Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-10, 10:24   #2191
springtime
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Cześć dzioszki
Dobrze że dzisiaj nie chciało mi się szybciej wstać i jechać do męża do szpitala, bo o 9 miałam dzwonek do drzwi i wizyte z Zusu. Babka zadała kilka pytań, powpisywała co trzeba na kartę i aby podpis. Bo sprawdzają czy ci co są na dłuższych zwolnieniach nie pracują czasem wtedy dodatkowo. Kobieta nawet nie wiedziała że w ciąży jestem hehe

No całe szczęście że go tam zostawili, bo jakby doszło jeszcze do zapalenia żył to by było bardzo nie ciekawie..

Ja się zbieram, jadę do sklepu i do męża.. także milego dzionka
Zdrówka dla męża
Stary 2015-02-10, 10:30   #2192
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja się właśnie boję, że nie będę miała pokarmu. A tak chciałabym karmić. Dlatego wstrzymam się pewnie w laktatorem. W szpitalu są dostępne, a później najwyżej kupię na szybko. W grę wchodzi tylko elektryczny.

Isabell gratulacje! Kolejny mężczyzna na wątku
Ja bardzo się boję, że znowu nie będę mogła karmić, że nawet nie wiesz. Strasznie mi na tym zależy. W poprzedniej ciąży kupiłam laktator ręczny medela i słabo ściągał pokarm, którego i tak nie miałam. Jak wróciłam ze szpitala to wypożyczyłam elektryczny i płaciłam 5 zł za dzień, ale na długo mi się nie przydał, bo laktacja się nie rozkręciła. Teraz wiem, że za mało też przykładałam dziecko do piersi, ale może tym razem się uda.

Laktator kupię na pewno przed porodem, ale ten co ja chcę kosztuje 450-500 zł i mąż średnio to widzi, ale trudno i tak kupię. Póżniej można sprzedać . Jeszcze myślę nad używanym.
Stary 2015-02-10, 10:37   #2193
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
To udało Ci się z tym lekarzem tylko pozazdrościć. A co do badań to zależy na kogo się trafi, bo jak ja poszłam na NFZ głównie z myślą o skierowaniu na badania, to dostałam na krew, mocz i kiłę , więc dziękuję bardzo.
No wiem,że udało w kieszeni już dzięki temu trochę sianka mam- mogłam obkupić młodego wiem, że poźniej na Hiv też da tylko toxo z tych badań jest nierefundowana jakby co Gdyby ona mi nie podpowiedziała to też bym chodziła prywatnie i gdyby jeszcze nie robila usg na kazdej wizycie to też bym sie zastanowiła- dlatego usg czlowiek biegnie wrecz do lekarza
Stary 2015-02-10, 10:37   #2194
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Ja bardzo się boję, że znowu nie będę mogła karmić, że nawet nie wiesz. Strasznie mi na tym zależy. W poprzedniej ciąży kupiłam laktator ręczny medela i słabo ściągał pokarm, którego i tak nie miałam. Jak wróciłam ze szpitala to wypożyczyłam elektryczny i płaciłam 5 zł za dzień, ale na długo mi się nie przydał, bo laktacja się nie rozkręciła. Teraz wiem, że za mało też przykładałam dziecko do piersi, ale może tym razem się uda.

Laktator kupię na pewno przed porodem, ale ten co ja chcę kosztuje 450-500 zł i mąż średnio to widzi, ale trudno i tak kupię. Póżniej można sprzedać . Jeszcze myślę nad używanym.
Muszę w ogóle poczytać o laktacji, mam małe piersi i chociaż wiem, że urosną to mam jakiś strach, że dwójki na pewno nie wykarmię. Zastanawiałam się nad używanym, ale jakieś opory mam. Sama nie wiem. Za 500 zł to strasznie dużo, chociaż przyznam, ze w ogóle nie jestem zorientowana.

Co myślicie o takim łóżeczku? Zastanawiam się, ponieważ jest dość duże i 2w1. Jak dzieciaki podrosną to takie tapczaniki zmieszczę w sypialni,a większe już nie bardzo. Znalazła jedno za 200 zł z materacem używane, chyba kupię. Na drugie mam jeszcze czas, może tez uda mi się używkę w dobrym stanie kupić.
Stary 2015-02-10, 10:38   #2195
dd1dd
Zakorzenienie

ale mi dziś źle
jeszcze mąż mnie zostawił na dwa dni

Humor też do kitu, więc dzisiaj nie będę Wam smęcić chyba muszę zrobić jakieś zakupy online co poprawi mi humor ale ostatnio nie patrzę na łaszki dla siebie...tylko dla dzidzi
Stary 2015-02-10, 10:39   #2196
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

Mi też coraz więcej osób mówi, że już widać. ciężko ukryć już.

Ja się właśnie boję, że nie będę miała pokarmu. A tak chciałabym karmić. Dlatego wstrzymam się pewnie w laktatorem. W szpitalu są dostępne, a później najwyżej kupię na szybko. W grę wchodzi tylko elektryczny.
Ja tam się cieszę, że widać i wcale tego nie ukrywam

a z pokarmem, to nie ma się co martwić na zapas. Jak ma być, to będzie Ważne, żeby po porodzie dbać o dietę, bo ta podobno jest ważna i od niej zależy ilość i jakość pokarmu a jak będziemy już teraz zachodzić głowę "będzie, czy nie będzie", to w końcu z tego stresu się coś zablokuje i faktycznie go nie będzie...

co do laktatora, to my kupimy dopiero po porodzie, jak wrócę ze szpitala. Nie sądzę, żeby od pierwszego dnia było tyle pokarmu, że trzeba go będzie odciągać... Poza tym jestem zdania, że nie ma nic piękniejszego od kontaktu matki z dzieckiem podczas karmienia piersią Mi kuzynka powtarza : "zaczną Cię boleć sutki, to zmienisz zdanie..." Nie wiem, mam nadzieję, że nie... Moja siostra karmiła głównie piersią, a laktatora używała dopiero gdzieś od 2 mies. życia Małego i tylko wtedy, gdy musiała gdzieś jechać na dłużej niż godzinę. Używała za to od początku nakładek na sutki i nic ją nie bolało

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 10:50   #2197
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Hej Wyobraźcie sobie, że ja jeździłam do mojej pani ginekolog w poprzedniej ciązy prywatnie 30 km a ona do mnie: po co Pani tyle jeździ jak ja przyjmuję w Pani mieście jeden dzien w tyg na NFZ z równie dobrym sprzętem także w tamtej ciązy tak od polowy ( odkąd byly zapisy na nowy rok) chodziłam na NFZ i dawała mi skierowanie na darmowe badania. Poza tyM na NFZ byly mniejsze kolejki w poczekalni niż prywatnie.. teraz nie wyobrażam sobie,żeby czekać majac dziecko 2 h! Jak tylko zaczęliśmy sie starać o dziecko zarejestrowałam się do niej we wrzesnsiu a termin pierwszej wizyty na marzec! Udalo sie jednak dostac szybciej bo kumpela urodzila szybciej i zwolnila mi kolejke. Jeśli pojdziesz na NFZ to powinni Tobie dać skierowanie na badania.. ja dostalam od innej ginekolog bo do mojej dostałam sie ciut pozniej. Płacilam tylko za toxoplazmoze 39 zl za jedna IgM. takze dosyc ze chodze do tego lekarza ktorego chce to jeszcze oszczedzam na wizytach i badaniach

aaa i dodam tylko, że Usg robi na każdej wizycie! chyba zzależy od lekarza na NFZ czy raczy zrobic genetyczne rownież robi na NFZ Z dwa razy pojde prywatnie do kogoś innego żeby tylko zobaczyć dzidzie na 4 d

To miałaś farta z lekarka i tyle . No czekanie po 2 3 godziny to. Nic fajnego

Cytat:

Laktator ten co pisałaś właśnie się nad nim też zastanawiałam ale avent ma więcej opinii dobrych

Cytat:
Muszę w ogóle poczytać o laktacji, mam małe piersi i chociaż wiem, że urosną to mam jakiś strach, że dwójki na pewno nie wykarmię. Zastanawiałam się nad używanym, ale jakieś opory mam. Sama nie wiem. Za 500 zł to strasznie dużo, chociaż przyznam, ze w ogóle nie jestem zorientowana.

Co myślicie o takim łóżeczku? Zastanawiam się, ponieważ jest dość duże i 2w1. Jak dzieciaki podrosną to takie tapczaniki zmieszczę w sypialni,a większe już nie bardzo. Znalazła jedno za 200 zł z materacem używane, chyba kupię. Na drugie mam jeszcze czas, może tez uda mi się używkę w dobrym stanie kupić.
U rosną ci piersi ja miałam 75 b przed 1 ciąża a potem do 75 d urosły

A ja nie odpoczywam właśnie wracam ze sklepu i się biorę za zamiataanie potem odpocząć mogę.
Stary 2015-02-10, 10:54   #2198
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne i nie drogie jak na tyle funkcji, jakie spełnia U nas takie odpada, bo jest za szerokie My musimy kupić standardową 60, bo na początku chciałabym postawić łóżeczko zamiast jednej szafki nocnej tuż przy łóżku, a łóżko mamy w takim miejscu, że jest dokładnie 70 cm odległości do ściany, a nie chcę łóżeczka tak "na styk", żeby go nie porysować

a szukam coś w tym rodzaju :
http://allegro.pl/11el-lozeczko-dzie...957379229.html
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...042153720.html

oczywiście w kolorze ciemnego brązu, co by mi to do sypialni pasowało a no i bez tych pościeli

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-02-10 o 10:55
Stary 2015-02-10, 10:56   #2199
beatrix28
Zadomowienie

sringtime cudne łózko ,tez bym takie kupila ale mam 3 w tym dwa drewniane i jedno turystyczne wiec mysle ze starczy.jedno drewniane pojdzie do rodzicow a turystyczne bedzie przez 6-10mcy a potem zobaczymy

tak drogiego laktatora elektrycznego to bym nie kupowala..z tego co wiem medela ksoztuje 260 z wysylka,przynajmniej na allegro,wlasnie patrzyłam.

dd1dd z tego co pisalas to wiesz ze ebdzie dziewczynka,ale mzoe sie upewnij i dopiero zacznij robic zakupy,pochwal sie co tam upolowałaś

ambiwalentna29 super ze udało Ci sie cos odlozyc
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 10:58   #2200
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ja kupiłam z dm a z mama ale w rissmanie tez pewnie mają . Doppel Herz też ma nie drogi 5 e za 30 szt w pl tez są one na pewno

Od wtedy kiedy
DZIECKO Siedzi juz można właśnie te spacerowki które można ustawiać są super mój synuś nieraz spał w takiej

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

No też nie ustawualne są do kitu

Dokładnie W sumie teraz wybór może będzie łatwiejszy
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 11:06   #2201
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne i nie drogie jak na tyle funkcji, jakie spełnia U nas takie odpada, bo jest za szerokie My musimy kupić standardową 60, bo na początku chciałabym postawić łóżeczko zamiast jednej szafki nocnej tuż przy łóżku, a łóżko mamy w takim miejscu, że jest dokładnie 70 cm odległości do ściany, a nie chcę łóżeczka tak "na styk", żeby go nie porysować

oczywiście w kolorze ciemnego brązu, co by mi to do sypialni pasowało a no i bez tych pościeli
Ja polecam łóżeczko z szufladą bo mi się akurat naprawdę przydała Co do oddawania urody synowej to hmm jak przystało na prawdziwą teściówkę już od początku muszę za coś jej nie lubić
Stary 2015-02-10, 11:09   #2202
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem, że strasznie drogo i dlatego myślę nad używką i ewentualnie nowym lejkiem wtedy wyjdze mnie jakoś w granicach 300 zł.

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
ale mi dziś źle
jeszcze mąż mnie zostawił na dwa dni

Humor też do kitu, więc dzisiaj nie będę Wam smęcić chyba muszę zrobić jakieś zakupy online co poprawi mi humor ale ostatnio nie patrzę na łaszki dla siebie...tylko dla dzidzi
Ale patrzysz na takie neutralne kolory czy raczej idziesz już w róże ? Wrzuć link, jak coś znajdziesz ciekawego

Cytat:

co do laktatora, to my kupimy dopiero po porodzie, jak wrócę ze szpitala. Nie sądzę, żeby od pierwszego dnia było tyle pokarmu, że trzeba go będzie odciągać... Poza tym jestem zdania, że nie ma nic piękniejszego od kontaktu matki z dzieckiem podczas karmienia piersią Mi kuzynka powtarza : "zaczną Cię boleć sutki, to zmienisz zdanie..." Nie wiem, mam nadzieję, że nie... Moja siostra karmiła głównie piersią, a laktatora używała dopiero gdzieś od 2 mies. życia Małego i tylko wtedy, gdy musiała gdzieś jechać na dłużej niż godzinę. Używała za to od początku nakładek na sutki i nic ją nie bolało
Zależy kto ma jakie doświadczenia w tej kwestii. Na początku laktator też jest przydatny do rozkręcenia laktacji czy w jego nawale.

Cytat:

Laktator ten co pisałaś właśnie się nad nim też zastanawiałam ale avent ma więcej opinii dobrych

U rosną ci piersi ja miałam 75 b przed 1 ciąża a potem do 75 d urosły

A ja nie odpoczywam właśnie wracam ze sklepu i się biorę za zamiataanie potem odpocząć mogę.
Jeszcze nie znalazłam złej opinii na temat laktatora, którego chcę kupić

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość

tak drogiego laktatora elektrycznego to bym nie kupowala..z tego co wiem medela ksoztuje 260 z wysylka,przynajmniej na allegro,wlasnie patrzyłam.
Ale Ty piszesz o zwykłym elektrycznym medela, a ja o swing
Stary 2015-02-10, 11:09   #2203
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Może Twój mąż też dojdzie do wniosku, że woli zaczekać, aż będzie miał te 100 tys na fajną brykę
A po co on maluje samochody ?

My kupiliśmy w zeszłym roku audi i trochę nas kosztowała, ale jest zarąbista i nie zamieniłabym jej na żadne inne auto.

Wątpię, że dojdzie do takiego wniosku, tym bardziej że uważa że kupowanie nowego auta z salonu jest średnim pomysłem, ponieważ sporo.traci na wartości w pierwszych latach. Wolałby kupić roczne lub dwuletnie.
Dlaczego maluje? Bo to taka dusza artystyczna w domu na ścianach tynki dekoracyjne, brokat, stiuki weneckie i inne pierdoły.
A jeśli chodzi o auta to nic nie może stukać czy piszczeć żadnej gdy także nie może być. Bo zaraz zaczyna robić. Dostał w spadku mercedesa, który jest starszy niż ja. Wymalował, zrobił mechanikę naprawdę fajnie jeździ auto. I chyba za rok będzie można żółte tablice założyć, te do zabytkowych aut.

Kurcze mój sobie teraz audi też wymyślił. Nie wiem z kąd on chce tyle pieniędzy wziąć jak tylko on pracuje. Ale tak się napalił na auto. Astry mi szkoda bo 2 lata temu gaz założyliśmy.

Cytat:
Też na początku nie miałam pokarmu więc kładłam się z młodym włączałam film i on ciągnął a ja się relaksowałam. I laktacja się rozkręciła.

Cytat:
Przed pierwsza ciążą miałam dwa pryszcze 65c to jest nic. I karmiłam 15 miesięcy a młody przez pewien czas jak kluska wyglądał. Dwójkę też można wykarmić małymi piersiami. Im więcej pokarmu będzie spijane tym więcej gruczoły będą produkować, a im rzadziej tym mniej go będzie.
Nie martw się na zapas
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez moniska139
Czas edycji: 2015-02-10 o 11:18
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 11:10   #2204
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecam łóżeczko z szufladą bo mi się akurat naprawdę przydała Co do oddawania urody synowej to hmm jak przystało na prawdziwą teściówkę już od początku muszę za coś jej nie lubić
Mam łóżeczko bez szuflady i bardzo żałuję
Stary 2015-02-10, 11:10   #2205
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
dd1dd z tego co pisalas to wiesz ze ebdzie dziewczynka,ale mzoe sie upewnij i dopiero zacznij robic zakupy,pochwal sie co tam upolowałaś
nie dla dzidziusia nic nie będę kupować do następnego usg myślałam coś dla siebie ale sama nie wiem co mi trzeba więc chyba sobie dziś też daruję bo nakupuję, żeby leżało a i jeszcze jedna rzecz, kupię a nie wiem czy długo w tym pochodzę

a dla dziecka jak na razie mam takie rzeczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02248 (Kopiowanie).jpg (66,6 KB, 27 załadowań)
Stary 2015-02-10, 11:12   #2206
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Też przychylam się do tego z szufladą, ale muszę gdzieś znaleźć takie, bez materaca i pościeli, bo to akurat chciałabym kupić osobno, gdyż wydaje mi się, że te materace "w komplecie" nie są z tych super wygodnych. Musimy z mężem pojeździć po sklepach i porównać, ale jakoś nie ma kiedy A jak jest, to nam się nie chce i tak w kółko ale mamy jeszcze ok 5 mies (bo w lipcu chciałabym już je mieć)

Igorek

Stary 2015-02-10, 11:14   #2207
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Wątpię, że dojdzie do takiego wniosku, tym bardziej że uważa że kupowanie nowego auta z salonu jest średnim pomysłem, ponieważ sporo.traci na wartości w pierwszych latach. Wolałby kupić roczne lub dwuletnie.
Dlaczego maluje? Bo to taka dusza artystyczna w domu na ścianach tynki dekoracyjne, brokat, stiuki weneckie i inne pierdoły.
A jeśli chodzi o auta to nic nie może stukać czy piszczeć żadnej gdy także nie może być. Bo zaraz zaczyna robić. Dostał w spadku mercedesa, który jest starszy niż ja. Wymalował, zrobił mechanikę naprawdę fajnie jeździ auto. I chyba za rok będzie można żółte tablice założyć, te do zabytkowych aut
.
Ja też nie jestem za kupowaniem nowych aut z salonu, bo sporo się na nich traci.
Stary 2015-02-10, 11:16   #2208
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Ale patrzysz na takie neutralne kolory czy raczej idziesz już w róże ? Wrzuć link, jak coś znajdziesz ciekawego
chciałabym kupować z głową i mieć neutralne kolory ale te różowe są takie słodziutkie ale muszę się powstrzymywać, bo chciałabym (jak Bóg da) mieć małą różnicę w wieku dzieci i niech będzie drugi chłopak to na nowo będę kupować? i tak trzeba będzie ale takie podstawy mogłabym mieć unisex
Stary 2015-02-10, 11:16   #2209
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
nie dla dzidziusia nic nie będę kupować do następnego usg myślałam coś dla siebie ale sama nie wiem co mi trzeba więc chyba sobie dziś też daruję bo nakupuję, żeby leżało a i jeszcze jedna rzecz, kupię a nie wiem czy długo w tym pochodzę

Troszkę już uzbierałaś i jakie śliczności

Nie kupuj nic na siłę, bo to nie ma sensu. Szkoda kasy.
Stary 2015-02-10, 11:19   #2210
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Wyobraźcie sobie, że ja jeździłam do mojej pani ginekolog w poprzedniej ciązy prywatnie 30 km a ona do mnie: po co Pani tyle jeździ jak ja przyjmuję w Pani mieście jeden dzien w tyg na NFZ z równie dobrym sprzętem także w tamtej ciązy tak od polowy ( odkąd byly zapisy na nowy rok) chodziłam na NFZ i dawała mi skierowanie na darmowe badania. Poza tyM na NFZ byly mniejsze kolejki w poczekalni niż prywatnie.. teraz nie wyobrażam sobie,żeby czekać majac dziecko 2 h! Jak tylko zaczęliśmy sie starać o dziecko zarejestrowałam się do niej we wrzesnsiu a termin pierwszej wizyty na marzec! Udalo sie jednak dostac szybciej bo kumpela urodzila szybciej i zwolnila mi kolejke. Jeśli pojdziesz na NFZ to powinni Tobie dać skierowanie na badania.. ja dostalam od innej ginekolog bo do mojej dostałam sie ciut pozniej. Płacilam tylko za toxoplazmoze 39 zl za jedna IgM. takze dosyc ze chodze do tego lekarza ktorego chce to jeszcze oszczedzam na wizytach i badaniach

aaa i dodam tylko, że Usg robi na każdej wizycie! chyba zzależy od lekarza na NFZ czy raczy zrobic genetyczne rownież robi na NFZ Z dwa razy pojde prywatnie do kogoś innego żeby tylko zobaczyć dzidzie na 4 d
Ha, no to super się udało z gin

Cytat:
Dzień dobry

Nie bój się
Będziesz się bała, stresowała, to pokarmu nie będzie. Trzeba sie wyluzowac i myślec pozytywnie

Ja miałam pożyczoną Medelę Swing, ale ona droga, natomiast bardzo polecany jest Medela Mini Electric - i w cenie znacznie bardziej znośnej

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
vea7, fiona27 przyznaję Wam całkowitą rację
I też nie chciałabym spać na siedząco, a co dopiero dziecko...
Nie wiem kto wymyślił spacerówkę, która się nie rozkłada
Ja w każdym bądź razie tego wózka nie kupię.
Dziękuję za pomoc

Cytat:

Ilośc mleka nie zależy od wielkości piersi Moja koleżanka piersi nie ma, a wykarmiła dwóch głodomorów i jeszcze miała co odciąga, także czillll

Fajne, jak Ci się zmieści do sypialni, to nawet bardzo fajne - na dłużej będzie

Cytat:

Ja też mam mało miejsca i też mam takie łóżeczko 60, tylko nie z wyjmowanymi szczebelkami, a z opuszczanym bokiem
Jak drugie do sypialnie wstawię, nie mam pojęcia

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2015-02-10 o 11:27
vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 11:20   #2211
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Piękne
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 11:21   #2212
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Troszkę już uzbierałaś i jakie śliczności

Nie kupuj nic na siłę, bo to nie ma sensu. Szkoda kasy.
masz rację schodzę na ziemię
Stary 2015-02-10, 11:24   #2213
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja juz kończę. Myć zaraz wejdę na.kompia to wam pokaże moje lupy haha
Stary 2015-02-10, 11:25   #2214
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Ha, ja chciałam z szufladą, ale nie ma z szufladą i opuszczanym bokiem. No to dokupiliśmy taki materiałowy duży pojemnik na ubrania w Ikei i za szufladę robi

Cytat:
Ja też nie jestem za kupowaniem nowych aut z salonu, bo sporo się na nich traci.
Wiesz co, to nie do końca jest tak, że się traci.
Akurat auta jakie chciałam w opcji wyposażenia jaką chciałam używanego po prostu nie było. Poza tym dostałam promocyjny pakiet przeglądów i serwisów, który pozwoli mi zaoszczędzic około 12 tys. i spooooro nerwów
Więc akurat nam bardziej się opłacało kupi z salonu

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 11:26   #2215
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:

no to poszalałaś.niby rozowe niby unisex ,piekne.
ja poczekam do 23go,..potem bede myslec jak bedzie chlopak to niewiele do kupienia,bo wiekszosc bede miala po synku, a jak dziewczynka to dopiero poszlaleję niby gin cos tam widzial, ale wole wiedzieć wiecej
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 11:31   #2216
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Piękne
jak na razie koniec z zakupami dla dziecka
Cytat:
Ja juz kończę. Myć zaraz wejdę na.kompia to wam pokaże moje lupy haha
czekamy

Cholera ale zupę przepieprzyłam

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
no to poszalałaś.niby rozowe niby unisex ,piekne.
ja poczekam do 23go,..potem bede myslec jak bedzie chlopak to niewiele do kupienia,bo wiekszosc bede miala po synku, a jak dziewczynka to dopiero poszlaleję niby gin cos tam widzial, ale wole wiedzieć wiecej
ja też muszę mieć pewność co do płci te co ostatnio kupiłam jadą ze mną do lekarza, żeby od razu w razie co zwrócić lub wymienić na coś dla chłopca
Stary 2015-02-10, 11:36   #2217
fiona27
Zakorzenienie

vea7 i jak oceniasz ten Swing? Poleciłabyś go ?
A może kupić zwykły medela elektryczny nowy, czy lepiej używany swing i wychodzi tez 300 zł

Ja własnie wiem, że za mało przystawiałam do piersi, ale teraz będę mądrzejsza
Stary 2015-02-10, 11:51   #2218
SugarbabyLove
Zakorzenienie

wiec tak z neta zamowilam sobie reczniki 4 sztuki : 2 dla synka ( a te co teraz ma sa malutkie to zostawie dla bobasa) i 2 dla mnie do szpitala zwykle bawelniane reczniki.
do tego 2 pizamki http://www.ebay.de/itm/310977906077?...%3AMEBIDX%3AIT z guzikami moim zdaniem te sa dobre i praktyczne. i pod koniec ciazy i po ciazy do karmienia.
taki t shirt do karmienia http://www.ebay.de/itm/111433850369?...%3AMEBIDX%3AIT

i reszta
-torbe z rossmana taka praktyczna dla mamusi na rzeczy do dziecka mozna ja na wozek przyczepic do niej sa doatki takie jak wanici gryzak husteczki mokre husteczki i mata do przewijania..
- butla szklana tez z rossmana taka duza 200ml chyba ma
- stanik do karmienia jeden bialy zwykly
- 2 pary butow jedne dla juniora jedne dla mnie
i prezent maly z alverdezestaw taki dla szwagierki tego fotki nie robilam ale dla niej mam juz cos
ze 130 euro mi zostalo 20 na nowy laktator za malo wiec go kupie za miesiac
a ostatnia fotka to tam jest wszystko co juz mam dla dzidzi na teraz zarazie nie duzo ale cos juz mam

kurr fotek nie chce dodac

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

http://www.fotosik.pl/moje_zdjecia.html

cikawe czy zadziala

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...80d342b9e.html

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2015-02-10 o 11:45
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 11:53   #2219
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
wiec tak z neta zamowilam sobie reczniki 4 sztuki : 2 dla synka ( a te co teraz ma sa malutkie to zostawie dla bobasa) i 2 dla mnie do szpitala zwykle bawelniane reczniki.
do tego 2 pizamki http://www.ebay.de/itm/310977906077?...%3AMEBIDX%3AIT z guzikami moim zdaniem te sa dobre i praktyczne. i pod koniec ciazy i po ciazy do karmienia.
taki t shirt do karmienia http://www.ebay.de/itm/111433850369?...%3AMEBIDX%3AIT

i reszta
-torbe z rossmana taka praktyczna dla mamusi na rzeczy do dziecka mozna ja na wozek przyczepic do niej sa doatki takie jak wanici gryzak husteczki mokre husteczki i mata do przewijania..
- butla szklana tez z rossmana taka duza 200ml chyba ma
- stanik do karmienia jeden bialy zwykly
- 2 pary butow jedne dla juniora jedne dla mnie
i prezent maly z alverdezestaw taki dla szwagierki tego fotki nie robilam ale dla niej mam juz cos
ze 130 euro mi zostalo 20 na nowy laktator za malo wiec go kupie za miesiac
a ostatnia fotka to tam jest wszystko co juz mam dla dzidzi na teraz zarazie nie duzo ale cos juz mam

kurr fotek nie chce dodac

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

http://www.fotosik.pl/moje_zdjecia.html

cikawe czy zadziala

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...80d342b9e.html
gratuluję udanych zakupów

Igorek

Stary 2015-02-10, 11:53   #2220
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
vea7 i jak oceniasz ten Swing? Poleciłabyś go ?
A może kupić zwykły medela elektryczny nowy, czy lepiej używany swing i wychodzi tez 300 zł

Ja własnie wiem, że za mało przystawiałam do piersi, ale teraz będę mądrzejsza
patrze na te laktatory no duzo pisza o tym ze nieporeczny
http://www.ebay.de/itm/Medela-Base-H...item19ea70e181

ale ten juz lepszy http://www.ebay.de/itm/Medela-Harmon...item1c2e7bd61d

a ja chce ten:
http://www.ebay.de/itm/Avent-Handmil...item27f89b6246

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości