Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-11, 09:51   #721
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
wygląda na to że to jakaś męska domena. Tylko jak dziecko było chore to ja byłam uziemiona a teraz jak już tylko kaszle to tatuś do kina weźmie Chociaż Ty mnie rozimiesz

A ja bym coś dla siebie w ramach relaksu zrobiła ale jeszcze nie wiem co..jakieś pomysły?

Oj rozumiem
Stary 2015-02-11, 09:51   #722
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alaba71 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam takiej kasy , ale wiadomo dziecko jest najważniejsze. Mogę się zadłużyć. Tylko chodzi mi czy to jest tak bardzo potrzebne? Czy ten bank krwi i te czasopisma mówiące o komórkach macierzystych w krwi pępowinowej trochę nie demonizują problemu. Ja chcę aby moje dziecko było zdrowe. Chcę zapewnić mu wszystko co tylko się da. Dowiedziałam się o tym Banku komórek macierzystych tej możliwości przechowywania krwi pępowinowej i zastanawiam się na ile to jest potrzebne. Moje dziecko jest zdrowe to 7 miesiąc. Niemniej byłam już w szpitalu bo groziło mi poronienie. Dostaje takie tabletki aby wspomóc rozwinięcie płuc u dziecka. Nie wiem czy urodzi sie wcześniak. Podobno 7 miesiąc jest najcięższy -tak powiedział lekarz. Niemniej zastanawiam się nad tą umową w sprawie komórek macierzystych. Skoro moje dziecko jest zdrowe jaki jest procent tego , że te komórki będą mu w przyszłości potrzebne? Ja nie jestem bogata ale lekarz powiedział, że lepiej teraz zapłacić niż potem 10-razy więcej, a i tak może sie okazać ,że choroba zostanie rozwiązana tylko jeśli będą komórki macierzyste z krwi pępowinowej. Ludzie biorą pożyczki na mieszkanie ,które spłacają latami .Ja bym wzieła na dziecko. Na wszelki wypadek. Co o tym sądzicie?
Juz mowa była u nas na ten temat, z tego co mi wiadomo ta krew może się przydać dopiero przy kolejnym dziecku. Ale nie wiem jak to jest na 100%

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:53   #723
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Juz mowa była u nas na ten temat, z tego co mi wiadomo ta krew może się przydać dopiero przy kolejnym dziecku. Ale nie wiem jak to jest na 100%
No tak, ta krew to dla rodzenstwa raczej.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:56   #724
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
No tak, ta krew to dla rodzenstwa raczej.
Z tego co wiem to dla rodzenstwa tez ale przedewszystkim dla tego od kogo sie pobiera. Juz sama nie wiem.

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:57   #725
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Jedziemy do Belgii a ubranka nie wiem haha, bede musiala zrobic porzadek ze swoimi. Jak juz je dzisiaj przywioze to w koncu wszystko przepatrze, popiore, poprasuje i posegreguje. Juz sama nie wiem ile mam czego :P

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Biedulko
Świetnie! Tam mają super politykę rodzinną i z praca tez fajnie. Słyszałam że jak przepracujesz co najmniej pół roku na całym etacie i nagle Cię zwolnia to wypłaca państwo solidny zasiłek. Poza tym z przedszkolem tez fajnie nie pamiętam już co to było, bo parę lat temu mi klientka opowiadała która wyjechała właśnie do Belgii na stałe. na pewno się wszystko uda pięknie !

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:00   #726
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Świetnie! Tam mają super politykę rodzinną i z praca tez fajnie. Słyszałam że jak przepracujesz co najmniej pół roku na całym etacie i nagle Cię zwolnia to wypłaca państwo solidny zasiłek. Poza tym z przedszkolem tez fajnie nie pamiętam już co to było, bo parę lat temu mi klientka opowiadała która wyjechała właśnie do Belgii na stałe. na pewno się wszystko uda pięknie !
Taak, tam wszystko wyglada inaczej. Maja zueplnie inna polityke. Wgl maja duze zasilki i jakos tak dbaja o swoich mieszkancow. Ale poki co to poprostu chce zeby M mial prace. I tam sam pracujac jest w stanie utrzymac nas w trojke a jak niunia podrosnie to i ja zakasam rekawy i pojde do pracy

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:00   #727
lekkaatletka
Zadomowienie

Gosssip a po co Ty gadasz z takimi toksycznymi koleżankami?
Jakby mi jakaś powiedziała "jak Ty sobie z dzieckiem poradzisz", że nie mam pojęcia czy coś, to by przestała być moją koleżanką, na pewno bym z nią nie rozmawiała już.
Można powiedzieć "ja robiłam tak i tak", ale na ch. komentarz odnośnie Ciebie?

Jedna moja swego czasu przyjaciółka jak mi walnęła tekstem w okolicach mojego 2 trymestru "Jak Ty znosisz ten stan? z ciążą ok czy masz zakaz poruszania? z tego co pamiętam bardzo szczupłe osoby jak ty często mają problemy z donoszeniem ciąży. Moja siostra miała problem, żeby w ogóle zajść, a M. urodziła dużo za wcześnie" to przestałam się z nią kontaktować i pisać co u mnie. Ja byłam akurat w średnim humorze, pamiętacie moje paranoje, czy z szyjką wszystko ok, a ta mnie tak "pocieszyła". Odcinać się od toksycznych i dołujących ludzi i ucinać takie gadki bo po porodzie to się dopiero zaczną komentarze..

Zaraz na DD TVN ma być o ćwiczeniach po porodzie - kiedy można zacząć.
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:01   #728
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Pomóżcie mi dziewczyny, bo może ktoraś wpadła w poszukiwaniach na jakieś inne leżaczko-bujaczki, które da sie tez uzyć jako kołyski? takiej rozkładanej na płasko jak to Tiny love http://www.bangla.babyonline.pl/opin...r-napper-3-w-1
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:03   #729
kordelka85
BAN stały

Dziewczyny, pytanie z innej beczki.
Czy to prawda ze mozna w PL od tego roku wyrobic sobie dowod bez meldunku?
Bo ja gdzies swoj zasialam i w grudniu chcialam wyrobic nowy, ale nie mam melduku w pl i mi nie zrobili, musze sie niby "gdzies" zameldowac i to na stale. Ale ponoc od stycznia juz jest inaczej.Wie ktos cos jak to w praktyce wyglada?
Stary 2015-02-11, 10:08   #730
Koperco
Zakorzenienie

wiziaz mi od wczoraj nawala, tak więc spadam gdzieś coś, może na jakiś manicure czy coś
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:10   #731
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie z innej beczki.
Czy to prawda ze mozna w PL od tego roku wyrobic sobie dowod bez meldunku?
Bo ja gdzies swoj zasialam i w grudniu chcialam wyrobic nowy, ale nie mam melduku w pl i mi nie zrobili, musze sie niby "gdzies" zameldowac i to na stale. Ale ponoc od stycznia juz jest inaczej.Wie ktos cos jak to w praktyce wyglada?
Na bank to jeszcze nie weszło. Nie wiem, czy od marca nie ma to działać, ale znając nasze państwo, to będą to jeszcze uchwalać przez rok niestety :P

ja mam sporo ciuszkow z George z lumpka, w ogole ta nazwa mi nic nie mówi. Jak ę ą to nieźle
Stary 2015-02-11, 10:13   #732
alaba71
Raczkowanie

Cytat:
Tak tak, M przyjedzie w kwietniu na swieta, chrzciny i na porod a potem zabierze nas w trojke

Dzieki kochana, pewnie ze sie pochwale

Dziekuje, oby, licze na to ze bedzie teraz z gorki...

Komorki macierzyste to takie komorki z ktorych mozesz zrobic wszystko. Teraz Twoje dziecko jest zdrowe ale w przypadku gdyby w przyszlosci zachorowalo na jakas chorobe to takimi komorkami mozna naprawde wiele zdzialac. Nie wiem czy jest to oplacalne bo trudno zakladac ze kiedys sie zachoruje. Za 5, 10 czy 50 lat. Moze okazac sie ze sie przydadza a moze okazac sie ze nie (lepsza ta druga wersja) ale za samo przechowywanie trzeba placic okolo 500 zl/ rocznie wiec musisz podjac decyzje czy przez tyle lat dasz rade. Znaczy zawsze mozna zrezygnowac. Moim zdaniem to fantastyczna sprawa

No ja mam oferte 300 zł rocznie . Nie planuje drugiego dziecka, a w szpitalu powiedzieli, że to przydałobysię dla mojego synka , którego teraz mam urodzić w przypadku gdyby zachorował. Na 5 lat to ma być 4000 tyś złotych od ręki i nad taką opcją się zastanawiałam bo na więcej mnie niestety nie stać. Mam wadę serca mąż ma problemy z układem nerwowym a powiedziano mi, że jeśli chodzi o wykorzystanie to jest ogromne. Lepiej przecież płacić na dziecko po 300 zł niż za nowy samochód. Tylko tyle sie naoglądałam w telewizji tych machlojek ostatnio z zamienieniem komórke podczas tego zapłodnienia invitro , że boję się jak duża jest możliwość podobnej sprawy w takim banku. Fakt to jest prywatna instytucja więc powinno być lepiej jednak boję się. Lekarz powiedział odpowiedzialne matki tak robią. Nie jestem młoda. Jestem objęta już tym programem rodzinnym dla starszych matek. Jakiś czas temu zrobiłam sobie filmik na płycie 3d. Tak na pamiątkę. Jak byłam mała często byłam w szpitalu bo byłam chorowitym dzieckiem. Chciałabym aby mój synek miał jak najlepiej .Był zdrowy i nie miał takich problemów
alaba71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:14   #733
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII

Dzień dobry. Nie chce mi sie z łóżka wyłazić... Ble. Co do dowodów juz nie podajesz miejsca zameldowania tylko miejsce stałego pobytu, zmiany w dowodach weszły od stycznia ja robiłam swój w grudniu i uzupełniłam juz nowy druk wiec nie wiem, jak to mogło jeszcze nie wejść? EDIT: a juz wiem, bo obowiązek meldunkowy jest nadal do 2016 roku. Ech u nas jak cos wymyśla

Edytowane przez Pavlinecka_21
Czas edycji: 2015-02-11 o 10:16
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:16   #734
gosiak0512
Zakorzenienie

KORDELKA jeszcze to nie weszło bo byłam wczoraj sie przemeldować akurat i mówiła że do końca lutego jeszcze na starych zasadach są dowody wydawane.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:18   #735
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

ale mozna zrobic dowod bez meldunku widzialam taki i było napisane brak zameldowania. Wiec na pewno sie da.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:24   #736
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Nie chce mi sie z łóżka wyłazić... Ble. Co do dowodów juz nie podajesz miejsca zameldowania tylko miejsce stałego pobytu, zmiany w dowodach weszły od stycznia ja robiłam swój w grudniu i uzupełniłam juz nowy druk wiec nie wiem, jak to mogło jeszcze nie wejść? EDIT: a juz wiem, bo obowiązek meldunkowy jest nadal do 2016 roku. Ech u nas jak cos wymyśla
No wg mnie to dobrze, ze znosza obowiazek meldunkowy, bo to sie zdarza, ze czlowiek mieszka na wynajmowanych i nie ma gdzie sie zameldować i ciezko cokolwiek zalatwic. Wiem, ze nawet sie jakos gdziwes meldunek kupuje.
Paszportu dla dziecka tez w PL nie moglam wyrobic, bo meldunku nie mam (mimo, ze dziecko mialo).Odeslali mnie do innego urzedu, ale juz nie pojechalam bo jednak wole w konsulacie zrobic i bez takiego cudowania.
Niestety dowodow konsulat nie wyrabia.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
KORDELKA jeszcze to nie weszło bo byłam wczoraj sie przemeldować akurat i mówiła że do końca lutego jeszcze na starych zasadach są dowody wydawane.
Tzn mi sie nie piekli jakos, i tak dopiero we wrzesniu bede w PL. Mam paszport wiec luzik.

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2015-02-11 o 10:29
Stary 2015-02-11, 10:26   #737
Majka232
Zakorzenienie

Wiecie że od dziś działa rossmann online? Można zrobić zakupy przez i-net
Stary 2015-02-11, 10:37   #738
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dziewczyny pomocy! juz myslalam ze mi przechodzi a dzisiaj rano wstalam 10 razy bardziej chora mam katar z krwia kaszle mnie i jestem cala rozpalona poradzcie co kupic w aptece w razie temperatury, bo puki co zrobilam parowke z szalwi i na gardlo woda z sola a temp 37 ,tak mnie glowa boli najgorsze jest to ze nawet nie mam na ta chwile takiej stalej lekarki rodzinnej
Stary 2015-02-11, 10:38   #739
cashmere
Zakorzenienie

Dobry!

Cytat:
Jestesmy z M po wstepnej rozmowie "Co dalej". I zdecydowalismy ze wyjezdzamy. Plan pozostaje ten pierwotny, M sie pakuje teraz jakos w najblizszym czasie a potem przyjezdza na kwiecien.. szczerze? Ulzylo mi ze decyzja jest podjeta. Ehhh

Gratuluje podjecia decyzji! Teraz musi byc tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
na obiad dziś potrawka meksykańska z piersią kurczaka
a zaraz sobie śniadanko zjem - kiełbaski pieprzowe

Tez za mna kurczak po meksykansku chodzi, musze zrobic bo dawno u nas nie bylo

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja tez mam polarkowy z podszewka a matka mi gadala ze za cienki... Tyle co przejść przez ulice do auta a ta mi tu jeczy ze zmarznie...
Babciom dziecko jest zawsze za lekko ubrane
Ale bez przesady, nie idziemy z dzieckiem na sanki przy -20
Ja misiowy konbinezon na bawelnianej podszewce. W razie zimna podloze wiecej warstw pod spod albo bardziej opatule kocem

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
ja mam sporo ciuszkow z George z lumpka, w ogole ta nazwa mi nic nie mówi. Jak ę ą to nieźle
W UK George jest tani, zadne a e
Co mi brat przywiozl: np. 4 sztuki pajacykow - 7 funtow, albo 2 szt. z licencja za 5 funtow. Ale maja przy tym fajne wzory i jakosc

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:40   #740
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja wczoraj jak Maciek mnie strasznie kopal i napieral na dol to sobie myslalam co jakby mi tak wody odeszly i sie przestraszylam, bo sobie wyobrazilam caly porod i jakos gotowa jeszcze nie jestem, dziwne, ze zaczynam sie bac, bo pierwszy byl cudowny porod i bezbolesny nieomalm, a teraz tak jakos mnie wzial strach... i w ogole chce z rana rodzic lub w dzien, nie chce w nocy
mam tak samo, jak mnie dziś rano córa napierała na dół jak przygotowywałam śniadanie to aż syknęłam bo takie dziwne uczucie i sie zastanowilam co by było gdyby ...

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Maly sie rusza, nic sie nie działo, kazdy mówił ze czop jest z krwią..i tak nie chcialam panikowac, potem sama sie zastanawialam czy dobrze widzialam, u nas ip nie ma jest daleko a to żółto zielone bylo...no ale chyba wybiore sie do gin wcześniej
no to już zależy od podejścia, ja w ciąży wyluzowana nie jestem kompletnie i nie raz i nie dwa dzwoniłam do swojego gina z pytaniami a i dwa razy podjechałam na ip sprawdzić. Lepiej pojechac o jeden raz za dużo, niż za mało

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
NIEZAWSZE ja obu rodziłam w nocy jeden po 23 a drugi po 2.. i teraz też jakoś bym chyba w dzień wolała..

witam się w 33 tygodniu
gratki

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
wygląda na to że to jakaś męska domena. Tylko jak dziecko było chore to ja byłam uziemiona a teraz jak już tylko kaszle to tatuś do kina weźmie Chociaż Ty mnie rozimiesz

A ja bym coś dla siebie w ramach relaksu zrobiła ale jeszcze nie wiem co..jakieś pomysły?
kosmetyczka, manicure?

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Wypowiadałam się już na ten temat, poszukaj w moich postach.
Na pewno bym się nie zadłużała na taki cel.

Jakoś mam wrażenie, że to reklama
mam takie samo wrażenie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50193323]
Pomóżcie mi dziewczyny, bo może ktoraś wpadła w poszukiwaniach na jakieś inne leżaczko-bujaczki, które da sie tez uzyć jako kołyski? takiej rozkładanej na płasko jak to Tiny love http://www.bangla.babyonline.pl/opin...r-napper-3-w-1[/QUOTE]

jak szukałam to znalazłam tylko z tiny love rozkładany na płasko
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
ooo ale wypas
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:40   #741
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
to nie mozesz jako oversizeowej bluzki nosic

Powinny byc majty, a ja nie to w aptece i do porodu to najlepiej bez majtek byc
Gossip to dosc duzy ten kombinezon na wyjscie, ja wzielam 0-1 czy nawet 50 rozmiar
nie licze na małe dziecko

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Gosssip a po co Ty gadasz z takimi toksycznymi koleżankami?
Jakby mi jakaś powiedziała "jak Ty sobie z dzieckiem poradzisz", że nie mam pojęcia czy coś, to by przestała być moją koleżanką, na pewno bym z nią nie rozmawiała już.
Można powiedzieć "ja robiłam tak i tak", ale na ch. komentarz odnośnie Ciebie?

Jedna moja swego czasu przyjaciółka jak mi walnęła tekstem w okolicach mojego 2 trymestru "Jak Ty znosisz ten stan? z ciążą ok czy masz zakaz poruszania? z tego co pamiętam bardzo szczupłe osoby jak ty często mają problemy z donoszeniem ciąży. Moja siostra miała problem, żeby w ogóle zajść, a M. urodziła dużo za wcześnie" to przestałam się z nią kontaktować i pisać co u mnie. Ja byłam akurat w średnim humorze, pamiętacie moje paranoje, czy z szyjką wszystko ok, a ta mnie tak "pocieszyła". Odcinać się od toksycznych i dołujących ludzi i ucinać takie gadki bo po porodzie to się dopiero zaczną komentarze..

Zaraz na DD TVN ma być o ćwiczeniach po porodzie - kiedy można zacząć.

no ma czasem takie odpały że ręce opadają....
i jeszcze dziś mi napisała czy sie obraziłam mówie nie a ona mi wmawia że to oje hormony....
ludzi potrafia być zaje.biści ciekawe czy ja taka bywam

Uciekłam wczoraj tak nagle bo Tż sie obudził o północy i mnie zaciągnął do sypialni.... hahah

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:42   #742
blackberry89
Zakorzenienie

A mnie cos bierze od str zoladkowej, mdli mnie troche, mam wrażenie ze chce mi sie dwojeczke ale rano tylko zrobilam normalna... I przechodzi a za chwile znowu. Od 6 rano tak mam, po śniadaniu minęło i teraz znow. Chyba po wodzie z kranu niby filtrowana ale cos niebardzo... :-(
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:42   #743
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy! juz myslalam ze mi przechodzi a dzisiaj rano wstalam 10 razy bardziej chora mam katar z krwia kaszle mnie i jestem cala rozpalona poradzcie co kupic w aptece w razie temperatury, bo puki co zrobilam parowke z szalwi i na gardlo woda z sola a temp 37 ,tak mnie glowa boli najgorsze jest to ze nawet nie mam na ta chwile takiej stalej lekarki rodzinnej

do learza nei musisz miec swojego rodzinnego jaki jest niech cCie przyjmie i tyle....

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-02-11, 10:43   #744
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
do learza nei musisz miec swojego rodzinnego jaki jest niech cCie przyjmie i tyle....
No chyba jednak musi, chyba ze to nie w pl?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-02-11, 10:47   #745
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
W UK George jest tani, zadne a e
Co mi brat przywiozl: np. 4 sztuki pajacykow - 7 funtow, albo 2 szt. z licencja za 5 funtow. Ale maja przy tym fajne wzory i jakosc
To dlatego mi ta nazwa nic nie mowiła

Gossip, to następnym razem jej powiedz, że się obraziłaś A właściwie nie ty, tylko twoje hormony.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
A mnie cos bierze od str zoladkowej, mdli mnie troche, mam wrażenie ze chce mi sie dwojeczke ale rano tylko zrobilam normalna... I przechodzi a za chwile znowu. Od 6 rano tak mam, po śniadaniu minęło i teraz znow. Chyba po wodzie z kranu niby filtrowana ale cos niebardzo... :-(
Tez mam tak mam dzisiaj Robię sobie rumianek, bo nie mam innego pomysłu
Stary 2015-02-11, 10:49   #746
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Oooo super!

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Idz do jakiegokolwiek internisty! Do jakiejs przychodni na pewno jestes zapisana? A jesli chcesz gdzies indziej 3 razy w roku chyba mozna bezplatnie zmienic. Wypelniasz tam deklaracje i tyle. A na goraczke mozesz Apap w razie czego.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:52   #747
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
To dlatego mi ta nazwa nic nie mowiła

Gossip, to następnym razem jej powiedz, że się obraziłaś A właściwie nie ty, tylko twoje hormony.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Tez mam tak mam dzisiaj Robię sobie rumianek, bo nie mam innego pomysłu
Mi tz wziął od tesciowej miete z jablkiem i zaraz machne.
Przyniósł jeszcze taka od babci z pola ale ktos tu chyba kiedyś pisal ze nie wolno?

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
nie licze na małe dziecko

no ma czasem takie odpały że ręce opadają....
i jeszcze dziś mi napisała czy sie obraziłam mówie nie a ona mi wmawia że to oje hormony....
ludzi potrafia być zaje.biści ciekawe czy ja taka bywam

Uciekłam wczoraj tak nagle bo Tż sie obudził o północy i mnie zaciągnął do sypialni.... hahah
Uhuhu to sie dzialo :-P

Mi siostra gadala ze jej matkuje odkąd w ciazy jestem, ma 15lat :-P wczesniej tak samo jej gadalam, ale to tak jakos jest ze dużo na ciążę sie zwala. Ja i bez ciazy bywalam trudna, teraz jest nawet lepiej ze mna wg mnie bo walczę ze soba
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-02-11, 10:54   #748
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
do zapamiętania

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-02-11, 10:54   #749
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Nie no w Polsce. Tylko poprostu mam uraz bo strasznie zbywaja kobiety w ciazy ale pewnie ze pojade jak do poludnia tak bedzie bo martwie sie o malego bo do tego boli mnie brzuch caly i jest twardy zaraz dzwonie po tz niech wraca z pracy
Stary 2015-02-11, 10:55   #750
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Oooo super!

Idz do jakiegokolwiek internisty! Do jakiejs przychodni na pewno jestes zapisana? A jesli chcesz gdzies indziej 3 razy w roku chyba mozna bezplatnie zmienic. Wypelniasz tam deklaracje i tyle. A na goraczke mozesz Apap w razie czego.

noo i ten Rossman online super jest, są regały jak w sklepie i produkty na półkach stoją

co do lekarza to się zgadzam jak się przeprowadziłam na to osiedle to poszłam do poradni i od razu mnie zapisali i przyjęli, żadnych problemow nie było, tak jak mówisz-wypełnienie deklaracji jedynie

zważyłam się i od 2 tyg waga stoi +8,5 kg dziś ważonko u gina, u niego to ta waga oszukuje, pewnie dycha pęknie
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości