Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-05, 11:05   #541
simka234
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II

Ubrania z lupilu sa bardzo dobre jakosciowo
Tez byłam na łowach w lidlu i o zgrozo prawie 400 zł wydalismy ale body i bramka zakupione

Pada mi bakteria to do potem
Nosa rzeczywiście foty nie dodało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150203_111258.jpg (58,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150201_143059.jpg (62,6 KB, 19 załadowań)

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 12:32   #542
alingles
Zadomowienie

Tomasz zasypia to mogę Wam co nieco nagryzdac.

Nie, dziś nie dostał instrukcji. Zaraz jak go zostawiłam to zasnął i spal aż wróciłam.

Ja w zasadzie pojechałam konkretnie po barierke. Przy okazji kupiłam skarpetki z silikonową podeszwa. I spożywcze. Bo obiecałam tż ze mu wyprawie urodziny. Będzie śmietankowo porzeczkowy tort, jabłecznik a na kolacje zupa pizza i bagietki. I wsio na więcej czasu brak. A biszkopt mi teściowa upiecze bo ja mam anty talent do biszoptow.

Jak dziś tzet zamontuje barierke to zrobię zdjęcie i wrzucę

Aa. Tż na urodziny dostanie kubek, bo jego ulubiony się zgubił.
Napis na nim głosi: "mężczyzna tez ma potrzeby takie jak np głód i pragnienie" czy jakos tak.

Idę sprzątać. Im więcej dziś - mniej jutro

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 14:04   #543
Sola1
Zakorzenienie

...

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2018-01-12 o 10:20
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 15:03   #544
pater86
Zadomowienie

simka234 cudny elegancik a fryzura jakby tyle co od fryzjera wyszedł piesek też śliczny, mały pewnie za nim szaleje!
alingles szykuje się niezła imprezka w ten weekend wyprawiasz te urodziny? Ja mam ogromny antytalent do wypieków, ale wczoraj zrobiłam tego placka:
http://przyjemnosczpieczenia.blogspo...tem-lesny.html
i wyszedł, jest taki prosty, że szok, a wygląda bardzo ciekawie Jeśli mąż lubi piłkę nożną, to może służyć za murawę, narysujesz białe linie i tort tematyczny jak znalazł Nie wyszedł oczywiście tak czysto zielono jak na zdjęciu, ale nie da się ukryć jest zielony i faktycznie wygląda jak mech wyczytałam, że jak się ten szpinak zblenduje z odrobiną ciasta i dopiero później połączy z resztą to wychodzi ładniejszy kolor, następnym razem sprawdzę!

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

A Kacperek przeszedł sam siebie jeśli chodzi o zaśnięcie na drzemkę, zajęło mi to chyba 5 minutek, ani razu u niego nie byłam Wcześniej zjadł ponad pół banana (ja trzymałam, a on gryzł) i chyba zjadłby całego, ale już mu nie dałam...
Stary 2015-02-05, 15:08   #545
alingles
Zadomowienie

Pater niestety tż mecze ogląda tylko jak gra reprezentacja. Raczej jest tych anty pilkowych. Na boks to lubi..
Ale nie powiem, apetycznie

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-05, 17:34   #546
Ka rolina
Zadomowienie

U nas chyba jednak jakiś skok był,bo maly dzisiaj dwa razy sam zasypial w łóżeczku i ogólnie jest w świetnym humorze- śmieje się ze wszystkiego,nawet z własnych stop przy obiedzie z nadzieją czekam na noc rosi: I coraz lepiej idzie mu stawanie na czworakach i jakoś dużo stabilnej siedzi Chociaż jak czytam o umiejętnościach Waszych dzieci to mój krasnal jest daleko w tyle
I spacer dzisiaj całkiem fajny.Ponad 2 godziny chodziliśmy ale to dlatego,że spotkaliśmy znajome Tylko na koniec Iza przestraszyla się psa,który do niej podbiegł (sama też się przestraszylam,ze jej coś zrobi,a Iza boi się nawet yorków...) i później juz była rozdrazniona i o wszystko był płacz U niej właśnie często tak jest,ze wystarczy jakiś punkt zapalny i się rozkręca marudzenie

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Pater polecam melise na problemy z zaśnięciem (albo winko ).Ja czasami też mimo zmęczenia walam się po lozku i nie mogę zasnąć dlatego teraz jak wstaje do małego to prawie na śpiąco,bo czasami nawet oczu nie otwieram,dam mu smoczek i wracam do łóżka
Super,ze wujek Cię odwiedzi,a ciasto ze szpinakiem brzmi interesująco Ja niby mam rodzinę w pobliżu,ale tak zdziczalam przez to siedzenie w domu,ze ciesze się jak dziecko na każde odwiedziny
Zophiee za nocke Zmotywowalas mnie do ćwiczeń i wczoraj zrobiłam brzuszki z mel b
Berenika oby ten wyjazd w weekend wypalił Trzymam kciuki
Bluesky współczuje nocki chyba nawet gorsza niż u nas Oby ten kaszel był przez zęby rosi:

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Simka fajny przystojniak z Twojego Natanka i piesek tez uroczy
Alingles to niezła ucztę szykujesz Ja bym chyba nawet na tyle nie miała czasu i dobrze,że tesciowa na coś się przyda

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Sola myślę,że ten brak snu właśnie dużo psuje U Izy tez juz jak byłam w ciąży były napady buntu,później trochę spokoju i teraz znowu.Tylko,ze właśnie rok temu wychodzily jej trójki,no a teraz piatki,wiec to tez może mieć związek...
A z tymi wcześniejszymi powrotami ze spacerów to jakoś nam nie wychodzi...Dzisiaj zaczęliśmy wracać o 11,a do domu dotarliśmy o 12:15 dodam,że byliśmy jakieś 200 m od domu
Pater za piękne zasypianie Kacperka
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 17:59   #547
pater86
Zadomowienie

Ka rolina super, że u Was dziś takie świetne humory Mam nadzieję, że to samo będzie w nocy i jutro rano!Powiem Ci, że ja też boję się psów i wkurza mnie jak latają bez smyczy i kagańca! A tekst właściciela "spokojnie on nie grozie" działa na mnie jak płachta na byka!
Już zadzwoniłam do męża żeby zakupił mi melisę (wino wypróbuję w weekend) wysłałam go z małym na spacer, a ja się obijam
Stary 2015-02-05, 18:26   #548
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Ale Natan jest fajowy Minka pierwsza klasa i elegancki taki że chyba na randkę szedł A psiak super uwielbiam labradory
Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Ja w zasadzie pojechałam konkretnie po barierke. Przy okazji kupiłam skarpetki z silikonową podeszwa. I spożywcze. Bo obiecałam tż ze mu wyprawie urodziny. Będzie śmietankowo porzeczkowy tort, jabłecznik a na kolacje zupa pizza i bagietki. I wsio na więcej czasu brak. A biszkopt mi teściowa upiecze bo ja mam anty talent do biszoptow.

Jak dziś tzet zamontuje barierke to zrobię zdjęcie i wrzucę

Aa. Tż na urodziny dostanie kubek, bo jego ulubiony się zgubił.
Napis na nim głosi: "mężczyzna tez ma potrzeby takie jak np głód i pragnienie" czy jakos tak.

Idę sprzątać. Im więcej dziś - mniej jutro
haha dobry prezent a jaka impreza będzie
fajnie że kupiłaś co chciałaś
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
alingles szykuje się niezła imprezka w ten weekend wyprawiasz te urodziny? Ja mam ogromny antytalent do wypieków, ale wczoraj zrobiłam tego placka:
http://przyjemnosczpieczenia.blogspo...tem-lesny.html
i wyszedł, jest taki prosty, że szok, a wygląda bardzo ciekawie Jeśli mąż lubi piłkę nożną, to może służyć za murawę, narysujesz białe linie i tort tematyczny jak znalazł Nie wyszedł oczywiście tak czysto zielono jak na zdjęciu, ale nie da się ukryć jest zielony i faktycznie wygląda jak mech wyczytałam, że jak się ten szpinak zblenduje z odrobiną ciasta i dopiero później połączy z resztą to wychodzi ładniejszy kolor, następnym razem sprawdzę!

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

A Kacperek przeszedł sam siebie jeśli chodzi o zaśnięcie na drzemkę, zajęło mi to chyba 5 minutek, ani razu u niego nie byłam Wcześniej zjadł ponad pół banana (ja trzymałam, a on gryzł) i chyba zjadłby całego, ale już mu nie dałam...
Ale super wygląda to ciacho a jak smakuje?
Zazdroszczę usypiania Kacperka i oby tak zawsze
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 18:47   #549
Sola1
Zakorzenienie

...

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2018-01-12 o 10:14 Powód: ...
Stary 2015-02-05, 19:13   #550
pater86
Zadomowienie

Pradip placek jest bardzo dobry w smaku, w życiu bym się nie kapnęła, że tam jest całe opakowanie szpinaku
Stary 2015-02-05, 20:27   #551
bluesky89
Zakorzenienie

Karolina, super, że u Was wszystko wraca do normy z Radziem i oby już tak zostało

U nas z nowych umiejętności to Kacper bije brawo, kręci główką tak jakby pokazywał 'nie nie nie', w łóżeczku zaczyna powoli dźwigać się na kolana, coś tam próbuje wstawać jak jest na boczku i stabilnie siedzi.

Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!'
Stary 2015-02-05, 20:37   #552
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip placek jest bardzo dobry w smaku, w życiu bym się nie kapnęła, że tam jest całe opakowanie szpinaku
Boje się ale kusi mnie żeby spróbować tylko że mąż jeszcze bardziej niż ja nie lubi szpinaku i dobrze by było dodać coś do ciacha żebym mogła powiedzieć jaki to smak a tajny składnik zatrzymać dla siebie
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
U nas z nowych umiejętności to Kacper bije brawo, kręci główką tak jakby pokazywał 'nie nie nie', w łóżeczku zaczyna powoli dźwigać się na kolana, coś tam próbuje wstawać jak jest na boczku i stabilnie siedzi.
Wielkie dla Kacperka
Jak go nauczyłaś bić brawo?
Stary 2015-02-05, 21:09   #553
bluesky89
Zakorzenienie

Pradip, często razem robiliśmy 'tosi tosi tosiany pojedziemy do mamy' i klaskalismy i wczoraj sam zaczął klaskac a ile radości przy tym
I dziekuje

Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!'
Stary 2015-02-05, 21:23   #554
Bogini Bastet
Zadomowienie

czołem

mam nadzieję, że trochę się ze mną stęskniłyście

nadal samotna ale nawet nie zauważam braku tżeta, bo taka jestem zajęta Mały zwariował, zdziczał i zachorował i to wszystko na raz. wyobraźcie sobie, że od 5 dni jest u mnie mama i od ani razu nie dał jej się wziąć na ręcę i tak jest postęp, bo może przebywać w tym samym pomieszczeniu także zajmuje się dzieckiem i mamą, która zostaje u mnie do niedzieli. mama z braku zajęć ciągle coś gotuje, więc zajadam zmęczenie i tyjeeeeee nocy to właściwie nie mam wcale, bo mały cały czas się budzi i płacze, ostatnio usypiałam go od 2 do 6 rano na rękach i przez dwa dni miałam zakwasy

no i mały jest chory na nie wiadomo co wieczorem dostaje gorączki ponad 40 stopni, ma katar, straszny kaszel. co jakiś czas wymiotuje, bo odkrztusza wydzielinę. Osłuchowo czysty, uszy, drogi moczowe zdrowe, krew też ok. lekarze mówią, że okaz zdrowia w dzień jest ok, ale noce.....

na dodatek lunatykuje w nocy przez sen stoi na czworaka i się buja w przód i w tył i płacze, bo nadal nie wie jak wystartować. nowych zębów brak i wg lekarzy nic nie idzie, ale dziąsła rozpulchnione na całej powierzchni.

poza tym zrobił się strasznie fajny

Zophiee
wychodzę na 2 spacery, łącznie ok 3-4 h.
my chyba zaszczepimy na wszystko, na razie przyjął 2x 6w 1, rotawirusy. i to na tyle.
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 21:24   #555
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip, często razem robiliśmy 'tosi tosi tosiany pojedziemy do mamy' i klaskalismy i wczoraj sam zaczął klaskac a ile radości przy tym
I dziekuje
My bijemy brawo jak Kuba zje ale jak dotąd otworzył tylko piąstki bo wcześniej pomimo że cieszy się przy tym bardzo klaskał zaciśniętymi łapkami
Stary 2015-02-05, 21:31   #556
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
A w ogóle ja ostatnio mam problem z zaśnięciem, padnięta jestem po całym dniu a zasnąć nie mogę, może jakieś ziółka sobie kupię
ja też mam tak ostatnio... I najgorzej, że to samo jest jak w nocy do małego wstanę. On już dawno śpi, a ja się kręce po łóżku. A i tak śpię z Adasiem, bo sama to już w ogóle nie mogłam zasnąć...

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Berenika- mocne kciuki za wyjazd. Pakujecie się już?
no nie bardzo ja cały czas nie jestem pewna, czy tż przyjedzie, choć on twierdzi, że tak. Jak jutro wieczorem się dowiem, że jedzie już, to najwyżej w nocy się będę pakować. Jedyne co, to mam zrobiony porządek w dokumentach i ogólnie we wszystkim i wiem co biorę i że mogę to od razu wrzucić do torby/pudełka. Dzisiaj popakowałam poszewki wszelkie nasze, Adasiowe i Olkowe, prześcieradła, itp no i to tylko stoi już naszykowane w szafie. Tylko do auta wrzucić.

Olek nauczył się robić "kosi kosi" i ciągle sam mi to pokazuje

I tak się zastanawiam... Olek jeszcze niby mieści się w to nosidełko. Początkowo napewno w nie go wsadzę na drogę. Ale obawiam się, że 12-13godzin to on w nim w takiej pozycji nie wytrzyma. On ogólnie teraz nie cierpi takiej pozycji. Jak daję mu mleko, to leży na poduszce, bo na ręku, to się próbuje do siedzenia podnieść i się wścieka.. No i zastanawiam się, czy mogę go np w połowie drogi przesadzić do takiego siedzącego fotelika, co myślicie??
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 21:35   #557
Sola1
Zakorzenienie

...

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2018-01-12 o 10:18
Stary 2015-02-05, 21:38   #558
kamilla123
Rozeznanie

Hej! No wątek się rozkręca ponownie, co mnie cieszy, bo przynajmniej mam co czytać wieczorami Chociaż weszłam na chwilę na fb i tam to dopiero się dzieje Nie wiem kiedy to wszystko nadrobię...

U nas ciąg dalszy chorób Syn ma szkarlatynę(!), gorączka już mu przeszła, ale prawie nic nie je, schudł już 1kg (a on kg przez cały ostatni rok przybrał), póki co bierze antybiotyk i czekam na poprawę. Ja już po antybiotyku, ale bez większej poprawy, w przyszłym tygodniu idę na rtg zatok i do laryngologa na punkcję Tża też tradycyjnie gardło boli. Z Helen byłam dzisiaj u kardiologa na echo serca (rejestrowałam się w lipcu i to był najbliższy termin(!!!)), no i git, te ubytki co miała się zrosły

Co poza tym? Generalnie spadek formy totalny, chyba przez te wszystkie choróbska i zimę... Śnieg spadł a tu nawet nie ma jak na sanki wyjść. Przez te zawalone zatoki ciągle boli mnie głowa, ledwo mogę się schylić Eh... Do tego tej zimy palimy tylko w kominku i już mam serdecznie dość! Czyszczenie, rozpalanie, dokładanie, wszędzie popiół i syf Masakra jakaś! I do tego robale wychodzące z drewna Ja chcę już wiosnę!!!

Młoda coraz stabilniej siedzi, ale jeszcze nie raczkuje. Ale już rozstawiliśmy kojec, lubi w nim siedzieć tylko rano albo po drzemce, a tak jak ją włożę to zaraz się prostuje, nie chce usiąść i jest ryk.

Dobra kończę moje marudzenie
A najgorsze jest to, że na jutro do kawy nie mam żadnych słodyczy!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 21:45   #559
Sola1
Zakorzenienie

...

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2018-01-12 o 10:18 Powód: ...
Stary 2015-02-05, 22:16   #560
Ka rolina
Zadomowienie

Tyle się tu dzieje,a ja usypialam Izę i sama zasnęłam i spałam z nią 2 godziny
A tu takie straszne wiadomości- Kamilla nie masz slodyczy do kawy wczuwam się w Twój ból A tak serio to współczuje chorób Szkarlatyna??? Co to za cholerstwo ?! Brzmi okropnie Dobrze,ze chociaż u kardiologa pozytywne informacje A z tym kominkiem to faktycznie masz przerabane Dzisiaj sama miałam pisać,że chce wiosnę,bo samo ubieranie na spacer naszej trójki zajmuje dobre pół godziny
Stary 2015-02-05, 22:16   #561
alingles
Zadomowienie

Berenika, myślę że nic się nie stanie jeśli przełożycie Olka. Ja osobiście proponuje Wam wyjechać na noc. Tak o 20-21. Wtedy dzieci nie będą się tak nudzić. A na autostradzie zawsze jest stacja gdzie można się zatrzymać napić coś ciepłego. A Ty masz prawo jazdy?
Bo jeśli tak to do granicy możesz kierować a potem Tz.

Bogini ja się cały czas zastanawiam jak Ty kapiesz Jurka. Zawsze to robił Tż, dobrze kojarzę?

Jeśli chodzi o szczepienia to u nas mamy za sobą 3x 6w1 i 3x pneumokoki.
Nic poza nie szczepimy. Możliwe, że na menigo będziemy musieli, ale to Kardiolog musi zadecydować.
Dobranoc.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-05, 22:18   #562
Ka rolina
Zadomowienie

Berenika myślę,że Olkowi nic się nie stanie jak go włożycie do większego fotelika,bo przecież siedzi juz sam.Tylko wiadomo,ze bezpieczniej w nosidełku,wiec ile się da niech w nim jedzie.
Stary 2015-02-05, 22:19   #563
kamilla123
Rozeznanie

Majkela zazdroszczę Ci tych domowych wizyt Prywatnie wzywasz? U mnie nawet prywatnie nie ma kogo niestety, a chętnie bym skorzystała, bo tak jak jadę z jednym to muszę i załatwiać samochód i opiekę do drugiego, jechać i czekać w kolejce... A tak to dwója na raz by była zbadana i przynajmniej czas zaoszczędzony

Karolina oby przyszły lepsze dni i żeby dzieci w końcu dały Ci się wyspać Ja też jak jestem niewyspana to już się wkurzam od rana...
Stary 2015-02-05, 22:29   #564
Ka rolina
Zadomowienie

Bogini tak myślałam,że bez Tzta masz sajgon...A widzę,ze Jerzyk nie ułatwia zadania Biedna mama,pewnie jej przykro,ze wnuk tak na nią reaguje
A z ta choroba to faktycznie zagadka??? No i wpółczuje nocek

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Blue dla Kacperka za nowe umiejętności Muszę zacząć czegoś uczyć Radka,żeby móc się chwalić

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Sola moja Iza tez rano się budzi 6-7.Ale na drzemkę najlepiej jak ja położę po 12,bo wtedy w miarę szybko zasypia.I tak celuje,żeby wrócić do domu ok 12. A wyjść przed 9:30 to u nas nie ma szans,bo Radek po porannym mleku ma drzemkę,a po niej je kaszkę.
Stary 2015-02-05, 22:41   #565
majkela12
Zadomowienie

Dobry wieczór

Wpadam ostatnim rzutem na taśmę. Udało mi się dorwać lapka, bo tż cały wieczór go katuje- c.d. szukanie auta. Ja już nie ogarniam mienią mi się te fury w oczach, trudny wybór jak zakup wózka dla bobasa
Tż wziął nawet dzisiaj wolne i wyciągnął mnie na turne po okolicznych komisach, przemarzłam okropnie...jeszcze teraz nogi mi się rozmrażają. W nagrodę dostałam drwala i lody w macu
Stary 2015-02-05, 22:44   #566
kamilla123
Rozeznanie

Zbiorowo gratuluję kolejnych miesięcy, zębów nowych umiejętności i samochodów!

Cytat:
Teraz szybkie pytania:
Ile czasu spacerujecie?
Mi się chce tylko 30-40 minut i mam trochę wyrzuty sumienia
Czy szczepicie dzieci na pneumo meningo rota?
Z czego piją wasze dzieci?
Borys jak na razie tylko butelka ze smokiem. Nie chce niekapka
Czy ktoras z Was ma kubelkowa spacerówke?
za ćwiczenia
1. ostatnio wcale nie spacerujemy, bo chorujemy, ale przeważnie tak ok. godziny. Latem odbijemy jak dzieciaki prawie cały dzień będą na dworze
2. Ja szczepiłam tylko na 5w1
3. Butelka i kubek "kapek"
4. Nie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
ja zamiast się wziąć za siebie to obżeram się słodyczami i to jak jakaś uzależniona....
Oj skąd ja to znam! Czy Ty czasem nie piszesz o mnie?

Cytat:
jeśli jesteśmy przy spacerówkach to ja z mojej jestem niezadowolona i już myślę żeby kupić fajną, lekką składaną parasolkę może ktoś coś poleci?
Parasolka fajna rzecz, my przy młodszym zaczęliśmy używać jak miał rok i 4 miesiące. To był x-lander. Fajna, leciutka, ale pamiętam, że ciężko się składała

Cytat:
Tomek u b teściowej był grzeczny, dał jej w kość tak jak mamusia prosiła

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50097137]
No i będę się modlić, żeby wszystko w piątek wypaliło i tż po nas przyjechał [/QUOTE]

Cytat:
karolina ja tam Lubie poczytać ,,twoje narzekania,, bo to jest takie ludzkie-wkurza mnie jak ktoś tylko się rozpływa nad macierzyństwa jakie to jest wspaniale, spełniające itp -a tak nie jest sa blaski i cienie nic nie jest tylko ,,białe lub czarne,,
Macierzyństwo potrafi dac w kość !
Sa i te wspaniale momenty i to dla nich chcemy mieć dzieci i znosić trudy ich wychowania
Dokładnie

Cytat:
U Was też ubieranie jest w locie?
Taaaaak!
Stary 2015-02-05, 22:49   #567
Ka rolina
Zadomowienie

A jeśli chodzi o rodzinny samochód to ja polecam VW Sharan (albo Ford Galaxy i Seat Alhambra,bo wszystkie trzy są identyczne ).Wózek wchodzi do bagażnika bez składania, z tyłu bardzo dużo miejsca,ja spokojnie mieszczę się z dzieciakami,bo są oddzielne fotele,a nie jedna kanapa.No i w razie potrzeby jest 7-osobowy
Stary 2015-02-05, 23:25   #568
majkela12
Zadomowienie

Ka rolina czerwonych odpowiedzi mi nie zacytowało. Nie wiem w takim razie jak nie wózek, to przeczytaj: "Drugie dziecko. Poradnik przetrwania" Nadia Edwards. Właśnie kończę czytać i książka jest na prawdę dobra. Żeby nie było tak kolorowo my również mamy problem ze starszym, jego wstawanie w nocy, spanie u nas, nagle zaczął się bać ciemności, ładnie w książce jest opisany.
Na pewno odetchniesz jak zrobi się cieplutko i znowu 3/4 dnia człowiek siedzi na dworze, spaceruje inaczej wtedy dzień wygląda. A na pewno odżyjesz jak Iza pójdzie do przedszkola. To będzie dobre dla Was wszystkich.

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Spacery- od pół godziny min zwykle do godziny spacerujemy jak tylko pogoda wzgledna.

Szczepinia- my raczej tylko postawy bo do żłobka Miloszek nie będzie chodził bo nawet u nas go nie ma, przedszkole raczej też nie szybko, mieszkamy na wsi więc myślę ze to inaczej, mniejsze zagrożenie. Ale może jestem w będzie?

Majkela- my trzy miesiące czekaliśmy na samochód bo tz taki rzeczy powymyslal a i tak nie jest do końca zadowolony. Mieliśmy kupić vw tourana 7 osobowego ale doszliśmy do wniosku ze za te pieniądze możemy mieć dużo ladniejszego passata no i meta duży bagażnik super się sprawdza. Wózek z sankami czy z lezaczkiem jak gdzieś na dłużej jedziemy bez kombinacji żadnych wkładam i miejsca jeszcze sporo zostaje.

Miloszek nauczyl się dziś "pierdzieć" ustami i ze śliny fontannę robi.
Co do szczepień, to jeśli dziecko nie będzie miało kontaktu z innymi dziećmi, nie przebywa w dużych skupiskach, rodzice nie pracują w miejscach publicznych, szkoła szpital itp. to raczej nie ma potrzeby. Mój pediatra powiedział mi tak, że np. u nas w szpitalu w całym roku zdarzają się ze 2 przypadki zapalenia opon mózgowych wywołanych meningokami, zdarzają się na prawdę rzadko, ale się zdarzają decyzja należała do nas.
Co do auta, to touran to wymarzone auto mojego tż-ta, tylko ta cena nie bardzo. Teraz na celowniku niższa półka renault scenic i zafira

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Fajny Życzę bezpiecznych szerokości

Cytat:
Napisze co u nas my po szczepieniu 8700g i 73 cm ale matura straszna dziś jest..
Nowe umiejętności to pełzanie, dawanie mi buzi ,piętrzenie ustami na mojej ręce i szantazowanie matki płaczem
Brawo u nas szantaż młoda opanowała do perfekcji. Najlepsze są rączki wyciągane w górę i głośne eeeeeeee

Cytat:
Ja Was czytam codziennie, ale nie mam co pisać w ogóle jakoś tak dziwnie się czuje. Cały czas jestem podminowana, choć nic złego się nie dzieje.. taka zimowa depresja chyba.

Mnie też ostatnio coś złapało i wiesz co to chyba tzw. zmęczenie materiału. Dzień w dzień człowiek zasuwa jak mały robot, dom dziecko, dom dziecko, a kiedy odpoczynek....ale ostatnio sobie pomyślałam o pracy, teraz mija równy rok odkąd "siedzę" w domu, ale że to też już ostatnie miesiące w domu, to aż płakać mi się zachciało. I jak tu babie dogodzić, z jednej strony wyrwałabym się już do ludzi, a z drugiej nie chce jeszcze małej posyłać do żłobka. Ten żłobek, to jeszcze większy dół. Mama moja miała siedzieć z wnuczką, ale marne szanse i rozglądamy się po okolicznych żłobkach i jak widzę na stronach w galeriach zdjęcia maluszków, oczyma wyobraźni widzę tam córę i zaczynam beczeć jak koza....

Cytat:
Młody z Maca tylko torbę dostał
Tomek u b teściowej był grzeczny, dał jej w kość tak jak mamusia prosiła

Muszę jutro do miasta jechać tżtowi prezent kupić bo w niedziele ma urodziny. Tylko co..?
Osz Ty babo
A tż-towi ja kupuję najczęściej ciuchy

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Widzisz jak zaczęłaś odpisywać to wszystkie wróciły :P
U mnie niby nie ma aż tak wiele wiosen na karku ale do fb mam takie samo podejście
Na basen śmigaj w dzień wtedy jest mało ludzi i zazwyczaj właśnie mamy z dziećmi. Ja sie wstydzę swojego brzucha po ciąży ale wbijam sie w przymały jednoczęściowy kostium i lecę

Pochwale się Wam że Kuba wczoraj pierwszy raz sam prawidłowo z boku prawie usiadł. Prawie bo zrobił to na macie pod pałąkami i nie miał jak się wyprostować ani wyplątać z nowej pozycji
Eeee no ja też nie mam tyle wiosen, jestem jeszcze młoda
Ja to dodatkowo nie ogarniam, bo tam za duże tempo
Muszę się przełamać, ale jeszcze nie jestem na to gotowa. Muszę coś zrobić ze swoją tuszą
za prawie samodzielny siad

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2015-02-05 o 23:26
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-06, 00:19   #569
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
U nas też w locie i z przerażeniem patrze w przyszłość jak ten glut na dwóch nóżkach będzie z gołym tyłkiem uciekał przede mną Do tego Kuba zaczął bardzo spinać nogi przy przewijaniu i nie wiem co z tym robić
U nas spinanie nóżek oznacza, że zaraz będzie siusiu lub grubsza sprawa

Przebieranie w locie i u nas, wtedy obowiązkowo musi mieć coś w łapkach, bo normalnie rozrabia i kopie po brzuchu

Cytat:
U nas nocka taka sobie, karmienia niby dwa, ale nie wiem ile razy trzeba było wstać podać smoczek, ułożyć itd... A w ogóle ja ostatnio mam problem z zaśnięciem, padnięta jestem po całym dniu a zasnąć nie mogę, może jakieś ziółka sobie kupię
Poza tym dziś wpadnie na kawę mój wujek jest w sprawach służbowych niedaleko i nas odwiedzi, strasznie się cieszę! Swoją drogą to, że odwiedza mnie ktoś z rodziny powinno być dla mnie normalne, ale jak się mieszka tak daleko to dopiero się to docenia Z tej okazji upiekłam placka ze szpinakiem "leśny mech" wiecie, że wyszedł zielony i bardzo dobry
Fajne te ciacho. Nie jadłam, a słyszałam o torcie malinowym z takim właśnie mchem. Podobno niebo w gębie
Fanie, że wujek wpadł, oj przy tylu km też bym doceniała, ale ja mam rodzinę za blisko i czasami z chęcią bym to zmieniła
Co do zaśnięcia, zawsze tak miałam im bardziej zmęczony organizm i przeładowany emocjami tym gorzej usnąć, a co dopiero mają powiedzieć nasze dzieciaczki

Cytat:
Dzień dobry
U mnie boska noc od 20 do 24.30 a potem krotka przerwa o 2 na przytulanie i spal dalej do 7.30 bez jedzenia
zadzdroszczę

Cytat:
Super chłopaki

Cytat:
Ooo to miłej pracy. Ja już mam za sobą, robiłam przyjęcie tż-towi w zeszły weekend.Ufff
Polecam biszkopt, zawsze wychodzi
http://www.mojewypieki.com/post/biszkopt-przepis-ii

Cytat:
[
[/COLOR]A Kacperek przeszedł sam siebie jeśli chodzi o zaśnięcie na drzemkę, zajęło mi to chyba 5 minutek, ani razu u niego nie byłam Wcześniej zjadł ponad pół banana (ja trzymałam, a on gryzł) i chyba zjadłby całego, ale już mu nie dałam...

Cytat:
a i zdrówka, bo mi nie zacytowało. Oby kaszel był od zębów.

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że trochę się ze mną stęskniłyście

nadal samotna ale nawet nie zauważam braku tżeta, bo taka jestem zajęta Mały zwariował, zdziczał i zachorował i to wszystko na raz. wyobraźcie sobie, że od 5 dni jest u mnie mama i od ani razu nie dał jej się wziąć na ręcę i tak jest postęp, bo może przebywać w tym samym pomieszczeniu także zajmuje się dzieckiem i mamą, która zostaje u mnie do niedzieli. mama z braku zajęć ciągle coś gotuje, więc zajadam zmęczenie i tyjeeeeee nocy to właściwie nie mam wcale, bo mały cały czas się budzi i płacze, ostatnio usypiałam go od 2 do 6 rano na rękach i przez dwa dni miałam zakwasy

no i mały jest chory na nie wiadomo co wieczorem dostaje gorączki ponad 40 stopni, ma katar, straszny kaszel. co jakiś czas wymiotuje, bo odkrztusza wydzielinę. Osłuchowo czysty, uszy, drogi moczowe zdrowe, krew też ok. lekarze mówią, że okaz zdrowia w dzień jest ok, ale noce.....
No jasne
Zdrówka dla Jeżyka wszystkie objawy zębowe jak u Zośki, oprócz tak wysokiej gorączki. Łatwo się daje zbić? i tylko w nocy dostaje?
Dobrze, że masz teraz mamę przy sobie, to chociaż porządnie zjesz

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość

U nas ciąg dalszy chorób Syn ma szkarlatynę(!), gorączka już mu przeszła, ale prawie nic nie je, schudł już 1kg (a on kg przez cały ostatni rok przybrał), póki co bierze antybiotyk i czekam na poprawę. Ja już po antybiotyku, ale bez większej poprawy, w przyszłym tygodniu idę na rtg zatok i do laryngologa na punkcję Tża też tradycyjnie gardło boli. Z Helen byłam dzisiaj u kardiologa na echo serca (rejestrowałam się w lipcu i to był najbliższy termin(!!!)), no i git, te ubytki co miała się zrosły

Co poza tym? Generalnie spadek formy totalny, chyba przez te wszystkie choróbska i zimę... Śnieg spadł a tu nawet nie ma jak na sanki wyjść. Przez te zawalone zatoki ciągle boli mnie głowa, ledwo mogę się schylić Eh... Do tego tej zimy palimy tylko w kominku i już mam serdecznie dość! Czyszczenie, rozpalanie, dokładanie, wszędzie popiół i syfMasakra jakaś! I do tego robale wychodzące z drewna Ja chcę już wiosnę!!!

Młoda coraz stabilniej siedzi, ale jeszcze nie raczkuje. Ale już rozstawiliśmy kojec, lubi w nim siedzieć tylko rano albo po drzemce, a tak jak ją włożę to zaraz się prostuje, nie chce usiąść i jest ryk.

Dobra kończę moje marudzenie
A najgorsze jest to, że na jutro do kawy nie mam żadnych słodyczy!
Ale Was dopadła jakaś czarna seria. Zdrówka dla całej rodziny ale kominka i tak zazdroszczę
ze z serduszkiem wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Co do szczepień to Ola jest szczepiona 6 w 1, ale na dodatkowe nie szczepimy. Dzisiaj miała mieć ostatnią dawkę, ale miała katar to przełożyliśmy. Termin w przychodni dla dzieci zdrowych, uwaga- za 2 miesiące. Mnie się tam nie śpieszy, ale trochę jakby rozstrzał
Dlaczegóż mnie to nie dziwi .... nfz

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
Tyle się tu dzieje,a ja usypialam Izę i sama zasnęłam i spałam z nią 2 godziny
A tu takie straszne wiadomości- Kamilla nie masz slodyczy do kawywczuwam się w Twój ból A tak serio to współczuje chorób Szkarlatyna??? Co to za cholerstwo ?! Brzmi okropnie Dobrze,ze chociaż u kardiologa pozytywne informacje A z tym kominkiem to faktycznie masz przerabane Dzisiaj sama miałam pisać,że chce wiosnę,bo samo ubieranie na spacer naszej trójki zajmuje dobre pół godziny
My też z tż-tem często usypiamy przy usypianiu młodego. Tylko, że ja tż-ta budzę, a on o mnie nie zawsze pamięta a wtedy pół wieczoru przespane.
Ubieranie na spacer...ah normalnie mokra czasami jestem gdy wybieramy się we 4, no bo jeszcze psa trzeba ubrać

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Majkela zazdroszczę Ci tych domowych wizyt Prywatnie wzywasz? U mnie nawet prywatnie nie ma kogo niestety, a chętnie bym skorzystała, bo tak jak jadę z jednym to muszę i załatwiać samochód i opiekę do drugiego, jechać i czekać w kolejce... A tak to dwója na raz by była zbadana i przynajmniej czas zaoszczędzony:
Niestety/stety prywatnie. Płacę 100zł, ale "dzwonię i piszę w nocy o północy", a jak do nas przyjedzie w tej cenie nie raz całą rodzinę przebada. Dziecko chore, nie przechodzi mu, to za darmo przyjeżdża na kontrole, sam z siebie zadzwoni zapyta o stan zdrowia swojego pacjenta. Można powiedzieć, że pan dr stał się przyjacielem rodziny ale takiego lekarza to daleko szukać...złoty człowiek.

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o rodzinny samochód to ja polecam VW Sharan (albo Ford Galaxy i Seat Alhambra,bo wszystkie trzy są identyczne ).Wózek wchodzi do bagażnika bez składania, z tyłu bardzo dużo miejsca,ja spokojnie mieszczę się z dzieciakami,bo są oddzielne fotele,a nie jedna kanapa.No i w razie potrzeby jest 7-osobowy
Super są te fury. Tż-towi też się podobają, tylko do tej pory mieliśmy dwa auta, z racji tego że zaczęliśmy oszczędzanie, sprzedaliśmy jedno i to jedno co nam zostało chcemy wymienić na jedno rodzinne, tylko jest problem ja nie dam rady jeździć tak wielkim autobusem a Ty nim jeździsz sama?
Macie benzyne/disela/gaz?? boję się też, że takie auto pali jak smok, a nawet dwa smoki
--------
Dobra lecę spać, bo ledwo na ślipia widzę, ale żebym nie było, że rzucam słowa na wiatr, to musiałam tu dzisiaj zajrzeć, ależ jestem z siebie dumna

Spokojnej nocki
Stary 2015-02-06, 07:50   #570
zophiee
Zakorzenienie

Dzień dobry
Witam się porannie.
Noc niezła - jedna pobudka na jedzenie i kilka krótkich.
I już od 6.30 nie śpimy, mimo że wczoraj poszedł spać około 21

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Majkela ja lubię jeździć dużym autem z Borysem. Czuje się bezpiecznie wtedy. Co prawda gorzej z prakowaniem, ale dajemy radę.
Fantastyczny lekarz. Choć ja to mam w ogóle komfort z pediatrą teściową

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Ja zauważyłam, że jak Borys wieczorem zje kaszę, to odchodzi nam jedno karmiwnie.
Zazwyczaj budził się już przed północą. A tu ostatnio dosypia do 2 w nocy

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Blue u mnie też notoryczny spadek nastroju. Chodzi o brak słońca, krótki dzień. Do tego niewyspanie, zmęczenie rutyna... to daje w kość!

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Simka - Borys wymusza kwekaniem. Ck mnie doprowadza do szału!

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Karolkya oby autko się dobrze sprawowalo

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Bogini współczuję. Kurcze mamie pewnie przykro że tak się dzieje. ..
Kiedy wraca tz?
Jeju jaka wysoka gorączka? Pewnie przez to maruda i kiepskie noce.
Mój zaraz jedzie też na tydzień do Francji

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

No i standardowo kilka pytań.
Do mam mm: ile razy wasze maluchy pija mm w ciągu dnia? A ile w nocy?
Czy są tu maluchy które mieszkają już w swoich sypialniach?
Ile godzin snu nocnego mają dzieciaki? Ile drzemek w ciągu dnia?

Borys ostatnio śpi tylko raz- około 40 minut. Wszędzie widzę info, ze to za mało. Ale w sumie w necie czasami bzdura za bzdura.
U mnie ostatnio mm tylko wieczorem i w nocy. A mleko powinno być podstawą diety do końca 12 miesiąca

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

A kaszek na mm nie daje.
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości