|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI
Hehehe i zapomniałaś dodać, że aby wychowawczy dostać, to trzeba prawie głodem przymierać "Aby otrzymać zasiłek, dochód na jedną osobę nie może jednak przekroczyć kwoty 574 zł". Śmiech na sali.
Jestem dziś troszkę rozgoryczona i strasznie wkurzona na nasz kraj, prawo i całą tą "prorodzinność" - w wiadomościach oglądałam reportaż o kobiecie, której odebrali dzieciaczki tylko dlatego, że odeszła od męża i nie miała się za co utrzymać. Taaak. Lepiej płacić rodzinie zastępczej za wychowanie dzieci, niż matce pomóc. |
|
|
|
#4322 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i oby było Paula to fajna dziewczynadziewczyna, trochę jej ciaża popkrzyżowala plany, ale my tam trzymamy kciuki, zeby tym bardziej im się ladnie poukladalo Co do zusu-musisz złożyć bezposrednio (mozna poczta, ale jak by cos bylo nie tak to dluzej potem to zajmie), terminy takie same jak bys skladala w pracy, do 2 tyg i 80% na calosc, pożniej niz 2 tyg to bedzie platne 100 i 60%. Co do ubezpieczenia to nie wiem-tez bedziemy skladac, ale jeszcze nie wiemy co i jak =niezawsze;50119373]Super z policji dzwonili i mam byc swiadkiem, ale czego to juz powiedziec nie chcieli... no i firma mi upadlosc oglosila, wiec same dobre wiesci z rana...[/QUOTE] Lubie takie niespodzianki z policji tez ze dwa razy byłam wzywana, niby nic dla mnie istotnego, ale stres i tak byl![]() A z pracą to nie fajnie, czyli jednak zostanie Ci poszukiwanie nowej?a co z macierzyńskim jak jest w upadłości zakład? Cytat:
poluje na takie spodenki, ale u mnie od dłuższego czasu tylko 62, a ja chcę większe. Ale strasznie mi sie podobają![]() A pajac i getry po ile? I jakie to rozmiary?jak z jakością?bo tez z pepco nie? Cytat:
Cytat:
jests spokojniejsze, to najważniejsze![]() Cytat:
Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png |
|||||
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko, podziwiam! Ja bym padla w kuchni po 4 ciastach! ![]() No jeszcze mniej powinni zrobic, to juz w ogole prawie nikt by sie nie lapal... Ehhh...
|
|
#4324 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak jak Rybci napisałam dostaje się coś podobnego do zzo, ale to nie to samo co zzo podawane przy porodzie sn. Dobrze, że gin Cię zbadała i jesteś spokojniejsza Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja rodzę ok.26 marca. Jeżeli wcześniej to tylko 2 tyg czyli po 12.03 ![]() Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to jestem za państwowym przedszkolem bo prywatne nastawione jest na zysk i opiekunki nie maja kokosów, a państwowe to budżetówka a nie biznes. Teraz przedszkole kosztuje grosze bo max.200zł z wyżywieniem/m-c i jak dziecko nie chodzi to ma sie potrąconą opł.za wyżywienie i opł.stałą i prawie nic się nie płaci a w prywatnym płacisz normalnie, tylko za wyżywienie nie więc lipa. Najgorzej że dostać się do państwowej placówki bardzo bardzo trudno :/ Cytat:
![]() Rina - te spodenki są od dziś w gazetce więc powinni mieć wybór rozmiarów, ja wzięłam r.74 i 80. Getry - 9,99zł, pajac - 12,99zł. Spodenki maja w składzie polyester ale nie są jakieś mega sztuczne i takie, że sie pomechacą, a właśnie b.fajne, getry (r.74) też spoko. Pajac ciut gorzej, ale cena znośna i kotwice mnie urzekły (rozm.68 wzięłam)
|
|
#4325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne Cytat:
A gdzie to sprawdzić? Zerkne zaraz na opis usg nie Cytat:
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie narzekam bo zawsze mogłabym mieć gorzej i ciesze się ze zdrowi jesteśmy a z resztą sobie zawsze poradzimy
Moja kochana córunia sobie z mojego pęcherza chyba podusie zrobiła.... tż zadrapałam bo mnie tak zabolało jak mi w niego przywaliła aż zajęczałam... i bawi sie nim dalej aż na mdłości zbiera
|
|
#4327 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Supwer ![]() Cytat:
super
Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png |
|||
|
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki ja już po wizycie
dzisiaj chyba przeszłam samą siebie, jak wyjechałam z domu o 9;20 tak wróciłam po 18... jestem tak zmęczona a jeszcze wieczorem wpadła siostra ze szwagrem i dopiero pojechali..padamA więc tak : z dzidzią wszystko super, ułożony główkowo i raczej małe obawy że już się przekręci ![]() Serduszko pięknie bije, widziałam śliczny nosek oczka i usta, i jego męskość mam brać aspargin 3x1 i asmag forte 3x1 . Ogólnie wszystko ok![]() A oprócz tego byłam coś załatwić w energetyce, w pracy podbić zwolnienie a potem do zusu je zawieść, potem pizza z mamą , jakieś zakupy do lodówki i denstysta... jeszcze tyle spraw w ciągu jednego dnia nie załatwiałam chyba :p
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Rina - tego samego podkładu używam pod lakier, a na lakier stosuję Inglot - utwardzacz diamentowy, ale też chętnie posłucham co jest dobre, ale pod zwykły lakier, nie hybrydowy
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
kufa to boli normalnie
jak mi spac zas w nocy nie da to zwariuje....
|
|
#4332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez ze dwa razy byłam wzywana, niby nic dla mnie istotnego, ale stres i tak byl![]() A z pracą to nie fajnie, czyli jednak zostanie Ci poszukiwanie nowej?a co z macierzyńskim jak jest w upadłości zakład? Majka! Nie dobra jesteś poluje na takie spodenki, ale u mnie od dłuższego czasu tylko 62, a ja chcę większe. Ale strasznie mi sie podobają![]() A pajac i getry po ile? I jakie to rozmiary?jak z jakością?bo tez z pepco nie? Otóż to, do 68/74 u mnie też sporo, ale większych juz mniej... No to super, ze wszystko dobrze jests spokojniejsze, to najważniejsze![]() Znam to. Mi się obiadów w ogóle nie chce jeść, jem bo muszę [/QUOTE]Ja sie dzis dowiedzialan ze 1600 dostane z ubezpieczenia za urodzenie dziecka.zawsze cos Cytat:
kochana ja pod lakier uzywalam odzywki eveline 8in1 bo mi bardzo pasowala,a na to sally hansen top albo lepiej top z revlonu. Top seche vite mi sie w ogole nie sprawdzil bp lakier platami odchodzil. Typowej bazy nie uzywalam. A lakiery loreala te malutkoe,albo rimmel lycra by kate moss to najlepsze ktore najdluzej mi sie na paznokciach trzymaly.nie sprawdzaly sie oslawione essie czy ingloty. Inglot to mi plytke na zolto dodatkowo barwil niezaleznie od koloru Cytat:
|
|||
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w Rosku na kartę jest ten żel ujędrniający z Tołpy za 35 zł, a normalnie kosztuje 50 zł więc super cena
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Ten krem który Rossi polecała tak?
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
AgnieszkAA - dobrze, że wszystko ok i super waga dzidzi!
Ja też dziś miałam taki zalatany dzień, ale nie poza domem
|
#4337 | ||
|
Zakorzenienie
|
:-P
Cytat:
ja mialam stopień I/II Cytat:
Mi młody co raz bardziej dokucza i momentami mam mysli ze nie dam rady jeszcze ponad 2 miesiące :-( i bardzo bardzo ciesze sie ze mam prawie wszystko kupione, poprawne i poprasowane bo w życiu bym teraz nie miala na to sily...
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba ten, bo jeszcze jest taki sos na rozstępy a ten bardziej na ujędrnianie. Ja mam oba, ale lubię bardzo tani MammaMia z ziaji, kupię sobie kolejny, bo fajnie natłuszcza, skład chyba tez ok i zapach mi pasuje i stosuję go na zmianę z tołpą i tołpa mam nadzieję zostanie mi na po porodzie
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
tak ten sprawdziłam jeszcze przed chwilą
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez aktualnie oberwalam w pęcherz :-P
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiak - ja od października mam w opisie usg: łożysko - II st.dojrzałości prawidłowe
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio same dobre wiadomosci po wizytach ![]() Maz reperuje auto, trzymajcie kciuki by bylo ok, bo bez juz wariuje... Chociaz narazie cos nie tak, mimo ze naprawilismy ten alternator Ide pod cieply prysznic bo cos brzuch boli, a przez ten samochod sie martwie...
|
|
#4343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie jesteś dumna z siebie że tyle załatwiłaś ja bym była. Fajnie że z młodym wszystko ok![]() Cytat:
![]() Byłam dziś w Fartlandii ale tam mają duży wybór wszystkiego - fajniejsza dużo od tego Bambino mi się wydaje , ale muszę sama się przejechać bo z Mężem to nie zakupy mój nie lubi zastanawiania. Wzięłam tylko dwie tetry i rajstopki wg zaleceń koleżanek ![]() Nie wiem jak to jest, a ja taka durna że bym chciała poczuć, uwielbiam jak mi coś twardego przebija się przez skórę Mąż wtedy mówi że to może nie dziewczynka jednak hehe ![]() Dziewczyny założyłam konto na gemini i mam nadzieje ze tym razem mi się lista nie skasuje. Powiedzcie czy to potrzebne rzeczy - Tantum Rosa, Disne mar, Paracetamol Hasco zawiesina, Acidolit bezsmakowy i co do smarowania dupki oprócz Linomag maść? pliss
|
|
#4344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw sama a teraz na zmianę z oliwka rossa i Palmersem.. Kupię tez ta tolpe chyba bo kończy mi się akurat ten balsam antycellulitowy.cudownie ![]() Cytat:
|
|
#4345 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale juz na pierwszym badaniu ciąża wyszlaa 2 tyg starsza niż wypadałoby wg cyklu. Także ten ostatni 'okres' juz na pewno wypadł mi w ciąży.Cytat:
Pajjac mnie urzekł z tego samego powodu co Ciebie ![]() Chyba się jutro wybiorę do Pepco DCytat:
Udało mi się dziś zrobić zakupy ciuszkowe w lidlu mam spodenki jeansowe, dwa razy dresy, dwa razy getry -tak te dziewczyńskie - ale po domu dla Młodego będą akurat i dwa razy bodziaki szaro/żółte plus zestaw spodenek szaro-żóltych na 56, reszta brałam na 68 bo na 74/80 jakieś faktycznie gigantyczne były!A jak przykladalam w domu juz to te 68 wychodziły jak 74. Jestem very usatysfakcjonowana DPrzeziębienie przechodzi Mąż juz przygotowuje sypialnie do tapetowania/malowania, w weekend będzie działał, także mamy kongo w domu
Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png Edytowane przez Rina Czas edycji: 2015-02-06 o 22:20 |
||||
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I serio to myslalam ze ktos mi z tym pomoze ale nie ma chetnych:-( A mamy meczyc nie bede. M tez mowi ze poprasuje ale ciagle odwleka wiec ja sama biore zelazko i do dziela |
|
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ręce opadają męczy sie człowiek okropnie.... A tu bd jeszcze gorzej.... http://demotywatory.pl/4401163/Uczuc...zez-kazda-mame http://demotywatory.pl/4440098/Tak-p...-podczas-ciazy
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4350 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=violka848;50130601]Intenstywnie widzę
ale pewnie jesteś dumna z siebie że tyle załatwiłaś ja bym była. Fajnie że z młodym wszystko ok![]() Bardzo dumna jeszcze tylko muszę wybrać jakiś bank w którym otworzę sobie konto bo moje pekao zaczyna mnie wkurzać i babki które tam siedzą a gdzie mam najbliżej placówkę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

aż 400 zł miesięcznie 

tez ze dwa razy byłam wzywana, niby nic dla mnie istotnego, ale stres i tak byl

jak mi spac zas w nocy nie da to zwariuje.... 

Ślubujemy: 21.10.2017
mam spodenki jeansowe, dwa razy dresy, dwa razy getry -tak te dziewczyńskie