Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-08, 14:58   #1561
Doorisska
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Ja też. Póki co u mnie na KUjawach sypie śnieg właśnie,w nocy też napadało i jest słonko.
A co do wiosny,to ja jak co roku o tej porze zaczynam juz mózg oszukiwać,że przecież...luty to koniec zimy,marzec to praktycznie już wiosna (no dobra wiem...g**** a nie wiosna,ale ciiiiii-mój mózg nie musi o tym wiedzieć ),zatem dotrwać do konca lutego i wiosenko witaj

Nadrobiłam wątek bo od kilku dni nie czytałam i jestem w szoku,że jeszcze do nas nowe wrześnióweczki sie dopisują

natina2 witaj

Doorisska Pozdrav! (Volim Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu )
Hahaha bok ! Ja studiram hrvatski (prva godina).

Studiowałam dwa lata słoweński , dlatego mi się jeszcze myli z chorwackim xd
Stary 2015-02-08, 15:11   #1562
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja droga-nie jesteś sama,gdybym miała okreslić jednym zdaniem cały mój pierwszy trymestr okresliła bym go właśnie tak: Brak weny na co kolwiek Najchętniej przespałabym ten czas,martwie się,że to mi nie minie (tak jak mdłosci,które juz są rzadsze) i zostanie do końca ciąży-wiedząc to dzisiaj to chciałabym przespać całą ciążę i obudzić się jak poród bedzie szedł juz pełną parą. Szczerze-inaczej sobie wyobrazałam moje samopoczucie w ciaży.
No spać spać spać i nic więcej. Tylko u mnie brak nudności, ale z tego akurat się ciesze.

My mamy działkę na wiosce i tam będziemy się budować. Na 90% mamy wybrany już projekt. Myślę że jak ogarniemy się z papierami to maj/czerwiec ruszamy. Chcemy jak najwięcej sami zrobić, resztę na kredyt. Bo w 32 metrach z dzieckiem na dłuższą metę nie wyobrażam sobie tego
Stary 2015-02-08, 15:13   #1563
Doorisska
Rozeznanie

My mamy 40m2. Z czego sam pokój ma 25m2. Przedzielimy go na pół i będzie jeden nasz, jeden od dziecka. Choć na początku będziemy spać tam u dziecka.
Stary 2015-02-08, 15:32   #1564
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
My też ciągle chcemy wyjechać na wakacje do tych właśnie krajów ale nigdy nie możemy się zebrać. a to towarzystwa nie mamy albo samochód za stary, później mały się urodził i ciągle coś nam przeszkadza! Może kiedyś się w końcu wybierzemy!
No autem swoim najlepiej ale nie urywam-staruszkiem dychrającym to nie polecam bo jak co kolwiek sie zdarzy nie miłego to potrafią okantować obcokrajowca i wyssać duzo pieniędzy z kieszeni. My też naszym nie odważylibyśmy się-18 letna hondzina w dodatku bez klimy-a to podstawa,no i poduszki-wiadomo. Z dzieckiem po Chorwacji fajnie sie podrózuje i z psem również,co do kwater to można wybierać jak w ulegałkach i nie dawać sie nabierać na baby i chłopów stojacych u progu miast (jak np.w Zakopcu). Przez net można zarezerwować kwatery. No i bądzmy szczerzy-najtaniej wychodzi apartament od 4 osób w górę Kraj bajka-jak całe Bałkany; wybrzeże nie jest zaorane hotelami jak np. w Hiszpanii,no bajka kraj na wakacje,co więcej mogę napisać? Tęsknię,mielismy jechać w tym roku w sierpniu ale nie pojedziemy bo ciąża ma pierwszeństwo.Może jak maluch będzie miał koło roczku,we wrześniu 2016?
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 15:56   #1565
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Hahaha bok ! Ja studiram hrvatski (prva godina).

Studiowałam dwa lata słoweński , dlatego mi się jeszcze myli z chorwackim xd
Nie zartuj ze na Śląskim; )

Wysłano z szajsunga, który zjada polskie znaki.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

oczarowana, chyba to specyfika Chorwacji, bo nikt mnie nigdy na Bałkanach nie próbował okantowac

Stary 2015-02-08, 16:01   #1566
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Kurcze, w czwartek mam wizytę u ginekologa, mam zrobić wszystkie badania (mocz, morfologia, glukoza, grupa krwi). Właśnie czytam, że przeziębienie może wpływać na wyniki. Poza tym, nie mogę iść na badania na czczo, bo biorę antybiotyk i muszę cokolwiek zjeść rano żeby go nie brać na pusty żołądek.
No na morfologię i mocz na pewno wpłynie, ale ostatecznie te badania mają pokazać twój stan zdrowia, a że akurat jesteś przeziębiona to pokażą przeziębienie. Glukoza, grupa krwi - przeziębienie nie ma znaczenia, ale glukoza musi być na czczo, inaczej nie ma sensu robić. Ale ja Ci tylko powiem że ja byłam na badaniu w poniedziałek (m.in. na grupę krwi) bo w pt miałam wizytę no i w końcu wszystko było na ten sam dzień a grupy krwi cały czas nie mam
Cytat:
My w większości też samochodem, uwielbiam to tylko raz byłam na wczasach all inclusive i szczerze mówiąc, wybieram wolność i samochód
My nawet jak gdzieś lecimy samolotem to nie umiemy się obyć bez wynajęcia samochodu na miejscu chociaż na kilka dni żeby pozwiedzać bliższą i dalszą okolicę A kupowanie all inclusive jest bez sensu moim zdaniem jeśli człowiek chce się ruszyć z hotelu. My zawsze bierzemy tylko śniadanie, ewentualnie śniadanie+obiadokolacja, obiady jemy lokalne.
Cytat:
Szczerze-inaczej sobie wyobrazałam moje samopoczucie w ciaży.
Ja tak samo. Chciałam być aktywna i nie robić z ciąży powodu do wsiąknięcia w fotel. Niestety moje samopoczucie zadecydowało za mnie i po prostu jak nie miałam ochoty się ruszyć to wołami by mnie nie zaciągnęli. Na szczęście jestem w 12 tc (witam się notabene) i przechodzi.
Stary 2015-02-08, 16:19   #1567
truskafffka91
Wtajemniczenie

Ja również wyobrażałam sobie inaczej czas ciąży.. A tu psikus... Nic mi się nie chce. Kompletnie nic...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 16:26   #1568
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja mam 60 w obwodzie. To jest dopiero masakra...

Dzisiaj dzień lenia. Ale ugotowałam pyszny rosół Nie wiecie co można zrobić z mięsem z rosołu?
Moja mama robi naleśniki z mięsem, popijane czerwonym barszczem
Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
jak Cię kłuje to się przebadaj. Kłucie na początku ciąży podobno jest normalne, ale jak Cię kłuje bardziej z jednej strony to może świadczyć właśnie o jajniku. Szczególnie jeśli wcześniej miałaś problemy.
Akurat u mnie na badaniu niestety wyszła cysta. Dają na początek leki, bo podobno często się wchłania w trakcie ciąży. Progesteron ma takie działanie, ale lepiej działać od razu.

Polecam kluski z mięsem, mój mąż uwielbia. Szybko się robi. Można zrobić ciasto jak na kluski śląskie i farsz doprawić cebulką, czosnkiem, można dać trochę boczku. Polecam.
Chociaż od czasu jak się dorobiliśmy psa, to jakoś rzadziej robię
Ale ja mam cyste, wiem to
Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Ja zaraz zabieram sie za lepienie pierogow ostatnio smaka mi narobilyscie
A ja jadłam dzisiaj

Ale mam straszny dzień, takie mdłości, odruchy wymiotne, a były 4 dni spokoju. I babcia mnie wkurzyła bo zadzwoniła chyba tylko po to, żeby mi zakomunikować że albo będzie mieć prawnuczkę albo zmienimy chłopcu imię, bo jej się nie podoba. Ależ mnie denerwują te ingerencje w MOJE dziecko

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 16:27   #1569
201701300931
Konto usunięte

Ja myślałam, że w ciąży będę ciągle wymiotować. Głównie z tym mi się kojarzyła. A tu nic...

Dzisiaj śpię cały dzień Do tego mam problemy z pęcherzem. Ciągle mi się siku chce, nawet jak się podniosę z toalety. Od wczoraj. Przez to większość nocy nie spałam
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 16:35   #1570
oczarowana
Zadomowienie

Wina czerwonego bym się napiła...a najlepiej grzańca gdzieś z widokiem z Gubałówki
No że mi się teraz,akurat TERAZ W CIAŻY tego zachciało. Wiem,że nie mogę i nie tknę...no ale wkurzają już mnie te chore zachcianki Z Nikąd. Ja alko% piłam sporadycznie i teraz takie parcie. Tłumaczę sobie każdą zachciankę,szczególnie nagłą,dziwną,że to dziecko się upomina o jakiś składnik,który akurat jest w danym produkcie. No ale zeby alkoholu się zachciało,czerwonego wytrawnego wina.

Dziewczyny macie takie nagłe ataki głodu z nikąd ? Ja mam od kilkunastu dni,najczęściej koło północy-wielkie SSANIE gdzieś tam ze środka mnie ( przed ciążą nigdy nie przerabiałam tego),to jest takie ssanie jakby COŚ we mnie domagało się akurat TEGO. Jak nie mam akurat takiego żarcia w domu to męcze sie do rana-lecę do sklepu i kupuje ale to jest jak taki mega głod narkomana. (tak sądzę,choc nigdy nie brałam). Pierwszy raz w życiu jedzenie rządzi mną a nie ja nim.Okropne to.
Stary 2015-02-08, 16:42   #1571
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
Nie zartuj ze na Śląskim; )

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

oczarowana, chyba to specyfika Chorwacji, bo nikt mnie nigdy na Bałkanach nie próbował okantowac

No tak. U Petra chorwacki, u Tiny słoweński xd
Stary 2015-02-08, 16:42   #1572
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Moja mama robi naleśniki z mięsem, popijane czerwonym barszczem

Ale ja mam cyste, wiem to

A ja jadłam dzisiaj

Ale mam straszny dzień, takie mdłości, odruchy wymiotne, a były 4 dni spokoju. I babcia mnie wkurzyła bo zadzwoniła chyba tylko po to, żeby mi zakomunikować że albo będzie mieć prawnuczkę albo zmienimy chłopcu imię, bo jej się nie podoba. Ależ mnie denerwują te ingerencje w MOJE dziecko

Izka skądś znam te ingerencje w dziecko. Przerabiałam to na jakieś 3 lata przed zajściem w ciążę,oprócz mojej mamy kochanej,która NIGDY się o wnuka nie prosiła,nie nalegała żebyśmy już go JEJ zrobili. Niestety tesciowa,jej znajome obce babuny wstrętne,bliższa rodzina,moje pacjentki-wscibskie babsztyle,moi znajomi tak w nas cisnęli,że nie jedno przepłakałam wyjac w poduszkę.Tym bardziej,że ostatnie prawie dwa lata się staraliśmy. Ludzie to w ogóle taktu nie mają.A teraz jak dziecko w drodze to już kilka razy słyszałam PSYCHOPORADY OD 'ŻYCZLIWYCH' CIOT. Tesciowa nawet chce wnuka brunecika z ciemnymi oczkami i żeby wyglądał tak słodko jak ten mały z rodzinka.pl Jessos jak można takich rzeczy chcieć Nie rozumiemJUż widzę co się bedzie dzialo jak się mały urodzi. Zpałujemy z TŻ kazdego kto się nam wpie....przy w cokolwiek związanego z wychowaniem i 'złotymi radami'. Wiesz mój TZ to się jakoś zdystansować do tego potrafi-ja już nie
Stary 2015-02-08, 16:44   #1573
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Wina czerwonego bym się napiła...a najlepiej grzańca gdzieś z widokiem z Gubałówki
No że mi się teraz,akurat TERAZ W CIAŻY tego zachciało. Wiem,że nie mogę i nie tknę...no ale wkurzają już mnie te chore zachcianki Z Nikąd. Ja alko% piłam sporadycznie i teraz takie parcie. Tłumaczę sobie każdą zachciankę,szczególnie nagłą,dziwną,że to dziecko się upomina o jakiś składnik,który akurat jest w danym produkcie. No ale zeby alkoholu się zachciało,czerwonego wytrawnego wina.

Dziewczyny macie takie nagłe ataki głodu z nikąd ? Ja mam od kilkunastu dni,najczęściej koło północy-wielkie SSANIE gdzieś tam ze środka mnie ( przed ciążą nigdy nie przerabiałam tego),to jest takie ssanie jakby COŚ we mnie domagało się akurat TEGO. Jak nie mam akurat takiego żarcia w domu to męcze sie do rana-lecę do sklepu i kupuje ale to jest jak taki mega głod narkomana. (tak sądzę,choc nigdy nie brałam). Pierwszy raz w życiu jedzenie rządzi mną a nie ja nim.Okropne to.
Właśnie tak zawsze sobie wyobrażałam ciążowe zachcianki
AaaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 17:00   #1574
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Witam wszystkich. Jeśli można to chciałabym do Was dołączyć.
Nazywam się Agata, mam 27 lat i termin porodu na 19.09.
To moja pierwsza ciąża i wszystko jest dla mnie nowe, zawsze miło mieć się z kim podzielić problemami.
Witam

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cześć dziewczyny

Piszecie jak szalone, ja niestety w weekend nie mam czasu na pisanie ale w tygodniu już mam luźniej.
Byłam dzisiaj w szpitalu zrobić badania
toksoplazmoza
anty HIV
anty HCV
VDRL
Niestety obowiązek jest teraz zrobić te badania, zapłaciłam 130zł. Masakra wymyślili dodatkowe badania.
Mam troszkę mniejsze mdłości z czego się cieszę, wracam powoli do normalnego życia.
Dobrze że nie muszę chodzić do pracy, bo bym nie dała rady. Prowadzę własny sklep internetowy i pracuję także dla kogoś ale to praca w domu przed kompem. Jedynie rano muszę córkę do przedszkola zaprowadzić.

Ja jeszcze nie mam problemów z niemieszczeniem się w ciuszki, dobrze że mam kilka ubrań ciążowych po poprzedniej ciąży.
Stary 2015-02-08, 17:11   #1575
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Izka skądś znam te ingerencje w dziecko. Przerabiałam to na jakieś 3 lata przed zajściem w ciążę,oprócz mojej mamy kochanej,która NIGDY się o wnuka nie prosiła,nie nalegała żebyśmy już go JEJ zrobili. Niestety tesciowa,jej znajome obce babuny wstrętne,bliższa rodzina,moje pacjentki-wscibskie babsztyle,moi znajomi tak w nas cisnęli,że nie jedno przepłakałam wyjac w poduszkę.Tym bardziej,że ostatnie prawie dwa lata się staraliśmy. Ludzie to w ogóle taktu nie mają.A teraz jak dziecko w drodze to już kilka razy słyszałam PSYCHOPORADY OD 'ŻYCZLIWYCH' CIOT. Tesciowa nawet chce wnuka brunecika z ciemnymi oczkami i żeby wyglądał tak słodko jak ten mały z rodzinka.pl Jessos jak można takich rzeczy chcieć Nie rozumiemJUż widzę co się bedzie dzialo jak się mały urodzi. Zpałujemy z TŻ kazdego kto się nam wpie....przy w cokolwiek związanego z wychowaniem i 'złotymi radami'. Wiesz mój TZ to się jakoś zdystansować do tego potrafi-ja już nie
Ten mały z rodzinka.pl to Kacperek dobrze, że Ci imienia nie wybrali

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Kupiłam sobie "jajeczka" wielkanocne - czekoladowe. Miałam ochotę na biała czekoladę, a tu zonk, bo kolorów jest 10, a w każdej cos innego, ale w końcu natrafilam na biała
Stary 2015-02-08, 17:30   #1576
ridja devojka
Zakorzenienie

Question Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
No na morfologię i mocz na pewno wpłynie, ale ostatecznie te badania mają pokazać twój stan zdrowia, a że akurat jesteś przeziębiona to pokażą przeziębienie. Glukoza, grupa krwi - przeziębienie nie ma znaczenia, ale glukoza musi być na czczo, inaczej nie ma sensu robić. Ale ja Ci tylko powiem że ja byłam na badaniu w poniedziałek (m.in. na grupę krwi) bo w pt miałam wizytę no i w końcu wszystko było na ten sam dzień a grupy krwi cały czas nie mam

My nawet jak gdzieś lecimy samolotem to nie umiemy się obyć bez wynajęcia samochodu na miejscu chociaż na kilka dni żeby pozwiedzać bliższą i dalszą okolicę A kupowanie all inclusive jest bez sensu moim zdaniem jeśli człowiek chce się ruszyć z hotelu. My zawsze bierzemy tylko śniadanie, ewentualnie śniadanie+obiadokolacja, obiady jemy lokalne.

Ja tak samo. Chciałam być aktywna i nie robić z ciąży powodu do wsiąknięcia w fotel. Niestety moje samopoczucie zadecydowało za mnie i po prostu jak nie miałam ochoty się ruszyć to wołami by mnie nie zaciągnęli. Na szczęście jestem w 12 tc (witam się notabene) i przechodzi.
Chyba przesunę tą wizytę, bo inaczej nie wiem jak zrobić te badania żeby było dobrze.
Ja właśnie na AI byłam raz i była to podróż poślubna. Samochód wynajęty na 1 dzień, plus jakaś wycieczka. Fajnie, relaks był super zwłaszcza po tym okoloślubnym zamieszaniu, ale wolę wsiąść w samochód, wziąć mapy, przewodniki, notatki i heja

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
No tak. U Petra chorwacki, u Tiny słoweński xd
Ale jaja
A masz zajęcia z prof. Robertem B.? Mój promotor. Matko, ile wspomnień Mam zresztą znajomych na slawistyce nadal, a w grudniu byłam na wieczorku slawistycznym, może Cię gdzieś tam widziałam.
Stary 2015-02-08, 17:31   #1577
kasiulaaa91
Raczkowanie

ja w sumie czasami mam tylko napady głodu, mdłości ale nie wymiotuję i też nie dokuczają cały czas tylko tak do 17
teściowa to się nie wtrąca bo ona przesądna strasznie.. nic kupić nie da, planować masakra, nie wiem co będzie jak się urodzi dzidzia
na badania jutro się wybieram.. wizytę mam 18 lutego.
kasiulaaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 17:35   #1578
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
Chyba przesunę tą wizytę, bo inaczej nie wiem jak zrobić te badania żeby było dobrze.
Ja właśnie na AI byłam raz i była to podróż poślubna. Samochód wynajęty na 1 dzień, plus jakaś wycieczka. Fajnie, relaks był super zwłaszcza po tym okoloślubnym zamieszaniu, ale wolę wsiąść w samochód, wziąć mapy, przewodniki, notatki i heja

Ale jaja
A masz zajęcia z prof. Robertem B.? Mój promotor. Matko, ile wspomnień Mam zresztą znajomych na slawistyce nadal, a w grudniu byłam na wieczorku slawistycznym, może Cię gdzieś tam widziałam.
Miałam z B gramatykę serbska jak miałam słoweński plus serbski.

Byłam tam ! Pozyczalam zapalniczke od Petry i zamawiałam pizze xd
Stary 2015-02-08, 17:43   #1579
truskafffka91
Wtajemniczenie

Jadł ktoś z Was gołąbki z liścia winogrona?
Stary 2015-02-08, 17:46   #1580
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Jadł ktoś z Was gołąbki z liścia winogrona?
Tak i bardzo dobre są

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 17:57   #1581
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Tak i bardzo dobre są
Ja bym zjadła ,bo slyszalam właśnie, że dobre... Ja jak na razie jadlam z włoskiej, mlodej i pekińskiej Lubie urozmaicenia.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Walentynki tuż tuz.... Macie juz jakieś pomysły?
Stary 2015-02-08, 17:58   #1582
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym zjadła ,bo slyszalam właśnie, że dobre... Ja jak na razie jadlam z włoskiej, mlodej i pekińskiej Lubie urozmaicenia.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Walentynki tuż tuz.... Macie juz jakieś pomysły?
Ja myślałam o greckiej restauracji :-D bo uwielbiam

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 18:10   #1583
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Niech sobie zmieniają, Wy jesteście rodzicami i macie prawo wybrać takie imię, jak Wam się podoba. Olej całą resztę, a babci przytaknij żeby dała spokój a i tak zrobicie jak chcecie.
Nie rozumiem jak można mieć taki tupet i narzucać komuś imię dla jego dziecka
Cytat:

Ja też bym się napiła whisky albo ajerkoniaku. A jak mogłam to nie piłam, złośliwość doprawdy.
Ja to aż tak żeby lecieć do sklepu po coś to mam z rzadka, ale napady głodu mam. Najgorzej jak już dopuszczę do tego momentu, że jestem mega głodna, wtedy po prostu wsuwam wszystko w zasięgu wzroku.

BeataR89 - ja też robiłam wszystkie te badania na własny koszt, w sumie 300 zł łącznie z badaniami tarczycy, cytomegalią, toksoplazmozą i różyczką + HIV, grupa krwi.
Stary 2015-02-08, 18:22   #1584
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Rozumiem, że wymyśliliście imię, które się nie podoba rodzince?
Spoko, jedna siostra mojego męża wymyśliła imię dla córki (córka ma już prawie rok i nosi to imię), które się wielu osobom nie podobało, w tym mojemu mężowi, który ciągle swojej siostrze powtarzał, żeby się nie wygłupiała i dała dziecku normalne imię. A ona postawiła na swoim i miała wszystkich gdzieś i prawidłowo, nie ma co się przejmować. Nie znoszę jak ludzie się wtrącają niepytani o zdanie.
Stary 2015-02-08, 18:40   #1585
kasiulaaa91
Raczkowanie

co do walentynek to my chyba wybierzemy się na dobry deserek
a co myślicie o basenie w ciąży?
Stary 2015-02-08, 18:42   #1586
201701300931
Konto usunięte

My walentynek nie obchodzimy, także nie muszę nic wymyślać Pewnie zrobimy generalne porządki w mieszkaniu.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 18:46   #1587
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Dzisiaj śpię cały dzień Do tego mam problemy z pęcherzem. Ciągle mi się siku chce, nawet jak się podniosę z toalety. Od wczoraj. Przez to większość nocy nie spałam
To akurat całkiem normalne

Cytat:

Ja to mam takie zachcianki, że chyba tylko Modest Amaro mógłby je spełnić najczęściej na jakieś konkretne dania, a nie na jakiś produkt łatwy do kupienia
Cytat:
Izka skądś znam te ingerencje w dziecko. Przerabiałam to na jakieś 3 lata przed zajściem w ciążę,oprócz mojej mamy kochanej,która NIGDY się o wnuka nie prosiła,nie nalegała żebyśmy już go JEJ zrobili. Niestety tesciowa,jej znajomeala: obce babuny wstrętne,bliższa rodzina,moje pacjentki-wscibskie babsztyle,moi znajomi tak w nas cisnęli,że nie jedno przepłakałam wyjac w poduszkę.Tym bardziej,że ostatnie prawie dwa lata się staraliśmy. Ludzie to w ogóle taktu nie mają.A teraz jak dziecko w drodze to już kilka razy słyszałam PSYCHOPORADY OD 'ŻYCZLIWYCH' CIOT. Tesciowa nawet chce wnuka brunecika z ciemnymi oczkami i żeby wyglądał tak słodko jak ten mały z rodzinka.pl Jessos jak można takich rzeczy chcieć Nie rozumiemJUż widzę co się bedzie dzialo jak się mały urodzi. Zpałujemy z TŻ kazdego kto się nam wpie....przy w cokolwiek związanego z wychowaniem i 'złotymi radami'. Wiesz mój TZ to się jakoś zdystansować do tego potrafi-ja już nieala:
Tylko nie Izka!
No u mnie w rodzinie to pierwszy maluch z mojego pokolenia i każdy się wtrąca jak mam nazwać, nawet wujek - mąż mojej cioci.
Ale widzę, że nie tylko ja mam takie problemy...

Cytat:

[/COLOR]Walentynki tuż tuz.... Macie juz jakieś pomysły?
My mamy w planach kabaret, ale dzień po Walentynkach.

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Niech sobie zmieniają, Wy jesteście rodzicami i macie prawo wybrać takie imię, jak Wam się podoba. Olej całą resztę, a babci przytaknij żeby dała spokój a i tak zrobicie jak chcecie.
Nie rozumiem jak można mieć taki tupet i narzucać komuś imię dla jego dziecka

Ja też bym się napiła whisky albo ajerkoniaku. A jak mogłam to nie piłam, złośliwość doprawdy.
Ja to aż tak żeby lecieć do sklepu po coś to mam z rzadka, ale napady głodu mam. Najgorzej jak już dopuszczę do tego momentu, że jestem mega głodna, wtedy po prostu wsuwam wszystko w zasięgu wzroku.

BeataR89 - ja też robiłam wszystkie te badania na własny koszt, w sumie 300 zł łącznie z badaniami tarczycy, cytomegalią, toksoplazmozą i różyczką + HIV, grupa krwi.
Najgorsze, że oni potrafią przy dziecku i do dziecka powiedzieć, że ma paskudne imię (moja babcia). I jeszcze rodzina męża mówi, że ma być wnuk, bo siostra tż ma córkę (ale dla nas to i tak pierwsze dziecko, a to tak brzmi, jakby druga dziewczynka miałaby być niekochana), a moja wnuczkę, bo mama moja miała tylko mnie i ona się już chłopców nabawiła (ja nie). A ponoć kobiet w ciąży się nie denerwuje...
Cytat:
Rozumiem, że wymyśliliście imię, które się nie podoba rodzince?
Spoko, jedna siostra mojego męża wymyśliła imię dla córki (córka ma już prawie rok i nosi to imię), które się wielu osobom nie podobało, w tym mojemu mężowi, który ciągle swojej siostrze powtarzał, żeby się nie wygłupiała i dała dziecku normalne imię. A ona postawiła na swoim i miała wszystkich gdzieś i prawidłowo, nie ma co się przejmować. Nie znoszę jak ludzie się wtrącają niepytani o zdanie.
Tak, chcemy nazwać chłopca Alan.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 18:46   #1588
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiulaaa91 Pokaż wiadomość
co do walentynek to my chyba wybierzemy się na dobry deserek
a co myślicie o basenie w ciąży?
Ja się zapisałam na aerobik wodny
Stary 2015-02-08, 18:56   #1589
kasiulaaa91
Raczkowanie

jakiś specjalny dla kobiet w ciąży?
miałam zapytać o to lekarza na wizycie ale zapomniałam, a do kolejnej 1.5tygodnia..;/

Cytat:
Ja się zapisałam na aerobik wodny
Stary 2015-02-08, 18:59   #1590
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorsze, że oni potrafią przy dziecku i do dziecka powiedzieć, że ma paskudne imię (moja babcia). I jeszcze rodzina męża mówi, że ma być wnuk, bo siostra tż ma córkę (ale dla nas to i tak pierwsze dziecko, a to tak brzmi, jakby druga dziewczynka miałaby być niekochana), a moja wnuczkę, bo mama moja miała tylko mnie i ona się już chłopców nabawiła (ja nie). A ponoć kobiet w ciąży się nie denerwuje...

Tak, chcemy nazwać chłopca Alan.

O matko, najlepiej ignoruj to i nie wchodź w dyskusje o imionach dla świętego spokoju.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości