|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Cytat:
![]() To niczym się nie różni... Kiedyś tylko nazywało się nietolerancja glukozy teraz wszyscy na to mówią cukrzyca. Generalnie moja gin zabroniła mi w ciazy robić drugi raz krzywa jeśli raz wyjdą źle wyniki bo wg niej to zbyt niebezpieczne dla dziecka... Ale jak widać co lekarz to opinia... Zresztą np. W Niemczech są inne normy dla cukrzycy... A kobiety myślę ze takie same ![]() A dlaczego do endokrynolog a?
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie nie pamiętam, generalnie chodzi mi o normy, czy są jakieś inne
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Konto usunięte
|
Kurde chodziło mi o te literki a wy tu zaraz o fryzjerach stylistach
|
|
|
|
#3034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zastrzyki biorę na krew i to jest igła plus płyn do wstrzyknięcia...glukometr to tylko sekunda strachu ![]() szuuu bo cały pokój taki piękny
Edytowane przez Selis Czas edycji: 2015-02-10 o 22:52 |
|
|
|
|
#3035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
|
#3036 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie i dlatego wyśle mnie do endo, jak kolejny wynik będzie zły. I wtedy pewnie insulina
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też chcę córeczkę buuu... chyba spróbujemy trzeci raz Albo lepiej nie, bo jak kolejny chłop wyjdzie
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cały czas jestem pod opieka. Endokrynolog a i dobrze wiedział ze mam cukrzycę i tylko zapytał czy do diabetologa chodze... Teraz jak mam spadki cukru to mu pokazalam wyniki a on kazał mi ściągnąć sobie aplikacje dla cukrzykow na telwfon ![]() Dodał ze mój endo to jeden z lepszych specjalistów w Małopolsce do którego nie ma zapisów do 2017 roku ![]() Powiem tyle.... Lekarze to dzikusy ![]() Mój wujek jest lekarzem i tez wspierał mi ze cukrzycy nie mam .... Ale skoro wyniki przekroczone, po śniadaniu cukry w gore to co mam???
|
|
|
#3041 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli możesz to podaj mi swoje normy, wg których kontrolujesz cukier. Ja się przełamałam i zbadałam glukometrem i 2h po kolacji miałam 87, czyli w normie...
|
|
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
Dziendobry! Dzisiaj bede pierwsza? Nieludzka godzina ale maz idzie (jedzie, daleko buuuu ) do szpitala i wstalismy o 6.15
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dlatego też pracuję praca biurowa więc nie ma tragedii.Kurcze tak czytam że Wy 4-5 kg do przodu.. a ja juz 8 no ale cóż... rodzimy w tak fajnym okresie że spacery z maluchami na pewno będą nam pomagać miłego dnia!
|
|
|
|
|
#3044 | |||
|
Zakorzenienie
|
Już?!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też tyle mam ![]() Mi ostatnio bardzo często leci krew z nosa..:/ Biorę żelazo, magnez, witaminy, jem zdrowo, dużo wody. nie wiem czemu tak mam..
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-02-11 o 07:54 |
|||
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wagi... Nie wiem ile jest u mnie ale myślę, że 8 na pewno. Na szczęście wszyscy mówią, że wszystko idzie w brzuch więc nie jest tak żle. czekam na tłusty czwartek
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuch i biust. Ale tak wczoraj nawet tż mówił, że jak nagle w ciągu tego miesiąca brzuch mi tak wyskoczył to teraz jakby się zatrzymał. I faktycznie, nawet ja to widzę![]() I kogo nie spotkam znajomego to słyszę, że ładnie wyglądam, jak nie na dziewczynkę...
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już dobiłam do 4 kg
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyglądam korzystnie w ciaży
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Godzinę po posiłku max 120 To są normy dla ciężarnych. Bo takie co mierzy się cukier 2h po Itd to są normy dla diabetyków. Ja teraz mam cukier zbyt niski wiec mi
|
|
|
#3051 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
9.15 o wadze noworodków w PNŚ! EDIT: Poprawiły mi się wyniki moczu!
|
|
|
|
|
#3052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat praca biurowa jest dla kręgosłupa najgorsza ( pozycja siedząca) więc może to też dlatego Cię tak boli? Charlotta współczuję tych problemów z cukrzycą ![]() Szuu to już marcówki rodzą a ja kurcze cały czas lutówki podczytuję, muszę się przerzucić na jeszcze jeden wątek widzę U mnie z wagą to dziwnie, miałam już 4kg na plusie, a na poniedziałkowej wizycie już tylko 3kg może przez to choróbsko. alkamor gratuluję córeczki to teraz zasypuj nas różem ![]() Co do chrzcin, to ja planuje dosyć szybko. Młodą chrzcilismy jak miała 2 miesiące i praktycznie całą mszę i potem przyjęcie przespała, z przerwą na karmienie i przewijanie. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
A ja zaczynam dzisiaj 24 tydzień, szok kiedy to zleciało
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2015-02-11 o 09:17 |
||
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie paznokcie też rzeczywiście lepiej, nie nadążam z piłowaniem ![]() Co do chrzcin to na pewno jeszcze latem, u nas na podwórku albo do jakieś knajpy... Mieszkanie za małe by cokolwiek tu wyprawiać. Z resztą mało kto teraz robi imprezy w domu...
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
My też mieliśmy w chrzciny w lokalu, koszt nie jest jakiś wielki, a nie wyobrażam sobie z maluchem szykować imprezy na 20 osób
U nas było bez alkoholu. Teraz pewnie zrobimy w tym samym lokalu niczym się nie trzeba martwic, przychodzisz na gotowe i tylko zajmujesz się dzieckiem a nie latasz co chwilę do kuchni i do gości. |
|
|
|
#3055 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym w życiu nie zrobiła chrzcin w domu, a to dlatego, że w zeszłym roku porwałam sie na organizację urodzin dla rodziny, było 10 osób, a ja upocona jak świnia w pierwszych tygodniach ciąży latałam między garami. A co dopiero chrzciny, gdzie tych osób jest o wiele więcej, a tu małe dziecko wymaga opieki!
Ja to się w ogóle nie mogę nadziwić mojej mamie, która organizowała ogromną komunię w domu, to dopiero przedsięwzięcie! Nooo mnie też zaskoczyło, że już trzecia marcówka ma dzieciątko, w maju to już trzeba będzie być w gotowości
|
|
|
|
#3056 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też wkurzyło to że ksiadz dzieli dzieci na dwie kategorie. alee.. potem dowiedziałam się że chodzi o to że jakaś głowa tej parafii nie wyraża zgody na chrzczenie nieślubnych dzieci, a drugi młody ksiądz je chrzci tylko nie podczas niedzielnej mszy. Cytat:
![]() Cytat:
Torty, patery, wódka litrami, dj ![]() Cytat:
Ja dla Blanki tez nie miałam typowo chrzcielnego ubranka. Miała śliczną jedwabną sukieneczkę kremową, w malowane 'na mokro' listki. śliczna była. Kupiłam ją na wyprzedaży w mothercare za 100zł. Dla Frania też zamierzam kupić, ot spodnie i koszule i oo.. Cytat:
!Bierz witaminę C. Ja połykałam kilka i już niiic mi nie leci. |
|||||
|
|
|
#3057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to na czczo miałam 85 1h po posiłku 117 czyli w normie, choć w górnej granicy. Czy któraś z Was brała Urosept? Gin mi kazał, a na ulotce oczywiście, ze brak badań na kobietach w ciąży i nie zaleca się... Aha, witam się w 25 tc
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") Edytowane przez Charlotta83 Czas edycji: 2015-02-11 o 09:48 |
|
|
|
|
#3058 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki!Cytat:
|
|||
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo za wyniki |
|
|
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
Hurra
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

Nie dam rady wcisnąć tego pistoletu i już
Poza tym Furosept na złe wyniki sików.

[/RIGHT]

dokładnie nie pamiętam, generalnie chodzi mi o normy, czy są jakieś inne

buuu... chyba spróbujemy trzeci raz