|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
juz sobie wszystkie przepisy pozapisywałam ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
moze faktycznie stres/lot obserwuj i w razie czego do lekarza z nim pędz i zdrówka dla Bartusia!!---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
no coś Ty ? ???? co za babol moim zdaniem możesz na nich spokojnie skarge napisać bo kurcze zrobiła cos wbrew Tobie nie poinformowała że ma inną szczepionkę niż priorix bo tak jak mówisz mogła zaszczepić czym tylko by chciała :| masakraaaaaaaaaa
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Angelika nie wiem o co im chodzi
matka próbuje zgadywać ale dopóki nie zgadnie jest ryk. Dzis juz od 7 syreny włączone jest jeden plus tego, leo sie obudził przed 8, ciekawe jak ten dzień nam sie ułoży ze spaniem?![]() A tak w ogole angelika jakbym miala córkę kiedyś to chętnie bym odkupila od ciebie wszystkie ubranka po Lenie
|
#2673 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo kurde ja nie wiem jak wycyrklowac ile Lena mogłaby mieć..aktualnie nosi rozmiar 80...kurcze miętowe legginsy ?? chodzi Ci o zdjecie na fb ze świat wielkanocnych bodajże ?? co ją trzymam przodem w kuchni ?? :P kurde bo nie wiem dokładnie o które Ci chodzi :P jeśli o te to musze sprawdzić skąd je ma - bo je dostała od mojej kuzynki kurcze chyba były z mayorala :/ ale nie jestem pewna... ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
no cóż.. musisz dać rade bo co zrobisz:/ a może Leo sie przestawi na szybsze spanie ? jakiś plus może tego będzie co do ubranek to co Ty mysle ze nie zawsze uda mi się ładnie/fajnie ubrać Lene staram się ale nie zawsze wychodzi :P ma kilka lepszych raczej wyjściowych rzeczy a reszta to ciuchy z pepco co by jak pobrudzi to trudno nie bede załować jak narazie trzymam je dla drugiego bobo lub dla bąblów sióstr jesli będą dziewczynki chyba że wszystkie bedziemy mieć chłopców :P ale dzięki za miłe słowo ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lenka je miała na swojej sesji... one takie jakby rajstopkowe były? z kokardkami... poszukam w klubie tego zdjęcia
|
|
|
|
|
#2675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to juz wiem siostra kupiła jej ten komplet w mayoralu nie wiem nawet ile kosztowały hmm 50 zł ? no tanie nie były dlatego ma tylko pare rzeczy z tej firmy :P
|
|
#2676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Chyba odpuszczam, chciałam kupić dzinsy, koszulki z długim rękawkiem i piżamke. Myślałam, że oferta od poniedziałku, a dziewczyny piszą, że już dzisiaj były na zakupach. No nic, szkoda, dzięki za chęci Cytat:
Cytat:
U nas wieczór wygląda tak, że myje zęby i kąpie sie i zaraz przed snem pije mleko. Wiem, że to zła kolejność. Ale już próbowałam to zmienić, i było ciężko. |
|||
|
|
|
#2677 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
u nas jest niestety tak samo...i często jeszcze mi się obudzi po 2-3 godzinach i mleko musi dostać i później dopiero rano ... aa co do lidla to jakbyś pojechała po południu to może coś jeszcze dostaniesz?? my jak w naszym lidlu nie ma czegoś bo nie mamy tak dużego jak w wiekszej miejscowości to jedziemy własnie 20 km do miejscowości obok gdzie są 2 lidle albo do drugiej w drugim kierunku ;p z jakieś 30 km gdzie są trzy lidle i w jednym zawsze wszystko jeszcze mają bo tam fulll tego rzucają i nie schodzi wszystko z rana
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Czaszka dzieki za linka
Co prawda lozko Julkowi bedziemy kupowac jak przeniesiemy Tymcia z kolyski ale juz dodaje do ulubionych
|
|
|
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
a miałam wam pisac ze w sobote idziemy na zabawe końską o tkórej dowiedzieliśmy sie dzisiaj ..
mojej kuzynki mąż zapomniał nas odpowiednio szybko o tym poinformować i dzisiaj kuzynka go pyta przy sniadaniu czy powiedział nam że to impreza na luzie i że w dzinsy mamy się ubrać to się porapał po głowie stwierdzając że dobrze by było gdyby oni wiedzieli w ogóle że ida na ta imprezę się mu zapomniało... ehh no na szczescie druga siostra nas uczesze która tez by miała isc na ta impreze ale maż w trasie wiec wraca w przyszłym tygodniu... boje sie jak to Lena zniesie :/ bo ona ostatnio jak byłam w komisji to buszowała i płakała i wogole :/ jak była z moją sis ale mam nadzieje że moja mama da sobie z nią rade bo juz miesiąc mama z nią siedzi w domu to mam nadzieje że i w nocy nie bedzie problemu a jak co to trudno bede zmuszona wrócic do domu przed 24 no ale impreza a 19 to i tak sie troche pobawie
|
#2680 |
|
Rozeznanie
|
Pszczolko jaka bierzesz w końcu kolyske? Bo ta co planowalam ma 73 cm wysokości i się zastanawiam czy nie jest za niska
nie chciałabym, żeby Kubuś miał za dobry dostęp do małej ![]() Asia cudnie się czyta jak pięknie ogarniacie trójeczke Lula nie mam pojęcia co to może być:/ mam nadzieje, że nic nie złapałyscie Misia super, że nocka przespana ![]() Jaika kuruj Się dalej ![]() Asiek zdrowka dla całej rodzinki Brydzia jak Igor z ta ospa?
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie jak jest z babcia cały dzień to na pewno sobie poradzą
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka, caly czas ogladam i sie zastanawiam... 73 cm to faktycznie troche niska, tez nie chcialabym zeby Julek siegal do mlodszego dlatego wlasnie odpadla ta ktora wstawialam...
|
|
|
|
#2683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze ostatnio wpadłam na łóżeczko Piccolo 90×40, które może służyć jako dostawka i się zastanawiam
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie garnków do zabawy, my mamy takie tylko różowe
Kupione w biedronce: http://allegro.pl/metalowy-zestaw-ku...038939518.html Są świetne. Rusałko, jeśli to czytasz i chcesz, to mogę Ci uszyć taką kanapeczkę dla Jaśka A owocki/jedzonko drewniane kupowałam na allegro, wybrałam jakieś najtańsze. Na pewno będę jeszcze szyć dla Zuzki dużo innego jedzonka, bo pięknie się nim bawi. ![]() Byłyśmy w lidlu, udało się kupić piżamkę z Minnie
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2015-02-05 o 12:46 |
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tych kołysek lululaj, które wstawiałam mają jeszcze taką dość fajną: ![]() Kosztuje 460zł więc trochę sporo, ale wysoka jest na 87cm. Napisałam im maila czy istnieje możliwość montażu barierki wyżej. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- No i w tej kolysce materac jest w cenie. |
|
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi. Bo Ty chyba zamawiasz książki w Arosie? Jest tam jakaś wyszukiwarka typu od najniższej ceny? Z serii Obrazki dla maluszków jakie książeczki polecasz? Ja mam dwie: dzikie zwierzęta i wieś. Ogólnie chce kupić kilka ksiązek Filipowi ale nie wiem jakie
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
czaszka - kinia pila po roczku ze zwyklego kubka slomka. nati nie chce wcale i mleka nie pije. czasem sie 1-2 zaciagnie i tyle
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te w biedronce były przed świętami, żałuję ze nie kupiłam, ale nie myśląłam wtedy ze bedzie to taki hit jeszcze jedzenie musze kupic
|
|
#2689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chciałabym za dużo zapłacić, bo to przecież na krótki dosyć okres :/
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Boja, zamawiam w Arosie często i nie ma tam wyszukiwarki. Możesz ewentualnie przejrzeć ich konto na allegro
"Obrazków dla maluchów" nie mamy żadnych. Parę książek pokazywałam na blogu, wszystkie polecam. Strzałkowska (Mały duszek, Piłka, Korona), Carle (zwłaszcza "Bardzo głodna gąsienica" choć mamy jeszcze kilka innych, ale ta ma najlepsze bajery), mamy fajną serię z Disneya, 100 zwierzaków dla dzieciaków jeśli nei macie. Podoba mi się też seria "małe zwierzątka". W moim podpisie jest adres bloga jak coś, zapraszam.
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2692 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze to żaden wirus ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
kochany bidulek pewnie się wystraszyl jak wymiotowal |
|||
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bloga poczytam ![]() A masz tą drugą książke: 100 pierwszych słów? 100 zwierzaków wygooglałam i podoba mi się i zamawiam na pewno
|
|
|
|
|
#2694 |
|
Przyczajenie
|
te gary sa mega, koniecznie kupie Alkowi bo kradnie nasze i obija
a plastikowe to nie taki hicior ![]() Alek dzisiaj poszedł do przedszkola, jakas dziwna chorobę miał, niby zapalenie gardla, ale biegunka, raz zwymiotował, dostal znowu pleśniawek i odparzenia na dupce, jednej wielkiej rany... masakra ale już jest ok, dzisiaj w piżamce jak był zakladal buty bo on idzie do zlobka, ajak zobaczyl pani Basie to tak zalotnie spojrzał haha wszystkim zycze zdrowia bo teraz jakies straszne choroby panuja, a wirusa grypy zoladkowej to już ma tyle osob ze przestalam liczyc ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- aha i gdyby rtego było mało dostal goraczki msyalalm ze to od choroby ale jak zajrzał do buzki myslalam ze pleśniawki ma tez na dziąsłach a jemu az 4 piątki na raz wyszly
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak chcecie sztuczne jedzonko do zabawy to w ikei jest z serii DUKTIG. Widziałam to u koleżanki i mam zamiar kupić, niektóre rzeczy są z rzepem więc można sklejać kanapeczki
![]() Cytat:
A jak ta mata wodna? Dalej nie ma szału?
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Boja, mam i 100 pierwszych słów. Chcesz fotki?
Na blogu pokazywałam tylko 100 zwierzaków. Daj znać co wybierzesz.
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
O dzięki
![]() Dalej nie zainteresowany matą. Na razie ją schowałam, wyciągne za jakiś czas
|
|
|
|
#2699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale idzie z zębami do przodu
|
|
#2700 |
|
Przyczajenie
|
serio o tym ni epomyslam, bardziej stawiałam na lekkie rozwolnienie po antybiotyku
ale racja wlansie Alek miał tlyko dwojki i jedynki wiec się zdziwilam tym bardziej ze dopiero co kolezanka która ma 2,5 ltaka mowila ze wychodz amu 5tki i zebym szykowala się na hardcore ze swoim, nie sadzilam ze tak szybko mu wyjda |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

?

moze faktycznie stres/lot obserwuj i w razie czego do lekarza z nim pędz i zdrówka dla Bartusia!!
no coś Ty ? ???? co za babol moim zdaniem możesz na nich spokojnie skarge napisać bo kurcze zrobiła cos wbrew Tobie nie poinformowała że ma inną szczepionkę niż priorix bo tak jak mówisz mogła zaszczepić czym tylko by chciała :| masakraaaaaaaaaa

jest jeden plus tego, leo sie obudził przed 8, ciekawe jak ten dzień nam sie ułoży ze spaniem?
no nie mogą mi z głowy wyjść !
bo kurde ja nie wiem jak wycyrklowac ile Lena mogłaby mieć..aktualnie nosi rozmiar 80...