Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 18:56   #211
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Crystal u mnie nie ma prywatnych praktyk. Poza tym oni wszędzie maja podobne podejście i samo usg nic by mi nie dało.
Muszę czekac i mieć nadzieje, że troche przybierze na wadze

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 18:59   #212
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Crystal u mnie nie ma prywatnych praktyk. Poza tym oni wszędzie maja podobne podejście i samo usg nic by mi nie dało.
bedzie dobrze sam doktor powiedzial ze tendencja wzrostowa jest wiec nie martw sie na zas
Stary 2015-02-09, 19:09   #213
kruszynkaa88
Rozeznanie

Byłam dzisiaj po zamówienie z apteki i zaraz będę pakować torbę i właśnie wiem, że nie mam laktatora jak ja to zrobiłam? No cóż, kupię jakiś tani z baby ono ręczny byle by był, o lepszym najwyżej pomyślę już po porodzie i jak będę miała pewność, że się na prawdę przyda Ok, zabieram się, pewnie jeszcze raz zmienię ciuszki dla małego
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 19:13   #214
aneta_s13
Rozeznanie

Gratuluję udanych wizyt!

Najadłam się owoców, zagryzłam czekoladą z orzechami i nie mogę jak mnie zgaga męczy!
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 19:14   #215
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

proponuję migdały na zgagę
Stary 2015-02-09, 19:15   #216
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
Hej,
Witam się w nowym wątku

wizyta bardzo udana, wyniki i szyjka wyglądają pięknie, cukry również bez zarzutu. Waga wzrosła o niecały kilogram.
Mam czuwać czy dziecko się rusza, pobrał posiew z pochwy (czysta przyjemność )

Serduszka nie posłuchaliśmy - nie wiem czemu on tego nie robi, tylko przy usg słuchamy.

Kość spojenia łonowego boli i nic na to nie poradzi, ew. coś przeciwbólowego brać. Leżeć tylko na boku, żeby nie bolało bardziej. Zbadał, że jest wyczuwalne małe rozejście w tym miejscu ale nie zdarzyło się by kiedykolwiek pękło przy porodzie. Ustąpi po porodzie, ortopeda w tym momencie jest niepotrzebny.... tak bywa w ciąży, że tam boli.

USG nie miałam, za 2 tygodnie kolejna wizyta i wtedy zobaczę małą

W sumie nie mam większych powodów do obaw i Życzę tego wam wszystkim.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

DebraM

superaśnie piękny ten ptaszek
pięknie bo kolorowo
za wizytę i kciuki, by Cię nie bolało

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
My już po wizycie dziękuję za wszystkie kciuki

A więc synuś waży 3150 i Pani doktor mówi, że jest to idealna waga- odpowiednia do wieku ciąży badania książkowe, wszystkie przepływy w porządku I uwaga wreszcie koniec z zastrzykami na rozrzedzenie krwi bo Pani doktor mówi, że jakbym dalej brała to mogłabym się wykrwawić podczas cesarki więc wreszcie dychniemy trochę finansowo i większość leków mam brać tylko do końca opakowania a no i w środę KTG, potem za tydzień w poniedziałek wizyta, 18.02 w środę drugie KTG no i w poniedziałek 23 lutego rodzimy raaany jak to szybko zleci
super wieści! Kolejna Mamusia może się szykować!!! Wspaniale!

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

a u mnie na odwrót! zabierzcie go ode mnie
Chodzi bez majtek by mnie nakłonić :P od kilku dni :p na lamowanie!
oszalał
dzisiaj się skusze, bo az mi go szkoda :P
ale mnie rozbawiłaś

Cytat:
Jestem

Na usg wyszło, że synek rośnie ale szału i tak nie ma lekarze są spokojni, bo tendencja wzrostowa jest. Waga na 34+1 niecałe 1900g, martwi mnie to strasznie. Za 3 tyg kolejne usg sprawdzające.

Anyolek super, że baby shower sie udał. Fajna niespodzianka
Kochana, najważniejsze, że synuś rośnie, może taką ma urodę, że będzie drobniutki

Był hydraulik, ponaprawiał co trzeba i poszedł, a my z tż właśnie skończyliśmy sprzątać mieszkanie i ten bajzel po naprawach. Wymyśliłam sobie jeszcze pranie firanek, więc tż je pościągał, a jutro może choć trochę przejadę okna, bo jak zawieszę firanki, to żeby chociaż na czystych oknach wisiały, pogoda na to nie za bardzo, no ale chociaż od strony wewnętrznej będzie czysto ja już chyba wariuję z tego oczekiwania na poród i wymyślam sobie wiecznie zadania...
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 19:20   #217
Michiru
Zakorzenienie

melduję się w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
nadrabiac nie bede bo nie wyrobie czuje sie dzisiaj nijako, a wczoraj caly dzien przespalam.
jak obiecalam wrzucam siebie
wesele bardzo udane, ale stwierdzam ze takie zabawy to nie dla mnie na koncowce ciazy
mam nadzieje ze zadna z was nie zaczela rodzic przez weekend
sukienki wymarzonej nie mialam, a raczej taka w ktora sie zmiescilam a do tego bylo mi wygodnie i wlosow nie zdazylam zrobic bo jak zwykle moj kochany TZ psuje mi moja organizacje z czasem
I wiecie co.... czuje sie od kilku dni jakbym miala dostac miesiaczke..... do tego chodze jakas zdenerwowana.
pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez żona marcina
Oj kochana, rodzina mojego męża nie ma konkurencji. Serio. Wcześniej mniej lub bardziej olewałam głupie zachowanie siostry męża, ale teraz już mam jej serdecznie dość. Jest starsza ode mnie o 10 lat, wiec nie można jej usprawiedliwiać, że jest młoda, głupia i nie wie co robi.

Ale od początku. Przyjechała na weekend do teściowej i jak zwykle zainicjowała dyskusję z moim mężem. Bo ona to taka mądra z miasta, ma nowoczesne pomysły, a wszyscy, którzy nie chodzą na fitness, do fryzjera i kosmetyczki, są wierzący, mają jakieś wartości i zasady, albo nawet są grubi i biedni itp. to "wieśniaki" i "głupki" i trzeba ich na siłę nawracać na słuszną drogę. Powtarza to, co usłyszy w telewizji i nie ma własnego zdania.
I ma problem, bo po kilku minutach dyskusji z nami zawsze się kompromituje - nie potrafi podać żadnych argumentów za swoim stanowiskiem.

I tak było tym razem. W takim momencie dziewczyna zawsze się denerwuje i zaczyna się bronić obrażając nas mimo, że my tego nigdy nie robimy. Tym razem rozpoczęła dziwną dyskusję o tolerancji i gdy zabrakło jej argumentów powiedziała w złości: "Żeby wasz syn był gejem". Ja . A mąż jej odpowiedział: " to jeszcze mam pożycz, żeby był śmiertelnie chory i upośledzony".
Zreflektowała się co powiedziała i zaczęła odkręcać kota ogonem, że źle ją zrozumieliśmy i że to my ją obrażamy mówiąc, że powiedziała to, czego przecież nie powiedziała.
Ja wyszłam. Mąż wyszedł za mną po kilku minutach i coś jej jeszcze powiedział. Nie wiem co, ale jego siostrzeniec powiedział nam, że mama całą noc płakała.
rany boskie, co Wy macie za rodzinę nie wytrzymałabym, jakby to była moja szwagierka.... poszłabym siedzieć za morderstwo.

Cytat:
Napisane przez ojustyna
a ja dostane tylko bukiet róż tak "oszczędnie" niestety
i tak dużo ja się niczego nie spodziewam w tym roku.

Cytat:
Napisane przez Rossi
A Wy? Kupujecie rożki? Jakie kocyki wybrałyście polecacie/odradzacie?
ja mam rożek w sówki, 2 kocyki i 2 śpiworki ale tż nie polecę, bo nie wiem za bardzo jakie powinny być. jeden kocyk mam z pepco, drugi ze smyka, oba mięciutkie i milutkie. rożek taki typowy, z allegro. a śpiworki chyba też typowe, z lumpka.

gratuluję tym z Was, które już oficjalnie donosiły/doleżały

coś o przepuszczaniu pisałyście. mnie jeszcze nikt nie przepuścił, nawet w laboratorium. za to od "miłej" pani około 60tki w autobusie się dowiedziałam,z ę ustępowanie miejsca ciężarnym to wymysł dzisiejszych czasów i jakaś fanaberia, po tym jak nie ustąpiłam jej miejsca (i tak tego większego, ale i tak pojedynczego, które są w autobusach zaraz na przodzie obok kierowcy) tylko się trochę przesunęłam a ona zamiast usiąść to położyła tam siatkę z zakupami.

debra, piękny brzuszek i równie piękny pokoik dla maleństwa

dobra, doszłam do str6 i dalej nie da rady. muszę walnąć lapkowi formata, bo non stop mnie przekierowuje na jakieś inne strony i czytać i pisać się nie da
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 19:26   #218
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no ale staraj sie nie martwic spojrz ze w w tym samym tygodniu nasze malenstwa maja bardzo podobna wage
U mnie waga tylko dwa razy byla sprawdzana, w polowie i teraz. I to wszystko, z tym ze doktor zaznaczyl ze jest male plus minus. poprostu bedziemy mialy male dzieciaczki

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
melduję się w nowym wątku

pięknie wyglądasz

rany boskie, co Wy macie za rodzinę nie wytrzymałabym, jakby to była moja szwagierka.... poszłabym siedzieć za morderstwo.

i tak dużo ja się niczego nie spodziewam w tym roku.

ja mam rożek w sówki, 2 kocyki i 2 śpiworki ale tż nie polecę, bo nie wiem za bardzo jakie powinny być. jeden kocyk mam z pepco, drugi ze smyka, oba mięciutkie i milutkie. rożek taki typowy, z allegro. a śpiworki chyba też typowe, z lumpka.

gratuluję tym z Was, które już oficjalnie donosiły/doleżały

coś o przepuszczaniu pisałyście. mnie jeszcze nikt nie przepuścił, nawet w laboratorium. za to od "miłej" pani około 60tki w autobusie się dowiedziałam,z ę ustępowanie miejsca ciężarnym to wymysł dzisiejszych czasów i jakaś fanaberia, po tym jak nie ustąpiłam jej miejsca (i tak tego większego, ale i tak pojedynczego, które są w autobusach zaraz na przodzie obok kierowcy) tylko się trochę przesunęłam a ona zamiast usiąść to położyła tam siatkę z zakupami.

debra, piękny brzuszek i równie piękny pokoik dla maleństwa

dobra, doszłam do str6 i dalej nie da rady. muszę walnąć lapkowi formata, bo non stop mnie przekierowuje na jakieś inne strony i czytać i pisać się nie da

dziekuje Moze podpowiedz cos swojemu TZ ? przeciez cie za to nie zabije faceci sa malo pomyslni ja swojemu kilka razy wspomnialam, wiecej juz nie powiem, poprostu uwazam ze milo jest dostac kwiatka czy cos, jak bede zmeczona urodze syna mojemu mezowi itd. Moj TZ to nigdy sam nie pomysli, a ja wprost tez mowic nie chce bo se bede chciala to se sama kupie w kwiaciarni hihihi
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 19:39   #219
ewka5891
Zakorzenienie

Crystal chyba muszę przyjąć do wiadomosci, że synek bedzie mniejszy niż jego brat. Potrzebuje czasu, aby sie z tym oswoić chyba

Muszę teraz zapolować na te najmniejsze body i pajace, bo synek nie bedzie miał w czym chodzić

Synek

Stary 2015-02-09, 19:42   #220
tout-petit-fille
Zadomowienie

debraM prześliczny kącik stworzyłaś!! Wszystko jest spójne i na swoim miejscu- gratulacje

KasiaKasiaWiki
za wizytę
luzna25jaki spory synuś to 23 trzymamy kciuki za Was

ewka5891 jeśli lekarze nie alarmują, to nie martw się na zapas oni mają doświadczenie i przeprowadzili tysiące ciąż, bardzo podobnych pewnie do Twojej. Gdyby coś miało być nie tak, na pewno by Ci powiedzieli

nouvelle2
aaj tam i tak jesteś szczuplutka, więc możesz jeść na potęgę

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Crystal chyba muszę przyjąć do wiadomosci, że synek bedzie mniejszy niż jego brat. Potrzebuje czasu, aby sie z tym oswoić chyba

Muszę teraz zapolować na te najmniejsze body i pajace, bo synek nie bedzie miał w czym chodzić
Jeszcze w przyszłości może przerosnąć brata. A z ciuchami się nie martw. Na początku musi mieć w czym leżeć, bo do chodzenia mu jeszcze daleko

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 19:50   #221
luzna25
Zadomowienie

ewka5891 zaufaj lekarzowi jeśli za mało by przyrósł to na pewno lekarz by zareagował. A skoro jest tendencja wzrostowa to jest dobrze po prostu będzie troszkę mniejszy niż rówieśnicy, ale szybciutko po porodzie nadrobi
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 19:57   #222
EdithS
Zadomowienie

luzna25 ale Ci zazdroszczę opisu zamiast suwaczka już niedługo wkleisz nam fotkę Synusia!
Stary 2015-02-09, 20:00   #223
aneta_s13
Rozeznanie

Biorę garść migdałów i idę do wanny walczyć z maszynką do golenia... trza się doprowadzić do ładu przed jutrzejszą wizytą tylko jak to zrobić z takim brzuchem...

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
luzna25 ale Ci zazdroszczę opisu zamiast suwaczka już niedługo wkleisz nam fotkę Synusia!
ja także to chyba wspaniałe uczucie znać datę przyjścia na świat swojego dziecka
Stary 2015-02-09, 20:00   #224
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
pomyśl o minusach CC od razu zazdrość Ci minie pewnie wiele z Was urodzi wcześniej ode mnie

Stary 2015-02-09, 20:02   #225
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
nooooo u nas będzie większa adrenalina.....czy to już czy jeszcze nie??? :brzy dal:

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Biorę garść migdałów i idę do wanny walczyć z maszynką do golenia... trza się doprowadzić do ładu przed jutrzejszą wizytą tylko jak to zrobić z takim brzuchem... [COLOR="Silver"]
ja teraz regularnie jade po całości.....coby nie doprowadzić do większego "Zarośnięcia"
Stary 2015-02-09, 20:04   #226
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Biorę garść migdałów i idę do wanny walczyć z maszynką do golenia... trza się doprowadzić do ładu przed jutrzejszą wizytą tylko jak to zrobić z takim brzuchem...

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

ja także to chyba wspaniałe uczucie znać datę przyjścia na świat swojego dziecka
lustereczko między nóżki

Cytat:
pomyśl o minusach CC od razu zazdrość Ci minie pewnie wiele z Was urodzi wcześniej ode mnie
będzie dobrze, skoro cc jest zalecane, to tak trzeba, na pewno sobie poradzisz, pozytywne nastawienie i miłość do synka pomogą Ci szybko wrócić do siebie
Stary 2015-02-09, 20:04   #227
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

powiem Ci, że cieszę się że znam datę urodzin synka, ale z drugiej strony nie ma takiego "zaskoczenia" jak przy SN i dokładnie wiem kiedy mam zacząć panikować, a wy macie to szczęście że idziecie na żywioł i nawet możecie nie mieć czasu na panikę

Stary 2015-02-09, 20:05   #228
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Roznie kobiety odczuwaja skutki cc, ale wstac po 12 godzinach to dla mnie jakis hardcore
Ewcia a moze synek będzie drobny, ale zdrowy i caly, skoro lekarze nie panokuja to sie nie nakrecaj nadrobi wage po urodzeniu
Stary 2015-02-09, 20:10   #229
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
lustereczko między nóżki

będzie dobrze, skoro cc jest zalecane, to tak trzeba, na pewno sobie poradzisz, pozytywne nastawienie i miłość do synka pomogą Ci szybko wrócić do siebie
ze wskazaniami medycznymi się nie dyskutuje pocieszam się, że krok mnie nie będzie bolał i sex będzie dalej taki sam a cięcie podobno robią małe i jestem młoda, więc lekarz twierdzi że goić się będzie dobrze

w sumie każda z nas musi sobie poradzić z bólem- tylko jedne kroku a drugie brzucha no i pocieszam się, że nie będę się męczyć kilkanaście godzin

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Roznie kobiety odczuwaja skutki cc, ale wstac po 12 godzinach to dla mnie jakis hardcore
Ewcia a moze synek będzie drobny, ale zdrowy i caly, skoro lekarze nie panokuja to sie nie nakrecaj nadrobi wage po urodzeniu
na szczęście to moja pierwsza cesarka, więc na razie nie wiem co mnie czeka i staram się nie myśleć o pionizowaniu ostatnio siostra znajomej miała cc i twierdziła, że spoko i w sumie nie odczuwała jakiś większych bóli

Stary 2015-02-09, 20:12   #230
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
ze wskazaniami medycznymi się nie dyskutuje pocieszam się, że krok mnie nie będzie bolał i sex będzie dalej taki sam a cięcie podobno robią małe i jestem młoda, więc lekarz twierdzi że goić się będzie dobrze

w sumie każda z nas musi sobie poradzić z bólem- tylko jedne kroku a drugie brzucha no i pocieszam się, że nie będę się męczyć kilkanaście godzin

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

na szczęście to moja pierwsza cesarka, więc na razie nie wiem co mnie czeka i staram się nie myśleć o pionizowaniu ostatnio siostra znajomej miała cc i twierdziła, że spoko i w sumie nie odczuwała jakiś większych bóli
pewnie, nie ma się co nastawiać, przede wszystkim każdy organizm jest inny, ja też znam mamy po cc, które nie miały problemu ze wstaniem po cięciu i potem z funkcjonowaniem. Najważniejsze, że wiesz kiedy utulisz synusia Ja już się tak nie mogę doczekać...
Stary 2015-02-09, 20:16   #231
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
pewnie, nie ma się co nastawiać, przede wszystkim każdy organizm jest inny, ja też znam mamy po cc, które nie miały problemu ze wstaniem po cięciu i potem z funkcjonowaniem. Najważniejsze, że wiesz kiedy utulisz synusia Ja już się tak nie mogę doczekać...
jakoś będzie- to się okaże zresztą synek mi wszystko wynagrodzi tak samo jak Wam cały ból porodowy zniknie jak położą dzidziusia na piersi

doczekamy się, pomyśl że to już nie długo tyle czekałyśmy to już tą końcówkę damy radę i trzeba się wyspać póki można

Stary 2015-02-09, 20:21   #232
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
lustereczko między nóżki
ja jestem krótkowidzem... co będzie jak okulary i lusterko zaparują?
Stary 2015-02-09, 20:21   #233
Hottie07
Zakorzenienie

debraM śliczne zdjęcia i cudny kącik - jakie kolory
ptaszek jest cudny

papalinka83 za wizytę

asiulek8 ale piękna suknia - też mam swoją do sprzedania , krótką z przodu jakby któraś chciała

KasiaKasiaWiki za wizytę

nouvelle2 łobuzie ale kusisz tym Mc

ewka5891 nie przejmuj się , ważne że rośnie, najwyżej będzie mniejszy i podrośnie na maminej piersi

crystal25 ale smaka robisz - ale niedługo sobie odbije

luzna ale Ci fajnie , że to już za dwa tygodnie

a ja jutro już jutro też się dowiem, trochę się denerwuję ale nie mogę się doczekać
Stary 2015-02-09, 20:21   #234
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja już po wizycie. Mały ułożył się główkowo Waży 2700 i główkę ma cały czas 3 tygodnie większą Podobno widać jakieś wodniaki na jądrach, nie wiem, co to, ale powiedziała ginka, że do miesiąca po porodzie zazwyczaj znikają i aby się nie przejmować tym, więc chyba nawet nic nie czytam. Szyjkę mam tylko minimalnie krótszą niż poprzednio, powiedziała, że jej zdaniem jeszcze te 2 tygodnie powinnam wytrzymać. Potem mam odstawić wszystkie leki. Także dobre wiadomości
za wizytę, ale już ładna waga
o wodniakach nie czytaj, to podobno normalne u chłopców

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Miło, że się podobają zdjęcia Trochę się namęczyłam w PS, ale porównując do tego jak zdjęcia wyglądały przed obrobieniem to nie mam co narzekać

Też chcę dostać lustrzankę Mogłabym sobie sama kupić, ale to tak duży wydatek, że nie chciałabym kupować bez poparcia męża, a on niestety nie rozumie, że dobry aparat kosztuje. Obiecał mi jak skończę dyplom... no ale na jego zakończenie się nie zanosi

Dzisiaj przyszła moja pościel i tak teraz prezentuje się kącik
Poczeka tak do wieczora na Tż'a i tak jak u Was -> idzie wszystko do prania

Ja zamiast kurki mam innego ptaszka

I jeszcze mam dwa takie kocyki:

Jeszcze będą naklejki na ścianie:

A od siostry dostaliśmy taki komplecik ubranek, bo wg niej to ten sam wzorek
ślicznie ale wszystko pasuje do siebie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
Hej,
Witam się w nowym wątku

wizyta bardzo udana, wyniki i szyjka wyglądają pięknie, cukry również bez zarzutu. Waga wzrosła o niecały kilogram.
Mam czuwać czy dziecko się rusza, pobrał posiew z pochwy (czysta przyjemność

Serduszka nie posłuchaliśmy - nie wiem czemu on tego nie robi, tylko przy usg słuchamy.

Kość spojenia łonowego boli i nic na to nie poradzi, ew. coś przeciwbólowego brać. Leżeć tylko na boku, żeby nie bolało bardziej. Zbadał, że jest wyczuwalne małe rozejście w tym miejscu ale nie zdarzyło się by kiedykolwiek pękło przy porodzie. Ustąpi po porodzie, ortopeda w tym momencie jest niepotrzebny.... tak bywa w ciąży, że tam boli.

USG nie miałam, za 2 tygodnie kolejna wizyta i wtedy zobaczę małą

W sumie nie mam większych powodów do obaw i Życzę tego wam wszystkim.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

DebraM

superaśnie piękny ten ptaszek
pięknie bo kolorowo
za wizytę!!

Cytat:
My już po wizycie dziękuję za wszystkie kciuki

A więc synuś waży 3150 i Pani doktor mówi, że jest to idealna waga- odpowiednia do wieku ciąży badania książkowe, wszystkie przepływy w porządku I uwaga wreszcie koniec z zastrzykami na rozrzedzenie krwi bo Pani doktor mówi, że jakbym dalej brała to mogłabym się wykrwawić podczas cesarki więc wreszcie dychniemy trochę finansowo i większość leków mam brać tylko do końca opakowania a no i w środę KTG, potem za tydzień w poniedziałek wizyta, 18.02 w środę drugie KTG no i w poniedziałek 23 lutego rodzimy raaany jak to szybko zleci
za wizytę, jaki już duży
ja też chcę rodzić za 2 tygodnie!

Cytat:
Jestem

Na usg wyszło, że synek rośnie ale szału i tak nie ma lekarze są spokojni, bo tendencja wzrostowa jest. Waga na 34+1 niecałe 1900g, martwi mnie to strasznie. Za 3 tyg kolejne usg sprawdzające.
kochana nie martw się!, ważne, że rośnie!
ja w 33+0 miałam też 1900 g więc podobnie, po prostu nasze dzieci będą z tych mniejszych

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość

ja taki wykład dostałam od babć na poczcie, po tym jak Pani sama mnie zawołała żebym podeszła do okienka...

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość

ja teraz regularnie jade po całości.....coby nie doprowadzić do większego "Zarośnięcia"
też mam taki zamiar, co kilka dni odświeżyć i będzie ok

ja już po gościach najpierw była koleżanka, która też jest w ciąży, więc były plotki ciążowo-porodowe później był kuzyn z żoną i dwójką małych dzieci, więc mogliśmy zobaczyć jak to jest
zaraz się kładę do wanny się zrelaksować
Stary 2015-02-09, 20:22   #235
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
No to pozdrawiam z Maca ubrałam kozaki na obcasie i mega mnie stopy juz bolą, a chce jeszcze do tk maxxa iść, wiec musiałam zrobić przerwę tak sobie to tłumacze

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

DebraM świetne foty i pokoik

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Asiulek8 kiecka piękna, idealna w moim guście ja niestety nie mogłam takiej mieć, bo ślub w 8 mscu ciąży brałam

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Dziewczyny jak któraś jeszcze ciuszków potrzebuje to w h&m są resztki wyprzedaży, ceny spoko kupiłam body za 10 zł
Ty nic nie mów, ja byłam wtedy w 2 miesiącu, suknię odebrałam 10 dni przed ślubem, a w dniu ślubu ledwo dopięłyśmy ją

Cytat:
Jestem

Nie martw się na zapas. Ma jeszcze trochę czasu, żeby podrosnąć. Z resztą te maszyny do USG też mają margines błędu, więc może być większy

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:25   #236
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
ja jestem krótkowidzem... co będzie jak okulary i lusterko zaparują?
macanko ręką albo umiejętności tż
Stary 2015-02-09, 20:27   #237
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość

luzna ale Ci fajnie , że to już za dwa tygodnie

a ja jutro już jutro też się dowiem, trochę się denerwuję ale nie mogę się doczekać
też jutro poznasz tą magiczną datę na którą godzinę kazali Ci przyjść?

Stary 2015-02-09, 20:31   #238
ewka5891
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczyny za wsparcie juz teraz troche lepiej sie czuje, oswoiłam sie z tą myslà ale jak wyszłam od lekarza to płakać mi sie chciało

Synek

Stary 2015-02-09, 20:34   #239
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
też jutro poznasz tą magiczną datę na którą godzinę kazali Ci przyjść?
obstawiam między 2-4 marca

mam przyjść na 10:30 paw B pokój 5 czy jakoś tak
Stary 2015-02-09, 20:34   #240
kruszynkaa88
Rozeznanie

Nie zmieściłam się do torby jutro muszę z domu zabrać większą... Kurcze my na tej porodówce będziemy wyglądały jak na wczasy tygodniowe
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości