Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-10, 13:48   #1621
Truskawka31
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Pamiętam jak się przeziębiłam, to wzięłam zwolnienie i zostałam w domu na tydzień w ramach kuracji. Leczyłam się domowymi sposobami i nie przyjmowałam żadnych leków. Inaczej sytuacja przedstawia się w razie wystąpienia gorączki, trzeba ją szybko zbić i to najlepiej lekami niestety.
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 13:50   #1622
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Fuertka pokazesz fotki?
ale najprędzej wieczorem, bo za chwilę jadę z L4.

Miłego dnia!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 13:50   #1623
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Cześć
Wczoraj wróciliśmy późno do domu i już nie miałam siły nic pisać.

Oto relacja z wizyty
Wszystko jest ok i póki nie ma żadnych infekcji to mogę chodzić na basen Szyjka długa, twarda i zamknięta Macica już na wysokości pępka Na wadze w 3 tyg +1kg, ale ogółem -1kg (tylko ja nie startuję z wagi piórkowej ) To co czuję to już ruchy

Dziewczyny potwierdzone po raz kolejny! Obie ważą już ok 192g Ułożone były poprzecznie. Przy główce jednej była noga i dupka drugiej i odwrotnie Gin sprawdził nerki i mózg oraz sprawdził i zmierzył główkę, kość udową i brzuszek. Słuchaliśmy serduszek i sprawdził - na tyle ile umiał - ich budowę. Mieliśmy też podgląd w 4d i mam 2 fotki. Następna wizyta za ok miesiąc, bo w międzyczasie będę mieć jeszcze połówkowe na nfz.
Och, jak cudownie To są takie wiadomości, jakie każda z nas chciałaby usłyszeć
Stary 2015-02-10, 13:56   #1624
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Hej witam się i ja
Co do książek wlaśnie parentingowych to ja mam masę pozycji, które chce kupić i przeczytać ) ale ciągle brak mobilizacji - bo boję się, że nie będę miała jeszcze kiedy ich przeczytać Ale jak już pójdę na zwolnienie to obowiązkowo

U nas urządzanie pokoiku dla dziecka powoli się klaruje.. Pokój jest niewielki 7,5 m2 ale chcemy pozbyć się starych mebli z niego, pomalować ściany na jasny kolor (a ściany są obecnie ciemne więc pewnie parę razy podkładową białą farbę trzeba będzie położyć) i położyć wykładzinę dywanową bo na razie są gołe panele. Niby niedużo tych prac ale ja nie znoszę remontów.... po prostu nie znoszę tak więc na początek zajmę się wyrzucaniem rzeczy z tych starych mebli. A resztą niech zajmuje się tż. No i oczywiście na zakupy mogę też jechać.

Co do wystroju to chcemy zeby w pokoiku był duży wygodny fotel, łóżeczko i półeczki na ścianach no i jakieś dekoracje. Więc niewiele.
Myśleliśmy o białych półeczkach i łóżeczku i jasnym obiciu fotela. Fotele i półki z ikei, łóżeczko myślę, że wezmę to http://allegro.pl/biale-lozeczko-klu...981659415.html (chciałam z ikei, ale te z ikei mają tylko 2 poziomy ustawienia i nie mają wyciąganych szczebelek).
Generalnie chciałabym mniej więcej taki efekt uzyskać
http://www.dekoratoramator.pl/2013/0...-maluszka.html

Wypisałam sobie urlop od 25 lutego do 10 marca włącznie. Szkoda mi dni urlopu ale muszę wykorzystać 2 tygodnie, aby pobrać pieniądze za "wczasy pod gruszą"... To pewnie powoli zacznę ogarnianie tej przestrzeni i na zakupy remontowe też się wówczas wybierzemy i zaczniemy działać
bardzo mi się podoba ten wystrój, dodatki . Ja wczoraj zdecydowałam, że zrobimy dzieciakom pokój w stylu marynarskim, oglądam w kółko różne fotki w internecie i nic mi się nie podoba a nie chcę już robić typowo niemowlęcego pokoju, bo nie będę miała już później zbytniej możliwości na metamorfozy. Dlatego ma być uniwersalne i starczyć jak najdłużej. Ciągle wracam do jednej koncepcji:

tak myślę, że zrobię ściany żółte i jakiś odcień niebieskiego, turkusowego a dodatki będą czerwone i granatowe.

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Cudny ten pokoik . Styl marynarski zawsze dobrze wyglada.
My póki co zdecydowaliśmy się na meble z Voxu widoczne na zdjęciu w załaczniku.
Bardzo fajne mebelki wybraliście, proste i uniwersalne kształty, lubię takie

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 14:17   #1625
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
ja na zapalenie oskrzeli dostałam tabletki ISLA. Można je stosować w ciąży na takie "chrypienie" gin polecała mi mleko z masłem i miodem albo łyżkę oliwy z oliwek....a i moje "ulubione" odkażanie gardła - pędzlowanie fioletem....ale działa

Dzięki spróbuje z tym mlekiem bo tabletki to pewnie na receptę a tutaj lekarz to mi tylko paracetamol zaleci
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 14:27   #1626
niezalogowana
Rozeznanie

Ewelina tabletki isla są bez recepty to wyciąg z porostu islandzkiego, bardzo bezpieczny, możesz śmiało stosować

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 14:34   #1627
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Ewelina tabletki isla są bez recepty to wyciąg z porostu islandzkiego, bardzo bezpieczny, możesz śmiało stosować

Poszukam w aptekach w Londynie moze maja i szybko wyślą dziekuje
Stary 2015-02-10, 14:36   #1628
Truskawka31
Rozeznanie

Niezalogowana, a myślisz, że można używać oliwki dla dzieci po kąpieli - zamiast balsamu do ciała?
Stary 2015-02-10, 14:52   #1629
Bobo2015
Raczkowanie

Cytat:
Cześć

Oto relacja z wizyty
Wszystko jest ok i póki nie ma żadnych infekcji to mogę chodzić na basen Szyjka długa, twarda i zamknięta Macica już na wysokości pępka Na wadze w 3 tyg +1kg, ale ogółem -1kg (tylko ja nie startuję z wagi piórkowej ) To co czuję to już ruchy

Dziewczyny potwierdzone po raz kolejny! Obie ważą już ok 192g Ułożone były poprzecznie. Przy główce jednej była noga i dupka drugiej i odwrotnie Gin sprawdził nerki i mózg oraz sprawdził i zmierzył główkę, kość udową i brzuszek. Słuchaliśmy serduszek i sprawdził - na tyle ile umiał - ich budowę. Mieliśmy też podgląd w 4d i mam 2 fotki. Następna wizyta za ok miesiąc, bo w międzyczasie będę mieć jeszcze połówkowe na nfz.
Ale super!!! Dwie dziewczynki
Swietnie, ze wszystko dobrze
Bobo2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 14:56   #1630
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Dzięki spróbuje z tym mlekiem bo tabletki to pewnie na receptę a tutaj lekarz to mi tylko paracetamol zaleci
Isla w Pl bez recepty

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 15:39   #1631
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Jakie dobre wiadomości.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 16:05   #1632
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Poszukam w aptekach w Londynie moze maja i szybko wyślą dziekuje
special 4 u
http://www.e-apteka.co.uk/product/pr...past_4241.html

dostawa w UK

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Niezalogowana, a myślisz, że można używać oliwki dla dzieci po kąpieli - zamiast balsamu do ciała?
To są dwa różne produkty:
- oliwka działa natłuszczająco, chroni naskórek przed utratą wody i tworzy warstwę ochronną
- balsam głównie nawilża i dociera do głębszych warstw naskórka
Przy zapobieganiu rozstępom trzeba robić obie te rzeczy: nawilżać i natłuszczać Ja osobiście najpierw wcieram balsam, czekam 5 minut (w tym czasie myję zęby naga) a potem nakładam oliwkę, która tworzy okluzję do balsamu- chroni przed utratą wilgoci Wydaje mi się, że ten sposób się sprawdza, nowe rozstępy mi się nie pojawiły- są tylko te, które powstały gdy nic nie stosowałam

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 16:13   #1633
elinka21
Zakorzenienie

Dziewczyny kizianio mizianie to ruchy dzidzi? Dzis tak czesto czuje

25.03.14
Stary 2015-02-10, 16:49   #1634
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
To są ruchy Bąbelka.

Stary 2015-02-10, 17:44   #1635
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość

To są dwa różne produkty:
- oliwka działa natłuszczająco, chroni naskórek przed utratą wody i tworzy warstwę ochronną
- balsam głównie nawilża i dociera do głębszych warstw naskórka
Przy zapobieganiu rozstępom trzeba robić obie te rzeczy: nawilżać i natłuszczać Ja osobiście najpierw wcieram balsam, czekam 5 minut (w tym czasie myję zęby naga) a potem nakładam oliwkę, która tworzy okluzję do balsamu- chroni przed utratą wilgoci Wydaje mi się, że ten sposób się sprawdza, nowe rozstępy mi się nie pojawiły- są tylko te, które powstały gdy nic nie stosowałam
Super porada! Zacznę tak robić! w 1c używałam tylko oliwki z ross, w ostatnim tc wyszły mi rozstępy, w miejscach gdzie była skóra najbardziej napięta ale winię swoje lenistwo, przestałam się smarować. Udało się mi je zredukować ale teraz chcę lepiej o to zadbać ;p

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 17:51   #1636
jesuismagnifique
Raczkowanie

fuertka uroczo!
już sobie wyobrażam takie psocące dwie dziewczyny

U mnie jutro mięsko w sosie musztardowym...TŻ będzie zadowolony (ja mało mięsna więc mnie to jakoś...)
A ja chętnie bym zjadła kopytka ostatnio robiłam ale mam chęć znów
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 17:58   #1637
Harrods
Zadomowienie

Dziewczyny, mowię Wam, nadal nie moge uwierzyć w dziewczynke. Cała rodzina mnie nastawila, ze bedzie chłopiec. Mąż ma trzech braci, szwagier synka. Nie ma żadnych dziewczynek. I wszyscy ciagle mówili, ze na pewno bedzie chłopiec. Wczoraj tak sie zdziwiłam u ginekologa, ze aż moja lekarka sie śmiała. Ale sprawdziła milion razy, z każdej strony, zrobiła kilka zdjeć i powiedziała ze na 100% dziewczynka. A to jslest bardzo dobry ginekolog i ma dobry sprzęt. Ogólnie specjalizuje sie w USG. Także niesmak podstaw zeby jej nie wierzyć. A jeszcze dzisiaj zadzwoniła do mnie teściowa i powiedziała, ze wyczytala w internecie, ze jeszcze narządy mogą nie byc wykształcone i może to byc jednak chłopiec. I żebym sie nie nastawiala na dziewczynkę, bo moge sie rozczarować.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Dzisiaj jest 17t3d i pierwszy raz czuje ruchy . Na razie delikatne, ale teraz rusza sie cały czas.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2015-02-10 o 17:57
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 18:08   #1638
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość

Dzisiaj jest 17t3d i pierwszy raz czuje ruchy . Na razie delikatne, ale teraz rusza sie cały czas.

Edytowane przez Aviskowa
Czas edycji: 2015-02-10 o 18:13
Stary 2015-02-10, 18:11   #1639
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Oto relacja z wizyty

super!

Cytat:
tak, tak, to Dzidzia

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mowię Wam, nadal nie moge uwierzyć w dziewczynke. Cała rodzina mnie nastawila, ze bedzie chłopiec. Mąż ma trzech braci, szwagier synka. Nie ma żadnych dziewczynek. I wszyscy ciagle mówili, ze na pewno bedzie chłopiec. Wczoraj tak sie zdziwiłam u ginekologa, ze aż moja lekarka sie śmiała. Ale sprawdziła milion razy, z każdej strony, zrobiła kilka zdjeć i powiedziała ze na 100% dziewczynka. A to jslest bardzo dobry ginekolog i ma dobry sprzęt. Ogólnie specjalizuje sie w USG. Także niesmak podstaw zeby jej nie wierzyć. A jeszcze dzisiaj zadzwoniła do mnie teściowa i powiedziała, ze wyczytala w internecie, ze jeszcze narządy mogą nie byc wykształcone i może to byc jednak chłopiec. I żebym sie nie nastawiala na dziewczynkę, bo moge sie rozczarować.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

hej hej Kochana to uwierz a gadanie wpuszczaj jednym uchem i wypuszczaj drugim mi teściowa wmawia, że na bank będzie chłopak. Ciekawe skad wie, może jakimś jasnowidzem albo prorokiem jest?
Gratuluję pierwszych ruchów
Stary 2015-02-10, 18:38   #1640
ja_dalia
Wtajemniczenie

no to widze że wszędzie marynarski styl na tapecie... u nas córka 2 miesiące temu zażyczyła sobie taki oto motyw : http://projectnursery.com/wp-content...byRoom_1-1.jpg teraz co prawda chce to z różem jakoś połączyć, no ale coś wymyśle... mam jeszcze ponad miesiąc do remontu

fuertka nie ma to jak dobre wieści po wizycie ! super

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 18:39   #1641
aknaa
Raczkowanie

Ale cisza tu dzisiaj Ja dzisiaj strasznie męczący dzień w pracy miałam. Już coraz częściej o l4 myślę
Muszę pracę podyplomowa pisać ale nie mam weny, a do końca marca muszę ją oddać, książki ponad miesiąc wypożyczone a ja tylko wstęp mam
aknaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 18:50   #1642
maga9
Raczkowanie

Cytat:
Jesli mozna zapytać to co sie stało??? Jak nie chcesz to nie pisz
Irlandia to jesteśmy sąsiadki bo ha Anglia
uk czyli wiesz co nieco na temat opieki na wyspach
w polsce znalezli problem,tzn moj gin tam.w irlandii stwierdzili ze wszystko ok 1 dzien przed wylotem.a2dni potem gin robil mi dopplera i przeplywy i opkazalo sie ze sa patologiczne i do lozyska nie doplywa wystarczajaco krwi no i z lozyska niedozywionego do dziecka tez nie.badanie ktorego w irlandii normalnie nie robia chyba ze jakies wskazania do niego,wiec gdybym tu zostala to kto wie co by sie stalo,padlabym razem z dzieckiem zanim by sie zorientowali ze cos nie tak:/
po roznych badaniach w pl wyszlo ze moge miec syndrom antyfosfolipidowy,p.ciala antykardiolipinowe nisko pozytywne.w irlandii wyniki w normie.ale i tak dzieki Bogu zdecydowali ze bede na leczeniu jak na syndrom i biore aspiryne 75g i heparyne zastrzyki codzien.w irl gin mowi ze moze bylo tez cos z lozyskiem-bo nie sprawdzili w szpitalu.juz nie wspomne jak sie wymadrzali co by to oni za badania zrobili..szkoda ze nie umieja wykryc nic tylko pieprzyc.no ale niestety tu jestem,pracuje i zyje wiec tu walcze o jak najlepsza opieke.bede leciec do pl na spr po tutejszym polowkowym ktore bede miec miedzy 22-24tyg.poki co wszytko wydaje sie ok,dziecko w wieku odpowiednim(moj synek poprzednio przestal rosnac w21 tyg).lozysko na tylnej scianie,w odpowiednim miejscu(poprzednio bylo niskie)..
wiec przede mna tygodnie najwiekszego stresu-przejdziemy krytyczny moment?bedzie wszystko ok?staram sie nie nakrecac i zyje z dnia na dzien ale i tak w niepewnosci..dlatego zakupy itd zostawiam do maja..nic wczesniej nie bede kupywac badz robic..
a ty Ewelina jak sie odnajdujesz w angielskim systemie?
maga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 19:05   #1643
Fischerka
Raczkowanie

Gratulacje fuertka świetne wiadomości, oby same takie
2 dziewczynki - coś wspaniałego!!!!! Skoro kolejny raz potwierdzone to już chyba Cię niczym nie zaskoczą

Dopiero, co martwiłam się, że mój brzuch nie zwiększa objętości, mimo że jem jak opętana, a teraz dojrzałam, gdzie są te odzyskane kilogramy
nie widać mi kości biodrowych, które wystawały u mnie, jak u kościotrupa - teraz są zakryte ciałkiem Idzie mi w boczki i tyłek słodko

No to przed spaniem znowu lody
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 19:09   #1644
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Mi od wczoraj mega głośno burczy, bulgota, przewala się w brzuchu Jakbym zjadła 1000 żab :P

I też rozmyślam, czy to Synuś daje o sobie znać ??? (choć z drugiej strony jest to jakieś kosmiczne i bardziej na jelita mi wygląda niż na Dziecia :P )
Stary 2015-02-10, 19:10   #1645
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Mi od wczoraj mega głośno burczy, bulgota, przewala się w brzuchu Jakbym zjadła 1000 żab

I też rozmyślam, czy to Synuś daje o sobie znać ??? (choć z drugiej strony jest to jakieś kosmiczne i bardziej na jelita mi wygląda )
Jej ja tak mialam z soboty na niedziele budzilo mnie to w nocy az maaasakra

25.03.14
Stary 2015-02-10, 19:16   #1646
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Jej ja tak mialam z soboty na niedziele budzilo mnie to w nocy az maaasakra
Tż to co chwile mi się pyta, czy głodna nie jestem Aż tak słychać
No to może faktycznie tak to się zaczyna Już nie mogę się doczekać, aż będzie czuć wyraźnie
Stary 2015-02-10, 19:16   #1647
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Tż to co chwile mi się pyta, czy głodna nie jestem Aż tak słychać
No to może faktycznie tak to się zaczyna Już nie mogę się doczekać, aż będzie czuć wyraźnie rosi:
U mnie bylo to samo az sie balam czy to dzidzi nie przeszkadza

25.03.14
Stary 2015-02-10, 19:34   #1648
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maga9 Pokaż wiadomość
uk czyli wiesz co nieco na temat opieki na wyspach

w polsce znalezli problem,tzn moj gin tam.w irlandii stwierdzili ze wszystko ok 1 dzien przed wylotem.a2dni potem gin robil mi dopplera i przeplywy i opkazalo sie ze sa patologiczne i do lozyska nie doplywa wystarczajaco krwi no i z lozyska niedozywionego do dziecka tez nie.badanie ktorego w irlandii normalnie nie robia chyba ze jakies wskazania do niego,wiec gdybym tu zostala to kto wie co by sie stalo,padlabym razem z dzieckiem zanim by sie zorientowali ze cos nie tak:/

po roznych badaniach w pl wyszlo ze moge miec syndrom antyfosfolipidowy,p.ciala antykardiolipinowe nisko pozytywne.w irlandii wyniki w normie.ale i tak dzieki Bogu zdecydowali ze bede na leczeniu jak na syndrom i biore aspiryne 75g i heparyne zastrzyki codzien.w irl gin mowi ze moze bylo tez cos z lozyskiem-bo nie sprawdzili w szpitalu.juz nie wspomne jak sie wymadrzali co by to oni za badania zrobili..szkoda ze nie umieja wykryc nic tylko pieprzyc.no ale niestety tu jestem,pracuje i zyje wiec tu walcze o jak najlepsza opieke.bede leciec do pl na spr po tutejszym polowkowym ktore bede miec miedzy 22-24tyg.poki co wszytko wydaje sie ok,dziecko w wieku odpowiednim(moj synek poprzednio przestal rosnac w21 tyg).lozysko na tylnej scianie,w odpowiednim miejscu(poprzednio bylo niskie)..

wiec przede mna tygodnie najwiekszego stresu-przejdziemy krytyczny moment?bedzie wszystko ok?staram sie nie nakrecac i zyje z dnia na dzien ale i tak w niepewnosci..dlatego zakupy itd zostawiam do maja..nic wczesniej nie bede kupywac badz robic..

a ty Ewelina jak sie odnajdujesz w angielskim systemie?

Mi tu dobrze
W pierwszej ciazy miałam często usg bo było mało wód plodowych co chwile krew sprawdzali itd a gdy bałam sie ze ruchów jest za mało to dawali mnie na sale (normalne łóżko dwuosobowe, czajnik, szafa itp) i podpinali ktg i słuchaliśmy dzidzi tak po 2godz
Teraz nic złego nie wykazało i usg dopiero w marcu:/
Ogólnie w ciazy nie narzekam na opiekę ale na lekarzy pierwszego kontaktu juz tak bo chodzisz chora 2tyg albo więcej a oni ci paracetamol zalecają:/
Kilka znajomych narzekało po porodzie ale tylko przez to ze nie rozumiały co sie do nich mówi
Stary 2015-02-10, 19:34   #1649
aknaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Gratulacje fuertka świetne wiadomości, oby same takie
2 dziewczynki - coś wspaniałego!!!!! Skoro kolejny raz potwierdzone to już chyba Cię niczym nie zaskoczą

Dopiero, co martwiłam się, że mój brzuch nie zwiększa objętości, mimo że jem jak opętana, a teraz dojrzałam, gdzie są te odzyskane kilogramy
nie widać mi kości biodrowych, które wystawały u mnie, jak u kościotrupa - teraz są zakryte ciałkiem Idzie mi w boczki i tyłek słodko

No to przed spaniem znowu lody
O tak... Też mam fazę na lody MC Flurry z Kit Kat albo Grycan, dzisiaj zaliczyłam te drugie
aknaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 19:44   #1650
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
O tak... Też mam fazę na lody MC Flurry z Kit Kat albo Grycan, dzisiaj zaliczyłam te drugie

o nieeee.... narobiłaś mi smaka na mc flurry!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości