|
|
#1501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Nie jestem nastawiona na konkretna plec min. dlatego ze to moje pierwsze dziecko i tak czy tak bede przeszczesliwa - niech będzie zdrowe tylko.
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Ja do pracy chodze w zwyklych legginsach - mam takie cieplejsze lub w dzinsach ciazowych. Po domku dresiki. Ale sypie - żeby tylko do domku z pracy dotrzec
|
|
|
|
#1502 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I w pupkę też ciepło Wiesz... kiedyś nie było usg a kobiety jednak do gina w ciąży też chodziły Na pewno coś tam sprawdzi Np. moja mama wspomina jak w ostatniej ciąży (jestem najmłodsza z trójki rodzeństwa) jak jej doktor detektor tętna przyłożył do brzucha i usłyszała bicie serca to w szoku była, że to taka technologia Ale ja oczywiście jestem zwolenniczką usg na wizycie.. Tylko na to czekam
|
|||
|
|
|
#1503 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę znów nabyć to cudo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ne-fluide.html Naprawdę pomagało, bardzo wydajny i oczywiście w necie albo w promo w SP można kupić o wiele taniej. Cytat:
Już pewnie wkrótce się dowiesz Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, nie martwcie się, to mogą być skurcze przepowiadające !! Też u mnie czasem już się pojawiają. Cytat:
Właśnie policzyłam ile lat mam prawko... 20 w tym roku mi stuknie Dzień dobry poweekendowo Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i z niecierpliwością czekam na same dobre wieści oraz info o płci Ja swoje połówkowe mam jutro, chcemy zabrać Gabi i przy tej okazji dowie się, że będzie miała rodzeństwo Mam nadzieję, że reakcja bedzie jak najbardziej pozytywna Nieustannie doskwiera mi ból pachwiny, wrrr ile można..
|
|
#1504 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
gratuluję i zazdroszczę! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziwczyny mam doła... dzis tż wyjechał w delegację wróci w pt... i tak będzie chyba przez 2 miesiace... nie jestem przyzwyczajona do takiego rozstawania sie z tżem... w dodatku mieszkamy na wsi, w duuużym, starym domu i boje się sama tutaj wieczorami siedzieć.. będę jeździła do teciowej na noc.. masakra... wczoraj przeryczałam cały wieczór
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja napisałam 14 lat, to tez sama byłam w szoku, ze tak długo
.
|
|
|
|
#1506 |
|
Rozeznanie
|
Sarrai, daj znać jaką farbę kupiłaś
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Agunineczka, nie przejmuj się, dasz radę, szybko przeleci... |
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
niby przeleci.. ale jak sobie pomyśle, że nie wróci dzis o 16 do domu i nie mam na kogo czekać z obiadem to mi sie tak smutno rooobi
|
|
#1508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rano dzwoniła do mnie siostra i pytałam ją o badanie glukozy, czy nie wymiotowała. Powiedziała, że dla niej to nie było jakieś uciążliwe badanie. Wzięła cytrynę, wcisnęli jej i wypiła bez problemu. Jeszcze poszła się kawałek przejść koło przychodni, bo jej się nudziło, a później ją wyzwali, że powinna siedzieć tam cały czas ![]() W ogóle to czuję przypływ sił. Jem na okrągło, w tym także słodycze, sprzątam, gotuję i brzuszek mnie nie boli. No i nawet nie mam mdłości, wszystko mi smakuje Mam nadzieję, że ten stan będzie trwał jak najdłużej. Czuję, że wracam do żywych. Tylko słońca mi brakuje!!!
|
|
|
|
|
#1509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale czas szybko zleci a Ty nie smuc sie az tak, bo dzidzius tez sie wtedy smuci moze ktos Cie bedzie odwiedzal...Pozostaje kontakt telef, internet i czas zleci szybko - a gdy wroci będzie juz wiosna i wogole wspaniale.
|
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsze jest to, że przed ślubem nasz zwiazek był taki na odległosć...widywalismy się w weekendy, co dwa tygodnie i było ok.. a teraz człowiek się przyzwyczaił i o... ;/ ech ale juz przestaje smecić...
|
|
|
#1511 |
|
Rozeznanie
|
co do wydzieliny to ja ostatno tez sie zastanawialam czy to normalne.. nzawet dostalam schizy ze to moze wody plodowe misie sacza o zgrozo;D ale raczej to nie wody tylko wlasnie wydzielina duzo jej;/
|
|
|
|
#1512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale smutek teraz niewskazany ... Pomysl, ze gdy sie stesknicie - beda mega mile powitania
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie taaak ![]() dziewczyny słyszałyście o tym? ![]() http://www.epino.net.pl/opinie.php
|
|
|
#1514 | |
|
Wtajemniczenie
|
aguineczka dacie rade
czasem rozstania są świetne dla związku i to scala jeszcze bardziej ... ale domyślam się jak bardzo będzie Ci go brakować... ja mam prawko od 2008 a czynnie jeżdzę od 2009 uwielbiam prowadzić... śmieje się że powinnam była urodzić się za kierownicą (chociaż moja mama ma do tego 2 lewe rece) .... kocham jezdzic autem, mogłabym za kierownicą pracować, niemniej jedyne co mnie zawsze powstrzymywało to fakt, że jak ma się coś na codzien to jednak juz przestaje fascynować, a dla mnie wypad autem gdziekolwiek (gosci/sklep/inna wymówka) nawet bez konkretnego celu, choćby na pare minut to super sprawa ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
kompletnie mnie nie przekonuje
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Raczkowanie
|
Czesc laski, to i ja sie zglosze w 19 tygodniu. Termin z usg mam na 14 lipca. U mnie ciaza byla wieeeeelka niespodzianka
![]() I od razu mam pytanie, czy po was tez niewiele widac? Niby przed ciaza najszczuplejsza delikatnie mowiac nie bylam ale dopiero od niedawna widac cokolwiek pod ubraniem, wczesniej pod zwyklym t-shirtem brzuch moglam skutecznie schowac
|
|
|
|
#1516 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też od sobotniej nocy piekna zima,wszędzie biało.Odliczam dni do wiosny kiedy będzie ciepło bedzie można wyjść na taras kawkę wypić.Mógłby ten czas lecieć szybciej.
Również trzymam kciuki za wizyty i ciekawa jestem czy jakaś dziewczynka sie pojawi czy kolejne chlopaki będą. odnośnie farbowania to farba już czeka z 2 tyg w szafce i nie mogę się przemóc.Wiem że i tak zafarbuje ,moze nawet dziś,potem na święta no i jakoś w czerwcu.Mam nadzieje że 2 ms miedzy farbowaniami będzie ok tym bardziej że teraz nie farbowałam od pażdziernika. Kiedy planujecie urządzać pokoiki dla dziecka?Ja chętnie już bym się za to wzieła ale jeszcze tak wcześnie. |
|
|
|
#1517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak cukier puder z wodą, robiłam 2x, najpierw 50ml i godzina czekania potem dawka 75i czekanie 2h. W pierwszej ciąży miałam cukrzycę, wiec i pewnie teraz się przyplącze. Właśnie z uwagi na powyższe będę robiła obciązenie wcześniej. Najprawdopodobniej wybiorę się w najbliższą sobotę Naprawdę nic strasznego. Cytat:
Znajdz sobie tylko jakieś zajęcie i będzie ok !
|
|
#1520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po mnie już widać, że będzie dzidzia ale jeszcze tydzień temu koleżanki na uczelni szukały brzucha i mówiły, że ja chyba w tej ciaży nie jestem, ale w sobotę, tydzień później, już zauważyły mini piłęczke i stwierdziły, że nic sie już nie ukryje ![]() ja_dalia ja kocham też prowadzić
|
|
|
#1522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fakt, nie jest super ciepło ale płaszcz mam do kolan i kozaki wysokie i daję radę. A i zima w tym roku łagodna ![]() chciałabym już wiosnę .. Faktycznie dziś wysyp wizyt, może się dziewuchy posypią w końcu trzymam kciuki! Ja idę za tydzień
|
|
#1523 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak samopoczucie? Ja poza ciaglym glodem nie zauwazam najmniejszej roznicy jak przed ciaza, nie mialam zadnych mdlosci, zadnych wachan nastrojow, nic. Raz mi sie slabo zrobilo, wyniki ostatnie moglabym miec lepsze, ale poza tym czuje sie bardzo dobrze. |
||
|
|
|
#1524 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O tamtych ćwiczeniach tak napisałam bo ja nie ćwiczyłam w ciąży poza SR, przed wizytą na której kazała lekarka się oszczędzać polatałam więcej po sklepach bo to taki przypływ energii miałam, sprzątałam, wiłam gniazdko. Czyli niby nic takiego a jednak. Chodzi mi tylko żeby czasem nie przesadzić ![]() Cytat:
ja się powoli zbieram do wyboru farb, takie prace ogólnoremontowe kończymy i teraz będziemy urządzać z tym, że robię pokój starszemu z przeznaczeniem na wspólny pokój, na poczatek Groszek będzie w sypialni miał kącik-przewijak i łóżeczko/dostawka/kołyskaCytat:
|
|
#1525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Martyna ? Czy tylko taki mylący nick ? Ile masz lat ? Kiedy najbliższa wizyta ? Znasz już płeć / masz jakieś przeczucia ?
|
|
|
|
|
#1526 |
|
Rozeznanie
|
Chciałabym, ze trochę tych dziewuszek było u nas na forum
Sami chłopcy i chłopcy... Czy któraś z Was przeczuwa, że to będzie dziewczynka? Mi mówią, że chłopak zapewne będzie
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam przeczucie że będzie babeczka
|
|
|
#1528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poprostu takie mysli i sny mam
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

Ale ja oczywiście jestem zwolenniczką usg na wizycie.. Tylko na to czekam 
innych ruchów Maluszka nie odczuwam....
wróci w pt... i tak będzie chyba przez 2 miesiace... nie jestem przyzwyczajona do takiego rozstawania sie z tżem...
masakra...
wczoraj przeryczałam cały wieczór