|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Ja nawet nie wiem jakie są typowe ubranka do chrztu
![]() ![]() Szuuu jaki elegancik
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam już wcześniej te komplety z next, są świetne
A co do alkoholu, to jak zamawiałam alkohol na nasze wesele, to spotkałam się z tym, że ludzie dobrarada mówili " zamów więcej, będzie na chrzciny" |
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie tez bez sensu sa typowe ubranka do chrztu.
Masija, mozna chrzcic miesieczne dziecko
|
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3005 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3006 |
|
Konto usunięte
|
My chcemy w lipcu-sierpniu chrzcić...
Rybko takie http://ogloszenia.bialystokonline.pl...58/44/05/0.jpg wolałabym jakiś fajny komplecik jak te w next
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisuje hurtowo:
- naklejki na sciane sliczne. My mielismy piankowe postacie z puchatka nad lozeczkiem ale... w pewnym momencie byly celem nr 1. Czesc dawno poodrywana, prosiaczek ma tylko glowe, zostal puchatek bo najwyzej i... slady po kleju.. nie wyglada to dobrze. Teraz chyba wolalabym cos na sznurku i wbic 2 gwozdzie w sciane. Jeszcze o naklejkach, na moim mamusiowym jednej dziewczynie takie drzewo na pol sciany bardzo szybko zaczelo odlazic, nie wiem od czego to zalezy.. niby robione na sciany a odlazlo. Ale opcja sama w sobie super. - Karta rossne - ten rabat 10% to po ok 2 latach dopiero.. ja zalozylam w ciazy a 10% mam od niedawna. Zaczyna sie od 3% i w ciagu kazdych 90 dni trzeba 6 razy zrobic zakupy okazujac karte, wtedy przeskakuje o 1%. Jak nie zrobimy tych 6 zakupow chyba przepada. - Chrzciny - mielismy w lokalu na 20 osob, dzieci do 4 lat gratis (jak dla mnie zupelnie bez sensu placic za roczniaka, dwulatek tez jakos duzo nie zje, spokojnie mozna mu odlozyc od rodzicow), potem do 12 lat polowa ceny. Alkoholu nie bylo zadnego, rodzina meza nie byla zachwycona bo u nich na chrzcinach pije sie wszystko ale coz.. Chrzciny spokojnie sie zwrocily, prawie kazdy dal koperte a ze to tylko najblizsza rodzina to wszyscy dali wiecej niz koszt w restauracji. Nie pamietam juz ile dokladnie placilismy bo to byla cena od osoby plus tort, rozne warianty mieli do wyboru w zaleznosci od ilosci przystawek itp. - Chrzestni - ja w sumie juz wybralam, nie wiem co na to tz.. rodzina meza zupelnie nie interesuje sie nami, naszym synem, nie mamy kontaktu mimo ze to ich chrzesniak wiec dla mnie sprawa prosta, nie chce zeby drugie dziecko tez mialo chrzestnego/chrzestna wylacznie przez godzine na mszy i nigdy pozniej.. |
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3009 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak próbowałam wózki w sklepie, to naprawdę była różnica, ale to na płaskim podłożu. W opisach wózków na stronach producentów zauważyłam, że piszą, że po piasku czy w lesie dobrze mieć blokowane koła a i tak przełożyć rączkę by z przodu były te duże koła. Cytat:
kurcze, temu to dobrze.Cytat:
Cytat:
tylko stoły siostra miała z pobliskiego baru, bo się dogadała z właścicielami - znajomymi.Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas na każdej imprezie jest szampan i jakieś wino do sałatki. Albo po kieliszku likieru do ciasta. jak to dziadek mówił, na smak. Ale tradycje są różne. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bedzie maly elegancik
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
Wizytowałam dzisiaj, wszystko jest w normie, za miesiąc USG III trymestru, od początku ciaży mam +7kg, sama nie wiem czy to dobrze czy źle ![]() Co do chrzcin, to my jeszcze sami nie wiemy jak to będzie, jak mi ksiądz zaproponuje że i dziecko ochrzci gdzieś chyłkiem, bez mszy bo my z Tż Ślubu nie mamy to mu chyba wyjadę w twarz - trudno, wtedy dziecko będzie nieochczone. Co do przyzwyczajania dziecka do noszenia, myślę że co innego noworodek, czy małe niemowlę, a co innego już dziecko trochę starsze i rozumiejące jak wywrzeć presję na rodzicach. Myślę że takie dziecko 10-12 miesięczne spokojnie można przyzwyczaić do noszenia, jeżeli na każdy jego krzyk będzie się reagowało noszeniem na rękach, wiadomo że w końcu po jakimś czasie wyrobi sobie nawyk żeby płakać tylko po to by wydostać się z łóżeczka i zostać ponoszonym. Takie moje zdanie. Noworodek czy małe niemowlę to jednak płaczą jak mają potrzebę czegoś
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze ubranko do chrztu. Nie podobaly mi sie nigdy te typowe, chcialam cos zwyklego.. tesciowa przezyc nie mogla, chciala nam fundowac bo nas "nie stac" itp. W koncu chyba tydzien przed chrzcinami kupilam uzywany zeby na sama msze miec. Bylo koszmarnie goraco, dziecko mi sie w tym slizgalo, kleilo. Jak tylko dojechalismy do lokalu przebralam w body-koszule i spodnie. Teraz pewnie jakas zwykla sukienke kupie. Siostrze przypadkiem znalazlam w komisie biala sukienke, letnia ale elegancka i jej cora w niej byla chrzczona. Byla chyba jedyna dziewczynka bez tiuli i koronek ale slicznie wygladala i przynajmniej sie nie kleila bo tez straszny upal byl. No i koniecznie ze 2 komplety ubranek na zmiane w razie ulewania itp...
|
|
|
|
#3013 |
|
Konto usunięte
|
Muszę sobie jakoś wynagrodzić brak różu i falbanek bo trochę nad tym ubolewam
![]() A co do literek to ja chcę coś w tym stylu: http://pl.dawanda.com/product/760440...ki-3Dwys-16-cm |
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Szuuu rewelacyjne są te literki!
|
|
|
|
#3015 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem na chrzciny zaprasza się chrzestnych dziecka, dziadków oraz wujostwo dziecka. I tyle. Cytat:
Cytat:
My wcale nie kupowaliśmy. Pożyczyliśmy od kuzyna, bo ma miesiąc starsze dziecko. Teraz zamierzam pożyczyć od koleżanki- ma tp na koniec maja ![]() Cytat:
![]() Ja mam dopiero 7% na karcie Leosia, chociaż w miarę regularnie kupuję coś dzieciowego w rossmanie. A co do przebierania po chrzcie- ja zrobiłam tak samo. Mały miał w restauracji ładny kaftanik i śpioszki założone. Zresztą i tak był ciągle przykryty, bo tam zimno jakoś było, choć to był początek września. Cytat:
Cytat:
I nie wiadomo kiedy mu wybierzemy, bo jakoś nam się nie spieszy
|
|
#3016 |
|
Konto usunięte
|
Ja się teraz boję, że siusiak odpadnie. Dzisiaj koleżanka, która ma termin na początek czerwca napisała, że będzie miała dziewczynkę, a wcześniej powiedzieli jej , że chłopak...
☠☠☠☠☠☠☠ę, nie kupuję nic ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Ojejkuuuu już trzecia marcówka urodziła!!!
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sklejka sie wala w warsztacie, moge kształt narysować , mąż ma różne maszyny do obróbki drewna to by mi powycinał, a potem pomaluje sobie jak bede chciała i koszt praktycznie zerowy ![]() ale nie wiem, teraz wszyscy literki dla dzieci kupują....... może zrobie tylko pierwszą literke imienia? .......
|
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3019 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
o hesus, patrzcie co znalazłam, prześliczności
https://www.facebook.com/Hanka.Tworzy?fref=ts na pewno sobie coś od niej zamówie tylko jeszcze nie wiem co
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
helloł
![]() nadrobiłam ale w sumie to nie wiem co napisać ![]() co do chrzcin...ja planuję dopiero po nowym roku byłam dzisiaj na wizycie...normalnie nie robiłaby mi USG ale poprosiłam ze względu na brak 100% potwierdzenia płci ostatnio. Jak tylko przyłożyła głowicę to wiedziałam, że się dowiem bo ustawienie idealne ginka powiedziała, że to na pewno dziewczynka bo chłopca to z tego nie będzie...widać było wargi sromowe ![]() co do wagi to już mam +7 kg ale po moim ostatnim apetycie było to do przewidzenia no i dostałam na krzywą
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() alkamor gratuluje dziewczynki super wieści
Edytowane przez Selis Czas edycji: 2015-02-10 o 22:11 |
|
|
|
|
#3025 | |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
Ciężko was nadrobić i chyba dopuki będę pracować to nigdy nie będę na bieżąco. Dzięki za opinie o pueluchowaniu Nie będę cytować bo pisze z telefonu i tylko ogólnie odniosę się do tego co pisalyscie. Chrzciny: raczej w sierpniu razem z naszą rocznica ślubu ale w tedy i osób więcej, bo najbliższa rodzina nie będzie chrzestnymi, może w domu albo w ogrodzie - mam duży zadaszony taras i brata kucharza, albo w restauracji w której on pracuje bo zawsze będzie łatwiej wynegocjować zniżke Co do pracy - nie mam szefa ani szefowej ale i tak ciężko iść na l4 po pierwsze ze względu na ZUS po 2 ze względu na klientki, kilka lat pracowałam na to ile ich mam i teraz trudno je puścić w miasto do konkurencji Waga - jakieś 4 ( w sumie (.)(.) i brzuch) kg do przodu, pofolgowalam sobie ostatnio ze słodyczami ale muszę wrócić na dobra drogę Świetne te komplety z next, moja córa tez miała zwykła biała sukienkę teraz tez taka zamierzam mieć A i też ciągle jestem nie wyspana bo albo koszmary albo obudze się w środku nocy i juz nie mogę zasnać do rana do tego boli mnie prawa noga nie wiem czy to od spania na tej stronie czy zaczyna się rwa kulszowa Pozdrawiam kolorowych snów ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
aaa odebrałam dzisiaj ten przewijak...fajnie, że jest taki ciut większy bo nie wyrośnie tak szybko
i laska dała mi 3 pokrowce bo jeszcze jeden znalazła. A wygląda rzeczywiście jak nowy więc 25 zł to dobry biznes
|
|
|
|
#3027 |
|
Rozeznanie
|
Hej, byłam u gińcia, on raczej uważa, że to nietolerancja glukozy, niż cukrzyca ciążowa. kazał mi trzymać dietę i powtórzyć glukozę w sobotę. Jeśli będzie poniżej 140 to ok, 140-160 dalej trzymać dietę, powyżej 160- przyjść po skierowanie do endokrynologa. Dał mi trochę nadziei, wszystko wyjaśni się w sobotę. Najgorsze, że mężuch gania mnie po domu z glukometrem, żeby na wszelki wypadek wprawić się w kłuciu, a ja za nic nie mogę się przełamać
Nie dam rady wcisnąć tego pistoletu i już ![]() Poza tym z Jaśkiem wszystko ok, nie udało się zrobić zdjęcia buźki, bo odwrócił się twarzą do mojego kręgosłupa Poza tym Furosept na złe wyniki sików.
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wolę igłę w laboratorium niż kłuć się sama... A od czego bierzesz te zastrzyki? Pewnie pisałaś o tym, ale mnie ominęło...
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

06.09.2014 

:
noo, najważniejsze, najważniejsze...:/