|
|
#1561 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
Studiowałam dwa lata słoweński , dlatego mi się jeszcze myli z chorwackim xd
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy działkę na wiosce i tam będziemy się budować. Na 90% mamy wybrany już projekt. Myślę że jak ogarniemy się z papierami to maj/czerwiec ruszamy. Chcemy jak najwięcej sami zrobić, resztę na kredyt. Bo w 32 metrach z dzieckiem na dłuższą metę nie wyobrażam sobie tego
|
|
#1563 |
|
Rozeznanie
|
My mamy 40m2. Z czego sam pokój ma 25m2. Przedzielimy go na pół i będzie jeden nasz, jeden od dziecka. Choć na początku będziemy spać tam u dziecka.
|
#1564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kraj bajka-jak całe Bałkany; wybrzeże nie jest zaorane hotelami jak np. w Hiszpanii,no bajka kraj na wakacje,co więcej mogę napisać? Tęsknię,mielismy jechać w tym roku w sierpniu ale nie pojedziemy bo ciąża ma pierwszeństwo.Może jak maluch będzie miał koło roczku,we wrześniu 2016?
|
|
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który zjada polskie znaki. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- oczarowana, chyba to specyfika Chorwacji, bo nikt mnie nigdy na Bałkanach nie próbował okantowac ![]() Wysłano z szajsunga, który zjada polskie znaki.
|
|
#1566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A kupowanie all inclusive jest bez sensu moim zdaniem jeśli człowiek chce się ruszyć z hotelu. My zawsze bierzemy tylko śniadanie, ewentualnie śniadanie+obiadokolacja, obiady jemy lokalne.Ja tak samo. Chciałam być aktywna i nie robić z ciąży powodu do wsiąknięcia w fotel. Niestety moje samopoczucie zadecydowało za mnie i po prostu jak nie miałam ochoty się ruszyć to wołami by mnie nie zaciągnęli. Na szczęście jestem w 12 tc (witam się notabene) i przechodzi. |
||
|
|
|
#1567 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również wyobrażałam sobie inaczej czas ciąży.. A tu psikus... Nic mi się nie chce. Kompletnie nic...
|
|
|
|
#1568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale mam straszny dzień, takie mdłości, odruchy wymiotne, a były 4 dni spokoju. I babcia mnie wkurzyła bo zadzwoniła chyba tylko po to, żeby mi zakomunikować że albo będzie mieć prawnuczkę albo zmienimy chłopcu imię, bo jej się nie podoba. Ależ mnie denerwują te ingerencje w MOJE dziecko Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1569 |
|
Konto usunięte
|
Ja myślałam, że w ciąży będę ciągle wymiotować. Głównie z tym mi się kojarzyła. A tu nic...
Dzisiaj śpię cały dzień Do tego mam problemy z pęcherzem. Ciągle mi się siku chce, nawet jak się podniosę z toalety. Od wczoraj. Przez to większość nocy nie spałam
|
|
|
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
Wina czerwonego bym się napiła...a najlepiej grzańca gdzieś z widokiem z Gubałówki
![]() No że mi się teraz,akurat TERAZ W CIAŻY tego zachciało. Wiem,że nie mogę i nie tknę...no ale wkurzają już mnie te chore zachcianki Z Nikąd. Ja alko% piłam sporadycznie i teraz takie parcie. Tłumaczę sobie każdą zachciankę,szczególnie nagłą,dziwną,że to dziecko się upomina o jakiś składnik,który akurat jest w danym produkcie. No ale zeby alkoholu się zachciało,czerwonego wytrawnego wina. ![]() Dziewczyny macie takie nagłe ataki głodu z nikąd ? Ja mam od kilkunastu dni,najczęściej koło północy-wielkie SSANIE gdzieś tam ze środka mnie ( przed ciążą nigdy nie przerabiałam tego),to jest takie ssanie jakby COŚ we mnie domagało się akurat TEGO. Jak nie mam akurat takiego żarcia w domu to męcze sie do rana-lecę do sklepu i kupuje ale to jest jak taki mega głod narkomana. (tak sądzę,choc nigdy nie brałam). Pierwszy raz w życiu jedzenie rządzi mną a nie ja nim.Okropne to. |
|
|
|
#1571 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() obce babuny wstrętne,bliższa rodzina,moje pacjentki-wscibskie babsztyle,moi znajomi tak w nas cisnęli,że nie jedno przepłakałam wyjac w poduszkę.Tym bardziej,że ostatnie prawie dwa lata się staraliśmy. Ludzie to w ogóle taktu nie mają.A teraz jak dziecko w drodze to już kilka razy słyszałam PSYCHOPORADY OD 'ŻYCZLIWYCH' CIOT. Tesciowa nawet chce wnuka brunecika z ciemnymi oczkami i żeby wyglądał tak słodko jak ten mały z rodzinka.pl Jessos jak można takich rzeczy chcieć Nie rozumiem JUż widzę co się bedzie dzialo jak się mały urodzi. Zpałujemy z TŻ kazdego kto się nam wpie....przy w cokolwiek związanego z wychowaniem i 'złotymi radami'. Wiesz mój TZ to się jakoś zdystansować do tego potrafi-ja już nie
|
|
|
|
|
#1573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cześć dziewczyny ![]() Piszecie jak szalone, ja niestety w weekend nie mam czasu na pisanie ale w tygodniu już mam luźniej. Byłam dzisiaj w szpitalu zrobić badania toksoplazmoza anty HIV anty HCV VDRL Niestety obowiązek jest teraz zrobić te badania, zapłaciłam 130zł. Masakra wymyślili dodatkowe badania. Mam troszkę mniejsze mdłości z czego się cieszę, wracam powoli do normalnego życia. Dobrze że nie muszę chodzić do pracy, bo bym nie dała rady. Prowadzę własny sklep internetowy i pracuję także dla kogoś ale to praca w domu przed kompem. Jedynie rano muszę córkę do przedszkola zaprowadzić. Ja jeszcze nie mam problemów z niemieszczeniem się w ciuszki, dobrze że mam kilka ubrań ciążowych po poprzedniej ciąży.
|
|
#1575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że Ci imienia nie wybrali ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Kupiłam sobie "jajeczka" wielkanocne - czekoladowe. Miałam ochotę na biała czekoladę, a tu zonk, bo kolorów jest 10, a w każdej cos innego, ale w końcu natrafilam na biała
|
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie na AI byłam raz i była to podróż poślubna. Samochód wynajęty na 1 dzień, plus jakaś wycieczka. Fajnie, relaks był super zwłaszcza po tym okoloślubnym zamieszaniu, ale wolę wsiąść w samochód, wziąć mapy, przewodniki, notatki i heja ![]() Ale jaja ![]() A masz zajęcia z prof. Robertem B.? Mój promotor. Matko, ile wspomnień Mam zresztą znajomych na slawistyce nadal, a w grudniu byłam na wieczorku slawistycznym, może Cię gdzieś tam widziałam.
|
|
#1577 |
|
Raczkowanie
|
ja w sumie czasami mam tylko napady głodu, mdłości ale nie wymiotuję i też nie dokuczają cały czas tylko tak do 17
![]() teściowa to się nie wtrąca bo ona przesądna strasznie.. nic kupić nie da, planować masakra, nie wiem co będzie jak się urodzi dzidzia ![]() na badania jutro się wybieram.. wizytę mam 18 lutego. |
|
|
|
#1578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam tam ! Pozyczalam zapalniczke od Petry i zamawiałam pizze xd
|
|
#1579 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadł ktoś z Was gołąbki z liścia winogrona?
|
|
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
Tak
i bardzo dobre są
|
#1581 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym zjadła
,bo slyszalam właśnie, że dobre... Ja jak na razie jadlam z włoskiej, mlodej i pekińskiej Lubie urozmaicenia.---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Walentynki tuż tuz.... Macie juz jakieś pomysły? |
|
|
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem jak można mieć taki tupet i narzucać komuś imię dla jego dziecka ![]() Cytat:
Ja to aż tak żeby lecieć do sklepu po coś to mam z rzadka, ale napady głodu mam. Najgorzej jak już dopuszczę do tego momentu, że jestem mega głodna, wtedy po prostu wsuwam wszystko w zasięgu wzroku. BeataR89 - ja też robiłam wszystkie te badania na własny koszt, w sumie 300 zł łącznie z badaniami tarczycy, cytomegalią, toksoplazmozą i różyczką + HIV, grupa krwi. |
||
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko, jedna siostra mojego męża wymyśliła imię dla córki (córka ma już prawie rok i nosi to imię), które się wielu osobom nie podobało, w tym mojemu mężowi, który ciągle swojej siostrze powtarzał, żeby się nie wygłupiała i dała dziecku normalne imię. A ona postawiła na swoim i miała wszystkich gdzieś i prawidłowo, nie ma co się przejmować. Nie znoszę jak ludzie się wtrącają niepytani o zdanie.
|
|
#1585 |
|
Raczkowanie
|
co do walentynek to my chyba wybierzemy się na dobry deserek
![]() a co myślicie o basenie w ciąży? |
|
|
|
#1586 |
|
Konto usunięte
|
My walentynek nie obchodzimy, także nie muszę nic wymyślać
Pewnie zrobimy generalne porządki w mieszkaniu.
|
|
|
|
#1587 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
najczęściej na jakieś konkretne dania, a nie na jakiś produkt łatwy do kupienia Cytat:
No u mnie w rodzinie to pierwszy maluch z mojego pokolenia i każdy się wtrąca jak mam nazwać, nawet wujek - mąż mojej cioci. Ale widzę, że nie tylko ja mam takie problemy... My mamy w planach kabaret, ale dzień po Walentynkach. Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1588 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1589 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

),zatem dotrwać do konca lutego i wiosenko witaj

Najchętniej przespałabym ten czas,martwie się,że to mi nie minie (tak jak mdłosci,które juz są rzadsze) i zostanie do końca ciąży-wiedząc to dzisiaj to chciałabym przespać całą ciążę i obudzić się jak poród bedzie szedł juz pełną parą. Szczerze-inaczej sobie wyobrazałam moje samopoczucie w ciaży.

Do tego mam problemy z pęcherzem. Ciągle mi się siku chce, nawet jak się podniosę z toalety. Od wczoraj. Przez to większość nocy nie spałam 

obce babuny wstrętne,bliższa rodzina,moje pacjentki-wscibskie babsztyle,moi znajomi tak w nas cisnęli,że nie jedno przepłakałam wyjac w poduszkę.Tym bardziej,że ostatnie prawie dwa lata się staraliśmy. Ludzie to w ogóle taktu nie mają.A teraz jak dziecko w drodze to już kilka razy słyszałam PSYCHOPORADY OD 'ŻYCZLIWYCH' CIOT. Tesciowa nawet chce wnuka brunecika z ciemnymi oczkami i żeby wyglądał tak słodko jak ten mały z rodzinka.pl