Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-07, 09:18   #4411
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
haha u nas też... wychowawczy aż 400 zł miesięcznie
taa, ale żeby to dostać, to dochód nie może przekraczać 574zł na osobę
więc mało komu te 400zł prysługuje
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
matko ale sie kokosi.... a tu dwa miechy jescze...
zwariuje do reszty...
ojj twarda bądź
lepiej jak się kokosi, niż jakby była mało ruchliwa, bo wtedy byś marudziła, że sie martwisz

hej

my już po śniadanku, chwila odpoczynku i trzea trochę mieszkanko ogranąć i obiad przygotować

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2015-02-07 o 09:27
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:19   #4412
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
hej

my wczoraj oglądaliśmy Uprowadzoną 3, ale włączyliśmy za pózno i oboje usnelismy

Hanka-nie stresuj się wodami, ja czytałam, że można np w sprawdzić siedząc w toalecie, jak czuje się, że cos leci a zacisnie się zwieracze to nic nie powinno się sączyć, a jak kapie mimo tego to wody :/
ale wiem co czujesz, ja też swego czasu sobie wkręcałam sączenie wód- byłam w 20 tyg na ip bo miałam wkładkę mokrą to mnie zbadali paskiem, najpierw jeden doktorek zle bo przylozyl zbyt blisko szyjki i ph było przekłamane, strachu nie powiem ile, ale potem dalsze badania paskami wyszły dobrze także ulga, ale co w między czasie się nadenerwowałam to moje ...no i 3 dni musiałam wyleżeć
lekarz co wizytę mi sprawdza poziom wód i jest ok więc teraz się nie denerwuje na zapas

Majka-oo ja też mam takie plany pójścia do kosmetyczki chcę sobie jeszcze rzęsy zrobić, pierwszy raz w zyciu
a paznokcie u rąk słyszałam, że można mieć frencha?
ale chyba tylko jesli uzyjesz lakieru niekryjacego.

Mi tez sie jakos w polowie ciazy zdarzalo miec calkiem mokra wkladke, na szczescie dopiero pozniej sie dowiedzielam, ze to moga byc wody i trzeba sie tym interesowac

kurczę, gdyby nie szpital to bym nawet nie wiedziala, ze mi sie lozysko starzeje... Na usg, ktore mialo byc moim ostatnim w ciazy pare dni przed ta akcja z pradem, dostalam tylko opis, ze lozysko jest w normie
Stary 2015-02-07, 09:31   #4413
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Hej
Rzęsy mam od grudnia i są fajne, tylko, że moje jakoś źle reagują na nie i sporo mi wypadło, niedługo idę znów to zobaczę, co z nimi dalej. Ale np. moja matka pół roku potrafi nosić i nic jej się nie dzieje.

Dziś jestem sama ze szczeniaczkiem, zabrałam go do domu i z jamnikiem nie będą przyjaciółmi, ale i tak jestem pełna podziwu, że go nie ugryzł. Mały zaczął szczekać na niego, włazić, chciał się bawić, mój tylko pojeżył się, jak go lekko szczypnął i już, ale za to chciał ukraść małego zabawki a wiem, że by go ugryzł, jakby szczeniak chciał mu zabrać, więc siedzimy z małym zamknięci w pokoju i usnął. Ale będzie problem jak się obudzi, bo będzie chciał się bawić. Nie wiem, co wtedy zrobię, chyba wezmę obu na spacer, na podwórku się nie gryzą...

Czajelko - to ja Ci mogę robić mięso a Ty mi ciasta ;D Jedyne ze słodkości to babeczki mi w miare ida
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:33   #4414
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
No a jeśli faktycznie się sączą tak powolutku to czy za miesiąc nie będzie za późno? Przecież to grozi infekcją co nie? Ja mam usg 18 - tego i do tej pory nic się nie stanie?

Nie no ja nie mam tak ze kapie ale czuje po prostu ze jest wilgotno trochę. Spróbuję jeszcze parę dni się poobserwowac jakby się coś nasilalo to szpital mam blisko ale oby nie. Pewnie jak by to potwierdzili to bym już do porodu musiała leżeć u nich.
No wlasnie nie wiem? Mi tak z miesiąc przed porodem zaczely sie saczyc... :/ w sumie to te 3 wkładki mozna podzielić na 3 etapy teraz za miesiac i awaryjnie...choc ty tez luteine bierzesz a po tym tez jest mega wilgotno, ja mysle ze za miesiac bo u mnie sucho narazoe i jestem po usg, ale potem juz mam nie mieć usg...wiec wole sama kontrolować. U mnie wygladalo to tak w świeta Bożego narodzenia zaczelam czuć wilgoc dzwonilam wtedy do gin i kazala sie nie martwić jak nie ma duzo i nie jest różowe..termin mialam na 12 stycznia...i wtedy wezwana bylam na szpital tam zrobili usg i stwierdzili ze trzeba wywolywac bo mało wód...myslalam ze to ściema i moja gin chce po prostu przyspieszyć...potem juz wiedzialam ze sie nie mylila...moj mąż który byl ze mna stwierdzil ze bylo tego koło szklanki i to zielonego...wiec chyba cudem sie udało miec zdrowego synka
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:33   #4415
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
mam zgagę...:/ co prawda mega delikatną ale jest..

podczytałam marcówki i dziś dziewczyna urodziła z terminem na 8.03 w 35 tyg
Dzizaz to za 2 tyg. To ja podziekuje narazie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
To mógłby zadzwonić lub choc pokrecic sie pod płotem z minutę a nie podjechac i wypisywać awizo...

Mnie tez pogryzł pies i rozumiem ze mozna sie bać ale to jest jego praca.

Rosario ja mialam miec okres w niedziele a test robiłam we wtorek przed i nic, dopiero w sobote mi wyszla blada kreska na dwóch testach
Ahh wspomnień czar...

Oglądamy madagaskar i jemy ciastka.
Wachalam ten płyn dla niemowląt z biedry od 1dnia i jest bezzapachowy :-(
Skład jest krótki co jest dobre chyba.
Jest sporo nowych rzeczy z kosmetyków i przypraw u mnie jest nowych sporo. .

no czemu dzwonkiem nie zadzwonil to nie rozumiem, na prawde

Cytat:
To po ile u was żłobki ? U nas prywatny dzieci od pół roku przyjmują ok 400 zł na miesiac a przedszkola prywatne dwulatki już przyjmują i cena też coś koło 350 zł

u mnie z wyzywieniem ok 1000-1200, przedszkole tak samo, prywatne a panstwowe zlobek to nie wiem a przedszkole ok 200

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
A pewnie, ze może być dobrze i oby było Paula to fajna dziewczynadziewczyna, trochę jej ciaża popkrzyżowala plany, ale my tam trzymamy kciuki, zeby tym bardziej im się ladnie poukladalo
Co do zusu-musisz złożyć bezposrednio (mozna poczta, ale jak by cos bylo nie tak to dluzej potem to zajmie), terminy takie same jak bys skladala w pracy, do 2 tyg i 80% na calosc, pożniej niz 2 tyg to bedzie platne 100 i 60%.
Co do ubezpieczenia to nie wiem-tez bedziemy skladac, ale jeszcze nie wiemy co i jak

=niezawsze;50119373]Super z policji dzwonili i mam byc swiadkiem, ale czego to juz powiedziec nie chcieli...

no i firma mi upadlosc oglosila, wiec same dobre wiesci z rana...
Lubie takie niespodzianki z policji tez ze dwa razy byłam wzywana, niby nic dla mnie istotnego, ale stres i tak byl
A z pracą to nie fajnie, czyli jednak zostanie Ci poszukiwanie nowej?a co z macierzyńskim jak jest w upadłości zakład?

Majka! Nie dobra jesteś poluje na takie spodenki, ale u mnie od dłuższego czasu tylko 62, a ja chcę większe. Ale strasznie mi sie podobają te łapki na kolanach są boskie
A pajac i getry po ile? I jakie to rozmiary?jak z jakością?bo tez z pepco nie?

Otóż to, do 68/74 u mnie też sporo, ale większych juz mniej...

No to super, ze wszystko dobrze jests spokojniejsze, to najważniejsze

Znam to. Mi się obiadów w ogóle nie chce jeść, jem bo muszę[/QUOTE]

Rozumiem ze do "2 tyg "oznacza ze do 2 tyg po porodzie?
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:40   #4416
madzixx88
Zakorzenienie

sniło mi się dziś pół nocy, że pływałam w basenie wszystkimi stylami zdążyłam się napływać nawet

Hanka-to raczej nie to ale jak masz być niespokojna to ja bym podjechała na ip dla świętego spokoju co do pasków to mi koleżanka mówiła, żeby nie kupować bo mogą przekłamane wyniki dawać i albo uśpić czujność a potem bylby problem albo wywołać niepotrzebne nerwy..

dzięki za cynk o tym kremie Tołpy
polecę dziś kupić

ale najpierw działamy dalej z remontem

a co do frencha to lekko mleczny lakier i białe końcówki to chyba można?
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:41   #4417
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
no to tak bo ten piękny okres ciązy nam sie skończył a zaczyna nam sie ten cięższy z bólami, zmęczeniem, zatwardzeniem, że nas tak wymemła przez te dwa miesiące że tylko już bd marzyć o porodzie....
Może to i dobrze

Cytat:
Zazdroszczę ze masz już porobione wszystko. Ja czekam z praniem wszystkiego aż będziemy mieli szafę nowa a to może nastąpić dopiero pod koniec lutego. :/

Kurde a ja to się boje smarować teraz przy tych skurczach, wszyscy naokoło łącznie z położna i ginka powiedzieli żeby unikać głaskania dotykania brzucha. A teraz w sumie największy przyrost będzie i juz widzę te rozstępy...

ja zawsze za wczesnie jestem gotowa :-P

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Wiecie co Ci sadziedzi u nas znowu się tluką, to małe dziecko płacze, zadzwonilismy na policje ile k...wa można, my mamy juz popękane ściany nad drzwiami wejsciowymi przez ich walenie drzwiami. Nie sądziłam ze taka patologia nam się trafi
I co zabrali tego dzieciaczka?

Ja mialam porabane sny ze tz mnie chciał zostawic i zeswatac z innym... :-P
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:46   #4418
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Tez mam tak
A mama mi opowiadała ze natura tak kobietę przygotowuje ze ma dosyć chodzenia w ciazy i chętnie idzie rodzic :-P
O to wlasnie, jestem tego samego zdania

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Ello kobietki widzę że kryzysy dopadają,trzeba wytrwać .U nas póki co samopoczucie ok,wszystko gotowe,wózek stoi w pokoju i tylko czekać,troche się będzie dluzyc bo to jeszcze z 6 tyg ale dam radę.Buźka
Ps.jutro sesja brzuszkowa
Spokojnej nocki
O super ze wszystko masz. Ja bede przygotowana na sicher z poczatkiem marca.

Cytat:
a ja mam już dość tego przeziębienia mam taki katar i zatkany nos do tego bolace zatoki że jak dziś przespie noc a nawet zasne to będzie chyba cud coś mi się wydaje że sie to przeziębienie rozwija i jutro będzie jeszcze gorzej niż dziś właśnie co za specyfiki na zatoki mialyscie? Coś z grochem czy czyn że niby przykładać do skroni czy przeczytalqm to gdzieś indziej i nie mowilyscie nic na ten temat?
Ja z grochem dzialalam i uratowalam sie przed antybiotykiem, a bylam juz w stanie takim ze jak dmuchalam to plakalam jednoczesnie z bolu jak.ki z zatok schodzilo.. suchy groch wkladasz na chwile do mikrofali lub piekarnika i potem w bawelniana sciereczke i przykladasz do wszystkich zatok-czyli skronie,w okol oczu i nad nosem. Jak najczesciej mozesz. Tylko po takich akcjach nie wychodz z domu przez 1h.vja 2 dni walczylam i wygralam:d
Stary 2015-02-07, 09:47   #4419
siempre
Wtajemniczenie

Ja przed chwila zwymiotowalam nie wiem czy czymś sie przytrulam czy mi tabletka zle siadla bo przeważnie mi sie odbija po tych Dha czy z nerwów. Może wszystko naraz.

Kończę herbatke i idę dalej sprzątać zeby ciśnienie ze mnie zeszło.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:52   #4420
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Ja przed chwila zwymiotowalam nie wiem czy czymś sie przytrulam czy mi tabletka zle siadla bo przeważnie mi sie odbija po tych Dha czy z nerwów. Może wszystko naraz.

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:54   #4421
lekkaatletka
Zadomowienie

Dzien dobry
Cytat:
Moja koleżanka która niedawno rodziła to jak odeszły jej wody a skurczy nie miała. To zdarzyla sobie przed pojechaniem ogolic nogi pachy itp. Strzelic sobie makijaż oraz wlosy wyprostować, ja to nie bede chyba taka spokojna.

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

Ja to dzisiaj noc nie przespana mnie czeka tak mnie tz z równowagi wyprowadził godzine temu ze do tej pory nie mogę się uspokoić. Na razie nie chce nic więcej pisać może później w klubie. Zastanawiam się czy nie wyjechać na dłuższy okres do moich rodziców, choć wiem ze to nie jest najlepszym sposobem na rozwiązanie problemu. Musze na spokojnie to przemyśleć, zawiodlam się na nim i to bardzo.
U nas na SR mowili ze jak wody odejda czyste to na spokojnie 2h sie ma na dojazd do szpitala. Tez bym wolala sie umyc, umyc wlosy i ogolic

Siempre trzymaj sie

Snilo mi sie dzis ze karmilam piersia
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:59   #4422
Koperco
Zakorzenienie

Witam sie z wanny:p ja sie do M nie odzywam od wczoraj,bo nie mozna mu nic powiedziec jak cos zle zrobi od razu bluzga i trzaska dzrzwiami. Nie bedzie sie na mnie wyzywal i niech spada,poki nie przeprosi.

Mi od wczoraj Malutka tak sie kokosi jak nigdy. Az normalnie zaczynam sie zastanawiac czy tak powinno byc bo az takie dlugie interwaly kokoszenia to dla mnie nowosc a zawsze byla ruchliwa..
Stary 2015-02-07, 10:16   #4423
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Mi też by się przydała taka parówka bo katar nie daję za wygraną

Ja jeszcze planuje iść do fryzjera przed porodem gdzieś w marcu Ciekawe jak będzie się trzymała farba
Tez by mi się fryzjer przydał ale szkoda mi tu strasznie kasy. Z drugiej strony lepiej przed porodem bo z dwójka dzieci to będzie ciężko.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Współczuję sasiedztwa wiem co przezywacie tez mieliśmy kiedyś taka patologie za ścianą. Ile razy Tż wzywał w nocy straż lub policję... masakra!

Ok dzięki bardzo Ja raczej bez wkładki nie dam rady bo wkładam tabl dopochwowe rano i wieczorem wiec potem mi to wycieka cała bielizna brudna :/
A mówiła coś położna czy jak się zaczynają sączyc te wody to cały dzień to leci czy jest tego coraz więcej czy może się sączyc malutko i długo?
No u mię saczenia się wód nie dało się przegapic bo leciało jak przy okresie. Ale może są tez inne przypadki.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Gratki udanej wizyty jejku to Ty już tak naprawdę za miesiąc możesz rodzić!
Moja koleżanka była na wizycie u doktorka ten stwierdził że już jest rozwarcie i natychmiast do szpitala a ona tez na spokojnie do domu wzięła sobie kąpiel wygolila się i dopiero pojechali. Ale z tym prostowanie włosów i makijażem to już chyba przesada lekka

Kurde współczuję bardzo ech Ci faceci...

Ja jeszcze w łóżku chyba trochę jeszcze dospie sobie.
Przekonalyscie mnie i chyba daruje sobie na razie kupno tych pasków mam jednak nadzieję że wszystko jest ok.
Dziś pewnie znów będzie spokój bo weekend. My idziemy dziś na obiad do restauracji mama zaprasza z okazji swoich urodzin. Oby tylko nie było powtórki z przed miesiąca...
Makijaż to się może rozmnażać jak się człowiek spoci przy porodzie.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:19   #4424
gosiak0512
Zakorzenienie

hejka..
wstałam zawalona na maksa.. w gardle gula że ledwo przełykam, a kaszel taki że aż mnie na wymioty zarzuca.. rany kochany gdzie ja się tak dowaliłam wzięłam efferalgan z wit c, nebulizacje z soli i nastawiłam miksturę z cebuli.. zakręcona się czuję i idę zaraz leżeć tylko musiałam chłopaków ogarnąć bo mąż w robocie i będzie na jakąś 15.. tak więc nic dziś nie robię tylko leżę. Na obiad mam zupę z wczoraj to tylko pomidorówkę zrobię z rosołu i makaronu dogotuję i będzie ok.. sprzątać na siłę nie będę, syfu nie wiadomo jakiego nie ma..

co do przedszkola to w Warszawie bym nie miała szans na państwowe bo za dużo osób na jedno miejsce, po za tym dzielnica słynie z samotnych matek a to one mają pierwszeństwo .. na wsi bez problemu mamy miejsce biorą dzieci od ok 2,5 roczku ale warunek jest taki że dziecko jest odpieluchowane i woła do łazienki (jakkolwiek byle by było wiadomo o co chodzi ) koszt przedszkola miesięczne to 55zł (50 na drugą panią do pomocy a 5 na rzeczy typu herbatka, chusteczki, mydełko jak by brakło czy teatrzyki..). Nie jest to zwykłe przedszkole tylko tzw. punkt przedszkolny w szkole i jest dzieci max 20 w grupie (nie pamiętam ile jest w tym roku ale chyba 16) wiekowo są 2,5 latki, 3 latki i 4 latki wspólnie się ładnie bawią, a 3 i 4 latki mają też zajęcia w książeczkach odpowiednich do swojego wieku.

MALINKA nivea baby ma całą serię kremów i nie są to tylko kremy do buzi ale jest też krem do pupy na odparzenia właśnie coś w stylu sudocremu i dla mnie nawet lepszy bo sudocrem się u nas nie sprawdził..

VIOLKA ja paracetamolu ani tantum rosy nie kupowałam. Rzeczy typu czopki na gorączkę czy witaminy kupię na świeżo po urodzeniu małej znaczy mąż kupi. Tantum rosa jak dla mnie zbędna jest szare mydełko wystarczająco szybko pomaga z raną krocza

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:21   #4425
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Jest kolyska ale na razie sama resztę dostanę jak zapłacę
sliczna. tez na taka poluje jak ci to cenowo wyszlo?

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:21   #4426
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
No wlasnie nie wiem? Mi tak z miesiąc przed porodem zaczely sie saczyc... :/ w sumie to te 3 wkładki mozna podzielić na 3 etapy teraz za miesiac i awaryjnie...choc ty tez luteine bierzesz a po tym tez jest mega wilgotno, ja mysle ze za miesiac bo u mnie sucho narazoe i jestem po usg, ale potem juz mam nie mieć usg...wiec wole sama kontrolować. U mnie wygladalo to tak w świeta Bożego narodzenia zaczelam czuć wilgoc dzwonilam wtedy do gin i kazala sie nie martwić jak nie ma duzo i nie jest różowe..termin mialam na 12 stycznia...i wtedy wezwana bylam na szpital tam zrobili usg i stwierdzili ze trzeba wywolywac bo mało wód...myslalam ze to ściema i moja gin chce po prostu przyspieszyć...potem juz wiedzialam ze sie nie mylila...moj mąż który byl ze mna stwierdzil ze bylo tego koło szklanki i to zielonego...wiec chyba cudem sie udało miec zdrowego synka
Kurcze to przeszlas swoje nie zazdroszczę. Po myślę jeszcze nad tymi paskami.

Cytat:
sniło mi się dziś pół nocy, że pływałam w basenie wszystkimi stylami zdążyłam się napływać nawet

Hanka-to raczej nie to ale jak masz być niespokojna to ja bym podjechała na ip dla świętego spokoju co do pasków to mi koleżanka mówiła, żeby nie kupować bo mogą przekłamane wyniki dawać i albo uśpić czujność a potem bylby problem albo wywołać niepotrzebne nerwy..

dzięki za cynk o tym kremie Tołpy
polecę dziś kupić

ale najpierw działamy dalej z remontem

a co do frencha to lekko mleczny lakier i białe końcówki to chyba można?

Nie nie tylko nie IP ja tam pojadę juz tylko w ostateczności chyba. U mnie w szpitalu jest tak, że zawsze zostawiają mimo że na badaniu wychodzi wszystko dobrze. Juz trzy razy byłam i jeśli miałabym tam znów leżeć to wole juz w domu. W szpitalu tylko więcej stresu się najem.
A poza tym powiem Wam co dziwne jak byłam wczoraj u gin to waga wskazała mniej o 1,5 kg. Ostatnio byłam ważona 12 stycznia i było 65 teraz 63,5. Cos nie tak kurde albo mnie źle waży ta położna albo nie wiem co

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Witam sie z wanny:p ja sie do M nie odzywam od wczoraj,bo nie mozna mu nic powiedziec jak cos zle zrobi od razu bluzga i trzaska dzrzwiami. Nie bedzie sie na mnie wyzywal i niech spada,poki nie przeprosi.

Mi od wczoraj Malutka tak sie kokosi jak nigdy. Az normalnie zaczynam sie zastanawiac czy tak powinno byc bo az takie dlugie interwaly kokoszenia to dla mnie nowosc a zawsze byla ruchliwa..
Ty to tez nie masz lekko z tym swoim TŻ.
Mój mały tez od dwóch dni znów szaleje odbija się od jednego boku i na drugim czuję cały brzuch lata hehe. Szkoda ze nie mogę za bardzo dotykać brzuszka bo tak lubię czuć pod skórą jego łapki

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:21   #4427
gosiak0512
Zakorzenienie

ja sobie nie wyobrażam iść z makijażem do porodu bo na bank by ładnie spłynął ze mnie.. jedyne co to mam nadzieję że uda mi się przed porodem umyć głowę co by w strąkach tam nie siedzieć te 3 dni bo raczej się schylać po porodzie nie będę żeby kudły umyć i zrobię to dopiero w domu na spokojnie po szpitalu..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:23   #4428
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
ja sobie nie wyobrażam iść z makijażem do porodu bo na bank by ładnie spłynął ze mnie.. jedyne co to mam nadzieję że uda mi się przed porodem umyć głowę co by w strąkach tam nie siedzieć te 3 dni bo raczej się schylać po porodzie nie będę żeby kudły umyć i zrobię to dopiero w domu na spokojnie po szpitalu..
A czego się schylac? Ja normalnie pod prysznicem mylam się cala z głową.
Stary 2015-02-07, 10:23   #4429
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość

[/COLOR]

Makijaż to się może rozmnażać jak się człowiek spoci przy porodzie.
Rozmnażać powiadasz??? Haha

Stary 2015-02-07, 10:24   #4430
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

no ale już po USG mała pozostaje małą :juuupiii: widziałam na potwierdzenie nawet kaczuszkę :hihi: ważymy 1430g mniej więcej, wychodzi nam wymiarowo 2 tygodnie młodsza ale gin mówi że albo urodzi się drobniejsza po prostu albo jeszcze nadrobi dopiero teraz z wagą. W każdym bądź razie wszystko w porządku i wszystko na miejscu jest
dobrze, ze z malutka wszystko w porzadku i ze pozostala dziewcynka no i to lepiej, ze bedzie drobniejsza, tobie bedzie latwiej

JAŚ

Stary 2015-02-07, 10:25   #4431
kordelka85
BAN stały

Mi poszły wody na wizycie u gin, wiec czysta byłam a w szpitalu to się ogaenelam tzn umylam i ogolilam nogi i pipke jak mi dali cos na wywołanie skurczy
Stary 2015-02-07, 10:26   #4432
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
aaa no i co najważniejsze młoda na nietoperka siedzi mogę spać spokojnie
no prosze, jednak sie przekonala, ciekawe jak tam moj Lobuz

JAŚ

Stary 2015-02-07, 10:27   #4433
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Rozmnażać powiadasz??? Haha
miało być rozmazac. Na apce mnie słownik w konia robi , czasami nie zauważe i wychodzą bzdury sorry
Stary 2015-02-07, 10:32   #4434
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
hejka..
wstałam zawalona na maksa.. w gardle gula że ledwo przełykam, a kaszel taki że aż mnie na wymioty zarzuca.. rany kochany gdzie ja się tak dowaliłam wzięłam efferalgan z wit c, nebulizacje z soli i nastawiłam miksturę z cebuli.. zakręcona się czuję i idę zaraz leżeć tylko musiałam chłopaków ogarnąć bo mąż w robocie i będzie na jakąś 15.. tak więc nic dziś nie robię tylko leżę.

MALINKA nivea baby ma całą serię kremów i nie są to tylko kremy do buzi ale jest też krem do pupy na odparzenia właśnie coś w stylu sudocremu i dla mnie nawet lepszy bo sudocrem się u nas nie sprawdził..

VIOLKA ja paracetamolu ani tantum rosy nie kupowałam. Rzeczy typu czopki na gorączkę czy witaminy kupię na świeżo po urodzeniu małej znaczy mąż kupi. Tantum rosa jak dla mnie zbędna jest szare mydełko wystarczająco szybko pomaga z raną krocza
Kurcze co Cię tak bierze te przeziębienie ostatnio? Biedna nie dość że poparzona to jeszcze teraz chora
A właśnie miałam pytać Cię boś doświadczona jak to z tym gojenie krocza długo to trwa? Koleżanka doradził a mi żeby często się podmywac po porodzie nawet kilka razy w ciągu dnia ze wtedy lepiej się goi. Sama nie wiem bo w sumie lepiej chyba jak suche to jest? Czy dwa razy dziennie nie wystarczy?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
miało być rozmazac. Na apce mnie słownik w konia robi , czasami nie zauważe i wychodzą bzdury sorry
Spoko tez tak mam od razu wiedziałam że słownik

Stary 2015-02-07, 10:32   #4435
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ale jestem dziś roztrzepana zostawiłam otwarte auto, pobiłam pojemnik na masło ale jeszcze skleję i nie wzięłam tel na zakupy i niemam tej zniżki do Smyka masakra he
kalafior ciazowy nie daje o sobie zapomniec u mnie nie lepiej, ale licze na to, ze po ciazy to minie

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

Mama zaraz wpadnie a moj Mlody chorak, w wyrku caly dzien-bidulak..
zdrowka dla małego

JAŚ

Stary 2015-02-07, 10:40   #4436
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, Maciek juz lezy glowka w dol co dla mnie jest super wiadomoscia!!! NAstepna wizyta jeszccze w lutym 27, wtedy to mam zrobic juz wszystkie baania do szpitala przed porodem potrzebne wr, zoltaczke typu B, C, paciorkowca wymaz, hiv, toksoplazmoze i mocz i krew i pewnie cos tam jeszcze, bede juz w 36 tygodniu aaaa to juz zaraz
Super! Zawsze tyle badań dają na koniec? Strasznie dużo!

Cytat:
a paznokcie u rąk słyszałam, że można mieć frencha?
U mnie w SR mówili żebyśmy pamiętały by zmyć lakier zarówno z rąk i stóp. Więc u mnie by chyba nie przeszło. Może w prywatnych klinikach mają bardziej "lajtowe" podejście

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Dobrze że wszystko dobrze się skończyło! Ale pewnie co się nadenerwowałaś to Twoje...

Cytat:

Ojej aż tak Cię TŻ wkurzył..? Biedna...

Cytat:
hejka..
wstałam zawalona na maksa.. w gardle gula że ledwo przełykam, a kaszel taki że aż mnie na wymioty zarzuca.. rany kochany gdzie ja się tak dowaliłam wzięłam efferalgan z wit c, nebulizacje z soli i nastawiłam miksturę z cebuli.. zakręcona się czuję i idę zaraz leżeć tylko musiałam chłopaków ogarnąć bo mąż w robocie i będzie na jakąś 15.. tak więc nic dziś nie robię tylko leżę. Na obiad mam zupę z wczoraj to tylko pomidorówkę zrobię z rosołu i makaronu dogotuję i będzie ok.. sprzątać na siłę nie będę, syfu nie wiadomo jakiego nie ma..

co do przedszkola to w Warszawie bym nie miała szans na państwowe bo za dużo osób na jedno miejsce, po za tym dzielnica słynie z samotnych matek a to one mają pierwszeństwo .. na wsi bez problemu mamy miejsce biorą dzieci od ok 2,5 roczku ale warunek jest taki że dziecko jest odpieluchowane i woła do łazienki (jakkolwiek byle by było wiadomo o co chodzi ) koszt przedszkola miesięczne to 55zł (50 na drugą panią do pomocy a 5 na rzeczy typu herbatka, chusteczki, mydełko jak by brakło czy teatrzyki..). Nie jest to zwykłe przedszkole tylko tzw. punkt przedszkolny w szkole i jest dzieci max 20 w grupie (nie pamiętam ile jest w tym roku ale chyba 16) wiekowo są 2,5 latki, 3 latki i 4 latki wspólnie się ładnie bawią, a 3 i 4 latki mają też zajęcia w książeczkach odpowiednich do swojego wieku.
Ale masz super z tym przedszkolem! I ta cena! Kosmos!
Kuruj się!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:45   #4437
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
mam zgagę...:/ co prawda mega delikatną ale jest..

podczytałam marcówki i dziś dziewczyna urodziła z terminem na 8.03 w 35 tyg
az bylam tam zajrzec cos mi sie wydaje, ze u nas tez tak bedzie, ze wyskoczy ktoras niepodziewanie. i to wlasnie ta ktora jest spokojna i nic sie u niej nie dzieje

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
No ja widziałam gdzieś trzy szt po 30zł i powiem Wam ze chyba kupie bo coś mam wątpliwości czy to co na wkładce widzę to wydzielina taka rzadka czy jednak wody. A nie chce w stresie być. A Tobie długo się saczyly te wody przed porodem?

podasz linka?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
ja się nie wtryniam w kolejkę Sylwii, Majce przynajmniej do końca marca siedzę cicho
dziekuje
ale ja moge zdecydowanie pierwsza

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Dziewczyny. .. taka sytuacja koleżanka do mnie pisze ze 10 dni przed okresem dostała dziwne krwawienie jakby ze sluzem i trwalo krótko myślała że to okres. Teraz cisza i nic nie ma ale pobolewa ja brzuuch jak na okres. Starają się o dziecko dodam. No i kiedy ma zrobić test? Myslixie że wyjdzie jej tak tydzień przed spodziewanym okresem? ?? Trzymam kciuki aby sie jej udało ale kurcze jak zrobi za szybko i jie wyjdzie to sie zawiedzie. W niedziele chce testować i to będzie 7 dni przed. No te dziwne krwawienie pewnie owulacyjne i ten ból brzuchq to mi wskazuje na ciążę jak sadzicie?
ja zrobilam dwa dni przed pkresem i sie zdolowalam bo byl negatywny, 5 dni pozniej kolejny bo okres nie przyszedl i dwie kreseczki to dopiero byla radosc, szczegolnie po tym pierwszym tescie ahh.. to bylo cos pieknego, siedzialam na kiblu i plakalam

JAŚ

Stary 2015-02-07, 10:46   #4438
kordelka85
BAN stały

Ja planuje jakoś w czerwcu po zapisywać do przedszkoli obydwoje. Tzn pójdą jako 3 latki ale zapisy czym wczesniej tym lepiej. Jakieś 4 w okolicy upatrzylam. Najbardziej by mi pasowało u mnie na wiosce, ale wiadomo ze może się nie dostać.
Stary 2015-02-07, 10:49   #4439
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

http://allegro.pl/george-buty-trampk...990767630.html

zakochałam się w tych trampkach
piekne sa!

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:

Dziewczyny jaki stopien macie lozyska bo ja mam 2 i tak sie zastanawiam czy to juz ok?
u mnie tez 2, ale lekarz nic wiecej nie mowil.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
http://medicline.pl/test-na-wyciek-w...sz-p-3433.html
Bardzo proszę
Ja też popytam w aptekach najpierw a jak nie będą mieli to zamawiam. Dziś pytałam w jednej ale nie mieli.
ok, mam czytam na raty, nie dziwic sie

JAŚ

Stary 2015-02-07, 10:50   #4440
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
piekne sa![COLOR="Silve.
Ładne. Tylko nie wiem po co takiemu małemu dziecku trampki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości