzywającego ochronę 100zl znalazło sie na podłodze, miracolo!

Moja kuzynka pracowała w centrum Kielc to oficjalnie w sklepie cygany okradały klientów, a jak im zwrócili uwagę zeby wypieprzylam to ich straszyli ze poczekają sobie na nie po pracy przed sklepem.

A kiedys jeszcze sytuacja pod bankomatem, dwa obok siebie w CH, ja wypłaca a obok kobieta starsza ode mnie wiec podeszli do niej , przy wypłacaniu (mała gowniara z kolegą) i mówią czy bieda im "na jedzenie" kobieta mówi "nie" to ta mała cyganucha do niej "to wypie rdalaj" ... No szok , nie cierpie ich, brudasów śmierdziuchów
Stary 2015-02-05, 03:25   #1697
martha330
Zakorzenienie

Ja tez chcialam na basen, ale poki co troche boje sie pogody...i tego,ze mi mala by przewialo. Ile po basenie trzebaby bylo odczekac zanim sie na dwor wyjdzie?

Ostatecznie restauracja wyjdzie po 60zl za osobe, z czego jesyem bardzo zadowolona, bo w innej byly opcje za 89zl lub 109zl od osoby. A tu prosze sala swietna, kominek na srodku, ktory bedzie sie palil! I nawet myslimy,ze w razie czego, to slubne przyjecie tam machniemy kiedys...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 04:16   #1698
fiorella22
Zadomowienie

Ja ze zjawiskiem cyganow tez sie tu spotkalam.
Dopowiem jeszcze, ze wzdluz tych bud stoi najnowszej klasy Mercedes. Reszta ich aut rozstawiona jest na parkingu.
P. mowi ze wszystko co maja jest kradzione.
Znal jakichs cyganow mieszkajac jakis czas w Danii (studiowal tam). I opowiadal mi kiedys, ze to bardzo czysty narod. Tylko ze ludzie czesto myla cyganow i rumunow.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 05:21   #1699
manieczka1
Zakorzenienie

Kiedys Ewa Ewart miala super program o cyganach w Anglii. Ci to sie tam "dorobili"
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 05:43   #1700
tiera
Raczkowanie

Ela, dziewczyny Ci dobrze piszą, a dwa że za bardzo się przejmujesz i wkręcasz sobie jakieś głupoty do głowy. Chciał do dziadków bo tam fajnie i pewnie pojechał by tam bez żadnego stresu, ale zobaczył ciebie, wyczuł twoje emocje- ze tobie pewnie przykro że tam jedzie itd. no i mu zakręciłaś w głowie.

Koło moich rodziców mieszkają cyganie ale dostosowani do otoczenia. Nie są uciążliwi, nie ma z nimi problemów, nie kradną pod domem :P. Ale oprócz nich w mieście jest ich sporo są tacy co się w uczą w miarę normalni, sa tacy poobwieszani złotem z dołu do góry, ale są i tacy którzy kradną, mieszkają w jakiś dziuplach totalna patologia- to chyba jakieś rumuny bo jedni z drugimi nie trzymają. Ci poobwieszani to pewnie też kradną tyle że nie tu, albo handlują czymś nielegalnym, cholera wie, ale w naszym kraju się nietykalni i jeszcze zapomogi dostają. Tworzą rodziny zastępcze dla kasy, rejestrują sie oprócz tego w Niemczech też dla kasy na dzieci- kombinować to oni potrafią. Na cmentarzu mają wielkie grobowce i co drugi tam leżący to jakiś król :P Na wszystkich świętych robią tam wielką imprezę z alkoholem, jedzeniem bo trzeba się z królem napić.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 06:02   #1701
alekaz1
Zakorzenienie

A my znowu od 5 koniec spania. Dziecko mnie wykonczy. I 1 pobidka zjadla kolo 2 zasnelabp tak ze co jakis czas sie budzila. Teraz je a raczej mnie wkurza bo nie je a sie rzucca.
Stary 2015-02-05, 06:46   #1702
Kostka09
Zakorzenienie

Ja tez od 5 nie spie chociaz Jerz spal do 6 zjadl i jeszcze zasnal, kurde a ja cos nie umialam juz spac

Moja mama pracowala w szpitalu kardiol.w kat. i jak krol lezal w szpitalu to rozbijali oboz pod szpitalem i koczowali na zmiane. Myli sie w szpitalu itd. ale nikt ich nie umial usunac..no i tez ladnie placili lekarzom jak to byl krol..
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 06:56   #1703
Frau Gizela
Rozeznanie

Ja też miałam styczność z Romami. Jak miałam operację oka to taka romska dziewczynka też. Oczywiście był z nią cały tłum przy łóżku a drugi stał pod szpitalem. Uczyłam tez jednego Roma. Nie pasował w masowce bo pyskował to.go do.hilfki dali, a mądry dość i poukładany. Opowiadał mi kiedyś o Bożym Narodzeniu u niego w domu. Aż mi się go żal zrobiło.
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 07:22   #1704
GoniaaaS
Rozeznanie

U nas często stają na poboczu i zatrzymuja auta i niby im sie paliwo skonczylo chca 200zl a oferuja swoja bizuterie tylko ze to nie jest zloto a tombak.

Jedziemy do chirurga także kciuki dziewczyny
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 07:29   #1705
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze nie wiem jaka jest roznica w cenie. W TG nie ma takiego basenu do popluskania jak w nemo (ten duzy) tam jest albo zwykly, albo brodzik albo fala i i na zewnatrz a w nemo jest ten duzy do popluskania bo ja z tych nielubiacych sie meczyc wiec zwykly z torami odpada i te cyganuchy brudasy bleeeee
Dobrze wiedzieć, bo ja tez trochę poplywam i to mi wystarczy. Jak to mi powiedział w-fista na uczelni....pływam jak dyrektor zakladow azotowych
Nie wiem jak taki dyrektor plywa ja to tak po amatorsku, rekreacyjnie

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
U nas często stają na poboczu i zatrzymuja auta i niby im sie paliwo skonczylo chca 200zl a oferuja swoja bizuterie tylko ze to nie jest zloto a tombak.

Jedziemy do chirurga także kciuki dziewczyny
Trzymamy mocno
Stary 2015-02-05, 07:52   #1706
91Agulina91
Raczkowanie

Nadia strasznie rzuca sie przy jedzeniu od wczoraj :/ moze denerwuje sie, że powoli leci? zmieniałyście już smoczki na 2?

Nadia 27.11.2014
Zaręczyny 24.12.2014
Ślub 19.08.2017
91Agulina91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 08:11   #1707
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 91Agulina91 Pokaż wiadomość
Nadia strasznie rzuca sie przy jedzeniu od wczoraj :/ moze denerwuje sie, że powoli leci? zmieniałyście już smoczki na 2?
My jeszcze na 1ce, ale przez to ze czesciowo Kp, a malej póki co nie pprzeszladza mały wypływ. Dwa razy jadła z 2ki i poradziła sobie, choć na poczatku się zakrztusila. Ale póki KP i mała sięnie denerwuje to chyba zzostanę przy 1ce....nie ma sensu chyba na sile zmieniac, jak myslicie?
Stary 2015-02-05, 08:17   #1708
Mamulunda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 91Agulina91 Pokaż wiadomość
Ja 2 mam od dawna niedługo 3 jak wejdzie w 3 miesiąc ale mój też się rzuca raz bardziej raz mniej. Szczególnie wieczorami mamy takie akcje. Mam nadzieję że to przejdzie

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
My jeszcze na 1ce, ale przez to ze czesciowo Kp, a malej póki co nie pprzeszladza mały wypływ. Dwa razy jadła z 2ki i poradziła sobie, choć na poczatku się zakrztusila. Ale póki KP i mała sięnie denerwuje to chyba zzostanę przy 1ce....nie ma sensu chyba na sile zmieniac, jak myslicie?
Przy kp to moim zdaniem lepiej nie zmieniać bo może przestać ssac piers bo ładnie samo będzie mu leciało z butelki bez większego wysiłku a jednak przy piersi musi się nadoic. Dzieci to cwaniaczki też chca iść na łatwiznę 😁😁
Stary 2015-02-05, 08:26   #1709
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
Ja 2 mam od dawna niedługo 3 jak wejdzie w 3 miesiąc ale mój też się rzuca raz bardziej raz mniej. Szczególnie wieczorami mamy takie akcje. Mam nadzieję że to przejdzie

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Przy kp to moim zdaniem lepiej nie zmieniać bo może przestać ssac piers bo ładnie samo będzie mu leciało z butelki bez większego wysiłku a jednak przy piersi musi się nadoic. Dzieci to cwaniaczki też chca iść na łatwiznę 😁😁
Juz i tak odkąd ma butle to z piersi ssie tylko to nagromadzone co szybko leci a po kropelce juz saczyc jej się nie chce heh
Stary 2015-02-05, 08:41   #1710
LolaMontez
Wtajemniczenie

U nas cygany chodza w tych swoich kieckach, faceci az tak sie w oczy nie rzucają. Jeszcze mam taka anegdotke bo siostra mojego meza pracowala w MOPSie i byla na wywiadzie srodowiskowym u jednej takiej rodziny.
Cyganka przedstawia rodzine i mowi ze ma syna o imieniu Al Pacino. Ola zdziwona i pyta ale jak Al Pacino? No takie imie Al Pacino!
Wiec szwagierka wyjasnila jej ze to imie i nazwisko od Alana Pacino, Alan imie a Pacino nazwisko burząc jej w ten sposób cały światopogląd ale cyganka chciala wybrnac i mowi "ale on ma jeszcze wasze imie polskie - Rikardo"

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości