|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
damn good coffee
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Taak, w tych specjalnych koszach niektórzy kiszą kupy przez tydzień
|
|
|
|
#1922 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
folie do niego są piekielnie drogie, coś koło 100zl na miesiąc, albo i więcej, w zależności od liczby zuzywanych pieluch. Ale to nadal nie te kwoty Znam drogie warszawskie sklepy wyprawkowe i to nadal nie to. Nawet jakby liczyć 5 tys na wózek, 2 na fotelik i 2 tys na łóżeczko i komodę (a i tak zaokrąglone w gore) to 30 bym nie uzbierala chyba, żebym kupowała ubranka od 0 do 10roku życia, to moooze
|
|
|
|
|
#1924 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja bardzo sie zdziwilam, ze taki kosz wogole istnieje, ale nie siedze w dzieciowych klimatach wiec moze dlatego..... No a skoro kupowala wszystko co jej panie w sklepie kazaly, to moze wziela tych workow w zapasie na 5 lat??? Albo ze 2 wozki jej wcisnely
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Wtajemniczenie
|
pieluszki to najlepiej wyrzucac przez otwarte okno,bez zwijania
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1927 |
|
Wredny kotecek
|
![]()
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Te 30 tysiaków odłożyłabym skrzętnie na studia i wkład mieszkaniowy dla pociechy bo malucha niewiele obchodzi ile kosztuje jego wózek, fotelik czy butelka. A dla dorastającego dziecka będzie jak znalazł.
Fotki brzuchowe A jeszcze te z kolesiami partnerami to już w ogóle
|
|
|
|
#1929 |
|
Konto usunięte
|
przypomniało mi się dziś, że jak podpisywałam umowę na wesele z restauracją, to pani mnie wypytywała czy będzie dużo dzieci. no i zaczęła mi opowiadać, że w grudniu robili mikołajkowe wesele czyli: data 6.12, dekoracje mikołajowe, kelnerki przebrane za mikołajki, ogólnie wszędzie mikołaje i gromadka dzieci w siódmym niebie.
i tak sobie myślę, że nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby robić wesele pod dzieci
|
|
|
|
#1930 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Zresztą, akurat moim zdaniem warto zorganizować na weselu jakieś atrakcje dla dzieci, żeby się nie znudziły w połowie imprezy.
|
|
#1931 |
|
Konto usunięte
|
nie wiem, może nie mam takiego poczucia humoru czy coś
co do zabaw dla dzieci na imprezie - ja jestem za zapraszaniem bez dzieci, więc tym bardziej żadne organizowanie dla nich zabaw do mnie nie przemawia.
|
|
|
|
#1932 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widziałaś śluby gotów? W czarno-fioletowych kreacjach i z nietoperzami w tle? Też nietypowo, pewnie część rodzin kręci nosem, ale skoro państwu młodym tak odpowiada i takie chcą mieć wspomnienie - super. Tym bardziej, że to nikomu nie wadzi, jak inne przypadki faktycznego OZM.
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Konto usunięte
|
w sumie nie wzięłam pod uwagę faktu, że taki pomysł był też pod młodych
może dlatego, że pani mi tak bardzo opowiadała o tych zachwyconych dzieciach, że zrozumiałam, że to tylko dla nich było no ale jak pm też się podobało, to w umie ok. (chociaż nadal mnie to dziwi )
|
|
|
|
#1934 |
|
damn good coffee
|
Nie jest OZM dostosowanie przez PM wesela pod dzieci - wynajęcie animatorki itp, OZMem jest kiedy wymagają tego rodzice dzieci, albo zgorszenie, że młodzi dzieci w ogóle nie zapraszają
|
|
|
|
#1935 |
|
Konto usunięte
|
A może bardzo chcieli zrobić coś związanego z Mikołajem, skoro w takim dniu się pobierali? Inni organizują całe wesele pod kolor Tiffany Blue, to oni mogli pod Mikołaja
|
|
|
|
#1936 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50138706]A może bardzo chcieli zrobić coś związanego z Mikołajem, skoro w takim dniu się pobierali? Inni organizują całe wesele pod kolor Tiffany Blue, to oni mogli pod Mikołaja
[/QUOTE]może, nie znam tej pary. jedynie z opowieści managerki restauracji, mogę stwierdzić, że coś takiego mi się w głowie nie mieści, bo w jej historii główną rolę miały dzieci zachwycone mikołajowymi zabawami, a nie pm. a opowiadała mi to dlatego, że też mam grudniowy termin więc może myślała, że mi taką opcje wesela sprzeda
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2015-02-07 o 15:36 |
|
|
|
|
#1938 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dokładnie.
Mi za to fotki ciążowe nie przeszkadzają, jeśli rodzice nie są zbytnio rozebrani .
|
#1939 |
|
Konto usunięte
|
Jakoś na sylwestra nikt nie zabiera dzieci, nie ma problemu pt "nie ma z kim zostawić" (a paradoksalnie wtedy jest większy problem ze znalezieniem opieki), nikt nie każe organizować animatorki i przejażdżek na kucyku, ani specjalnego menu, kącika zabaw i pokoju hotelowego, żeby dziecko się miało gdzie przespać.
A i z np. pogrzebami też nie ma problemu, jakoś większość osób nie ciąga dzieciaków na pogrzeby, a przecież jest mniej więcej to samo co na weselu też się idzie do kościoła, potem idzie kondukt żałobny (a przecież na weselu jedzie się za młodymi), następnie składa się trumnę do grobu (a na weselu też trzeba odbębnić wykupywanie panny młodej, pierwszy taniec, rzucanie kieliszkami), a na końcu idzie się na stypę, żeby pobyć z rodziną (na weselu np. przyjęcie z obiadem). I jakoś mało osób przychodzi z dziećmi, nie ma specjalnego menu dla pięciolatków, jak dzieci są, to nikt im zabaw nie organizuje i da się je opanować, a i po kościele nie biegają. Ciekawe, czemu tak jest.
|
|
|
|
#1940 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Konto usunięte
|
Nawet mnie nie denerwuj, bo jak słyszę o takich atrakcjach, to mi się nóż w kieszeni otwiera, podobnie zresztą jak z cyrkiem.
To chyba też jakaś forma OZM: - Bo Marcinek chce popaczeć na słonikiii, a co tam, że uczą je "tańczyć" na gorącym podłożu, ważne, że rozrywka dla dziecka jest. Nie rozumiem osób, które są świadome, z czym wiąże się tresura zwierząt cyrkowych i które wciąż chętnie posyłają dzieci do tego wątpliwej renomy przybytku. Z tymi biednymi kucykami w parkach jest podobnie. |
|
|
|
#1942 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pogrzeb tez sie dzieci nie zabiera, bo jesli juz kompletnie nie ma z kim dziecka zostawic to jedno z rodzicow zostaje z dzieckiem. Zas na wesele jednak chce sie chodzic z partnerem. Moim zdaniem calkiem nietrafione porownania, bo sytuacje calkiem inne.
|
|
#1944 |
|
Konto usunięte
|
to można przecież wynająć opiekunkę i po kłopocie.
|
|
|
|
#1945 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Konto usunięte
|
A czy dla was taka sytuacja to OZM czy moze coś innego?
Wchodzi pani z dzieckiem (mama lub babcia) i coś kupuje dla siebie. Dziecko zauważa zabawki i coś chce. Pierwsze co słyszy to "nie, żadnych zabawek", dziecko nalega i słyszy "masz już tyle zabawek, daj mi spokój", dziecko swoje, mama swoje "nic ci nie kupie, zrozumiano?! nie będę ci kupować czegoś w każdym sklepie. nic nie dostaniesz!". Po czym dziecko zaczyna się ślimaczyć (takie marudzenie przez płacz ) i reakcja mamy: no dobrze, wybierz sobie. Dla mnie to kosmos, tłumaczyć coś dziecku ileś razy, a po jednym kwiknięciu zaprzeczyć każdemu słowu i niekonsekwentnie kupić jakąś pierdołę. |
|
|
|
#1948 | ||||
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie, ze mozna, ja z tym wcale nie dyskutuje
![]() po prostu porownywanie sylwestra, wesela i pogrzebu nie przemawia do mnie, to nie sa takie same sytuacje Cytat:
Tak jak pisalam wyzej, nie przemawia do mnie porownywanie roznych sytuacji. Cytat:
![]() Reszty nie skomentuje, bo nie bede sie powtarzac. Cytat:
Cytat:
Poza tym zabieranie dzieci na wesele wbrew checiom panstwa mlodych nie jest znowu tak nagminne jakbyscie chcialy. To sa sytuacje marginalne. Poniewaz najczesciej, w swiecie poza wizazem, zaprasze sie te bachory razem z rodzicami.
|
|
#1949 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
*kryteria nie obowiązują, gdy idzie się na inną imprezę niż wesele |
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

Wazne ze gadzecik jest

W czarno-fioletowych kreacjach i z nietoperzami w tle?