Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-06, 15:44   #361
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset
Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Ja wstałam o 7, bez TŻ spać nie mogę

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 15:46   #362
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Spioszek ja o 8 wstałam
Normalnie wstaję różnie. Czasem się ocknę po 8 i po omacku włączam Dzień Dobry TVN.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Właśnie dziś jechałam zawieźć skierowanie męża do szpitala (będą mu robić kompleksowe testy alergologiczne) i musi się położyć na tydzień. Bo tak to by chodził w nieskończoność na różne testy a tu mu zrobią od razu. Ja na ten tydzień idę do rodziców, a u nas będzie w tym czasie remont pokoiku. Tak to mój kochany mąż wykoncypował.
Stary 2015-02-06, 15:46   #363
201606011622
Konto usunięte

Ja włączam eske wczoraj oglądaliśmy sezon na misia 2 . Płakałam ze śmiechu wiedział jak mnie uspokoić. --> po awanturze o pranie
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 15:49   #364
Madeleine05
Zadomowienie

Odnośnie łowienia okazji, nie wiem czy już ktoś podawał stronę http://www.promobaby.pl/ - aktualne promocje artykułów dziecięcych w sklepach Wynika z niej, że w tej chwili pampersy są na promocji w Tesco, Auchan, Simply, Carrefour, Netto i E.Leclerc
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 15:51   #365
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Odnośnie łowienia okazji, nie wiem czy już ktoś podawał stronę http://www.promobaby.pl/ - aktualne promocje artykułów dziecięcych w sklepach Wynika z niej, że w tej chwili pampersy są na promocji w Tesco, Auchan, Simply, Carrefour, Netto i E.Leclerc
Wklej koniecznie ta stronę do klubu
Stary 2015-02-06, 16:02   #366
mimi_77
Zakorzenienie

Hej witam się w ten okropny dzień... Od rana beczę.. W niedziele egzamin na który nie umiem... To zwolnienie miało mnie zmotywować do zakońćzenia spraw a ja się zrobiłam jeszcze bardziej leniwa...

Jeszcze mąż jedzie na granie, a mama idzie ze znajomymi na drinka więc bede sama w domu cały wieczór i noc. Mam zamiar na prawdę się uczyc ale i tak wiem co z tej nauki będzie ;(

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 16:03   #367
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Hej witam się w ten okropny dzień... Od rana beczę.. W niedziele egzamin na który nie umiem... To zwolnienie miało mnie zmotywować do zakońćzenia spraw a ja się zrobiłam jeszcze bardziej leniwa...

Jeszcze mąż jedzie na granie, a mama idzie ze znajomymi na drinka więc bede sama w domu cały wieczór i noc. Mam zamiar na prawdę się uczyc ale i tak wiem co z tej nauki będzie ;(
dasz rade. A w jakim temacie nauka?
Stary 2015-02-06, 16:10   #368
dorka607
Wtajemniczenie

Helloł
Brak mi czasu na napisanie ale w międzyczasie Was podczytuję męża mam w domu więc wiecie jak to jest

Gratuluję wizyt i wyników glukozy Ola Twoje wyniki coś dziwne może labo coś źle zrobili
No i witam koleżanki Olę i Nadzieję w III trymestrze

Ja wczoraj byłam u kardiologa- myślałam, że zejdę na poczekalni. Gorąco tak, że nie było czym oddychać a to 2 piętro więc nie będę złazić i włazić bo to nie na moje siły zeszło tam nam 3 godziny, w tym 15 min wizyta lekarz pooglądał wyniki, zrobił jeszcze echo serca i powiedział, że wszystko dobrze. A nadciśnienie w ciąży jest od 150/90 więc spoko-mam jeszcze zapas
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 16:13   #369
201606011622
Konto usunięte

Dorka, też wydają mi się dziwne ale jak bd musiała powtarzac badanie to się załamie chyba
Stary 2015-02-06, 16:17   #370
ruskaa
Wtajemniczenie

mimi i dla reszty która ma zły dzień.

Wrzucam co moja mama kupiła Leosiowi

aaaa i polecam spodnie z lidla no idealne na ciąże mega wygodne i ten pas można na brzuch zarzucić

http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=548

chodzi o spodnie wellnes
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150206_160241.jpg (90,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150206_160302.jpg (97,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150206_160338.jpg (95,2 KB, 4 załadowań)

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 16:44   #371
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Człowiek sie położy na 1.5h a tu 3 strony naprodukowane
Ja mam zakaz gotowania czegokolwiek jestem skazana na teściową.
Mam ochotę na puree i jajko sadzone
ja odeszłam ledwo do kuchni i 2 strony

Cytat:
Ta spoko mówiła że była pewna ze sciemnia. A teściowa tylko się spojrzała na nas jak jej powiedzielismy.. I nic nie powiedziała. Potem coś zaczęła ze może jej przełożyli te badania. Ale widziała ze jej nie obroni i tak więc zaraz i tak ucichla

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Szwagier tylko przytaknal matce. A ja już nie drążyłam tematu, widać było ze dobrze wiedzą, że specjalnie to zrobila.
I tak nic jej to nie dało, kościelnego i tak nie weźmiemy i tak
co za rodzinka

Cytat:
Zezarlam ciasto toffi i pękam
i się nie podzieliłam

Cytat:
Spioszek ja o 8 wstałam
ja coś koło 14

Cytat:

spokojnie, nauczysz sie i zaliczysz
a lenistwo każdemu sie zdarza

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Helloł
Brak mi czasu na napisanie ale w międzyczasie Was podczytuję męża mam w domu więc wiecie jak to jest

Gratuluję wizyt i wyników glukozy Ola Twoje wyniki coś dziwne może labo coś źle zrobili
No i witam koleżanki Olę i Nadzieję w III trymestrze

Ja wczoraj byłam u kardiologa- myślałam, że zejdę na poczekalni. Gorąco tak, że nie było czym oddychać a to 2 piętro więc nie będę złazić i włazić bo to nie na moje siły zeszło tam nam 3 godziny, w tym 15 min wizyta lekarz pooglądał wyniki, zrobił jeszcze echo serca i powiedział, że wszystko dobrze. A nadciśnienie w ciąży jest od 150/90 więc spoko-mam jeszcze zapas
a dziękuje, dziękuje
najważniejsze, ze wsio OK u kardio

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
mimi i dla reszty która ma zły dzień.

Wrzucam co moja mama kupiła Leosiowi

aaaa i polecam spodnie z lidla no idealne na ciąże mega wygodne i ten pas można na brzuch zarzucić

http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=548

chodzi o spodnie wellnes
o alladynki

a z syna bedzie dreees fajne
Stary 2015-02-06, 16:44   #372
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Ta spoko mówiła że była pewna ze sciemnia. A teściowa tylko się spojrzała na nas jak jej powiedzielismy.. I nic nie powiedziała. Potem coś zaczęła ze może jej przełożyli te badania. Ale widziała ze jej nie obroni i tak więc zaraz i tak ucichla

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Szwagier tylko przytaknal matce. A ja już nie drążyłam tematu, widać było ze dobrze wiedzą, że specjalnie to zrobila.
I tak nic jej to nie dało, kościelnego i tak nie weźmiemy i tak
czemu oni jej tak bronią?

Cytat:
ja dzisiaj zrobiłam ananasowca. ale pyszny!

Cytat:

na lepszy dzień. pamietaj, że każda z Nas może mieć gorszy dzień
Stary 2015-02-06, 16:44   #373
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Ten wlasnie kupilam w poniedzialek wrzuce zdjecia na zywo, ale wydaje sie byc spoko. Z porzadnego materialu, sztywny. Tylko strasznie pognieciony, ale byl w pudelku

nie cytuje bo pisze z tableta i cos mi sie zacina

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 16:48   #374
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość

no jest śliczny i przeceniony, jak tu nie kupić takiego cacka za 21 zł

nadzieja ja miałam dzisiaj na obiad gulasz z kopytkami
Zjadłabym kopytka Ale z cynamonem i masełkiem i cukrem

Cytat:
Ja pożarłam podwieczorem w postaci koktajlu: truskawki, bananek i maślanka Pychhaaaaa i dobrze działa na układ trawienny

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Ja wstałam o 7, bez TŻ spać nie mogę
Też tak mam jak mi mąż wyjeżdża to całą noc się rzucam jak ryba w podbieraku i niewyspana chodzę.

Cytat:

Trzymam kciuki żeby pomogła wiedza lub szczęście !

Ja zamknęłam studia 5 lipca. I to był jeden z szczęśliwszych dni mego żywota. Stoi obok ślubu i II kresek.
Stary 2015-02-06, 16:55   #375
Nadzieja87
Zakorzenienie

rany ale mi sie młody wypina w prawym boku musi sie czymś zapierać, bo jak próbuje się w prawo pochylić to wytyka mi wtedy "coś" właśnie w ten bok i boli
Stary 2015-02-06, 16:56   #376
Izuniaa89
Zakorzenienie

jak robicie te koktajle owocowe?
Stary 2015-02-06, 17:00   #377
LuckyLove
Zadomowienie

rety nie nadążam za Wami w tej cz.
Ja dopiero teraz mam chwilę żeby usiąść. Rytuał dnia codziennego sprzątanie, obiad, pranie (...) do tego sterta papierów i FV
Właśnie zrobiłam sobię kawkę i wlazłam na chwilę na neta ziorknać
Pewnie długo to nie potrwa bo niebawem bedzie mąż z pracy to znow polece do kuchni odgrzać i podać mu obiad, pozmywać potem zrobić kawę, chwilę odpocząć i znów to samo ... do kuchni przygotować kolację, pozmywać i po dniu. JejQ jak sobie pomyslę jak panikowałam na początku co ja całymi dniami będę w domu na wolnym robić, że padne z nudów (...) a tu nie mam na nic czasu normalnie. Dzień mija jak z bata strzelił

Czytałam, że pisałyście o Esculapie - rodziło tam kilka babeczek od nas z okoliccy, jedne są zadowolone inne nie. Podzielone są opinie. Ja bym nie zaplaciła nasza sąsiadka nie dość że tam wywalila kasę na CC to jeszcze komplikacje miala i długo nie mogła dojść do siebie, a wydawać by się mogło że jak się płaci tak cieżkie pieniądze to nic takiego się nie przytrafi, bzdura. Taka Polska w wojewódzkim jak dasz lekarzowi w łapę czy pielęgniarce to też inaczej się Tobą zajmie... z pewnością.
Chyba że trafi się lekarz/ pielęgniarka z powołaniem ... a takich szukać ze świecą wypada. Z kolei znam jeszcze jedną przykrą historię z esculapa... mojej szwagierki kuzynka po porodzie tam zmarła... z uwagi na to że posiada się swój własny pokój a położne zaglądają raz od czasu nikt nie był w stanie udzielić jej pomocy (...) gdyby była w normalnym szpitalu gdzie leży kilka kobiet zapewne któraś zainterweniowałaby / wezwała pomoc, lekarza... a tak...

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Mały ma chyba dalej gorsze dni aż jestem zaniepokojona tym brakiem kopniaków i ruchów ... Zdarzają się sporadyczne jakieś ale bardzo mało. nawet nie reaguje na moje zaczepki

Edytowane przez LuckyLove
Czas edycji: 2015-02-06 o 17:02
LuckyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 17:07   #378
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Mam zamrożone truskawki z sezonu. Wyciągam, rozmrażam (czasami rozdrabniam w rozdrabniarce do lodu:P Wrzucam do blendera, dolewam maślanki, dokrajam bananka. Wszystko miksuję w blenderze.

I gotowe Pycha i zdrowe

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Ja dopiero teraz mam chwilę żeby usiąść. Rytuał dnia codziennego sprzątanie, obiad, pranie (...) do tego sterta papierów i FV
Pewnie długo to nie potrwa bo niebawem bedzie mąż z pracy to znow polece do kuchni odgrzać i podać mu obiad, pozmywać potem zrobić kawę, chwilę odpocząć i znów to samo ... do kuchni przygotować kolację, pozmywać i po dniu. JejQ jak sobie pomyslę jak panikowałam na początku co ja całymi dniami będę w domu na wolnym robić, że padne z nudów (...) a tu nie mam na nic czasu normalnie. Dzień mija jak z bata strzelił

Czytałam, że pisałyście o Esculapie - rodziło tam kilka babeczek od nas z okoliccy, jedne są zadowolone inne nie. Podzielone są opinie. Ja bym nie zaplaciłam nasza sąsiadka nie dość że tam wywalila kasę na CC to jeszcze komplikacje miala i długo nie mogła dojść do siebie, a wydawać by się mogło że jak się płaci tak cieżkie pieniądze to nic takiego się nie przytrafi, bzdura. Taka Polska w wojewódzkim jak dasz lekarzowi w łapę czy pielęgniarce to też inaczej się Tobą zajmie... z pewnością.
Chyba że trafi się lekarz/ pielęgniarka z powołaniem ... a takich szukać ze świecą wypada. Z kolei znam jeszcze jedną przykrą historię z esculapa... mojej szwagierki kuzynka po porodzie tam zmarła... z uwagi na to że posiada się swój własny pokój a położne zaglądają raz od czasu nikt nie był w stanie udzielić jej pomocy (...) gdyby była w normalnym szpitalu gdzie leży kilka kobiet zapewne któraś zainterweniowałaby / wezwała pomoc, lekarza... a tak...

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Mały ma chyba dalej gorsze dni aż jestem zaniepokojona tym brakiem kopniaków i ruchów ... Zdarzają się sporadyczne jakieś ale bardzo mało. nawet nie reaguje na moje zaczepki
Lucy - to pracowity dzień.

Co do Esculapa ... No ja jestem zdania, że żadne pieniądze nie gwarantują braku komplikacji ani u dziecka ani u matki. Mogą zminimalizować ryzyko, ale nie zagwarantują, że nic się nie stanie... I nie jest powiedziane, że w szpitalu to by się nie stało.

Dziewczyna mojego dalszego kuzyna rodziła w państwowym. Bliźniaki. Planowana cesarka. Po porodzie zmarła. Okazało się, że zakrzepy na szwach powstały i powędrowały do serducha. A leżała na sali z 2 innymi kobietami. Myślały, że zasnęła, a personel zawiadomiły jak dziecko bardzo płakało, a ona nie reagowała.

Straszne rzeczy mogą się zdarzyć zawsze i wszędzie. To też jest przerażające

Co do ruchów: dzieci też mają bardziej leniwy dzień. Spokojnie Ważne, że czujesz ruchy, nawet jak są delikatne.
Stary 2015-02-06, 17:16   #379
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość

Lucy - to pracowity dzień.

Co do Esculapa ... No ja jestem zdania, że żadne pieniądze nie gwarantują braku komplikacji ani u dziecka ani u matki. Mogą zminimalizować ryzyko, ale nie zagwarantują, że nic się nie stanie... I nie jest powiedziane, że w szpitalu to by się nie stało.

Dziewczyna mojego dalszego kuzyna rodziła w państwowym. Bliźniaki. Planowana cesarka. Po porodzie zmarła. Okazało się, że zakrzepy na szwach powstały i powędrowały do serducha. A leżała na sali z 2 innymi kobietami. Myślały, że zasnęła, a personel zawiadomiły jak dziecko bardzo płakało, a ona nie reagowała.

Straszne rzeczy mogą się zdarzyć zawsze i wszędzie. To też jest przerażające

Co do ruchów: dzieci też mają bardziej leniwy dzień. Spokojnie Ważne, że czujesz ruchy, nawet jak są delikatne.
No niestety... Nikt nie jest w stanie przewidzieć takich rzeczy. Dlatego na przykładzie mojej sąsiadki wiem jak można byc naiwnym ... była przekonana jaką to ona bedzie mieć opiekę, szybki bezbolesny poród a tu proszę ... To chore , że trzeba płacić za coś co nam się należy. Ja zdecydowałam się rodzić normalnie w szpitalu a reszta niech zostanie w rękach Boga bo żaden pieniądz, ani lekarz nie jest mi wstanie niczego zagwarantować...
Stary 2015-02-06, 17:23   #380
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
o alladynki

a z syna bedzie dreees fajne
no powiem Ci, że spodnie idealne na okres ciążowy
bardziej piłkarz :P rodzina związana z piłką nożną więc babcia jak zobaczyła takie rzeczy to wzięła

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
teraz z mrożonych owoców np maliny i banany wrzucam do termomiksa (blender lub mikser to samo) dodaję mleko i jest git wolę bardziej rzadsze niż gęstsze

Cytat:

Czytałam, że pisałyście o Esculapie - rodziło tam kilka babeczek od nas z okoliccy, jedne są zadowolone inne nie. Podzielone są opinie. Ja bym nie zaplaciła nasza sąsiadka nie dość że tam wywalila kasę na CC to jeszcze komplikacje miala i długo nie mogła dojść do siebie, a wydawać by się mogło że jak się płaci tak cieżkie pieniądze to nic takiego się nie przytrafi, bzdura. Taka Polska w wojewódzkim jak dasz lekarzowi w łapę czy pielęgniarce to też inaczej się Tobą zajmie... z pewnością.

Kochana pewnie mniej czujesz małego bo cały dzień na nogach jesteś, nie forsuj się tak bo mały to odczuwa połóż się na chwilę, rączka na brzuch ale spokojnie bez nerwów i się odezwie kopniakiem

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 17:36   #381
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
No niestety... Nikt nie jest w stanie przewidzieć takich rzeczy. Dlatego na przykładzie mojej sąsiadki wiem jak można byc naiwnym ... była przekonana jaką to ona bedzie mieć opiekę, szybki bezbolesny poród a tu proszę ... To chore , że trzeba płacić za coś co nam się należy. Ja zdecydowałam się rodzić normalnie w szpitalu a reszta niech zostanie w rękach Boga bo żaden pieniądz, ani lekarz nie jest mi wstanie niczego zagwarantować...
Wiadomo, że bezbolesnego porodu i totalnego luzu to nic nie zagwarantuje... No i czasami ludzie myślą, że jak zapłacą to będą wkoło nich skakać jak wokół jajka.

Mnie mega, mega mega irytuje fakt, że rzeczy, które są w innych państwach na porządku dziennym u nas są traktowane jako fanaberia...

Koleżanka w państwowym bardzo chciała rodzić w pozycji na pieska. Bo miała okropne bóle krzyża i leżenie ją torturowało. To jej położna powiedziała, że TU jest szpital a ona się jakichś bzdur naczytała i ma nie udawać mądrzejszej niż jest...

Nosz kuźwa...

Czy w XXI wieku wymaganie żeby w KAŻDYM szpitalu było znieczulenie NA PORZĄDKU DZIENNYM, oksytocyna w razie potrzeby, ochrona krocza (a nie masowe nacinanie pierworódek bo tak łatwiej) i ludzkie traktowanie (a nie 5 porodów obok siebie na jednej sali w oddzielonych boksach...) plus nie skakanie nad człowiekiem a tylko (albo AŻ) szacunek wzajemny, to jest jakaś fanaberia?

W naszym kraju kobiety kombinują z cesarkami, płacą za nie, wymyślają lewe zaświadczenia od okulisty i inne bzdury, bo tak bardzo boją się porodu SN. W krajach gdzie opieka okołoporodowa jest na poziomie, jest znieczulenie i kobieta rodząc nie jest przedmiotem, a osobą, której należy się szacunek, prywatnośći intymność, odsetek porodów przez CC jest dużo mniejszy...

U nas kobiety płacą ze strachu... A to są niepotrzebne często operacje.

Ehh... Ogólnie to jest sytuacja, która i przed ciążą budzi moją totalną irytację...

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Ja podczas moich pobytów szpitalnych też się naoglądałam... Jak leżałam w 16 tygodniu na patologii ciąży to były 3 rodzące. Dlaczego na patologii? Bo porodówka po remoncie, w dodatku z mężem, więc trzymają na patologii tak długo, aż nie ma mega rozwarcia, że im na porodówce za długo "dupy" nie będziesz zawracać, bo a nóż by się coś zniszczyło, albo mąż miałby wąty.

Jedna z tych rodzących miała ten sam problem co siostra. Skurcze co 3 minuty, trwały minutę. A rozwarcie stoi na 4cm i ani drgnie. Czekałam z nią wieczorem na badanie. Płakała z bólu i bezsilności bo takie skurcze trwały już połowę ostatniej nocy i cały dzień.

W nocy przez skurcze nie spałam. Słyszałam jak chodzi po korytarzu i wyje, wymiotuje z bólu w łazience. Rozmawiała z położną i błagała ją czy jest jakakolwiek szansa na cesarkę.

Ostatecznie cesarkę zrobili kolejnego dnia (bo słyszałam jak położne między sobą rozmawiały). Zrobili jednak nie ze względu na 2,5 dnia trwający już poród i ból kobiety, a przez to, że tętno dziecka zaczęło spadać.

I niech mi ktoś powie, że to jest normalne i ludzkie zachowanie...

Edytowane przez truskawkaxx
Czas edycji: 2015-02-06 o 17:28
truskawkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 17:37   #382
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
no powiem Ci, że spodnie idealne na okres ciążowy
bardziej piłkarz :P rodzina związana z piłką nożną więc babcia jak zobaczyła takie rzeczy to wzięła

teraz z mrożonych owoców np maliny i banany wrzucam do termomiksa (blender lub mikser to samo) dodaję mleko i jest git wolę bardziej rzadsze niż gęstsze

Kochana pewnie mniej czujesz małego bo cały dzień na nogach jesteś, nie forsuj się tak bo mały to odczuwa połóż się na chwilę, rączka na brzuch ale spokojnie bez nerwów i się odezwie kopniakiem

wiem, wiem, mam 3 pary alladynek w tym 2 kupiłam juz będąc w ciąży sa idealne
Stary 2015-02-06, 17:42   #383
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie masz rację może dlatego że przez cały dzień nawet na chwilę nie leże bo ciągle coś robię... muszę wrzucić na luuuz.
Cytat:
Wiadomo, że bezbolesnego porodu i totalnego luzu to nic nie zagwarantuje... No i czasami ludzie myślą, że jak zapłacą to będą wkoło nich skakać jak wokół jajka.

Mnie mega, mega mega irytuje fakt, że rzeczy, które są w innych państwach na porządku dziennym u nas są traktowane jako fanaberia...

Koleżanka w państwowym bardzo chciała rodzić w pozycji na pieska. Bo miała okropne bóle krzyża i leżenie ją torturowało. To jej położna powiedziała, że TU jest szpital a ona się jakichś bzdur naczytała i ma nie udawać mądrzejszej niż jest...

Nosz kuźwa...

Czy w XXI wieku wymaganie żeby w KAŻDYM szpitalu było znieczulenie NA PORZĄDKU DZIENNYM, oksytocyna w razie potrzeby, ochrona krocza (a nie masowe nacinanie pierworódek bo tak łatwiej) i ludzkie traktowanie (a nie 5 porodów obok siebie na jednej sali w oddzielonych boksach...) plus nie skakanie nad człowiekiem a tylko (albo AŻ) szacunek wzajemny, to jest jakaś fanaberia?

W naszym kraju kobiety kombinują z cesarkami, płacą za nie, wymyślają lewe zaświadczenia od okulisty i inne bzdury, bo tak bardzo boją się porodu SN. W krajach gdzie opieka okołoporodowa jest na poziomie, jest znieczulenie i kobieta rodząc nie jest przedmiotem, a osobą, której należy się szacunek, prywatnośći intymność, odsetek porodów przez CC jest dużo mniejszy...

Ehh... Ogólnie to jest sytuacja, która i przed ciążą budzi moją totalną irytację...
Tu się z Tobą zgadam w 100% a w Tv tak pieknie wszystko pokazują te porody.. mi się wydaje że poród w innej pozycji niż ten standarowy jest dużo łatwiejszy , przynajmniej wykorzystywana jest siła grawitacji - nie wiem bo nie mam o tym praktycznego pojęcia ale na ludzki rozum tak mi się wydaje... to skoro tak to dlaczego by z tego nie skorzystać skoro komuś ma to ułatwić cokolwiek aleee nieee no bo po co komuś pójśc na rękę .. niech cierpi. A taką dokładną opinię z życia wziętą będę mieeć jak sama to przeżyje... może nie warto wrzucać wszystkich do jednego worka , może ktoś z sercem i z ludzką życzliwością tak po prostu bedzie chciał się nami zająć i pomóc
Stary 2015-02-06, 17:45   #384
agnes188
Zakorzenienie

Lucky jak chodzisz bujasz dzidzi i ona spi jakbys sie polozyla na dluzej jestem pewna ze zaczelaby szalec

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 17:47   #385
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Lucky jak chodzisz bujasz dzidzi i ona spi jakbys sie polozyla na dluzej jestem pewna ze zaczelaby szalec
Może faktycznie muszę trochę poleżakować a ja panikuję od razu
Stary 2015-02-06, 17:54   #386
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Nosz kuźwa...

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Ja podczas moich pobytów szpitalnych też się naoglądałam... Jak leżałam w 16 tygodniu na patologii ciąży to były 3 rodzące. Dlaczego na patologii? Bo porodówka po remoncie, w dodatku z mężem, więc trzymają na patologii tak długo, aż nie ma mega rozwarcia, że im na porodówce za długo "dupy" nie będziesz zawracać, bo a nóż by się coś zniszczyło, albo mąż miałby wąty.

Jedna z tych rodzących miała ten sam problem co siostra. Skurcze co 3 minuty, trwały minutę. A rozwarcie stoi na 4cm i ani drgnie. Czekałam z nią wieczorem na badanie. Płakała z bólu i bezsilności bo takie skurcze trwały już połowę ostatniej nocy i cały dzień.

W nocy przez skurcze nie spałam. Słyszałam jak chodzi po korytarzu i wyje, wymiotuje z bólu w łazience. Rozmawiała z położną i błagała ją czy jest jakakolwiek szansa na cesarkę.

Ostatecznie cesarkę zrobili kolejnego dnia (bo słyszałam jak położne między sobą rozmawiały). Zrobili jednak nie ze względu na 2,5 dnia trwający już poród i ból kobiety, a przez to, że tętno dziecka zaczęło spadać.

I niech mi ktoś powie, że to jest normalne i ludzkie zachowanie...
Zgadzam się z Tobą.... ja też stanęłam przed dylematem zdać się na los i modlić się żeby w czasie mojego porodu na dyżurze była jakaś ludzka położna która potraktuje mnie jak człowieka a nie jak zwierzę, która nie będzie drzeć na mnie papy i nie pokanceruje mi krocza czy zabulić 2 tysiące i wykupić sobie indywidualną opiekę położnej którą wybieram sama.
I dla mnie to jest chore że płacąc takie horrendalne składki miesiąc w miesiąc muszę jeszcze tyle pieniędzy wydać żeby mieć jako taką pewność że nie zostanę zeszmacona w czasie tego porodu i moje życzenia jako człowieka będą szanowane.
To jest chore jakie się opowieści czyta z porodówek, normalnie rodem z PRL-u.

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 18:01   #387
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie masz rację może dlatego że przez cały dzień nawet na chwilę nie leże bo ciągle coś robię... muszę wrzucić na luuuz.

Tu się z Tobą zgadam w 100% a w Tv tak pieknie wszystko pokazują te porody.. mi się wydaje że poród w innej pozycji niż ten standarowy jest dużo łatwiejszy , przynajmniej wykorzystywana jest siła grawitacji - nie wiem bo nie mam o tym praktycznego pojęcia ale na ludzki rozum tak mi się wydaje... to skoro tak to dlaczego by z tego nie skorzystać skoro komuś ma to ułatwić cokolwiek aleee nieee no bo po co komuś pójśc na rękę .. niech cierpi. A taką dokładną opinię z życia wziętą będę mieeć jak sama to przeżyje... może nie warto wrzucać wszystkich do jednego worka , może ktoś z sercem i z ludzką życzliwością tak po prostu bedzie chciał się nami zająć i pomóc
Jakbym się zdecydowała jednak na państwowy to chyba chciałabym mieć swoją położną, taką co będzie ze mną cały czas, z którą się szybciej będę musiała spotkać, przegadać pewne rzeczy (jak np. to że chcę uniknąć nacięcia jeśli to będzie możliwe). No i dobra położna potrafi załagodzić ból, wspomóc akcję. I masażem i swoją wiedzą i pomocą. I chyba bezpieczniej bym się czuła.

No i to o wiele tańsza opcja. Bo kosztuje od 200 do 400zł. (przynajmniej tyle płaciły niektóre moje znajome tutaj w okolicy).

No i ja mam nadzieję, że każda z nas będzie ostatecznie miała lekki poród, bez komplikacji, w dobrej atmosferze

Edytowane przez truskawkaxx
Czas edycji: 2015-02-06 o 18:05
truskawkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 18:07   #388
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym się zdecydowała jednak na państwowy to chyba chciałabym mieć swoją położną, taką co będzie ze mną cały czas, z którą się szybciej będę musiała spotkać, przegadać pewne rzeczy (jak np. to że chcę uniknąć nacięcia jeśli to będzie możliwe). No i dobra położna potrafi załagodzić ból, wspomóc akcję. I masażem i swoją wiedzą i pomocą. I chyba bezpieczniej bym się czuła.

No i to o wiele tańsza opcja. Bo kosztuje od 200 do 400zł. (przynajmniej tyle płaciły niektóre moje znajome tutaj w okolicy).

No i ja mam nadzieję, że każda z nas będzie ostatecznie miała lekki poród, bez komplikacji, w dobrej atmosferze
Niestety w diabelnej stolicy taka opcja od 1,5 tyś - do 2 tyś. W szpitalu w którym ja chcę rodzić akurat 2 tysie

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 18:19   #389
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Niestety w diabelnej stolicy taka opcja od 1,5 tyś - do 2 tyś. W szpitalu w którym ja chcę rodzić akurat 2 tysie

O masakra jaka cena...

To tutaj tyle kosztuje poród w prywatnej klinice...

To w Wa-wie prywatna klinika pewnie z 10/15 tys... Więc już totalnie zaporowa cena

A potem jedna mucha z drugą cichopek się będą mądrzyć o porodach, byciu matką, byciu sexi i fit po ciąży. Ten temat też mnie wkur.... Z taką ilością kasy to każdą z nas byłoby stać na "niezapomniany poród" i z trenerem własnym, ułożoną (i ugotowaną) dietą, nianią też miesiąc po porodzie wyglądałybyśmy jak milion dolarów.

Nie wiem gdzie one widzą swoją kompetencję do pouczania tudzież doradzania innym matką. Jak to zupełnie inny wszechświat jest. I super, że się im powodzi, serio. Zarabiają, stać je, to dlaczego nie mają mieć lepiej. Tylko niech przy okazji mają mózg i nie porównują swojej sytuacji do sytuacji większości kobiet, które może nie mają czasu być takie fit i sexi...
Stary 2015-02-06, 18:19   #390
scotasia
Wtajemniczenie

Hej, ja tak na szybko, dziękuję za kciuki!!
Szyjka bez szału, ale też ze swoich 3cm niewiele straciła przez 5 tyg. W teście dynamicznym ma 30-25mm. To chyba nie najgorzej? Mam się oszczędzać Maleństwo waży ok 800g, wychodzi troszkę młodsze wg okresu. No i potwierdzona dziewczynka Podobno na 100%

W jedynym prywatnym szpitalu w Lbnie poród dwa latemu kosztował 6tys.... Także tego...

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości