Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-08, 08:02   #1441
niezalogowana
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
weź nawet nie strasz
a ja mam dzisiaj jakiś dziwny dzień. Jakoś mi smutno chociaż nie mam powodów. Muszę się ogarnąć.
Ohhh te hormony

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Tak, refundowane. Udało się 2 crio, miałam tylko 2 zarodki i z pierwszym nie wyszło, drugi na szczęście ze mną został. Ponieważ nie mamy więcej to pewnie się skończy na 1 dziecku, nie chcę 2 stymulacji.
No to rewelacja a długo staraliście się "przed" ?

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u dermatologa i pytałam jaka farba do włosów w trakcie ciaży wchodzi w grę. Powiedziała, że nie ma żadnych danych na temat szkodliwości farbowania włosów w stanie błogosławionym... Polecała Biocap, ale poczytałam na temat możliwej ślepoty i wymiękłam. Bardzo chciałabym pofarbować włosy, ale nadal mam obawy... Moja ginka za to jest za tym, żeby jednak nie farbować...
Możesz to rozwinąć?

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Jego dziwne zachowanie raczej nie ma nic wspólnego z ciążą. Świniak jest psem obronno -zaczepnym czyli najpierw zaczepia a potem należy go bronić. Może miał zły humor.

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
No i myślimy żeby kupić samochód...ogólnie przeżyliśmy długo bez auta, bo ja nie lubię po mieście autem jeździć, poza miasto pociągiem, ale przy 2 dzieci jednak już gorzej trochę w deszczu czy coś...więc się skłaniamy ku temu bardzo. Chociaż już mam w oczach te kolejne wydatki, ubezpieczenia, paliwo...przeglądy
Dobry pomysł My na razie jesteśmy we dwoje i nie wyobrażam sobie życia bez auta! A jak pojawi się dziecko, to myślimy o drugim

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
mi dzis gin przepisała magnez+b6 i pow- jakie chcesz byle nie musujące pozniej do apteki skocze... no i dostałam skierowanie na krew pod kątem tej mega swędzącej skóry bo pow. ze to może być coś innego, lepiej sprawdzic
Musujące to porażka. Ja uważam, że takie tabletki powinny być sprzedawane w sklepach, czy na stacjach benzynowych, bo przez to że są w aptekach ludzie mogą pomyśleć, że działają

A ja dziś wstałam o godzinie 7, zrobiłam mężowi śniadanie i obiadek do pracy i jestem pełna energii Pewnie przez to, że wczoraj się położyliśmy ok.21

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 08:05   #1442
Bobo2015
Raczkowanie

Witajcie w niedziele
Ja juz mialam 3 sny, ze to będzie dziewczynka...
Ciekawe, moze we wtorek - 17 tc lekarz cos ujrzy
Dzis bede robic obiad - rosol a na drugie roladki schabowe, frytki i surowka
Potem leniuchowanie. Milego dnia
Bobo2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 09:12   #1443
anuszka88
Raczkowanie

Witam sie niedzielnie
My dzis w planach mamy wypad w gory, bo tz chce pozjezdzac na desce, corcia na saneczkach, a ja postoje, cykne ze dwa zdjecia i pomarzne pewnie tez sie skusze zjechac na saniach z mini gorki, chyba ze juz nie dam rady w nie wcisnac
anuszka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 09:50   #1444
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj byłam u dermatologa i pytałam jaka farba do włosów w trakcie ciaży wchodzi w grę. Powiedziała, że nie ma żadnych danych na temat szkodliwości farbowania włosów w stanie błogosławionym... Polecała Biocap, ale poczytałam na temat możliwej ślepoty i wymiękłam. Bardzo chciałabym pofarbować włosy, ale nadal mam obawy... Moja ginka za to jest za tym, żeby jednak nie farbować...
mi moja poleciła farby bez amoniaku, albo hennę ale przyznam, że jak tylko zrobi się cieplej to pootwieram wszystkie okna i sobie jakiś kolor machne, żeby na powitanie synka nie wyglądać jak koszmar z horrorów

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Jego dziwne zachowanie raczej nie ma nic wspólnego z ciążą. Świniak jest psem obronno -zaczepnym czyli najpierw zaczepia a potem należy go bronić. Może miał zły humor.

Dzisiaj zrobiłam 25 min pilatesu dla ciężarnych z Olya Ruskova. To jest dopiero terminator. Moja kondycja leży i kwiczy, dosłownie.
Aviskowa... podeślij no koleżance troche motywacji by ruszyć tłustą pupkę

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
bardzo ładne imię...no i nie tak popularne

znajoma tez mi mowila, ze dziewczynek np bylo 5 a chlopcow 2 przy 2 dniach porodów tam gdzie rodziła, wśród znajomych też dziewczynki...tylko ja jakaś naznaczona i kolejny mężczyzna - ratuję świat

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Ja nie ćwiczę...nie umiem się zmotywować, poza tym przy moim synu nie da rady.

Jak widzi że ćwiczę to on ze mną, a potem jak się zmęczy to wyłącza tv z programem do ćwiczeń "bo ja muszę Ci mama dawkować ilość"
Ale i tak mi da popalić w parku jak musimy biegać czasami, a jego zmęczyć to ... chyba nieosiągalne

Miałam sen...że poszłam na shopping i nakupowałam dla malucha wszystko jak leciało.
Niestety muszę się ograniczyć z zakupami, bo teraz trzeba meble dla syna kupić do pokoiku, jakieś akcesoria do kuchni typu słoiki na mąkę, kosz na śmieci itp.

No i myślimy żeby kupić samochód...ogólnie przeżyliśmy długo bez auta, bo ja nie lubię po mieście autem jeździć, poza miasto pociągiem, ale przy 2 dzieci jednak już gorzej trochę w deszczu czy coś...więc się skłaniamy ku temu bardzo. Chociaż już mam w oczach te kolejne wydatki, ubezpieczenia, paliwo...przeglądy
znam ten ból... ja też kupiłam auto, niedawno, po 2ch latach przerwy, bo wygodniej było mpk... ale przy dwójce maluchów nie widze siebie 30 min w spacerach, pociagach i autobusach do teściówki na obiad

co do snów to mam ostatnio straszne... ze ktoś się włamuje i chce mnie zabić ze z wielkim brzuchem uciekam, śnią mi się stresy i rano jestem mega zestresowana i zmęczona... taka zlękniona... już 3 noc ten sam sen... masakra...

ja dzis planow nie mam, skoncze pewnie sprzatac... musze piwnice ogarnąć bo tyle sie nazbierało, że nie ma jak wejśc (wiadomo, pudło z wozkiem, z łóżeczkiem, 2 mega pufy balkonowe, kon bujany córki i 5 wielkich pudeł z ciuchami) .... aaaa... i koła letnie nie wiem gdzie ja to ogarne

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2015-02-08 o 09:54
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 09:54   #1445
edzia16051983
Przyczajenie

To i ja 14 tydzien i 4 dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00193.jpg (78,8 KB, 37 załadowań)
edzia16051983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 10:14   #1446
anuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edzia16051983 Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie zdjecia sliczny bobas
anuszka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 10:15   #1447
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:

Cudo
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 10:17   #1448
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Cudo

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 10:35   #1449
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
co do wady wzroku to bardziej chodzi bardziej o zbadanie pod katem tego czy nasze oczy nie maja tendencji do odklejania siatkowki i wtedy jesli tak to jest wskazanie do cc. same dioptrie nie sa wskazaniem ale jesli ktos ma bardzo duza wade to pewnie tak ale pamietam ze kiedys mialam to padanie pod katem wysilku fizycznego i nic nie wskazywalo na to abym nie mogla go wykonywac. wiadomo przed porodem udam sie do okulisty zbadac wzrok itd ale ze wzgledu na swoja wade nie mysle ze bede miala wskazanie do cc
jedyniebez okularow mniej bede widziala maluszka przez ten piep.. astygmatyzm:p

Jak to wygląda w praktyce? Czy w końcówce ciazy jest konieczna wizyta u okulisty? Bo ja miałam 6 lat temu robiona laserową korektę oczu i wydaje mi się, że jest to przeciwwskazanie no NP, chociaż moja gin stwierdziła, że niekoniecznie. A z kolei pamiętam, jak przed operacją informowano mnie, że czeka mnie CC zamiast NP.

Natomiast co do auta to nie wyobrażam sobie normalnego funkcjonowania bez niego, no chyba że ktoś ma blisko i nie musi dojeżdżać do pracy.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 11:10   #1450
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
No to rewelacja a długo staraliście się "przed" ?
Może nie jakoś mega długo bo 3 lata ale ze względu na wiek i endometriozę szkoda było czekać dłużej, poza tym refundacja tylko do 2016

Co do auta - TŻ jeździ bo ma dalej do pracy, ja mam dobry dojazd MPK ale z dzieckiem już niekoniecznie to widzę, pewnie będzie potrzebne drugie.
Ale na to jeszcze czas
Stary 2015-02-08, 11:21   #1451
Sikorka0204
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale jestem dziś nie do życia...chyba się kawy napije
Dostałam wczoraj dwa worki ciuchów od kumpeli - większość na dziewczynkę więc nie wiem co będzie jak będzie chłopak
Stary 2015-02-08, 11:33   #1452
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dostałam wczoraj dwa worki ciuchów od kumpeli - większość na dziewczynkę więc nie wiem co będzie jak będzie chłopak
to musi być dziewczynka .
Mam nadzieje, że moja dziewczynka nie poczuje presji tłumu i nic już nie wyhoduje między nóżkami

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 11:56   #1453
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry
Napij się napij będzie Ci lepiej... ja już dziś po porannej kawce wypitej w promieniach zimowego słoneczka Piękną pogodę mamy... Pełno śniegu i ostre słońce

A chciałabyś bardziej dziewczynkę czy chłopca?

Właśnie wcinam pierogi ruskie miały być na obiad, a są na drugie śniadanie Na obiad zrobię szpinak

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Może nie jakoś mega długo bo 3 lata ale ze względu na wiek i endometriozę szkoda było czekać dłużej, poza tym refundacja tylko do 2016

Co do auta - TŻ jeździ bo ma dalej do pracy, ja mam dobry dojazd MPK ale z dzieckiem już niekoniecznie to widzę, pewnie będzie potrzebne drugie.
Ale na to jeszcze czas
A ile masz lat?
Sorki, że tak wypytuję, ale moja przyjaciółka już 8 lat się stara i nic I ma teraz 36 lat, jest po kilku inseminacjach i 5 lutego miała już 3 in vitro... teraz czekają.
Refundują tylko do 2016? Skąd wiesz? To pewne?

Będę Mamą
Stary 2015-02-08, 12:25   #1454
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
A chciałabyś bardziej dziewczynkę czy chłopca?
Dziewczynkę chyba
Z tego co wiem to ten program miał być z założenia do 2016 właśnie
Stary 2015-02-08, 12:28   #1455
Aviskowa
Zadomowienie

Dzień Dobry.
My już po porannym spacerku. Świniak wrócił do domu pod postacią jednej śniegowej kuli. Trzeba było od razu go wykapać.

Cytat:

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Dzień dobry
Teraz musi być dziewczynka.
Napij się kawy, też muszę sobie zrobić.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:

Jak widzi że ćwiczę to on ze mną, a potem jak się zmęczy to wyłącza tv z programem do ćwiczeń "bo ja muszę Ci mama dawkować ilość"
Ale i tak mi da popalić w parku jak musimy biegać czasami, a jego zmęczyć to ... chyba nieosiągalne
Dba o Mamusię.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Aviskowa... podeślij no koleżance troche motywacji by ruszyć tłustą pupkę
Przesyłam motywację.
Ja mam zamiar ćwiczyć 4 x w tygodniu po 25-30 min.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png

Edytowane przez Aviskowa
Czas edycji: 2015-02-08 o 12:30
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 13:50   #1456
Fischerka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Ja już po obiadku i idę na drzemkę. Przez to słońce chyba ciśnienie wariuje, bo spałam 9 godzin, a oczy mi się zamykają. W kościele mało ściany nie przewróciłam od opierania się o nią :P

W ogóle rano dostałam wiadomość od mojej przyjaciółki, że "nasze dzieci będą rówieśnikami" taka jestem szczęśliwa z tego powodu. Ja mam termin na 16 lipca, a ona dokładnie 3 miesiące po mnie - 16 października
zrobiła test, badania laboratoryjne, teraz wybiera się do lekarza. Trochę ją ponagliłam, bo to tancerka i jak widziałam jej układy to wow- ja bym po pierwszym poroniła. Myślę, że lekarz też będzie jej kazał sobie odpuścić. No ale starali się świadomie, więc wiedziała, że ją to czeka. Super!!!

Spokojnej leniwej niedzieli Wam życzę
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 14:58   #1457
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
A ile masz lat?
Sorki, że tak wypytuję, ale moja przyjaciółka już 8 lat się stara i nic I ma teraz 36 lat, jest po kilku inseminacjach i 5 lutego miała już 3 in vitro... teraz czekają.
No ja jeszcze 34
Co do refundacji to ten program, który jest obecnie z założenia kończy się w 2016, pewnie potem znów coś wymyślą no ale pewne to nie jest (zwłaszcza jak się w końcu KK wpierdzieli albo jacyś nawiedzeni politycy czy ktoś jeszcze).

p.s. moje dziecko chyba lubi bitą śmietanę z bananem i pomarańczą, wczoraj i dziś zaserwowaliśmy sobie taki deser i czuć od razu buszowanie

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2015-02-08 o 15:22
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 18:23   #1458
ewelina1988_20
Rozeznanie

Ale tu cichutko wszystkie mamusie odpoczywają pewnie
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 19:07   #1459
Fischerka
Raczkowanie

Ja sobie dzisiaj zaserwowałam mega deser lodowy, poprzedzony dwoma obrzydliwie słodkimi Milky Wayami i młoda szaleje

Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty widziałam na 1 stronie, że trochę ich będzie czekamy na dobre wieści i określenie płci
Stary 2015-02-08, 19:34   #1460
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Ale tu cichutko wszystkie mamusie odpoczywają pewnie
Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Ja sobie dzisiaj zaserwowałam mega deser lodowy, poprzedzony dwoma obrzydliwie słodkimi Milky Wayami i młoda szaleje

Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty widziałam na 1 stronie, że trochę ich będzie czekamy na dobre wieści i określenie płci
Dziś faktycznie cisza jak makiem zasiał

Ale założę się, że jak się jutro zaczną relacje z tych wszystkich wizyt (a jest ich faktycznie spooooro) to pobijemy rekord dnia

Mam mamusiowe gazetki do nadrobienia, także i ja zmykam

Odpoczywajcie

Będę Mamą
Stary 2015-02-08, 20:02   #1461
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Jak to wygląda w praktyce? Czy w końcówce ciazy jest konieczna wizyta u okulisty? Bo ja miałam 6 lat temu robiona laserową korektę oczu i wydaje mi się, że jest to przeciwwskazanie no NP, chociaż moja gin stwierdziła, że niekoniecznie. A z kolei pamiętam, jak przed operacją informowano mnie, że czeka mnie CC zamiast NP.
szczerze nie wiem.. ja myslalam ze po korekcie laserowej wlasnie nie mozna rodzic naturalnie a tu widzisz gin ma inne zdanie.. moim zdaniem tym bardziej bedziesz musiala wybrac sie do okulisty powiedziec o tym ze mialas zabieg i sprawdzic czy aby na pewno tak duzy wysilek nie zaszkodzi oczom.. bo ja tak naprawde sie nie znam:/
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 20:07   #1462
Bobo2015
Raczkowanie

Super fotka
Bobo2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 20:20   #1463
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Zapraszam serdecznie.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Dzidzia lubi flipsy czekoladowe.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Właśnie skończyłam ćwiczenia:
- rozgrzewka z E. Chodakowską
- trening dla kobiet w ciąży z T. Rothe.

Całość zajęła mi 22 min, a czuję się tak zmęczona jakbym musiała biec 2 km. Masakra.
Cytat:
Napisane przez anuszka88 Pokaż wiadomość
Ile??? ja niecale 10 min machalam nogami i tak mnie bolaly, ze odpuscilam ale ja poki co musze odpuscic sobie cwiczenia przez te plamienia.. Zobaczymy co na najblizszej wizycie lekarz mi powie, ale chcialabym sie troche poruszac juz, bo jak tak dalej bedzie, to pozniej z wyra sie nie podniose bez pomocy ehh.. wiec Aviskowa podziwiam Cie, ze tak dlugo dalas rade
Zrobicie co uważacie, ale ja Was proszę nie ćwiczcie tak na własną rękę za bardzo... Ja wiem, że pewnie można ale nigdy nie wiecie jak zareaguje Wasze ciało. Nie szalałam w pierwszej ciąży, nie ćwiczyłam, na basen nie chodziłam bo nie mam pod ręką, wszystko było niby książkowo pod względem szyjki aż tu nagle nie wiadomo skąd (może od częstszych wypadów na zakupy dziecięce, może za dużo siedzenia przed kompem) szyjka się skróciła, zrobiło się rozwarcie i zaczęło się leżenie i strach, że urodzę za wcześnie, dziecko zaczęło naciskać na kanał rodny czy coś takiego.
Na SR są ćwiczenia ale wszystkie są jakby w zwolnionym tempie, nawet nie każe fizjoterapeutka unosić rąk za bardzo w powietrze, jedynie w ograniczonym zakresie. Nie kazała też zbyt robić przysiadów, nawet siadać na piłce do któregoś tygodnia. Nie chcę Was straszyć ani wyjść na przewrażliwioną ciężarną, ale na pewno robicie dużo w domu, sprzątacie, pierzecie, gotujecie jak my wszystkie, to też w naszym stanie jest obciążające. Mnie w 1c zdarzyło się przed tym leżeniem być na imprezie rodzinnej z tańcami, tak się złożyło, że była tam ta fizjoterapeutka ze SR, zachęcała mnie do ruchu, bo taniec dobrze wpływa na dziecko, kołysze go no i ćwiczymy też dobre mięśnie. Krótko potem okazało się, że mam leżeć, na SR ginka nie kazała jeździć, samochodem jak najmniej, poduszka pod pupę i leżeć. I tak ponad 2 miesiące bo po 36 tc już mówili, że ryzyko mniejsze.

Cytat:
Ja farbuję włosy w ciąży. Mówię o ciąży mojej fryzjerce i ona trzyma krócej farbę mi na włosach i też nie robi tak przy skórze.

Cytat:
Piękne ujęcie

Cytat:
Dziś faktycznie cisza jak makiem zasiał

Ale założę się, że jak się jutro zaczną relacje z tych wszystkich wizyt (a jest ich faktycznie spooooro) to pobijemy rekord dnia

Mam mamusiowe gazetki do nadrobienia, także i ja zmykam

Odpoczywajcie
No ja mam jutro wizytkę i już widzę mąż chodzi nerwowy. Dowiemy się czy wszystko jest w porządku, czy się bobo rozwija jak powinno. Trzymajcie kciuki dalej Ja wierzę, że jest dobrze. Na ujawnienie płci nie liczę bo tak jak pisałam kiedyś wydaje mi się, że ginka ma słaby sprzęt. W 1c dowiedzieliśmy się w 18tc i tak już na wstępie mówiła, że nie wie czy coś dojrzy. Teraz jestem w 16tc. W okolicach 18 tc wybieram się na 3d, to już myślę, że tam się dowiem

Jesteśmy też po roczku. Nawet to przeżyłam. Niestety tak jak się obawiałam sukienka kupiona tydzień temu była ciasnawa, taką kupiłam ze skóropodobnymi wstawkami więc się nie chciała naciągnąć Założyłam jednak marynarkę i nie ściągałam więc się tak nie rzucało w oczy Nawet goście mówili, że nie widać ciąży, ale ja to sama wiem :p Noooo i tak co więcej. No nie mam siły już, idę zaraz spać

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 20:24   #1464
elinka21
Zakorzenienie

Natetitka do jakiej dlugosci szyjka sie skrocila? Zalozyli Ci krazek?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 20:36   #1465
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:

ja po wizycie! wyniki super, wszystko extra Maluszek zdrów jak ryba no i udało sie wytropić .... siusiaka tak więc przeczucia i tym razem mnie nie myliły
O kolejny chłopczyk Gratulacje

Fuertka uzupełnienie do listy: Ania, 22 lata, kolejna wizyta 18.02
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 21:33   #1466
Truskawka31
Rozeznanie

Dzisiaj byliśmy na basenie, trochę popływałam, no i w kinie na Ziarnie prawdy, czuję super relaks

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

...no i dzieć kopie
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 22:22   #1467
Fischerka
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj byliśmy na basenie, trochę popływałam, no i w kinie na Ziarnie prawdy, czuję super relaks

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

...no i dzieć kopie
Super niedługo już wszystkie bez wyjątku będziemy czuć, jak się tam gimnastykują w brzuszku
Stary 2015-02-08, 22:34   #1468
Aviskowa
Zadomowienie

Życzę udanych jutrzejszych wizyt.
My się jutro nie dowiemy płci, dopiero dostanę skierowanie na USG>

Życzę spokojnej nocy.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 07:50   #1469
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Hej

Cały weekend przeleżałam, katar mi się jakiś przyplątał

A teraz kręci mi się w głowie

Cytat:
mi dzis gin przepisała magnez+b6 i pow- jakie chcesz byle nie musujące pozniej do apteki skocze... no i dostałam skierowanie na krew pod kątem tej mega swędzącej skóry bo pow. ze to może być coś innego, lepiej sprawdzic
Zbadaj sobie TSH, ja przez swędzącą skórę odkryłam 6 lat temu, że mam niedoczynność

Cytat:
A Henna?

Cytat:
My też myślimy nad kupnem samochodu, bo oboje jeździmy seicentami, a przydałoby się coś większego, znaczy potrzebny nam samochód nr 3

Cytat:
Ja tam nigdy na tych zdjęciach z USG nic nie widzę

Cytat:
Dziewczynkę chyba
Z tego co wiem to ten program miał być z założenia do 2016 właśnie
Też bym chyba wolała dziewczynę, chociaż pewnie będzie chłopak

Cytat:
Dzień Dobry.
My już po porannym spacerku. Świniak wrócił do domu pod postacią jednej śniegowej kuli. Trzeba było od razu go wykapać.
Ja wczoraj moje niegrzeczne świnie morskie straszyłam, że wypuszczę je na śnieg

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
W ogóle rano dostałam wiadomość od mojej przyjaciółki, że "nasze dzieci będą rówieśnikami" taka jestem szczęśliwa z tego powodu. Ja mam termin na 16 lipca, a ona dokładnie 3 miesiące po mnie - 16 października
zrobiła test, badania laboratoryjne, teraz wybiera się do lekarza. Trochę ją ponagliłam, bo to tancerka i jak widziałam jej układy to wow- ja bym po pierwszym poroniła. Myślę, że lekarz też będzie jej kazał sobie odpuścić. No ale starali się świadomie, więc wiedziała, że ją to czeka. Super!!!
Fajnie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Zrobicie co uważacie, ale ja Was proszę nie ćwiczcie tak na własną rękę za bardzo... Ja wiem, że pewnie można ale nigdy nie wiecie jak zareaguje Wasze ciało.
A ja (jako fizjoterapeutka) uważam, że podjęcie rekreacyjnej, umiarkowanej aktywności fizycznej jest jak najbardziej wskazane. Wiadomo każdy ustala wysiłek zależny od jego możliwości. Ja np ćwiczę jogę 3xtyg (więcej nie mam czasu). Wiadomo, jak ktoś w ogóle nie ćwiczył wcześniej, a zaczyna w ciąży dość intensywne treningi to to nie jest ok

Cytat:
Ja dziś idę na Ziarno prawdy, uwielbiam trylogię Miłoszewskiego. Zazwyczaj mało entuzjastycznie podchodzę do wszelkich ekranizacji, ale temu dam szansę

Fuertka, to moje dane to: Malwina, 27l, nastepna wizyta 25.02, #niewiadomocoto ;-)

No to czas do pracy

Highway to Hell

Edytowane przez mademoiselle betti
Czas edycji: 2015-02-09 o 08:30
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 07:58   #1470
ja_dalia
Wtajemniczenie

witam się poniedziałkowo

wszystkim wizytującym życze jedynie pozytywnych wieści i wysypu dziewczynek (chyba że kt óraś mama pragnie inaczej )

u nas za oknem śnieg pada, a wczoraj nawet mała śnieżyca była niech już się skończy ta starszna zima i nadejdzie wiosna....bo potem już szybko do porodu zleci

mademoiselle betti mam to zlecona właśnie

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2015-02-09 o 08:00
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości