Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 11:29   #2701
haniula1803
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Witam się w poniedziałek
Czekam na babeczke z sanepidu i jestem trochę osr na
Patrząc na nasze ostatnie tematy: roszkow, otulaczy itp. Chciałbym jeszcze was zapytać o zdanie na temat pieluchowania - pieluchy wielorazowego użytku? Znacie? Bierzecie pod uwagę? Bo ja się zastanawiam
Miłego dnia
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:30   #2702
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Witam się w poniedziałek
Patrząc na nasze ostatnie tematy: roszkow, otulaczy itp. Chciałbym jeszcze was zapytać o zdanie na temat pieluchowania - pieluchy wielorazowego użytku? Znacie? Bierzecie pod uwagę? Bo ja się zastanawiam
W sensie tetra.? Nie nadazylabym z praniem przy dwojce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-02-09, 11:31   #2703
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
i mają rację

jestem jak najbardziej za oczywiście jeżeli się da bo może być też tak, że praca taty nie bardzo na to pozwala jak Kuba był malutki to Tż albo wyjeżdżał rano i wracał po 20tej albo wyjeżdżał po 19 i wracał rano teraz ma inną pracę i mam nadzieję, że będzie lepiej

ja miałam ostatnio nadal 4,5 na plusie ale idę jutro i czuję, że będzie przynajmniej następne 2 kg

ze szpitalami jest tak różnie, że musisz się dowiedzieć

helloł

jutro wizyta
chłopaki na sankach
chciałam dzisiaj do Pepco jechać ale na wypłatę czekam

No ja w sumie też mam 4,5kg Bo zaczynałam 55, dziś rano 60

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:32   #2704
Cos_
Zakorzenienie

U mnie ok. 6,5 u gina w piatek bylo 57,7.

Stary 2015-02-09, 11:33   #2705
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Witam się w poniedziałek
Miłego dnia
mój młody już pisałam od pewnego momentu był w pieluchach tetrowych nie wiem 6-7 miesięcy miał...tzn na noc i na spacer miał pampersa...w domu była tetra

aa propo laktatora...ostatnio jednak doszłam do wniosku, że chyba nie będę kupowała jak będzie trzeba to kupię....poprzednio nie miałam wcale i nie odczułam braku to w sumie po co mam wydawać 100 zł

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
No ja w sumie też mam 4,5kg Bo zaczynałam 55, dziś rano 60
ja nie mam wagi w domu

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:38   #2706
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu jic nie trzeba

Mojemu pomagało
Ale z kółkami to jest czarna magia...
Podobno wielu osobom pomaga termofor z pestek wiśni... A u nas w ogóle nie pomagał...

A na wyjście ze szpitala rożek jest zbędny.... Dziecko wsadza się w fotelik samochodowy
Są szpitale z których bez fotelik nie wypuszcza w UK podobno zawsze żeby dostać dziecko trzeba pokazać fotelik (przynajmniej tak mówili w serialu położne )
I moim zdaniem bardzo dobrzw

Pierwsze słyszę o takim termoforze. Muszę poczytać.
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja mam taki termofor z pestek wiśni, dostałam od szwagierki, ale nigdy nie użyłam i gdzieś leży o ile nie wyrzuciłam, będę musiała poszukać

Rożka chyba nie kupuję, tzn. nie wiem, chyba mi się nie przyda...

Kurczę... Od piątku znam płeć, a jeszcze nie kupiłam żadnego ciuszka Trzeba to nadrobić
Nooo, koniecznie Pochwal się jak już coś kupisz:0
Cytat:
Później był już za krótki
Otulałam ją w szpitalu, zamiast rożka, ale nie było to ciasne otulanie Bardziej mi chodziło żeby jej nóżki i rączki miały namiastkę brzuszka
Rozumiem

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Znowu zniknela

No właśnie. Może się odezwie..
Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hello, wpadam na chwilę i lecę robić obiad, a potem jedziemy oglądać wózki. Mój mężuch wczoraj pół dnia czytał rankingi i doszedł do wniosku, że chyba Bebetto Silvia to wózek na miarę naszych możliwości
I byłam dziś na glukozie i jestem z siebie dumna, że nie zwymiotowałam. Dodali do niej coś cytrynowego i dało się wypić, ale po paru minutach od wypicia miałam mały kryzys i myślałam, że pobiegnę do łazienki w wiadomym celu. No nic, pozostaje czekać na wynik.
Miłego dnia!
Czekaj spokojnie i daj znać jak wyniki

U mnie jeszcze dwa dni do wizyty. Może się uda, że tż ze mną pójdzie. Ale wszystko zależy od pracy. A chcielibyśmy bardzo bo nie widział jeszcze małej takiej dużej .
Matko jak to brzmi

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:39   #2707
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Myślałam trochę o tych zakupach i...
Wiadomo, że są rzeczy w które warto zainwestować kasę tak jak pisała Tassia (na pewno fotelik, moim zdaniem laktator, buty - wiadomo to później, ale często się kupuje-i tu na pewno trzeba postawić na firmę). Ale... jest mnóstwo rzeczy co do których dzieciowi jest wszystko jedno jakie ma, a nam nie Bo np dziecku jest wszystko jedno i w żaden sposób nie wpływa na jego rozwój czy bezpieczeństwo to czy ma wózek czarny czy różowy, firmy A czy firmy B, kocyk za 30-50 zł (mam takich sporo i są dobrej jakości- służą juz ponad 2i pół roku) czy za 150 zł. Pościel w sówki czy gładką etc... Dlatego stwierdzenie, ze większość rzeczy kupujemy "dla siebie" jest moim zdaniem jak najbardziej prawdziwe

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj oddać mocz do badania w innej przychodni niż zwykle, kolejka była na godzinę stania, ale jakaś pani powiedziała głośno, że mam iść na początek "z tą ciążą" więc skorzystałam

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hm... sama nie wiem.
Ale wiem, że w szpitalu otulają dziecia w jakiś najzwyklejszy rożek, taki biały, przewiązany sznurówką A później to chyba jak już mama chce wkłada malucha do swojego rożka na podróż do domu
Ale niech się mamuśki wypowiedzą
tam gdzie urodził się Leoś wkładają malucha do rożka, przywiezionego przez rodziców, tak samo ubranka i pieluchy daje się swoje. Ale to zalezy od szpitala.

Cytat:
Moja nie miała kolek i była drobna i otulaczek mało ją otulał W sensie takim że ją tak przytulał, ściskał, bardziej sprawdzał nam się rożek.
mój też nie miał kolek, ani problemów ze snem związanych z niekontrolowaniem ruchów rączek czy nóżek. Ale może teraz kupie taki otulacz używany, bo to jednak drugi dzieć będzie, dlatego trzeba będzie zminimalizować ryzyko poświęcania mu 24h/dobę.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:40   #2708
Cos_
Zakorzenienie

U nas nie wypuszczaja bez fotelika

Stary 2015-02-09, 11:41   #2709
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

aa co do otulacza miałam jeszcze napisać....

nie miałam ale jakoś chyba nie zauważyłam, żeby dla mojego dziecka był to jakiś "problem"

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:41   #2710
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w poniedziałek
Miłego dnia
Ja byłam mega nastawiona na pieluszki all in one
Wszystko poczytalam
Posprawdzalam
Ale wygoda wzięła gore

A tak poważnie to przez pierwszy miesiąc nie ma sensu bo dziecko pozbywa się Smolki i robi bardzo dużo kup... 10 pieluszek na dobę to standard... Potem SOE to stabilizuje.
Jeżeli masz miejsce na suszenie , na przechowywanie brudnych pieluch
To warto!
Plus jest to ze układ nerwowy szybciej dojrzewa do odpieluchowania.
Te pieluszki all in one są ekstra chłonne, maja te papierki na kupe...
Całkiem spoko

Tylko minus oprócz suszenia j przechowywania jest zapieranie jak kupa się wyleje poza ten papierek
I jak jesteś gdzieś z dzieckiem to brudna pieluche wywalasz a taka musisz nosić ze sobą

Ale korzyści są olbrzymie przede wszystkim finansowe i ekologiczne

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:41   #2711
k a j a
Zakorzenienie

A u mnie nie pamiętam czy to ktoś sprawdzał. Ale brałam małą w foteliku, pamiętam ze bałam sie jej tam włożyć

Lena
Stary 2015-02-09, 11:47   #2712
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
. Chciałbym jeszcze was zapytać o zdanie na temat pieluchowania - pieluchy wielorazowego użytku? Znacie? Bierzecie pod uwagę? Bo ja się zastanawiam
Miłego dnia
nie pomogę, bo nie stosowałam wielorazowych i teraz też nie zamierzam.

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
aa propo laktatora...ostatnio jednak doszłam do wniosku, że chyba nie będę kupowała jak będzie trzeba to kupię....poprzednio nie miałam wcale i nie odczułam braku to w sumie po co mam wydawać 100 zł
w takim wypadku też bym nie kupowała. Mi był bardzo potrzebny poprzednio, dlatego teraz od razu się zaopatrzam (kupiłam części, które mi się "zużyły" w ręcznym i elektryczny uzywany też chcę mieć, jak się nie przyda to sprzedam

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
A tak poważnie to przez pierwszy miesiąc nie ma sensu bo dziecko pozbywa się Smolki i robi bardzo dużo kup...
to prawda U nas wychodziło nawet 14 na dobę w pierwszych tygodniach

Cytat:
A u mnie nie pamiętam czy to ktoś sprawdzał. Ale brałam małą w foteliku, pamiętam ze bałam sie jej tam włożyć
bo to takie maleństwo
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:48   #2713
haniula1803
Rozeznanie

Takie nowoczesne pieluchowanie, http://babyetta.pl
Lub http://nappime. pl
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:54   #2714
Marei
Zakorzenienie

Dziwnie tak w poniedziałek siedzieć w domu ogarnęłam mieszkanie, zapłaciłam za rozek na allegro i używana karuzele Fisher price rainforest. Mało ich. Za to mnóstwo tych misiowych o mdłych kolorach, a dzieci przecież lubią kontrasty.
Przeglądałam grupy na fb z używanymi ciuszkami dla dzieci i poniżej rozmiaru 80 ciężko cokolwiek dostać. Na większe rozmiary więcej ofert sprzedaży. A też nie ma sensu, żebym jechała 40km po sześć używanych ciuszków, bo za to już nowe kupie.

Co do wózka, cały czas mam ciężką rozkminę. Podoba mi się Bebetto, z fotelikiem i wysyłką do de to tylko 2,1k. Ale ponoć duże po złożeniu, waga nie jest zła. Hartan jest podobny wagowo i dwa razy droższy, ale ponoć składa się lepiej i jakość wykonania jest lepsza. Tylko, że my i tak chcemy kupić jakieś duże kombi z ogromnym bagażnikiem.
Albo zostać do konca roku z naszym fokusem, ale kupić polecany Bugaboo (w pracy niektórzy mają, tak jak i Hartana), który nie dość, że super się składa, to jest rewelacyjnie lekki (9kg z gondolą), a w ktorą stronę się z domu nie ruszę to górki górki i górki.
Naprawdę, łatwiej kupić samochód niż wozek!

Chartlotta za badanie!
Szuuu to pochwal się, jak coś kupisz

Co do otulacza się nie wypowiadam, na pewno spróbuję otulać cienkim kocykiem lub pieluchą, a jak nie wystarczy, to pewnie będę szukać używki.

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-02-09 o 11:57
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:59   #2715
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Dziwnie tak w poniedziałek siedzieć w domu ogarnęłam mieszkanie, zapłaciłam za rozek na allegro i używana karuzele Fisher price rainforest. Mało ich. Za to mnóstwo tych misiowych o mdłych kolorach, a dzieci przecież lubią kontrasty.
Przeglądałam grupy na fb z używanymi ciuszkami dla dzieci i poniżej rozmiaru 80 ciężko cokolwiek dostać. Na większe rozmiary więcej ofert sprzedaży. A też nie ma sensu, żebym jechała 40km po sześć używanych ciuszków, bo za to już nowe kupie.

Co do wózka, cały czas mam ciężką rozkminę. Podoba mi się Bebetto, z fotelikiem i wysyłką do de to tylko 2,1k. Ale ponoć duże po złożeniu, waga nie jest zła. Hartan jest podobny wagowo i dwa razy droższy, ale ponoć składa się lepiej i jakość wykonania jest lepsza. Tylko, że my i tak chcemy kupić jakieś duże kombi z ogromnym bagażnikiem.
Albo zostać do konca roku z naszym fokusem, ale kupić polecany Bugaboo (w pracy niektórzy mają, tak jak i Hartana), który nie dość, że super się składa, to jest rewelacyjnie lekki (9kg z gondolą), a w ktorą stronę się z domu nie ruszę to górki górki i górki.
Naprawdę, łatwiej kupić samochód niż wozek!

Chartlotta za badanie!
Szuuu to pochwal się, jak coś kupisz

Co do otulacza się nie wypowiadam, na pewno spróbuję otulać cienkim kocykiem lub pieluchą, a jak nie wystarczy, to pewnie będę szukać używki.
Sprobuj sie dodac do grupy ebazar dziewczynki to jest duza grupa i mozna cos wychaczyc Jeny wozek 9 kg marzenie w moim przypadku to niewykonalne

Stary 2015-02-09, 12:22   #2716
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Sprobuj sie dodac do grupy ebazar dziewczynki to jest duza grupa i mozna cos wychaczyc Jeny wozek 9 kg marzenie w moim przypadku to niewykonalne

Cos, bugaboo twin to 15kg i tylko 7k drobiazg
Jak zobaczyłam tą cenę to mi szczęka opadła.

Poszukam tej grupy
Stary 2015-02-09, 12:26   #2717
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Poszukam tej grupy

Teraz patrzę,wózek z gondolą 12,6kg, spacerówka 11,4kg, także git

Lena
Stary 2015-02-09, 12:26   #2718
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

Poszukam tej grupy
Ceny czasami rozbrajaja. Zaprosilabym cie do tej grupy,ale nie mam twego fb aczkolwiek powinna wyskoczyc w wyszukiwarce.

Stary 2015-02-09, 12:40   #2719
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Chciałbym jeszcze was zapytać o zdanie na temat pieluchowania - pieluchy wielorazowego użytku? Znacie? Bierzecie pod uwagę? Bo ja się zastanawiam
Miłego dnia

Cytat:
Ja byłam mega nastawiona na pieluszki all in one
Wszystko poczytalam
Posprawdzalam
Ale wygoda wzięła gore

A tak poważnie to przez pierwszy miesiąc nie ma sensu bo dziecko pozbywa się Smolki i robi bardzo dużo kup... 10 pieluszek na dobę to standard... Potem SOE to stabilizuje.
Jeżeli masz miejsce na suszenie , na przechowywanie brudnych pieluch
To warto!
Plus jest to ze układ nerwowy szybciej dojrzewa do odpieluchowania.
Te pieluszki all in one są ekstra chłonne, maja te papierki na kupe...
Całkiem spoko

Tylko minus oprócz suszenia j przechowywania jest zapieranie jak kupa się wyleje poza ten papierek
I jak jesteś gdzieś z dzieckiem to brudna pieluche wywalasz a taka musisz nosić ze sobą

Ale korzyści są olbrzymie przede wszystkim finansowe i ekologiczne

ooo ja biore po uwage te all-in-one. nawet wczoraj z mezem obejrzelismy wspolnie filmik instruktazowy i stwierdzilismy, ze to moze byc niezle. ale tez, ze trzeba miec pampersy na wyjscia zeby potem brudnej pieluchy nie musiec ze soba nosic. pomyslimy o tym, bo argument ekologiczny do nas przemawia. a oszczednosc tym bardziej chociaz musze obadac ile w polsce kosztuja i czy da sie sprowadzic bo we wloszech jak zwykle wszystko drogie.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:42   #2720
k a j a
Zakorzenienie

Poldzik a jest coś co warto we Włoszech kupić? Mój tata tam jeździ i tak sie zastanawiam co by tu mu zlecić

Lena
Stary 2015-02-09, 12:44   #2721
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz patrzę,wózek z gondolą 12,6kg, spacerówka 11,4kg, także git
Który?
Cytat:
Ceny czasami rozbrajaja. Zaprosilabym cie do tej grupy,ale nie mam twego fb aczkolwiek powinna wyskoczyc w wyszukiwarce.

Znalazlam ebazar chlopcy dzięki
Stary 2015-02-09, 12:45   #2722
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Odebrałam badania cukier mam bardzo ładny nawet chyba mi sie w ciazy cofnęła insulinoopornośc mam nadzieje ze mi to zostanie po porodzie Morfologia super o siuski tez

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja tak tylko słuchając rad bardziej doświadczonych Mam, swojej Teściowej, mojej Mamy zastanawiam się - czy wszystko co kupujemy dla dziecka musi być praktyczne??

Czy nie możemy choć kilku rzeczy kupić dla samej przyjemności kupienia, ładnej, porządnie zrobionej rzeczy żeby dziecko po prostu miało coś ładnego? Nie mówię o wątku, ale szczerze mówiąc męczy mnie słuchanie na każdym kroku "a po co takie drogie kupujesz, i tak dziecko zaraz to zasra, zarzyga" czy tam nie wiem jaką jeszcze wydzieliną ciała je pokryje. Zawsze można wrzucić do pralki i uprać. Mam kupować nędzne szmaty bo małe dziecko brudzi? Może zamiast kocyka powinnam je sianem przykrywać wtedy nic się nie pobrudzi i żadne pieniądze się nie zmarnują.

Tak samo męczy mnie wysłuchiwanie rad starszego pokolenia "nie kupuj tyle bo zmarnowane pieniądze i tak zaraz wyrośnie" kutwa, ale to moje pierwsze dziecko, sprawia mi radość kompletowanie wyprawki, dlaczego ktoś musi mi tą radość psuć swoimi radami?
A że ja od teściów słyszę to ciągle...
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Coś jest w tym ciągnięciu od ściany ja jak spałam kiedyś od ściany to musiałam sobie koc układać tak zimno ciągnęło a mieszkam w bloku w środkowym mieszkaniu!
Całe życie śpię od ściany i nic mnie od niej nie ciągnie

Witam się po weekendowo w 23 tc Syn mój ma dziś mega lenia (w sumie tak jak i mama) bo w ogóle nie czuję jego ruchów...po mału zaczynam świrować....a poza tym,dzień dziś okropnie senny....
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:46   #2723
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny a czy taki otulacz da się zastąpić rożkiem?
Ściśnięcie pewnie nie będzie tak mocne jak przy otulaczu ale dziecko w sumie jest w tj. kokonie.
u nas wystarczył rożek- wiadomo, że nie owinie dziecka tak jak otulacz ale u nas wystarczyło
a teraz zobaczymy ja będzie, najwyżej dokupię otulacz jak rożek nie wystarczy

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Super. Czy kupując to potrzebuję jeszcze rożek do szpitala?
u nas szpital ma własne rożki, więc nie trzeba mieć
ale pewnie w każdym inaczej

Cytat:
Witam się w poniedziałek
Miłego dnia
ja na pewno nie będę używać, pampersy to dla mnie taka wygoda, ze nie zamierzam z niej rezygnować

Nalałam sobie do kieliszka soku wiśniowego więc mam namiastkę wina czerwonego
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:47   #2724
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć
Ale u mnie śniegu nasypało
Zastanawiam się teraz nad tym ochraniaczem na łóżeczko. I tak chciałam kupić taki zagłówek.
Byliśmy oglądać wózki. W sumie mam jeszcze większy mętlik niż miałam. Chyba zdecydujemy się na Baby design Lupo Comfort albo Husky
Fajnie się prowadzą, mają spore koła i wizualnie też dają radę. Nic innego nie wpadło nam w oko.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:57   #2725
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Który?

Znalazlam ebazar chlopcy dzięki
Nie wiem czemu cały czas myślałam,że u Ciebie dziewczynka Kalafior ciążowy!
Stary 2015-02-09, 13:14   #2726
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hello, wpadam na chwilę i lecę robić obiad, a potem jedziemy oglądać wózki. Mój mężuch wczoraj pół dnia czytał rankingi i doszedł do wniosku, że chyba Bebetto Silvia to wózek na miarę naszych możliwości

Też myślimy o Bebetto Silvia Znaczy ja, bo tż wszystko jedno zresztą ostatnio słyszałam ze "jego kolega kupił siakiś [nie wiadomo jakiej firmy] za 500 zł i też jeździ". Argument z tyłka wzięty.
ja chcę dobry wózek, który będę mogła znosić z drugiego piętra i taki ktory wytrzyma także ewentualne kolejne dzieciątko

Cytat:
Dziwnie tak w poniedziałek siedzieć w domu ogarnęłam mieszkanie, zapłaciłam za rozek na allegro i używana karuzele Fisher price rainforest.
Mi się podobają maty z tej serii Karuzelki nie mam możliwości zawiesić.

Jeśli chodzi o wyprawkę i wydawanie pieniędzy - ja chcę dobry wózek i fotelik Ciuszki staram się kupować dobrej jakości, ładne ale i funkcjonalne. Do trzech miesięcy to raczej miękkie i wygodne bodziaki, śpioszki itp. na sukieneczki itp przyjdzie czas.
Zresztą wyprawka ciuszkowa już jest po trochu skompletowana, zamówienie ze Smyka, 2 wylicytowane paczki na allegro plus coś tam z lumpków i mam podstawowe ( i nie tylko ) rzeczy 56 do nawet 68

Kocyki minky są śliczne, kurki z La Millou też ale z tym to się wstrzymam póki co mam fajny kocyk niemowlęcy z Home&You, mięciutki, z sensorycznymi metkami nawet, dokupię ze 2 zwyklaki cieńszy i grubszy i starczy

A pieluszki to raczej jednorazówki. Pranie wielorazowek mnie zniechęca do innej opcji
Stary 2015-02-09, 13:16   #2727
k a j a
Zakorzenienie

Ja dalej siedzę na all i przegladam wzory minky i nie wiem ktory wezmę. ogólnie to kliknę dwa jakies od Makaszki ale nie wiem jakie uważam ze 45zł za kocyk to nie jest dużo..

Lena
Stary 2015-02-09, 13:22   #2728
rybkaa90
Zakorzenienie

Ja też się nie zdecydowałam jeszcze na ten kocyk Dumam i dumam, aż się aukcja skończy albo podniesie cenę.
Opłaca się, bo taki kocyk w sklepie z art. dziecięcymi kosztował ponad 90zł.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 13:23   #2729
country111
Zakorzenienie

Rybka zasypało ale ciapa z tego się zrobiła a ciśnienie takie, że zaraz pójdę spać. Powiedz lepiej kiedy idziemy na kawę.
Co do wózków mi się bardzo podoba Baby Design Lupo Comfort ale to Twoja decyzja
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 13:25   #2730
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzień dobry!
Pędze za Wami, ale i tak jestem daleko w tyle...
W piątek byłam u gina - z Maluchem wszystko ok i juz się obrócił głową w dół, choć jest dużo wód wiec ma jeszcze miejsce na fikolki
W domu mamy syf straszny - kuchnia i salon w trakcie remontu no i kurz jest wszędzie
Cała sobotę i niedzielę ogarnialismy z Tż ten bajzel, ale jeszcze dużo przed nami! Efekt jest taki ze dziś czuje się jakby tego weekendu nie było! Wszystko mnie boli i chce mi się spać! Dobrze ze dziś pracuje tylko do 17...
Chciałam napisać coś na temat ochraniaczy, pieluch i całej reszty o której rozmawialyscie w weekend, ale z telefonu to trochę by zajęło a już koniec przerwy w pracy i kolejna osoba czeka do mnie...
Miłego dnia Wam wszystkim i postaram się później z domu (z kompa) cos naskrobac (jak go odnajde pod warstwą kurzu...)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości