|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Pater byłam z kuzynka. Tomek zakatarzony i byłyśmy dopiero o 19. Poza tym nie ogarnęła bym dwójki. Bo Marta niby 9 lat ale jedynaczka i nie do końca samodzielna.
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
zophiee ja myślę o tym samym
no i mały nie poszedł by do żłobka, a po paru latach dzieci z grubsza "odchowane"
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Majkela- Borys je szybko, pakuje dużo na raz do buzi. Krztusi się przy tym, i stresuje mnie to bardzo.
Ale nie poddajemy się. Najwyżej będę chodzić siwa! |
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super z basenem!My może w końcu też się wybierzemy. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- -------------- U nas dni wypełnione rutyną. Noce nie najgorsze, choć tak jak dzisiaj, godzinę się kręcił i nie mógł usnać! I w grę poszło noszenie na rękach. Ostatecznie od 3 był u nas, wiec jestem niewyspana ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Borys ma duży apetyt, i chyba przez to spadła nam ilość nocnych posiłków ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Co do drzemek w ciągu dnia to ostatnio jest jedna Borys jest bardzo ciekawski- i chyba szkoda mu czasu na sen Przez co ja mam zero czasu dla siebie. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Zaczęłam ćwiczyć- co by do wiosny trochę zrzucić zbędnych kilogramów. Nie jest tego dużo, ale zawsze ta sylwetka po ciąży jest inna. Mam nadzieję że uda mi się ujedrnic ciało ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Teraz szybkie pytania: Ile czasu spacerujecie? Mi się chce tylko 30-40 minut i mam trochę wyrzuty sumienia Czy szczepicie dzieci na pneumo meningo rota? Z czego piją wasze dzieci? Borys jak na razie tylko butelka ze smokiem. Nie chce niekapka Czy ktoras z Was ma kubelkowa spacerówke? |
|
|
|
|
|
#515 |
|
Wtajemniczenie
|
zophie my chodzimy na spacery w nosidle ja ubieram swoją normalną kurtke zimową tylko pod spód tylko krótki rękaw i małą w kombinezon też pod spodem lekko ubraną i est super
Woli to zdecydowanie bardziej od wózka. Np. w wózku musi miec smoka bo zaraz nerw i wyginanie bo niewygodnie siedzieć a w nosidle wczoraj wypluła smoka i poszłyśmy nad rzekę więc super bo nie ogranicza nas teren. Także próbuj z Borysem ![]() Jeśli chodzi o picie u nas też butla dostałą niekapek lovi 360 ale nie wie od co chodzi jeszcze A poza tym mało pije i nie ważne czy jest to woda rumianek koper włoski sok... a najchętniej idzie jej z normalnej szklanki...---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Spacerujemy około 40 minut bo miałyśmy długą przerwę przez moją chorobę. Szczepimy na pneumo Reszty chyba nie.... za ćwiczenia ja zamiast się wziąć za siebie to obżeram się słodyczami i to jak jakaś uzależniona....
|
|
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
zophiee brawa za ćwiczenia
ja nie raz zaczynałam i kończy się to tak, że mi się po prostu nie chce... Mam nadzieję, że Tobie się uda!teraz odpowiedzi na Twoje pytania: - ja spaceruję bardzo mało, np. wczoraj po 30 min już musiałam wracać bo mały stwierdził, że nie będzie w wózku siedział/leżał/egzystował i się wściekał... No chyba że idziemy na spanie to wtedy jest spokój, ale ja muszę długo chodzić i marznę więc ostatnio odpada. A u mnie wyprawa z wózkiem to dużo zachodu więc najczęściej biorę małego w nosidło/chustę i idziemy na chwilkę. -nie wiem czy dobrze robię, ale nie szczepię dodatkowo, w ogóle boję się szczepionek... -Kacperek pije z bidonu, umie też z niekapka i ze zwykłej szklanki -kubełkowej spacerówki nie mam, ale jeśli jesteśmy przy spacerówkach to ja z mojej jestem niezadowolona i już myślę żeby kupić fajną, lekką składaną parasolkę może ktoś coś poleci?
|
|
|
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
A i kupiliśmy samochód
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak będziecie jechać nad morze to zapraszam na kawę do Koszalina
|
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zadomowienie
|
Pater na wyjazd pakuje rzeczy do dużej torebki,ale niestety ona nie ma długiego paska i nie mogę jej przez głowę przerzucić,a tak byłoby najwygodniej,wiec chyba czeka mnie kolejny zakup
Ale po wczorajszym wyjeździe,kiedy to Iza zasikala dwa zestawy ubrań,które miałam dla niej na przebranie i mama musiała lecieć kupować jej rajtuzy, stwierdziłam,ze chyba musze brać ze sobą walizkę na kółkach,żeby wszystko zmieścić ![]() Serio zachęcam Cię do posiadania większej liczby dzieci??? Miło mi to słyszeć,bo myślałam,bo z moich postów wyłania się obraz rozpaczy i chaosu,który u nas panuje ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Zophiee nosidło możesz spokojnie na kurtkę założyć.Chustę ciężko byłoby dociagnac na takiej warstwie ubrań. |
|
|
|
|
#520 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Izy nie braliście jednak pod uwagę kupna wózka tego podwójnego-jedno po drugim, w chwili kryzysu wtedy córę hyc do wózka ![]() W takim razie chyba muszę pomyśleć o kupnie czegoś wspólnego do noszenia. A wtedy jak motasz? bo na plecy chyba nie??:p A o zęby to strach się nawet bać ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie nie zniechęciłaś na taką różnicę wieku, ale uświadomiłaś mnie że może być ciężko Zdecydowanie jest lżej, gdy starsze chodzi do przedszkola. Te godziny gdy się zostaje z młodszym to wtedy jest czas na poświęcenie mu tylko uwagi, posprzątanie, ugotowanie itp. Choć nie zawsze ![]() ?Gratulacje , a młody co jadł w macuCytat:
ale ja musze sie pokazać w pracy choć na chwilę, zeby miec do czego wracać Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
|
#521 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do drzemek to u nas są 3-4, ale każda max 30 min, a zwykle 15-20 min za ćwiczenia. Ja miałam postanowienie, żeby robić wieczorem po uśpieniu Izy chociaż brzuszki z mel b. I nawet mi szło przez jakiś tydzień, raz nawet Tż się przyłączył, ale...wyszło jak zwykle i już mi się nie chce ![]() Co do pytań: 1. My spacerujemy ok 2 godzin, ale to tylko dlatego, że Iza wolno chodzi i jak już gdzieś dalej zajdziemy to powrót nam długo zajmuje No i dochodzą do tego bunty przy powrocie...ale z własnej nieprzymuszonej woli na pewno nie chodziłabym dłużej niż godzinę ![]() 2. Szczepimy na pneumo i na razie nic więcej. 3. Radek tylko przez smoczek pije,ale za dużo i tak nie pije. Raz nawet dałam mu sok i jakiegoś wielkiego entuzjazmu nie było ![]() 4. Specerówki kubełkowej nie mam. Ale wiem, że któraś z dziewczyn na fb kiedyś o to pytała (Necro, albo Sylvunia mi się kojarzy ??) Cytat:
nie mogę się pohamować Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ka rolina Czas edycji: 2015-02-04 o 13:24 |
||||
|
|
|
|
#522 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za ćwiczenia. Ja sobie obiecałam, że podejmę wyzwanie z mel b, ale kurka nawet wystartować nie moge![]() Odp. na pytania: 1. Min.1 h maksimum 2,5. Zależy od pogody i czy nam się chce ![]() 2. Na rota już zaszczepiłam (można było szczepić tylko do 6tyg), w styczniu właśnie zaczełyśmy pneumokoki, a jak skończy rok to w czerwcu i młodsze i starsze szczepię na meningo. 3. Ze szklanki, kubka diody, mamy niekapek,ale szału nie zrobił. Pater przypomniała mi o słomce, musimy spróbować 4. Nie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ----------------- Musze ogarnąc obiad i ruszamy po młodego. |
||||
|
|
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
Spacery- od pół godziny min zwykle do godziny spacerujemy jak tylko pogoda wzgledna.
Szczepinia- my raczej tylko postawy bo do żłobka Miloszek nie będzie chodził bo nawet u nas go nie ma, przedszkole raczej też nie szybko, mieszkamy na wsi więc myślę ze to inaczej, mniejsze zagrożenie. Ale może jestem w będzie? Picie- jeśli już a.duzo Miloszek nie pije bo woli cyca to z butelki. Mamy niekapek ale woli się nim bawić. Karolka- właśnie pochwal się jaki samochód kupiliście? Majkela- my trzy miesiące czekaliśmy na samochód bo tz taki rzeczy powymyslal a i tak nie jest do końca zadowolony. Mieliśmy kupić vw tourana 7 osobowego ale doszliśmy do wniosku ze za te pieniądze możemy mieć dużo ladniejszego passata no i meta duży bagażnik super się sprawdza. Wózek z sankami czy z lezaczkiem jak gdzieś na dłużej jedziemy bez kombinacji żadnych wkładam i miejsca jeszcze sporo zostaje. Miloszek nauczyl się dziś "pierdzieć" ustami i ze śliny fontannę robi. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Spacerówke- mamy normalna
|
|
#524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#525 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstyd się przyznać bo czytam na bierzaca
A co posta zaczynam pisać to ciągle cos! I albo nie kończą albo mi kasuje i tak w kółko! Napisze co u nas my po szczepieniu 8700g i 73 cm ale matura straszna dziś jest.. Nowe umiejętności to pełzanie, dawanie mi buzi ,piętrzenie ustami na mojej ręce i szantazowanie matki płaczem My spacery to od 30 min w zwyz ,jak było ciepło to często na dworze urzedowaliusmy a teraz nie chce mi się go sto razy ubierać i rozbierać Szczepienia tylko podstawowe Pije z diody albo zwykłej szklanki Co do zębów to myslalam ze ta jedynka się górna przebiła ale chyba nie do końca -no i skoro się nie przebiła to bezzebni jesteśmy Co do BMW to daje mu samemu jeść chleb czy chrupki ku A kurydzianej a resztę to raczej ja kontroluje Fotki mojego psa i synka Sylwia za 7 MC fauny synekUciekał bo syn wzywa ehhh no i juz naodpisywalam
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Karolkya, mój brat parę dni temu kupił identyczny samochód
nawet kolor taki sam ![]() Ja Was czytam codziennie, ale nie mam co pisać w ogóle jakoś tak dziwnie się czuje. Cały czas jestem podminowana, choć nic złego się nie dzieje.. taka zimowa depresja chyba. :/ Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
|
|
|
|
#527 |
|
Zadomowienie
|
Młody z Maca tylko torbę dostał
![]() Tomek u b teściowej był grzeczny, dał jej w kość tak jak mamusia prosiła A na serio było okej. A ja aby na pogrzebie zmarzlam. Było tylko -2, a teraz jest -8. Zapowiadają u mnie w nocy do -15... Muszę jutro do miasta jechać tżtowi prezent kupić bo w niedziele ma urodziny. Tylko co..?
|
|
#528 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ze spaniem to już w ogóle nie mam co narzekać. Adaś co prawda nie położy się spać, dopóki ja się nie położę, czyli koło 23. Ale jeśli tylko jest zdrowy, to śpi całą noc do 8-10. Olek zasypia raczej bezproblemowo sam w łóżeczku po wypiciu mleka koło 20-21 i śpi do 8. Budzi się w nocy ze 2-3 razy ale zje i idzie spać dalej. Czasem ma tajk, że nie może zasnąć, ale ja gaszę światło, on gada z pół godziny do siebie i idzie spać. Rzadko kiedy muszę się podnieść i smoczka podawać. Jedynie z drzemkami w ciągu dnia jest trochę gorzej, bo dłużej zasypia i śpi krótko (np dzisiaj było 30min zasypiania i 30min spania). Ale to też nie jest tak, że za każdym razem usypianie jest z płaczem. Raz gada gada i zasypia, a innym razem płacze i muszę wtedy siedzieć obok, trzmać smoczek i głaskać po główce. No i cieszę się, że Adasiowi tak szybko zęby wyszły i już ma wszystkie U Olka gorzej z tym, bo dużo bardziej jest marudny z tego powodu, więc też liczę na to, że szybko wszystkie wyjdą.Cytat:
2. nie szczepimy, ale tylko dlatego, że mnie na to nie stać. Liczę na to, że w Niemczech mi go zaszczepią, bo tam darmowe 3. ze zwykłej butelki aventa ze smoczkiem. Z niekapka nie umie jakoś załapać. Raczej służy mu tylko do rzucania nim po podłodze. 4. nie U nas bez zmian. Szwagier zjechał, więc mama pojechała do domu. Jutro ma być, ale dotrze chyba popołudniu. Na piątek muszę babcię zaprosić do siebie na pożegnalną herbatę. No i będę się modlić, żeby wszystko w piątek wypaliło i tż po nas przyjechał |
||
|
|
|
|
#529 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale fajnie że znów tyle piszecie
Cytat:
Ale sie uśmiałam że synuś był grzeczny i na prośbę mamusi dokuczał teściowej :P Cytat:
U mnie niby nie ma aż tak wiele wiosen na karku ale do fb mam takie samo podejście Na basen śmigaj w dzień wtedy jest mało ludzi i zazwyczaj właśnie mamy z dziećmi. Ja sie wstydzę swojego brzucha po ciąży ale wbijam sie w przymały jednoczęściowy kostium i lecę Cytat:
![]() Przykro mi że dzieciaki tak Ci dają popalić ale przyznam Ci sie że i ja uwielbiam czytać jak piszesz o swojej dwójce Cytat:
![]() A ile mały je w dzień? Próbowałaś odwrócić w nocy jego uwagę od jedzenia? Cytat:
spaceruje niezależnie od pogody od 40 minut wzwyż zazwyczaj 2 razy dziennie nie szczepimy na dodatkowe Kuba pije z cycka w trakcie prób posiłków daje mu butle z woda ale bardziej do gryzienia niż do picia. Próbowaliśmy też pić ze szklanki i jako tako wyszło ale bez szału bo młody nie czuje potrzeby dopijania się.Spacerówkę mamy zwykłą ale że to Jedo to nastawiam się na zakup innej Cytat:
Cytat:
![]() Za wszystkie nowości brawo a ta ostatnia umiejętność pewnie bardzo ucieszyła mamę ![]() Cieszcie się dziewczyny że dzieciaki nie gryzą Was po sutkach, palcach, nosach czy pietach Cytat:
Pochwale się Wam że Kuba wczoraj pierwszy raz sam prawidłowo z boku prawie usiadł. Prawie bo zrobił to na macie pod pałąkami i nie miał jak się wyprostować ani wyplątać z nowej pozycji
|
||||||||
|
|
|
|
#530 |
|
Zadomowienie
|
Alingles z prezentem nie pomogę,bo sama mam zawsze problem co kupic Tżtowi.
Berenika fajnie,ze Tobie dzieciaki az tak w kość bie dają.Ja mam nadzieje,ze u nas to tylko przejsciowy kryzys rosi: Iza niby mówi,ale zwykłe jak ma atak histerii to sama nie wie o co jej chodzi i jak pytam "co chcesz?" to po którymś moim pytaniu odpowiada "czekoladkę" To kiedy w końcu Tż po Was przyjezdza? Juz w ten weekend? Pradip to może będę więcej pozytywnych rzeczy pisać o dzieciach jak tak Ci się podoba ![]() dla Kubusia za siadanie
|
|
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety ja tez do FB nie jestem przekonana -nawet konta nie mam
karolina ja tam Lubie poczytać ,,twoje narzekania,, bo to jest takie ludzkie Macierzyństwo potrafi dac w kość ! Sa i te wspaniale momenty i to dla nich chcemy mieć dzieci i znosić trudy ich wychowania ![]() berenika oby się wam udało wszystko tak jak zaplanowaliscir majkela zmotywowalas ludzi tylko pisz teraz bo ![]() sylwia remonty potrafią dac w kość -dobrze ze Miłosz taki dzielny Oo ide bo moje sloncevwstalo
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
Hej. U nas dzień zaczął się godzinę temu. Mały teraz buszuje w łóżeczku w bodziakach i skarpetkach.
U Was też ubieranie jest w locie? Tomek pampersy ma zakładane w każdej pozycji: na plecach, na brzuchu, na siedząco a nawet jak mi na czterech zwiewa. Resztę to mu ubieram jak siedzi. Dziś jestem trupem, a muszę jechać do miasta bo w lidlu dziś są ubranka i barierki. A u nas barierki brak..Małego chyba znów u teściowej zostawię. Bo nie chce go taszczyc. Mróz jest trochę. Kończę pisanine bez ladu i składu i idę kawkę sobie strzelić.
|
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
Simka dziękuję za miłe słowa
![]() Alingles ubieranie w locie jeszcze przed nami,bo Radek nie jest zbyt mobilny Co prawda przekreca się na przewijaku,ale wystarczy,ze mu dam opakowanie chusteczek nawilzanych i jest spokój Ale pamiętam z Iza to co opisujesz ![]() U nas nocka znowu nie najlepsza a ok 2 juz się cieszyłam,ze nie jest tak źle,bo maly zjadł o 22 i do 2 spał...ale później się zaczęło pobudki co chwilę..A o 6 spałam u Izy,bo płakała i mały się obudził,a jak do niego wstałam to Iza tez się obudzila i poleciała za mną i juz bylo po spaniu Ale za to Radek zjadł śniadanie i zasnal sam w łóżeczku
|
|
|
|
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
No. Młodzian u teściowej, ruszam na miasto.
Do tego dostałam @...
|
|
#535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisz pisz pisz Dzięki za brawa ale jeszcze się nie należą bo ten siad był taki przypadkowy i pewnie jeszcze trochę poczekam na ten świadomy... Na razie na tapecie jest klękanie :/ Cytat:
Wrzucałaś w końcu wczoraj zdjęcia małego i psiaka bo nie mogłam dojrzeć? Cytat:
Podobno przy zakupie ubranek w lidlu słoiczki są w super cenie Dziś też poinstruowałaś młodego jak sie zachowywać u babci?
|
|||
|
|
|
|
#536 |
|
Konto usunięte
|
Pradip Olek też mnie gryzie e palce lub nos, albo w ramię jak go noszę. W pięte jeszcze nie było
Karolina jak dobrze pójdzie, to tak, w sobotę alingles mój na szczęście da się na przewijaku przewinąć, ale muszę mu czymś ręce zająć, bo kręci się na wszystkie strony. No i kopie mnie po brzuchu... Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#537 |
|
Zadomowienie
|
karolkya mam nadzieję, że samochód będzie się super sprawował i mało palił
![]() Pradip brawo za pierwszy siad, może i przypadkowy, ale to zawsze już coś ![]() alingles powodzenia na zakupach pochwal się co upolowałaś.Ka rolina nie wiem co dzieci widza w tych chusteczkach nawilżanych mój też przy przebieraniu chce zwiać, ale jak dam paczkę to leży spokojnie współczuję nocki, całe szczęście, że mały Ci ładnie sam zasnął ![]() U nas nocka taka sobie, karmienia niby dwa, ale nie wiem ile razy trzeba było wstać podać smoczek, ułożyć itd... A w ogóle ja ostatnio mam problem z zaśnięciem, padnięta jestem po całym dniu a zasnąć nie mogę, może jakieś ziółka sobie kupię ![]() Poza tym dziś wpadnie na kawę mój wujek Z tej okazji upiekłam placka ze szpinakiem "leśny mech" wiecie, że wyszedł zielony i bardzo dobry
|
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie boska noc od 20 do 24.30 a potem krotka przerwa o 2 na przytulanie i spal dalej do 7.30 bez jedzenia![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- U mnie też na razie tak jak u Karoliny na przewijaku dajeny radę się zająć czymś. W ruch idzie krem czy chusteczki właśnie- a jak ręce mają robotę to jest spokój względny huhi. spinanie nóżek- u mnie też się zdarza, myślę że jak jest zmęczony albo zdenerwowany to tam robi. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Moja mama wylapala w Lidlu koszulki. Jestem ciekawa jakości tych ubranek- nigdy nie miałam. Ćwiczenia- ostatnio Mel b : rozgrzewka plus jeszcze brzuch lub nogi lub ręce. Zajmuje mi to jakieś 25 minut Ale czuję się lepiej, wraca energia. Ja nue lubię tej brei posniegowej. Stąd te krótkie spacery. Wiem że to ważne, ale dłużej jak 40 minut nie chce mi się po prostu ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Berenika- mocne kciuki za wyjazd. Pakujecie się już? ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Alingles- owocnych zakupów. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Daj znać jak ta barierka |
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas noc tragiczna w dodatku zaczyna kaszlec, ale nie ma goraczki ani nic. Podejrzewam, ze to od zębów, bo Górne dziąsła ma podpuchniete, ale jeśli nic się nie zmieni, to jutro pójdziemy do lekarza.. A teraz idę się zdrzemnac, póki Młody śpi. Buziaki! Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip- brawa za początek siadania. Tersz na pewno będzie to ćwiczyć nieustannie.
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Majkela- dziękujemy za motywację do pisania.Ja yu zaraz wywolam mamusie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.

no i mały nie poszedł by do żłobka, a po paru latach dzieci z grubsza "odchowane" 
super z basenem!
za ćwiczenia ja zamiast się wziąć za siebie to obżeram się słodyczami i to jak jakaś uzależniona....

Ale po wczorajszym wyjeździe,kiedy to Iza zasikala dwa zestawy ubrań,które miałam dla niej na przebranie i mama musiała lecieć kupować jej rajtuzy, stwierdziłam,ze chyba musze brać ze sobą walizkę na kółkach,żeby wszystko zmieścić 
Nie dość,że w dzień dzieciaki dają mi w kość to jeszcze w nocy nie mogę choć trochę odpocząć,bo Radek budzi się 50 tys razy 
zasypia o 20, potem karmienie o 23, 2-3,5-6 chyba bo po drugim karmieniu najczęściej ląduje u nas i nie kontroluję już wtedy kiedy je i popudka ostatnio już o 7. 30, bo moja to z kurami wstaje
nie mogę się pohamować 

ale jakoś zebrać się nie możemy. Najważniejszy powód to brak odpowiedniego stroju dla mnie, poza tym moje ciało po ciąży jest fe i po prostu się wstydzę

do pisania.