|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Cytat:
![]() ![]() a u Ciebie niech te Twoje skurczybyki przepowiadacze zamienią sie na prawdziwe skurczybyki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
Olcia czop mowisz?
u mnie ta galaretkowata wydzielina wciaz jest,ale tak idzie pomalu,wiec to chyba nie czop? ![]() aaa sama nie wiem moja sis jutro w nocy przyjedzie,bede spokojniejsza jak juz bedzie ale co ma byc to bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Zakorzenienie
|
Babki. Czop jest duży, to przede wszystkim. Nie pomylicie go na pewno z wydzieliną. Czop ma kolor intensywnie czerwony i przypomina kijankę.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Zakorzenienie
|
Buu mi się wydaje, ze to czop bo nigdy czegoś takiego nie miałam. Mocno zbita galaretka wielkosci małego żelka ;/. U Ciebie też mozliwe, bo moze odchodzic powoli ..ehh nie wiem, zapytam się gina w środę, ciekawe co powie
![]() Dobrze, że Twoja siostra przyjeżdża ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Zadomowienie
|
Buu właśnie to jest przyszpitalna poradnia i ogólnie świetne opinie ma. Ja juz nie wiem może to jakaś kobitka z tej madeli była a nie położna
![]() Zielona dzięki za rady. Będę tak walczyć z laktator em. Póki co ściągam tak po 10 min z każdej bo mam nawał i mała nie może brodawki chwycić bo wszystko mam takie nabrzmiale :/ ale ściągnę to jako tako łapie cyca ![]() u mnie czop to dwa razy spora zelka była, wiec u każdej chyba inaczej ![]() A lekarz na IP mówił ze bez czopa jestem, także to musiało byćto ![]() Edytowane przez lui_89 Czas edycji: 2015-02-09 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wyczytałam, ze czop moze być biały,przezroczysty, żółty albo czerwony, brązowawy. Jak podbarwiony krwią, to poród idzie wielkimi krokami. ehh zobaczymy
![]() Dzisiaj jest podobno światowy dzień pizzy, mężul dzwoni, ze z tej okazji zabiera mnie na pizzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Zakorzenienie
|
Hej my nie wychodzimy dziś. Jutro może o ile małemu skoczy glukoza bo jest na granicy. Ale to wyszło ze mój pokarm chyba go nie zaspokaja. Mleka jest ful. Młody pije. Nawet 30 minut po czym waże go i nic nie przybiera. Stąd ich teza ze za mało zjada i glukoza nisko.. Jutro o 7 powtórka
Ma też podwyższone crp ale to na 90% od szczepienia. Tak Zaszczepilam. Niestety ale mąż mnie namówił ze potem będziemy unikać czego chce a w szpitalu mają dać nam spokój. Bardzo to przeżyłam no i crp może być od szczepienia. Teraz karmie cyckiem. Później dokarmiam po około 20 ml sztucznego i waga idzie w górę. Musimy jutro wyjść :-( Dziś zaliczyłam taki atak ryczenia ze nie mogłam się uspokoić :-( Szok tak się nastawilam :-( Smutny dzień.Ale załatwilam pokój z Agatka. I jesteśmy razem hihi
#3909 |
Zakorzenienie
|
Aga strasznie mi przykro
![]() ![]() Wszystko się ułozy i bedzie dobrze, trzymaj się ![]() Dobrze, ze na otarcie łez masz pokój z Twoją Agatką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Wtajemniczenie
|
Cofam to że się bosko czuje!
Od 2 godzin cisnie mnie na odbyt i pipke! Od godziny napina mi sie brzuch, macica nie wiem już sama co średnio co 10 minut! Dodatkowo bil pleców. Nie wiem czy to to! Niby nie da się przegapić! |
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
Aaaa Asia, kciuki żeby to było to! Idź pod prysznic albo zmień pozycję, pochodź zobaczysz czy przejdzie czy nie ustępuje. Kciuki!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja leze, mialam mnostwo badan juz... jestem tak wymeczona ze nawet nie mam kiedy czasem od meza odebrac czy mamy a potem odzwaniam za pol dnia. Co prawda nie jest to badanie jedno za drugim, ale ciagle czekasz na cos, ciagle gdzies prosza, a to ktg, a to obchod a to lece sie umyc jak jest dluzsza chwila wolna i nie do uwierzenia ze tak intensywnie sie tu dzieje. Dobry szpital.ordynator trzyma musztre. Mialam dzis test oksytocynowy ale zadne skurcze nie wystapily. Dopiero pod koniec mnie cmilo ale to nic sie nie pisalo na ktg wiec zignorowali to. Ale co prawda to prawda ze od testu miewam pobolewania, tyle ze lekkie, jak miesiaczkowe, nie skurcze. Ogolnie to ew3ntualne saczenie wod mam wykluczone. Ale malowodzie nie. Nie wiadomo czy mnie puszcza wogole jeszcze do domu czy beda tak czekac. Chcialabym by sie zaczelo i zeby zakonczylo sie to wszystko. Ech. Takze my "lezymy" a Wy wszystkie z Waszymi bąbelkami zdrowo i spokojnie sie trzymajcie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwlaszcza ze w pierwszej ciazy zaczelam plamic,i sluz mialam podbarwiony krwia,ale nie wypadlo ze mnie nic duzego,a jakies tam rozwracie sie zaczynalo robic i nastepnego dnia urodzilam ale teraz jest inaczej zupelnie,ja w pierwszej ciazy nawet przepowiadaczy nie mialam ani nic takiego Aga strasznie mi przykro ![]() i jak fajnie ze udalo wam sie zalatwic z kolezanka wspolny pokoj,zawsze to jakos razniej oby malemu ta glukoza skoczyla,ale on za malo niby przybiera albo spadl z wagi jakos duzo? Asia ooo moze u Ciebie sie rozkreca ![]() hope ![]() to pewnie Cie juz do rozwiazania beda trzymac w szpitalu?oby w takim razie szybko to nastapilo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Wtajemniczenie
|
Taaaaaa sraczka sie rozkrecila
![]() Niunia fika, ze hej! Od 30 minut skurczy brak. Maz zapisywal w aplikacji i okazalo sie, ze byly co 7-8 minut takie po 40 sekund. Auuuuuuuuu wlasnie jest znowu!! Chyba ide pod prysznic raz dwa!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Raczkowanie
|
Asia no to chyba trzeba gratulować, że się akcja rozkręca
![]() ![]() ![]() Aga lepiej zostać jeden dzień dłużej niż miałoby się dziać coś niedobrego ![]()
#3917 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Ja dziś miałam taki sam ból jak w piątek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | ||
Rozeznanie
|
1141655- nie dołuj się,wszystko będzie dobrze wyjdziecie z Tymiankiem do domu za niedługo i zapomnisz o szpitalu. Pomyśl że przed paroma dziewczynami dopiero poród, pobyt w szpitalu a Ty już Kochana w domciu syna będziesz tulić
![]() Ogólnie dziewczyny teraz tu taka cisza na tym naszym forum że szooook ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Dzieciaczki są rozkoszne, takie tylko do tulenia ![]()
![]() |
#3919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Alunia, przytulam Cię ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Agata, jak tam mąż? awanturę zrobił ![]() ![]() A ja byłam na pizzy, wcisnęłam w siebie dwa kawałki i już więcej nie mogłam. Nigdy nie lubiłam oliwek, nie jadłam ich w ogóle, a teraz tak mi smakują, ze mogłabym same je jeść ![]() Teraz tylko bąki od tej pizzy puszczam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Wtajemniczenie
|
Aga nie smuć się. Wiem,że to chciałoby się od razu do domu,ale niestety czasem lepiej być pod kontrolą niż miałoby w domu coś się zacząć dziać. Popatrz na Migotkę biedną. Musi się na materacu męczyć. Wy przynajmniej wygodę macie i dobre tnwarzystwo
![]() Olcia, ja mam już dość wymyślania i właśnie nie daję rady już stać przy tych garach. Dziś córa pranie powiesiła,drugie wstawiła,zmywarę wymieniła. Jej chłopak pomógł z tym obiadem,bo ja padam. Zielona,z tym czopem to nie tak. Każda z nas może mieć inny. Hope,dobrze,że masz na tak wysokim poziomie opiekę. Niech sprawdzą wszystko dokładnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak Ty się Olcia czujesz??
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie dzis tez 3 razy pogonilo ale sie skurcze wyciszyly ale u mnie to nie to raczej,bo sa jeden po drugim kilku sekundowe a potem dluuugo dluuugo nic Olcia oliwki ![]() sie obajdlas hehe ciekawe jak tam Gosiak w szpitalu Agata a czemu reklamowaliscie te rolety w ogole?cos wam zle zrobili? noo cisza taka ze az dziwne,ale tak to jest jak polowa dziewczyn juz tuli swoje malenstwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
Alunia, rozumiem Cię
![]() ![]() Brawa dla Twojej córy i jej chłopaka, ze dziś tak dużo Ci pomogli ![]() Agata, ja dobrze się czuję ![]() ![]() ![]() uff, to dobrze, ze nakrzyczał sie prze telefon ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- no własnie, ciekawe jak Gosiak...tak się bidulka bała. |
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
Alunia.Ja tez cierpialam,opuchnieta bylam jak bak.I po porodzie nie schodzilo kilka dni I nagle ....zeszlo.obudzilam sie rano ze swoimi dawntmi stopami!!!z wagi schodzilo tez niesamowicie.3dni temu 74, dzis 67.to wszystko wiec byla woda.byle do 62 a juz zmieszcze sie.w swoje przedporodowe ciuchy. brzuch tez sie ladnie wchlania.smigam juz jak sarenka. wszystko bedzie dobrze po.trzymam mocno kciuki.Aga,za ciecie tez I za Asie.Sorry,ze tak pokracznie pisze,ale to z tel.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Wtajemniczenie
|
Odowsk też się nie odzywa,może też już urodziła...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Cisza straszna, ale my które nie urodziłyśmy dogonimy dziewczyny które już mają swoje dzieciątka i znowu będą tematy ![]()
![]() |
#3927 |
Wtajemniczenie
|
O tak zielona! Nie masz pojęcia jak bardzo Ci zazdroszczę tego brku opuchnięcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Agata to najwazniejsze ze sie udalo zareklamowac
No odowska,i jeszcze aggo,ciekawe jak u niej,bo ostatnio cos pisala ze moze sie zaczac w kazdej chwili-w sumie u kazdej z nas niby moze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj głupi sen miałam
![]()
#3930 |
Zakorzenienie
|
Duszona chyba też nic nie pisała dzisiaj ... chyba rano, ale nie jestem pewna.
Agata, co za sen ;/. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.