Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-08, 11:20   #1861
moniska139
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:

moniska
szok !zeby lekarz swaidomyz e pacjentka ciazy przepisywal srodki ze sterydami???? wiesz mi tez nie brak problemow skornych ale w calej ciazy nigdy nie uzylabym swaidomie masci pt triderm a i oxycort tez tak niezbyt moze alantanem sporobuj?

Od ponad miesiąca smaruje alantanem i myję twarz emolium. Cały czas mam czerwone łyszczące się plamy, takie nieregularne plamy. I pieką mnie. Gdyby to było gdzieś na ciele to do porodu bym tego nie ruszała. Ale to jest na brodzie i z prawej strony wokół ust. Jak nałożę na twarz podkład to jest jeszcze gorzej.

Cytat:
Najpierw dostałam magnez w kroplówce, a zaraz po tym kroplówkę nawadniającą... Byłam tak odwodniona, że pękały mi żyły przy wkuciu... Tragedia... A źle się czułam i mało piłam zaledwie jeden dzień... Ale pielęgniarki mówiły, że to pewnie przez to, że chudzina jestem... Na drugi dzień rano miałam magnez z potasem (piekło trochę ), a wieczorem sam magnez (tzn nie tak sam, bo z jakimiś tam innymi witaminami)... No a dzisiaj wyszłam już do domu Tylko ja już po tych dwóch kroplówkach w czwartek wieczorem czułam się dużo lepiej... W domu trzeba dużo pić... Ja niestety nie wzięłam nic do ust - za cały dzień wypiłam pół szklanki herbaty i to też tak na siłę... o wodzie czy innych płynach nie było mowy... nie dałam rady pić...

Teraz medycyna idzie tak do przodu, że ratują nawet 20 paro tygodniowe dziecko... w moim szpitalu był taki przypadek 3 lata temu, jak siostra rodziła synka. Jej koleżanka z sali urodziła dziewczynę w bodajże 24 tc i z tego co później siostra mówiła, to rozwijała się prawidłowo... tylko była ciut szczuplejsza niż rówieśnicy... jak jest teraz, nie wiem, ale pewnie dobrze Oby

A ma może któraś z Was tak, że nie może patrzeć na mięso i wędliny? Bo mnie odrzucają... W domu mówią mi, żeby jeść mięso, bo zdrowe i wg, ale ja muszę się zmusić by zjeść nawet kawałek... Z drugiej str myślę, że wegetarianki też rodzą zdrowe silne dzieci To mięso jest aż tak niezbedne?
Dobrze, że pomogły choć trochę te kroplówki.
Ratują od 23 tygodnia ciąży, prędzej jest to uznawane za poronienie.
Wieprzowina mnie odrzuciła no i ryby.

Cytat:
A o jakim wózku myślisz?
Ja trochę też oglądam w necie, ale powiem szczerze, że mam jeden wielki kocioł w głowie Wiem tylko, że chcę na pewno na 4 kółkach i te z przodu skrętne

Z brzuchem mam tak samo, przeraża mnie wieczorem... jest ogromny
Upatrzyłam sobie Jedo fyn, choć jeszcze może mi się zmienić. Muszę jeszcze go zobaczyć na żywo ale jeszcze jest czas.

Beaciorq cześć

Teść złożył meble te co zamawialiśmy i są krzywe szuflady i teraz nie wiem co z tym robić. Reklamować to czy tego nie uwzględnią? Wyglądają jakby ktoś bez rąk je robił, nie obrażając nikogo.

My już po rosole, tak mi w ciąży smakuje, że codziennie mogłabym jeść.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 11:29   #1862
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:

Beaciorq cześć

Teść złożył meble te co zamawialiśmy i są krzywe szuflady i teraz nie wiem co z tym robić. Reklamować to czy tego nie uwzględnią? Wyglądają jakby ktoś bez rąk je robił, nie obrażając nikogo.

My już po rosole, tak mi w ciąży smakuje, że codziennie mogłabym jeść.
Oczywiście reklamowac !
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 11:44   #1863
asienka_182
Rozeznanie

Witam w południe
Wczoraj już sie nic nie odezwałam bo jak wróciliśmy po tym rozwożeniu zaproszeń to była 22 i tak mnie bolał brzuch od tego latania że sie położyłam bo jeszcze mi doszły mdłości a dzisiaj wstałam i znów boli mnie brzuch masakra jakaś.. Ale Tż zabiera mnie na obiad do restauracji więc jest jakiś plus

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Właśnie zaczytuje sie w 1 części tego wątku a tymczasem chcialam się z Wami przywitać w gronie sierpniowek będzie mi bardzo miło jeżeli będę mogła do Was dołączyć i wspólnie wspierać się w bolach i radosciach naszego stanu
Aktualnie jestem w 12 tyg 4d. Wedlug OM i 11 tydz 3 d. Według usg. Na 16 lutego mam wyznaczone usg genetyczne
Pozdrawiam cieplo
Witaj
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 12:14   #1864
Anev0
Zakorzenienie

WITAM SIE W NIEDZIELĘ. KUPILAM sobie gazetkę mama i dziecko i ja wchlonelam w całości.

Witam nowa mamusie

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 12:18   #1865
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze 4 tygodnie praktyk OIOM, ginekologia, pediatria i poz. I już mi się nie chce. Bo będę wstawała o 5 i ok 19 wracała bo po szpitalu wykłady są. Cieszę się, że to będzie 2 trymestr i więcej energii będę miała.

Powiem jak młody: jakie słodkie
Też bym już kupowała jakieś rzeczy ale tż studzi mój zapęd. Narazie magluję temat wózka bo wiem, że ulegnie.

Ponad godzinę Was nadrabiałam, a nie było mnie tylko od wczoraj. Modem nam się spalił i nowy trzeba było kupić.
Roxana udanego wyjazdu
Gratuluję udanych wizyt i witam nową koleżankę
Dla młodego miałam sporo ubranek w rozmiarze 50 i dosyć długo je nosił ale on jak się urodził to 3000 g i 51 cm, więc był mały.

Ja mam kolejny dzień zły humor, jak się patrzę na tż to od razu.ciśnienie się podnosi, młody też mnie dobija. Dzisiaj nadepnął mi na brzuch i szturcha mnie co chwilę. Brzuch mi tak wywaliło, że wyglądam na 5-6 miesiąc. Koniecznie muszę kupić spodnie ciążowe bo w brzuch mnie gniotą.
Od kilku dni mnie głowa boli i nawet nie biorę paracetamolu bo nie pomaga mi.
O a co studiujesz? Brzmi troszkę jak medycyna lub pielęgniarstwo
Na ból głowy u mnie działa masaż karku, ramion, zimne okłady

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

A ma może któraś z Was tak, że nie może patrzeć na mięso i wędliny? Bo mnie odrzucają... W domu mówią mi, żeby jeść mięso, bo zdrowe i wg, ale ja muszę się zmusić by zjeść nawet kawałek... Z drugiej str myślę, że wegetarianki też rodzą zdrowe silne dzieci To mięso jest aż tak niezbedne?
No ja właśnie zupełnie na mięso nie mogę patrzeć i to od dłuższego czasu. Całe szczęście anemii nie mam. Najwidoczniej nadrabiam innym jedzonkiem;d
Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Witam w południe
Wczoraj już sie nic nie odezwałam bo jak wróciliśmy po tym rozwożeniu zaproszeń to była 22 i tak mnie bolał brzuch od tego latania że sie położyłam bo jeszcze mi doszły mdłości a dzisiaj wstałam i znów boli mnie brzuch masakra jakaś.. Ale Tż zabiera mnie na obiad do restauracji więc jest jakiś plus

Witaj
Ach zazdroszczę. Muszę właśnie coś na obiad wymyślić. A zero pomysłów w głowie
Mieliśmy dziś pojechać ciuszki pooglądać chociaż (płci dalej nie znamy:d) ale niestety TŻ się rozchorował, więc w domu "szpital";d
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 12:28   #1866
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
O a co studiujesz? Brzmi troszkę jak medycyna lub pielęgniarstwo

No ja właśnie zupełnie na mięso nie mogę patrzeć i to od dłuższego czasu. Całe szczęście anemii nie mam. Najwidoczniej nadrabiam innym jedzonkiem;d

Mieliśmy dziś pojechać ciuszki pooglądać chociaż (płci dalej nie znamy:d) ale niestety TŻ się rozchorował, więc w domu "szpital";d
Oj to jak Tż chory to jak male dziecko ja chciałam jechać chociaż jedne symboliczne śpiochy kupic ale Tż caly czas mówi że za wcześnie itd no i troche brak kasy bo wesele za dwa miesiące wesele.. Ale po weselu jedziemy zaszaleć
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 12:33   #1867
ankaaa206
Wtajemniczenie

Ja mam jefo fyn, o ile gondola jest swietna to spacerowka beznadziejna i pierwsze co to kupilam inna

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 12:40   #1868
moniska139
Zadomowienie

[QUOTR]O a co studiujesz? Brzmi troszkę jak medycyna lub pielęgniarstwo

Mieliśmy dziś pojechać ciuszki pooglądać chociaż (płci dalej nie znamy:d) ale niestety TŻ się rozchorował, więc w domu "szpital";d[/QUOTE]

Pielegniarstwo też nie lubię wymyślać co na obiad.
Z chorym facetem gorzej niż z dzieckiem.

Stary 2015-02-08, 12:56   #1869
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
WITAM SIE W NIEDZIELĘ. KUPILAM sobie gazetkę mama i dziecko i ja wchlonelam w całości.

Witam nowa mamusie

Ja w pierwszej ciąży kupowałam wszystkie te gazety, uwielbiałam wracać ze sklepu, robić sobie kubek herbaty i mieć czas tylko dla siebie.
Teraz nie kupuje, co nie co wiem juz a poza tym jakoś tak w drugiej ciąży inaczej juz jest :p
...po pierwsze nie ma tak człowiek czasu dla siebie !

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 13:12   #1870
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Oj to jak Tż chory to jak male dziecko ja chciałam jechać chociaż jedne symboliczne śpiochy kupic ale Tż caly czas mówi że za wcześnie itd no i troche brak kasy bo wesele za dwa miesiące wesele.. Ale po weselu jedziemy zaszaleć
No ja też chciałam chociaż jedną rzecz, ale to może za tydzień.
No tak. Biedny Leży i gra na konsoli;d ale lepsze to niż miałby marudzić;d
Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
[QUOTR]O a co studiujesz? Brzmi troszkę jak medycyna lub pielęgniarstwo

Pielegniarstwo też nie lubię wymyślać co na obiad.
Z chorym facetem gorzej niż z dzieckiem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
To witam w klubie Tzn. ja skończyłam jakiś czas temu
Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciąży kupowałam wszystkie te gazety, uwielbiałam wracać ze sklepu, robić sobie kubek herbaty i mieć czas tylko dla siebie.
Teraz nie kupuje, co nie co wiem juz a poza tym jakoś tak w drugiej ciąży inaczej juz jest :p
...po pierwsze nie ma tak człowiek czasu dla siebie !
a ja sobie ściągnęłam język niemowląt i muszę wrzucić na tableta i zacząć czytać.

a czy też spotykacie się z różnymi przesądami? Mnie już wkurzają pewne osoby. My mówimy coś jak się cieszymy i o wózku gadamy a oni ciągle "nie zapeszać, nie zapeszać".
Ostatnio TŻ mówi, że szkoda że płci jeszcze nie znamy a ta osoba mówi: a po co Ci to wiedzieć.. ależ się wk...łam. Ach to już nawet pozytywnie myśleć nie można i się cieszyć czy o co im ciągle chodzi..
Stary 2015-02-08, 13:19   #1871
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w południe
ja też byłam zmęczona rozwożeniem zaproszeń wszędzie częstowali jakimś winkiem, drinkiem itp i musiałam pić ciężki to był okres

ja dzisiaj zrobiłam mężowi schaboszczaki, ja nie mam apetytu w ogóle humor straszny.. idę chyba spać.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
a czy też spotykacie się z różnymi przesądami? Mnie już wkurzają pewne osoby. My mówimy coś jak się cieszymy i o wózku gadamy a oni ciągle "nie zapeszać, nie zapeszać".
Ostatnio TŻ mówi, że szkoda że płci jeszcze nie znamy a ta osoba mówi: a po co Ci to wiedzieć.. ależ się wk...łam. Ach to już nawet pozytywnie myśleć nie można i się cieszyć czy o co im ciągle chodzi..
tak, ostatnio mi powiedziano, że łóżeczko to dopiero jak się dziecko urodzi mam kupić ale ja tam na to wszystko macham ręką...
Stary 2015-02-08, 13:38   #1872
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Moja babcia w poprzedniej ciąży wymyślała takie bajki ale jak zobaczyła, że jej bzdury olewam to dała sobie spokój. Teraz tylko do mojej diety wprowadzałaby zmiany i uświadamia mi moje błędy żywieniowe.
Stary 2015-02-08, 13:43   #1873
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
tak, ostatnio mi powiedziano, że łóżeczko to dopiero jak się dziecko urodzi mam kupić ale ja tam na to wszystko macham ręką...
Kompletnie sobie tego nie wyobrażam.. wychodzę ze szpitala i zamiast do domu jadę do sklepu? Ludzie to mają pomysły...
Stary 2015-02-08, 14:15   #1874
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Kompletnie sobie tego nie wyobrażam.. wychodzę ze szpitala i zamiast do domu jadę do sklepu? Ludzie to mają pomysły...
:d oj tak. Tak samo wózka nie można kupić przed porodem;d
Stary 2015-02-08, 14:55   #1875
beatrix28
Zadomowienie

moniska przytaknij babci i rob swoje.miala jzu swoja szanse na szykowanie wyparwki dla swoich dzieci i robila jak uwazala,zreszta Ty nie narzucasz babci jak ma zyc?mnie opinia babci to interesuje na samym koncu,mozna posluchac opwiesci ale z przymrozeniem oka.w tym wieku to jzu swaitopoglad jej sie nie zmieni..

beaciorq witaj!

Cytat:

dokladnie,2 trymestr to najlepszy czas na dzieciowe zakupy i wicie gniazdka

mnie tez nie ruszaja te pogańskie przesady nie cofajmy sie w rozwoju
nie wyobrazam sobie kupowac wszystkiego dla dziecka dopiero jak sie urodzi,wtedy tzreba skupic sie na dziecku a nie latac po marketach i innych sklepach,z noworodkiem..to nawet logistycznie jest utrudnione nie mowiac o naszych dolegliwosciach poporodowych.

Edytowane przez beatrix28
Czas edycji: 2015-02-08 o 14:59
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 15:00   #1876
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
A jak ja nie wiem skąd to się bierze
Stary 2015-02-08, 15:10   #1877
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
A jak ja nie wiem skąd to się bierze
z tradycji:P jak to mowia z babki prababki..kuzynka przerabiala to samo,babacia miala swieckie poglady a my Polki XXI wieku mamy juz nową mentalnosc i wolimy przygotowac sie zawczasu na przyjecie dziecka.

wiecie moze co to jest to baby shower ?mi sie z prysznicem kojarzya to ponoc jakies zachodnie przyjęcie..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 15:18   #1878
dd1dd
Zakorzenienie

Red face Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
z tradycji:P jak to mowia z babki prababki..kuzynka przerabiala to samo,babacia miala swieckie poglady a my Polki XXI wieku mamy juz nową mentalnosc i wolimy przygotowac sie zawczasu na przyjecie dziecka.

wiecie moze co to jest to baby shower ?mi sie z prysznicem kojarzya to ponoc jakies zachodnie przyjęcie..
moje pierwsze skojarzenie takie same idę poczytać co to
Stary 2015-02-08, 15:29   #1879
fiona27
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Czesc dziewczyny
Właśnie zaczytuje sie w 1 części tego wątku a tymczasem chcialam się z Wami przywitać w gronie sierpniowek będzie mi bardzo miło jeżeli będę mogła do Was dołączyć i wspólnie wspierać się w bolach i radosciach naszego stanu
Aktualnie jestem w 12 tyg 4d. Wedlug OM i 11 tydz 3 d. Według usg. Na 16 lutego mam wyznaczone usg genetyczne
Pozdrawiam cieplo
Witamy
Cytat:
A na jaki się zdecydowałaś?

Ja też mam plan mieć wszystko gotowe do końca maja... jakbym trafiła do szpitala to mój mąż by chyba oszalał jakby miał sam latać za zakupami Także już sam mi powiedział, że na wakacje ma już wszystko stać i czekać na maleństwo. Niekoniecznie poskładane itd, ale na pewno kupione.
Ja tez tak planuję do 30 tc mieć wszystko kupione.
Cytat:
Mojej koleżanki mama taka jest, że nic jej nie pozwalała kupić przed porodem, a ta głupia się jej słuchała. Tak samo łóżeczko miała kupić jej mama i poszły wcześniej upatrzyły jakieś i dopiero jak ona urodziła, to jej matka poszła je kupić. Absurd jak dla mnie.
Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość

Coś w rodzaju imprezy przed narodzinami dziecka. Spotykają się kobitki i dają prezenty dla maluszka . Jak coś pokręciłam to sprostujcie

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2015-02-08 o 15:39
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 15:33   #1880
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Parę razy widziałam w amerykańskich programach.
Fiona ma rację
W Polsce też przychodzi na to moda.

Stary 2015-02-08, 15:43   #1881
fiona27
Zakorzenienie

Piszecie, że macie juz spore brzuszki, to może wrzućcie fotki do klubu, to sobie popatrzymy ?
Stary 2015-02-08, 16:13   #1882
beaciorq
Zadomowienie

Wy mówicie o przesadach babć na temat kupowania wyprawek dla dzieci a u mnie o tym gada teściowa zabrania cokolwiek kupować i jeszcze myśli ze jej posłucham nie lubie jak sie tak wtraca.

A baby shower - shower czyli deszcz (prysznic) prezentow dla przyszlej mamy no i różne konkursy ja tam osobiscie wole nasze polskie pepkowe wtedy goscie i tak z grzecznosci kupią cos a takie baby shower to dla mnie impreza dla prezentow troche malo grzeczne ;p a no i mozna sie jiz pochwalic dzidziusiem i sluchac wszystkich ochow i achow
Stary 2015-02-08, 16:17   #1883
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy dokładnie jesli można spytać? Ja 13 marzyl mi się chrzest również 13 wrzesnia 2015 bo wypada w niedziele i byłoby fajnie jednocześnie świętować rocznicę slubu ale niestety to raczej za wcześnie jeszcze na chrzest

Nawet kosztem zapachow radzę doceniać obiadki u teściowej szczególnie w tym okresie my od slubu mieszkamy juz sami i teraz robie obiady jak najnniejszym kosztem energii na czym cierpimy oboje hehe :-P co ja bym dala za gotowe obiadki
My 6.09 I właśnie 6 chciałabym ochrzcić dziecko Będzie miało już miesiąc (jak nie więcej - zależy czy mu się będzie spieszyło na świat), więc wydaje mi się, że to będzie dobry czas Poza tym im mniejsze dziecko, tym więcej pośpi na Mszy No i też nie będę czekała długo, bo im wcześniej, tym większa szansa, że będzie cieplej

Co do obiadów, to akurat tych teściowych nie lubię... Zawsze wolę sobie sama coś skombinować I nie mówię tak, bo się jej czepiam... Mój mąż ma takie zdanie jak ja w tym temacie, więc coś na rzeczy musi być

Cytat:

Ja też w poniedziałek robiłam morfologię, w szpitalu mi ja powtórzyli w piątek i też nic nie wskazuje na anemię

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Wy mówicie o przesadach babć na temat kupowania wyprawek dla dzieci a u mnie o tym gada teściowa zabrania cokolwiek kupować i jeszcze myśli ze jej posłucham nie lubie jak sie tak wtraca.

A baby shower - shower czyli deszcz (prysznic) prezentow dla przyszlej mamy no i różne konkursy ja tam osobiscie wole nasze polskie pepkowe wtedy goscie i tak z grzecznosci kupią cos a takie baby shower to dla mnie impreza dla prezentow troche malo grzeczne ;p a no i mozna sie jiz pochwalic dzidziusiem i sluchac wszystkich ochow i achow
Pod pierwsza wypowiedzią mogłabym się podpisać Dokładnie pod ostatnim zdaniem

Co do baby shower - jestem tego samego zdania

Tak więc podpisuję się obiema rękami

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 16:20   #1884
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

teściowe to takie stworzonka, które by nie przeżyły jakby nosa nie wtrąciły w nie swoje sprawy jak moja będzie to robić po porodzie jeszcze częściej jak teraz to kupię jej bilet na księżyc w jedną stronę

e to taka impreza nie dla mnie ja nie lubię ogólnie dostawać prezentów, bo jestem wybredna tzn wiem,że nie byłyby to prezenty dla mnie

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2015-02-08 o 16:22
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 16:20   #1885
beaciorq
Zadomowienie

Mms teściowe juz chyba tak maja :p ale moja mamka kochana tez lubi sie wtrącać a zwłaszcza krytykować mojego mezulka :p chyba przestane jej wszystko mówić
Stary 2015-02-08, 16:27   #1886
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
teściowe to takie stworzonka, które by nie przeżyły jakby nosa nie wtrąciły w nie swoje sprawy jak moja będzie to robić po porodzie jeszcze częściej jak teraz to kupię jej bilet na księżyc w jedną stronę

Cytat:
Mms teściowe juz chyba tak maja :p ale moja mamka kochana tez lubi sie wtrącać a zwłaszcza krytykować mojego mezulka :p chyba przestane jej wszystko mówić
No a u nas jest właśnie tak, że moja mama w ogóle się nie wtrąca... ba... na mojego męża nigdy złego słowa nie powiedziała, (i nie dlatego, że jest idealny) tylko ona należy do ludzi : nie powiem mu co myślę, bo nie chcę żeby on źle myślał o mnie... szkoda, że jego mama tak nie myśli

Igorek

Stary 2015-02-08, 16:32   #1887
beaciorq
Zadomowienie

Mms zle sie wyrazilam moja mama krytykuje ale nie mowi to mojemu mezowi tylko mi go obgaduje a mi troche przykro i zawsze go bronie chociaż nie raz mnie denerwuje :p

Nie sadzilam ze kiedykolwiek bede tęsknić do sprzątania naprawdę nie moge sie doczekać kiedy w końcu bede w stanie wstac z lozla i umyc podloge albo ppsprzatac łazienke! Maz co nieco sprzata ale do mycia kibelka zadne sily go nie zmusza a z myciem wanny tez ostatnio polegl moze w końcu zrozumie ze utrzymanie domu w czystości to nie tala prosta sprawa
Stary 2015-02-08, 16:37   #1888
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Mms zle sie wyrazilam moja mama krytykuje ale nie mowi to mojemu mezowi tylko mi go obgaduje a mi troche przykro i zawsze go bronie chociaż nie raz mnie denerwuje :p

Nie sadzilam ze kiedykolwiek bede tęsknić do sprzątania naprawdę nie moge sie doczekać kiedy w końcu bede w stanie wstac z lozla i umyc podloge albo ppsprzatac łazienke! Maz co nieco sprzata ale do mycia kibelka zadne sily go nie zmusza a z myciem wanny tez ostatnio polegl moze w końcu zrozumie ze utrzymanie domu w czystości to nie tala prosta sprawa
Wiem, że leżenie może dobijać (doświadczyłam tego na początku ciąży), ale doceniaj to, że teraz możesz odpocząć... zanim się obejrzysz - nie znajdziesz na to czasu

a tak w ogóle, to gdzie jest kasperka ???

Igorek

Stary 2015-02-08, 16:50   #1889
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle, to gdzie jest kasperka ???
nie wiem ale mam nadzieję, że wszystko u niej w porządku
Stary 2015-02-08, 16:57   #1890
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem ale mam nadzieję, że wszystko u niej w porządku

Tu kilka dziewczyn przestało się odzywać, ale kasperka akurat była największą gadułą, dlatego dziwi mnie, że się nie udziela...
No ja też mam taką nadzieję, że jest ok

Igorek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości