Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-10, 09:15   #1591
ja_dalia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez aga00100 Pokaż wiadomość

Kiedy planujecie urządzać pokoiki dla dziecka?Ja chętnie już bym się za to wzieła ale jeszcze tak wcześnie.
ja myśle by koło końca kwietnia wyjąć z komórki , pomalować by już sobie od Maja stało remont mieszkania mamy koniec marca/kwiecień więc szybciej nie ma sensu.... ale w 1 ciązy stalo już od ok 25 tyg

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Dokładnie, już niedługo - będziemy mogły bardziej intensywnie zadbać o cerę Teraz odpuśćmy sobie wszelkie zabiegi, potem będzie mniej strachu

oooo taaaakk... zacznie się dopiero ... masowe wypadanie włosów, różne skórne dziwadła i inne poci ązowe przyjemności

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Dzidzia zdrowa i jest dziewczynką
super !!! jest dziewuszka !!!!

gratuluje wszystkich wizyt

mam nadzieje że mamusie które nic nie pisały były tak zachwycone że poprostu nie miały sił i czasu

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 09:22   #1592
anuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maga9 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie kobitki
czytam was juz jakis czas ale balam sie odezwac.a to dlatego ze w zeszlym roku w 26 tyg stracilam chlopca.teraz jestem w 19tyg na aspirynie i heparynie.ze tak powiem-balam sie zapeszyc,ze dolacze sie i cos sie znowu stanie..dzis tez bylam na wizycie,szybkie usg,poki co wydaje sie ok,roznica 2dni(jakas srednia wyliczona) a ponoc te sprzety nie sa idealne wiec 2 dni to ok..wiec musze sie tego trzymac.ruchy czuje od ponad tygodnia,delikatne ale sa.wiec jak mam cichy dzien to przerazenie..
od poczatku sny i przeczucie mowilo mi ze dziewczynka(w poprzedniej od poczatku czulam ze chlopiec i tak bylo),no a dzis mowi ze jej sie wydaje ze chlopieczobaczymy..nie zalezy mi..wazne by wszystko bylo dobrze do 36tyg a potem moze byc cc czy naturalny,nic mnie nie obchodzi.byle wszystko bylo ok..
tak wogole to mam 31 lat i mieszkam w irlandii.tp na 11 lipca..
Witaj
Przykro mi, ale tym razem bedzie dobrze

Harrods gratuluje dziewuszki
Super, ze wszystkie wizyty pozytywne
Ja wizyte mam jutro i juz sie stresuje to jest koniec 18 tygodnia wiec nie wiem czy to juz bedzie polowkowe czy jeszcze nie
Pojechalismy wczoraj z Milenka do szpitala, zeby polozyc sie na oddzial, bo dzis miala miec artroskopie, a lekarz przyszedl i powiedzial ze jakas pompa jest zepsuta i mamy napisac do niego w czwartek dowiedziec sie co i jak.. Wkurza mnie takie ciagle jezdzenie, na rezonans tez dwa razy jezdzilismy, maz musi brac wolne w pracy co chwile i w sumie na darmo

Tak w ogole to dzien dobry
anuszka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 09:30   #1593
Aviskowa
Zadomowienie

Dzień Dobry, ja zaczęłam dzisiaj dzień Świra.
Od rana biegiem ze świniakiem (pochorował się biedak), później do szpitala na pobranie krwi, kolejka ogromna. Następnie biegiem do biblioteki (bo terminy, a biblioteka do 11), na pocztę wysłać l4 i po zakupy. Wszystko zajęło mi 2.5 h. Mój rekord.
Niedawno weszłam do domu i czuję się jakbym zaraz miała paść, a zaraz znowu czeka mnie spacer ze świniakiem.

Cytat:
Napisane przez sagarmathaa Pokaż wiadomość
Dziś mi wyskoczyła paskudna opryszczka - co stosujecie? czy wolno coś zaaplikować ?
Ja stosowałam Vratizolin.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 09:46   #1594
Truskawka31
Rozeznanie

Nizalogowana, dzięki za info na temat olejku z drzewa herbacianego. Dawno przestałam go używać, ale rzeczywiście parę razy się zdarzyło - trochę się boję, mam nadzieję, że sobie nie zaszkodziłam...
A czy oliwkę dla dzieci J&J można używać po kąpieli zamiast balsamu?
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 09:47   #1595
gkatarzynka
Zadomowienie

Czesc Dziewczyny. A ja znpwu uziemiona w domu z Hania...ma paskudny kaszel i o15.30 mamy lekarza. Na szczescie znalazlam na Nia sposob-siedzi i uklada puzzle od rana do wieczora z malymi przerwami na jedzenie,siku i czytanie Elmera... jak pracowalam,to Mloda nie opuscila ani dnia w przedszkolu,a teraz jak jestem w domu,to juz trzecie chorobsko... w tym byla ospa, jakas trzydniowa goraczka,no i teraz ten kaszel-obawiam sie czy nie oskrzela
Gratuluje udanych wizyt i poznanych mieszkancow brzuszkow. Do mnie maja dopiero dzownic umawiac sie na isg polowkowe i moze wtedy sie dowiem. No i mam jeszcze isc na usg do doktora,ktory zajmuje sie serduszkami maluszkow i tez musze sie umowic.

Zaczelam wczoraj czytac W Paryzu dzieci nie grymasza... i przeczytalam juz rozdzial o ciazy i snie noworodkow i niemmowlakow...rewelacja. ...polecam
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 09:49   #1596
Truskawka31
Rozeznanie

Czeka mnie dzisiaj wizyta u Pani dr, dostanę skierowanie na usg
Może posłuchamy znowu bicia serduszka detektorem tętna płodu...
Jutro zacznę 19 tc
Stary 2015-02-10, 09:49   #1597
gkatarzynka
Zadomowienie

Maga,trzymam kciuki i wierze,ze tym razem bedziesz cieszyc sie swoim Maluszkiem w ramionach... i to juz calkiem niedlugo,bo lipiec coraz blizej
Stary 2015-02-10, 09:50   #1598
ja_dalia
Wtajemniczenie

gkatarzynka - polecam : http://mamawwielkimmiescie.pl/zdrowi...aszel-dziecka/ na zaś

i zdrowia dla Hani

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 09:53   #1599
Bobo2015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Dzidzia zdrowa i jest dziewczynką
Super! Gratulacje coreczki
Bobo2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 10:02   #1600
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość

Zaczelam wczoraj czytac W Paryzu dzieci nie grymasza... i przeczytalam juz rozdzial o ciazy i snie noworodkow i niemmowlakow...rewelacja. ...polecam
Miałam ją dzisiaj w ręku i odłożyłam. Jutro się po nią wrócę.

Stary 2015-02-10, 10:22   #1601
Bobo2015
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Witam wszystkie kobitki
czytam was juz jakis czas ale balam sie odezwac.a to dlatego ze w zeszlym roku w 26 tyg stracilam chlopca.teraz jestem w 19tyg na aspirynie i heparynie.ze tak powiem-balam sie zapeszyc,ze dolacze sie i cos sie znowu stanie..dzis tez bylam na wizycie,szybkie usg,poki co wydaje sie ok,roznica 2dni(jakas srednia wyliczona) a ponoc te sprzety nie sa idealne wiec 2 dni to ok..wiec musze sie tego trzymac.ruchy czuje od ponad tygodnia,delikatne ale sa.wiec jak mam cichy dzien to przerazenie..
od poczatku sny i przeczucie mowilo mi ze dziewczynka(w poprzedniej od poczatku czulam ze chlopiec i tak bylo),no a dzis mowi ze jej sie wydaje ze chlopieczobaczymy..nie zalezy mi..wazne by wszystko bylo dobrze do 36tyg a potem moze byc cc czy naturalny,nic mnie nie obchodzi.byle wszystko bylo ok..
Witam!
Tym razem będzie dobrze!

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Ja tez mam dzis wizyte- wieczorem. Chyba bedzie usg i zobaczę moje dzidzi. Juz nie moge sie doczekac!

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Stary 2015-02-10, 10:37   #1602
Sarrai
Wtajemniczenie

Hej witam się i ja
Co do książek wlaśnie parentingowych to ja mam masę pozycji, które chce kupić i przeczytać ) ale ciągle brak mobilizacji - bo boję się, że nie będę miała jeszcze kiedy ich przeczytać Ale jak już pójdę na zwolnienie to obowiązkowo

U nas urządzanie pokoiku dla dziecka powoli się klaruje.. Pokój jest niewielki 7,5 m2 ale chcemy pozbyć się starych mebli z niego, pomalować ściany na jasny kolor (a ściany są obecnie ciemne więc pewnie parę razy podkładową białą farbę trzeba będzie położyć) i położyć wykładzinę dywanową bo na razie są gołe panele. Niby niedużo tych prac ale ja nie znoszę remontów.... po prostu nie znoszę tak więc na początek zajmę się wyrzucaniem rzeczy z tych starych mebli. A resztą niech zajmuje się tż. No i oczywiście na zakupy mogę też jechać.

Co do wystroju to chcemy zeby w pokoiku był duży wygodny fotel, łóżeczko i półeczki na ścianach no i jakieś dekoracje. Więc niewiele.
Myśleliśmy o białych półeczkach i łóżeczku i jasnym obiciu fotela. Fotele i półki z ikei, łóżeczko myślę, że wezmę to http://allegro.pl/biale-lozeczko-klu...981659415.html (chciałam z ikei, ale te z ikei mają tylko 2 poziomy ustawienia i nie mają wyciąganych szczebelek).
Generalnie chciałabym mniej więcej taki efekt uzyskać
http://www.dekoratoramator.pl/2013/0...-maluszka.html

Wypisałam sobie urlop od 25 lutego do 10 marca włącznie. Szkoda mi dni urlopu ale muszę wykorzystać 2 tygodnie, aby pobrać pieniądze za "wczasy pod gruszą"... To pewnie powoli zacznę ogarnianie tej przestrzeni i na zakupy remontowe też się wówczas wybierzemy i zaczniemy działać
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 10:41   #1603
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Hej witam się i ja
Co do książek wlaśnie parentingowych to ja mam masę pozycji, które chce kupić i przeczytać ) ale ciągle brak mobilizacji - bo boję się, że nie będę miała jeszcze kiedy ich przeczytać Ale jak już pójdę na zwolnienie to obowiązkowo

U nas urządzanie pokoiku dla dziecka powoli się klaruje.. Pokój jest niewielki 7,5 m2 ale chcemy pozbyć się starych mebli z niego, pomalować ściany na jasny kolor (a ściany są obecnie ciemne więc pewnie parę razy podkładową białą farbę trzeba będzie położyć) i położyć wykładzinę dywanową bo na razie są gołe panele. Niby niedużo tych prac ale ja nie znoszę remontów.... po prostu nie znoszę tak więc na początek zajmę się wyrzucaniem rzeczy z tych starych mebli. A resztą niech zajmuje się tż. No i oczywiście na zakupy mogę też jechać.

Co do wystroju to chcemy zeby w pokoiku był duży wygodny fotel, łóżeczko i półeczki na ścianach no i jakieś dekoracje. Więc niewiele.
Myśleliśmy o białych półeczkach i łóżeczku i jasnym obiciu fotela. Fotele i półki z ikei, łóżeczko myślę, że wezmę to http://allegro.pl/biale-lozeczko-klu...981659415.html (chciałam z ikei, ale te z ikei mają tylko 2 poziomy ustawienia i nie mają wyciąganych szczebelek).

Wypisałam sobie urlop od 25 lutego do 10 marca włącznie. Szkoda mi dni urlopu ale muszę wykorzystać 2 tygodnie, aby pobrać pieniądze za "wczasy pod gruszą"... To pewnie powoli zacznę ogarnianie tej przestrzeni i na zakupy remontowe też się wówczas wybierzemy i zaczniemy działać
Cudny ten pokoik . Styl marynarski zawsze dobrze wyglada.
My póki co zdecydowaliśmy się na meble z Voxu widoczne na zdjęciu w załaczniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2pir_jasny_h700-w1650-q95.jpg (58,5 KB, 31 załadowań)

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 10:54   #1604
ilonujka222
Raczkowanie

Witam mamusie ...
Pisze dziś z taką sprawą... W nocy złapały mnie jakieś skurcze ... a jestem w 20 tygodniu ciaży. Brzuch jak kamień ... co robić.
ilonujka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 10:55   #1605
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo fajnie wygląda ten styl w pokoiku dla dziecka. Też myślę nad łóżeczkiem Klupś.

Stary 2015-02-10, 10:57   #1606
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie kobitki
witaj
strasznie Ci współczuję, tego, co musiałaś przejść... ale wierzę, że tym razem wszystko będzie bez komplikacji

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Wróciłam niedawno z wizyty i padłan do wyrka!
Wieści jakie mam są następujące:
-16tc to zły czas na usg, przez brzuch widać górę, dołem profil dolnej części ciała :p 30min podglądaliśmy Groszka, żeby pomierzyć, jestem w niebie
-To co niepokoiło ginkę ostatnio nie potwierdziło się, wszystko rozwija się prawidłowo intuicja mnie nie zawiodła, dziękuję za trzymanie kciuków
-Choć było bardzo ciężko coś dojrzeć to mignęła pani dr antenka :p ale szybko się z tego wycofała, że to nie jest pewne (bo mówiliśmy z tż, że liczymy na dziewczynkę i on nawet po tej antence spytał "gdzie moja księżniczka" oczywiście tak w żarcie). Na 3d się dowiemy
potem pojechaliśmy do lidla, były ubranka, głównie dziewczęce i mi trochę przykro było. A z drugiej strony ulżyło mi bo nie wiem jak pomalować ściany na uniwersalny chłopięco-dziewczęcy kolor :p
gratuluję udanej wizyty!
reszcie Mam też gratuluję wizyt! super, że wszystko jest dobrze!

Cytat:
Hej witam się i ja

piękny jest ten pokoik - inspiracja! gdybyśmy mieli trzecie pokój też bysmy coś takiego pokombinowali, aa że mamy 2 to na razie nic nie ruszamy, tylko dostawimy łóżeczko i szafę

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ilonujka222 Pokaż wiadomość
Witam mamusie ...
Pisze dziś z taką sprawą... W nocy złapały mnie jakieś skurcze ... a jestem w 20 tygodniu ciaży. Brzuch jak kamień ... co robić.

nospa albo jak bardzo cie niepokoją te objawy to ip
Stary 2015-02-10, 10:59   #1607
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Witam mamusie ...
Nospa - jedna lub dwie. Jak to nic nie da, to Izba przyjęć na wszelki wypadek... Nie martw się, skurcze się zdarzają...
Stary 2015-02-10, 11:05   #1608
ilonujka222
Raczkowanie

Nie chce robić paniki, tym bardziej, ze w piątek mamy wizyte... wezmę nospe i magnez i zobaczymy ... popije też miętowej herbaty, może pomoże ... dziękuje bardzo za słowa otuchy Jestem pierwszy raz w 20 tygodniu ciąży, przez to wole zapytać doświadczone mamy, zanim zrobię panikę na ip. Dziękuję
ilonujka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 11:47   #1609
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce robić paniki, tym bardziej, ze w piątek mamy wizyte... wezmę nospe i magnez i zobaczymy ... popije też miętowej herbaty, może pomoże ... dziękuje bardzo za słowa otuchy Jestem pierwszy raz w 20 tygodniu ciąży, przez to wole zapytać doświadczone mamy, zanim zrobię panikę na ip. Dziękuję

ale pamiętaj że wizyty na ip to nie żadne sianie paniki... tylko troska o siebie i swoją dzidzię

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

ale tu cisza dzisiaj mamuśki śpicie?
Stary 2015-02-10, 11:51   #1610
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
AAAAAAAA zapomniałam wspomnieć, że Wasza koleżanka jest ułomna, bo okazało się, że ruchy czuję od około tygodnia, a ja myślałam, że to swędzi mnie brzuch i dopiero dzisiaj uświadomił mnie Gin.
aaaaa doczekałaś się!!! ale jako to Cię swędzi brzuch? tak inaczej, niż na rozstępy?

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Mnie jak zaczęła swedziec skóra z synkiem to pokazały sie rozstępy w tych miejscach po porodzie
A jak narazie nic mnie nie swędzi wiec super
Za to boli mnie gardło i to tak dziwnie bo tylko po prawej stronie u góry i tylko gdy mowię cos dłużej lub jak chce podnieść głos to nie moge a tak to nic zero bólu przy jedzeniu lub piciu...
a na kogo ty tak chciałaś nakrzyczeć, co? na TŻa? może masz za suche powietrze w sypialni? próbowałaś nawilżyć jakoś?

Cytat:
Napisane przez sagarmathaa Pokaż wiadomość
Dziś mi wyskoczyła paskudna opryszczka - co stosujecie? czy wolno coś zaaplikować ?
problem ten, jak i przeziębienia powtarzał się kilkukrotnie już. Może zrobiłybyśmy na pierwszej stronie listę dolegliwości i leków, których można używać (potwierdzonych oczywiście przez naszych lekarzy) ? ot taka luźna propozycja...

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość

ale tu cisza dzisiaj mamuśki śpicie?
ja nie mogłam z ipada się zalogować znowu aż musiałam kompa odpalić

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 11:52   #1611
gkatarzynka
Zadomowienie

ilonujka,jak Cie cos niepokoi,to naprawde warto pojechac na ip i sie uspokoic. Ja w razie spiecia brzucha najpierw biore nospe razem z magnezem i jakby nie dzialalo w ciagu ok 30min jestem gotowa do wyjazdu-na szczescie do tej pory zawsze pomagalo a i teraz uskuteczniam dodatkowo codzoennie magnez,bo mamtez skurcze lydek...
Ja dalia,dzieki za link... u nas kaszel od soboty leczony domowymi sposobami,ktore zawsze dzialaly,ale widze,ze nie ma poprawy wiec idziemy do lekarza,zeby osluchal oskrzela i pluca. Na szczescie mam lekarza,ktoryy antybiotyk daje w ostatecznosci...a ze Hania miala niedawno ospe,to niestety po niej odpornosc odbudowuje sie bardzo dlugo wiec wole zapobiegac gorszym chorobom,bo potem znow bedzie koszmar. A Hani jest teraz na reke zostanie w domubo dobrze sie bawi...a ze i ja jestem w domu i mam traz dla Niej duuuuuzo czasu i cierpliwosci,to korzysta
Stary 2015-02-10, 11:55   #1612
Fischerka
Raczkowanie

Witajcie

...ale dobrze mi się spało u Was też taka śpiąca pogoda za oknem?
Wczoraj zjadłam przed spaniem pucharek lodów z owocami i jak położyłam się spać to mała tak mi dała popalić, że aż męża obudziłam, bo śmiałam się jak idiotka. Tak mnie łaskotała od środka, że myślałam, że oszaleję. Też jej musiały smakować od dwóch tygodni mój obwód brzucha się nie zmienił i wynosi 79cm gdyby nie to, że czuję, jak się rusza chyba umarłabym na zawał. Dobrze, że już tylko tydzień do wizyty

Czekam z niecierpliwością na wiadomości z dzisiejszych wizyt
Póki co muszę ogarnąć temat obiadu, bo wczoraj nie miałam weny. Mam dwa brokuły, więc pewnie będzie zupa krem i sałatka z brokułem, fetą i rzodkiewką, a do tego ziemniaczki i kotlety z piersi. Wolałabym dzisiaj poleżeć z gazetą ale mam lenia

P.S. Sarrai śliczny pokoik!
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 12:21   #1613
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
aaaaa doczekałaś się!!! ale jako to Cię swędzi brzuch? tak inaczej, niż na rozstępy?
Swędzi mnie poniżej pępka, tak jakbym miała suchą skórę w jednym miejscu, a po chwili przestaje.

Stary 2015-02-10, 12:26   #1614
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Swędzi mnie poniżej pępka, tak jakbym miała suchą skórę w jednym miejscu, a po chwili przestaje.

ej mam takie same swędzenie i czasem drapie sie po brzuchu ale to nic nie daje i i tak dalej swędzi a oprócz tego czasem czuje takie bulgotki, łaskotki raz z jednej strony a raz z drugiej

wiecie dziewczyn nie wytrzymałam sama w domu... przez te ciażowe hormony wczoraj cały dzień ryczałam za tżem i koniec konców wieczorem pojechałam do rodziców. Dom zamknełam na wszystkie spusty i wracać sama tam nie zamierzam. Dzis już poumawiałam sie z koleżankami ze starej pracy, zaraz do nich jadę. Czuje że odżyłam bo to siedzenie samej w domu w tym stanie to coś czuje, że by mnie w koncu do depresji albo czegoś podobnego doprowadziło..
Stary 2015-02-10, 12:39   #1615
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość

a na kogo ty tak chciałaś nakrzyczeć, co? na TŻa? może masz za suche powietrze w sypialni? próbowałaś nawilżyć jakoś?

problem ten, jak i przeziębienia powtarzał się kilkukrotnie już. Może zrobiłybyśmy na pierwszej stronie listę dolegliwości i leków, których można używać (potwierdzonych oczywiście przez naszych lekarzy) ? ot taka luźna propozycja...

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

ja nie mogłam z ipada się zalogować znowu aż musiałam kompa odpalić

Pewnie ze na niego
Mam w sypialni nawilzacz wiec raczej nie.
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 12:49   #1616
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Pewnie ze na niego
Mam w sypialni nawilzacz wiec raczej nie.
ja na zapalenie oskrzeli dostałam tabletki ISLA. Można je stosować w ciąży na takie "chrypienie" gin polecała mi mleko z masłem i miodem albo łyżkę oliwy z oliwek....a i moje "ulubione" odkażanie gardła - pędzlowanie fioletem....ale działa

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...

Edytowane przez Strobiluska
Czas edycji: 2015-02-10 o 12:50
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 13:10   #1617
Bobo2015
Raczkowanie

Do Fisherka - No to super, ze tak czujesz ruchy... tez bym juz chciala
Aura jak najbardziej do spania super, ale o 6 pobudka przymusowa niestety.
Milego dnia!

Edytowane przez Bobo2015
Czas edycji: 2015-02-10 o 13:16
Stary 2015-02-10, 13:17   #1618
martynka2812
Raczkowanie

A mnie dzisiaj rano obudzil potworny bol jajnika. Ostatnio jakos mnie pobolewa, na szczescie po nospie przechodzi. I znowu mnie wysypalo na twarzy. Ale snilo mi sie dzisiaj, ze bedzie chlopak, we snie urodzilam w domu
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 13:39   #1619
fuertka88
Rozeznanie

Cześć
Wczoraj wróciliśmy późno do domu i już nie miałam siły nic pisać.

Oto relacja z wizyty
Wszystko jest ok i póki nie ma żadnych infekcji to mogę chodzić na basen Szyjka długa, twarda i zamknięta Macica już na wysokości pępka Na wadze w 3 tyg +1kg, ale ogółem -1kg (tylko ja nie startuję z wagi piórkowej ) To co czuję to już ruchy

Dziewczyny potwierdzone po raz kolejny! Obie ważą już ok 192g Ułożone były poprzecznie. Przy główce jednej była noga i dupka drugiej i odwrotnie Gin sprawdził nerki i mózg oraz sprawdził i zmierzył główkę, kość udową i brzuszek. Słuchaliśmy serduszek i sprawdził - na tyle ile umiał - ich budowę. Mieliśmy też podgląd w 4d i mam 2 fotki. Następna wizyta za ok miesiąc, bo w międzyczasie będę mieć jeszcze połówkowe na nfz.
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 13:46   #1620
elinka21
Zakorzenienie

Fuertka pokazesz fotki?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości