Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-06, 11:17   #2281
201710041131
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Szuu, jakims Spyhunterem teraz skanuje kompa, moze pomoze
Trzymam kciuki!
Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Właśnie za dodatki do tych wózków można by kupić jeszcze jeden dobrej klasy wózek, ceny mają kosmiczne np. winter kit do stokka ponad 1100 zł trzeba szukać fajnych odpowiedników w nie porównywalnych kwotach
Noo winter kit do Mimy tak samo, tzn. zależy który, bo mają dwa rodzaje ale 800-1100 zł sobie życzą... Tak samo parasolkę kupię jakąś zwykłą a nie tą Mimową, nie będę płaciła za logo Z dodatków mam tylko trzymadełko na kubeczek (jak to mój Tż mówi na kawunię ze Starbunia ) i folię przeciwdeszczową. Ale jeśli dziecko okaże się dziewczynką to kusi mnie fuksjowa wkładka do spacerówki Ale wszyscy mówią, że będzie chłopak to chyba będzie

EDIT: W sumie to Tż nakręcił się na wkładkę Flair-black&white odkąd zobaczył u Wendzikowskiej na Insta
http://instagram.com/p/x92KudTNIJ/?modal=true

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-02-06 o 11:22
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 11:23   #2282
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Nie nieee czerwonego bym nie brała. Czekam na fotę jakiejś małej obcierki na stelażu ale na normalnych fotach też widać, także lajt, mozna zamalować lakierem do paznokci jak to pani powiedziała

Ejjj!! ja tez mam czarny płaszcz. i kurtkę na wiosnę!

Co do kota.. jak Blanka sie bawi to kot jej nie wchodzi w droge, chyba ze bawi się wózkiem dla lalki to włazi w ten koszyk
Ale do sypialni bede musiała zamykać drzwi jak małe będzie.. Bo on nam się tak wtula że prawie że na twarzy lezy ja i BLanka go zwalamy ale Tz tak śpi, z kotem na twarzy
no i też włazi na blaty ostatnio do lodówki wskoczył.. i ciągle wskakuje do wanny
u nas też do tego koszyka włazi a nawet kiedyś tam zasnął
Mój się też pcha strasznie do wody jak młoda się kąpie, on też chce czy co ?

He he nieźle to musi wyglądać

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
No nie wiem właśnie..jakoś tak...to takie cudowne, bliźnięta

Nie płacisz za te dodatkowe akcesoria, wszystko jest w cenie. Wiem, że od marca Husky będzie rozkompletowany i wszystkie dodatkowe akcesoria płatne.

No,to do roboty!pisz pisz

Lubię to

Super

Jeśli chciałabyś wózek baby design dotty to warto napisać do przedstawiciela tej firmy, może jakiś wózek wyczaruje

Ja też!i zazwyczaj bardzo mocno bronię mego brzuszka!

Hejka!
A my...my wczoraj kupiliśmy wózek Zadzwonił do mnie przedstawiciel firmy Baby Design, że właśnie dowieźli jeden, jedyny wózek Dotty w kolorze szaro-miętowym do sklepu na drugim końcu Warszawy, wózek w moim wymarzonym kolorze! wózka nie widzieliśmy na żywo...ale jest to ostatnia sztuka, nie wiadomo kiedy będą następne, a że uparliśmy się na ten, to mamy cena 1500 zł więc też jakaś nie wygórowana.
Teraz tak myślę, że może kolor trochę za dziewczęcy?ale nic no, jest już i trzeba go przyjąć póki co grzecznie czeka w kartonie na swój debiut.
super, że udało się z tym wozkiem widzisz, niepotrzebnie się martwiłaś na zapas, że jest niedostępny

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 11:26   #2283
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Woowww szaromietowy i wcale nie jest dziewczęcy
Będę się tego trzymać!
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

super, że udało się z tym wozkiem widzisz, niepotrzebnie się martwiłaś na zapas, że jest niedostępny
Chyba mam więcej szczęścia niż rozumu
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 11:27   #2284
Selis
Zadomowienie

Cytat:
U mnie były najpierw rybki, jak byłam malutka. i żółw a babcia miała papugi. Potem u nas był kot, przyniosłam od sąsiadów. Potem przeprowadziliśmy się do bloku, a kot wychował się w domu i ciężko mu było w bloku i poszedł na wieś. po roku wzieliśmy pieska, była z nami 7 lat i musieliśmy uśpić, po 2 miechach wzieliśmy drugiego psiaka. u nas jako my i tż wzieliśmy jesienią tamtą pieska, a tą jesienią Tz przyniósł kotka

hahaha nooooo.. nie byłam w krakowie
No to ciekawe co dzisiaj w nocy robiłaś?!
Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
chyba to juz uzaleznienie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A żebyś wiedziała
Cytat:
No nie wiem właśnie..jakoś tak...to takie cudowne, bliźnięta

Nie płacisz za te dodatkowe akcesoria, wszystko jest w cenie. Wiem, że od marca Husky będzie rozkompletowany i wszystkie dodatkowe akcesoria płatne.

No,to do roboty!pisz pisz

Lubię to

Super

Jeśli chciałabyś wózek baby design dotty to warto napisać do przedstawiciela tej firmy, może jakiś wózek wyczaruje

Ja też!i zazwyczaj bardzo mocno bronię mego brzuszka!

Hejka!
A my...my wczoraj kupiliśmy wózek Zadzwonił do mnie przedstawiciel firmy Baby Design, że właśnie dowieźli jeden, jedyny wózek Dotty w kolorze szaro-miętowym do sklepu na drugim końcu Warszawy, wózek w moim wymarzonym kolorze! wózka nie widzieliśmy na żywo...ale jest to ostatnia sztuka, nie wiadomo kiedy będą następne, a że uparliśmy się na ten, to mamy cena 1500 zł więc też jakaś nie wygórowana.
Teraz tak myślę, że może kolor trochę za dziewczęcy?ale nic no, jest już i trzeba go przyjąć póki co grzecznie czeka w kartonie na swój debiut.
To zazdraszczam wozu w takim razie, na pewno będziesz się wyróżniać z tłumy i każdy będzie się za nim oglądał a kolor wydaje mi się bardzo uniwersalny jak juz będziesz go miała w swoim posiadaniu to napisz coś o nim, to też może pomęczę jakiegoś przedstawiciela o ten wózek

szuuu
bardzo fajna ta wkładka, ale ciekawe czy TŻ się nakręcił na wkładkę czy na kota bo ja jedno i drugie bym chciała

kończę z wizażowym uzależnieniem...idę pozmywać...

Edytowane przez Selis
Czas edycji: 2015-02-06 o 11:32
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 11:29   #2285
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki!

Noo winter kit do Mimy tak samo, tzn. zależy który, bo mają dwa rodzaje ale 800-1100 zł sobie życzą... Tak samo parasolkę kupię jakąś zwykłą a nie tą Mimową, nie będę płaciła za logo Z dodatków mam tylko trzymadełko na kubeczek (jak to mój Tż mówi na kawunię ze Starbunia ) i folię przeciwdeszczową. Ale jeśli dziecko okaże się dziewczynką to kusi mnie fuksjowa wkładka do spacerówki Ale wszyscy mówią, że będzie chłopak to chyba będzie

EDIT: W sumie to Tż nakręcił się na wkładkę Flair-black&white odkąd zobaczył u Wendzikowskiej na Insta
http://instagram.com/p/x92KudTNIJ/?modal=true
A do czego jest ta wkładka ?

Cytat:
u nas też do tego koszyka włazi a nawet kiedyś tam zasnął
Mój się też pcha strasznie do wody jak młoda się kąpie, on też chce czy co ?

He he nieźle to musi wyglądać

Ja własnie nie wiem, jak ja idę sie na wieczór kąpać to kot idzie ze mną, wieczorem nie odstępuje mnie na krok bo chce spać i wie ze ja tez już zmierzam

No co do spania z kotem na twarzy.. kiedyś chyba zrobię zdjecie.. Tż chrapie, a kot zwinięty w kulkę mruczy i patrzy takim wzrokiem na mnie 'i co k***wa'

Cytat:
No to ciekawe co dzisiaj w nocy robiłaś?!

A żebyś wiedziała

To zazdraszczam wozu w takim razie, na pewno będziesz się wyróżniać z tłumy i każdy będzie się za nim oglądał a kolor wydaje mi się bardzo uniwersalny jak juz będziesz go miała w swoim posiadaniu to napisz coś o nim, to też może pomęczę jakiegoś przedstawiciela o ten wózek

hahahaha

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 11:31   #2286
gabisun
Zakorzenienie

A w ogóle to te hormony w ciąży to są goopie jakieś
Wczoraj przyszła kolejna paczka, a w niej m.in smoczusie dla małego no i pokazałam je tż jakby to było nie wiadomo co i się ze wzruszenia rozpłakałam

Stary 2015-02-06, 11:33   #2287
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nieee czerwonego bym nie brała. Czekam na fotę jakiejś małej obcierki na stelażu ale na normalnych fotach też widać, także lajt, mozna zamalować lakierem do paznokci jak to pani powiedziała

Ejjj!! ja tez mam czarny płaszcz. i kurtkę na wiosnę!

Co do kota.. jak Blanka sie bawi to kot jej nie wchodzi w droge, chyba ze bawi się wózkiem dla lalki to włazi w ten koszyk
Ale do sypialni bede musiała zamykać drzwi jak małe będzie.. Bo on nam się tak wtula że prawie że na twarzy lezy ja i BLanka go zwalamy ale Tz tak śpi, z kotem na twarzy
no i też włazi na blaty ostatnio do lodówki wskoczył.. i ciągle wskakuje do wanny

Moja starsza kotka włazi do wanny jak chce zasygnalizować że nie ma wody w miseczce albo ta którą ma jakoś jej nie odpowiada i trzeba wymienić
A obie łażą po blatach i po stole, wszędzie, rozpuszczone moje koty jak dziadowskie bicze

Marta - za wózek

Do mnie dziś przyjechał kocyk, na drugi w zestawie z rożkiem i ręczniczkiem czekam i trzeci odbieram osobiście W kocyki Julinek obkupiony

Zrobiłam też przegląd jego garderoby bo mi się wydawało że mogę już skończyć z kupowaniem ciuszków a tu dupa, bo jeszcze trochę muszę pokupować

Gabi - za ładne wyniki krzywej...

O matko!!! A ja jutro idę na krzywą! Nie kcem

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Wczoraj przyszła kolejna paczka, a w niej m.in smoczusie dla małego no i pokazałam je tż jakby to było nie wiadomo co i się ze wzruszenia rozpłakałam
Ja tak mam jak odbieram jakieś ciuszki i wyobrażam sobie że już niedługo będzie sobie w nich leżał mój synek

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 11:33   #2288
rybkaa90
Zakorzenienie

Ale ma słodkiego kota
I baby shower!

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-02-06 o 11:35
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 11:34   #2289
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

Ja własnie nie wiem, jak ja idę sie na wieczór kąpać to kot idzie ze mną, wieczorem nie odstępuje mnie na krok bo chce spać i wie ze ja tez już zmierzam

No co do spania z kotem na twarzy.. kiedyś chyba zrobię zdjecie.. Tż chrapie, a kot zwinięty w kulkę mruczy i patrzy takim wzrokiem na mnie 'i co k***wa'

hahahaha
koty mają te swoje spojrzenia

Stary 2015-02-06, 11:36   #2290
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wczoraj nakrzyczałam na Tża bo.... zrobił za rzadki budyń

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość

Moja starsza kotka włazi do wanny jak chce zasygnalizować że nie ma wody w miseczce albo ta którą ma jakoś jej nie odpowiada i trzeba wymienić
A obie łażą po blatach i po stole, wszędzie, rozpuszczone moje koty jak dziadowskie bicze

Marta - za wózek

Do mnie dziś przyjechał kocyk, na drugi w zestawie z rożkiem i ręczniczkiem czekam i trzeci odbieram osobiście W kocyki Julinek obkupiony

Zrobiłam też przegląd jego garderoby bo mi się wydawało że mogę już skończyć z kupowaniem ciuszków a tu dupa, bo jeszcze trochę muszę pokupować

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Ja tak mam jak odbieram jakieś ciuszki i wyobrażam sobie że już niedługo będzie sobie w nich leżał mój synek
Hmmm to moja by non stop domagała się innej wody

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
koty mają te swoje spojrzenia
haha o taaaakkk
Blanka robiła ostatnio sesję kotce.. i na jednym ma spojrzenie takie ironiczne 'zrób jeszcze jedną fotę a wstanę'

Lena
Stary 2015-02-06, 11:37   #2291
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

Marta - za wózek

no mnie też te ciuszki tak rozczulają i łażę potem taka rozmemłana
Kciuki za krzywą! będziesz mieć już głowy

Stary 2015-02-06, 11:37   #2292
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

wróciliśmy od notariusza i mamy działke! jesteśmy właścicielami dzień pełen wrażeń

a teraz oczywiście coś bym zjadła....
gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dawno Was nie czytałam, mama mnie odwiedziła juto ide do lekarza na połówkowe i mam nadzieje, ze dowiem sie co siedzi w moim brzuchu trzymajcie kciuki
trzymamy trzymamy

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Chcę
U mnie jak rzucają ciuchy i pościel to są takie akcje, że szkoda gadać. A baby to ściągają spodnie i mierzą ciuchy na gołe dupiska. Jakby nie można kupić, pójść do domu, spokojnie przymierzyć i oddać jak nie pasi?
nigdy tego nie zrozumiem...

Cytat:

Dziewczyny, mam taką posuchę na twarzy, że szok! Najgorsze jest to, że większość kremów mnie zapycha. Jedyny, który mi pasował z AA został wycofany. Teraz używam Białego Jelenia, jest ok, ale trochę nie daje rady w zimę i mam wysuszoną twarz. Możecie mi coś polecić?
ja uzywam od lat do twarzy kremu ochronnego bambino dla dzieci jedyny krem, ktory mnie nie uczula. tylko on jest dosc tlusty.

Cytat:
Właśnie był kurier i przywiózł mi prezent walentynkowy od Tżta

jest swietna! a ona jest ciazowa tzn z miejscem na bebzol?

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi czy gin na kazdej wizycie was bada, sprawdza szyjkę itp? Bo ja miałam badanie tylko na pierwszej wizycie no i jednocześnie pobierał cytologię więc wyjścia nie było. W poprzedniej ciąży też nie byłam w ogóle badana (a zawsze sie tak namęczyłam z depilacją ), nie pamiętam jak było przy końcówce już... Bynajmniej nie pamiętam żadnego badania.
mnie bada za kazdym razem

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam co napisaliście bo spieszę się do pracy tylko zdaje relacje. u nas Zosia pozostała Zosia waży 316 g. wszystko ma na miejscu i wszystko działa sprawnie Hanna lekko zawiedziona wizyta chyba inaczej to sobie wyobrażała zresztą Zośka cały czas leżała plecami i tyłkiem, buzię widać było tylko raz ale i tak przyslonieta rączka. Termin porodu potwierdzony 28.06. Spadam do pracy pa
super, gratulacje!

...a ja czytam dalej...
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 11:44   #2293
Princesika
Zakorzenienie

Marta, chodzilo mi o to, ze placisz za niego te 200 zl wiecej niz za inne bo sa dodatkowe akcesoria. W sensie taki gratis za doplata
Stary 2015-02-06, 11:47   #2294
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Ano goopie. Już mi przeszedł mój wisielczy humor sprzed dwóch dni. Tż wrócił z pracy z kwiatkiem. Ogólnie to chyba ja po prostu musiałam się czegoś przyczepić we wtorek a on w środę na wszelki wypadek przepraszał, chociaż chyba nie do końca wie za co. Udany egzeplarz mi się trafił, bo jak by on jeszcze strzelił focha to była by masakra w domu
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 12:01   #2295
Marei
Zakorzenienie

Lubię wszystkie zwierzęta oprócz pająków. Wychowałam się z psami i kotami, jakiś czas miałam papugi, ale byłam uczulona i królika, który był kochanym pieszczochem. Psy są niesamowicie wierne, cudowne. Ale koty też mają coś, ten jest akurat jak pies. Przynosi zabawki, śpi z nami, chodzi za mną krok w krok po domu.

Country a moj tz jest bardziej obrażalski niż ja... strzela focha a jak pytam czy jest obrażony, to nie. Ale focha widać na kilometr
Stary 2015-02-06, 12:07   #2296
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wczoraj nakrzyczałam na Tża bo.... zrobił za rzadki budyń

Hmmm to moja by non stop domagała się innej wody

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

haha o taaaakkk
Blanka robiła ostatnio sesję kotce.. i na jednym ma spojrzenie takie ironiczne 'zrób jeszcze jedną fotę a wstanę'

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Ano goopie. Już mi przeszedł mój wisielczy humor sprzed dwóch dni. Tż wrócił z pracy z kwiatkiem. Ogólnie to chyba ja po prostu musiałam się czegoś przyczepić we wtorek a on w środę na wszelki wypadek przepraszał, chociaż chyba nie do końca wie za co. Udany egzeplarz mi się trafił, bo jak by on jeszcze strzelił focha to była by masakra w domu
to dobrze, że taki wyrozumiały ja mojego od razu uprzedzam, żeby brał poprawkę na moje zachowanie teraz, ale mam wrażenie, że i tak czasami już nie ogarnia

Któraś pisała ostatnio o kremie tołpy...i jak zobaczyłam je w biedrze to od razu wzięłam, faktycznie są fajne, bez żadnego syfu, a teraz ciężko znaleźć taki krem.

Stary 2015-02-06, 12:11   #2297
201710041131
Konto usunięte

Cytat:

szuuu
bardzo fajna ta wkładka, ale ciekawe czy TŻ się nakręcił na wkładkę czy na kota bo ja jedno i drugie bym chciała

kończę z wizażowym uzależnieniem...idę pozmywać...
Na wkładkę chyba bardziej

Cytat:

Tzn. to jest takie miękkie siedzisko do spacerówki i wszystkie wózki już je mają, ale one są wymienne i można szaleć (można kupić całe zestawy kolorystyczne jak tu http://s20.postimg.org/a6wlnsmfx/ognisty_karmazyn.jpg albo samą wkładkę tą z szelkami jak tu http://www.marko-baby.pl/zdjecia/wm_7188_11702_01.jpg, ale nie wiem ile kosztuje sama wkładka a nie chce mi się dzwonić jak jeszcze płci nie znam
Ja mam wkładkę stone white więc pasuje do wszystkiego, ale moja próżność ciążowa podpowiada żeby jeszcze zaszaleć może z kolorem, albo właśnie z paseczkami

Cytat:
Ojejj to słodkie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

jest swietna! a ona jest ciazowa tzn z miejscem na bebzol?
Niee, zwykła, ale wzięłam rozmiar większą (jeszcze mam miejsce ale czuję, że dłużej jak do siódmego mca nie pochodzę ) Wtedy wezmę Lkę a co mi tam
Stary 2015-02-06, 12:13   #2298
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Mamuśki-czy po ciąży urosły Wam stopy?! Bo od jakiegoś czasu łapię gdzieś takie informacje, że stopy rosną nawet o rozmiar

Dzień dobry, btw.

Od wczoraj mam jakąś dziwną wysypkę na dekolcie i trochę na buzi:/ Nie wiem od czego
Nie jeszcze tego by brakowało ja mam teraz 41

Cytat:
W sumie jest tyle kolorów, ale jakoś ciężko się zdecydować.
Czerwony, bordo, wszystkie róże i purpury odpadają. Zielony i niebieski raczej też, ale nie mówię nie. Nie chciałabym czarnego i bardzo jasnego, bo więcej czasu pewnie spędziłabym na praniu niż na spacerach.
wiele też zależy od rodzaju materiału

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

moja koleżanka wrzuciła ostatnio zdjecie swojego bebetto luca i też jest ładny. wrzucę wam, chyba się nie obrazi

super za fioletem nie przepadam ale ten wygląda ładnie

Cytat:
Myślę, że to właśnie dużo zależy w podejściu do zwierząt od tego czy są zwierzęta w domu. U mnie zawsze były koty, ale psa mieliśmy dopiero jak skończyłam 8 lat. Do tych 8 lat panicznie bałam się psów, bo po prostu nie miałam z nimi kontaktu. Dlatego w przysżłości chcemy przygarnąć jakieś zwierzaki, tak aby Młody uczył się szacunku do zwierząt i zwyczajnie nie bał się ich.
ja jak byłam mała miałam tylko małe sierściuchy...świnki morskie, chomiki....ojciec się nigdy nie zgadzał na nic innego. Teraz mamy psa i rybki ale rybek to nie liczę

Cytat:

hahaha nooooo.. nie byłam w krakowie

ja też

Cytat:

Hejka!

helloł

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Lubię wszystkie zwierzęta oprócz pająków. Wychowałam się z psami i kotami, jakiś czas miałam papugi, ale byłam uczulona i królika, który był kochanym pieszczochem. Psy są niesamowicie wierne, cudowne. Ale koty też mają coś, ten jest akurat jak pies. Przynosi zabawki, śpi z nami, chodzi za mną krok w krok po domu.

Country a moj tz jest bardziej obrażalski niż ja... strzela focha a jak pytam czy jest obrażony, to nie. Ale focha widać na kilometr

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 12:13   #2299
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny iii na 80 % będzie mała Mia
Ma 26 cm od głowy do pupy, ale niestety nie wiem ile waży z wrażenia zapomniałam rozwija się prawidłowo i ze mną też wszystko dobrze, za 3 tyg następna wizyta i czeka mnie picie glukozy
Mąż jak usłyszał, że dziewczynka prawie się popłakał hahaha :d: wszyscy do nas mówili , że będzie chłopak bo ładnie wyglądam , a tu niespodzianka
super! gratulacje!

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
z wózkami to w ogóle jest jakiś sajgon.... jak tak czytam czasem opinie to bardzo dużo jest właśnie bardzo skrajnych opinii. ja nadal nie mogę się zdecydować ale my to używkę na 100 % kupujemy bo nie widzę sensu inwestowania w wózek którego nie używa się jakoś specjalnie długo
my tez na 100%uzywke wezmiemy.. tylko najpierw chce isc nowe pomacac zeby wiedziec co wybrac.. po polowkowym idziemy.

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
mehja - ja wyniki z HIV miałam normalnie następnego dnia
ja tez

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
My też na Grey idziemy w walentynki Potem licze, że TŻ szarpnie sie na jakies dobre jedzonko :P
oj... to tylko mi sie Grey nie podoba? tzn film pewnie obejrze, z ciekawosci (ale raczej nie w kinie, szkoda mi na niego kasy), ale ksiazke przeczytalam (tylko pierwszy tom) nie dowierzajac, ze taka, za przeproszeniem , chala tak wszystkim sie podoba... bez obrazy oczywiscie, gusta sa rozne!
historia jest nawet, nawet, chociaz mega przewidywalna ale jest beznadziejnie napisana jak dla mnie. czytalam po wlosku i myslac, ze to moze wina tlumacza, przeczytalam tez kilka stron po polsku.. no i to nie wina tlumacza, tylko autora (autorki? nie pamietam czy to chlop czy baba). a zreszta z saga "Zmierzch"mialam dokladnie to samo (z ksiazka bo filmy widzialam wszystkie).
ale ja ogolnie duzo czytam wiec moze wybredny snob jestem hehe

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

sporo Mój mąż ani jednego nie zje. Nie znosi takiego żarcia. Tylko frytki zje.
ja tez, z maca tylko lody

Cytat:
Zleję Wam dupska!!! Od rana się zbieram żeby coś napisać i nie mogę! Co nadrobię to już kolejna strona nasiekana!
NO WLASNIE!!!! co za grafomanskie matki!!!!! pisza i pisza!!! od dwoch godzin staram sie nadrobic!!!!!
Stary 2015-02-06, 12:14   #2300
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Tzn. to jest takie miękkie siedzisko do spacerówki i wszystkie wózki już je mają, ale one są wymienne i można szaleć (można kupić całe zestawy kolorystyczne jak tu http://s20.postimg.org/a6wlnsmfx/ognisty_karmazyn.jpg albo samą wkładkę tą z szelkami jak tu http://www.marko-baby.pl/zdjecia/wm_7188_11702_01.jpg, ale nie wiem ile kosztuje sama wkładka a nie chce mi się dzwonić jak jeszcze płci nie znam
Ja mam wkładkę stone white więc pasuje do wszystkiego, ale moja próżność ciążowa podpowiada żeby jeszcze zaszaleć może z kolorem, albo właśnie z paseczkami

Ojejj to słodkie

Niee, zwykła, ale wzięłam rozmiar większą (jeszcze mam miejsce ale czuję, że dłużej jak do siódmego mca nie pochodzę ) Wtedy wezmę Lkę a co mi tam

Aaaa to taka wkładka bawełniaaaanaaaa.. to w tym wózku na który się czaje jest szara W swoim poprzednim xlanderze tez miałam szarą

Lena
Stary 2015-02-06, 12:16   #2301
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy ktoras z Was była wczesniej nacinana?
Wcześniej czyli przy wcześniejszym porodzie, czy tak na zapas?
Ja byłam.

Cytat:
Abz bo cały czas zapominam zapytać, jak byłaś w netto to były te grube koce czy tylko te pledy? bo ja się czaiłam na koc i u mnie nie było
Było jedno i drugie.
A te legginsy noszę trzeci dzień (jeny jakie to wygodne jest i kolana się nie wypychają jak w jeansach) i już się kulkują :/ No i te L są olbrzymie jednak, gabi ciebie jeszcze bym do srodka zmieścila

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

dość wcześnie..
Poprzednio powiedział mi w 14tc

Cytat:
Poza tym czemu wszystkie widząc napis "moja mama nie potrzebuje twoich rad" zaraz myślą o teściowych?? Oj niedobre synowe Przecież nasze świekry chcą dobrze One tak z życzliwości Dla naszego dobra

Idę od was, macie na mnie zły wpływ *

*) Jak coś zjem to wrócę
Ja chyba jedyna nie pomyślałam o teściowej Ale sąsiadki, ciotki, jakieś doświadczone znajome, no czasem to już nie wiem jak reagować na "dobre rady".

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Witam się, po połówkowym
Julka pozostała dziewczynką waży 443 g i jest wszystko ok. Jutro jeszcze tylko usg serduszka u specjalisty żeby się upewnić że wszystko ok, chociaż mój gin nie zauważył nic niepokojącego.
Poprosiłam jeszcze o badanie na samolocie bo jeszcze nie miałam i wszystko ok, szyjka długa.

Za miesiąc krzywa cukrowa, gin mnie pocieszył że teraz dają cytrynową wode do glukozy to nie będzie tak źle

Trzymam kciuki za kolejne wizyty
Spadam robić pizze.
No to brawo dla Julki
Z wodą cytrynową? Przecież woda cytrynowa to napój cytrynowy Ja tam biorę ze sobą pół cytryny i tylko z tym wypiję i koniec.

Cytat:
Hej dziewczyny iii na 80 % będzie mała Mia
Ma 26 cm od głowy do pupy, ale niestety nie wiem ile waży z wrażenia zapomniałam rozwija się prawidłowo i ze mną też wszystko dobrze, za 3 tyg następna wizyta i czeka mnie picie glukozy
Mąż jak usłyszał, że dziewczynka prawie się popłakał hahaha :d: wszyscy do nas mówili , że będzie chłopak bo ładnie wyglądam , a tu niespodzianka
Super

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja moja gin od poczatku mi mówi, że ciąża ciąży nie równa i nie powinnam niczego porównywać, bo coś co było ok wtedy niekoniecznie musi być ok teraz (np bóle brzucha)
Sama tez tak mówię Ale nie popadam w jakieś paranoje. Gin jest doświadczonym lekarzem i zapewne wie co robi. I chociaż tez mnie to trochę dziwi jak widzę, ze jednak niemal każda z was jest badana, to nie boję się o swoją ciążę.

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Mamuśki-czy po ciąży urosły Wam stopy?! Bo od jakiegoś czasu łapię gdzieś takie informacje, że stopy rosną nawet o rozmiar

Dzień dobry, btw.

Od wczoraj mam jakąś dziwną wysypkę na dekolcie i trochę na buzi:/ Nie wiem od czego
Stopy chyba się mogą tak "rozejść", napuchnąć, ale żeby urosły? Hmmm. Moje raczej nie urosły, a jakby urosły to musiałabym boso chodzic bo i tak ledwo skali dla mnie starcza :/

Cytat:
Bry dziewczęta

Odebrałam wyniki glukozy i stwierdzam, że ta moja trzustka to jednak pracowita jest na czczo 90 a po 2 godzinach 86
Gabi taki wynik nie jest wskazaniem do powtórki czy coś?

Cytat:
Hejka!
No jak wymarzony i jedyny, to pozostaje tylko się cieszyc

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 12:22   #2302
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Aaaa to taka wkładka bawełniaaaanaaaa.. to w tym wózku na który się czaje jest szara W swoim poprzednim xlanderze tez miałam szarą
No ja mam właśnie taką ni to biel ni to szary, zależy pod jakim kątem spojrzeć, bo ona jest struktury plastra miodu

Jaaaaaaa mam nadzieję, ze dziś poznam płeć Trzymajcie kciuki, żeby dupskiem się nie obróciło!!!!!
Stary 2015-02-06, 12:23   #2303
masija
Zakorzenienie

poldzik nieee, mnie również się nie podoba Grey Zaczęłam czytać ale niestety.. albo stety-nie dałam rady

alkamor
najwyżej będziemy kupowały buty w rozm. 42

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 12:23   #2304
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
No ja mam właśnie taką ni to biel ni to szary, zależy pod jakim kątem spojrzeć, bo ona jest struktury plastra miodu

Jaaaaaaa mam nadzieję, ze dziś poznam płeć Trzymajcie kciuki, żeby dupskiem się nie obróciło!!!!!
Trzymam kciuki żeby siura pokazał

Lena
Stary 2015-02-06, 12:24   #2305
kejtiCe
Zakorzenienie

Nie mogę z tych waszych opowieści o kotach

Mojej siostry kot też wchodził do wanny, a jak leci woda z kranu to ją pije tak prosto ze strumienia, często też śpi w zlewie
A kiedyś nalewałam wodę do kąpieli mojej siostrzenicy i kot stał na wannie i przyglądał się tej wodzie, ona tak lekko falowała i powoli sobie tam wchodził, aż w końcu wpadły mu przednie łapy i tak śmiesznie stanął na nich, cały się wyprostował, ogon jak antena myślałam, że padnę jak to widziałam
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 12:25   #2306
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Nie mogę z tych waszych opowieści o kotach

Mojej siostry kot też wchodził do wanny, a jak leci woda z kranu to ją pije tak prosto ze strumienia, często też śpi w zlewie
A kiedyś nalewałam wodę do kąpieli mojej siostrzenicy i kot stał na wannie i przyglądał się tej wodzie, ona tak lekko falowała i powoli sobie tam wchodził, aż w końcu wpadły mu przednie łapy i tak śmiesznie stanął na nich, cały się wyprostował, ogon jak antena myślałam, że padnę jak to widziałam

Moj jak tylko odkręcam kran to spierdziela

Lena
Stary 2015-02-06, 12:25   #2307
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Poldzik myslalam o tobie gdzies jest!

Cytat:

super! a kolor wydaje sie uniwersalny!

Cytat:
ue szkoda, bo ja chcialam sobie kupic jakas smieszna koszulke ale zeby byla obcisla z miejscem na brzucha..

o zesz, nadrobilam!!! wezcie tyle nie piszcie bo ja tu powinnam pracowac!!!!!
Stary 2015-02-06, 12:26   #2308
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

Ojejj to słodkie

szalona w ogóle oboje z tż jesteście zwariowani na punkcie tych wszystkich gadżetów i jak tu teraz nie zbankrutować
Ja już zrobiłam zakupy zaplanowane na luty, ale nie wiem cholercia czy wytrzymam cały miesiąc nic nie kupując

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Wcześniej czyli przy wcześniejszym porodzie, czy tak na zapas?
Ja byłam.

Było jedno i drugie.
A te legginsy noszę trzeci dzień (jeny jakie to wygodne jest i kolana się nie wypychają jak w jeansach) i już się kulkują :/ No i te L są olbrzymie jednak, gabi ciebie jeszcze bym do srodka zmieścila

Poprzednio powiedział mi w 14tc

Ja chyba jedyna nie pomyślałam o teściowej Ale sąsiadki, ciotki, jakieś doświadczone znajome, no czasem to już nie wiem jak reagować na "dobre rady".

No to brawo dla Julki
Z wodą cytrynową? Przecież woda cytrynowa to napój cytrynowy Ja tam biorę ze sobą pół cytryny i tylko z tym wypiję i koniec.

Super

Sama tez tak mówię Ale nie popadam w jakieś paranoje. Gin jest doświadczonym lekarzem i zapewne wie co robi. I chociaż tez mnie to trochę dziwi jak widzę, ze jednak niemal każda z was jest badana, to nie boję się o swoją ciążę.

Stopy chyba się mogą tak "rozejść", napuchnąć, ale żeby urosły? Hmmm. Moje raczej nie urosły, a jakby urosły to musiałabym boso chodzic bo i tak ledwo skali dla mnie starcza :/

Gabi taki wynik nie jest wskazaniem do powtórki czy coś?

No jak wymarzony i jedyny, to pozostaje tylko się cieszyc
to dobrze, będą rsoł razem z Tobą
Kurcze to czemu u mnie tych kocy nie było
Myslisz, że coś nie tak z tym wynikiem? na wynikach miałam napisane, że norma 70-99

Stary 2015-02-06, 12:27   #2309
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Moj jak tylko odkręcam kran to spierdziela
lubię kotki, chciałabym mieć nawet, ale wiem, że jak zrobi kupę do kuwety i będzie śmierdziało, to będę miała opory żeby to sprzątać
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 12:31   #2310
masija
Zakorzenienie

kejti Ty delikatesie!
A pomyśl sobie, że za pół roku będziesz musiała sprzątać parę razy dziennie ale nie po kocie

szuuuu

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości