|
|
#1861 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Od ponad miesiąca smaruje alantanem i myję twarz emolium. Cały czas mam czerwone łyszczące się plamy, takie nieregularne plamy. I pieką mnie. Gdyby to było gdzieś na ciele to do porodu bym tego nie ruszała. Ale to jest na brodzie i z prawej strony wokół ust. Jak nałożę na twarz podkład to jest jeszcze gorzej. Cytat:
Ratują od 23 tygodnia ciąży, prędzej jest to uznawane za poronienie. Wieprzowina mnie odrzuciła no i ryby. Cytat:
Beaciorq cześć ![]() Teść złożył meble te co zamawialiśmy i są krzywe szuflady i teraz nie wiem co z tym robić. Reklamować to czy tego nie uwzględnią? Wyglądają jakby ktoś bez rąk je robił, nie obrażając nikogo. My już po rosole, tak mi w ciąży smakuje, że codziennie mogłabym jeść. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1863 | |
|
Rozeznanie
|
Witam w południe
![]() Wczoraj już sie nic nie odezwałam bo jak wróciliśmy po tym rozwożeniu zaproszeń to była 22 i tak mnie bolał brzuch od tego latania że sie położyłam bo jeszcze mi doszły mdłości a dzisiaj wstałam i znów boli mnie brzuch masakra jakaś.. Ale Tż zabiera mnie na obiad do restauracji więc jest jakiś plus Cytat:
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
WITAM SIE W NIEDZIELĘ. KUPILAM sobie gazetkę mama i dziecko i ja wchlonelam w całości.
![]() Witam nowa mamusie
|
|
#1865 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na ból głowy u mnie działa masaż karku, ramion, zimne okłady ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mieliśmy dziś pojechać ciuszki pooglądać chociaż (płci dalej nie znamy:d) ale niestety TŻ się rozchorował, więc w domu "szpital";d |
|||
|
|
|
#1866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja chciałam jechać chociaż jedne symboliczne śpiochy kupic ale Tż caly czas mówi że za wcześnie itd no i troche brak kasy bo wesele za dwa miesiące wesele.. Ale po weselu jedziemy zaszaleć
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTR]O a co studiujesz? Brzmi troszkę jak medycyna lub pielęgniarstwo
![]() Na ból głowy u mnie działa masaż karku, ramion, zimne okłady ![]() Ach zazdroszczę. Muszę właśnie coś na obiad wymyślić. A zero pomysłów w głowie ![]() Mieliśmy dziś pojechać ciuszki pooglądać chociaż (płci dalej nie znamy:d) ale niestety TŻ się rozchorował, więc w domu "szpital";d[/QUOTE] Pielegniarstwo też nie lubię wymyślać co na obiad. Z chorym facetem gorzej niż z dzieckiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży kupowałam wszystkie te gazety, uwielbiałam wracać ze sklepu, robić sobie kubek herbaty i mieć czas tylko dla siebie. Teraz nie kupuje, co nie co wiem juz a poza tym jakoś tak w drugiej ciąży inaczej juz jest :p ...po pierwsze nie ma tak człowiek czasu dla siebie !
|
|
#1870 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak. Biedny Leży i gra na konsoli;d ale lepsze to niż miałby marudzić;d Cytat:
też nie lubię wymyślać co na obiad. Z chorym facetem gorzej niż z dzieckiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To witam w klubie Tzn. ja skończyłam jakiś czas temu![]() Cytat:
a czy też spotykacie się z różnymi przesądami? Mnie już wkurzają pewne osoby. My mówimy coś jak się cieszymy i o wózku gadamy a oni ciągle "nie zapeszać, nie zapeszać". Ostatnio TŻ mówi, że szkoda że płci jeszcze nie znamy a ta osoba mówi: a po co Ci to wiedzieć.. ależ się wk...łam. Ach to już nawet pozytywnie myśleć nie można i się cieszyć czy o co im ciągle chodzi.. |
|||
|
|
|
#1871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszędzie częstowali jakimś winkiem, drinkiem itp i musiałam pić ja dzisiaj zrobiłam mężowi schaboszczaki, ja nie mam apetytu w ogóle humor straszny.. idę chyba spać.---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
ale ja tam na to wszystko macham ręką...
|
||
|
|
|
#1872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zadomowienie
|
moniska przytaknij babci i rob swoje.miala jzu swoja szanse na szykowanie wyparwki dla swoich dzieci i robila jak uwazala,zreszta Ty nie narzucasz babci jak ma zyc?mnie opinia babci to interesuje na samym koncu,mozna posluchac opwiesci ale z przymrozeniem oka.w tym wieku to jzu swaitopoglad jej sie nie zmieni..
beaciorq witaj! Cytat:
mnie tez nie ruszaja te pogańskie przesady nie cofajmy sie w rozwoju nie wyobrazam sobie kupowac wszystkiego dla dziecka dopiero jak sie urodzi,wtedy tzreba skupic sie na dziecku a nie latac po marketach i innych sklepach,z noworodkiem..to nawet logistycznie jest utrudnione nie mowiac o naszych dolegliwosciach poporodowych.
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-02-08 o 14:59 |
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1877 |
|
Zadomowienie
|
z tradycji:P jak to mowia z babki prababki..kuzynka przerabiala to samo,babacia miala swieckie poglady a my Polki XXI wieku mamy juz nową mentalnosc i wolimy przygotowac sie zawczasu na przyjecie dziecka.
wiecie moze co to jest to baby shower ?mi sie z prysznicem kojarzya to ponoc jakies zachodnie przyjęcie..
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę poczytać co to |
|
|
|
|
#1879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-02-08 o 15:39 |
||||
|
|
|
#1880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fiona ma rację W Polsce też przychodzi na to moda. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie, że macie juz spore brzuszki, to może wrzućcie fotki do klubu, to sobie popatrzymy ?
|
#1882 |
|
Zadomowienie
|
Wy mówicie o przesadach babć na temat kupowania wyprawek dla dzieci a u mnie o tym gada teściowa
zabrania cokolwiek kupować i jeszcze myśli ze jej posłucham nie lubie jak sie tak wtraca. A baby shower - shower czyli deszcz (prysznic) prezentow dla przyszlej mamy no i różne konkursy ja tam osobiscie wole nasze polskie pepkowe wtedy goscie i tak z grzecznosci kupią cos a takie baby shower to dla mnie impreza dla prezentow troche malo grzeczne ;p a no i mozna sie jiz pochwalic dzidziusiem i sluchac wszystkich ochow i achow
|
|
|
|
#1883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I właśnie 6 chciałabym ochrzcić dziecko Będzie miało już miesiąc (jak nie więcej - zależy czy mu się będzie spieszyło na świat), więc wydaje mi się, że to będzie dobry czas Poza tym im mniejsze dziecko, tym więcej pośpi na Mszy No i też nie będę czekała długo, bo im wcześniej, tym większa szansa, że będzie cieplej Co do obiadów, to akurat tych teściowych nie lubię... Zawsze wolę sobie sama coś skombinować Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Co do baby shower - jestem tego samego zdania Tak więc podpisuję się obiema rękami
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak moja będzie to robić po porodzie jeszcze częściej jak teraz to kupię jej bilet na księżyc w jedną stronęe to taka impreza nie dla mnie ja nie lubię ogólnie dostawać prezentów, bo jestem wybredna tzn wiem,że nie byłyby to prezenty dla mnie
Edytowane przez dd1dd Czas edycji: 2015-02-08 o 16:22 |
|
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
Mms teściowe juz chyba tak maja :p ale moja mamka kochana tez lubi sie wtrącać a zwłaszcza krytykować mojego mezulka :p chyba przestane jej wszystko mówić
|
|
|
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) tylko ona należy do ludzi : nie powiem mu co myślę, bo nie chcę żeby on źle myślał o mnie... szkoda, że jego mama tak nie myśli
|
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
Mms zle sie wyrazilam moja mama krytykuje ale nie mowi to mojemu mezowi tylko mi go obgaduje a mi troche przykro i zawsze go bronie chociaż nie raz mnie denerwuje :p
Nie sadzilam ze kiedykolwiek bede tęsknić do sprzątania naprawdę nie moge sie doczekać kiedy w końcu bede w stanie wstac z lozla i umyc podloge albo ppsprzatac łazienke! Maz co nieco sprzata ale do mycia kibelka zadne sily go nie zmusza a z myciem wanny tez ostatnio polegl moze w końcu zrozumie ze utrzymanie domu w czystości to nie tala prosta sprawa
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogóle, to gdzie jest kasperka ???
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Tu kilka dziewczyn przestało się odzywać, ale kasperka akurat była największą gadułą, dlatego dziwi mnie, że się nie udziela... No ja też mam taką nadzieję, że jest ok
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

), a wieczorem sam magnez (tzn nie tak sam, bo z jakimiś tam innymi witaminami)... No a dzisiaj wyszłam już do domu
Tylko ja już po tych dwóch kroplówkach w czwartek wieczorem czułam się dużo lepiej... W domu trzeba dużo pić... Ja niestety nie wzięłam nic do ust - za cały dzień wypiłam pół szklanki herbaty i to też tak na siłę... o wodzie czy innych płynach nie było mowy... nie dałam rady pić...

wszędzie częstowali jakimś winkiem, drinkiem itp i musiałam pić