|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI
Cytat:
|
|
#3872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja też lubię asti szkoda ze nie będę mogła się napić. A to Ty na stałe nospę bierzesz? Po ile tabl.dziennie? Cytat:
No widzisz fajnie masz nowe ciuszki
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolalabym nic nie dostac. Oni i tak duzo nam kupia. Jejku juz praktycznie 4h , zwariuje |
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Rosario- skoro tak latwo dalas sie przekonac slowami innych, to zacznij sobie wmawiac ze na zlosc im dasz rade, mysl troche swoim rozumem i nie daj sie stlamsic, strasznie podatna jestes na wszystkich w okolo, a przeciez swoj rozum tez masz. jestes silna i dasz rade! dla tego dziecka. to sobie powtarzaj!
Sonia- powodzenia dla mamy
|
#3875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widok! Aż trudno uwierzyć że u Ciebie taka zima. U mnie dziś zimno ale tak jak pisałam zero śniegu, a podobna płn-wsch.zawsze najzimniejszy itd. Cytat:
![]() Mój Tz ten sam wiek a bratowa ma urodziny właśnie w sobotę. U nas luty i marzec to pełen urodzin najbliższej rodziny - Tż, brata, bratowej, taty i moje i jeszcze syneczka będą ![]() Cytat:
Cytat:
Kupiłaś dziewczęce leginsy dla synka Ja mam 2 pary leginsów dla synka, uważam, ze dla Maluszka mogą być ![]() Ja dzis do lumpka zajrzałam i same szmaty dosłownie. Była fajna kurteczka na 9-12 m-cy ale nie brałam na zaś
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2015-02-05 o 16:02 |
||||
|
|
|
#3876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a odplacisz sie w inny sposob. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
chcialam wiecej ale wygrzebalam ostatnia pare bez kropeczek, ze wcale nie widac ze to dziewczece
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia - trzymaj się!
Piszecie o Martini a dzis w Lidlu było i to za 15zł i jak je zobaczyłam to tak mi sie zachciało
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Od początku ciąży się nie dawałam ale gadanie przez parę miesięcy robi swoje
cały czas myślę sobie że dam radę, ze potem będzie mały itp. ale jak rozmawiałam z kolezanką to wypaplała, a nie chciałam tego słyszeć, że jak jej siostra rodziła to odlatywała na łóżku, mdlała już i ledwo dała radę, że tyle to trwało no ale mały miał dużą głowę a ona wąska w biodrach ;/ pocieszam sie tym, że podobno aż tak wąskich bioder nie mam a dobre według ginki... tylko po co ona to mówiła... tak sama z siebie to powiedziała... a ona sama rodzi w marcu i już widzę jak mi zacznie gadać jaki to ona miała poród
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
RYBCIA powodzenia u gina! O ktorej masz wizyte?
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3882 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo on dba o mame,o nas a o sobie nie mysli:-( Cytat:
u nas mnostwo urodzin w lipcu.. ![]() Leginsy moga byc dla chlopca;D Cytat:
hehe Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
Ale ja od dziecka slucham jak jest im ciezko,a kredyt teraz maja we frankach,moja mama stracila prace..no i kiepsko. U nas tez poki co niezbyt ciekawie,mialo sie dzis okazac co z praca M a okaze sie moze jutro dopiero |
|||||
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama pomaga mi mimo, ze wcale nie mamy ciezko, przywozi mi kupe swojskiego miesa, mroze to i mam na pare miesiecy cale worki ziemniakow, kupuje mi chemie, bo ma tansze dojscia i wcale nie chce za to pieniedzy, daje kase od tak sobie, zebysmy cos sobie kupili;. i wiem, ze sprawia jej to przyjemnosc, bo wie ze jest potrzebna. a na pieniadzach nie spia. ja jestem jej za to mega wdzieczna, mowie ze nie trzeba ale nie robie scen i przyjmuje dziekujac. jest najkochansza na swiecie!
To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni, przybrało ludzką postać ... JAŚ Edytowane przez MaŁa_Sylwia Czas edycji: 2015-02-05 o 16:16 |
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i tak bez okazji oczywiście mu wręczyć
|
|
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja teściowa i rodzice też nie biorą kasy jak nam coś kupią i pomagają jak mogą i dobrze czuć to wsparcie
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Sonia - kciuki za mamę !
Słoik otwarty, naleśniki zjedzone Ale muszę popracować za rok nad produkcją dżemu bo ten jakiś dziwny mi wyszedł ![]() A co do porodu - ja się nie boję. Tzn. boję się bólu, bólu po, krwawienia, itp. boję się, czy mojemu dziecku się nic nie stanie, ale to jest naturalne i nie nakręcam tego strachu jeszcze bardziej. Staram się o tym myśleć jak o zastrzyku - nie jest to przyjemne, ale trzeba przez to przejść. Chcę rodzić w innym szpitalu niż miejscowy, bo nasz ma złą sławę i nie ma znieczuleń, ale jeśli wyjdzie tak, że będę musiała rodzić tu to końca świata też nie będzie. Jak uda mi się dostać znieczulenie to cudownie, jak nie uda - trudno i tak muszę urodzić i tak. Nikt tego za mnie nie zrobi. Przyjdę i będę wykonywać polecenia położnej, po prostu, przecież nóg nie zacisnę i nie powiem - nie bo boli. Człowiek powiedział A - zrobiło się dzidziusia - to teraz naturalną rzeczą jest powiedzieć B i go urodzić. i ja chyba nie mam żadnych skurczy ani nic mi się nie stawia - czasem boli mnie lekko brzuch, ale przecież tam jest już dosyć ciężkie, wiercące się dziecko, a wątroba, żołądek i jelita muszą gdzieś się pomieścić. Czasem robi się twardy, ale to też chyba nic nadzwyczajnego, bo za chwilkę przechodzi. Wieczorem jest prawie zawsze twardy i nieco bolesny, ale to wzdęcia po całym dniu jedzenia. Ciekawe, czy moja macica nie ćwiczy? :P nudzi mi się... ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ofeminin.pl/mam-dziecko/j...-s1224517.html cudowne
|
|
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racja nie mamy wyjscia porod musi byc
|
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja oceniam teraz rodziców przez pryzmat tego jak ja kocham swoje dziecko i wiem że to jest naturalne chcieć dla niego jak najlepiej, żeby było zdrowe, szczęśliwe, niczym się nie martwiło itd. bo wtedy sama jestem szczęśliwa
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
no bo co my zrobimy?
Przecież nie powiemy - ja nie chcę. Za późno już hehe, jak będzie tak będzie - cc, sn, ze znieczuleniem, bez znieczulenia, wszystko jedno, musimy i tyle. A strach trzeba w sobie zabijać w zarodku jak tylko się pojawia, bo panikująca rodząca wyrządzi najwięcej szkody sobie i dziecku ... U mnie jak się pojawiają czarne myśli to wyobrażam sobie to maleństwo pachnące już w domu, w łóżeczku takie śliczne i bezbronne. I to pomaga, bo po to to wszystko robimy
|
|
|
|
#3895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wsparcia powinni ci udzielic a nie dobijać. Jak by mi tak ktos ciągle gadal to bym grzecznie poprosiła aby zachowali to dla siebie... Cytat:
Chyba 800g
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo.
Moje dziecko sie jeszcze nie urodzilo a juz czuje ze zrobilabym dla niego wszystko.
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
SYLWIA super łupy!
MAJKA Ty pewnie mówisz o tym normalnym martini a my tu o szampanie asti piszemy on po 30zł w lidlu wiec fajna cena.
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia kciuki za mame!
Bylam w lidlu i u nas tez welury i pizamki zostaly, body ze 3 szt. Grzechotel fp malo ja wzielam tylko slonika grzechotke i gryzak z misiem |
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 4h40min mamy wiesci zr mama jest po operacji,ale nie wrocila jeszcze na sale |
|
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego jeszcze nie wrocila?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

warto bylo sie przejsc :P wejde potem na kompa to obczaje fotki 

uparła się, że ją odnowi i będzie pięknie wyglądała 

chcialam wiecej ale wygrzebalam ostatnia pare bez kropeczek, ze wcale nie widac ze to dziewczece 

Ślubujemy: 21.10.2017