|
|
#2701 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Witam się w poniedziałek
![]() Czekam na babeczke z sanepidu i jestem trochę osr na Patrząc na nasze ostatnie tematy: roszkow, otulaczy itp. Chciałbym jeszcze was zapytać o zdanie na temat pieluchowania - pieluchy wielorazowego użytku? Znacie? Bierzecie pod uwagę? Bo ja się zastanawiam Miłego dnia |
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja w sumie też mam 4,5kg
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ok. 6,5 u gina w piatek bylo 57,7.
|
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa propo laktatora...ostatnio jednak doszłam do wniosku, że chyba nie będę kupowała ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- ja nie mam wagi w domu |
|
|
|
|
#2706 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze słyszę o takim termoforze. Muszę poczytać. Cytat:
Pochwal się jak już coś kupisz:0Cytat:
![]() No właśnie. Może się odezwie.. Cytat:
![]() U mnie jeszcze dwa dni do wizyty. Może się uda, że tż ze mną pójdzie. Ale wszystko zależy od pracy. A chcielibyśmy bardzo bo nie widział jeszcze małej takiej dużej . Matko jak to brzmi
|
|
#2707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Myślałam trochę o tych zakupach i... Wiadomo, że są rzeczy w które warto zainwestować kasę tak jak pisała Tassia (na pewno fotelik, moim zdaniem laktator, buty - wiadomo to później, ale często się kupuje -i tu na pewno trzeba postawić na firmę Bo np dziecku jest wszystko jedno i w żaden sposób nie wpływa na jego rozwój czy bezpieczeństwo to czy ma wózek czarny czy różowy, firmy A czy firmy B, kocyk za 30-50 zł (mam takich sporo i są dobrej jakości- służą juz ponad 2i pół roku) czy za 150 zł. Pościel w sówki czy gładką etc... Dlatego stwierdzenie, ze większość rzeczy kupujemy "dla siebie" jest moim zdaniem jak najbardziej prawdziweCytat:
Cytat:
mój też nie miał kolek, ani problemów ze snem związanych z niekontrolowaniem ruchów rączek czy nóżek. Ale może teraz kupie taki otulacz używany, bo to jednak drugi dzieć będzie, dlatego trzeba będzie zminimalizować ryzyko poświęcania mu 24h/dobę.
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie wypuszczaja bez fotelika
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko poczytalam Posprawdzalam Ale wygoda wzięła gore ![]() A tak poważnie to przez pierwszy miesiąc nie ma sensu bo dziecko pozbywa się Smolki i robi bardzo dużo kup... 10 pieluszek na dobę to standard... Potem SOE to stabilizuje. Jeżeli masz miejsce na suszenie , na przechowywanie brudnych pieluch To warto! Plus jest to ze układ nerwowy szybciej dojrzewa do odpieluchowania. Te pieluszki all in one są ekstra chłonne, maja te papierki na kupe... Całkiem spoko Tylko minus oprócz suszenia j przechowywania jest zapieranie jak kupa się wyleje poza ten papierek I jak jesteś gdzieś z dzieckiem to brudna pieluche wywalasz a taka musisz nosić ze sobą ![]() Ale korzyści są olbrzymie przede wszystkim finansowe i ekologiczne
|
|
|
#2712 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2713 |
|
Rozeznanie
|
Takie nowoczesne pieluchowanie, http://babyetta.pl
Lub http://nappime. pl |
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwnie tak w poniedziałek siedzieć w domu
ogarnęłam mieszkanie, zapłaciłam za rozek na allegro i używana karuzele Fisher price rainforest. Mało ich. Za to mnóstwo tych misiowych o mdłych kolorach, a dzieci przecież lubią kontrasty. Przeglądałam grupy na fb z używanymi ciuszkami dla dzieci i poniżej rozmiaru 80 ciężko cokolwiek dostać. Na większe rozmiary więcej ofert sprzedaży. A też nie ma sensu, żebym jechała 40km po sześć używanych ciuszków, bo za to już nowe kupie. Co do wózka, cały czas mam ciężką rozkminę. Podoba mi się Bebetto, z fotelikiem i wysyłką do de to tylko 2,1k. Ale ponoć duże po złożeniu, waga nie jest zła. Hartan jest podobny wagowo i dwa razy droższy, ale ponoć składa się lepiej i jakość wykonania jest lepsza. Tylko, że my i tak chcemy kupić jakieś duże kombi z ogromnym bagażnikiem. Albo zostać do konca roku z naszym fokusem, ale kupić polecany Bugaboo (w pracy niektórzy mają, tak jak i Hartana), który nie dość, że super się składa, to jest rewelacyjnie lekki (9kg z gondolą), a w ktorą stronę się z domu nie ruszę to górki górki i górki. Naprawdę, łatwiej kupić samochód niż wozek! Chartlotta za badanie!Szuuu to pochwal się, jak coś kupisz ![]() Co do otulacza się nie wypowiadam, na pewno spróbuję otulać cienkim kocykiem lub pieluchą, a jak nie wystarczy, to pewnie będę szukać używki. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-02-09 o 11:57 |
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeny wozek 9 kg marzenie w moim przypadku to niewykonalne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drobiazg ![]() Jak zobaczyłam tą cenę to mi szczęka opadła. Poszukam tej grupy
|
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz patrzę,wózek z gondolą 12,6kg, spacerówka 11,4kg, także git |
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek powinna wyskoczyc w wyszukiwarce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2719 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ooo ja biore po uwage te all-in-one. nawet wczoraj z mezem obejrzelismy wspolnie filmik instruktazowy i stwierdzilismy, ze to moze byc niezle. ale tez, ze trzeba miec pampersy na wyjscia zeby potem brudnej pieluchy nie musiec ze soba nosic. pomyslimy o tym, bo argument ekologiczny do nas przemawia. a oszczednosc tym bardziej chociaz musze obadac ile w polsce kosztuja i czy da sie sprowadzic bo we wloszech jak zwykle wszystko drogie.
|
||
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Poldzik a jest coś co warto we Włoszech kupić? Mój tata tam jeździ i tak sie zastanawiam co by tu mu zlecić
|
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Który?
Cytat:
dzięki
|
|
|
|
|
#2722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam się po weekendowo w 23 tc
|
|||
|
|
|
#2723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz zobaczymy ja będzie, najwyżej dokupię otulacz jak rożek nie wystarczy u nas szpital ma własne rożki, więc nie trzeba mieć ale pewnie w każdym inaczej Cytat:
Nalałam sobie do kieliszka soku wiśniowego więc mam namiastkę wina czerwonego |
||
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ale u mnie śniegu nasypało ![]() Zastanawiam się teraz nad tym ochraniaczem na łóżeczko. I tak chciałam kupić taki zagłówek. Byliśmy oglądać wózki. W sumie mam jeszcze większy mętlik niż miałam. Chyba zdecydujemy się na Baby design Lupo Comfort albo Husky Fajnie się prowadzą, mają spore koła i wizualnie też dają radę. Nic innego nie wpadło nam w oko.
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu cały czas myślałam,że u Ciebie dziewczynka
|
|
|
|
#2726 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też myślimy o Bebetto Silvia Znaczy ja, bo tż wszystko jedno zresztą ostatnio słyszałam ze "jego kolega kupił siakiś [nie wiadomo jakiej firmy] za 500 zł i też jeździ". Argument z tyłka wzięty. ja chcę dobry wózek, który będę mogła znosić z drugiego piętra i taki ktory wytrzyma także ewentualne kolejne dzieciątko ![]() Cytat:
Karuzelki nie mam możliwości zawiesić.Jeśli chodzi o wyprawkę i wydawanie pieniędzy - ja chcę dobry wózek i fotelik Ciuszki staram się kupować dobrej jakości, ładne ale i funkcjonalne. Do trzech miesięcy to raczej miękkie i wygodne bodziaki, śpioszki itp. na sukieneczki itp przyjdzie czas. Zresztą wyprawka ciuszkowa już jest po trochu skompletowana, zamówienie ze Smyka, 2 wylicytowane paczki na allegro plus coś tam z lumpków i mam podstawowe ( i nie tylko ) rzeczy 56 do nawet 68 ![]() Kocyki minky są śliczne, kurki z La Millou też ale z tym to się wstrzymam póki co mam fajny kocyk niemowlęcy z Home&You, mięciutki, z sensorycznymi metkami nawet, dokupię ze 2 zwyklaki cieńszy i grubszy i starczy A pieluszki to raczej jednorazówki. Pranie wielorazowek mnie zniechęca do innej opcji
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dalej siedzę na all i przegladam wzory minky i nie wiem ktory wezmę. ogólnie to kliknę dwa jakies od Makaszki ale nie wiem jakie
uważam ze 45zł za kocyk to nie jest dużo..
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się nie zdecydowałam jeszcze na ten kocyk
Dumam i dumam, aż się aukcja skończy albo podniesie cenę. Opłaca się, bo taki kocyk w sklepie z art. dziecięcymi kosztował ponad 90zł.
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka zasypało ale ciapa z tego się zrobiła a ciśnienie takie, że zaraz pójdę spać. Powiedz lepiej kiedy idziemy na kawę.
Co do wózków mi się bardzo podoba Baby Design Lupo Comfort ale to Twoja decyzja
|
|
|
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Pędze za Wami, ale i tak jestem daleko w tyle... W piątek byłam u gina - z Maluchem wszystko ok i juz się obrócił głową w dół, choć jest dużo wód wiec ma jeszcze miejsce na fikolki ![]() W domu mamy syf straszny - kuchnia i salon w trakcie remontu no i kurz jest wszędzie ![]() Cała sobotę i niedzielę ogarnialismy z Tż ten bajzel, ale jeszcze dużo przed nami! Efekt jest taki ze dziś czuje się jakby tego weekendu nie było! Wszystko mnie boli i chce mi się spać! Dobrze ze dziś pracuje tylko do 17... Chciałam napisać coś na temat ochraniaczy, pieluch i całej reszty o której rozmawialyscie w weekend, ale z telefonu to trochę by zajęło a już koniec przerwy w pracy i kolejna osoba czeka do mnie... Miłego dnia Wam wszystkim i postaram się później z domu (z kompa) cos naskrobac (jak go odnajde pod warstwą kurzu...)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

jak Kuba był malutki to Tż albo wyjeżdżał rano i wracał po 20tej albo wyjeżdżał po 19 i wracał rano 

)

[/RIGHT]

za badanie!

06.09.2014