|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
Cytat:
![]() Dodalabym jeszcze do tego, ze wspominanie o swoim dziecku to ozm, ale za to kotki i pieski to ![]() ![]()
![]() |
#1982 |
Konto usunięte
|
A to sie zgadzam. Tiutianie nad zwierzetami jest super, nad dziecmi to glupota i ciemnota. Nad zwierzetami mozna sie rozplywac a nad dziecmi nie, bo ozm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Naczelna Nastolatka
|
A gdzie ktoś tak napisał, że to jest OK?
#1984 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wspolczuje temu malzenstwu od palca, bo to ciezka sytuacja dla obojga, ale nagle pojawil sie tam uczynny wizazanek, aby stwierdzić że autorka jest 'egoistyczną i zezwierzęconą "suką"', a mezczyzni nie maja instynktu ojcowskiego. No kurde. Nie poradze, ale irytuje mnie takie robienie z instynktu kobiet choroby psychicznej a z instynktu mezczyzn Yeti albo Nessie, ktostam slyszal, nikt nie widzial. A seryjnych dzieciorobów, skaczacych z zony na zone/ kochanki na kochanke to nikt nie zna ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Yyyh na przyklaaad... jak byla klotnia o to, ze z pozaru wiekszosc by uratowala swojego psa niz cudze dziecko, sama napisalam, ze pewnie swojego psa, przyznaje sie bez bicia, ale dopuszczam w swojej glowie mozliwosc, ze ktos tego nie zrozumie i ktos to podejscie potepi. A jednak ci potepiajacy byli mniejszoscia, bo cudze dziecko to nie jest przeciez ich sprawa, jak sie znalazlo z pożarze to juz problem rodzica. Oj wiele razy to bylo napisane, ale nie przytocze teraz gdzie. W kazdym razie czasem juz ludzie czasem nie widza roznicy miedzy wrzuceniem swojego dziecka raz na fejsa jak sie urodzi, dla pochwalenia sie, a wrzucaniem go jak robi kupe co 5 minut. Ta skala gdzies niektórym uciekła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Zakorzenienie
|
Nikt tego nie napisal, ale ja po prostu obserwuje reakcje wizazanek na to jak ktos pisze o dzieciach i na to jak ktos napisze o zwierzaku.
![]() Przyklad znany nam obu: watek bezdzietnych. Calkiem niedawno wiele ston na tym watku poswiecono zwierzetom, wymienianiem sie fotkami i opowiesciami jakie kto chce miec zwierze. I dobrze, udzielajace sie tam wizazanki mialy ochote o tym pogadac, zadna ujma. Ale jednoczesnie niektore piszace tam panie nie znosza wrecz jesli w innych watkach pisze sie, czy nawet wspomina o dzieciach i nazywaja to ozm, a mzk jest juz dla nich absolutna wylegarnia idiotek. Czyli rozmowy o zwierzetach sa super, milusie i ok, rozmowy o dzieciach oznaczaja, ze ma sie osr..na pieluche zamiast mozgu (cytat)
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2015-02-08 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Naczelna Nastolatka
|
No bez kitu, wątek dla bezdzietnych jest dla bezdzietnych, jakie tematy sobie wybieramy, takie się tam toczą. Trudno tam zrobić off top przecież. Ale gdzie widzisz żeby ktoś wpadał na wątki tematyczne i wciskał opowieści o swoich zwierzętach?
Umiar, umiar to złoty środek wg mnie. Źle wychowany jest człowiek, który próbuje zdobyć monopol na wątek/rozmowę poprzez uporczywe wspominanie o czymś, co tematem rozmowy/wątku nie jest.
#1987 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie chodzi mi tez o to, ze ktos wpada na jakis watek i opowiadal o zwierzetach ![]() Pisalam o czyms calkiem innym. Zle wychowany jest takze ten czlowiek, ktory dajac sobie prawo rozmowy o czym chce odmawia tego prawa innym, wysmiewajac np ich rozmowy o dzieciach. Tak w skrocie.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2015-02-08 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1990 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ogólnie to umiar i rozsądek wskazany jest we wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale didek i jego historia mnie rozwaliły na łopatki i od tamtego momentu uwielbiam to słowo ![]() ![]() Czy ja jestem tu jedyna, która nie wie o co chodzi z wątkiem dla bezdzietnych? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50155137]Ja też mówię to prześmiewczo. Choć w sumie na wątkach mamowych fasolka mnie nie razi, ale w rozmowie np. z koleżanką niezainteresowaną nie powiedziałabym (będąc hipotetycznie w ciąży), że mam fasolkę w brzuchu. Dziewczyny różnie nazywają dziecko w brzuchu, szczególnie, jak jeszcze nie mają dla niego imienia.
Ale didek i jego historia mnie rozwaliły na łopatki i od tamtego momentu uwielbiam to słowo ![]() ![]() Czy ja jestem tu jedyna, która nie wie o co chodzi z wątkiem dla bezdzietnych? ![]() ![]() To jest jakaś historia z didkiem? ![]() Mnie słowo didek bawi, fasolka mniej ale nie rażą mnie, tylko bardziej właśnie śmieszą ale jednocześnie kiedy piszę o fasolkach czy didkach nie mam zamiaru wyśmiewać matek, tylko używam śmiesznego dla mnie słowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Zakorzeniona
|
Racja, ale niestety to działa w obie strony. Nawet mamy skarżą się na to, że znajomi czy rodzina cały czas pytają: "a kiedy drugie?" albo kiedy wreszcie będzie dziewczynka, bo jest już dwóch chłopców. I tak samo większość jednak nie może pojąć tego, że ktoś dzieci mieć nie chce. I ciągle padają pytania, są teksty: "odmieni Ci się", krytyka. Nadal dla wielu "normalnym" modelem jest to, że bierze się ślub, a potem ma dzieci i nie są w stanie zaakceptować innego stanu rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale używam go też czasami ironicznie. A z didkiem był cały wątek na wizażu, ale niestety nawet nie wiem, jak tego poszukać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A didek, did zaczal sie od tego slawetnego ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2351
![]() |
#1997 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50155137]Ja też mówię to prześmiewczo. Choć w sumie na wątkach mamowych fasolka mnie nie razi, ale w rozmowie np. z koleżanką niezainteresowaną nie powiedziałabym (będąc hipotetycznie w ciąży), że mam fasolkę w brzuchu. Dziewczyny różnie nazywają dziecko w brzuchu, szczególnie, jak jeszcze nie mają dla niego imienia.
Ale didek i jego historia mnie rozwaliły na łopatki i od tamtego momentu uwielbiam to słowo ![]() ![]() Czy ja jestem tu jedyna, która nie wie o co chodzi z wątkiem dla bezdzietnych? ![]() ![]() Mozna przesmiewczo, mozna wrednie, umniejszajac caly byt dziecka do fasolki, tak jakby nic poza tym okresem bachorzenia nie istnialo, z tego przeciez wyrosnie czlowiek ![]() Bezdzietne? No maja po prostu swoj watek, gdzie mowia co chca, i to jest w porzadku, gdzies miejsce na takie cos musi byc. Po prostu nie chca dzieci i wymieniaja sie doswiadczeniami z zycia w spleczenstwie, ktore od nich tego dziecka wymaga. Czasem tylko ktos wyleci z ostrzejszym postem, oglosi swoja nienawisc do dzieci, albo czasem wpadnie jakas matka zzagranico (sami wiecie kto) i jest klotnia XD ale na codzien to normalnie, zwkly watek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
wystarczy ze jakas madra dusza wysmaruje posta gdzie pisze ze ^ dziecko jest owocem milosci^ i juz nie chce mi sie dyskutowac.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Zadomowienie
|
Byłam dziś na basenie. Siedziałam w jaccuzi z koleżanką. Dosiadła się do nas mama z dzieckiem. Dziewczynka tak na oko 4-5 lat. Małej się nudzi. Znalazła sobie zajęcie, zaczęła chlapać. Oczywiście chlapie we mnie i koleżankę. Jeden raz chlapnęła, ok nic się nie stało. Ale ona tak kilka razy ( noszę soczewki, więc mi to przeszkadzało ) a matka nic. Nie wytrzymałam i mówię do małej "nie chlap mnie, mamusię swoją pochlap" Mała od razu załapała. Matka oburzona, zaraz małą zabrała i wyszła z wody. Odwróciła się jeszcze i mówi do mnie, że bezczelna jestem i widać, ze dzieci nie mam.
No co za wredne babsko
#2001 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jak zwykle kobieta obrywa, nie chce dzieci- egoistka, chce dzieci - zezwierzęcona bo instykt macierzynski to instynkt zwierzęcy troche mi nadal trudno przestać być zwierzęciem mimo wszystko, nadal jak jestem głodna to toruję sobie drogę do lodówki jak buldożer, podobnie jak mam zwierzęcą potrzebę pójścia do toalety, czas się zaszczepić na wściekliznę nie mozna serio tego samego powiedziec normalnie, bez nazywania kobiet zwierzętami i robieniu z facetow swietych? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Rozeznanie
|
To moze nie dyskutuj
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Naczelna Nastolatka
|
akurat w tamtym wątku to autorka ma ewidentne przedpieluszkowe zapalenie mózgu. Mąż mówił, że dzieci ma i więcej nie chce. Weszła w taki związek świadomie. A jej knucie i próby zrobienia sobie dziecka spermą pobraną z prezerwatywy jest po prostu obrzydliwy.
#2006 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak mi się przypomniało. Mam znajomych i ona nagle dostała fiksacji pt. "musimy mieć dziecko, teraz już". On nie bardzo chciał już natychmiast, ale ona cisnęła i przy absolutnie każdej okazji nawiązywała do tego. Już pominę jej powody dlaczego nie chciała zaczekać... Sęk w tym, że jak on już uległ i zaczęli pracować nad tematem, to ona po niedługim czasie zakomunikowała znajomym i ogłosiła na fb radosną nowinę. Oczywiście nie dosłownie, ale w mega natchnionych słowach nie budzących wątpliwości o co chodzi. To pytam jej tż który to tydzień, co i jak i mówię, że szybko się udało. A on mi na to taki trochę zakłopotany, że "nie wiadomo, bo do lekarza idzie w przyszłym tygodniu, ale czuje, że zaskoczyła" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiemy, ze tak nie jest. I przestaje byc super jesli dostaje sie tam nie tylko tym, ktorzy dokuczaja bezdzietnym ale wszytskim dzietnym ogolem. Np dzisiaj mozna bylo przecztac, jak jedna pani pisze o swoich znajomych, niezbyt inteligentnych, ktore sie zle uczyly itd. a ktore teraz sa dzieciate. I sie laskawie pani zastanawia czy to jest jakos sprzezone ze soba. Brak inteligencji i dzietnosc. No rewelacja ![]()
![]() |
#2009 |
Zakorzenienie
|
No bo niektorzy juz dawno postawili znak rownosci matka=ozm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio np. na intymnym pisze młoda ciężarna z problemem. Co otrzymała? masę kpin, obelg i prześmiewek aż w końcu się żegna tekstem, że lepiej jak nie będzie się denerwować w ciąży. I co? "idz bo dzidzia urodzi się bez rączek", "idz bo jeszcze Ci nosem wypłynie". Wtf? to nawet zabawne nie jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.