|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII
Cytat:
Oj rozumiem ![]()
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#723 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to dla rodzenstwa tez ale przedewszystkim dla tego od kogo sie pobiera. Juz sama nie wiem.
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno się wszystko uda pięknie !
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak niunia podrosnie to i ja zakasam rekawy i pojde do pracy
|
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
Gosssip a po co Ty gadasz z takimi toksycznymi koleżankami?
Jakby mi jakaś powiedziała "jak Ty sobie z dzieckiem poradzisz", że nie mam pojęcia czy coś, to by przestała być moją koleżanką, na pewno bym z nią nie rozmawiała już. ![]() Można powiedzieć "ja robiłam tak i tak", ale na ch. komentarz odnośnie Ciebie? Jedna moja swego czasu przyjaciółka jak mi walnęła tekstem w okolicach mojego 2 trymestru "Jak Ty znosisz ten stan? z ciążą ok czy masz zakaz poruszania? z tego co pamiętam bardzo szczupłe osoby jak ty często mają problemy z donoszeniem ciąży. Moja siostra miała problem, żeby w ogóle zajść, a M. urodziła dużo za wcześnie" to przestałam się z nią kontaktować i pisać co u mnie. Ja byłam akurat w średnim humorze, pamiętacie moje paranoje, czy z szyjką wszystko ok, a ta mnie tak "pocieszyła". Odcinać się od toksycznych i dołujących ludzi i ucinać takie gadki bo po porodzie to się dopiero zaczną komentarze.. Zaraz na DD TVN ma być o ćwiczeniach po porodzie - kiedy można zacząć. |
|
|
|
#728 |
|
Konto usunięte
|
Pomóżcie mi dziewczyny, bo może ktoraś wpadła w poszukiwaniach na jakieś inne leżaczko-bujaczki, które da sie tez uzyć jako kołyski? takiej rozkładanej na płasko jak to Tiny love http://www.bangla.babyonline.pl/opin...r-napper-3-w-1 |
|
|
|
#729 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, pytanie z innej beczki.
Czy to prawda ze mozna w PL od tego roku wyrobic sobie dowod bez meldunku? Bo ja gdzies swoj zasialam i w grudniu chcialam wyrobic nowy, ale nie mam melduku w pl i mi nie zrobili, musze sie niby "gdzies" zameldowac i to na stale. Ale ponoc od stycznia juz jest inaczej.Wie ktos cos jak to w praktyce wyglada? |
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
wiziaz mi od wczoraj nawala, tak więc spadam gdzieś coś, może na jakiś manicure czy coś
|
|
|
|
#731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam sporo ciuszkow z George z lumpka, w ogole ta nazwa mi nic nie mówi. Jak ę ą to nieźle
|
|
|
|
|
#732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja mam oferte 300 zł rocznie . Nie planuje drugiego dziecka, a w szpitalu powiedzieli, że to przydałobysię dla mojego synka , którego teraz mam urodzić w przypadku gdyby zachorował. Na 5 lat to ma być 4000 tyś złotych od ręki i nad taką opcją się zastanawiałam bo na więcej mnie niestety nie stać. Mam wadę serca mąż ma problemy z układem nerwowym a powiedziano mi, że jeśli chodzi o wykorzystanie to jest ogromne. Lepiej przecież płacić na dziecko po 300 zł niż za nowy samochód. Tylko tyle sie naoglądałam w telewizji tych machlojek ostatnio z zamienieniem komórke podczas tego zapłodnienia invitro , że boję się jak duża jest możliwość podobnej sprawy w takim banku. Fakt to jest prywatna instytucja więc powinno być lepiej jednak boję się. Lekarz powiedział odpowiedzialne matki tak robią. Nie jestem młoda. Jestem objęta już tym programem rodzinnym dla starszych matek. Jakiś czas temu zrobiłam sobie filmik na płycie 3d. Tak na pamiątkę. Jak byłam mała często byłam w szpitalu bo byłam chorowitym dzieckiem. Chciałabym aby mój synek miał jak najlepiej .Był zdrowy i nie miał takich problemów |
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII
Dzień dobry. Nie chce mi sie z łóżka wyłazić... Ble. Co do dowodów juz nie podajesz miejsca zameldowania tylko miejsce stałego pobytu, zmiany w dowodach weszły od stycznia ja robiłam swój w grudniu i uzupełniłam juz nowy druk wiec nie wiem, jak to mogło jeszcze nie wejść? EDIT: a juz wiem, bo obowiązek meldunkowy jest nadal do 2016 roku. Ech u nas jak cos wymyśla
Edytowane przez Pavlinecka_21 Czas edycji: 2015-02-11 o 10:16 |
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
KORDELKA jeszcze to nie weszło bo byłam wczoraj sie przemeldować akurat i mówiła że do końca lutego jeszcze na starych zasadach są dowody wydawane.
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
ale mozna zrobic dowod bez meldunku widzialam taki i było napisane brak zameldowania. Wiec na pewno sie da.
|
|
|
|
#736 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Paszportu dla dziecka tez w PL nie moglam wyrobic, bo meldunku nie mam (mimo, ze dziecko mialo).Odeslali mnie do innego urzedu, ale juz nie pojechalam bo jednak wole w konsulacie zrobic i bez takiego cudowania. Niestety dowodow konsulat nie wyrabia. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Tzn mi sie nie piekli jakos, i tak dopiero we wrzesniu bede w PL. Mam paszport wiec luzik. Edytowane przez kordelka85 Czas edycji: 2015-02-11 o 10:29 |
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie że od dziś działa rossmann online? Można zrobić zakupy przez i-net
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomocy!
![]() juz myslalam ze mi przechodzi a dzisiaj rano wstalam 10 razy bardziej chora mam katar z krwia kaszle mnie i jestem cala rozpalona poradzcie co kupic w aptece w razie temperatury, bo puki co zrobilam parowke z szalwi i na gardlo woda z sola a temp 37 ,tak mnie glowa boli najgorsze jest to ze nawet nie mam na ta chwile takiej stalej lekarki rodzinnej
|
#739 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
Cytat:
Gratuluje podjecia decyzji! Teraz musi byc tylko lepiej ![]() Cytat:
Tez za mna kurczak po meksykansku chodzi, musze zrobic bo dawno u nas nie bylo ![]() Cytat:
Ale bez przesady, nie idziemy z dzieckiem na sanki przy -20 ![]() Ja misiowy konbinezon na bawelnianej podszewce. W razie zimna podloze wiecej warstw pod spod albo bardziej opatule kocem ![]() Cytat:
Co mi brat przywiozl: np. 4 sztuki pajacykow - 7 funtow, albo 2 szt. z licencja za 5 funtow. Ale maja przy tym fajne wzory i jakosc
|
|
#740 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50193323] Pomóżcie mi dziewczyny, bo może ktoraś wpadła w poszukiwaniach na jakieś inne leżaczko-bujaczki, które da sie tez uzyć jako kołyski? takiej rozkładanej na płasko jak to Tiny love http://www.bangla.babyonline.pl/opin...r-napper-3-w-1[/QUOTE] jak szukałam to znalazłam tylko z tiny love rozkładany na płasko ![]() Cytat:
![]()
|
|
#741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ma czasem takie odpały że ręce opadają.... i jeszcze dziś mi napisała czy sie obraziłam mówie nie a ona mi wmawia że to oje hormony.... ludzi potrafia być zaje.biści ciekawe czy ja taka bywam Uciekłam wczoraj tak nagle bo Tż sie obudził o północy i mnie zaciągnął do sypialni.... hahah
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie cos bierze od str zoladkowej, mdli mnie troche, mam wrażenie ze chce mi sie dwojeczke ale rano tylko zrobilam normalna... I przechodzi a za chwile znowu. Od 6 rano tak mam, po śniadaniu minęło i teraz znow. Chyba po wodzie z kranu niby filtrowana ale cos niebardzo... :-(
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do learza nei musisz miec swojego rodzinnego jaki jest niech cCie przyjmie i tyle....
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba jednak musi, chyba ze to nie w pl?
|
#745 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gossip, to następnym razem jej powiedz, że się obraziłaś A właściwie nie ty, tylko twoje hormony.---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Robię sobie rumianek, bo nie mam innego pomysłu
|
||
|
|
|
#746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyniósł jeszcze taka od babci z pola ale ktos tu chyba kiedyś pisal ze nie wolno? ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Mi siostra gadala ze jej matkuje odkąd w ciazy jestem, ma 15lat :-P wczesniej tak samo jej gadalam, ale to tak jakos jest ze dużo na ciążę sie zwala. Ja i bez ciazy bywalam trudna, teraz jest nawet lepiej ze mna wg mnie bo walczę ze soba
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no w Polsce. Tylko poprostu mam uraz bo strasznie zbywaja kobiety w ciazy ale pewnie ze pojade jak do poludnia tak bedzie bo martwie sie o malego bo do tego boli mnie brzuch caly i jest twardy
zaraz dzwonie po tz niech wraca z pracy
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo i ten Rossman online super jest, są regały jak w sklepie i produkty na półkach stoją ![]() co do lekarza to się zgadzam ![]() zważyłam się i od 2 tyg waga stoi +8,5 kg dziś ważonko u gina, u niego to ta waga oszukuje, pewnie dycha pęknie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

poradzcie co kupic w aptece w razie temperatury, bo puki co zrobilam parowke z szalwi i na gardlo woda z sola a temp 37 ,tak mnie glowa boli

Robię sobie rumianek, bo nie mam innego pomysłu