Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 12:41   #91
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Ja jestem w drugiej ciąży - też było nam ciężko się zdecydować na drugiego dzidziusia. Maja bardzo chciała już dawno rodzeństwo, jednak ja po siedzeniu z nią łącznie z ciążą 4 lata w domu chciałam się najpierw troszkę od tego wszystkiego oderwać, pobyć wśród ludzi, popracować aż w końcu przyszedł czas na drugie. Myślę,że 6 lat różnicy jak jest u nas to dobra różnica, starsza córcia zawsze coś mi pomoże przy małej. Nawet głupiego pampersa poda
my jeśli zdecydujemy się na drugie to raczej też nie szybciej niż za 5 lat. Pewnie jak zawsze są plusy i minusy, ale ja bym chciała wrócić do pracy, a potem ewentualnie...zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
U właśnie 7 lat różnicy, są plusy i minusy, sama z rodzeństwem mam 7 i 8 lat różnicy i kontakt złapaliśmy dopiero w dorosłym życiu Ale na tę chwilę są plusy, bo mogę liczyć na jej pomoc i łatwiej wytłumaczyć więcej rzeczy, choćby tą, że mama musi leżeć, nie wyobrażam sobie teraz biegać za malutkim szkrabem, już bym pewnie urodziła Z gorszych rzeczy, że chodzi do szkoły a tam wiadomo, chorych dzieci i wirusów nie brakuje o tej porze roku szczególnie i strach przed zarażeniem noworodka...

Od 2 dni siedzę z nosem w allegro, nie mogę fajnej ciepłej czapeczki na wyjście ze szpitala znaleźć, kilka sztuk w noworodkowych rozmiarach tylko. No i dumam nad kocem i rożkiem, co wybrać na początek, choć chyba najlepiej i to i to? Przy pierwszym dziecku rożek odpuściłam ale wiele mam sobie chwali, że dziecko lubi być takie opatulone więc chyba kupię Z pościeli rezygnuję, na jesień/zimę zaczniemy korzystać.
A Wy? Kupujecie rożki? Jakie kocyki wybrałyście polecacie/odradzacie?
ja mam rożek, śpiworki i kocyki. Ale nie polecę/odradzę, bo tak naprawdę sama nie wiem jakie powinny być wyjdzie w praniu
a czym przykrywałaś pierwsze dziecko na samym początku??
Stary 2015-02-09, 12:41   #92
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Moge sprobowac wystawic za grosze moze ktos kupi
HIHI, tylko obym sie doczekala kwiaty ostatni raz to dostalam na slubie od mojego TZ a pozniej hahahahaha, mowie mu ze moglby kupic czasami a on na to ze zamiast kwiatow mam sporo innych fajnych rzeczy, to mu tlumacze ze nie o to chodzi ehhh faceci.....
Choćbym mojego Tż słyszała, że po co mi kwiatki, które i tak zwiędną, już woli mi jajko kinder kupić i w ten oto sposób mam 2-3 jajka tygodniowo ale kwiaty ahhh... tylko urodziny, dzień kobiet, walentynki
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:43   #93
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
no do tej pory nie było w ogóle takich "porad", a teraz nie wiem co im się stało...

tylko ja nie jestem pewna czy one chcą kupić, czy tylko przekonać mnie do tego, że mam używać...zresztą wolę sama chyba kupić, albo powiedzieć dokładnie jaką chcę, bo czuję, że nie wpasowałyby się w mój gust
wanienkę szwagierka kupiła zieloną...no ale, to mało ważna rzecz na szczęście

za 36 tydzień!
Mi probowali kupic kolderke i poduszke odmowilam do roku dwoch chce korzystac ze spiworkow wydaja mi sie bezpieczniejsze, a znajac mnie to bym co chwile zagladala czy koldra sie synek nie owinal czy cos
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:43   #94
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim

Ale Ci zazdroszczę:P Z moim miałam poważną rozmowę na ten temat i on strasznie boi się, że zrobi w jakiś sposób krzywdę mi lub dziecku i za nic nie mogę go przekonać Wcześniej było ok, ale od 2 mies. ma blokadę. Jest uroczy, bo mówi, że wystarczy jak się poprzytulamy a na sex mamy jeszcze całe życie przed sobą i nadrobimy...
u mnie taka sama sytuacja
Stary 2015-02-09, 12:45   #95
JoaMro
Raczkowanie

Ja się również witam, nie nadrobiłam jeszcze tego wątku ale chociaż już VII część skończyłam ;p

EdithS nie wiem, czy bardziej Cię zdenerwowali ci państwo gadający, czy ten pan zwracający uwagę, ale jak ja słyszę, że "ciąża to nie choroba", to się we mnie gotuje. Ja miałam w tej ciąży nie tyle może dolegliwości ale tyle nerwów, że schować się mogą wszystkie moje choroby ;p \

Antoxa no niestety media kreują własną rzeczywistość i tak to jest, że widzowie w to wierzą. Ja się obracam w środowisku medycznym i też mnie denerwuje, jak czytam ile to podobno zarabiam. A poza tym wszystko o czym mówią w mediach zawsze przedstawiane jest jako wina LEKARZA, tak jakby miał możliwość wpływania na rzeczywistość i tak jakby wszystki choroby były uleczalne i zawsze dało się coś zrobić.

smv również składam najserdeczniejsze życzenia urodzinowe.

I kciuki za wizyty. Przepraszam pozostałe wizytujące, ale szczególnie za wizytę Ewy z żółtymi tulipanami w avatarze (nie pamiętam dokładnie nicka ;p). A to dlatego, że też miałam podejrzenie, że mój dzidziuś nie rośnie. U mnie okazało się, że jednak urósł, więc życzę ci tego samego

DezireOrient strasznie ci współczuje. Wizja noworodka w 14 st jest odrobinę przerażająca.

A jeszcze chciałam się pochwalić, bo w dniu dzisiejszym doleżałam ciążę. Byłam przez 14 tygpdni leżenia z powodu skracającej się szyjki PRZEKONANA, że nigdy nie będę mogłą tego powiedzieć/napisać, ale jednak los okazał się łaskawszy Od dziś mój synuś ma wolną rękę jesli chodzi o wyjście na świat. Choć wolałabym, żeby chociaż rozpoczął wędrówkę popołudniu, gdy mąż jest w domu
Stary 2015-02-09, 12:46   #96
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Choćbym mojego Tż słyszała, że po co mi kwiatki, które i tak zwiędną, już woli mi jajko kinder kupić i w ten oto sposób mam 2-3 jajka tygodniowo ale kwiaty ahhh... tylko urodziny, dzień kobiet, walentynki
my nie potrzebujemy kwiatkow a gdzie tam hihi
Stary 2015-02-09, 12:46   #97
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
ja też dostałam jedną dużą siatę od koleżanki i 4 siaty od kuzynki TŻ. Z tego wszystkiego można by było wybrać może z 5 ciuchów, które naprawdę nadawałyby się do noszenia!!! Nie myślcie, że jestem jakaś niewdzięczna, ale na litość ja sto razy lepsze ciuszki kupowałam w lumpeksie!!! Wszystko wyniosłam na strych, bo mam to im zwrócić
Moja teściowa co chwilę od znajomej przynosiła ubranka, ale powiedziałam, żeby nie przynosiła bo mamy dostać dużo od mojego brata i to dobrych gatunkowo. A niestety od tej koleżanki to yyyyy mam dwa wory w piwnicy a z tego może z 5 śpiochów i z 5 bodów i to takie tylko do spania... Straszne, z dziurami, przetarte, porozciągane- mi by było wstyd w ogóle komuś takie rzeczy dać :/ nie rozumiem niektórych ludzi... I co chwile przynosi a ja tylko do piwnicy na szmaty zanoszę
Stary 2015-02-09, 12:46   #98
87marta78
Zadomowienie

Witam sie i ja w nowym watku i w 38tc !! takze oficjalnie mogę juz rodzić
Naprawdę, tak lecicie szybko z pisaniem, ze kilka razy dziennie musze nadrabiac
Moj Tz powiedzial ze kupi mi kwiaty i malutkiej taki maly bukiecik a dodatkowym prezentem ma być lustrzanka, bo mam zwykla cyfrowke, ktora robi kiepskue zdjęcia, a chce zeby malutka miała ladne pamiątki
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:47   #99
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Ja się również witam, nie nadrobiłam jeszcze tego wątku ale chociaż już VII część skończyłam ;p

EdithS nie wiem, czy bardziej Cię zdenerwowali ci państwo gadający, czy ten pan zwracający uwagę, ale jak ja słyszę, że "ciąża to nie choroba", to się we mnie gotuje. Ja miałam w tej ciąży nie tyle może dolegliwości ale tyle nerwów, że schować się mogą wszystkie moje choroby ;p \

Antoxa no niestety media kreują własną rzeczywistość i tak to jest, że widzowie w to wierzą. Ja się obracam w środowisku medycznym i też mnie denerwuje, jak czytam ile to podobno zarabiam. A poza tym wszystko o czym mówią w mediach zawsze przedstawiane jest jako wina LEKARZA, tak jakby miał możliwość wpływania na rzeczywistość i tak jakby wszystki choroby były uleczalne i zawsze dało się coś zrobić.

I kciuki za wizyty. Przepraszam pozostałe wizytujące, ale szczególnie za wizytę Ewy z żółtymi tulipanami w avatarze (nie pamiętam dokładnie nicka ;p). A to dlatego, że też miałam podejrzenie, że mój dzidziuś nie rośnie. U mnie okazało się, że jednak urósł, więc życzę ci tego samego

DezireOrient strasznie ci współczuje. Wizja noworodka w 14 st jest odrobinę przerażająca.

A jeszcze chciałam się pochwalić, bo w dniu dzisiejszym doleżałam ciążę. Byłam przez 14 tygpdni leżenia z powodu skracającej się szyjki PRZEKONANA, że nigdy nie będę mogłą tego powiedzieć/napisać, ale jednak los okazał się łaskawszy Od dziś mój synuś ma wolną rękę jesli chodzi o wyjście na świat. Choć wolałabym, żeby chociaż rozpoczął wędrówkę popołudniu, gdy mąż jest w domu

to mowisz ze rodzisz w tym watku supeeeeeeeeeeer
Stary 2015-02-09, 12:50   #100
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
ja właśnie tak planuje jak będzie miał 2 no może 2,5 roku ale co z tego wyjdzie to się okaże

trzymajcie kciuki, bo o 15:30 mam wizytę a teraz spadam na zakupy, bo w lodówce pustki
kciuki!!

Cytat:
Mi probowali kupic kolderke i poduszke odmowilam do roku dwoch chce korzystac ze spiworkow wydaja mi sie bezpieczniejsze, a znajac mnie to bym co chwile zagladala czy koldra sie synek nie owinal czy cos
no ja mam to samo, też chcę w śpiworku i tego się trzymam może one kładły po kołderkę, ale nie muszę przecież robić tak samo
no nic, przetrwam

Cytat:

za donoszenie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w nowym watku i w 38tc !! takze oficjalnie mogę juz rodzić
Naprawdę, tak lecicie szybko z pisaniem, ze kilka razy dziennie musze nadrabiac
Moj Tz powiedzial ze kupi mi kwiaty i malutkiej taki maly bukiecik a dodatkowym prezentem ma być lustrzanka, bo mam zwykla cyfrowke, ktora robi kiepskue zdjęcia, a chce zeby malutka miała ladne pamiątki
kolejna donoszona, teraz to codziennie pewnie jakaś będzie
Stary 2015-02-09, 12:52   #101
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
moj TZ raz mi w doniczce pieknego kupil ale ja nie potrafie dbac o kwiatki doniczkowe, kurde.... moja mama to ogrod moze miec a mi jeden zdycha
ja też nie mam ręki do kwiatów w doniczce, od zawsze, odkąd pamiętam, nawet jak czytałam jak się zająć danym kwiatem, to i tak mimo serca i wysiłku po czasie nic z tego nie wychodziło. Dlatego już sobie dałam z tym spokój. Moja teściowa wiecznie komentuje, że mogłabym mieć jakiegoś kwiatka wreszcie, ale nie kupuję, bo wiem jak to się potoczy

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim

Ale Ci zazdroszczę:P Z moim miałam poważną rozmowę na ten temat i on strasznie boi się, że zrobi w jakiś sposób krzywdę mi lub dziecku i za nic nie mogę go przekonać Wcześniej było ok, ale od 2 mies. ma blokadę. Jest uroczy, bo mówi, że wystarczy jak się poprzytulamy a na sex mamy jeszcze całe życie przed sobą i nadrobimy...

mój tż ma takie samo podejście, jak tylko usłyszeliśmy, że mamy zakaz ze względu na krótką szyjkę, to tż był naprawdę cierpliwy i nigdy nie napomknął nawet, że mu z tym źle, tylko mówił, że dziecko i moje zdrowie są najważniejsze. Gorzej ze mną, ja czasem narzekałam, że już tęsknię strasznie za taką bliskością. No i tż już wie, że sytuacja już opanowana, bo Helenka już jest w pełni sił na przyjście na świat i wczoraj mi powiedział, że możemy wrócić do tematu cieszę się, bo nie zmuszam go do niczego

Cytat:
U właśnie 7 lat różnicy, są plusy i minusy, sama z rodzeństwem mam 7 i 8 lat różnicy i kontakt złapaliśmy dopiero w dorosłym życiu Ale na tę chwilę są plusy, bo mogę liczyć na jej pomoc i łatwiej wytłumaczyć więcej rzeczy, choćby tą, że mama musi leżeć, nie wyobrażam sobie teraz biegać za malutkim szkrabem, już bym pewnie urodziła Z gorszych rzeczy, że chodzi do szkoły a tam wiadomo, chorych dzieci i wirusów nie brakuje o tej porze roku szczególnie i strach przed zarażeniem noworodka...

Od 2 dni siedzę z nosem w allegro, nie mogę fajnej ciepłej czapeczki na wyjście ze szpitala znaleźć, kilka sztuk w noworodkowych rozmiarach tylko. No i dumam nad kocem i rożkiem, co wybrać na początek, choć chyba najlepiej i to i to? Przy pierwszym dziecku rożek odpuściłam ale wiele mam sobie chwali, że dziecko lubi być takie opatulone więc chyba kupię Z pościeli rezygnuję, na jesień/zimę zaczniemy korzystać.
ja mam i pościel i rożek i kocyki, ale podobnie jak aaakarolina nie umiem powiedzieć co będzie zbędne czy bardziej przydatne, bo to mój pierwszy raz
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:55   #102
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:

Ja rożek chcę do 2-3 tygodni a potem śpiworek, liczę na to, że przyjdzie piękna i ciepła wiosna i nie będę musiała grubo małego ubierać do snu Moja bratowa do 2 lat stosowała śpiworki i na prawdę super patent Rączki mają wolność, nóżki zakneblowane i mam pewność, że nie ucieknie śmieję się, bo jak ja zaczęłam chodzić to mama mnie przywiązywała do szczebelków łóżeczka, bo byłam taka mała, że przechodziłam między szczebelkami i później szukali mnie po domu
Stary 2015-02-09, 12:56   #103
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
ja mam rożek, śpiworki i kocyki. Ale nie polecę/odradzę, bo tak naprawdę sama nie wiem jakie powinny być wyjdzie w praniu
a czym przykrywałaś pierwsze dziecko na samym początku??
Ja przykrywałam kocykiem, pościel zupełnie się nie sprawdziła. Natomiast waham się co do rożka, skoro tak polecany do ciasnego opatulania jest, najwyżej za kocyk będzie robił

JoaMro gratuluję donoszenia maleństwa w brzuszku! Okropny ten przymus leżenia jest. U mnie mieszkanie doprowadzone do stanu tragicznego przez ten czas pod względem sprzątania i nic nie przygotowane, u Ciebie też tak to wygląda? Małż się stara ale wiecie jak to jest samemu lepiej i dokładniej się zrobi Zostały mi jeszcze najlepiej 2tyg leżakowania a i tak w następnym tygodniu będę musiała już po córkę do szkoły chodzić, aż się boje bo czasami ledwo po mieszkaniu się poruszam
Stary 2015-02-09, 12:57   #104
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki!!

no ja mam to samo, też chcę w śpiworku i tego się trzymam może one kładły po kołderkę, ale nie muszę przecież robić tak samo
no nic, przetrwam

za donoszenie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

kolejna donoszona, teraz to codziennie pewnie jakaś będzie

postaw na swoim i juz u mnie nawet jakby ktos nam kupil, to wyladowaloby w szafie, bo TZ sie nie zgodzi na zakrywanie koldra tutaj u nas to popularne te spiworki sa, nawet polozna nie poleci koldry, ja oczywiscie nie twierdze ze to zle, czy cos, no ale jak dla mojej glowy spokojnej to wybieram spiworek dla synka

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
ja właśnie tak planuje jak będzie miał 2 no może 2,5 roku ale co z tego wyjdzie to się okaże

trzymajcie kciuki, bo o 15:30 mam wizytę a teraz spadam na zakupy, bo w lodówce pustki
3mam kciuki
Stary 2015-02-09, 12:58   #105
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
jak obiecalam wrzucam siebie
dopiero obejrzałam zdjęcie na komputerze - ale ładnie wyglądałaś

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
O mamulu 5 kartonow ja czesc ubranek schowalam do kartonu ale te takie wieksze rozmiary reszta zajmuje juz niewiele miejsca
Zona marcina co sadzisz o oliatum do kapieli maluchow? Szukalam u sroki ale chyba slepa jestem
nie do mnie pytanie ale odpowiem bo czytałam u soroko o tym:

Oilatum baby, emulsja do kąpieli --> Darowałbym sobie zakup od razu "słabe" emolienty i jeszcze PEG w składzie wysoko.

ale za to:

płyn do mycia i kąpieli 2 w 1 z firmy Oceanic Oillan Baby --> płyn do mycia i kąpieli 2 w 1 z firmy Oceanic Oillan Baby

i ja się zdecydowałam na ten drugi

zona_marcina współczuję sytuacji , ale nie stresuj się

JoaMro za donoszenie

luzna25 trzymam kciuki za wizytę

co do szwagierek - to ja się zgłaszam do klubu, mam jedną ale taką że szkoda nawet komentować....

a co do ubranek to też byłam na takiej wizycie u koleżanki szwagierki - tony worów powyciągała, nie miałam siły tego przebierać nawet - po czym wybrałam kilka rzeczy - a ona tak mało - podobno nic nie masz ( cała szwagierka głupot naopowiadała ) a ja 4 kartony w domu po chrześnicy

jak mi to podliczyła, to za połowę podziękowałam...

ale wczoraj pisała do mnie kuzynka - urodziła w grudniu w stanach trojaczki - 3 dziewczynki i pytała czy nie chcę ubranek od niej
Stary 2015-02-09, 12:59   #106
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:

Gratuluję dzięki sobie wytrwałaś, że naprawdę się oszczędzałaś Postaram się pójść Twoim śladem

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Luzna trzymam kciuki za wizytę
Crystal jaka pogoda pozazdrościć:P A Ty bardzo dobrze wyglądałaś
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 13:00   #107
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja też nie mam ręki do kwiatów w doniczce, od zawsze, odkąd pamiętam, nawet jak czytałam jak się zająć danym kwiatem, to i tak mimo serca i wysiłku po czasie nic z tego nie wychodziło. Dlatego już sobie dałam z tym spokój. Moja teściowa wiecznie komentuje, że mogłabym mieć jakiegoś kwiatka wreszcie, ale nie kupuję, bo wiem jak to się potoczy

mój tż ma takie samo podejście, jak tylko usłyszeliśmy, że mamy zakaz ze względu na krótką szyjkę, to tż był naprawdę cierpliwy i nigdy nie napomknął nawet, że mu z tym źle, tylko mówił, że dziecko i moje zdrowie są najważniejsze. Gorzej ze mną, ja czasem narzekałam, że już tęsknię strasznie za taką bliskością. No i tż już wie, że sytuacja już opanowana, bo Helenka już jest w pełni sił na przyjście na świat i wczoraj mi powiedział, że możemy wrócić do tematu cieszę się, bo nie zmuszam go do niczego

ja mam i pościel i rożek i kocyki, ale podobnie jak aaakarolina nie umiem powiedzieć co będzie zbędne czy bardziej przydatne, bo to mój pierwszy raz
a pozniej leza i zdychaja czekoladki lepsze
Stary 2015-02-09, 13:03   #108
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Ja przykrywałam kocykiem, pościel zupełnie się nie sprawdziła. Natomiast waham się co do rożka, skoro tak polecany do ciasnego opatulania jest, najwyżej za kocyk będzie robił

JoaMro gratuluję donoszenia maleństwa w brzuszku! Okropny ten przymus leżenia jest. U mnie mieszkanie doprowadzone do stanu tragicznego przez ten czas pod względem sprzątania i nic nie przygotowane, u Ciebie też tak to wygląda? Małż się stara ale wiecie jak to jest samemu lepiej i dokładniej się zrobi Zostały mi jeszcze najlepiej 2tyg leżakowania a i tak w następnym tygodniu będę musiała już po córkę do szkoły chodzić, aż się boje bo czasami ledwo po mieszkaniu się poruszam
Jak ja Cie doskonale rozumiem Mój też się stara, coraz lepiej mu to wychodzi, ale porządne sprzątanie będzie potrzebne. Ja wstawiłam dziś pralkę, żeby do szpitala rzeczy przygotować i mam zamiar w tym tygodniu spakować torbę, jutro wizyta, więc okaże się co i jak, już przeżywam:P ale nie mogę się doczekać:P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 13:03   #109
crystal25
Zakorzenienie

dziekuje jeszcze raz
To troche glupia sytuacja wybierac u kogos ubrania, a pozniej cie podliczaja to lepiej pojsc do lumpka tam nikt nie patrzy na rece, i z gory widzisz ile co kosztuje i mozna odlozyc
Mam ochote na deser, wypije herbatke i chyba pojde do lidla po cos, moze lody jakies dobre

Hottie07 ale musialabys placic za przesylke pewnie a to duzo ??
Stary 2015-02-09, 13:08   #110
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Wspaniale kolejna część

nouvelle2 w wolnej chwili zmień mi wiek na 30 lat

U mnie 36 tydzień i zrobiłam 8 zdjęcie brzuszka... ciekawe czy zdąże z 9
Matko jakie piękne TŻ będzie miał piękny prezent

Cytat:
nadrabiac nie bede bo nie wyrobie czuje sie dzisiaj nijako, a wczoraj caly dzien przespalam.
wesele bardzo udane, ale stwierdzam ze takie zabawy to nie dla mnie na koncowce ciazy
mam nadzieje ze zadna z was nie zaczela rodzic przez weekend
sukienki wymarzonej nie mialam, a raczej taka w ktora sie zmiescilam a do tego bylo mi wygodnie i wlosow nie zdazylam zrobic bo jak zwykle moj kochany TZ psuje mi moja organizacje z czasem
I wiecie co.... czuje sie od kilku dni jakbym miala dostac miesiaczke..... do tego chodze jakas zdenerwowana.
Super wyglądałaś a pogoda jaka piękna, jakby wiosna była

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Udało mi się nakierować tż na prezent "walentynkowo też-ale bardziej poporodowy" pokazałam mu kilka wzorów pierścionków, stwierdziliśmy jedynie, że zaczekamy aż urodzę, bo mam tak spuchnięte palce od rąk, że ciężko byłoby dopasować. Obrączki już nie włożę w ogóle na palec. Mam nadzieję, że po porodzie wszystko wróci do normy

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ja byłam u znajomej bo do mnie zadzwoniła,ze ma do oddania ciuszki po synku swoim. Nie dość ze na miejscu okazało się że to praktycznie szmaty to jeszcze kase za to chciała (ceny wcale nie lumpeksowe) normalnie w szoku byłam-wybrałam tylko dwa sweterki i grzecznie podziekowałam . Nawet zużyte pieluchy tetrowe chciała mi sprzedać
Masakra jakaś, szkoda że nie miała jeszcze na sprzedaż wypranych pampersów

Smv – spóźnione życzenia Wszystkiego najlepszego kochana

żona_marcina – brak mi słów na to co powiedziała… i że jeszcze próbuje zwalić winę na kogoś, że ona wcale tak nie powiedziała. Po czymś takim dla mnie kobieta by nie istaniała.

Nadrobiłam chyba ze 20 stron, tak pędzicie.

Ja za to mogłabym non stop spać. W nocy jest całkiem dobrze. Jakoś mi tak lekko

Kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj My dopiero w piątek.

Historia z Rossmana, po prostu brak słów!!

Ja byłam jakoś w tamtym tygodniu w Tesco i stałam w tej kasie uprzywilejowanej, oczywiście ze 4 osoby przede mną ale nikt nie przepuścił mnie, a ja się nie upominałam. Przede mną była babka, tak z 60 lat na oko miała, wycofała się i widziałam że latała od kasy do kasy co by szybciej być. I po jakiś 3 minutach wraca i się pcha przede mnie z wypchanym wózkiem krzycząc że tu stała, a u mnie raptem 5 rzeczy na krzyż. Wkur...a mnie strasznie i obudził się we mnie okropny cham bo jej powiedziałam, że się stoi w miejscu a nie lata jak perszing z wywieszonym jęzorem i że to kasa dla matek z dziećmi i ciężarnych, to niech teraz stoi jak miała czas tak biegać.

No i zaczęłyśmy z Jagódką 36 tydzień

Wczoraj zjadłam normalny obiad - buraczki, ziemniaczki i kotlecika z piersi kurczaka. Matko, cieszyłam się jak dziecko. Co ta cukrzyca robi z mózgiem!!

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-02-09 o 13:11
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 13:16   #111
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
no i mam kolejne potwierdzenie, że kołdra na początek to nie jest dobry pomysł dzięki

zupka zrobione, stół przygotowany i czekam na koleżankę może jeszcze odkurzaczem szybko przejadę mieszkanie...
Stary 2015-02-09, 13:18   #112
smv
Zakorzenienie

dziewczyny pędzicie!!!

dziękuje raz jeszcze za zyczonka !!!)

Crystal ale macie bajkową pogode ) slicznie wygladalas.
Zona marcina- szwagierka pierwsza klasa nie ma co....szkoda slow. Dobrze ze wyszliscie .
Anetko- zdjęcia sliczne bedzie piękna pamiątka!
Asiulek- perszing z wywalonym jęzorem heheheheh dobrze powiedzialas babce!!!

GRATULUJE DONOSZONYCH BRZUSZKÓW!) o jeju w tym watku wszytsko sie zacznie...moze piszmy rzadziej zeby chociaz z 3 tyg popisac bo po 2 to juz nowy mamy.

Niunia co tam z wami?
Bozena??

a mnie znow bolą plecy, bolą zebra a tu dopiero 34 tc...masakra!
Stary 2015-02-09, 13:18   #113
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje jeszcze raz
To troche glupia sytuacja wybierac u kogos ubrania, a pozniej cie podliczaja to lepiej pojsc do lumpka tam nikt nie patrzy na rece, i z gory widzisz ile co kosztuje i mozna odlozyc
Mam ochote na deser, wypije herbatke i chyba pojde do lidla po cos, moze lody jakies dobre

Hottie07 ale musialabys placic za przesylke pewnie a to duzo ??
też wolę z lumpka przynajmniej wybiorę to co mi pasuje

no nic o przesyłce nie mówiła, raczej chce to zrobić dobrowolnie - to niech wyśle miło mi, że pomyślała jak przesyłka przyjdzie to w zamian kupię coś dziewczynkom i wyślę wtedy w podziękowaniu

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

No i zaczęłyśmy z Jagódką 36 tydzień

Wczoraj zjadłam normalny obiad - buraczki, ziemniaczki i kotlecika z piersi kurczaka. Matko, cieszyłam się jak dziecko. Co ta cukrzyca robi z mózgiem!!
za 36 tydzień

ja przez tą cukrzycę też wariuję i na prezent poporodowy to chcę od TŻ napoleona albo hiszpana i Big Maca w zestawie
spakuję sobie też coś super do torby jakąś białą czekoladę
kwiatki mi niepotrzebne
Stary 2015-02-09, 13:24   #114
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Lila_17 jeszcze troszkę i same sobie na błysk wysprzątamy Mnie szkoda już tż gonić i tak biedny wymordowany po pracy, gotuje, myje i bawi się z córką ale do prania i prasowania ciuszków będę musiała go pośpieszyć bo to musi być przygotowane w razie wu.

Cytat:
no i mam kolejne potwierdzenie, że kołdra na początek to nie jest dobry pomysł dzięki
Pewnie ile ludzi tyle opinii, ja się bałam np. poduszkę kłaść, że się przydusi. Pod kołderką cała zgrzana była więc materac, prześcieradło i kocyk były w zestawie aż do chłodniejszych dni
Stary 2015-02-09, 13:25   #115
asiulek8
Wtajemniczenie

Hottie07 ja mam listę: tort orzechowo bezowy od Sowy, pizza z duuuużą ilością sera, czekolada Milka, słodka bułeczka z budyniem, fryteczki, normalny obiad. Mi tym ciężej było zrezygnować ze słodkiego bo od samego początku ciąży tylko dżemy i miód mi wchodziły, bo po innych rzeczach miałam straszne nudności...

A co do poporodowego prezentu mój TŻ powiedział, że kupi mi większy telewizor

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-02-09 o 13:28
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 13:27   #116
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
a pozniej leza i zdychaja czekoladki lepsze
hehe w naszym przypadku zdecydowanie
za to uwielbiam kwiaty cięte do wazonu i jak jest wiosna to normalnie wciąż mogłabym jakieś kupować, a latem wycinam z ogrodu dziadka

JoaMro super!!!! Dałyśmy radę, największa radość, że Maleństwa są już bezpieczne

Tepsa ja emolientów nie kupuję póki co, pytałam się też położnej, mówiła, że nie ma konieczności, a jak dziecko będzie alergiczne to skóra to pokaże i wtedy kupię, a żel (akurat mam z Hippa) sama wykorzystam do kąpieli, także się nie zmarnuje jakby co
Stary 2015-02-09, 13:27   #117
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Wspaniale kolejna część

nouvelle2 w wolnej chwili zmień mi wiek na 30 lat

U mnie 36 tydzień i zrobiłam 8 zdjęcie brzuszka... ciekawe czy zdąże z 9
jakie piękne fotki
zaraz zmienię i lesyeux też

Cytat:
nadrabiac nie bede bo nie wyrobie czuje sie dzisiaj nijako, a wczoraj caly dzien przespalam.
wesele bardzo udane, ale stwierdzam ze takie zabawy to nie dla mnie na koncowce ciazy
mam nadzieje ze zadna z was nie zaczela rodzic przez weekend
sukienki wymarzonej nie mialam, a raczej taka w ktora sie zmiescilam a do tego bylo mi wygodnie i wlosow nie zdazylam zrobic bo jak zwykle moj kochany TZ psuje mi moja organizacje z czasem
I wiecie co.... czuje sie od kilku dni jakbym miala dostac miesiaczke..... do tego chodze jakas zdenerwowana.
pięknie wyglądałaś

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 13:30   #118
EdithS
Zadomowienie

Mamusie z cukrzycą ciążową, ale jesteście dzielne
Już niebawem sobie odbijecie
Stary 2015-02-09, 13:31   #119
nouvelle2
Zakorzenienie

a ja już w domku, pozałatwiałam z koleżanką różne sprawy, jeszcze muszę wieczorem do galerii podjechać zwroty porobić a jakiego pięknego drifta z rańca walnęłam myślałam, że zatrzymam się na postoju pełnym taksówek, ale udało się troszkę wcześniej na szczęście już wszystko spływa, bo odwilż jest

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 13:40   #120
MaMusKA29
Wtajemniczenie

joamro- gratuluje donoszenia ciąży

Ja się zdrzemnęłam ale i tak jestem słaba, nic mi się nie chce, cały czas mnie mdli i wolałabym już chyba raz porządnie się , kurczę w tej ciąży coś z moją odpornością jest nie tak, wszystkie infekcje zaraz podłapie, już mam dość chciałabym żeby już była wiosna, a nie ta niby zima, która tylko wywołuje u mnie depresję, to sobie ponarzekałam idę leżeć dalej
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości