|
|
#2881 |
|
BAN stały
|
Dot.: wieczny bałagan w domu
Czy ciemny, to zależy od koloru sierści zwierzaków. U nas najlepiej sprawdzxają się rzeczy szare i piaskowe. Kot jasnoszary, pies jasnorudy.
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś męczyłam się i prałam ale po tym jak jeden płyn mi przebarwił dywan przestałam się w to bawić. Zresztą szkoda mi czasu. Próbowałam też vanisha i niby dywan wyczyścił ale królik zaczął mi chorować. Okazało się, że to przez ten proszek a niby wiele razy odkurzałam.
Nigdy nie szczekam ale zdarza mi się warknąć. Edytowane przez Nameria Czas edycji: 2015-02-08 o 18:28 |
|
|
|
|
#2883 |
|
Przyczajenie
|
No tak zrobię ;-) Nie mogę wszystkiego sama robić. Dziękuje wam wszystkim za porady na pewno skorzystam. Jestem ślina w postanowieniach i nie ulegnę. ;-)
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Ja jak miałam jeszcze dywany to moja babcia dała mi dobry sposób na pranie ich i był to bardzo fajny pomysł. Jakiś płyn czy proszek i wtedy wcierać w ten dywan starym nie potrzebnym kawałkiem firanki. Dobrze się pieni .. i tak zawsze cały dywan przeleciałam. Fajny sposób. Polecam!!!! |
|
|
|
#2884 |
|
BAN stały
|
Ludzieeee! Niech ten mój już przyjedzie i robi bałaghaaaaan!!! Chandra, jak cholera!
|
|
|
|
#2885 |
|
Przyczajenie
|
Może podeśle mojego skuteczny do robienia bałaganu bym go oddała na kilka dni żeby móc odpocząć. hehe
|
|
|
|
#2886 |
|
Naczelna Nastolatka
|
a mój jedzie na poligon za dwa tygodnie i ja będę robić wtedy mega bałagan i nie będę nic sprzątać. Sajgon zrobię maksymalny
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Do dywanow tez mozna wynajac ekipe ze spacjalnymi odkurzaczami pioracymi. Moi rodzice tak zrobili i sa zadowoleni
|
|
|
|
#2888 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() k laski:
|
||
|
|
|
#2889 |
|
Naczelna Nastolatka
|
to posprzątam
przed jego powrotem, zazwyczaj zabieram się za to w ostatniej chwili.
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mowcie nic o chandrze, moj za dwa dni sie dowie, czy z delegacji wroci za 2 ygodnie, czy pod koniec kwietnia. Jak pod koniec kwietnia to polece do niego na tydzien w kwietniu, ale co to jest tydzien.... I jeszcze te cho...rne 5 godzin roznicy czasowej. Ehh...
|
|
|
|
#2891 | |
|
BAN stały
|
1!
Cytat:
Zakonna, ja nie robię większego bałaganu sama niż bez niego. On się tylko teraz wolniej robi. Alei ubyło jednej osoby do sprzątania. Na przykład odbieram jako osobistą krzywdę to, że ja musiałam odkurzać mieszkanie(54m) i umyć podłogi. To jego robota! |
|
|
|
|
#2892 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2893 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Kalincia, ja mam coś takiego, że z premedytacją i z taką zaciętością robię wokół siebie totalny bur.del, jak chłop wyjeżdża. To jest naprawdę taki skrajny bałagan.
A potem to sprzątam sama. wiem, jestem chora na głowę.
|
#2894 |
|
Przyczajenie
|
Może to te uczucie tęsknoty
ja to jak jestem sama w domu to jem dużo słodkiego a jak Tż wraca do domu to mi przechodzi. To może być tak również ze sprzątaniem...
|
|
|
|
#2895 |
|
BAN stały
|
Co kto lubi. Ja nie jestem maniaczką porządku, ale jednak dość często miewam innych ludzi w domu. Mamę, przyjaciół, gości, którzy właśnie mają ferie i przypomnieli sobie, że mieszkam właśnie tu...l
|
|
|
|
#2896 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2897 |
|
Przyczajenie
|
Ja też nie jestem jakaś super co do sprzątania i u mnie również można znaleźć kurz. Ale mam taką ,, koleżankę'' że jak ją widzę pod drzwiami to się gotuje bo by wszystko chciała przestawiać chodzi i sprawdza wszystko i dlatego na urodziny jej kupiłyśmy białą rękawiczkę. U niej to lśni!! Całe dnie chodzi i sprząta. Mówią że kobieta bez bałaganu to nudna kobieta..
|
|
|
|
#2898 | |
|
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
|
|
#2899 |
|
BAN stały
|
O, tototo też, szczególnie wieczorami. Rano nie ma problemu. A pies teraz u mnie, bo jego pan znowu musiał wyjechać.
|
|
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko, ze koszt czyszczenia pewnie bedzie podobny do ceny nowego dywanu.. Zwierzaki sa ciemne, ale akurat sieraci nie gubia. U mnie te plamy na dywanie sa takie twarde jakby, zaschniete.. Wlasnie chce taki pleciony cienki, ale dosc drogie sa. Najchetniej bym nie miala dywanu, ale mam stare gumoleum, a podlogi nie wymienimy bo dom wynajmowany, wiec chociaz 1/3 salonu moge zakryc duzym dywanem. A taki 200x200 czy troche mniejszy to i tak sie nie zmiesci do pralki
|
|
#2901 |
|
Wredny kotecek
|
U mnie w pralni koszt czyszczenia dywanu to 13zl :p nie opłaca się samemu bawić :p
|
|
|
|
#2902 |
|
BAN stały
|
A ja kiedyś zadzwoniłam do faceta, który się ogłaszał, że czyści. Przyjechał, zabrał, oddał jak nowy.40 złotych cała impreza. Topo co mam się męczyć.
|
|
|
|
#2903 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas każde sprząta po swoim gotowaniu, mimo że ja gotuję na co dzień, mąż od święta.Jak gotuję to na bieżąco przecieram blat, opłukuję/myję coś, albo wrzucam do zmywarki. Tu akurat lubię mieć perfekcyjny ład i nie zniosę choćby rozsypanej bułki tartej koło talerza. Łychy, widelce potrzebne przy gotowaniu trzymam na talerzyku koło kuchenki. Co biorę z szafki tam od razu odstawiam (przyprawy itp). Mój mąż za to jak artysta, przy robieniu dania jednogarnkowego uświni całą kuchnię, mąka rozsypana na pół podłogi, coś upadnie to zostawia - podniesie po gotowaniu. Ubrudzi dwie patelnie i trzy gary, porozstawia je na wszystkich blatach. Sprawdza łyżką zupę, zapomni gdzie położył, wyjmie dwie kolejne. Jak coś wyjął tak zostawił. |
|
|
|
|
#2904 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
dlatego to rozwiązanie nie wyszło również u moich rodziców Jedno sprzątało już podczas gotowania (np. mam przestój, bo coś się gotuje i więcej z tym nie zrobię, to mogę w tym czasie schować przyprawy do szafki) a drugie rozwalało pół kuchni i sobie szło I teraz każdy sprząta po swoim gotowaniu sam
|
|
|
|
|
#2905 |
|
BAN stały
|
My oboje bałaganimy podczas gotowania i często gotujemy wspólnie. Sajgon ogarniamy po gotowaniu i nawet długo po jedzeniu czasami.
|
|
|
|
#2906 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Mój dziś rano zrobił śniadanie i posprzątał i odkurzył całe mieszkanie i jak wychodził do śmieci wyniósł ;-) jestem w szoku. Ja biorę się za kuchnie i segregowanie rzeczy w szafkach. Powiedźcie mi jakiś fajny sposób na przechowywanie przypraw. Bo w tych torebkach to nie bardzo. Macie jakieś fajne słoiczki?? co proponujecie ;-)?? Miłego dnia wam życzę
|
|
|
|
#2907 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2908 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2909 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam słoiczków, za dużo i za szybko wszystko zużywam, żeby mi się chciało przesypywać. Mam plastikowy podłużny koszyczek, torebki w rządku równo stoją. No i nie wiem, jakbym chciała wszystkie przyprawy w słoiczkach trzymać to bym z miejscem w/na szafce nie wyrobiła. :/ No i tak mi wygodniej jednak.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

A jeśli ny da rady to tkany na płasko, bez frędzlów, ciemny. No chyba, że możesz użyć vanisha czy czegoś podobnego to i jasny ujdzie.

k laski:
przed jego powrotem, zazwyczaj zabieram się za to w ostatniej chwili.

Jedno sprzątało już podczas gotowania (np. mam przestój, bo coś się gotuje i więcej z tym nie zrobię, to mogę w tym czasie schować przyprawy do szafki) a drugie rozwalało pół kuchni i sobie szło
I teraz każdy sprząta po swoim gotowaniu sam