Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-10, 19:25   #3001
rybkaa90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Ja nawet nie wiem jakie są typowe ubranka do chrztu
Szuuu jaki elegancik Bardzo fajne to ubranko.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 19:36   #3002
Selis
Zadomowienie

Widziałam już wcześniej te komplety z next, są świetne do lata na pewno pokażą się jeszcze jakieś fajne stroje, ale ja nawet nie wiem kiedy zrobić te chrzciny, dla mnie to za odległy temat...

A co do alkoholu, to jak zamawiałam alkohol na nasze wesele, to spotkałam się z tym, że ludzie dobrarada mówili " zamów więcej, będzie na chrzciny"
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 19:43   #3003
pszczoua
Zakorzenienie

Dla mnie tez bez sensu sa typowe ubranka do chrztu.

Masija, mozna chrzcic miesieczne dziecko Raczej nie ma zadnych ograniczen. Julka chrzcilismy jak mial rowno miesiac. Ja bylam zadowolona bo cala msze spal i nie marudzil
Stary 2015-02-10, 19:50   #3004
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dla mnie tez bez sensu sa typowe ubranka do chrztu.

Masija, mozna chrzcic miesieczne dziecko Raczej nie ma zadnych ograniczen. Julka chrzcilismy jak mial rowno miesiac. Ja bylam zadowolona bo cala msze spal i nie marudzil
My byśmy właśnie chcieli jak najwcześniej. Ale zobaczymy jak to wszystko wyjdzie

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 19:55   #3005
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hm... a odnośnie tego od kiedy chrzcić dziecko - to od miesiąca już można? W sensie miesięczne dziecko?

Rany, jak ja nie cierpię takiego obrażania się...
Nie rozumiem tego. Dla mnie to jest normalne, że na chrzciny prosi się tylko najbliższą rodzinę. Gdzie bym się obrażała, że mnie nie zaprosi kuzynka nawet jakby mieszkała 3 domy ode mnie.. bez jaj. wiem, że to dodatkowe koszta-nie dość, że sam dzieć kosztuje to jeszcze ktoś się będzie wykosztowywał, żeby zaprosić kuzynkę, kuzyna, etc...

A co do chrztu.. ja nie wyobrażam sobie bez mszy. Ale dla mnie, dla nas to ważne.
U mnie nawet jak ksiądz chrzci w sobotę, to i tak odprawia krótką mszę.
Możesz ochrzcić dziecko zaraz po wyjściu ze szpitala. U mnie w parafii są chrzciny zawsze w 2 i 3 niedzielę miesiąca, więc jeśli tylko będę miała siły to postaram się przy najbliższej okazji ochrzcić maleństwo. Może nawet jeszcze nie będzie miało skończonego miesiąca.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Hej, ja mam wybranego chrzestnego, chrzęstną też, ale nie jestem do końca przekonana - nikt z rodziny Tż w każdym razie i to była jego decyzja.

Robimy obiad chrzcinowy w restauracji, już w jednej pytałam (w hotelu gdzie robiliśmy wesele) i ceny są od 39 do 79 zł/os w zależności od tego czy serwowane czy na półmiskach, czy z ciastami lub deserkami itp. Dodatkowo tort 50 zł za kg.

Chcę zapytać w jeszcze jednym hotelu, w miejscowości moich rodziców.

W ogóle zakochana jestem w tym ubranku i założyłabym je synkowi na chrzciny bo nie lubię takich typowych ubranek chrzcinowych, ale nie wiem jaki rozmiar musiałabym wziąć, więc z bólem serca odpuszczam

http://pl.nextdirect.com/pl/x553780s1

Aha i alkoholu też nie będzie u nas nie będzie, choć ojciec Tż trzyma na tą okazję wódkę, ale nie będzie i już.
Ja się nie napalam na żadne specjalne ubranko do chrztu, ale to jest po prostu przesłodkie
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 19:56   #3006
201710041131
Konto usunięte

My chcemy w lipcu-sierpniu chrzcić...

Rybko takie http://ogloszenia.bialystokonline.pl...58/44/05/0.jpg

wolałabym jakiś fajny komplecik jak te w next
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:08   #3007
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Odpisuje hurtowo:

- naklejki na sciane sliczne. My mielismy piankowe postacie z puchatka nad lozeczkiem ale... w pewnym momencie byly celem nr 1. Czesc dawno poodrywana, prosiaczek ma tylko glowe, zostal puchatek bo najwyzej i... slady po kleju.. nie wyglada to dobrze. Teraz chyba wolalabym cos na sznurku i wbic 2 gwozdzie w sciane. Jeszcze o naklejkach, na moim mamusiowym jednej dziewczynie takie drzewo na pol sciany bardzo szybko zaczelo odlazic, nie wiem od czego to zalezy.. niby robione na sciany a odlazlo. Ale opcja sama w sobie super.

- Karta rossne - ten rabat 10% to po ok 2 latach dopiero.. ja zalozylam w ciazy a 10% mam od niedawna. Zaczyna sie od 3% i w ciagu kazdych 90 dni trzeba 6 razy zrobic zakupy okazujac karte, wtedy przeskakuje o 1%. Jak nie zrobimy tych 6 zakupow chyba przepada.

- Chrzciny - mielismy w lokalu na 20 osob, dzieci do 4 lat gratis (jak dla mnie zupelnie bez sensu placic za roczniaka, dwulatek tez jakos duzo nie zje, spokojnie mozna mu odlozyc od rodzicow), potem do 12 lat polowa ceny. Alkoholu nie bylo zadnego, rodzina meza nie byla zachwycona bo u nich na chrzcinach pije sie wszystko ale coz.. Chrzciny spokojnie sie zwrocily, prawie kazdy dal koperte a ze to tylko najblizsza rodzina to wszyscy dali wiecej niz koszt w restauracji. Nie pamietam juz ile dokladnie placilismy bo to byla cena od osoby plus tort, rozne warianty mieli do wyboru w zaleznosci od ilosci przystawek itp.

- Chrzestni - ja w sumie juz wybralam, nie wiem co na to tz.. rodzina meza zupelnie nie interesuje sie nami, naszym synem, nie mamy kontaktu mimo ze to ich chrzesniak wiec dla mnie sprawa prosta, nie chce zeby drugie dziecko tez mialo chrzestnego/chrzestna wylacznie przez godzine na mszy i nigdy pozniej..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:08   #3008
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
My chcemy w lipcu-sierpniu chrzcić...

Rybko takie http://ogloszenia.bialystokonline.pl...58/44/05/0.jpg

wolałabym jakiś fajny komplecik jak te w next
Myślałam, że moda na takie wdzianka już minęła.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:09   #3009
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
moj dzisiejszy sen: snilo mi sie ze jest piatek wieczor i ze jutro nie pracuje!! koszmar to byl jak sie obudzilam i zdalam sobie sprawe ze jest dopiero wtorek
Haha też byłoby mi smutno

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Dzięki Też czytałam opinie i są bardzo pozytywne Najczęściej powtarzany zarzut, to ciężar, ale wszystko jestem w stanie przeżyć dla takiego wyglądu :
Ładne są, podobają mi się takie duże wózki, niestety nie mogę mieć ciężkiego jeśli zostaniemy w tym mieszkaniu.

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Hej
Mycha skretne kola to jednak zbawienie .
Jak próbowałam wózki w sklepie, to naprawdę była różnica, ale to na płaskim podłożu. W opisach wózków na stronach producentów zauważyłam, że piszą, że po piasku czy w lesie dobrze mieć blokowane koła a i tak przełożyć rączkę by z przodu były te duże koła.
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dziwne podejście przecież średnio ok 12 kg kobieta tyle i jest to normą. chyba, że na prawdę miałaś dużą wagę wyjściową mnie denerwują komentarze lekarzy na temat wagi. sama w poprzedniej ciąży dużo przytyłam, ale z drugiej strony... miałam się głodzić? sporo musiałam leżeć, prawie nic nie mogłam robić, głównie w domu siedziałam to i przytyłam, cóż... teraz latam a i tak mam już 6 kg na plusie
Może specjalnie mnie straszy, żebym się do diety przyłożyła. Czyli pączków nie piekę, tz kupi te okropne, zjem jednego a on pięć kurcze, temu to dobrze.

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Mi też się śnią koszmary...
A co do wózka, to oglądam go i coraz bardziej mi się podoba, już ustaliłam z TŻ, że musimy jeszcze raz jechać i dokładnie wszystkie pooglądać i coś konkretnego wybrać bo chciałabym mieć już ten problem z głowy

Ja mam

Dużo zdrówka dla Leosia nie znoszę kiedy dzieci chorują rosi:

Witaj

To malutko, ale fajnie...moja teściowa by tego nie przeżyła ala: :

Ja już mam około 6 kg na plusie i też boję się o cukrzycę...już i tak co rano dostaje zastrzyk w brzuch, który boli teraz coraz bardziej chyba z racji naciągniętej skóry, a jeszcze kłuć się w palec i kontrola jeszcze jeden dziedziny w życiu...no ale nie ma co się źle nastawiać
Oj biedna jesteś z tym kluciem

Cytat:
Wiecie co u mnie ostatnio na tapecie jest?
Chrzciny.. kto będzie chrzestnym, kogo prosimy a najważniejsze gdzie robimy? noo, najważniejsze, najważniejsze...:/
Jak o tym pomyślę to słabo mi się robi.
Wiadomo, tylko najbliżsi - czyli wychodzi nam 20-23 osoby sami rodzice i rodzeństwo.
Nie mamy gdzie ich pomieścić więc pewnie jakiś lokal :/
Ale jak widzę ceny to ja bym drugie wesele mogła z tego zrobić

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Oo, dobrze wiedzieć
Moja siostra ma spory ogród i wynajela namioty z podestem, namioty mogą mieć ściany, więc latem póki burzy nie ma jest ok. Tylko nie pamiętam ile płaciła. A na obiad mieli miecho z grilla. na ok 20 osób. Rok później sąsiedzi zrobili to samo tylko stoły siostra miała z pobliskiego baru, bo się dogadała z właścicielami - znajomymi.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
szefem się nie przejmuj. Teraz Ty i maleństwo jesteście najważniejsi

Cytat:

kurcze, nie wiem czy się da tak nic nie przytyć już raczej nie... bo nawet woda może Ci się zatrzymać w organizmie pod koniec ciąży i zupełnie nie będziesz mieć na to wpływu.
Właśnie ostatnie 3,5kg to były opuchnięcia. we worek byłam u gina ważona, w piątek spuchłam rano i 3,2lg więcej na jego wadze. Spadł 1kg tylko. I to mam w książeczce ciąży. Później podobna sytuacja. Nic, postaram się całkiem ograniczyć słodycze

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
U nas to samo
Imprezy dla dzieci =zero alkoholu...
U nas na każdej imprezie jest szampan i jakieś wino do sałatki. Albo po kieliszku likieru do ciasta. jak to dziadek mówił, na smak. Ale tradycje są różne.

Cytat:
to nie będziesz odbierać telefonu Ja nieraz nie odbieram od szefa Jak mi na prywatny dzwoni.
U nas wszyscy mamy zastrzeżone numery służbowe, tylko kierownik nie. Więc czasami jak widzę jego numer nie odbieram za pierwszym razem, bo lubi dzwonić z naprawde byle pierdołą i rozmawiać 20 minut zamiast 2. Jak ważne, to dzwoni drugi raz, wtedy odbieram. Niektórzy jednak dłużej zwlekają i się wycwanił, czasem bierze czyjś zastrzeżony, wtedy od razu wszyscy odbierają

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Niestety... U mnie w parafii nie ma opcji, żeby ochrzcić dziecko z wolnego związku na mszy. Ksiądz ewentualnie zgadza się na chrzest bez mszy, w sobotę albo powszedni dzień.
i brak słów. Dziecko niczemu nie jest winne.
Stary 2015-02-10, 20:10   #3010
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Hej, ja mam wybranego chrzestnego, chrzęstną też, ale nie jestem do końca przekonana - nikt z rodziny Tż w każdym razie i to była jego decyzja.

Robimy obiad chrzcinowy w restauracji, już w jednej pytałam (w hotelu gdzie robiliśmy wesele) i ceny są od 39 do 79 zł/os w zależności od tego czy serwowane czy na półmiskach, czy z ciastami lub deserkami itp. Dodatkowo tort 50 zł za kg.

Chcę zapytać w jeszcze jednym hotelu, w miejscowości moich rodziców.

W ogóle zakochana jestem w tym ubranku i założyłabym je synkowi na chrzciny bo nie lubię takich typowych ubranek chrzcinowych, ale nie wiem jaki rozmiar musiałabym wziąć, więc z bólem serca odpuszczam

Aha i alkoholu też nie będzie u nas nie będzie, choć ojciec Tż trzyma na tą okazję wódkę, ale nie będzie i już.
Piekny ten stroj
Bedzie maly elegancik

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:21   #3011
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Hej Wam

Wizytowałam dzisiaj, wszystko jest w normie, za miesiąc USG III trymestru, od początku ciaży mam +7kg, sama nie wiem czy to dobrze czy źle

Co do chrzcin, to my jeszcze sami nie wiemy jak to będzie, jak mi ksiądz zaproponuje że i dziecko ochrzci gdzieś chyłkiem, bez mszy bo my z Tż Ślubu nie mamy to mu chyba wyjadę w twarz - trudno, wtedy dziecko będzie nieochczone.

Co do przyzwyczajania dziecka do noszenia, myślę że co innego noworodek, czy małe niemowlę, a co innego już dziecko trochę starsze i rozumiejące jak wywrzeć presję na rodzicach. Myślę że takie dziecko 10-12 miesięczne spokojnie można przyzwyczaić do noszenia, jeżeli na każdy jego krzyk będzie się reagowało noszeniem na rękach, wiadomo że w końcu po jakimś czasie wyrobi sobie nawyk żeby płakać tylko po to by wydostać się z łóżeczka i zostać ponoszonym. Takie moje zdanie.
Noworodek czy małe niemowlę to jednak płaczą jak mają potrzebę czegoś

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:22   #3012
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Jeszcze ubranko do chrztu. Nie podobaly mi sie nigdy te typowe, chcialam cos zwyklego.. tesciowa przezyc nie mogla, chciala nam fundowac bo nas "nie stac" itp. W koncu chyba tydzien przed chrzcinami kupilam uzywany zeby na sama msze miec. Bylo koszmarnie goraco, dziecko mi sie w tym slizgalo, kleilo. Jak tylko dojechalismy do lokalu przebralam w body-koszule i spodnie. Teraz pewnie jakas zwykla sukienke kupie. Siostrze przypadkiem znalazlam w komisie biala sukienke, letnia ale elegancka i jej cora w niej byla chrzczona. Byla chyba jedyna dziewczynka bez tiuli i koronek ale slicznie wygladala i przynajmniej sie nie kleila bo tez straszny upal byl. No i koniecznie ze 2 komplety ubranek na zmiane w razie ulewania itp...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:27   #3013
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Piekny ten stroj
Bedzie maly elegancik
Muszę sobie jakoś wynagrodzić brak różu i falbanek bo trochę nad tym ubolewam

A co do literek to ja chcę coś w tym stylu:

http://pl.dawanda.com/product/760440...ki-3Dwys-16-cm
Stary 2015-02-10, 20:32   #3014
Marei
Zakorzenienie

Szuuu rewelacyjne są te literki!
Stary 2015-02-10, 20:47   #3015
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
U mnie też było na tapecie ostatnio. Moja mama namawia mnie na to, żeby zrobić w domu dla rodziców (dziadków maleństwa) i chrzestnych tylko, bo jeśli z naszymi dziadkami i wujkami, którzy mieszkają w odstępie 100 i 500 metrów od nas (czyli w miarę bliska rodzina z którą utrzymujemy stały kontakt) to będzie już prawie 30 osób. Nie ukrywam, że za bardzo nas na to nie stać, ale to się może skończyć obrazą na amen, a nie jest mi to potrzebne wcale a wcale. Wolę święty spokój. Zobaczymy jeszcze jak to będzie, trochę czasu jest, zorientujemy się w cenach i podejmiemy decyzję.

.
nosz kurcze, chrzciny to nie wesele
Moim zdaniem na chrzciny zaprasza się chrzestnych dziecka, dziadków oraz wujostwo dziecka. I tyle.

Cytat:
Hm... a odnośnie tego od kiedy chrzcić dziecko - to od miesiąca już można? W sensie miesięczne dziecko?
.
można jasne Moja kuzynka chrzciła w Boże Narodzenia 2 tygodniowego synka.

Cytat:

.
ale super moim zdaniem na chrzciny jak najbardziej pasuje
My wcale nie kupowaliśmy. Pożyczyliśmy od kuzyna, bo ma miesiąc starsze dziecko. Teraz zamierzam pożyczyć od koleżanki- ma tp na koniec maja

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
- Karta rossne - ten rabat 10% to po ok 2 latach dopiero.. ja zalozylam w ciazy a 10% mam od niedawna. Zaczyna sie od 3% i w ciagu kazdych 90 dni trzeba 6 razy zrobic zakupy okazujac karte, wtedy przeskakuje o 1%. Jak nie zrobimy tych 6 zakupow chyba przepada.

- Chrzciny - mielismy w lokalu na 20 osob, dzieci do 4 lat gratis (jak dla mnie zupelnie bez sensu placic za roczniaka, dwulatek tez jakos duzo nie zje, spokojnie mozna mu odlozyc od rodzicow), potem do 12 lat polowa ceny. Alkoholu nie bylo zadnego, rodzina meza nie byla zachwycona bo u nich na chrzcinach pije sie wszystko ale coz.. Chrzciny spokojnie sie zwrocily, prawie kazdy dal koperte a ze to tylko najblizsza rodzina to wszyscy dali wiecej niz koszt w restauracji. Nie pamietam juz ile dokladnie placilismy bo to byla cena od osoby plus tort, rozne warianty mieli do wyboru w zaleznosci od ilosci przystawek itp.
.
dokładnie z ta kartą to nie ma się co napalać na początku
Ja mam dopiero 7% na karcie Leosia, chociaż w miarę regularnie kupuję coś dzieciowego w rossmanie.

A co do przebierania po chrzcie- ja zrobiłam tak samo. Mały miał w restauracji ładny kaftanik i śpioszki założone. Zresztą i tak był ciągle przykryty, bo tam zimno jakoś było, choć to był początek września.

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Co do przyzwyczajania dziecka do noszenia, myślę że co innego noworodek, czy małe niemowlę, a co innego już dziecko trochę starsze i rozumiejące jak wywrzeć presję na rodzicach. Myślę że takie dziecko 10-12 miesięczne spokojnie można przyzwyczaić do noszenia, jeżeli na każdy jego krzyk będzie się reagowało noszeniem na rękach, wiadomo że w końcu po jakimś czasie wyrobi sobie nawyk żeby płakać tylko po to by wydostać się z łóżeczka i zostać ponoszonym. Takie moje zdanie.
Noworodek czy małe niemowlę to jednak płaczą jak mają potrzebę czegoś
eee takie dziecko to lubi wolność swobodę, ruch, raczkuje z prędkością światła a nierzadko już chodzi

Cytat:

ładne Ja sobie daruję literki- Leoś też nie miał. Bo najmłodszy to jeszcze nawet imienia nie ma I nie wiadomo kiedy mu wybierzemy, bo jakoś nam się nie spieszy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:53   #3016
201710041131
Konto usunięte

Ja się teraz boję, że siusiak odpadnie. Dzisiaj koleżanka, która ma termin na początek czerwca napisała, że będzie miała dziewczynkę, a wcześniej powiedzieli jej , że chłopak...

☠☠☠☠☠☠☠ę, nie kupuję nic

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Ojejkuuuu już trzecia marcówka urodziła!!!
Stary 2015-02-10, 21:09   #3017
industria
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo ładne ja myślałam żeby sama zrobić takie dla Gośki sklejka sie wala w warsztacie, moge kształt narysować , mąż ma różne maszyny do obróbki drewna to by mi powycinał, a potem pomaluje sobie jak bede chciała i koszt praktycznie zerowy

ale nie wiem, teraz wszyscy literki dla dzieci kupują....... może zrobie tylko pierwszą literke imienia? .......
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 21:22   #3018
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
bardzo ładne ja myślałam żeby sama zrobić takie dla Gośki sklejka sie wala w warsztacie, moge kształt narysować , mąż ma różne maszyny do obróbki drewna to by mi powycinał, a potem pomaluje sobie jak bede chciała i koszt praktycznie zerowy

ale nie wiem, teraz wszyscy literki dla dzieci kupują....... może zrobie tylko pierwszą literke imienia? .......
W serialu "Przyjaciele" jak urodziła się Emma, córka Rachel, to w pokoju gdzie ona była zawsze wisiała taka duża, śliczna literka E, już wtedy mi się to strasznie spodobało, ale chyba chciałabym całe imię, albo zdrobnienie
Stary 2015-02-10, 21:39   #3019
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
W serialu "Przyjaciele" jak urodziła się Emma, córka Rachel, to w pokoju gdzie ona była zawsze wisiała taka duża, śliczna literka E, już wtedy mi się to strasznie spodobało, ale chyba chciałabym całe imię, albo zdrobnienie
Albo coś takiego http://instagram.com/p/xInUrkvJh2/?modal=true
Stary 2015-02-10, 21:52   #3020
industria
Zakorzenienie

o hesus, patrzcie co znalazłam, prześliczności

https://www.facebook.com/Hanka.Tworzy?fref=ts

na pewno sobie coś od niej zamówie tylko jeszcze nie wiem co
Stary 2015-02-10, 21:52   #3021
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Ojej ale szuuu z naszymi sisiorami to jeszcze długo takiego pokoju nie urządzimy
Stary 2015-02-10, 21:55   #3022
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej ale szuuu z naszymi sisiorami to jeszcze długo takiego pokoju nie urządzimy
eeee możecie przecież, jest szansa że wyhodujecie sobie własnych fryzjerów- stylistów
Stary 2015-02-10, 22:02   #3023
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

helloł

nadrobiłam ale w sumie to nie wiem co napisać

co do chrzcin...ja planuję dopiero po nowym roku Kuba miał 7 miesięcy i teraz nie zamierzam wcześniej

byłam dzisiaj na wizycie...normalnie nie robiłaby mi USG ale poprosiłam ze względu na brak 100% potwierdzenia płci ostatnio. Jak tylko przyłożyła głowicę to wiedziałam, że się dowiem bo ustawienie idealne ginka powiedziała, że to na pewno dziewczynka bo chłopca to z tego nie będzie...widać było wargi sromowe cieszę się niesamowicie chociaż nadal nie do końca chyba to do mnie dociera

co do wagi to już mam +7 kg ale po moim ostatnim apetycie było to do przewidzenia

no i dostałam na krzywą

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 22:03   #3024
Selis
Zadomowienie

Cytat:
eeee możecie przecież, jest szansa że wyhodujecie sobie własnych fryzjerów- stylistów
Gdyby mój TŻ zobaczył taki pokój dla Franka to albo by mnie ładnie poprosił, żebym to szybciutko pochowała i już nigdy mu tego nie pokazywała, albo by wszystko latało i tylko różowy kurz by się sypał

alkamor gratuluje dziewczynki super wieści

Edytowane przez Selis
Czas edycji: 2015-02-10 o 22:11
Stary 2015-02-10, 22:12   #3025
haniula1803
Rozeznanie

Hej hej
Ciężko was nadrobić i chyba dopuki będę pracować to nigdy nie będę na bieżąco.

Dzięki za opinie o pueluchowaniu dalej mam mętlik w głowie ale jeszcze trochę czasu co by się nad tym zastanowić. tz. powiedział tylko ze jak chce sobie dodać obowiązków to mogę kupić
Nie będę cytować bo pisze z telefonu i tylko ogólnie odniosę się do tego co pisalyscie.

Chrzciny: raczej w sierpniu razem z naszą rocznica ślubu ale w tedy i osób więcej, bo najbliższa rodzina nie będzie chrzestnymi, może w domu albo w ogrodzie - mam duży zadaszony taras i brata kucharza, albo w restauracji w której on pracuje bo zawsze będzie łatwiej wynegocjować zniżke

Co do pracy - nie mam szefa ani szefowej ale i tak ciężko iść na l4 po pierwsze ze względu na ZUS po 2 ze względu na klientki, kilka lat pracowałam na to ile ich mam i teraz trudno je puścić w miasto do konkurencji
Waga - jakieś 4 ( w sumie (.)(.) i brzuch) kg do przodu, pofolgowalam sobie ostatnio ze słodyczami ale muszę wrócić na dobra drogę

Świetne te komplety z next, moja córa tez miała zwykła biała sukienkę teraz tez taka zamierzam mieć
A i też ciągle jestem nie wyspana bo albo koszmary albo obudze się w środku nocy i juz nie mogę zasnać do rana do tego boli mnie prawa noga nie wiem czy to od spania na tej stronie czy zaczyna się rwa kulszowa
Pozdrawiam kolorowych snów

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
o hesus, patrzcie co znalazłam, prześliczności

https://www.facebook.com/Hanka.Tworzy?fref=ts

na pewno sobie coś od niej zamówie tylko jeszcze nie wiem co
Śliczne
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 22:14   #3026
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

aaa odebrałam dzisiaj ten przewijak...fajnie, że jest taki ciut większy bo nie wyrośnie tak szybko i laska dała mi 3 pokrowce bo jeszcze jeden znalazła. A wygląda rzeczywiście jak nowy więc 25 zł to dobry biznes

Maja
Stary 2015-02-10, 22:18   #3027
Charlotta83
Rozeznanie

Hej, byłam u gińcia, on raczej uważa, że to nietolerancja glukozy, niż cukrzyca ciążowa. kazał mi trzymać dietę i powtórzyć glukozę w sobotę. Jeśli będzie poniżej 140 to ok, 140-160 dalej trzymać dietę, powyżej 160- przyjść po skierowanie do endokrynologa. Dał mi trochę nadziei, wszystko wyjaśni się w sobotę. Najgorsze, że mężuch gania mnie po domu z glukometrem, żeby na wszelki wypadek wprawić się w kłuciu, a ja za nic nie mogę się przełamać Nie dam rady wcisnąć tego pistoletu i już
Poza tym z Jaśkiem wszystko ok, nie udało się zrobić zdjęcia buźki, bo odwrócił się twarzą do mojego kręgosłupa Poza tym Furosept na złe wyniki sików.
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 22:21   #3028
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hej, byłam u gińcia, on raczej uważa, że to nietolerancja glukozy, niż cukrzyca ciążowa. kazał mi trzymać dietę i powtórzyć glukozę w sobotę. Jeśli będzie poniżej 140 to ok, 140-160 dalej trzymać dietę, powyżej 160- przyjść po skierowanie do endokrynologa. Dał mi trochę nadziei, wszystko wyjaśni się w sobotę. Najgorsze, że mężuch gania mnie po domu z glukometrem, żeby na wszelki wypadek wprawić się w kłuciu, a ja za nic nie mogę się przełamać Nie dam rady wcisnąć tego pistoletu i już
Poza tym z Jaśkiem wszystko ok, nie udało się zrobić zdjęcia buźki, bo odwrócił się twarzą do mojego kręgosłupa Poza tym Furosept na złe wyniki sików.
dobrze, że gin powiedział, że jest jakaś nadzieja

Maja
Stary 2015-02-10, 22:28   #3029
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
To dobrze, że gin mówi że jest nadzieja, oby w sobotę było mało a ukułaś się chociaż raz tym glukometrem? to na prawdę nie jest takie straszne. Jak ja usłyszałam, że przez całą ciąże i jeszcze długo po niej mam dostawać codziennie zastrzyk w brzuch...pomyślałam że nie dam rady za cholerę! ale daje, zaciskam zęby i do przodu, to już rutyna spróbuj się przełamać, a może wcale nie będzie tak źle
Stary 2015-02-10, 22:37   #3030
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
To dobrze, że gin mówi że jest nadzieja, oby w sobotę było mało a ukułaś się chociaż raz tym glukometrem? to na prawdę nie jest takie straszne. Jak ja usłyszałam, że przez całą ciąże i jeszcze długo po niej mam dostawać codziennie zastrzyk w brzuch...pomyślałam że nie dam rady za cholerę! ale daje, zaciskam zęby i do przodu, to już rutyna spróbuj się przełamać, a może wcale nie będzie tak źle
No właśnie nie, chce mi się płakać nad moim tchórzostwem Wolę igłę w laboratorium niż kłuć się sama... A od czego bierzesz te zastrzyki? Pewnie pisałaś o tym, ale mnie ominęło...
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości