Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 13:27   #2731
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Ja też się nie zdecydowałam jeszcze na ten kocyk Dumam i dumam, aż się aukcja skończy albo podniesie cenę.
Opłaca się, bo taki kocyk w sklepie z art. dziecięcymi kosztował ponad 90zł.
taaa, pewnie i tak będzie, będę myśleć i myśleć az podniesie się cena chociaz myślę że w tym tyg po wypłacie zamówie

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 13:30   #2732
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu cały czas myślałam,że u Ciebie dziewczynka Kalafior ciążowy! ala:
Rodzina mi mówiła, że będzie dziewczynka i tak się na nią nastawiłam. A tz na chłopaka i niespodziankę miałam, chłopak

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Też myślimy o Bebetto Silvia Znaczy ja, bo tż wszystko jedno zresztą ostatnio słyszałam ze "jego kolega kupił siakiś [nie wiadomo jakiej firmy] za 500 zł i też jeździ". Argument z tyłka wzięty.
ja chcę dobry wózek, który będę mogła znosić z drugiego piętra i taki ktory wytrzyma także ewentualne kolejne dzieciątko

Mi się podobają maty z tej serii Karuzelki nie mam możliwości zawiesić.

Jeśli chodzi o wyprawkę i wydawanie pieniędzy - ja chcę dobry wózek i fotelik Ciuszki staram się kupować dobrej jakości, ładne ale i funkcjonalne. Do trzech miesięcy to raczej miękkie i wygodne bodziaki, śpioszki itp. na sukieneczki itp przyjdzie czas.
Zresztą wyprawka ciuszkowa już jest po trochu skompletowana, zamówienie ze Smyka, 2 wylicytowane paczki na allegro plus coś tam z lumpków i mam podstawowe ( i nie tylko ) rzeczy 56 do nawet 68

Kocyki minky są śliczne, kurki z La Millou też ale z tym to się wstrzymam póki co mam fajny kocyk niemowlęcy z Home&You, mięciutki, z sensorycznymi metkami nawet, dokupię ze 2 zwyklaki cieńszy i grubszy i starczy

A pieluszki to raczej jednorazówki. Pranie wielorazowek mnie zniechęca do innej opcji
Maty też są super. Od jakiego wieku się przydają?
Fotelik też chcemy dobry, pewnie maxi cosi albo romer kupimy. Wózek tak pół na pół. Dobrze, żeby był lekki, bo mnóstwo mam tu górek i schodów. Jak będzie się składał dobrze, to nie musimy kupować już teraz większego samochodu, choć nasz się za rok już rozsypie ale do jesieni mielibyśmy spokoj. Fajnie gdyby miał przekładaną rączkę i w sumie tyle wymagań co do wizka.
Stary 2015-02-09, 13:34   #2733
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Pędze za Wami, ale i tak jestem daleko w tyle...
W piątek byłam u gina - z Maluchem wszystko ok i juz się obrócił głową w dół, choć jest dużo wód wiec ma jeszcze miejsce na fikolki
W domu mamy syf straszny - kuchnia i salon w trakcie remontu no i kurz jest wszędzie
Cała sobotę i niedzielę ogarnialismy z Tż ten bajzel, ale jeszcze dużo przed nami! Efekt jest taki ze dziś czuje się jakby tego weekendu nie było! Wszystko mnie boli i chce mi się spać! Dobrze ze dziś pracuje tylko do 17...
Chciałam napisać coś na temat ochraniaczy, pieluch i całej reszty o której rozmawialyscie w weekend, ale z telefonu to trochę by zajęło a już koniec przerwy w pracy i kolejna osoba czeka do mnie...
Miłego dnia Wam wszystkim i postaram się później z domu (z kompa) cos naskrobac (jak go odnajde pod warstwą kurzu...)
Tak się zastanawiałam ostatnio gdzie jesteś

Fajnie, że z dzieciem wszystko ok. I nie zazdroszczę remontu

A ja spadam na allegro wystawiać książki itp... Mam nadzieję, że trochę wpadnie kasy

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 13:39   #2734
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Rybka zasypało ale ciapa z tego się zrobiła a ciśnienie takie, że zaraz pójdę spać. Powiedz lepiej kiedy idziemy na kawę.
Co do wózków mi się bardzo podoba Baby Design Lupo Comfort ale to Twoja decyzja
Ja na kawę zawsze mam czas

Ostrzegam, żebyście nie jechały specjalnie do tego sklepu Babymax :mdelje: Nic tam nie ma ciekawego, straszne puchy i ceny raczej nie zachęcają. Dobrze, że byliśmy przejazdem.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

masija ja powystawiałam w sobotę trochę książek i jakoś nie ma dużego zainteresowania. Wyrzucić szkoda, a wkurza mnie że zalegają na półce. Chciałabym się pozbyć I tak wyniosłam całą reklamówkę pod kontener 5 minut i nie było.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 13:52   #2735
Cos_
Zakorzenienie

Ja nawet jak tutaj na wymianę wystawiłam to też bez szału ;/ Oddam chyba do biblioteki i już
Stary 2015-02-09, 13:54   #2736
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na kawę zawsze mam czas

Ostrzegam, żebyście nie jechały specjalnie do tego sklepu Babymax :mdelje: Nic tam nie ma ciekawego, straszne puchy i ceny raczej nie zachęcają. Dobrze, że byliśmy przejazdem.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

masija ja powystawiałam w sobotę trochę książek i jakoś nie ma dużego zainteresowania. Wyrzucić szkoda, a wkurza mnie że zalegają na półce. Chciałabym się pozbyć rosi: I tak wyniosłam całą reklamówkę pod kontener 5 minut i nie było.
Jedyne książki, jakie kupuję, to kucharskie. I ewentualnie jakaś literatura związana z moim zawodem, ale to i tak zbyt szybko się dezaktualizuje. Do czytania wypożyczałam w bibliotece, teraz w de zostaje mi tylko Kindle, bo wozić książki z pl to niezbyt dobry pomysł, zwłaszcza, że jak tz zostaje tutaj to latam samolotem.

Za to mam znajomych, dla których książka to idealny prezent więc jednak kupuję - na prezenty.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Ja nawet jak tutaj na wymianę wystawiłam to też bez szału ;/ Oddam chyba do biblioteki i już
Dobry pomysł

Aaaa są jeszcze na fb bazarki charytatywne na schroniska dla zwierząt. Tam mozna prowadzącemu bazarek wysyłać jakieś gadżety i oninto sprzedają, robią rozliczenia i wstawiają potem faktury za leczenie czy karmę dla zwierzakow. Mam też na fb jedną babeczkę, która jest na rencie i przyjmuje czasem różne rzeczy. Ostatnio wełny szukała żeby sobie i mężowi coś zrobić, mogę zapytać czy szuka książek, ewentualnie na pw podam namiary.

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-02-09 o 13:59
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 13:55   #2737
abz
Zakorzenienie

Zaczęłam czytać od piątku, ale szybko wymiękłam wiec tylko jeden cytat w moim temacie:
Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
A Ty masz 42, tak?
Powiem Ci, że mi powoli mija ten stres jeśli chodzi o wygląd. 41. No trudno. Ale jestem wysoka więc nogi też muszę mieć większe
Chodzę w kieckach, spódnicach, uwielbiam obcasy (ale kupuję tylko do 8 cm). I szczerze mam to gdzieś czy komuś się to nie podoba, czy jestem ciut wyższa czy równa z tż'tem.
Dlatego nie ma się co stresować tylko zakładaj kiecki i śmigaj!
Mam tak 41-42, w deichmanie głównie 42 :/ Mam też 180cm i tendencję do garbienia. I bez butów czuję, że wystaję ponad innych i unikam obcasów, mam takie może z 4cm, bo jednak nie wszystko da się kupic na 2-3cm. Ale żadnych obcasów konkretnych nie mam.
A z tżem to ja jestem niemal równa bez butów

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Chciałbym jeszcze was zapytać o zdanie na temat pieluchowania - pieluchy wielorazowego użytku? Znacie? Bierzecie pod uwagę? Bo ja się zastanawiam
Miłego dnia
Słyszałam, ale nie biorę pod uwagę.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć

Myślałam trochę o tych zakupach i...
Wiadomo, że są rzeczy w które warto zainwestować kasę tak jak pisała Tassia (na pewno fotelik, moim zdaniem laktator, buty - wiadomo to później, ale często się kupuje-i tu na pewno trzeba postawić na firmę). Ale... jest mnóstwo rzeczy co do których dzieciowi jest wszystko jedno jakie ma, a nam nie Bo np dziecku jest wszystko jedno i w żaden sposób nie wpływa na jego rozwój czy bezpieczeństwo to czy ma wózek czarny czy różowy, firmy A czy firmy B, kocyk za 30-50 zł (mam takich sporo i są dobrej jakości- służą juz ponad 2i pół roku) czy za 150 zł. Pościel w sówki czy gładką etc... Dlatego stwierdzenie, ze większość rzeczy kupujemy "dla siebie" jest moim zdaniem jak najbardziej prawdziwe
Muszę się zgodzić. Do tego tatusiowie kupują zabawki dla synków tez pod siebie

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:00   #2738
masija
Zakorzenienie

Cytat:

masija ja powystawiałam w sobotę trochę książek i jakoś nie ma dużego zainteresowania. Wyrzucić szkoda, a wkurza mnie że zalegają na półce. Chciałabym się pozbyć I tak wyniosłam całą reklamówkę pod kontener 5 minut i nie było.
Ja właśnie tego się boję, że będzie małe zainteresowanie
U mnie też od cholery książek, co chwila dostaje nowe. Muszę sprzedać bo ani gdzie tego trzymać a kasa by nam się przydała.
Mam nadzieję, że coś upchnę

Stary 2015-02-09, 14:05   #2739
mehja
Zakorzenienie

hahha zobaczcie jakie smoczki są, boże czego to nie wymyślą

mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:05   #2740
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
hahha zobaczcie jakie smoczki są, boże czego to nie wymyślą

hahahha Faaajnee

Lena
Stary 2015-02-09, 14:10   #2741
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Nie ... Syn z września
Ale nosilam w tuli i to bardzo dużo jak miał 10-12 miesięcy... W tuli bez problemów
Na lato w teorii chusta najlepsza z domieszka bambusa bo nie przegrzewa....
poluję właśnie na ll z bambusem. w tuli nosiłam latem, ale starszak to inna bajka. ręce. nogi na słońcu, a takie małe w chuście jak przed słońcem ochronić?

Cytat:
Hm... sama nie wiem.
Ale wiem, że w szpitalu otulają dziecia w jakiś najzwyklejszy rożek, taki biały, przewiązany sznurówką A później to chyba jak już mama chce wkłada malucha do swojego rożka na podróż do domu
Ale niech się mamuśki wypowiedzą
zależy od szpitala. u mnie były ubranka i rożki, ale na wyczerpaniu, zdarzało się, że prosili żeby dać własne. jak ktoś zostawał na święta musiał mieć wszystko swoje bo pralnia nie pracowała a nie mieli takich zapasów, dążyli wtedy do tego żeby wszystko już matka miała swoje. rok później okazało się, że zmienili zdanie i nadal dają ubranka i rożki.

na podróż nie wkłada się w rożek, bo nie wsadzisz w tym w fotelik samochodowy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:18   #2742
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
poluję właśnie na ll z bambusem. w tuli nosiłam latem, ale starszak to inna bajka. ręce. nogi na słońcu, a takie małe w chuście jak przed słońcem ochronić?

zależy od szpitala. u mnie były ubranka i rożki, ale na wyczerpaniu, zdarzało się, że prosili żeby dać własne. jak ktoś zostawał na święta musiał mieć wszystko swoje bo pralnia nie pracowała a nie mieli takich zapasów, dążyli wtedy do tego żeby wszystko już matka miała swoje. rok później okazało się, że zmienili zdanie i nadal dają ubranka i rożki.

Chodziło mi ogólnie o swój rożek na powrót do domu, żeby wynieść dziecia ze szpitala w rożku itp.

Dlatego najlepiej się dopytać przed porodem. Ja planuję w 8 miesiącu podjechać do szpitala gdzie planuję rodzić + wypytam gina co i jak.

Stary 2015-02-09, 14:22   #2743
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
ooo ja biore po uwage te all-in-one. nawet wczoraj z mezem obejrzelismy wspolnie filmik instruktazowy i stwierdzilismy, ze to moze byc niezle. ale tez, ze trzeba miec pampersy na wyjscia zeby potem brudnej pieluchy nie musiec ze soba nosic. pomyslimy o tym, bo argument ekologiczny do nas przemawia. a oszczednosc tym bardziej chociaz musze obadac ile w polsce kosztuja i czy da sie sprowadzic bo we wloszech jak zwykle wszystko drogie.
24zl-100
Ale za ok 50-60 mozna kupic bardzo dobre jakosciowo

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Poldzik a jest coś co warto we Włoszech kupić? Mój tata tam jeździ i tak sie zastanawiam co by tu mu zlecić
Ja mam 3/4 wyprawki włoskiej wiec z rzeczy które mogę ci polecić to wit e w żelu ....świetną na podraznione sutki od karmienia (nie ma takiej w Polsce)
Świetne są ubranka .... Jakościowo miazdza te dostępne u nas.... Mam rzeczy z różnych sklepów to tylko włoskie... Firma Jana (która podobno nie istnieje juz sama w sobie tylko dołączyła się z inna), chicco ciuszki i ellepi. Pidzamki Disney z najmiekszego pokarmu na świecie

Dodatkowo osłonki na sutki do karmienia z chicco które trudno znaleźć w Polsce.... Czasem są na allegro ale rzadko.
I mój ukochany wózek... Inglesina zippy ale dużo na allegro i na olx jest w dobrych cenach

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:22   #2744
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło mi ogólnie o swój rożek na powrót do domu, żeby wynieść dziecia ze szpitala w rożku itp.
.
ee nie, w szpitalu wkładasz dziecko w fotelik i wynosisz To jest takie nosidełoko te pierwsze foteliki. Tatuś sobie poradzi
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:28   #2745
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Chciałbym jeszcze was zapytać o zdanie na temat pieluchowania - pieluchy wielorazowego użytku? Znacie? Bierzecie pod uwagę? Bo ja się zastanawiam
Miłego dnia
napaliłam się w poprzedniej ciąży, poczytałam i... jednak zrezygnowałam. pewnie sporo jeszcze nie wiem, ale jak wyczytałam że to nie jest tak, że jedne pieluchy na cały okres pieluchowania, bo inne lepsze na noc, inne na dzień, inne na początek, inne na potem itp. do tego spłukiwanie/zapieranie po każdym zdjęciu, przechowywanie w specjalnym wiadrze z jakimiś olejkami, osobne pranie, dodatkowe płukanie, potem jeszcze jedno z jakimiś specjalnymi środkami, suszenie tego (latem, super, ale zimą?), torebki na przechowanie pieluchy na wyjścia... to jednak nie dla mnie kusiła mnie ta opcja, ale nie widzę tej ilości roboty, kosztów wody, prądu, dodatkowego czasu itp. spotkałam się też z opinią, że jak weźmie się pod uwagę wszystkie koszty, nie tylko same pieluchy to wcale nie wychodzi tak dużo taniej, jedynym argumentem zostaje ekologia. ważne to, nie powiem, ale jednak nie. no i wraz pampersy na wyjścia, a często bywa tak, że dzień składa się z samych okazji do lepszych pieluch: poranne wyjście, drzemka, spacer. ja daję pampersy jako lepsze i jakieś gorsze w domu, a bywa, że cały dzień na pampersach bo nie siedzimy w domu.

znam w sumie tylko jedną osobę praktykującą wielorazówki: pieluchy, wkładki, podpaski, itp. idea ciekawa.

Cytat:
W sensie tetra.? Nie nadazylabym z praniem przy dwojce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie tetra nie, pieluchy wielorazowe.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Muszę się zgodzić. Do tego tatusiowie kupują zabawki dla synków tez pod siebie
tak... mój od dawna pyta kiedy kupimy dziecku tory i kolejkę ale niech pyta, będzie pretekst do wyprawy do ikei bo mają fajne zestawy

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
ale po co? tatuś przynosi fotelik, stawia przy łóżku, ktoś z personelu ubiera dziecko (ewentualnie sami rodzice), tatuś wkłada w fotelik, zapina i wychodzicie ze szpitala. nie ma czasu na rożek
Stary 2015-02-09, 14:28   #2746
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie te 5 lat temu wszystko dawał szpital. nie chcieli za bardzo mamowych ubranek bo to one kąpały dzieci i robiły to mechanicznie, kosz na brudki, ciach do prania i tyle.

Ja miałam tylko swoje pieluszki tetrowe, środki czystości i otulaczyk.

Ale teraz moze coś się zmieniło i blizej porodu przedzwonie do szpitala co tam trza brać, albo się przejadę jak będe na święta u babci

Cytat:
24zl-100
Ale za ok 50-60 mozna kupic bardzo dobre jakosciowo

Ja mam 3/4 wyprawki włoskiej wiec z rzeczy które mogę ci polecić to wit e w żelu ....świetną na podraznione sutki od karmienia (nie ma takiej w Polsce)
Świetne są ubranka .... Jakościowo miazdza te dostępne u nas.... Mam rzeczy z różnych sklepów to tylko włoskie... Firma Jana (która podobno nie istnieje juz sama w sobie tylko dołączyła się z inna), chicco ciuszki i ellepi. Pidzamki Disney z najmiekszego pokarmu na świecie

Dodatkowo osłonki na sutki do karmienia z chicco które trudno znaleźć w Polsce.... Czasem są na allegro ale rzadko.
I mój ukochany wózek... Inglesina zippy ale dużo na allegro i na olx jest w dobrych cenach
hmm wózek juz mam, ale te ciuszki powiem tacie żeby zwrócił uwagę i tą maść. on raczej tak do miast centrum nie wjeżdża, ale teraz mówił ze przez jakieś miasto jechał i miał pauzę i sobie spacerował. Wiec o tą maść to mu powiem żeby poszedł, raczej w każdej pierwszej aptece będzie no nie?

Lena
Stary 2015-02-09, 14:28   #2747
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Rodzina mi mówiła, że będzie dziewczynka i tak się na nią nastawiłam. A tz na chłopaka i niespodziankę miałam, chłopak

Maty też są super. Od jakiego wieku się przydają?
Fotelik też chcemy dobry, pewnie maxi cosi albo romer kupimy. Wózek tak pół na pół. Dobrze, żeby był lekki, bo mnóstwo mam tu górek i schodów. Jak będzie się składał dobrze, to nie musimy kupować już teraz większego samochodu, choć nasz się za rok już rozsypie ale do jesieni mielibyśmy spokoj. Fajnie gdyby miał przekładaną rączkę i w sumie tyle wymagań co do wizka.
W sumie można od prawie samego poczatku zamiast karuzeli. Kladziesz dziecko i sobie ogląda
Ale tak naprawdę to u mnie był szal jakoś od 3 miesiąca aż nie zaczął siadać.... Potem miał powrót na chwile do maty... A potem spakowalam i czeka na czerwiec

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:34   #2748
mehja
Zakorzenienie

Dziewczyny od dziś w Biedr. świeże truskawki w promocji, są przepyszne
kupiłam i robię te ciasteczka francuskie z nutellą i truskawkami wczoraj zrobiłam te z białą czekoladą i bananami i wyszły boskie

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-02-09 o 14:54
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:37   #2749
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

u nas ani mata ani karuzela nie budziły zainteresowania... jakoś w okolicach 1,5-2m-ce rozłożyłam matę, trochę popatrzył, potem niby bawił się, ale tylko z nami, sam nigdy nie poleżał na niej, nie bawiła go mata. nic go nie bawiło ale mata została na wszelki wypadek.. karuzelę sprzedałam i teraz się zastanawiam czy kupować coś, czy córa zechce się tym zainteresować... bujaczek miałam pożyczony i całe szczęście bo też szału w nim dostawał a teraz kolejny dylemat.. inwestować czy odpuścić jeśli miałaby być powtórka
Stary 2015-02-09, 14:42   #2750
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

Znam takie elementy, że z dzieckiem w rożku jechali samochodem do domu. Co prawda 3km przez centrum miasta. I fotelika nie mieli, bo więcej już nie jeździli z dzieckiem samochodem.

Znajoma z kolei opowiadała, że u niej w szpitalu bez fotelika nie wypuszczą dziecka.
Cytat:
W sumie można od prawie samego poczatku zamiast karuzeli. Kladziesz dziecko i sobie ogląda
Ale tak naprawdę to u mnie był szal jakoś od 3 miesiąca aż nie zaczął siadać.... Potem miał powrót na chwile do maty... A potem spakowalam i czeka na czerwiec
Tutaj na eBay jest mnóstwo tych mat właśnie, używanych lub nowych. Karuzelę trudno dostać. Teraz wiem dlaczego. Tylko mi zależało na pozytywce i lampce nocnej, a w karuzeli wszystko razem.
Kupimy na pewno bujaczek, bez wibracji, ponieważ im nie ufam. Co do maty, to się zastanowię jeszcze.
Stary 2015-02-09, 14:46   #2751
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny od dziś w Biedr. świeże truskawki w promocji.
kupiłam i robię te ciasteczka francuskie z nutellą i truskawkami wczoraj zrobiłam te z białą czekoladą i bananami i wyszły boskie
Mnie jakoś zagraniczne truskawki nie kręcą, mam wrażenie, że to sama chemia. Jak już to mam jeszcze zamrożone z zeszłego roku
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:49   #2752
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Mnie jakoś zagraniczne truskawki nie kręcą, mam wrażenie, że to sama chemia. Jak już to mam jeszcze zamrożone z zeszłego roku
mnie tak samo..

I tez miałam zamrożone.. aleee.. jestem taki łeb, ze zamroziłam razem ze szypułkami.. i powywalałam..

Lena
Stary 2015-02-09, 14:53   #2753
rybkaa90
Zakorzenienie

Od 12.02 będzie w Tesco gazetka z art. dziecięcymi:

http://www.tesco.gazetka-promocyjna....top=2015-02-25

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 15:00   #2754
siacha_ck
Zakorzenienie

Witam się po weekendzie w 20 tyg.

Wczoraj się nie odzywałam, bo cały dzień przeleżałam w łóżku. Bardzo bolał mnie dół brzucha, ból jak na okres. Nospa nie pomogła, już miałam się pakować do szpitala, ale jeszcze chciałam poczekać, bo Tż-et ma 3 zmiany i byłby problem z Wiki. Po południu Tż-et pojechał z Wiki do swojej mamy, a ja tak leżałam i przysypiałam, aż w końcu przestało boleć. Dzisiaj już jest dobrze, nic nie boli.

Co do tematów jakie były to tak:
Ochraniacz na łóżeczko miałam, bo tak mi mówiły znajome, a wtedy o niczym nie miałam pojęcia. Teraz nie będę zakładała, bo łóżeczko będzie w takim miejscu gdzie z naszego łóżka będę miała oko na małego, a ochraniacz tylko by zasłaniał.
Otulacza nie miałam i teraz chyba też nie kupie.
Pieluch wielorazowych nie miałam i nie amm zamiaru kupować. Zwykłe pampersy są dla mnie wygodą.
Nie pamiętam o czym jeszcze była mowa, do czego mogłabym się odnieść.

Z tym, że tatusiowie kupują zabawki pod siebie to też się zgodzę, bo już mój planuje zakup klocków Lego

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 15:03   #2755
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny od dziś w Biedr. świeże truskawki w promocji, są przepyszne
Ja jadłam ostatnio u mamy z Lidla i mnie wysypało po nich...:/
A nic innego nie jadłam. Nic nowego, więc wina truskawek.

I też wolę nasze, polskie Nie chcę się dodatkowo faszerować chemią w ciąży.

siacha dobrze, że wszystko już ok

Mnie teraz boli brzuch. Nie dość, że wzdęty to boli..:/ Wzięłam nospę. Może przejdzie..

Stary 2015-02-09, 15:05   #2756
k a j a
Zakorzenienie

Moja teściowa miała tak duuuużo pysznych truskawek <3 ale potem nie chciało jej się pielic i zarosło i bida z nyndzą w tym roku była

Lena
Stary 2015-02-09, 15:10   #2757
201710041131
Konto usunięte

Jeny łeb mi pęka...

Dzisiaj jest Dzień Pizzy !!
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 15:17   #2758
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Jeny łeb mi pęka...

Dzisiaj jest Dzień Pizzy !!
Teraz mi to mówisz jak ja już obiad mam prawie gotowy
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 15:18   #2759
masija
Zakorzenienie

ej dzisiaj jest chyba jakiś taki dzień..
Jak nie głowa to brzuch, wszyscy jacyś tacy zmuleni

Stary 2015-02-09, 15:18   #2760
k a j a
Zakorzenienie

A mi ostatnio na słowo pizza robi się

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości