Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-06, 09:05   #2221
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Domincia, też wstępnie chciałabym bebetto holland tylko jeszcze w realu go nie widziałam

Mehja
, idź, idź, trzeba pieknie wyglądać
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 09:12   #2222
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
dzieki wielkie. juz Ci zazdroscilam chłopa a tu masz

ja sie nakrecilam na Mutsy lub Joolz ale Joolz za duzy. Bardzo mi sie podobaja takie niestandardowe ale mam ograniczenia bagaznika.
Pojechalam do sklepu i mi z glowy Mutsy wybili, Pan nie znalazl plusow. Oczywiscie plusy ma tylko Hartan lub Teutonia - nie moj styl. Ale co prawda to prawda, ze wozki typu Jedo, Roan, Teutonia, Hartan czy Emma sa komfortowe dla dzieciucha, troche mniej pasuja do yyyyy sukienki
Teraz sie naogladac nie moge Foppapedretti i MIma, ale F bardziej, czad dla mnie i nie ma takich zlych cech stokkowych
AAAA w sklepie bylo Bogaboo ktore bylo moim marzeniem i to w cenie uzywki bo jakas zapodziana sztuka, ale chyba ulituje sie nad mym dziecieciem i nie zrobie jej tego - tzn podrozy zima w spacerowce bogaboo. Budka ma znaczenie
Mnie się bardzo podoba Jedo Fyn

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Mamuśki-czy po ciąży urosły Wam stopy?! Bo od jakiegoś czasu łapię gdzieś takie informacje, że stopy rosną nawet o rozmiar

Dzień dobry, btw.

Od wczoraj mam jakąś dziwną wysypkę na dekolcie i trochę na buzi:/ Nie wiem od czego
Hihi, ja mam rozmiar 35 w porywach to jak urosną to może w końcu buty będą dobre

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Witam się z rana
idę dziś do fryzjera na pasemka, wreszcie będę wyglądać jak człowiek bo farbowanie w domu przestało mi w ciąży wychodzić kolor nie chwyta i wychodzi inny

czytałam, że tak może być ale wydaje mi się że bardziej jak gorąco będzie na dworze
Ja miałam tak samo. W końcu umówiłam się do mojej ukochanej fryzjerki w Krk w miniony weekend i jest pięknie
Stary 2015-02-06, 09:16   #2223
201710041131
Konto usunięte

Marei, pani na ginekologii i położnictwie mówiła, że mogą zostać już w tym rozmiarze większym na stałe tak samo jak szersze biodra ponieważ rozluźniają się więzadła za sprawą jakichś hormonów. Ze stóp się cieszę, bo mam połówki, ale z bioder niekoniecznie bo i bez ciąży mam prawie metr w biodrach

Groszkolino, zaraz wyślę Ci zdjęcie spacerówki (pamiętałam)
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 09:18   #2224
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z mamą (bo to oni kupuja wózek) i mówi żebym napisala do facia czy ma już zainteresowanych czy nie, czy będzie wystawial jeszcze (bo jutro w nocy kończy się aukcja) i jak coś to się go weźmie bo mówi że naprawdę fajna cena za wózek, a że dla nas to tylko czarny
Ekstra jest ten wózek. Wygląda na zadbany. Przez te zielone dodatki nie jest taki trupi. Ten czerwony też jest spoko, gdyby nie kolor. W sumie i tak nie będziemy wychodzić w największe słońce, więc może ten czarny da radę? Z resztą zależy jakie będzie to lato.

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
W sumie to ja też. Coś dzisiaj głodna chodzę po tej glukozie

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Rybka ja chętnie coś zamówię z apteki gemini to i kosztami się podzielimy o ile jeszcze nie zamówiłaś
Niestety, już zamówiłam. Ale pewnie jeszcze nie raz będę coś zamawiać, to się odezwę do Ciebie. Musimy się umówić na kawę.

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
i ma skrętne koła
to ten o którym pisałaś cały czas?

dzięki

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Dziewczyny w tym odcinku In Vitro jest pokazane cesarskie cięcie od strony lekarza, widać wszystko dokładnie, nacięcie, wyjmowanie dzieci, w szoku byłam a potem jak te dzieci (bliźnięta) zaczęły wyskakiwać to sie popłakałam. zaczyna się od 27 minuty

http://www.ipla.tv/In-vitro-9-miesie...-1/vod-6084199
Jeju, tak się zaryczałam na tym odcinku że szok. Nawet mój tż w ukryciu łezkę puścił. Lubię oglądać ten program, bardzo mnie porusza.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
suuuper, gratulacje

gratuluje ale duża
jak ja wczoraj usłyszałam że bedzie córa to sie popłakałam mój mąż też sie wzruszył, więc twojemu sie wogóle nie dziwie

my już po ikeowskich zakupach. oczywiście jak zwykle musiałam kupić pare dupereli spoza listy, no ale ja sie tam nie umiem powstrzymać. chociaż kilka rzeczy przemyślałam dwa razy i odłożyłam na miejsce. troszke przyoszczędziliśmy bo wzieliśmy tańszą komode więc w sumie wyszło kasowo tak jak planowaliśmy

i mój najulubieńszy zakup z ikei:
Pochwal się co kupiliście

Cytat:
Odebrałam wyniki z dzisiejszych badań i wszystko jest w normie
Ogromne gratulacje! Naprawdę super wiadomość.
Kurczę tak się wczoraj naczytałam o tej cukrzycy, że zaczęłam się martwić, żeby u mnie czegoś nie wykryli...

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 09:23   #2225
industria
Zakorzenienie

Cytat:
ile to cudo?
chyba jakąś dyche...uwielbiam

witam sie w 22 tygodniu

jade do mamy na obiad dziś w menu ogórkowa i placki ziemniaczane omniomniomniom
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 09:26   #2226
201710041131
Konto usunięte

Cytat:

witam sie w 22 tygodniu

A różni się smakiem od nutelli? Tzn. jeśli ktoś nie lubi nutelli bo nutella jest za słodka to może mu to posmakować? Czy podobne? A skład jaki ma?

U nas dziś Tż robi obiad
Stary 2015-02-06, 09:33   #2227
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam sie wieczornie i zmykam. Wybaczcie ale nie mam mocy nadrabiac... Julek spal dzis tylko godzine a ja zamiast odpoczywac gotowalam wowczas obiad... przez to wieczorem byl marudny a ja padam... Ale takie uroki, trzeba sie zaczac przyzwyczajac ze niedlugo nie bedzie kiedy odpoczywac

Aha, kaja chyba pytala o naciecie. Ja bylam nacinana bo Julek przyszedl na swiat na supermana - z raczka przy glowce. Ale ze byl malenki to mialam tylko 5 szwow wiec nie wiem czy sie liczy W kazdym razie u mnie nic sie nie dzieje z blizna, nie czuc jej i praktycznie nie widac
Ja miałam 3 szwy i nigdy nie czułam wgl że ktoś tam majstrował. A teraz w ciaży.. w tyg to zauważyłam jak się myłam, siedziałam w wannie i czułam taką miękką bożene

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Mi właśnie moja mama ostatnio ciągle "marudzi" żebym tylko nie kupowała czarnego wozu Dziewczyny czy on się nagrzewa bardzo latem??
A moja mama mówi że dla nas to tylko czarny Przy Blance miałam gondolę taką bordową, a spacerówkę limonkową i była ciągle brudna, a jak prałam to znów musiałam bardzo dokładnie myć cały wózek bo robiły się zacieki. Ale za to jak teściowa zobacyz toooooo

Pytałam babki o te nagrzewanie, powiedziała ze ona wgl nie zauważyła czy się nagrzewa czy nie, nigdy jej to nie przykuło uwagi, że na lato do spacerówki ma wkładkę bawelnianą, bo nie chciała zeby córeczka leżała na sztucznym materiałem gołym ciałkiem.
i że drugą spacerówkę, taką tą lekką kupiła też czarną.

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Ekstra jest ten wózek. Wygląda na zadbany. Przez te zielone dodatki nie jest taki trupi. Ten czerwony też jest spoko, gdyby nie kolor. W sumie i tak nie będziemy wychodzić w największe słońce, więc może ten czarny da radę? Z resztą zależy jakie będzie to lato.

No noooo Wieczorem mi się przestawiło ze co bedzie jak to dziewczynka jednak a wózek taki raczej chłopięcy

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 09:37   #2228
myboyismine
Zakorzenienie

śniło mi sie że mialam już corkę 20letnią(oczywiście w snie byłam starsza chociaż nie wyglądałam) i byłam właśnie w 2 ciaży :
Stary 2015-02-06, 09:39   #2229
Millygirl
Zadomowienie

W telefonie sie fatalnie cytuje...
Bry
Co fajnego kupiłaś w Ikei Industria ? Ja się wybieram obejrzeć pare rzeczy, ale mam kawałek, w moim mieście dopiero pod koniec roku otworzą . Łóżeczka i przewijaki chciałam pooglądać mi się strasznie podobają różne rzeczy z ich dziecięcego działu

Ja wczoraj w Lidlu kupilam body, legginsy i spodenki w dziewczynkowych kolorach Mam trochę perełek wygrzebanych w ciuchlandach ale raczej są to unisexy Dziewczynkowego nie miałam nic to zaszalałam Ale ja mało różowa więc pewnie będzie mała chłopczyca w kolorowych misiach i zwoerzątkach

Ja mam gina na NFZ. Chodziłam do niego przed ciąźą już od paru lat kontrolnie i po anty. Teraz za każdym razem sprawdza takim papierkiem czy nie ma stanu zapalnego, bada szyjke i zwykle robi usg.
Jest bardzo dokladny i zapobiegliwy - nawet w szpitalu tak o nim mowili...i że w kwestii szyjki to juz bardzo przewrazliwiony jest.
Tylko że mi się upieraĺ że mam krótką z natury, a tu wczoraj odebrałam wypis i jak byk napisali dlugość szyjki: 3,27 cm Jak moja jest krótka to w takim razie nie wiem ile ma długa
Stary 2015-02-06, 09:40   #2230
country111
Zakorzenienie

Cytat:

witam sie w 22 tygodniu

Mój tż juz się szykuje do Ikei po pracy bo on tego nie znalazł wcześniej.
Zazdroszczę ogórkowej

Cytat:
Niestety, już zamówiłam. Ale pewnie jeszcze nie raz będę coś zamawiać, to się odezwę do Ciebie. Musimy się umówić na kawę.

Jeju, tak się zaryczałam na tym odcinku że szok. Nawet mój tż w ukryciu łezkę puścił. Lubię oglądać ten program, bardzo mnie porusza.

Ogromne gratulacje! Naprawdę super wiadomość.
Kurczę tak się wczoraj naczytałam o tej cukrzycy, że zaczęłam się martwić, żeby u mnie czegoś nie wykryli...
[/QUOTE]
Na kawę jak najbardziej tylko ja to muszę kanapki na drogę wziąć na spotkanie z wami
Ja też się naczytałam o cukrzycy w ciąży i bardzo mi ulżyło, że mnie to nie dotyczy. Na wszelki wypadek merci i maczki wyjadłam przed badaniem. Tylko wczoraj się zaczęłam zastanawiać czy nie zrobiłam badania za wcześnie bo niby to 24tc ale skończony 23 i 2dni
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 09:41   #2231
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam 3 szwy i nigdy nie czułam wgl że ktoś tam majstrował. A teraz w ciaży.. w tyg to zauważyłam jak się myłam, siedziałam w wannie i czułam taką miękką bożene

A moja mama mówi że dla nas to tylko czarny Przy Blance miałam gondolę taką bordową, a spacerówkę limonkową i była ciągle brudna, a jak prałam to znów musiałam bardzo dokładnie myć cały wózek bo robiły się zacieki. Ale za to jak teściowa zobacyz toooooo

Pytałam babki o te nagrzewanie, powiedziała ze ona wgl nie zauważyła czy się nagrzewa czy nie, nigdy jej to nie przykuło uwagi, że na lato do spacerówki ma wkładkę bawelnianą, bo nie chciała zeby córeczka leżała na sztucznym materiałem gołym ciałkiem.

No noooo Wieczorem mi się przestawiło ze co bedzie jak to dziewczynka jednak a wózek taki raczej chłopięcy
aa tam teściowa jak będzie dziewczynka dasz dużo kolorów do środka nie noo, Franio to Franio
Stary 2015-02-06, 09:45   #2232
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
śniło mi sie że mialam już corkę 20letnią(oczywiście w snie byłam starsza chociaż nie wyglądałam) i byłam właśnie w 2 ciaży :
Mnie się ostanio śniło, że poszłam krew oddać honorowo i jakoś tak mieli tam rozkminę czy mnie podpinać w ciąży, a brzuch miałam spory.
Jakoś tak wszystkie sny ostatnio uwzględniają ciąże, nie wiem jak to jest
Stary 2015-02-06, 09:49   #2233
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się ostanio śniło, że poszłam krew oddać honorowo i jakoś tak mieli tam rozkminę czy mnie podpinać w ciąży, a brzuch miałam spory.
Jakoś tak wszystkie sny ostatnio uwzględniają ciąże, nie wiem jak to jest
ja niemal w każdym snie jestem świadoma ciaży i to od poczatku
Stary 2015-02-06, 09:51   #2234
country111
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie jestem zwolennikiem czarnych wózków. Uważam, że jest tyle kolorów, że spokojnie można coś wybrać. Ogólnie ja uwielbiam kolory ale widzę na mieście coraz więcej osób wybiera czarny. Pamiętaj, że Tobie ma się podobać
Stary 2015-02-06, 09:52   #2235
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż juz się szykuje do Ikei po pracy bo on tego nie znalazł wcześniej.
Zazdroszczę ogórkowej

Na kawę jak najbardziej tylko ja to muszę kanapki na drogę wziąć na spotkanie z wami
Ja też się naczytałam o cukrzycy w ciąży i bardzo mi ulżyło, że mnie to nie dotyczy. Na wszelki wypadek merci i maczki wyjadłam przed badaniem. Tylko wczoraj się zaczęłam zastanawiać czy nie zrobiłam badania za wcześnie bo niby to 24tc ale skończony 23 i 2dni[/QUOTE]

hahaha to weź prowiant
Jeśli lekarz zalecił Ci badanie, to chyba nie jest za wcześnie. Grunt, że wyniki ok.

06.09.2014
Stary 2015-02-06, 09:52   #2236
Princesika
Zakorzenienie

A my dziś zaczynamy 23 tydzień
Stary 2015-02-06, 09:54   #2237
rybkaa90
Zakorzenienie

My chyba weźmiemy granatowy albo szary. Brązowe mi się podobają, ale u kogoś. Sama raczej nie chciałabym.

06.09.2014
Stary 2015-02-06, 09:57   #2238
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
A my dziś zaczynamy 23 tydzień

a ja dzisiaj kończę 23

Cytat:
My chyba weźmiemy granatowy albo szary. Brązowe mi się podobają, ale u kogoś. Sama raczej nie chciałabym.

my na pewno szary
Stary 2015-02-06, 09:58   #2239
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość

Tylko że mi się upieraĺ że mam krótką z natury, a tu wczoraj odebrałam wypis i jak byk napisali dlugość szyjki: 3,27 cm Jak moja jest krótka to w takim razie nie wiem ile ma długa
moja ma 4cm i mówią że to "przyzwoita"
gdzie mieszkasz że otwierają nową Ikee?

My do Ikei mamy dość daleko więc zawsze jak już jesteśmy to zbierają nam się wielkie zakupy. Teraz będziemy za miesiąc i już się nie mogę doczekać aż zjem klopsiki i kupię sobie to wino bezalko. No i dla bobasa trzeba będzie zrobić zakupy bo następny raz będziemy dopiero po porodzie. Zastanawiam się czy kupić tą wanienkę bo mi się podoba ale wydaje mi się mała i nie wiem czy potem nie trzeba będzie dokupować większej. Dla synka mieliśmy od początku taką duużą i służyła mu dłuuugo.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 09:59   #2240
201710041131
Konto usunięte

Ja jakbym nie wzięła czarnego ani białego a tylko takich szukałam to ewentualnie pomyślałabym o szarym, to też w sumie elegancki kolor. Innych nie brałabym pod uwagę
Stary 2015-02-06, 10:00   #2241
rybkaa90
Zakorzenienie

W sumie jest tyle kolorów, ale jakoś ciężko się zdecydować.
Czerwony, bordo, wszystkie róże i purpury odpadają. Zielony i niebieski raczej też, ale nie mówię nie. Nie chciałabym czarnego i bardzo jasnego, bo więcej czasu pewnie spędziłabym na praniu niż na spacerach.

06.09.2014
Stary 2015-02-06, 10:04   #2242
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

witam sie w 22 tygodniu

u mnie dzisiaj też ogórkowa, ale na śniadanie

a wiecie co, gdybym ja miała wybrać wózek dla siebie, to nie mam pojęcia co to byłby za kolor mój Tż nie zgodziłby się na czarny, albo szary, bo on nie lubi ponurych kolorów. Dostaniemy wózek zielony. Całe szczęście, że to jednolity kolor, a nie jakieś mazaje
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 10:04   #2243
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Marei, pani na ginekologii i położnictwie mówiła, że mogą zostać już w tym rozmiarze większym na stałe tak samo jak szersze biodra ponieważ rozluźniają się więzadła za sprawą jakichś hormonów. Ze stóp się cieszę, bo mam połówki, ale z bioder niekoniecznie bo i bez ciąży mam prawie metr w biodrach

Groszkolino, zaraz wyślę Ci zdjęcie spacerówki (pamiętałam)
Ooo no i mamy opinię Dziękuję
Metr masz? mi się wydaje, że ty taka szczuplutka. widocznie masz sexy pupe jak j.lo
Cytat:
Trochę się postarałaś z tą różnicą wieku
Cytat:
ja niemal w każdym snie jestem świadoma ciaży i to od poczatku
Ja też, ale uciekając przed kryminalistami i tak robię akrobacje, jakbym bez brzucha była

Uciekam z wizażu, bo kot mi już trzecią zabawkę na kolana przyniósł
Stary 2015-02-06, 10:05   #2244
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie jestem zwolennikiem czarnych wózków. Uważam, że jest tyle kolorów, że spokojnie można coś wybrać. Ogólnie ja uwielbiam kolory ale widzę na mieście coraz więcej osób wybiera czarny. Pamiętaj, że Tobie ma się podobać
Ja nie lubię kolorowych wózków Dla mnie kolor musi być praktyczny, to się brudzi, na pewno nie brałam bym jakichś beżowych, kremowych Czerwonych i niebieskich nie lubię.
Chciałam stonowany, szary - ale xlanderów nie ma szarych. lub granat. No ale padło na czarny

Lena
Stary 2015-02-06, 10:05   #2245
myboyismine
Zakorzenienie

ja ostatnio spotykam najwiecej czarnych, różowych i czerwonych ale spotkałam też rownocześnie 2 panie z czarno-fioletowym camarelo i tez było ładny
Stary 2015-02-06, 10:08   #2246
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ooo no i mamy opinię Dziękuję
Metr masz? mi się wydaje, że ty taka szczuplutka. widocznie masz sexy pupe jak j.lo

Trochę się postarałaś z tą różnicą wieku

Ja też, ale uciekając przed kryminalistami i tak robię akrobacje, jakbym bez brzucha była

Uciekam z wizażu, bo kot mi już trzecią zabawkę na kolana przyniósł
Ewidentnie domaga się Twojej uwagi. Też chciałabym kota, tż obiecał że pomyślimy o tym po przeprowadzce.

Cytat:
ja ostatnio spotykam najwiecej czarnych, różowych i czerwonych ale spotkałam też rownocześnie 2 panie z czarno-fioletowym camarelo i tez było ładny
Fajne są te czarno fioletowe Też je często widuję.

06.09.2014
Stary 2015-02-06, 10:09   #2247
201710041131
Konto usunięte

Marei no 98 czy 99 miałam przed ciążą , ja jestem taką typową gruszką, mam masywne nogi, wydatną pupę,w talii dość wąska (tzn. teraz już tak nie) a biust średni. Mam straszny problem ze spodniami, jak już jakies kupię to noszę tak długo aż mi się rozpadną na dupsku
Stary 2015-02-06, 10:13   #2248
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
A ja najwiecej widże chyba niebieskich.. Takei pstrokate. ale tez i fioletowe.
Z tych cadetów jest najwiecej na all czarno fioletowych. Ale mi jakos nie pasi dla chłopaka..

Lena
Stary 2015-02-06, 10:13   #2249
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:

a ja dzisiaj kończę 23

my na pewno szary
My granatowy lub szary. Choć podobają mi się też fioletowe.
Jak ten:
http://emaluch.com/grafika/baby%20de..._alegro2w1.jpg
Stary 2015-02-06, 10:15   #2250
mehja
Zakorzenienie

Ja też chce szary wózek

moja koleżanka wrzuciła ostatnio zdjecie swojego bebetto luca i też jest ładny. wrzucę wam, chyba się nie obrazi

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-02-06 o 10:20
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości