Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-05, 11:13   #2671
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Bez fotelika dzień pierwszy
Bartek zasnął niespodziewanie na spacerze kolo 14 spał 40 minut, zasnął 10 minut temu u mnie na rękach przytulony, leżał tak jakieś 5 minut
Ciężko mi będzie być na bieżąco
trtzymam mocne kciuki za kolejne usypianie!!

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
hej Wam
jakos przezylam dzien

kurcze nie chce mi cytowac...

dzieki wszystkim za odniesienie co do zachowania sie dzieci przy innych dzieciach. Nie powiem, bardzo mnie to uspokoilo ze jednak wiekszosc dzieci tak ma?

aa wlasnie...Julka ma na plecach duzo takich suchych czerwonych plackow, nie wiem od czego to moze byc? i dziwne ze tylko na pleckach

widze ze przechodzicie z butelek na kubki. W jakim wieku dziecko powinno przestac pic z butelki? Julia pije rano i wieczorem mleko z butli a napoje z lovi 360.Myslicie ze ten kubek jest ok zeby pila z niego tez mleko? jakie Wy macie kubeczki?

hej Logosia! Super ze dobrze Wam idzie ogarnianie calej 3ki. Normalnie wspaniala jestescie rodzinka, podziwiam Ciebie ze potrafisz tak cieszyc sie z zycia i zawsze byc optymistycznie nastawiona

Lulla super ze 1 dzien bez fotelika sie udal.Oby tak dalej!

Poziomka gdzie kupowalas garnuszki? wlasnie chcialam kupic jakis zestaw taki

Angelikada mnie wlasnie dzis naszlo wieczorem i robilam pizze
przepis:
500g maki wloskiej
lub 250g maki typu 450 i 250g typu 500
10g drożdży świeżych
250ml cieplej wody
pol lyzeczki cukru
lyzeczka soli
4 lyzki oliwy z oliwek

drożdże cukier rozpuscic w wodzie, dodac 4 łyżki mąki wymieszac i ostawic na 15 min. Pozniej do maki dodac ten zaczyn i zagniesc ciasto,potem dodac sol wcierajac w ciasto zagniesc i na koncu dodac oliwe i od nowa zagniesc. Potem przykryc w misce wilgotna scierka i odlozyc w ciple miejsce na 30 min. Ciasto wychodzi pyyyszne

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Tassia biedny Maciuś, oby sie ta rana sama zagoila i nie trzeba bedzie nic szyc.

Asiek czytam i oczom nie wierze, co za matka...masakra

Motyl no wlasnie mi sie strasznie ta ksiazeczka spodobala bo Julka lubi jak ją czytam i są takiego proste slowa ze chyba wiekszosc rozumie

a co do slowa dziekuje to Julia tez mowi "dzię", na wlączniki swiatla mowi "świa", na chrupki kukurydziane "chru"
aaa i na mojego brata(Jacek) mowila "ja"a dzis przeszla na wyzszy level i mowi "jace"
dziekuje Ci za szczegółowy opis juz sobie wszystkie przepisy pozapisywałam

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
do mnie może przylecieć każdy

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ----------

Mieliśmy cudną noc, położyłam się o 22, a młody wstał dopiero o 3 na cyca, tż wyłączył sobie budzik, bo stwierdził, że zaraz pewnie Korn się na mleko obudzi, a Korn go olał i spał do 5. z pracy dzwonili do TZ gdzie on jest bo wszystko pozamykane.

Wyskoczył z łożka, jak z tostera, ubrał sie w 3 minuty i pojechał, po 10 minutach wrócił zrobił sobie śniadanie, rozpalił w kominku wypił kawę i poszedł do pracy.
o ja ale tż miał motorek w dup.ce

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Dziewczyny Bartek mi nad ranem wymiotowal, jest osłabiony bo cały czas śpi, kładzie się i zasypia. Nie ma gorączki, zwrócił tylko wieczorne mm, pieluszka sucha choć zawsze rano była pełna, myślicie że to reakcja na stres? Wczoraj często płakał za każdym razem gdy widział nową twarz a sporo się przewinęło, potrzebował z godziny na oswajanie i tak kilka razy w ciągu dnia, to dla niego nowa sytuacja i nie wiem teraz jak postępować
kurcze ja nie pomoge bo nie wiem od czego to moze byc moze faktycznie stres/lot obserwuj i w razie czego do lekarza z nim pędz i zdrówka dla Bartusia!!

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez mostly_cloudly Pokaż wiadomość
A my wczoraj się szczepiliśmy MMR... i myślałam, że rozszarpię pielęgniarkę. Przed szczepieniem bowiem pytałam, czym będą szczepić. Mówi, że Priorixem. No to okej. Dziecko rozebraliśmy, igła poszła w ruch. Trochę wył jak strzykawka była wkłuta, później dość szybko sie uspokoił. Ale potem to już mnie ciśnienie skoczyło, jak spojrzałam do książeczki, a tam mi krowa wpisała MMR VAX PRO. No i tu było tak silne uderzenie ciśnienia, że sama się dziwię, że wylewu nie miałam. Spytałam dlaczego wpisała mi nazwę innego preparatu...skoro poinformowała mnie pare minut temu, że szczepienie będzie Priorixem. A ta do mnie bez stresowo zupełnie, że myślała że jeszcze mają Priorix, ale się okazało że właśnie się skończył, to wyjęła z lodówki to drugie................... ........
Nie dodałam na wstępie że wcześniej celowo dzwoniłam do przychodni i wyraziłam zgodę na szczepienie, tylko pod warunkiem, że będzie to Priorix........... Także przychodnię pewnie zmienię, a czy pójdę w najbliższym czasie na jeszcze jakieś szczepienie, to wątpie. Do dnia dzisiejszego nie mogę się uspokoić jak o tym myślę. Równie dobrze mogłaby zrelaksowana podać mojemu dziecku wszystko w tej strzykawce, jak jej nie robi różnicy.

Na razie syn żadnych objawów poszczepiennych nie ma, ale to dopiero pierwsza doba. Jeśli będzie mial jakieś poważne (tfu tfu) to kobiecie tego po prostu nie odpuszcze.
no coś Ty ? ???? co za babol moim zdaniem możesz na nich spokojnie skarge napisać bo kurcze zrobiła cos wbrew Tobie nie poinformowała że ma inną szczepionkę niż priorix bo tak jak mówisz mogła zaszczepić czym tylko by chciała :| masakraaaaaaaaaa
Stary 2015-02-05, 11:13   #2672
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Angelika nie wiem o co im chodzi matka próbuje zgadywać ale dopóki nie zgadnie jest ryk. Dzis juz od 7 syreny włączone jest jeden plus tego, leo sie obudził przed 8, ciekawe jak ten dzień nam sie ułoży ze spaniem?

A tak w ogole angelika jakbym miala córkę kiedyś to chętnie bym odkupila od ciebie wszystkie ubranka po Lenie

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 11:32   #2673
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Ewacia, no faktycznie koniec grudnia/początek stycznia był trudny, bo Hania ząbkowała, potem miała trzydniówkę a potem Marysia sprzedała jej gila ale na szczęście szybko dziewczyny doszły do siebie i to bez poważniejszych leków

ja też byłam w lidlu, kupiłam body te disneya i legginsy

A i u nas w lidlu bardzo przecenione są spodnie i kurtki te narciarskie, które wg mnie są super! spodnie po 9,99 a kurtka po 14,99, kupiłam Hani na przyszłą zimę
Inwersja, może czytasz... więc może Cię to zainteresuje, bo w naszym lidlu sporo tego jest

Angelikada, kiedyś Lenka na zdjęciu miała takie śliczne miętowe legginsy, pamiętasz skąd no nie mogą mi z głowy wyjść !
a na jaki rozmiar brałas bo kurde ja nie wiem jak wycyrklowac ile Lena mogłaby mieć..aktualnie nosi rozmiar 80...

kurcze miętowe legginsy ?? chodzi Ci o zdjecie na fb ze świat wielkanocnych bodajże ?? co ją trzymam przodem w kuchni ?? :P kurde bo nie wiem dokładnie o które Ci chodzi :P jeśli o te to musze sprawdzić skąd je ma - bo je dostała od mojej kuzynki kurcze chyba były z mayorala :/ ale nie jestem pewna...

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Angelika nie wiem o co im chodzi matka próbuje zgadywać ale dopóki nie zgadnie jest ryk. Dzis juz od 7 syreny włączone jest jeden plus tego, leo sie obudził przed 8, ciekawe jak ten dzień nam sie ułoży ze spaniem?

A tak w ogole angelika jakbym miala córkę kiedyś to chętnie bym odkupila od ciebie wszystkie ubranka po Lenie
ehh to faktycznie te dzieci to jak syreny muszą wyć no cóż.. musisz dać rade bo co zrobisz:/ a może Leo sie przestawi na szybsze spanie ? jakiś plus może tego będzie

co do ubranek to co Ty mysle ze nie zawsze uda mi się ładnie/fajnie ubrać Lene staram się ale nie zawsze wychodzi :P ma kilka lepszych raczej wyjściowych rzeczy a reszta to ciuchy z pepco co by jak pobrudzi to trudno nie bede załować jak narazie trzymam je dla drugiego bobo lub dla bąblów sióstr jesli będą dziewczynki chyba że wszystkie bedziemy mieć chłopców :P ale dzięki za miłe słowo

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
z tym ciastem to zależy dla kogo robię Ja lubię cienkie, więc mieszam wszystko łyżką, potem zagniatam ręką i po chwili ciasto ląduje na blaszce. Jeśli mam gości, którzy wola grubsze ciasto, to po zagnieceniu zostawiam na jakiś czas - do 30minut pod przykryciem i wtedy ciasto jest bardziej puszyste i grubsze

TŻ w Lidlu upolował ogrodniczki, jeansy, spodnie dresowe szare i dres welurowy. Fajne te ciuchy i jakościowo też super. Jeszcze bym chciała bluzeczki 3szt i spodenki pakowane po 2szt, ale o 8:30 w naszym lidlu już nie było :/
dziękuje Ci bardzo
Stary 2015-02-05, 11:33   #2674
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
a na jaki rozmiar brałas bo kurde ja nie wiem jak wycyrklowac ile Lena mogłaby mieć..aktualnie nosi rozmiar 80...

kurcze miętowe legginsy ?? chodzi Ci o zdjecie na fb ze świat wielkanocnych bodajże ?? co ją trzymam przodem w kuchni ?? :P kurde bo nie wiem dokładnie o które Ci chodzi :P jeśli o te to musze sprawdzić skąd je ma - bo je dostała od mojej kuzynki kurcze chyba były z mayorala :/ ale nie jestem pewna...

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

ehh to faktycznie te dzieci to jak syreny muszą wyć no cóż.. musisz dać rade bo co zrobisz:/ a może Leo sie przestawi na szybsze spanie ? jakiś plus może tego będzie

co do ubranek to co Ty mysle ze nie zawsze uda mi się ładnie/fajnie ubrać Lene staram się ale nie zawsze wychodzi :P ma kilka lepszych raczej wyjściowych rzeczy a reszta to ciuchy z pepco co by jak pobrudzi to trudno nie bede załować jak narazie trzymam je dla drugiego bobo lub dla bąblów sióstr jesli będą dziewczynki chyba że wszystkie bedziemy mieć chłopców :P ale dzięki za miłe słowo
brałam 86/92
Lenka je miała na swojej sesji... one takie jakby rajstopkowe były? z kokardkami... poszukam w klubie tego zdjęcia

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 11:41   #2675
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
brałam 86/92
Lenka je miała na swojej sesji... one takie jakby rajstopkowe były? z kokardkami... poszukam w klubie tego zdjęcia
aaaaaaaaaaaaaaaa to juz wiem siostra kupiła jej ten komplet w mayoralu nie wiem nawet ile kosztowały hmm 50 zł ? no tanie nie były dlatego ma tylko pare rzeczy z tej firmy :P
Stary 2015-02-05, 11:46   #2676
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Boja, jak Ci na czymś konkretnym z lidla zalezy to mogę Ci kupić i wysłać tylko nie wiem czy chcesz tak bez oglądania na żywo....
Dzięki Chyba odpuszczam, chciałam kupić dzinsy, koszulki z długim rękawkiem i piżamke. Myślałam, że oferta od poniedziałku, a dziewczyny piszą, że już dzisiaj były na zakupach. No nic, szkoda, dzięki za chęci
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomału przestaje mnie gardło boleć, a to za sprawą cudownego proszku o nazwie Gargarin jest w miarę naturalny i co najważniejsze działa 1 łyżeczkę rozpuszcza się w szklance wody i płuka gardło. Kosztuje niecałe 3 zł i starcza na około 10 płukanek
Dobrze, że już lepiej
Cytat:
ponowie pytanie bo moze nie bylo widoczne w tym moim belkocie
czy juz wasze dzieci pija mleko z kubkow a nie z butelek? i jakie macie kubki?
lovi 360 sie bedzie nadawac?
Ja podaje wieczorem mm z butli. Ale chce to zmienić. Dzisiaj postaram się podać mu mleko z lovi 360.

U nas wieczór wygląda tak, że myje zęby i kąpie sie i zaraz przed snem pije mleko. Wiem, że to zła kolejność. Ale już próbowałam to zmienić, i było ciężko.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 11:51   #2677
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
brałam 86/92
hhmmm a własnie to jaki rozmiar teraz Hania nosi ? kurcze mówisz ze dopiero w zimie dobrnie do 86/92 ?

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej

Dzięki Chyba odpuszczam, chciałam kupić dzinsy, koszulki z długim rękawkiem i piżamke. Myślałam, że oferta od poniedziałku, a dziewczyny piszą, że już dzisiaj były na zakupach. No nic, szkoda, dzięki za chęci

Dobrze, że już lepiej

Ja podaje wieczorem mm z butli. Ale chce to zmienić. Dzisiaj postaram się podać mu mleko z lovi 360.

U nas wieczór wygląda tak, że myje zęby i kąpie sie i zaraz przed snem pije mleko. Wiem, że to zła kolejność. Ale już próbowałam to zmienić, i było ciężko.
u nas jest niestety tak samo...i często jeszcze mi się obudzi po 2-3 godzinach i mleko musi dostać i później dopiero rano ...

aa co do lidla to jakbyś pojechała po południu to może coś jeszcze dostaniesz?? my jak w naszym lidlu nie ma czegoś bo nie mamy tak dużego jak w wiekszej miejscowości to jedziemy własnie 20 km do miejscowości obok gdzie są 2 lidle albo do drugiej w drugim kierunku ;p z jakieś 30 km gdzie są trzy lidle i w jednym zawsze wszystko jeszcze mają bo tam fulll tego rzucają i nie schodzi wszystko z rana
Stary 2015-02-05, 12:06   #2678
pszczoua
Zakorzenienie

Czaszka dzieki za linka Co prawda lozko Julkowi bedziemy kupowac jak przeniesiemy Tymcia z kolyski ale juz dodaje do ulubionych
Stary 2015-02-05, 12:14   #2679
angelikada
Wtajemniczenie

a miałam wam pisac ze w sobote idziemy na zabawe końską o tkórej dowiedzieliśmy sie dzisiaj .. mojej kuzynki mąż zapomniał nas odpowiednio szybko o tym poinformować i dzisiaj kuzynka go pyta przy sniadaniu czy powiedział nam że to impreza na luzie i że w dzinsy mamy się ubrać to się porapał po głowie stwierdzając że dobrze by było gdyby oni wiedzieli w ogóle że ida na ta imprezę się mu zapomniało... ehh no na szczescie druga siostra nas uczesze która tez by miała isc na ta impreze ale maż w trasie wiec wraca w przyszłym tygodniu... boje sie jak to Lena zniesie :/ bo ona ostatnio jak byłam w komisji to buszowała i płakała i wogole :/ jak była z moją sis ale mam nadzieje że moja mama da sobie z nią rade bo juz miesiąc mama z nią siedzi w domu to mam nadzieje że i w nocy nie bedzie problemu a jak co to trudno bede zmuszona wrócic do domu przed 24 no ale impreza a 19 to i tak sie troche pobawie
Stary 2015-02-05, 12:27   #2680
anutka171
Rozeznanie

Pszczolko jaka bierzesz w końcu kolyske? Bo ta co planowalam ma 73 cm wysokości i się zastanawiam czy nie jest za niska nie chciałabym, żeby Kubuś miał za dobry dostęp do małej

Asia cudnie się czyta jak pięknie ogarniacie trójeczke

Lula nie mam pojęcia co to może być:/ mam nadzieje, że nic nie złapałyscie

Misia super, że nocka przespana

Jaika kuruj Się dalej

Asiek zdrowka dla całej rodzinki

Brydzia jak Igor z ta ospa?
Stary 2015-02-05, 12:27   #2681
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Spokojnie jak jest z babcia cały dzień to na pewno sobie poradzą

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-02-05, 12:33   #2682
pszczoua
Zakorzenienie

Anutka, caly czas ogladam i sie zastanawiam... 73 cm to faktycznie troche niska, tez nie chcialabym zeby Julek siegal do mlodszego dlatego wlasnie odpadla ta ktora wstawialam...
Stary 2015-02-05, 12:41   #2683
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Anutka, caly czas ogladam i sie zastanawiam... 73 cm to faktycznie troche niska, tez nie chcialabym zeby Julek siegal do mlodszego dlatego wlasnie odpadla ta ktora wstawialam...
No właśnie :/
Jeszcze ostatnio wpadłam na łóżeczko Piccolo 90×40, które może służyć jako dostawka i się zastanawiam
Stary 2015-02-05, 12:44   #2684
teacherka
Zakorzenienie

W temacie garnków do zabawy, my mamy takie tylko różowe Kupione w biedronce: http://allegro.pl/metalowy-zestaw-ku...038939518.html Są świetne.

Rusałko, jeśli to czytasz i chcesz, to mogę Ci uszyć taką kanapeczkę dla Jaśka A owocki/jedzonko drewniane kupowałam na allegro, wybrałam jakieś najtańsze. Na pewno będę jeszcze szyć dla Zuzki dużo innego jedzonka, bo pięknie się nim bawi.

Byłyśmy w lidlu, udało się kupić piżamkę z Minnie

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2015-02-05 o 12:46
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 12:54   #2685
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
No właśnie :/
Jeszcze ostatnio wpadłam na łóżeczko Piccolo 90×40, które może służyć jako dostawka i się zastanawiam
Też fajne, a jaka cena?

Z tych kołysek lululaj, które wstawiałam mają jeszcze taką dość fajną:

Kosztuje 460zł więc trochę sporo, ale wysoka jest na 87cm. Napisałam im maila czy istnieje możliwość montażu barierki wyżej.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

No i w tej kolysce materac jest w cenie.
Stary 2015-02-05, 12:58   #2686
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
W temacie garnków do zabawy, my mamy takie tylko różowe Kupione w biedronce: http://allegro.pl/metalowy-zestaw-ku...038939518.html Są świetne.
O fajne garnki, chyba muszę zakupić
A powiedz mi. Bo Ty chyba zamawiasz książki w Arosie? Jest tam jakaś wyszukiwarka typu od najniższej ceny?
Z serii Obrazki dla maluszków jakie książeczki polecasz? Ja mam dwie: dzikie zwierzęta i wieś.
Ogólnie chce kupić kilka ksiązek Filipowi ale nie wiem jakie
29.12.2016 [9tc]
Stary 2015-02-05, 13:06   #2687
83monia
Zakorzenienie

czaszka - kinia pila po roczku ze zwyklego kubka slomka. nati nie chce wcale i mleka nie pije. czasem sie 1-2 zaciagnie i tyle

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:07   #2688
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

Rusałko, jeśli to czytasz i chcesz, to mogę Ci uszyć taką kanapeczkę dla Jaśka A owocki/jedzonko drewniane kupowałam na allegro, wybrałam jakieś najtańsze. Na pewno będę jeszcze szyć dla Zuzki dużo innego jedzonka, bo pięknie się nim bawi.

Byłyśmy w lidlu, udało się kupić piżamkę z Minnie
Ale super te gary! Nasze sa plastikowe te w biedronce były przed świętami, żałuję ze nie kupiłam, ale nie myśląłam wtedy ze bedzie to taki hit jeszcze jedzenie musze kupic

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-02-05, 13:09   #2689
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Też fajne, a jaka cena?

Z tych kołysek lululaj, które wstawiałam mają jeszcze taką dość fajną:

Kosztuje 460zł więc trochę sporo, ale wysoka jest na 87cm. Napisałam im maila czy istnieje możliwość montażu barierki wyżej.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

No i w tej kolysce materac jest w cenie.
Niecałe 250 zł bez materaca.
Nie chciałabym za dużo zapłacić, bo to przecież na krótki dosyć okres :/
Stary 2015-02-05, 13:10   #2690
teacherka
Zakorzenienie

Boja, zamawiam w Arosie często i nie ma tam wyszukiwarki. Możesz ewentualnie przejrzeć ich konto na allegro "Obrazków dla maluchów" nie mamy żadnych. Parę książek pokazywałam na blogu, wszystkie polecam. Strzałkowska (Mały duszek, Piłka, Korona), Carle (zwłaszcza "Bardzo głodna gąsienica" choć mamy jeszcze kilka innych, ale ta ma najlepsze bajery), mamy fajną serię z Disneya, 100 zwierzaków dla dzieciaków jeśli nei macie. Podoba mi się też seria "małe zwierzątka". W moim podpisie jest adres bloga jak coś, zapraszam.
Stary 2015-02-05, 13:15   #2691
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego nie kupowalam np. kołyski bo jakos widzialam już przewracajaca sie od bujania przez rodzenstwo

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:32   #2692
Lolaax
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
dziękujemy, u nas wszystko jakoś się pomału układa, choć nazwanie sytuacji klarowną to za dużo powiedziane oboje z tż jesteśmy w lekkim szoku, ale chyba nieźle nam idzie ogarnianie trójeczki dziś nawet wykąpał Karolinę, cudny widok, świetnie sobie radzi
Ania jest bardzo troskliwa, chyba czuje się w obowiązku jako starsza siostra, choć już przez nieuwagę parę razy rypnęła Karolinę.eh te najmłodsze rodzeństwo bedzie miało przes****
Marcin z kolei zazdrosny, ale w granicach rozsądku, prosi żeby kłaść mu Karolinę na kolanach, a wtedy tak słodko się do niej przytula jak karmię to chce mnie wszędzie ciągnąć, wiec póki co spokojnie tłumaczę, niebawem myślę załapie chłopak
Ja w zasadzie już jestem 100% mobilna, czasem zapominam że urodziłam. No może moje wielkie cyce czasem mi o tym przypomną.
A sama Karolinka jest przekochana, w ciągu dnia je i śpi, średnio co 2 godzinki, w nocy tak samo. Wczoraj zaczęły jej ropieć oczka, przemywam póki co świetlikiem.
No i tak to u nas wygląda
Misia Michał zerka na loty do Hiszpanii
wesoło

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny. My lecieliśmy we wtorek to myślę,że gdyby to była wina lotu to wymiotowal by wczoraj a nie dziś, ale może się mylę. Tymczasem on znow śpi, mnie mdli ale nie wiem czy to wina ciąży czy to faktycznie wirus i tez się zaraziłam

mam nadzieje ze to żaden wirus

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Bez fotelika dzień pierwszy
Bartek zasnął niespodziewanie na spacerze kolo 14 spał 40 minut, zasnął 10 minut temu u mnie na rękach przytulony, leżał tak jakieś 5 minut
Ciężko mi będzie być na bieżąco
powolutku się przestawi
kochany bidulek pewnie się wystraszyl jak wymiotowal
Lolaax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:36   #2693
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Boja, zamawiam w Arosie często i nie ma tam wyszukiwarki. Możesz ewentualnie przejrzeć ich konto na allegro "Obrazków dla maluchów" nie mamy żadnych. Parę książek pokazywałam na blogu, wszystkie polecam. Strzałkowska (Mały duszek, Piłka, Korona), Carle (zwłaszcza "Bardzo głodna gąsienica" choć mamy jeszcze kilka innych, ale ta ma najlepsze bajery), mamy fajną serię z Disneya, 100 zwierzaków dla dzieciaków jeśli nei macie. Podoba mi się też seria "małe zwierzątka". W moim podpisie jest adres bloga jak coś, zapraszam.
Dziękuje! Bloga poczytam
A masz tą drugą książke: 100 pierwszych słów? 100 zwierzaków wygooglałam i podoba mi się i zamawiam na pewno
29.12.2016 [9tc]
Stary 2015-02-05, 13:40   #2694
Lolaax
Przyczajenie

te gary sa mega, koniecznie kupie Alkowi bo kradnie nasze i obija a plastikowe to nie taki hicior

Alek dzisiaj poszedł do przedszkola, jakas dziwna chorobę miał, niby zapalenie gardla, ale biegunka, raz zwymiotował, dostal znowu pleśniawek i odparzenia na dupce, jednej wielkiej rany... masakra
ale już jest ok, dzisiaj w piżamce jak był zakladal buty bo on idzie do zlobka, ajak zobaczyl pani Basie to tak zalotnie spojrzał haha

wszystkim zycze zdrowia bo teraz jakies straszne choroby panuja, a wirusa grypy zoladkowej to już ma tyle osob ze przestalam liczyc

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

aha i gdyby rtego było mało dostal goraczki msyalalm ze to od choroby ale jak zajrzał do buzki myslalam ze pleśniawki ma tez na dziąsłach a jemu az 4 piątki na raz wyszly
Stary 2015-02-05, 13:43   #2695
kahunia
Zadomowienie

Dziewczyny jak chcecie sztuczne jedzonko do zabawy to w ikei jest z serii DUKTIG. Widziałam to u koleżanki i mam zamiar kupić, niektóre rzeczy są z rzepem więc można sklejać kanapeczki

Cytat:
Dziękuje! Bloga poczytam
A masz tą drugą książke: 100 pierwszych słów? 100 zwierzaków wygooglałam i podoba mi się i zamawiam na pewno
Mam obie i polecam

A jak ta mata wodna? Dalej nie ma szału?

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:44   #2696
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaax Pokaż wiadomość
te gary sa mega, koniecznie kupie Alkowi bo kradnie nasze i obija a plastikowe to nie taki hicior

Alek dzisiaj poszedł do przedszkola, jakas dziwna chorobę miał, niby zapalenie gardla, ale biegunka, raz zwymiotował, dostal znowu pleśniawek i odparzenia na dupce, jednej wielkiej rany... masakra
ale już jest ok, dzisiaj w piżamce jak był zakladal buty bo on idzie do zlobka, ajak zobaczyl pani Basie to tak zalotnie spojrzał haha

wszystkim zycze zdrowia bo teraz jakies straszne choroby panuja, a wirusa grypy zoladkowej to już ma tyle osob ze przestalam liczyc

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

aha i gdyby rtego było mało dostal goraczki msyalalm ze to od choroby ale jak zajrzał do buzki myslalam ze pleśniawki ma tez na dziąsłach a jemu az 4 piątki na raz wyszly
Odparzona pupa może być od zębów. Szybko wyszły mu piątki
29.12.2016 [9tc]
Stary 2015-02-05, 13:45   #2697
teacherka
Zakorzenienie

Boja, mam i 100 pierwszych słów. Chcesz fotki? Na blogu pokazywałam tylko 100 zwierzaków. Daj znać co wybierzesz.
Stary 2015-02-05, 13:47   #2698
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

Mam obie i polecam

A jak ta mata wodna? Dalej nie ma szału?
O dzięki
Dalej nie zainteresowany matą. Na razie ją schowałam, wyciągne za jakiś czas
29.12.2016 [9tc]
Stary 2015-02-05, 13:48   #2699
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Laski ja nie dam rady, jak Ola mi przestanie całkiem spać w dzień. Na razie tak się daje ją położyć co 2 dzień, ale jest walka po 2h i dałabym sobie spokój, ale muszę czasem odpocząć , a w ten weekend mam ostatni zjazd na podyplomówce przed przerwą i dużo nauki. Tylko jak ona zasnęła niedawno, to zanim się obudzi, to chyba wieczorem pójdzie spać o północy
Cytat:
czy juz wasze dzieci pija mleko z kubkow a nie z butelek? i jakie macie kubki?
lovi 360 sie bedzie nadawac?

i
Ola pije mleko z butli 2x dziennie
Cytat:
Dziękuje! Bloga poczytam
Ja mam 100 pierwszych słów i jest świetna, do tego stopnia, że zaczynam ją już ukrywać przed Olą, bo ile można "czytać" jedną książkę non stop. A super też jest do poznawania słów. U nas już Ola doszła do tego, że rozpoznaje wszystkie obrazki, jak się jej mówi, żeby coś pokazała, a teraz się zagłębia w detale, np jak jest dom, to pokazuje komin, itp. Także warto kupić A nad zwierzątkami się zastanawiam właśnie, czy to ma sens, że będzie ileś rodzajów ptaków np, których ja sama nie rozpoznaję
Cytat:
Napisane przez Lolaax Pokaż wiadomość

Zdrówka dla Alka Ale idzie z zębami do przodu

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:50   #2700
Lolaax
Przyczajenie

Cytat:
Odparzona pupa może być od zębów. Szybko wyszły mu piątki
serio o tym ni epomyslam, bardziej stawiałam na lekkie rozwolnienie po antybiotyku
ale racja

wlansie Alek miał tlyko dwojki i jedynki wiec się zdziwilam
tym bardziej ze dopiero co kolezanka która ma 2,5 ltaka mowila ze wychodz amu 5tki i zebym szykowala się na hardcore ze swoim, nie sadzilam ze tak szybko mu wyjda
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości