|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
A podpadł, bo mi oznajmił, że idzie z kolegami do baru, a u niego wyjścia zawsze źle się kończą . Wraca o której chce, tel wył, ba jeszcze sobie zażyczył, ze mam go zawieść i po niego przyjechać w nocy z synkiem . Chyba uderzył się gdzieś w głowę i to porządnie.
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do naszych mamusiek, które mają dzieci
Bo tak mówimy o tych ubrankach... W jakim rozmiarze kupować dla takiego noworodka? Gdzieś to kiedyś czytałam, żeby nie szaleć z małymi rozmiarami 56-58 bo dziecko długo tego nie ponosi. Pisali , żeby zacząć od 62 ale to takie duże są Bo jak wpadnę w szał, nakupuje malutkich i będą leżeć nieużywane |
|
|
|
#1563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A TZ to chyba faktycznie jakos myslenia nie uruchomil. Niepowazny czy jak? Masz dziecko w srodku nocy ciagnac,bo On chce zabalowac. Komunikacja miejska chyba jest,albo taxi. A spedzac czas poza domem to tez trzeba umiec(nie jakies wyl.tel- nie rozumiem po co)
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#1564 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć wam
![]() Wy tu już o obiedzie a ja rozmyślam co na śniadanie zjeść Cytat:
Roxana to udanych wczasów i przyjemnej podróży Ja pewnie od jutra znikne na tydzień, bo szacowny małżonek przyjeżdża do domu i mogę nie mieć czasu na wizaż ale dzisiaj jeszcze będę..
|
|
|
|
|
#1565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Moj w 56 chodzil dlugo,bo sie urodzil maly (2370gr, 51cm), wiec plywal w 56 na poczatku. Mialam kilka sztuk pajacy i body. Wez pod uwage,ze kazda potencjalna kupa(a wpierw jest co karmienie) moze byc ta wyplywajaca na plecy ). Takze zeby miec taka ilosc coby bylo w co przebrac. W sierpniu o tyle luz ze szybko schnie. Moj marcowy i spal w body+pajac na poczatku)
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj miałam radę w pracy i byłam padnięta więc Was tylko poczytałam Spałam całą noc bez wstawania i jeszcze jestem niewyspana
|
|
#1567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() witam się z rana humor nadal taki o do tego mama robi w niedziele imieniny i dziś zaczyna prace typu placki bo u nas rodzina duża mam 4 rodzeństwa i każdy ma swoją rodzine wiec trochę nas jest wiec muszę troche jej pomóc a tak mi sie nie chce ;/ ale przebrałam już sobie pościel nastawiłam pranie i myśle co dalej miłego dnia
|
|
#1569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doprowadziłam do porządku swoje stopy, dłonie i brwi ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Odezwij sie pozniej
|
|||
|
|
|
#1570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też czytałam takie rady zanim urodziłam syna i później żałowałam że miałam mało rozmiaru 56. Młody jak się urodZił miał 57 cm a dobry miesiąc się mieścił w 56 cm. Każde większe ulanie czy tak jak Mravka pisze kupa po plecy, musisz dziecia przebrać. Także ja zamiast 5 szt. Body bo tak przeważnie radzą, doradzala bym 8 - 10 np.
|
|
#1571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez sie jednak przydały te ciuszki na 56 ![]() Co chwile albo sie udało, albo jakas kupa
|
|
#1573 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdanie też lepiej jest mieć wiecej tych ciuszków ja miałam od rozmiaru 50 bo wiedziała wcześniej że Zuzia urodzi się malutka ale spokojnie mogła bym ubrać w te ciuszki trojaczki
taki miała szał zakupowy a do tego dużo dostałam
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez sie zastanawiam ile tego musze kupic, w jakim rozmiarze itd ![]() Nie mam zielonego pojecia...
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-06 o 11:06 Powód: Blad |
|
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z tego co piszą dziewczyny to oszukali mnie w tych artykułach z tym rozmiarem 62
|
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wez tez pod uwage ze maluszki urodza sie latem wiec przede wszystkim body,ew,kaftanik i polspiochy poza tym przyjedzie ktos odwiedzic tescie,rodzice,da cos od siebie ..ja niektorych rzeczy nie zdazylam zalozyc lub zaledwie raz to nie mialy sie kiedy zniszczyc wiecejs ie kupuje juz w rozmiarze 62/68, 72 czy 86..bo potem Ci rodzina da na swieta i na roczek a potem polowa zapomni ze masz dziecko..takie sa fakty ![]() zazwyczaj w co drugiej gazecie o dzieciach jest o wyparwce po 5-6 sztuk wszystkiego tj 6-8body,dlugi rekaw ze4 ,kaftaniki,4pajace,polspi ochy,spiochy.. itd fiona27 a to on nie wie ze jestes w ciazy i nie można narazac Cie na taki stres? zebys jechała po niego w srodku nocy?nie moga wziac sobie jakiegos niepijacego kolegi ktorych ich poodwozi,halo pora dorosnac bo 2 dzieci to juz nie przelewki ,ale ja brutalna jestem,wiem.. ![]() a ja wlasnie zjadlam bułe z wedlinką o dziwo,ogorkiem i pomidorkiem , bo juz glodna byłam
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-02-06 o 11:31 |
|
|
|
|
#1578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby tak ale ja sobie nie wyobrażam mieć 5-6 sztuk bodziakow "na juz", to nie sa ciuchy, ktore wsadzisz do pralki z ciuchami innych domowników i masz gotowe. A włączać pralkę z 2 ciuszkami dla niemowlaka to Cie wyjdzie więcej na ta wodę. Piorąc ręcznie tez. Ja raczej ciuszków nie otrzymywałam od innych - bardziej jakies pampersy, grzechotki itd. (Ale tez prosiłam o nie kupowanie ciuszków - mam swój gust i nawet jak ktoś cos kupił to pozniej tego raczej nie używałam no chyba ze ciuchy, ktore mi babcia przywoziła z wczasów we Włoszech Kolejna kwestia to taka, ze tak na prawde fajne ciuszki, ktore nie sa zniszczone w fajnej cenie tez pozniej mozna sprzedać (wiadomo, ze sie nam 100% nie zwróci ale zawsze cos). W sumie to każdej indywidualna sprawa, trzeba przeanalizować wszystkie za i przeciw. Ja osobiście kupie więcej niż 5 bodziakow i śpiochów. A znając mnie to zas dziecko odkupię i taka prawda ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Fiona ja juz tu kiedys pisałam o moim stosunku do takich rzeczy. Nigdy nie jechałam po mojego TŻ bo sobie wypił i nie wyobrażam sobie tego szczególnie teraz - zwłaszcza, z jednym dzieckiem "na śpiocha" a drugim w brzuszku. Nie pogniewaj sie ale ja bym takiemu to chyba w łeb strzeliła jakby mi takie akcje robił. Wyłączyć telefon?! A przepraszam - dlaczego ?! Jestes w ciazy, nie daj Boże cos sie zle poczujesz - albo nawet - masz dziecko w domu... Ja tam w sumie mam całkowicie inne podejście do takich kwestii bo mój TŻ to raczej jak juz chce "poimprezować" to jakas domówka czy wyjście ale przeważnie wspólne
|
|
#1579 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się witam u mnie koniec 11 tygodnia juz prawie . My już w domu jesteśmy wróciliśmy przed 11. Miał być zabieg przed 7 ale był o 8 . O 9 już po wszystkim było młody ja się dobrze boli go i swędzi do poniedziałku mamy go pilnować żeby nie zdjął opatrunku. Nie kąpać tulko obcować. Zobaczymy jak to będzie w pon na kontrolę
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym praniem to masz faktycznie racje Z kilkoma ciuszkami to nie oplaca sie puszczac pralki . Czyli wiecej potrzebujemy ![]() Kiedy wyjezdzacie??? ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ciuszki dziecka zawsze prałam osobno niż nasze do 3r.z.
|
|
#1583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ by na te pranie nie zarobił Jutro nad ranem ... Juz widze te 700km jazdy, jak mi po 15 minutach w aucie robi sie mega niedobrze ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
To super, odpoczywajcie teraz sobie razem ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
No wlasnie... A wyobraź sobie mieć 5 bodziakow tylko... Jak to prac ? Ręcznie ? Dwie sztuki w pralce ? Ja tam wole więcej kupic ciuszków niż tyle samo na pralkę wydać
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnej podróży życzę w razie jakbyśmy się dziś już tu nie złapały ![]() Dasz radę |
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Łeee.... tylko 5 stron... rozleniwiły się Księżniczki
![]() Ale głupawka widzę na całego, za to fajnie i szybko się Was czyta ![]() Niespodziewajka, jak wszystko, ryby, owoce morza, homary i inne kraby, nawet wodorosty w sushi zeżrę ![]() Nie zabijaj, kto alimenty zapłaci ![]() Sugar, to w sumie niegłupio, mniej potem do noszenia i do wypełniania na ostatnią chwilę beatrix fajna paczuszka ![]() Mirabelka, gratuluję wizyty Spory już ten Twój Maluch Springtime kciuki były cały czas ![]() asienka, super CalineczkaO fajnie, że genetyczne ok Isabelle fiona, bosz.... faceci są jednak z innej planety ![]() dd1dd zależy jaki się maluch urodzi Jak się okaże, że mały, to chwilę ponosi, ale jak średnio-większy, to już nie bardzo. Poza tym lepiej Maluchowi w lekko za dużym niż za małym. Mi Jaśko 56 praktycznie nie nosił (urodził się 57 cm), za to 62 całkiem długo.A w ogóle te pierwsze ciuszki jeśli masz od kogo najlepiej pożyczyć - kupa i mleko spierają się dobrze, a że Maluch raczej mało ruchliwy, to ciuszki praktycznie się nie niszczą. Ja zaczęłam inwestycje od 62 ![]() Dobra, zbieram się po Młodego do żłoba. Dzisiaj bal przebierańców w temacie okołobajkowym, wiec robi za smoka ![]() Mam nadzieję, że po powrocie mi padnie, bo czuję się fatalnie i mam wrażenie, że płuca zaraz wypluje... a to tylko jakiś francowaty wirus |
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dobrze jakby jej w ogóle nie miał . Hehe no on I odpoczywać haha on już biega rozdania i w ogóle a ja muszę się za obiad brac zaraz
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje Nooo... Ale czy sie nie złapiemy tutaj juz dzisiaj ? Ja tylko lece na obiadek jedna poza domem i potem cos muszę ogarnac mieszkanie jeszcze a tak to jestem gotowa ![]() Junior dzis pojdzie o 18 spac bo wstac bedzie musiał o 4 (w sensie ze sie sam obudzi i juz nie zaśnie w aucie) wiec bede miała wieczor dla siebie
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Tez się ciesze . Oby się szybko zagoilo.
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz czuję się lepiej, nie muszę pół dnia leżeć Tfu tfu! Żeby nie zapeszyć ![]() Mój mąż dziś w domu także pozałatwiamy trochę spraw razem na mieście, potem jakiś obiadek , zakupy i takie tam ![]() No chyba, że wieczorkiem będziesz to się złapiemy pewnie Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-06 o 12:03 Powód: Blad |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

: Jak to jest? Ja jestem zielona w temacie i rady bardzo mi się przydadzą