Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-04, 11:05   #511
alingles
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II

Pater byłam z kuzynka. Tomek zakatarzony i byłyśmy dopiero o 19. Poza tym nie ogarnęła bym dwójki. Bo Marta niby 9 lat ale jedynaczka i nie do końca samodzielna.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-04, 11:06   #512
pater86
Zadomowienie

zophiee ja myślę o tym samym Sama mam brata o dwa lata młodszego i wiem, że to super różnica wieku, chciałabym żeby moje dzieci też mogły bawić się razem, a nie żeby jedno odganiało drugie bo mu przeszkadza... Poza tym podobno przejście z "pieluch w pieluchy" jest łatwiejsze dla rodzica, niż zdecydowanie się na kolejnego malucha jak już starszy jest odchowany, bo nie chce się już burzyć wypracowanego ładu no i mały nie poszedł by do żłobka, a po paru latach dzieci z grubsza "odchowane"
Stary 2015-02-04, 11:06   #513
zophiee
Zakorzenienie

Majkela- Borys je szybko, pakuje dużo na raz do buzi. Krztusi się przy tym, i stresuje mnie to bardzo.
Ale nie poddajemy się. Najwyżej będę chodzić siwa!
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-04, 11:17   #514
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Ech. Zdarza się. Nasza klasa tez umarła.. (wiem marne porównanie)
Ale coś będziemy pisać.

Pierwszy raz od roku byłam na basenie. Wymoczylam się, posiedzialam w jacuzzi i teraz zasypiam na siedząco...
Aaaaa super z basenem!
My może w końcu też się wybierzemy.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

--------------

U nas dni wypełnione rutyną.
Noce nie najgorsze, choć tak jak dzisiaj, godzinę się kręcił i nie mógł usnać! I w grę poszło noszenie na rękach.
Ostatecznie od 3 był u nas, wiec jestem niewyspana

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Borys ma duży apetyt, i chyba przez to spadła nam ilość nocnych posiłków

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Co do drzemek w ciągu dnia to ostatnio jest jedna
Borys jest bardzo ciekawski- i chyba szkoda mu czasu na sen
Przez co ja mam zero czasu dla siebie.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Zaczęłam ćwiczyć- co by do wiosny trochę zrzucić zbędnych kilogramów. Nie jest tego dużo, ale zawsze ta sylwetka po ciąży jest inna.
Mam nadzieję że uda mi się ujedrnic ciało

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Teraz szybkie pytania:
Ile czasu spacerujecie?
Mi się chce tylko 30-40 minut i mam trochę wyrzuty sumienia
Czy szczepicie dzieci na pneumo meningo rota?
Z czego piją wasze dzieci?
Borys jak na razie tylko butelka ze smokiem. Nie chce niekapka
Czy ktoras z Was ma kubelkowa spacerówke?
Stary 2015-02-04, 11:36   #515
karolkya
Wtajemniczenie

zophie my chodzimy na spacery w nosidle ja ubieram swoją normalną kurtke zimową tylko pod spód tylko krótki rękaw i małą w kombinezon też pod spodem lekko ubraną i est super Woli to zdecydowanie bardziej od wózka. Np. w wózku musi miec smoka bo zaraz nerw i wyginanie bo niewygodnie siedzieć a w nosidle wczoraj wypluła smoka i poszłyśmy nad rzekę więc super bo nie ogranicza nas teren. Także próbuj z Borysem

Jeśli chodzi o picie u nas też butla dostałą niekapek lovi 360 ale nie wie od co chodzi jeszcze A poza tym mało pije i nie ważne czy jest to woda rumianek koper włoski sok... a najchętniej idzie jej z normalnej szklanki...

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Spacerujemy około 40 minut bo miałyśmy długą przerwę przez moją chorobę.

Szczepimy na pneumo Reszty chyba nie....

za ćwiczenia ja zamiast się wziąć za siebie to obżeram się słodyczami i to jak jakaś uzależniona....
Stary 2015-02-04, 11:36   #516
pater86
Zadomowienie

zophiee brawa za ćwiczenia ja nie raz zaczynałam i kończy się to tak, że mi się po prostu nie chce... Mam nadzieję, że Tobie się uda!
teraz odpowiedzi na Twoje pytania:
- ja spaceruję bardzo mało, np. wczoraj po 30 min już musiałam wracać bo mały stwierdził, że nie będzie w wózku siedział/leżał/egzystował i się wściekał... No chyba że idziemy na spanie to wtedy jest spokój, ale ja muszę długo chodzić i marznę więc ostatnio odpada. A u mnie wyprawa z wózkiem to dużo zachodu więc najczęściej biorę małego w nosidło/chustę i idziemy na chwilkę.
-nie wiem czy dobrze robię, ale nie szczepię dodatkowo, w ogóle boję się szczepionek...
-Kacperek pije z bidonu, umie też z niekapka i ze zwykłej szklanki wczoraj była próba bezpośredniego picia z butelki (bez smoczka oczywiście), zakończona tym, że ja, on i podłoga byliśmy mokrzy, ale małemu się podobało. Staram się miał wiele opcji, ale głownie pije z bidonu przez słomkę
-kubełkowej spacerówki nie mam, ale jeśli jesteśmy przy spacerówkach to ja z mojej jestem niezadowolona i już myślę żeby kupić fajną, lekką składaną parasolkę może ktoś coś poleci?
Stary 2015-02-04, 11:38   #517
karolkya
Wtajemniczenie

A i kupiliśmy samochód wreszcie będziemy mieć klimatyzację i wspomaganie.... także może nad morze w wakacje ??
Stary 2015-02-04, 11:45   #518
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
A i kupiliśmy samochód wreszcie będziemy mieć klimatyzację i wspomaganie.... także może nad morze w wakacje ??
No to super jak będziecie jechać nad morze to zapraszam na kawę do Koszalina
Stary 2015-02-04, 13:02   #519
Ka rolina
Zadomowienie

Pater na wyjazd pakuje rzeczy do dużej torebki,ale niestety ona nie ma długiego paska i nie mogę jej przez głowę przerzucić,a tak byłoby najwygodniej,wiec chyba czeka mnie kolejny zakup Ale po wczorajszym wyjeździe,kiedy to Iza zasikala dwa zestawy ubrań,które miałam dla niej na przebranie i mama musiała lecieć kupować jej rajtuzy, stwierdziłam,ze chyba musze brać ze sobą walizkę na kółkach,żeby wszystko zmieścić
Serio zachęcam Cię do posiadania większej liczby dzieci??? Miło mi to słyszeć,bo myślałam,bo z moich postów wyłania się obraz rozpaczy i chaosu,który u nas panuje

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Zophiee nosidło możesz spokojnie na kurtkę założyć.Chustę ciężko byłoby dociagnac na takiej warstwie ubrań.
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-04, 13:15   #520
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
Hej
To ponarzekam w ramach ocalenia wątku
Jestem wykończona Nie dość,że w dzień dzieciaki dają mi w kość to jeszcze w nocy nie mogę choć trochę odpocząć,bo Radek budzi się 50 tys razy Dzisiaj Tz poszedł spać do Izy,żebym chociaż do niej nie musiała kursować,ale co z tego jak do małego wstawalam co pół godziny,bo przez sen przekreca się na plecy i płacze,bo na plecach nie umie spać,a jakoś we śnie juz nie potrafi z powrotem na brzuch się przekręcić O 5:30 wzięłam go do siebie,ale ze mną jeszcze gorzej mu się zasypia i 1,5 godziny się krecil. I jak zasnal o 7 to usłyszałam,ze Iza juz gada,wiec wstałam,bo wiedziałam,że zaraz do mnie przyjdzie i obudzi Radka
Usypianie małego w dzień to tez tragedia.Zostawiam go jak zwykle w łóżeczku to on się turla na wszystkie strony,ale myślę sobie,ze pofika i w końcu padnie.Ale gdzie tam,on po kilkunastu minutach zaczyna płakać i kończy się usypianiem w chuście
Iza ,zwłaszcza na spacerach,przechodzi samą siebie.Potrafi bez powodu wpaść w histerię i rzucić się na ziemię a każdy powrót ze spaceru równa się jej placzem. Mimo,że jest bardzo zmęczona to nie chce wracać,płacze,chce na ręce itp... Do tej pory na jej rzucanie się na ziemię,albo ucieczki (tez na porządku dziennym ostatnio) działało jak szłam dalej i nie zwracalam na nią uwagi.A teraz mogę sobie iść,a ona i tak do mnie nie przyjdzie Ale to pogorszenie zachowania zbiegło się w czasie z przebijaniem się piatki,wiec mam nadzieje,ze jak całkiem wyjdzie to się poprawi rosi:
Majkela jeśli trafił Ci się taki egzemplarz z zębami jak moja Iza to Cię nie pociesze,bo u niej KAŻDY ząb wychodzi w mękach
A na spacery chustę zakładam pod polar dla dwojga- mam taki grubszy.Małego ubieram dosyć ciepło- body z krótkim,bluzka i grubsza bluza,na nogi rajtuzki, ocieplane spodnie,skarpetki i ciepłe bamboszki,siebie trochę lżej i czasami narzucam na plecy jeszcze kurtkę,ale ostatnio przy -3 się zgrzalam A wczoraj w chuście pojechaliśmy do Ustki autobusem
Oj kochana nie wiem jak Cię pocieszyć i tak dzielna kobitka jesteś.
Co do Izy nie braliście jednak pod uwagę kupna wózka tego podwójnego-jedno po drugim, w chwili kryzysu wtedy córę hyc do wózka
W takim razie chyba muszę pomyśleć o kupnie czegoś wspólnego do noszenia. A wtedy jak motasz? bo na plecy chyba nie??:p
A o zęby to strach się nawet bać

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Hej, hej

Wątek faktycznie przymiera ale fb tetni życiem.

Miłoszek właśnie zasypia. Powiem Wam ze mimo tego ze.przez remonty co chwile śpi w innym miejscu to większych problemów nie ma z zasypianiem. Mam wrażenie ze jak tz jest w.domu to wtedy tylko nie chce spać bo woli noszenie i zabawy z tata.

To całe szczęście, że tak lightowo przechodzi Miłoszek remont

Ale nocki nadal kiepskie jeśli chodzi o karmienie. Co 2-3 godziny nadal się budzi i cyc musi być.
Znów mu dziąsła dokuczają bo szoruje po nich czym dorwie. Ale Ząbków nadal brak.

To może niewielkie pocieszenie, ale u nas noce w ogóle się nie zmieniły. Zośka cały czas w nocy wstaje jak noworodek zasypia o 20, potem karmienie o 23, 2-3,5-6 chyba bo po drugim karmieniu najczęściej ląduje u nas i nie kontroluję już wtedy kiedy je i popudka ostatnio już o 7. 30, bo moja to z kurami wstaje

Majkela- strasznie współczuje tych zabkowych problemów. Oby tak nie było przy każdym jednym.

Karolina- właśnie to mnie odciąga od decyzji o drugim dziecku. Skąd Ty bierzesz siły i cierpliwość? Oby to faktycznie przez zęby było zarówno i Radka jak i Izy. A Radkowi już się pojawiły jakieś zębulki czy jeszcze nie? Bo ja mam wrażenie ze wszystkie dzieciaki już mają zęby tylko miłosz został bezzebny.[COLOR="Silver"]

Nie bój się i Was zęby nie ominą to jest pewne
Cytat:
Sylwia ja nie chce nikogo zniechęcać do posiadania kolejnych dzieci Może za mało o tym pisze,ale tych fajnych momentów tez jest sporo Widok wspólnie bawiących się dzieci jest rozczulajacy <3 Może zabawa to za dużo powiedziane,bo Raduś jest jeszcze malutki,ale Iza mu tlumaczy różne rzeczy,podaje zabawki,czy demonstruje ich dzialanie,a Radek się chichra I juz widzę jaka niesamowita więź się między nimi tworzy. Jak tylko Radek się obudzi to Iza leci do niego,staje na łóżeczku i mówi :już się obudziles mój malutki ? A Radek to już w ogóle jak tylko ja widzi to się śmieje No,ale to nie zmienia faktu,że jest ciężko...Ale może nie u każdego tak jest ??? Gdyby chociaz te nocki u nas były lepsze to od razu inaczej bym funkcjonowała...bo jak jestem niewyspana to i cierpliwości i siły brak,a byle co doprowadza mnie do płaczu
Ja też uwielbiam patrzeć jak dzieciaczki się ładnie bawią, jak okazują sobie miłość-oczywiście po swojemu
Mnie nie zniechęciłaś na taką różnicę wieku, ale uświadomiłaś mnie że może być ciężko
Zdecydowanie jest lżej, gdy starsze chodzi do przedszkola. Te godziny gdy się zostaje z młodszym to wtedy jest czas na poświęcenie mu tylko uwagi, posprzątanie, ugotowanie itp. Choć nie zawsze bo dzisiaj w domu nic palcem nie kiwnęłam a i nawet drzemkę z Zośką sobie uciełam. Za 2h ruszamy po młodego a ja nie mam obiadu

Cytat:
No o dziś kończymy 7 miesięcy
?Gratulacje, a młody co jadł w macu

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Ja ostatnio myślałam żeby po końcu urlopu macierzyńskiego starać się o kolejne dziecko.
Z jednej strony to miało by sens. Brak żłobka, spędzenie czasu z Borysem przez kolejne miesiące..
A z drugiej strony jest to ciężkie do ogarnięcia. ..
Trudna decyzja
Mi się tak marzyło ale ja musze sie pokazać w pracy choć na chwilę, zeby miec do czego wracać

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Nie dajmy umrzeć wątkowi Ja tu wchodzę codziennie, tylko fakt że czasami nie ma komu odpisać, ale widzę, że już się ruszyło
Dokładnie, od dzisiaj każda skrobie codziennie po jednym poście i już bedzie co czytać No dobra nie wymądrzam się, bo pewnie znowu wyparuje na jakiś czas
Stary 2015-02-04, 13:34   #521
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaa super z basenem!
My może w końcu też się wybierzemy.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

--------------

U nas dni wypełnione rutyną.
Noce nie najgorsze, choć tak jak dzisiaj, godzinę się kręcił i nie mógł usnać! I w grę poszło noszenie na rękach.
Ostatecznie od 3 był u nas, wiec jestem niewyspana

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Borys ma duży apetyt, i chyba przez to spadła nam ilość nocnych posiłków

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Co do drzemek w ciągu dnia to ostatnio jest jedna

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Zaczęłam ćwiczyć- co by do wiosny trochę zrzucić zbędnych kilogramów. Nie jest tego dużo, ale zawsze ta sylwetka po ciąży jest inna.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Teraz szybkie pytania:
Ile czasu spacerujecie?
Dobrze, że chociaż nocki się u Was poprawiły A co do drzemek to u nas są 3-4, ale każda max 30 min, a zwykle 15-20 min Wolałabym już jedną, ale dłuższą w czasie jak Iza śpi.
za ćwiczenia. Ja miałam postanowienie, żeby robić wieczorem po uśpieniu Izy chociaż brzuszki z mel b. I nawet mi szło przez jakiś tydzień, raz nawet Tż się przyłączył, ale...wyszło jak zwykle i już mi się nie chce
Co do pytań:
1. My spacerujemy ok 2 godzin, ale to tylko dlatego, że Iza wolno chodzi i jak już gdzieś dalej zajdziemy to powrót nam długo zajmuje No i dochodzą do tego bunty przy powrocie...ale z własnej nieprzymuszonej woli na pewno nie chodziłabym dłużej niż godzinę
2. Szczepimy na pneumo i na razie nic więcej.
3. Radek tylko przez smoczek pije,ale za dużo i tak nie pije. Raz nawet dałam mu sok i jakiegoś wielkiego entuzjazmu nie było
4. Specerówki kubełkowej nie mam. Ale wiem, że któraś z dziewczyn na fb kiedyś o to pytała (Necro, albo Sylvunia mi się kojarzy ??)
Cytat:
za ćwiczenia ja zamiast się wziąć za siebie to obżeram się słodyczami i to jak jakaś uzależniona....
Ja też! nie mogę się pohamować
Cytat:
To ja też zapraszam na kawkę

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Oj kochana nie wiem jak Cię pocieszyć i tak dzielna kobitka jesteś.
Co do Izy nie braliście jednak pod uwagę kupna wózka tego podwójnego-jedno po drugim, w chwili kryzysu wtedy córę hyc do wózka
W takim razie chyba muszę pomyśleć o kupnie czegoś wspólnego do noszenia. A wtedy jak motasz? bo na plecy chyba nie??:p
A o zęby to strach się nawet bać

Czasami wychodziliśmy w weekendy z Tżtem na spacery z dwoma wózkami, ale Iza pojedzie 5 minut i już chce wychodzić. Mamy dostawkę do wózka i jak gdzieś dalej musimy jechać to na niej staje, albo i zdarza się czasami, że cały spacer na niej przejedzie (ale to raczej rzadko )Tylko jak już trzeba wracać to zwykle jest bunt. Chociaz dzisiaj poszliśmy tylko szybko na zakupy i wracaliśmy do domu, a Iza była grzeczna jak nigdy, więc może to zachowanie też wynikać ze zmęczenia...ale za cholerę nie możemy się nigdy wyrobić, żeby wyjść z domu przed 10 i wrócić zanim mała będzie bardzo śpiąca
A chustę wiążę z przodu - kangura konkretnie Ze spacerami na plecach czekam do wiosny, bo teraz wydaje mi się, że mały byłby za bardzo odsłonięty, a poza tym muszę dojść do wprawy w wiązaniu plecaka

Ja też uwielbiam patrzeć jak dzieciaczki się ładnie bawią, jak okazują sobie miłość-oczywiście po swojemu
Mnie nie zniechęciłaś na taką różnicę wieku, ale uświadomiłaś mnie że może być ciężko
Zdecydowanie jest lżej, gdy starsze chodzi do przedszkola. Te godziny gdy się zostaje z młodszym to wtedy jest czas na poświęcenie mu tylko uwagi, posprzątanie, ugotowanie itp. Choć nie zawsze bo dzisiaj w domu nic palcem nie kiwnęłam a i nawet drzemkę z Zośką sobie uciełam. Za 2h ruszamy po młodego a ja nie mam obiadu

Iza od marca pójdzie do przedszkola i już nie mogę się tego doczekać A za Twoje dzisiejsze podejście Jak raz obiadu nie będzie to nic się nie stanie

?Gratulacje, a młody co jadł w macu

Mi się tak marzyło ale ja musze sie pokazać w pracy choć na chwilę, zeby miec do czego wracać

Dokładnie, od dzisiaj każda skrobie codziennie po jednym poście i już bedzie co czytać No dobra nie wymądrzam się, bo pewnie znowu wyparuje na jakiś czas

No to trzymamy Cię za słowo
.

Edytowane przez Ka rolina
Czas edycji: 2015-02-04 o 13:24
Stary 2015-02-04, 13:34   #522
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Majkela- Borys je szybko, pakuje dużo na raz do buzi. Krztusi się przy tym, i stresuje mnie to bardzo.
Ale nie poddajemy się. Najwyżej będę chodzić siwa!
To kciukasy za blw. My na razie w lesie, bo dopiero jestem w trakcie czytania odpowiedniej lektury. Tylko kiedy ja to przeczytam, chyba Zoś zacznie sama jeść

Cytat:
[/COLOR]Co do drzemek w ciągu dnia to ostatnio jest jedna

Teraz szybkie pytania:
1.Ile czasu spacerujecie?
2.Czy szczepicie dzieci na pneumo meningo rota?
3.Z czego piją wasze dzieci?
4.Czy ktoras z Was ma kubelkowa spacerówke?
U nas już od dawna tylko jedna drzemka, jeżeli druga się trafia to tylko max 30min. Ale mnie to nie dziwi, bo starszy przestał sypiać w dzień jak miał rok
za ćwiczenia. Ja sobie obiecałam, że podejmę wyzwanie z mel b, ale kurka nawet wystartować nie moge
Odp. na pytania:
1. Min.1 h maksimum 2,5. Zależy od pogody i czy nam się chce i tylko raz dziennie. W cieplejsze dni sobie to odbijemy
2. Na rota już zaszczepiłam (można było szczepić tylko do 6tyg), w styczniu właśnie zaczełyśmy pneumokoki, a jak skończy rok to w czerwcu i młodsze i starsze szczepię na meningo.
3. Ze szklanki, kubka diody, mamy niekapek,ale szału nie zrobił. Pater przypomniała mi o słomce, musimy spróbować
4. Nie

Cytat:
Witaj w klubie

Cytat:
a jaki jeśli można wiedzieć?? Mój tż od pół miesiaca lata za autem,non sto katuje olx, allegro, gratke. Tylko on ma wymagania, musi być 7osobowe i najlepiej niezłachane i półdarmo
-----------------
Musze ogarnąc obiad i ruszamy po młodego.
Stary 2015-02-04, 14:25   #523
__Sylwia__88
Zadomowienie

Spacery- od pół godziny min zwykle do godziny spacerujemy jak tylko pogoda wzgledna.

Szczepinia- my raczej tylko postawy bo do żłobka Miloszek nie będzie chodził bo nawet u nas go nie ma, przedszkole raczej też nie szybko, mieszkamy na wsi więc myślę ze to inaczej, mniejsze zagrożenie. Ale może jestem w będzie?

Picie- jeśli już a.duzo Miloszek nie pije bo woli cyca to z butelki. Mamy niekapek ale woli się nim bawić.

Karolka- właśnie pochwal się jaki samochód kupiliście?

Majkela- my trzy miesiące czekaliśmy na samochód bo tz taki rzeczy powymyslal a i tak nie jest do końca zadowolony. Mieliśmy kupić vw tourana 7 osobowego ale doszliśmy do wniosku ze za te pieniądze możemy mieć dużo ladniejszego passata no i meta duży bagażnik super się sprawdza. Wózek z sankami czy z lezaczkiem jak gdzieś na dłużej jedziemy bez kombinacji żadnych wkładam i miejsca jeszcze sporo zostaje.

Miloszek nauczyl się dziś "pierdzieć" ustami i ze śliny fontannę robi.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Spacerówke- mamy normalna

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-04, 16:02   #524
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
a jaki jeśli można wiedzieć?? Mój tż od pół miesiaca lata za autem,non sto katuje olx, allegro, gratke. Tylko on ma wymagania, musi być 7osobowe i najlepiej niezłachane i półdarmo
taka
Stary 2015-02-04, 18:24   #525
simka234
Wtajemniczenie

Wstyd się przyznać bo czytam na bierzaca
A co posta zaczynam pisać to ciągle cos! I albo nie kończą albo mi kasuje i tak w kółko!

Napisze co u nas my po szczepieniu 8700g i 73 cm ale matura straszna dziś jest..
Nowe umiejętności to pełzanie, dawanie mi buzi ,piętrzenie ustami na mojej ręce i szantazowanie matki płaczem

My spacery to od 30 min w zwyz ,jak było ciepło to często na dworze urzedowaliusmy a teraz nie chce mi się go sto razy ubierać i rozbierać
Szczepienia tylko podstawowe
Pije z diody albo zwykłej szklanki
Co do zębów to myslalam ze ta jedynka się górna przebiła ale chyba nie do końca -no i skoro się nie przebiła to bezzebni jesteśmy
Co do BMW to daje mu samemu jeść chleb czy chrupki ku
A kurydzianej a resztę to raczej ja kontroluje

Fotki mojego psa i synka
Sylwia za 7 MC fauny synek
Uciekał bo syn wzywa ehhh no i juz naodpisywalam

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-04, 19:23   #526
bluesky89
Zakorzenienie

Karolkya, mój brat parę dni temu kupił identyczny samochód nawet kolor taki sam

Ja Was czytam codziennie, ale nie mam co pisać w ogóle jakoś tak dziwnie się czuje. Cały czas jestem podminowana, choć nic złego się nie dzieje.. taka zimowa depresja chyba. :/

Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!'
Stary 2015-02-04, 20:47   #527
alingles
Zadomowienie

Młody z Maca tylko torbę dostał
Tomek u b teściowej był grzeczny, dał jej w kość tak jak mamusia prosiła
A na serio było okej.
A ja aby na pogrzebie zmarzlam. Było tylko -2, a teraz jest -8. Zapowiadają u mnie w nocy do -15...

Muszę jutro do miasta jechać tżtowi prezent kupić bo w niedziele ma urodziny. Tylko co..?

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-04, 21:40   #528
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Hej
Jestem wykończona Nie dość,że w dzień dzieciaki dają mi w kość to jeszcze w nocy nie mogę choć trochę odpocząć,bo Radek budzi się 50 tys razy Dzisiaj Tz poszedł spać do Izy,żebym chociaż do niej nie musiała kursować,ale co z tego jak do małego wstawalam co pół godziny,bo przez sen przekreca się na plecy i płacze,bo na plecach nie umie spać,a jakoś we śnie juz nie potrafi z powrotem na brzuch się przekręcić O 5:30 wzięłam go do siebie,ale ze mną jeszcze gorzej mu się zasypia i 1,5 godziny się krecil. I jak zasnal o 7 to usłyszałam,ze Iza juz gada,wiec wstałam,bo wiedziałam,że zaraz do mnie przyjdzie i obudzi Radka
Usypianie małego w dzień to tez tragedia.Zostawiam go jak zwykle w łóżeczku to on się turla na wszystkie strony,ale myślę sobie,ze pofika i w końcu padnie.Ale gdzie tam,on po kilkunastu minutach zaczyna płakać i kończy się usypianiem w chuście
Iza ,zwłaszcza na spacerach,przechodzi samą siebie.Potrafi bez powodu wpaść w histerię i rzucić się na ziemię a każdy powrót ze spaceru równa się jej placzem. Mimo,że jest bardzo zmęczona to nie chce wracać,płacze,chce na ręce itp... Do tej pory na jej rzucanie się na ziemię,albo ucieczki (tez na porządku dziennym ostatnio) działało jak szłam dalej i nie zwracalam na nią uwagi.A teraz mogę sobie iść,a ona i tak do mnie nie przyjdzie Ale to pogorszenie zachowania zbiegło się w czasie z przebijaniem się piatki,wiec mam nadzieje,ze jak całkiem wyjdzie to się poprawi rosi:
współczuję To ja chyba nie mam co narzekać... Akcje ze spacerami zdarzają się czasem ale niezbyt często. Zazwyczaj Adaś idzie grzecznie obok. Czasami coś mu odbije, ale do tej pory nie wiem nigdy o co. On nawet jak coś zacznie mi tłumaczyć, to w tym swoim chińskim języku i ja nic nie rozumiem... Ze spaniem to już w ogóle nie mam co narzekać. Adaś co prawda nie położy się spać, dopóki ja się nie położę, czyli koło 23. Ale jeśli tylko jest zdrowy, to śpi całą noc do 8-10. Olek zasypia raczej bezproblemowo sam w łóżeczku po wypiciu mleka koło 20-21 i śpi do 8. Budzi się w nocy ze 2-3 razy ale zje i idzie spać dalej. Czasem ma tajk, że nie może zasnąć, ale ja gaszę światło, on gada z pół godziny do siebie i idzie spać. Rzadko kiedy muszę się podnieść i smoczka podawać. Jedynie z drzemkami w ciągu dnia jest trochę gorzej, bo dłużej zasypia i śpi krótko (np dzisiaj było 30min zasypiania i 30min spania). Ale to też nie jest tak, że za każdym razem usypianie jest z płaczem. Raz gada gada i zasypia, a innym razem płacze i muszę wtedy siedzieć obok, trzmać smoczek i głaskać po główce. No i cieszę się, że Adasiowi tak szybko zęby wyszły i już ma wszystkie U Olka gorzej z tym, bo dużo bardziej jest marudny z tego powodu, więc też liczę na to, że szybko wszystkie wyjdą.

Cytat:
Teraz szybkie pytania:
Ile czasu spacerujecie?
1. koło godziny
2. nie szczepimy, ale tylko dlatego, że mnie na to nie stać. Liczę na to, że w Niemczech mi go zaszczepią, bo tam darmowe
3. ze zwykłej butelki aventa ze smoczkiem. Z niekapka nie umie jakoś załapać. Raczej służy mu tylko do rzucania nim po podłodze.
4. nie

U nas bez zmian. Szwagier zjechał, więc mama pojechała do domu. Jutro ma być, ale dotrze chyba popołudniu. Na piątek muszę babcię zaprosić do siebie na pożegnalną herbatę. No i będę się modlić, żeby wszystko w piątek wypaliło i tż po nas przyjechał
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-04, 21:48   #529
Pradip
Zakorzenienie

Ale fajnie że znów tyle piszecie Fb chyba nigdy mnie do siebie nie przekona...

Cytat:
Pierwszy raz od roku byłam na basenie. Wymoczylam się, posiedzialam w jacuzzi i teraz zasypiam na siedząco...
Szkoda ze Tomka ominęła taka atrakcja ale fajnie że Ty dobrze się bawiłaś bo ja jak chodzę z małym to tylko tęsknie patrze na głęboki basen czy zjeżdżalnie...
Ale sie uśmiałam że synuś był grzeczny i na prośbę mamusi dokuczał teściowej :P
Cytat:
Ej no nie wymierajmy

Zazdroszczę basenu ale jakoś zebrać się nie możemy. Najważniejszy powód to brak odpowiedniego stroju dla mnie, poza tym moje ciało po ciąży jest fe i po prostu się wstydzę

Kurcze ja tam do fb jakoś przełamać się nie mogę. Mimo, że można pooglądać fotki naszych bobasów, to tu mi się lepiej pisze i czyta, ale ja to starej daty jestem
Widzisz jak zaczęłaś odpisywać to wszystkie wróciły :P
U mnie niby nie ma aż tak wiele wiosen na karku ale do fb mam takie samo podejście
Na basen śmigaj w dzień wtedy jest mało ludzi i zazwyczaj właśnie mamy z dziećmi. Ja sie wstydzę swojego brzucha po ciąży ale wbijam sie w przymały jednoczęściowy kostium i lecę
Cytat:
Hej
Majkela jeśli trafił Ci się taki egzemplarz z zębami jak moja Iza to Cię nie pociesze,bo u niej KAŻDY ząb wychodzi w mękach
A na spacery chustę zakładam pod polar dla dwojga- mam taki grubszy.Małego ubieram dosyć ciepło- body z krótkim,bluzka i grubsza bluza,na nogi rajtuzki, ocieplane spodnie,skarpetki i ciepłe bamboszki,siebie trochę lżej i czasami narzucam na plecy jeszcze kurtkę,ale ostatnio przy -3 się zgrzalam A wczoraj w chuście pojechaliśmy do Ustki autobusem
No to ocaliłaś wątek
Przykro mi że dzieciaki tak Ci dają popalić ale przyznam Ci sie że i ja uwielbiam czytać jak piszesz o swojej dwójce
Cytat:
Miłoszek właśnie zasypia. Powiem Wam ze mimo tego ze.przez remonty co chwile śpi w innym miejscu to większych problemów nie ma z zasypianiem. Mam wrażenie ze jak tz jest w.domu to wtedy tylko nie chce spać bo woli noszenie i zabawy z tata.

Ale nocki nadal kiepskie jeśli chodzi o karmienie. Co 2-3 godziny nadal się budzi i cyc musi być.
Znów mu dziąsła dokuczają bo szoruje po nich czym dorwie. Ale Ząbków nadal brak.
Jak idzie remont? super że Miłosz tak dobrze go znosi
A ile mały je w dzień? Próbowałaś odwrócić w nocy jego uwagę od jedzenia?
Cytat:

Teraz szybkie pytania:
Ile czasu spacerujecie?
Co ćwiczysz?
spaceruje niezależnie od pogody od 40 minut wzwyż zazwyczaj 2 razy dziennie
nie szczepimy na dodatkowe
Kuba pije z cycka w trakcie prób posiłków daje mu butle z woda ale bardziej do gryzienia niż do picia. Próbowaliśmy też pić ze szklanki i jako tako wyszło ale bez szału bo młody nie czuje potrzeby dopijania się.
Spacerówkę mamy zwykłą ale że to Jedo to nastawiam się na zakup innej

Cytat:
Miloszek nauczyl się dziś "pierdzieć" ustami i ze śliny fontannę robi.
Brawo za nową umiejętność i dobrze ze dopiero teraz bo Kuba namiętnie rozsiewał swoją ślinę jak było -10
Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Nowe umiejętności to pełzanie, dawanie mi buzi ,piętrzenie ustami na mojej ręce i szantazowanie matki płaczem

Co do zębów to myslalam ze ta jedynka się górna przebiła ale chyba nie do końca -no i skoro się nie przebiła to bezzebni jesteśmy
Co do BMW to daje mu samemu jeść chleb czy chrupki ku
A kurydzianej a resztę to raczej ja kontroluje

Fotki mojego psa i synka
Sylwia za 7 MC fauny synek
Uciekał bo syn wzywa ehhh no i juz naodpisywalam
Nie widzę fotki
Za wszystkie nowości brawo a ta ostatnia umiejętność pewnie bardzo ucieszyła mamę
Cieszcie się dziewczyny że dzieciaki nie gryzą Was po sutkach, palcach, nosach czy pietach
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Ja Was czytam codziennie, ale nie mam co pisać w ogóle jakoś tak dziwnie się czuje. Cały czas jestem podminowana, choć nic złego się nie dzieje.. taka zimowa depresja chyba. :/
hej główka do góry i byle do wiosny

Pochwale się Wam że Kuba wczoraj pierwszy raz sam prawidłowo z boku prawie usiadł. Prawie bo zrobił to na macie pod pałąkami i nie miał jak się wyprostować ani wyplątać z nowej pozycji
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 07:27   #530
Ka rolina
Zadomowienie

Alingles z prezentem nie pomogę,bo sama mam zawsze problem co kupic Tżtowi.
Berenika fajnie,ze Tobie dzieciaki az tak w kość bie dają.Ja mam nadzieje,ze u nas to tylko przejsciowy kryzys rosi: Iza niby mówi,ale zwykłe jak ma atak histerii to sama nie wie o co jej chodzi i jak pytam "co chcesz?" to po którymś moim pytaniu odpowiada "czekoladkę"
To kiedy w końcu Tż po Was przyjezdza? Juz w ten weekend?
Pradip to może będę więcej pozytywnych rzeczy pisać o dzieciach jak tak Ci się podoba
dla Kubusia za siadanie
Stary 2015-02-05, 07:40   #531
simka234
Wtajemniczenie

No niestety ja tez do FB nie jestem przekonana -nawet konta nie mam
karolina ja tam Lubie poczytać ,,twoje narzekania,, bo to jest takie ludzkie-wkurza mnie jak ktoś tylko się rozpływa nad macierzyństwa jakie to jest wspaniale, spełniające itp -a tak nie jest sa blaski i cienie nic nie jest tylko ,,białe lub czarne,,
Macierzyństwo potrafi dac w kość !
Sa i te wspaniale momenty i to dla nich chcemy mieć dzieci i znosić trudy ich wychowania
berenika oby się wam udało wszystko tak jak zaplanowaliscir
majkela zmotywowalas ludzi tylko pisz teraz bo
sylwia remonty potrafią dac w kość -dobrze ze Miłosz taki dzielny

Oo ide bo moje sloncevwstalo

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 07:52   #532
alingles
Zadomowienie

Hej. U nas dzień zaczął się godzinę temu. Mały teraz buszuje w łóżeczku w bodziakach i skarpetkach.
U Was też ubieranie jest w locie?
Tomek pampersy ma zakładane w każdej pozycji: na plecach, na brzuchu, na siedząco a nawet jak mi na czterech zwiewa. Resztę to mu ubieram jak siedzi.

Dziś jestem trupem, a muszę jechać do miasta bo w lidlu dziś są ubranka i barierki. A u nas barierki brak..Małego chyba znów u teściowej zostawię. Bo nie chce go taszczyc. Mróz jest trochę.

Kończę pisanine bez ladu i składu i idę kawkę sobie strzelić.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-05, 08:03   #533
Ka rolina
Zadomowienie

Simka dziękuję za miłe słowa masz rację,ze macierzyństwo takie cukierkowe nie jest,ale dzieciaki dużo wynagradzaja
Alingles ubieranie w locie jeszcze przed nami,bo Radek nie jest zbyt mobilny Co prawda przekreca się na przewijaku,ale wystarczy,ze mu dam opakowanie chusteczek nawilzanych i jest spokój Ale pamiętam z Iza to co opisujesz
U nas nocka znowu nie najlepsza a ok 2 juz się cieszyłam,ze nie jest tak źle,bo maly zjadł o 22 i do 2 spał...ale później się zaczęło pobudki co chwilę..A o 6 spałam u Izy,bo płakała i mały się obudził,a jak do niego wstałam to Iza tez się obudzila i poleciała za mną i juz bylo po spaniu
Ale za to Radek zjadł śniadanie i zasnal sam w łóżeczku
Stary 2015-02-05, 08:29   #534
alingles
Zadomowienie

No. Młodzian u teściowej, ruszam na miasto.
Do tego dostałam @...

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-05, 09:54   #535
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Iza niby mówi,ale zwykłe jak ma atak histerii to sama nie wie o co jej chodzi i jak pytam "co chcesz?" to po którymś moim pytaniu odpowiada "czekoladkę"
To kiedy w końcu Tż po Was przyjezdza? Juz w ten weekend?
Pradip to może będę więcej pozytywnych rzeczy pisać o dzieciach jak tak Ci się podoba
dla Kubusia za siadanie
Nie wiem o co Ci chodzi z Izunią w końcu to kobietka a co jest najlepszym sprzymierzeńcem kobiety kiedy nie wie czego chce jak nie czekolada?
Pisz pisz pisz
Dzięki za brawa ale jeszcze się nie należą bo ten siad był taki przypadkowy i pewnie jeszcze trochę poczekam na ten świadomy... Na razie na tapecie jest klękanie :/
Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
karolina ja tam Lubie poczytać ,,twoje narzekania,, bo to jest takie ludzkie-wkurza mnie jak ktoś tylko się rozpływa nad macierzyństwa jakie to jest wspaniale, spełniające itp -a tak nie jest sa blaski i cienie nic nie jest tylko ,,białe lub czarne,,
Macierzyństwo potrafi dac w kość !
Sa i te wspaniale momenty i to dla nich chcemy mieć dzieci i znosić trudy ich wychowania
Zgadzam się w 100%
Wrzucałaś w końcu wczoraj zdjęcia małego i psiaka bo nie mogłam dojrzeć?
Cytat:
Hej. U nas dzień zaczął się godzinę temu. Mały teraz buszuje w łóżeczku w bodziakach i skarpetkach.
U Was też ubieranie jest w locie?
Tomek pampersy ma zakładane w każdej pozycji: na plecach, na brzuchu, na siedząco a nawet jak mi na czterech zwiewa. Resztę to mu ubieram jak siedzi.

Dziś jestem trupem, a muszę jechać do miasta bo w lidlu dziś są ubranka i barierki. A u nas barierki brak..Małego chyba znów u teściowej zostawię. Bo nie chce go taszczyc. Mróz jest trochę.

Kończę pisanine bez ladu i składu i idę kawkę sobie strzelić.
U nas też w locie i z przerażeniem patrze w przyszłość jak ten glut na dwóch nóżkach będzie z gołym tyłkiem uciekał przede mną Do tego Kuba zaczął bardzo spinać nogi przy przewijaniu i nie wiem co z tym robić Zophiee podpowiesz coś?
Podobno przy zakupie ubranek w lidlu słoiczki są w super cenie
Cytat:
No. Młodzian u teściowej, ruszam na miasto.
Do tego dostałam @...
Dziś też poinstruowałaś młodego jak sie zachowywać u babci?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 09:57   #536
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Pradip Olek też mnie gryzie e palce lub nos, albo w ramię jak go noszę. W pięte jeszcze nie było

Karolina jak dobrze pójdzie, to tak, w sobotę

alingles mój na szczęście da się na przewijaku przewinąć, ale muszę mu czymś ręce zająć, bo kręci się na wszystkie strony. No i kopie mnie po brzuchu...

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 10:44   #537
pater86
Zadomowienie

karolkya mam nadzieję, że samochód będzie się super sprawował i mało palił
Pradip brawo za pierwszy siad, może i przypadkowy, ale to zawsze już coś
alingles powodzenia na zakupach pochwal się co upolowałaś.
Ka rolina nie wiem co dzieci widza w tych chusteczkach nawilżanych mój też przy przebieraniu chce zwiać, ale jak dam paczkę to leży spokojnie współczuję nocki, całe szczęście, że mały Ci ładnie sam zasnął

U nas nocka taka sobie, karmienia niby dwa, ale nie wiem ile razy trzeba było wstać podać smoczek, ułożyć itd... A w ogóle ja ostatnio mam problem z zaśnięciem, padnięta jestem po całym dniu a zasnąć nie mogę, może jakieś ziółka sobie kupię
Poza tym dziś wpadnie na kawę mój wujek jest w sprawach służbowych niedaleko i nas odwiedzi, strasznie się cieszę! Swoją drogą to, że odwiedza mnie ktoś z rodziny powinno być dla mnie normalne, ale jak się mieszka tak daleko to dopiero się to docenia Z tej okazji upiekłam placka ze szpinakiem "leśny mech" wiecie, że wyszedł zielony i bardzo dobry
Stary 2015-02-05, 10:53   #538
zophiee
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie boska noc od 20 do 24.30 a potem krotka przerwa o 2 na przytulanie i spal dalej do 7.30 bez jedzenia

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

U mnie też na razie tak jak u Karoliny na przewijaku dajeny radę się zająć czymś. W ruch idzie krem czy chusteczki właśnie- a jak ręce mają robotę to jest spokój względny huhi.
spinanie nóżek- u mnie też się zdarza, myślę że jak jest zmęczony albo zdenerwowany to tam robi.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Moja mama wylapala w Lidlu koszulki. Jestem ciekawa jakości tych ubranek- nigdy nie miałam.

Ćwiczenia- ostatnio Mel b : rozgrzewka plus jeszcze brzuch lub nogi lub ręce.
Zajmuje mi to jakieś 25 minut
Ale czuję się lepiej, wraca energia.
Ja nue lubię tej brei posniegowej. Stąd te krótkie spacery.
Wiem że to ważne, ale dłużej jak 40 minut nie chce mi się po prostu

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Berenika- mocne kciuki za wyjazd. Pakujecie się już?

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Alingles- owocnych zakupów.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Daj znać jak ta barierka
Stary 2015-02-05, 10:53   #539
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć.
U nas noc tragiczna od 2 zaczął się kręcić i poplakiwac, a od 4 do 6:30 w ogóle nie spał a jak go odkladalismy to zaczynał płakać.. nie wiem co mu było w dodatku zaczyna kaszlec, ale nie ma goraczki ani nic. Podejrzewam, ze to od zębów, bo Górne dziąsła ma podpuchniete, ale jeśli nic się nie zmieni, to jutro pójdziemy do lekarza..
A teraz idę się zdrzemnac, póki Młody śpi. Buziaki!

Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!'
Stary 2015-02-05, 10:55   #540
zophiee
Zakorzenienie

Pradip- brawa za początek siadania. Tersz na pewno będzie to ćwiczyć nieustannie.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Majkela- dziękujemy za motywację do pisania.
Ja yu zaraz wywolam mamusie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości