|
|
#2761 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Ja w ciąży tylko raz jadłam, więc daję jej drugą szansę
![]() Country moja dzisiejsza pomidorówka zostaje przeniesiona na jutro
|
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mogę jeść pizzy, bo mnie bardzo brzuch boli po niej. Za to czymś słodkim albo jakimś dobrym mięskiem to bym nie pogardziła
|
|
|
|
#2763 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to już wszystkiego sprawdzałam, myślałam, że ciasto nie dopieczone, że zimną colą popiłam, ale jak wypiłam ciepłą herbatę to też mnie bolał. Ostatecznie padło na to, że po pieczarkach. O sosie nawet bym nie pomyślała a też tylko z czosnkowym jem, ale parówki też czasem jej z tym sosem i nic.
Kiedyś w przejeździe zjedliśmy pizze i po tamtej nic mi nie było. Chyba to od pizzerii zależy. Słyszałyście o tym noworodku z Florydy co miał prawie 6,5 kilo po urodzeniu? |
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha, cudne
mój mąż jak to zobaczył to od razu zapytał czy kupie taki Gośce ? dziś cały dzień ogarniam mieszkanie po remoncie.... jestem padnięta i bolą mnie krzyże, tak że chyba na dziś dam sobie już spokój, jutro też jest dzień.... aaaa i moja mama nie wytrzymała i kupiła dla młodej pierwsz a sukienusie noooo to sie zaczyna szaleństwo....![]() kaja, dopisz mi prosze wizyte na 3.03
Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-02-09 o 16:37 |
|
|
|
#2766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za to sos czosnkowy nie jest moim ulubionym, nawet jak robię z samego jogurtu to siedzi mi na żołądku. Za to tz uwielbia! 6,5kg??? Omg... Mnie też dzisiaj boli brzuch, od rana. Ale nasprzątałam się sporo, bo tz się do tego nie nadaje. Wzięłam magnez i przeszło. I też ten ból jest na dole. Ciekawe co gin jutro powie. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-02-09 o 16:35 |
||
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie teraz strasznie głowa boli, całe skronie i nad oczami, ale ponoć taki dzień. Jeszcze 2h w pracy i łyknę apap to może przejdzie. |
|
|
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie po weekendzie
Przeczytałam wszystko i tak sobię myślę, że z każdym miesiącem mam coraz większy dystans do tej całej wyprawki i innych takich gadżetów na początku myślałam, że kupie dosłownie wszystko, a teraz nawet nie mam parcia żeby iść do sklepu i coś oglądać....Mam pytanie odnoście wózków, wiecie może czym się różni baby design lupo comfort od husky?? Mi zdecydowanie bardziej podoba się husky, czy on na lato będzie odpowiedni? rybka, country trzeba się na kawę umówić bo obawiam się, że nie za długo jeszcze we Wrocławiu zabawię
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
ja na pizzę mam ochotę ZAWSZE
Ja też nie lubię takich truskawek poza sezonem ale cóż- na zachcianki ciążowe nie ma siły i musiałam kupić |
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Po pracy idę jeszcze na szybkie zakupy i już myślę co by tu kupić. Oczywiście do jedzenia, ale sama nie wiem na co mam ochotę
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Selis powiem Ci że u mnie jakoś tez to mija. Kupiłam ubranka, najpotrzebniejsze rzeczy i od tego czasu cisza. Nie przeglądam niczego. W zasadzie dałam sobie trochę spokój aż mnie to przeraża; ) powinnam jeszcze trochę skompletować wyprawke ale nie mam parcia
![]() A w czwartek ojem się paaaaczkow
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, przecież to już Tłusty czwartek. Muszę faworki zrobić
Pączki to część kupię, a na resztę pojedziemy do teściowej.W piątek na wizycie będę się bała stanąć na wadze
|
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że ja wizytę mam w środę więc waga mnie nie przerazi. W czwartek idę na pączki do mamy, ona robi przecudowne
ja mam tylko kilka ubranek dla bobasa, poza tym nic. Wezmę się za kompletowanie dopiero po 26tc. |
|
|
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do wloskich towarow jest mostwo rzeczy ktore tu sa dobre, nieosiagalne w innych krajach itd ale zeby sie "oplacalo" (w sensie, ze taniej) to chyba nic olejek witamine e za to zamowilam w tutejszym odpowiedniku "mazidel" (moze na mazidlach tez maja?) jest identyczny (konsystencja itd) jak ten vea oil a kosztuje mniej (w takiej buteleczce brazowej jak z apteki). dalam 16 euro za 100 ml, vea oil 12 euro za tubke 25 ml! ciuchy wloskie sa super nie tylko te dla dzieci. niektore kosmetyki (bilba np. do wlosow), jedzenie (sery, szynki, kielbasy salami...), no mnostwo roznych rzeczy, |
|
|
|
|
#2775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba zrobię paczki pieczone w piekarniku. Znalazłam ostatnio przepis i mam ochotę spróbować. Ale zobaczę jak się będę czuła. Faworki może mama zrobi
.
|
#2777 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Witam się po baaaardzo długiej przerwie
|
|
|
|
#2778 |
|
Zadomowienie
|
ja sie wczoraj tak obzarlam ze mi sie chyba tlusty czwartek nie nalezy
czesc mycha
|
|
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście cały czas Was podczytywałam i wszystko nadrobiłam. Można powiedzieć, że jestem na bieżąco, ale wybaczcie - nie dam rady odnieść się do wszystkiego o czym pisałyście.
|
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko Tż-et będzie miał wolne to zaczynam zwozić od teściowej worki z ubrankami i biorę się za przeglądanie, bo później to nie wyrobie.
Pieczonych pączków jeszcze nie jadłam, a z chęcią bym spróbowała, ale nie mam piekarnika
|
|
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Poldzik, wybacz, że się wtrącę, ale jakbym ja miała pojechać do Włoch (nie ukrywam, że jestem tym krajem i kulturą oczarowana), na pewno kupiłabym:
- sery - salami - biały nugat!!! Uwielbiam go - kawę, ale nie wiem jaka jest najlepsza ))- jak ktoś lubi kosmetyki selektywne, które w pl nie są w dużych promocjach, np chanel, dior, we wloskich drogeriach są ok 10-20% taniej niż w polskich. - oliwa Miałam znajomego Włocha i właśnie coś z tych rzeczy nieraz przywoził (za wyjątkiem kosmetyków oczywiście, ale że kocham perfumy, od razu te ceny rzuciły się w oczy). ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-02-09 o 18:28 |
|
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bialy nugat mniam mniam. i przyprawy - podobno oregano i bazylia suszone kupione tutaj sa duzo bardziej pachnace. i ciasteczka migdalowe - to u nas na sycylii. i marcepanowe owoce. kawa kwestia gustu ja np nie lubie najslynniejszej wloskiej kawy lavazza ale sa rozne dobre. no i oliwa z oliwek tez - ale taka zwykla z marketu nawet dobrej firmy to znajdziesz i w polsce - oplaca sie kupic z wytworni oleju, od mniejszego producenta ("prosto od krowy" hehe ) wtedy jest duzo, duzo lepsza. (to sa oliwy ktore za granice nie docieraja... kupuje sie na litry, mozna isc z wlasna butelka. smak nieporownywalny do tej marketowej.)i suszone pomidory. i oliwki. ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-02-09 o 18:35 |
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz Poldzik ile się jeszcze znalazło
![]() Oliwy są dobre w pl, np w delimie, ale droższe. Nie wiem jakie przywoził mój znajomy, ale chyba takie o jakich piszesz. Kawę pyszną piłam nie lavazze, a jakąś na "i"? Srebrna puszka z czerwonymi elementami. Przyprawy też są lepsze? Ojjj za rok jedziemy do Włoch dużo znajomych z pracy jeździ nad jezioro Garda, ale ponoć to nie są te same gorące Włochy. ja byłam parę dni w Turynie tylko, ale ciekawa jestem innych regionów, tyle się nasłuchałam.
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta kawa to na pewno ILLY. no moj tata zawsze chce zeby mu wysylac oregano i bazylie bo lepsze. no i jest mnostwo zapraw wloskich takich w sloiczkach (ostre papryczki, grzybki, oberzyny, karczochy, oliwki, minicebulki w oleju ktore sa przepyszne. ale calkiem dobre mozna je dostac w niektorych polskich marketach.) ah no i alkohole. Malvasia, Zibibbo, wszelkie likiery typu "amaro" (montenegro, averna, amaro del capo), cytrynowka czyli limoncello (mandarynowka czyli mandarinetto mnaaaam |
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś takiego? ![]()
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno były z piekarnika i na bank będą lepsze niż te z mojej okolicy
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, miałyście/macie karuzelę z tej firmy?
http://canpolbabies.com/pl/produkty/...group:7/page:1 |
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Pączki to część kupię, a na resztę pojedziemy do teściowej.