|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI
moje lidlowe zakupki
![]() bodziaki i pajaca z minnie wzięłam 62/68 ale większe są i wypadają jak 68 spokojnie. Te łososiowe z króliczkiem są 50/56 - dla mnie 56 ![]() geterki wzięłam 50/56(łososiowe i białe) i 62/68(marynarskie), spodenki w kropki na 68, skarpetki najmniejsze no i grzechotkę słonika
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie..
krew oddana i mocz też.. pokazałam się pielęgniarce to zawołała od razu doktorkę moją z gabinetu od pacjenta no i ta powiedziała że na szczęście tragedii nie ma bo jest powierzchowne poparzenie i po mału będzie się goiło, najgorzej na brzuszku bo z kawałka zeszła mi skóra i jest goła rana więc dostałam maść na receptę i mam smarować. To co gołe to nakłaść maści i gazikiem okryć a reszta ma się jak najwięcej wietrzyć i też smarować.. od razu mnie opatrzyły na miejscu i teraz już latam po domu w samych majtkach i podwiniętej koszulce. No i nie boli na szczęście. SONIA ja przy pierwszym syny miałam w szpitalu kieć usg na poniedziałek a urodzidziłam w sobotę wcześniej.. jestem też za tym że powinni robić usg przy porodzie.. KORDELKA no ja ważyłam normalnie 3600g, mąż olbrzym bo prawie 4,5kg ale był przenoszony 2 tygodnie.. a tu chłopaki przed terminem i spore.. sama nie wiem.
|
#3693 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ja jeszcze w łóżku leze i czekam na śniadanie
Dziewczyny Gratuluję lidlowych lupow, sama pewnie bym poszla gdyby lidl byl niedaleko. |
|
|
|
#3694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te body i śpiochy z myszką są super Cytat:
teraz już będzie się ładnie goić
|
||
|
|
|
#3695 |
|
Wtajemniczenie
|
Noo u nas to ja mam schiza ze może ta dziewczynka...dwa usg byl chlopak i to jajka jak stodoła podobno, ale dwa różowe body zostawilam, u nas to ja meza starsze ze bedziemy próbować na dziewczynke az sie uda 😂 ale tak sie mówi przed pirodem a potem sie mówi nigdyyyy więcej. Ja juz mam nie miec usg, ale chyba w 37 tyg pójde prywatnie zobaczyć czy główką w dół i czy nie mało wód, bo u nas nawet w szpitalu jak sie rodzi nie chca robic usg wiec w ciemno :/
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
a i zapomniałam się przywitać w 30 tyg
w końcu i u mnie 3 z przodu ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
będzie wszystko ok!noo ładniutkie są, choć jestem w szoku bo lidlowe bodziaki mają bardziej mięsistą bawełnę niż te z disneya
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
super |
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIXX gratki 30 tyg
|
#3699 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to w ktorym tygodniu najlepiej? w 37 np.? na tvnie mają zaraz jakies celebrytki gadac ile kosztuje wyprawka... jak zaczna rzucac kwotami to sie pewnie przekręce ze śmiechu
|
|
|
|
|
#3700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzięłam nospę rano bo znow w dole brzucha trochę boli okresowo, ale brzuch miękki na szczęście. Będzie dobrze z mamą trzymam kciuki żeby operacja się powiodła! ![]() Cytat:
No to faktycznie im się bardzo spieszyło nie ma co! A wina dobrego to i ja bym się napiła! Cytat:
|
|
#3701 | |
|
Zadomowienie
|
Jakieś spotkanie? ja jak najbardziej jestem chętna Cytat:
U mnie szansa na zzo znikoma...przez maloplytkowosc..chciałaby m rodzić SN..ale nie wiem czy nie padnie na cesarke przez moją astmę.. Dziś wizyta u gina więc będę rozmawiać na ten temat.. Właśnie doczytałam na stronie szpitala,w którym będę rodzić że mąż może być przy cesarce..za symboliczną opłatą 200 zł..Ehh.. Za wszystko naliczą ![]() Łóżeczko już zamówione! Materac kupiony! Teraz ponownie na tapetę wraca temat pościeli.. Trzeba w końcu coś wybrać ![]() No i wózek - prawie wybrany, trzeba tylko jechać i kupić..wstępne negocjacje ceny za nami ale może jeszcze jakiś rabat dadzą
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam tylko 2pak body na 50/56 choc moim zdaniem wypadają jak 62. Byla promka ze przy zakupie mleko hipp 30% taniej ale tylko 3 i 4. Juz chcialam brac ale 1 nie wchodziła :-(
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosiak dobrze ze byłaś i cie lekarka obejrzala zawsze się ma te pewność że fachowiec powiedział ze wszystko będzie ok ![]() Ja też byłam w lidlu kupiłam spodnie szare dresowe na 62/68, dwa opakowania leginsow jedne 62/68 niebieskie drugie duże 86/92 te w beżu. I skarpeteczki biało niebieskie najmniejsze. Byliśmy o 8,30 i juz poprzebierane mocno było wszystko. Teraz z powrotem w łóżku leżę, pozniej porobie fotki zakupów. Kurde znów brzuchol twardnieje:/
"Są rzeczy na tym świecie zbyt piękne, aby podziwiać je samemu. Zbyt cudowne, aby się nimi nie dzielić z innymi" Nasz Filipek jest z nami od 19.04 Edytowane przez Hanka20 Czas edycji: 2015-02-05 o 10:34 |
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
EDZIK a ile masz PLT? jak nie zejdziesz ze 100tys to możesz mieć.. ja mam już 96 bodajże.. a właściwie miałam miesiąc temu.. w poniedziałek się dowiem ile mam obecnie..
SONIA kciuki za mamę! ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- HANKA spokojniejsza jestem jak to lekarz widziała bo tak to to bym sobie do głowy zaraz coś wbijała a tak ona mnie uspokoiła ![]() ej te skarpetki to i ja bym chciała.. ale nie jadę dziś nigdzie.. może jutro mąż mnie zawiezie bo i tak musimy skoczyć na lodówkowe zakupy.
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
kurde ale sie zalatwilas
|
#3706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
śpioch też był fajny 200 zł za obecność męża przy cc? szok ![]() super, że łóżeczko zamówione dzwoniłam w sprawie mojego to prawdopodobnie będzie w przyszłym tyg dopiero bo na ten model było duże wzięcie ![]() jaki wózek bierzecie??
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj synek od wczoraj ciągle zwawy, chyba nadrabia wtorek bo malo sie ruszal :-P Na obiad dzis hamburgery domowej roboty. U mnie sie nie zabijali w lidlu i dużo bylo jeszcze, tylko te zabawki z fishera ze 3 byly.
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() winko mowisz? ehh.. ![]() ja umoczylam wczoraj dzioba w tzta piwie, moze lyczka wzielam i matko jakie to dobre bylo.. ![]() tak mi bylo smutno, ze ja nie moge
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
BLACKBERRY no dziś już wraca
ok 12 przewidywany wyjazd z Katowic więc mu powiedziałam żeby od razu na zebranie do szkoły jechał na 17 ![]() swoją drogą ciekawe jak on mi jutro usg zrobi na tym poparzeniu..
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ruszyłaś ![]() bawi mnie ten temat w TVNie 30 tys na wyprawkę i przestała liczyć. Ciekawe co kupowała. A Ci rodzice, którzy założyli swojemu dziecku FB, to są dla mnie jacyś nienormalni będą do 17-18roku życia dodawać zdjęcia dziecka i fakty z jego życia, a później dadzą mu dostęp do tego konta |
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i tak to wlasnie jest z cc- bach i po porodzie
|
|
#3712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedyny plus że hemoglobina mi wzrosła z 11,2 na 12,3 ![]() Cytat:
![]() No to pewnie poczekam trochę na łóżeczko bo dopiero wczoraj opłacone ![]() A wózek - albo Joolz Day szary albo Hartan VIP xl..cena wychodzi taka sama..jedynie różnią się spacerówka - w jedynym jest kubełkowa w drugim zwykła rozkładana. No i zastanawiamy się co będzie lepsze..opinie są podzielone..i weź tu człowieku bądź mądry ![]() A Ty już masz wózek? bo nie kojarzę czy się chwalilaś
|
|
#3713 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję, nie będę się w to bawiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A na studniówkach nie gra? teraz chyba "sezon" gratuluje ciotencji!! |
||||
|
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tyle, ze jedyne czego potrzebuje to spodenki, bo bodziakow mam full a jak juz to na 68- z kr rekawkiem. sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- no i gratuluje 30 tygodnia
To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni, przybrało ludzką postać ... JAŚ Edytowane przez MaŁa_Sylwia Czas edycji: 2015-02-05 o 10:39 |
||
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Gratuluje Lidlowych lupow! ![]() MAJKA daj znac jak sytuacja u nas ![]() GOSIAK dobrze ze lekarz widzial Twoj brzuch i dostalas masc! Oby sie szybko goilo!
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
MAŁA rzekłabym że wczoraj wyglądało lepiej niż dziś.. ale grunt że nic poważnego
EDZIK to jak i u mnie też hgb w góre poszła ![]() mąż mi się zdenerwował i zaczął siebie o to obwiniać że mnie zostawił z dwójeczką i brzuszkiem samą i że to jego wina.. ehh.. udało mi się mu to jakoś wyperswadować mam nadzieję.
|
#3719 |
|
Konto usunięte
|
żadna z Was nie ma ochoty na gipsowy odlew brzucha (na pamiątke)? - jedynie 60-80zł
![]() albo gipsowy odlew z USG buzi dziecka - ok. 1300 zł ewentualnie kosz zawijajacy pieluche w cukierka - cos ponad 100zł
|
|
|
|
#3720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem jak tamte dwie się wypowiedziały to zaczęła odkręcać, że niby babka w sklepie ją namówiła itd ![]() Cytat:
żelazo czy dieta też?![]() to sprawnej decyzji w sprawie wózka, choć to niełatwe ![]() my jeszcze nie mamy:/ Cytat:
i rzeczywiście przejrzenie gazetki "przed" się przydaje bo podchodzisz do kosza z ubrankami i wiesz co brać, a niektóre babeczki stały i się motały ale ruch był niezły, jakby coś darmo dawali te 62/68 bodziaki to jak 68 są więc wiesz ![]() ![]() z Mikim białe i granatowe dla chłopca są cudne, sama miałam brać dla córki bo tak mi się podobały
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.

wzięłam nospę rano bo znow w dole brzucha trochę boli okresowo, ale brzuch miękki na szczęście. 
..... delitatnie opóźnienie co......?
ale udało się
kiedy masz wizytę?? a kłuje Cię coś? :

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)