|
|
#1591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
i super, że wszystko dobrze Cytat:
za wynik badania i za jego cenę ![]() Cytat:
eh mega baciki dla nich ![]() Sugar brawa dla synka ! Roxana miłego wyjazdu i bezproblemowej drogi
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-02-06 o 12:08 |
|||
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez dzis obiadek na mieście ? ![]() Ja ubolewam nad tym, ze jutro nad ranem wyjeżdżamy a TŻ wczoraj od rana do 21 w pracy w dzis wróci przed 22 jak wyszedł z samego rana ... Całe kwestie wyjazdu na mojej głowie - nawet dzisiaj jade auto szorować i tankować bo jak TŻ pojedzie o 22 to robic, kolacja i dopasowywanie... to rano nie wstanie i wyjedziemy w południe chyba
|
|
#1593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz kupię więcej na 56, ale głownie w sh za parę złotych i nie będzie mi szkoda, jak kupię za dużo i czegoś nie założę, bo dziecko moment wyrośnie. Cytat:
[QUOTE=beatrix28;50119389] Cytat:
No nic dostanie patelnią w głowę, jak wróci do domu i moment wybiję mu głupie pomysły
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam zostaje tylko niedziela, a to nie to samo, bo tak jak piszesz pozałatwiać coś to wiecznie sama
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
roxana weź mnie ze sobą . Zmieszczę sie w walizkę
![]()
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=fiona27;50120081]Polecam mieć troszkę tych ciuszków na roz 56, bo np ja prawie wcale nie miałam mimo, ze mały miał 55 cm, to w 62 topił się . Choc nie powiem, bo 56 były na niego w sam raz i pochodził w nich może z 2-3 tyg.
Teraz kupię więcej na 56, ale głownie w sh za parę złotych i nie będzie mi szkoda, jak kupię za dużo i czegoś nie założę, bo dziecko moment wyrośnie. Mieszkam poza miastem i ciężko z komunikacją, a za samą taxi ponad stówkę w dwie strony. Cytat:
Pomysl z patelnia mi sie podoba sama bym czasami wypróbowała w niektórych sytuacjach na TŻ
|
|
#1597 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja na szybko pisze najnowsze wiesci. Dzieci zdrowe, jedno 1.3 drugie 1.7 noski sama widzialam
wstepnie 2 dziewczynki haha tego nie podejrzewalam. Dr mowil ze drugi dziec schowany i nie jest pewny. Takze mąż nadal ma nadzieję na synka. Ja też. Jak wroce to nadrobie w domu bo nie lubie pisac w aplikacju. Dziękuję za kciuki
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, ze walizka sie nie zmieści w moim samochodzie juz mamy całe auto zawalone, więcej walizek nie zmieścimy. Moge zaproponować jazdę na dachu ![]() Wlasnie musimy pomysleć o zmianie samochodu na jesień... Albo przetrzymac i w przyszłym roku na wiosnę kupimy to co byśmy chcieli ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
O jak super ! Gratuluje
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwie dziewuszki ?
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwie dziewuszki jak się sprawdzą to Twój będzie miał babiniec
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz radę, silna kobieta jesteś ![]() Miłego popołudnia dziewczyny ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Ja też się cieszę Zmykam |
|||
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
To przyjeżdżaj dzisiaj juz do mnie nad ranem wyruszamy
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
A ja oglądam na allegro laktatory medela swing podobno bardzo dobre, ale też jakie drogie boszeeee.
U mnie będzie konieczny, bo pewnie tak jak z synkiem będę miała mega problemy z pokarmem i muszę zainwestować w dobry sprzęt wspomagający .
|
#1607 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w jakiej temperaturze prałyście/pierzecie ciuszki dzieci? To prawda, że trzeba w 90 stopniach??Cytat:
Na pewno szybciutko się zagoi![]() Cytat:
Wiecie może coś na temat fotelików maxi cosi pebble? Bo właśnie znalazłam, że pasuje do wózka bexy i zaczęłam się zastanawiać czy nie będzie lepszy . Jest dużo opinii na jego temat, ale może Wy się spotkałyście z tym konkretnym? |
|||
|
|
|
#1608 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też ubranek nie dostawałam, jak ktoś chciał coś przynieść to wolałałam żeby to były pampersy. Poza tym co miesiąc mamy usg, także będzie mniej więcej wiadomo czy dziecko urodzi się w okolicach 2 kg czy np. 3,5 kg. Jak maleńkie to wiadomo że i mniejsze ubranka dłużej ponosi. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Coś o laktacji mowa ja juz U patrzyłam taki z avent koszt 40 euro ale potem można sprzedać jak by co chociaż za 15 . Ale to go kupie dopiero za jakiś czas może za miesiąc dwa . Za parę tyg idę składać wniosek o dodatkowe pieniądze na dziecko . .
|
#1610 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poza tym rzeczywiście drogi, ale zero problemów potem ze sprzedaniem. Cytat:
![]() Na każdym ciuszku masz temp. prania, a żeby pozbyć się ewentualnych bakterii (bo po to się niby w 90st pierze) wystarczy prasownie ![]() Co do fotelika, tu masz dosyć fajną opinię. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1611 |
|
Wtajemniczenie
|
Sugarbabylove super że operacja się udała!!
Wy tu już o fotelikach, ciuszkach, wózkach :P ja jakoś jeszcze o tym nie myślę, czasami zapominam że jestem w ciąży 2 ciąża to nie to samo co 1 o nie ![]() no i witam się w 12 tyg, mdłości minęły, cycki mniej bolą, zmęczenie minęło (trochę się martwie czy wszystko ok a wizyta dopiero za tydzień ) no i najważniejsze libido wróciło, mąż cały w skowronkach bo od 3 miesięcy miał celibat dziś mamy randkę, dzieć idzie do babci a my ruszamy w miasto, do kina i na kolacje ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- fiona27 ja zamiast super laktatora zainwestowałabym w razie kłopotów w doradce laktacyjnego, on Ci więcej pomoże - ale myśl pozytywnie, to będzie inne dziecko a nuż widelec nie będziesz miała żadnych problemów z karmieniem? |
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Noo kamień z.serca ze się udało . Hehe noo my tu o wszystkim gadu gadu potem nie będzie o czym
|
#1613 | ||
|
Rozeznanie
|
Zdecydowanie babiniec, ponieważ mieszkamy u moich rodziców, gdzie tata pracuje na delegacji i jest tylko kilka razy w roku w domu, do tego 2 siostry i kotka heheh. Mam nadzieję, że drugi dziec to jednak chłopak, ponieważ dr był bardzo niepewny, drugi chowa się gdzieś głęboko.
Cytat:
Cytat:
Cudowne przeżycie widzieć swoje dzieci machające rączkami i nóżkami na ekranie ![]() Ale lekarz mnie zestresował na początku to myślałam, że mu coś zrobię Położyłam się i zaczął mnie badać, a on do mnie to czemu Pani nie mówi, że mamy trojaczki Patrzę jednak na ekran i liczę główki. Dwie. uffff. TŻ aż się słabo zrobiło i wyszedł bladziutki z gabinetu . Powiedział, że jemu słabo podczas badania, bo za dużo emocji jak się widzi dwie kruszyny, więc poród wspólny odpadaRoxana szczęśliwej podróży Pomyśl może o jakiś poduszkach albo coś, żeby wygodnie Ci było.Papusia Nie byłam dwa lata w Pro Familii i muszę napisać, że jestem pod wrażeniem. Dwa razy większy szpital, dużo większa neonatologia, ponad 20 miejsc dla wcześniaków. Coraz bardziej podoba mi się wizja rodzenia tam. Aaaa i oglądaliśmy wózki. Tzn jeden, ponieważ na 50 w sklepie tylko jeden był podwójny. Bebetto 42 two czy jakoś tak. Muszę przyznać, że bardzo mi się podoba na żywo i super się nim skręca, pomimo długości. Muszę jeszcze obczaić taki obok siebie, ale oczywiście ciężko znaleźć dostępny na sklepie.
30.07.2015 - Milenka i Zuzia Edytowane przez springtime Czas edycji: 2015-02-06 o 14:28 |
||
|
|
|
#1614 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=springtime;50122489]Zdecydowanie babiniec, ponieważ mieszkamy u moich rodziców, gdzie tata pracuje na delegacji i jest tylko kilka razy w roku w domu, do tego 2 siostry i kotka heheh. Mam nadzieję, że drugi dziec to jednak chłopak, ponieważ dr był bardzo niepewny, drugi chowa się gdzieś głęboko.
Cudowne przeżycie widzieć swoje dzieci machające rączkami i nóżkami na ekranie ![]() Ale lekarz mnie zestresował na początku to myślałam, że mu coś zrobię Położyłam się i zaczął mnie badać, a on do mnie to czemu Pani nie mówi, że mamy trojaczki Patrzę jednak na ekran i liczę główki. Dwie. uffff. TŻ aż się słabo zrobiło i wyszedł bladziutki z gabinetu . Powiedział, że jemu słabo podczas badania, bo za dużo emocji jak się widzi dwie kruszyny, więc poród wspólny odpadagratulacje udanej wizyty ![]() baby co wy tak zamilkłyście ?? halo jak zawsze kupe stron do nadrobienia tak tu przez pół dnia tylko 1 helołłł żyjecie
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Kasperki nie ma to co sie dziwić
![]() Ja ciagle dzisiaj w biegu, w miedzy czasie Was podczytuje i odpisuje ale szału nie ma z czasem :P
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
a co z gosią tą co prowadziła pierwszą część forum coś jej chyba nie ma albo ja nie widze
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka dni temu wysłała mi pw o zmianę jej terminu porodu a tak to cisza. W tej czesci jej nie było jeszcze...
|
|
#1618 |
|
Raczkowanie
|
no dziwne to trochę może nas już nie lubi
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
A tam na pewno nad lubi ona się źle czuła pamiętacie ? Będzie chciała to się odezwie
|
#1620 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
sprawował się świetnie,a dosyć sporo korzystałam przy Synku. Jest też naprawdę cichy. Pamietam,że jak koleżanka w pokoju uruchomiła swój to czułam się jak na żniwach przy dzwiękach kombajnu . Swing chodzi naprawde cicho.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

Cale dnie w łóżku i zbawieniem dla mnie jest jak na chwilę usnę i nie czuję bólu
i super, że wszystko dobrze

za wynik badania i za jego cenę 

Położyłam się i zaczął mnie badać, a on do mnie to czemu Pani nie mówi, że mamy trojaczki
Patrzę jednak na ekran i liczę główki. Dwie. uffff. TŻ aż się słabo zrobiło i wyszedł bladziutki z gabinetu . Powiedział, że jemu słabo podczas badania, bo za dużo emocji jak się widzi dwie kruszyny, więc poród wspólny odpada