|
|
#1231 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6
Dziewczyny, interesuje się któraś fotografią? Pamiętam, że mamy żonę fotografa
poszukuję fajnego aparatu typu lustrzanka, dotychczas używałam olympus pen z wymiennymi obiektywami, byłam mega zadowolona, ale trochę zdjęć już wypstrykałam nim i trochę już szaleje niestety a i wymienna optyka do niego też nie jest taka najtańsza i kombinuję nad jakimś fajnym body i dobrymi obiektywami (w tym do portretów), bo jak mi się Młoda urodzi to przecież oszaleję bez robienia Jej zdjęć tamtego chyba szkoda naprawiać, nie wiem jak mu sprawdzić przebieg migawki ale na oko to będzie na pewno 30 tys.---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() najlepsze "eating for two/drinking for two" |
||
|
|
|
#1232 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszło mi zamówienie z apteki z Geminii i wszytko oki tylko nie popatrzyłam sobie jak zamawiałam sterylizator parowy do mikrofali na jego wymiary. Na szerokość się zmiesci ale na wysokosć już nie. Zapomnialam ze mam małą mikrofale. Niech to ...
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Doświadczone mamy, mam pytanie, a wlaściwie dwa.
Czy warto kupić podgrzewacz do butelek? Czy sterylizator jest konieczny, czy mogę po prostu myć w płynie do naczyń i wyparzać wrzątkiem?
|
#1234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sterylizator dla mnie super sprawa choć mały po szpitalu nie były nauczony tak super czystycz butelek wiec nie używałam. Laktator tez w nim wypażałam w szpitalu. w domu nie miałam ale teraz kupie napenwo. Są tez użądzenia dwa w jednym czyli podgrzewacz ze sterylizatorem na 1 butelkę. Ale nei wiem jak to się sprawdza.
czekamy na ciebie dziewczyna wrzesień 2005 żona 6 sierpnia 2011Edytowane przez kefii Czas edycji: 2015-02-10 o 18:34 |
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nad sterylizatorem się zastanowię, ale podgrzewacz kupię na 90 % W ogóle pytanie jeszcze z serii tych głupich, jeśli będę pokarm ściągać do butelki, a Mała wszystkiego nie wypije, to co wtedy? Wylać, czy moge potem jeszcze go podgrzać?
|
|
#1236 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1237 |
|
Wtajemniczenie
|
Albo podać w tem pokojowej tak jak stoi albo z podgrzewacza tylko uważać żeby nie przegrzać pokarmu
|
|
|
|
#1238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za gratki
Wyniki będę miała jutro ![]() Ja też... Czekam na kasę z zusu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem jaki masz budżet, ale ja szukałabym bezlusterkowca z wymienną optyką, teraz popularne są sony alfa, choć tego fenomenu nie rozumiem
|
|
|
#1239 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja to się "śmieję", że ta szyjka mi się przyplątała bo zbyt łagodnie znosiłam ciążę:P Poza traumą do 14 tygodnia bo wymiotowałam i miałam mdłości czuję się fajnie. Zero zgagi, bólu kręgosłupa, problemów ze snem, dużego przyrostu wagi, obrzęków. Brzuszek na razie mały w niczym mi nie przeszkadza. No to się szyjka skracająca przypałętała. Tak dla równowagi pewnie ![]() Cytat:
Sorry za stwierdzenie, ale dla mnie to typowa matka - idiotka... Ani o własnym dziecku nie myśli, ani o cudzym. Jedyne co ją interesuje to własna dupa. A ja dziś przespałam 3/4 dnia. Ciśnienie u mnie chyba na łeb na szyję poleciało na dworze i taki senny dzień mam.
|
|
#1240 |
|
Rozeznanie
|
Ale mnie teściowa w☠☠☠☠... aż się popłakałam. Już nie wiem czy to te hormony czy ta kobieta jest tak nieczuła
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo bezlusterkowcem zrobisz zdjęcie na auto i będzie dla twoich potrzeb ok, a lustrzanką o jakiej piszesz już tego nie zrobisz i aby się zrazisz
|
|
|
#1243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nadal amatorsko i spokojnie go ogarniam, tylko mi nie wystarcza
|
|
|
|
|
#1244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No troche to potrwalo ale jak mam czas to udaje się z niego super zdjecia wyciagnąć. Teraz przy małym nie mam jak cwiczyc więc poszedł w odstawkę ale czasem trzeba i jemu zdjecia porobić to wtedy jest wyzwanie |
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż stwierdził, że najlepiej jak pójdziesz do jakiegoś sklepu typowo fotograficznego (nie jednego, bo każdy sklep nastawiony jest na inną markę i będą ją wciskać za wszelką cenę) i powiesz co konkretnie potrzebujesz i oni Ci doradzą.
|
|
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wiesz jak jest w sklepach, w większości i tak jak zacznę od tego, że ja na fotografii nigdy nie będę chciała zarabiać i chcę tylko na własny użytek, to właśnie zaproponują bezlusterkowca. I one są super, ale już mam i nie wiem czy jest sens kupowania tego samego tylko drożej (bo nowszy). Czeka mnie przeczytanie internetu ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
jak nie chce pomagać to kij jej w oko, a niech tylko wspomni, że brudne! w ciąży okien się nie myje, koniec kropka.
|
||
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1251 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde jakoś dziś jestem jakaś niedorozwinięta i nie umiem się do żadnej z wypowiedzi odnieść
mam dzień idioty chyba Landrynki se jem a co się będę ! ![]() kurde no i się zaczęło, jest mi coraz ciężej, podnieść się to ciężko już, z boku na bok muszę delikatnie bo tak to brzuch napinam i boli.. Ciąża piękny stan ![]() ale mam lenia.. i nie wiem co miałam pisać
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#1252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Landrynki to to samo, więc czekamy aż rozkręcisz tą imprezę |
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
goskie89
szkoda nerwów na teściową Wierzę że cię z równowagi wyprowadziła ale chyba trzeba wpuścić jednym i wypuścić drugim uchem ![]() No i zostałam bez Tż do piątku, oby wszystko pozałatwiał i oby udało mu się w końcu wywalczyć kasę którą my gość leci Jutro wbija do mnie koleżanka z byłej pracy a pojutrze widzę się z przyjaciółką ![]() AAAA i zapomniałam wam powiedzieć że zaliczyłam dzisiaj fosę jak wracałam od położnej Nic się nie stało autu ani mi więc się śmieję, ale kurde Tż się wściekał że nie wie jakim cudem mogło mnie ściągnąć, no ale ściągło ![]()
Edytowane przez loluska Czas edycji: 2015-02-10 o 20:05 |
|
|
|
#1254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A no i mojemu kuzynowi uratowałam zdjecia z wesele. Fotograf sie zgubil i nie mieli by zdjec z domów. Porobiłam zdjecia i im dałam to sobie uzupełnili. Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Ja już na szczęście po glukozie. Wynik mam oki nawet niski ten cukier (pewnie znowu będę wcinać cukierni do konca ciąży). A po badaniu cały dzień czułam się fatalnie. Po badnaiu ledwo dojechałam do domu jak mi spadł cukier to trzęsły mi się ręce, slabo mi sie robiło a ciśnienei miałam jak niboszczyk. Dobrze że już mam za sobą |
||
|
|
|
#1255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
druga sprawa - w ogóle mleka nie powinno się 2x podgrzewać.Leje mi się z nosa ciurkiem
|
|
#1256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1257 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no ale co zrobisz, baby nie zrozumiesz, przyszła mała się nudziła, co chwilę na kolana chciała, albo siusiu.... ale przeżyłam a jak zachoruję znajdę i zatłukę ![]() Cytat:
(bo sami mamy znajomości w budowlance i możemy sobie taniej załatwić towar bez faktury) przed podpisaniem umowy mieliśmy dostarczyć tylko jedną fakturę, na łączny zakup czegokolwiek na budowę za 5tys... kredyt nam wypłacają w 2 transzach, pierwszą dostaliśmy już po tygodniu od podpisania umowy, i była to połowa wartości kredytu, a przy 2 to musimy dokładnie wszystko policzyć i zdeklarować się co do złotówki ile chcemy, czy całą drugą połowę, czy mniej, bo więcej dobierać nie będzie można.A i jeszcze możecie wybrać się do doradcy, który załatwi za was wszystkie formalności i dostaniecie od niego kilka ofert z różnych banków, a wy sobie wybierzecie to co będzie wam odpowiadało my byliśmy w 2 różnych firmach i mogę polecić Open finance
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna, co jest?? Pół dnia próbuje na wizaż zajrzeć i ani z telefonu, ani z laptopa sie wcześniej nie dało
uwaga! będę sie teraz żalić...więc kto nie chce czytać moich gorzkich żali może swobodnie ominąć mój post...nie pogniewam się...ja po prostu muszę sie wygadać, bo inaczej będę wyć do jutra.... To jest zdecydowanie nie mój dzień bez kitu, ręce nogi cycki opadają czuje sie jak *******onej w ukrytej kamerze...TŻ dziś w domu i gra sobie na konsoli w GTA V, buczenia, strzelanie, co chwile jakieś syreny policyjne wyja i takie tam, generalnie łeb mi zaraz rozwali w drobny mak... Swoją droga sama mu kupiłam to GTA na dzień chłopaka w 2013...wiec sama sobie jestem winna. Nic to... zeby nie słuchać poszłam do kuchni przygotowałam wszystko pod obiado-kolacje no, ale ile można stać w zimnej kuchni??(ta, zimnej bo jakiś dekiel nie założył w kuchni ogrzewania) To ja już wole nie spać przez K niż przez przeziebienie lub nery....to wróciłam do pokoju....no ale po chwili nudno... to sie z tych nudów wzięłam za przeglądanie ebay, bo mówię matki boskiej pieniężnej sie zbliża, wiec w gruncie rzeczy mogę swobodnie karta zapłacić a potem wpłacić to co wydała.... no nie ważne... odpalam ebay, przeglądam i myślę.... no tak, smoczki lovi retro chciałam ( fajne takie z polski za 6 euro 2 sztuki plus 4 e wysyłka...dla mnie bomba) no to wybieram te co mnie interesują, rozmiar najmniejszy i co? i brak...nie maja....Myślę szkoda, ale trudno wybiorę inne, fajne takie marynarskie z napisem chyba love my mum i drugi taki sam tylko napis love my dad...i co? I kufno! taka sama sytuacja.... i już ciśnienie skacze, *******eni niemcy z polski sobie smoczki zamówili , a ja sie moge smakiem obejść... ale OK, przetrawiłam... mówię to chociaż apteczne rzeczy te co to sobie pare dni temu wrzuciłam do warenkorb dziś zapłace i przyjadą do piątku. Wchodze na strone apteki i oczom nie wierze. Wyczyścili mi moje zamówienie.... no nie ma, null! i od nowa moge sobie kopać w rzeczach i składać zamówienie. strzele se w łeb jak boga kocham! coś mnie przy tym tchnęło i sobie myślę...może tak chociaż materac na ebay zamówię, co to sobie go upatrzyłam do łóżeczka nim go wykupią...extra materac, dwustronny dla maleństw i potem starszaka...macałam go nawet w jakimś sklepie....wchodze na ebay, patrze, no gratuluje, udało ci sie rzutem na taśme, bo materac jutro kończy swa akucje. Wchodze na ta aukcje i wybuchłam śmiechem. TO NIE MOŻE BYĆ PRAWDA!! Aukcja trwa, ale materace wykupione!!! No kpiny....wklepałam szybko w wyszukiwarkę i patrze ufff są te materace na inncych aukcjach...ale znowu oczom nie wierze, bo już 10 euro droższe i to od tego samego sprzedawcy.. Czarna rozpacz, bez kitu... dosłownie w tej chwili nasuwa mi sie myśl, chcesz rozśmieszyć Pana Boga opowiedz mu o swoich planach.....to co ja sobie upatrzyłam, to chyba ma najwieksze wzięcie.... W ramach pocieszenia, TŻ wykopał mi murzynki z szafy...pycha z wiórkami kokosowymi....wpierdzieli łam całe opakowanie!! 18 sztuk! Przy czym śmiałam sie i wyłam na przemian. Potem poprawiłam obiado kolacja! A co! bede gruba, ale przynajmniej szczęśliwa Pomarudziłam, to teraz ide zamówić ten droooogi materac Acha i jeszcze jedno! Oddychać nie moge czuje jakby mi ktoś próbował rozepchać macice po całym brzuchu , w efekcie siedzę i ledwo dysze. A Kacperski odsypia właśnie harce...noooo coś mi sie widzi ze czeka nas długa noc Ochooo, właśnie wywołałam wilka z lasu.... czka.... ale chyba sie odwrócił buzią do środka, bo taka wygłuszona ta czkawka Myko, fajne to z linka! blog, albo? W każdym badź razie chyba nie odpocznę sobie przy moim bokserze
|
#1259 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Jestem już po wizycie. Niby wszystko ok, ale szyjka niestety nadal się skraca- dostałam zwiększone dawki magnezu, nospy i luteiny. A co do małej to waży 1052g i ma za mały obwód brzuszka o 2 tygodnie. Lekarz zapisał jakies dodatkowe witaminy, żeby mała przybrała...Powiedział oczywiście żebym się nie martwiła, no ale tak trudno się nie martwić...Mam nadzieję, że za 3 tygodnie przypakuje, albo, że to jakis błąd pomiaru czy coś. Lekarz cały czas powtarzał, że to może być uroda dziecka, że po mamusi może być szczupła i wysoka, ale ja w tej ciąży może jestem jeszcze wysoka, ale już nie szczupła. Przybieram na wadze regularnie. Az odechciało mi się z tego wszystkiego chodzić po sklepach...
|
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Nadzieja jutro spróbuj albo wybierz w Polsce a ja Ci je wyśle
.Werona lekarz ma racje nie stresuj się poczekaj do wizyty. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

poszukuję fajnego aparatu typu lustrzanka, dotychczas używałam olympus pen z wymiennymi obiektywami, byłam mega zadowolona, ale trochę zdjęć już wypstrykałam nim i trochę już szaleje niestety
a i wymienna optyka do niego też nie jest taka najtańsza 
czy to w nocy czy w dzień, zawsze parę kropelek, męczące bo teraz gdzie się nie ruszę to pierwsze moje kroki kieruję do łazienki 

.
przeżyłam zawał w nocy 
normalnie mnie oblało zimnym potem a serce to miałam chyba już na języku... zapalilam lampkę i czekalam do 4 rano aż mój mąż wróci z pracy ... rano opowiadam to tacie a babcia mówi że też się obudziła i widziała to. Mój mąż śmieje się ze mnie i mowi że gdzieś pewnie robi się zwarcie 
chyba przyda się kubek gorącej kawy od rana bo nie wyspałam się