Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-11, 11:04   #751
blackberry89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Nie no w Polsce. Tylko poprostu mam uraz bo strasznie zbywaja kobiety w ciazy ale pewnie ze pojade jak do poludnia tak bedzie bo martwie sie o malego bo do tego boli mnie brzuch caly i jest twardy zaraz dzwonie po tz niech wraca z pracy
To musisz znaleźć jakiegoś godnego zaufania lekarza. To nie jest tak ze zbywaja tylko nie daja leków i dobrze bo po co sie faszerowac.

Mi teraz gin tez nie dal na infekcje nic mocnego tylko mowi ze może sie przemecze z clotrimazolem bo on jest obojętny dla synka, a co dwa tyg brac antybiotyk to slabo.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:10   #752
gosiak0512
Zakorzenienie

AGNIESZKA efferalgan z wit c polecam to na wode jest i goraczke powinno zbic, aczkolwiek 37 to nie goraczka i moja od 38 karze zbijac dopiero. Na gardlo woda z sola i syrop z cebuli, prawoslazowy tez mozna. Pijam herbate z miodem i malina. Grzac sie pod koldre!

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:11   #753
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
No wg mnie to dobrze, ze znosza obowiazek meldunkowy, bo to sie zdarza, ze czlowiek mieszka na wynajmowanych i nie ma gdzie sie zameldować i ciezko cokolwiek zalatwic. Wiem, ze nawet sie jakos gdziwes meldunek kupuje.
Paszportu dla dziecka tez w PL nie moglam wyrobic, bo meldunku nie mam (mimo, ze dziecko mialo).Odeslali mnie do innego urzedu, ale juz nie pojechalam bo jednak wole w konsulacie zrobic i bez takiego cudowania.
Niestety dowodow konsulat nie wyrabia.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Tzn mi sie nie piekli jakos, i tak dopiero we wrzesniu bede w PL. Mam paszport wiec luzik.
Oj, źle się wyraziłam, ja uważam,że to super, bo w mojej pracy zajmuję się klientami mającymi miejsce stałego pobytu, zamieszkania w moim powiecie, a często mi odsyłają bo w dowodzie jest nie wiem, Gdańsk. Tylko, że mnie ani przepisów nie obchodzi co jest w dowodzie i muszę często dokumentację robić kilka razy, człowiek zdąży zniknąć i zaczynają się cuda. Więc choćby z tego względu wolę, żeby meldunku nie było
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:13   #754
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
wiziaz mi od wczoraj nawala, tak więc spadam gdzieś coś, może na jakiś manicure czy coś
o najs. baw sie dobrze
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Wiecie że od dziś działa rossmann online? Można zrobić zakupy przez i-net
oooo super!!!
Cytat:
Dziewczyny pomocy! juz myslalam ze mi przechodzi a dzisiaj rano wstalam 10 razy bardziej chora mam katar z krwia kaszle mnie i jestem cala rozpalona poradzcie co kupic w aptece w razie temperatury, bo puki co zrobilam parowke z szalwi i na gardlo woda z sola a temp 37 ,tak mnie glowa boli najgorsze jest to ze nawet nie mam na ta chwile takiej stalej lekarki rodzinnej
tylko paraceamol wchodzi w gre
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:20   #755
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
AGNIESZKA efferalgan z wit c polecam to na wode jest i goraczke powinno zbic, aczkolwiek 37 to nie goraczka i moja od 38 karze zbijac dopiero. Na gardlo woda z sola i syrop z cebuli, prawoslazowy tez mozna. Pijam herbate z miodem i malina. Grzac sie pod koldre!
Dzięki kochana wiem ze to nie gorączka ale czuje sie coraz gorzej i jak rano mam 37 to boje się co będzie wieczorem,wiec wypije ten efferalgan a jak woci tz to pojedziemy
Stary 2015-02-11, 11:22   #756
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
a ja was nadrobiłam
wiecie co mi kol napisała bo wysłałam jej fote tego kombinezonu misiowego i mówię ze cieńsza czapeczkę zaloże do tego bo on ma kapturek gruby itd. a przede wszystkim zobacze jaka bd pogoda to mi tłumaczy ze to mało dla takiego dziecka mówie ze dam rade że bd widziała co robić w kwietniu w zależnosci od pogody, to mi napisała się martwi bo nie wie czy ja sobie sprawe zdaje...

tak więc dziewczynki wychodzi na to ze ja w ogóle chyba nie bede wiedziała co z tym dzieckiem robić.... [COLOR="Silver"]
D
Ależ mnie to wkurza, ja mam też taką znajomą, co to twierdzi, że dziecko ubiera się UWAGA: body, spodenki, na to pajacyk, na to kuretczka i na to kobinezon dopiero i ofc pod szyjką apaszka albo szaliczek i czapka... Ja też mówię, że ja swoje zabieram ze szpitala w zestawie: bodziak+ półspiochy, czapka lekka + kobinezon albo polarowy albo futrzany i już do zacząła, że chyba mnie pogięło, że dziecko będzie miało zapalenie płuc, że małe dzieci się ubiera grubo itp. NO to trudno, jestem wyrodną matką i córę zamrożę

moja matka zawsze mówi, żeby ubierać dziecko jak ubieram siebie i mieć jedną wasrstwę w pogotowiu, żeby nałożyć jak zobaczę, że jej zimno. Jej zdaniem zobaczę na pewno, więc co ja mam się przejmować?

ostatnio byłam u znajomej, ma małą córeczkę 7 miesięczną i się śmiałyśmy z etosu matki polki męczennicy i tego, że Twój brzuch i nowo narodzone dziecko jest dobrem narodowym - każdy wie lepiej, co jest dla Ciebie i dla dziecka dobre a Ciebie traktują jak upośledzoną, jakbyś nic nie wiedziała i służyła tylko do rozrodu. I coś w tym jest chyba...
Stary 2015-02-11, 11:24   #757
rosarioV
Zakorzenienie

Ale miełam sen i jaki realistyczny był śniło mi się, że byłam u Madison i siedziałam u niej w szafie, ona ją otworzyła i patrzę a ubrana cała na czarno, strasznie smutna i zaczęła wyciągać i pakowac ubrania do torby... masakra ta smutna twarz nienawidzę takich snów, niech sie Madi odezwie bo kurcze już głupie myśli przychodzą na myśl ;/
Cytat:
Ale to ci nawet skierowania nie dali?
Nic... ale o dziwo jest już dziś lpiej biorę prenalen syrop i jadę z majerankiem
Cytat:
NIEZAWSZE ja obu rodziłam w nocy jeden po 23 a drugi po 2.. i teraz też jakoś bym chyba w dzień wolała..

witam się w 33 tygodniu
Też bym wolała w dzień bo w nocy gorzej się ból odczuwa ;/
gratki
Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Komorki macierzyste to takie komorki z ktorych mozesz zrobic wszystko. Teraz Twoje dziecko jest zdrowe ale w przypadku gdyby w przyszlosci zachorowalo na jakas chorobe to takimi komorkami mozna naprawde wiele zdzialac. Nie wiem czy jest to oplacalne bo trudno zakladac ze kiedys sie zachoruje. Za 5, 10 czy 50 lat. Moze okazac sie ze sie przydadza a moze okazac sie ze nie (lepsza ta druga wersja) ale za samo przechowywanie trzeba placic okolo 500 zl/ rocznie wiec musisz podjac decyzje czy przez tyle lat dasz rade. Znaczy zawsze mozna zrezygnowac. Moim zdaniem to fantastyczna sprawa
[B]Alaba[/B ]No tak tylko nie można używać tych komórek przy dziecku od którego sie je pobrało, więc jak masz mieć zamiar jedynaka to i tak mu nie pomożesz ;/ a po drugie podobno można tylko pomóc tym dziecku do 10 roku życia a dla starszego będzie to za mała ilość. Dlatego naprawdę trzeba się zastanowić
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50193323]
Pomóżcie mi dziewczyny, bo może ktoraś wpadła w poszukiwaniach na jakieś inne leżaczko-bujaczki, które da sie tez uzyć jako kołyski? takiej rozkładanej na płasko jak to Tiny love http://www.bangla.babyonline.pl/opin...r-napper-3-w-1[/QUOTE]
też poszukuję coś w ten deseń ale tansze
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
No chyba jednak musi, chyba ze to nie w pl?
w PL trzeba mieć lekarza rodzinnego Ja nie mam chodzę do tego który akurat przyjmuje
Agnieszkaa zdrówka k0chana do lekarza i leż !!!

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:26   #758
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alaba71 Pokaż wiadomość
No ja mam oferte 300 zł rocznie . Nie planuje drugiego dziecka, a w szpitalu powiedzieli, że to przydałobysię dla mojego synka , którego teraz mam urodzić w przypadku gdyby zachorował. Na 5 lat to ma być 4000 tyś złotych od ręki i nad taką opcją się zastanawiałam bo na więcej mnie niestety nie stać. Mam wadę serca mąż ma problemy z układem nerwowym a powiedziano mi, że jeśli chodzi o wykorzystanie to jest ogromne. Lepiej przecież płacić na dziecko po 300 zł niż za nowy samochód. Tylko tyle sie naoglądałam w telewizji tych machlojek ostatnio z zamienieniem komórke podczas tego zapłodnienia invitro , że boję się jak duża jest możliwość podobnej sprawy w takim banku. Fakt to jest prywatna instytucja więc powinno być lepiej jednak boję się. Lekarz powiedział odpowiedzialne matki tak robią. Nie jestem młoda. Jestem objęta już tym programem rodzinnym dla starszych matek. Jakiś czas temu zrobiłam sobie filmik na płycie 3d. Tak na pamiątkę. Jak byłam mała często byłam w szpitalu bo byłam chorowitym dzieckiem. Chciałabym aby mój synek miał jak najlepiej .Był zdrowy i nie miał takich problemów
Wydaje mi sie ze musisz sie tym zainteresowac gdzies glebiej niz na wizazu. Ale w takiej sytuacji byla bym jak najbardziej za zrobieniem tego

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dobry!

Gratuluje podjecia decyzji! Teraz musi byc tylko lepiej

Tez za mna kurczak po meksykansku chodzi, musze zrobic bo dawno u nas nie bylo

Babciom dziecko jest zawsze za lekko ubrane
Ale bez przesady, nie idziemy z dzieckiem na sanki przy -20
Ja misiowy konbinezon na bawelnianej podszewce. W razie zimna podloze wiecej warstw pod spod albo bardziej opatule kocem

W UK George jest tani, zadne a e
Co mi brat przywiozl: np. 4 sztuki pajacykow - 7 funtow, albo 2 szt. z licencja za 5 funtow. Ale maja przy tym fajne wzory i jakosc
Dzieki kochana

A ja jade sie spotkac z ta kolezanka jupi jupi

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:28   #759
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
o boszz wez, nie lubie takich ludzi co tak mowia, co ona sobie mysli w ogole
Jak do tz na wies pojechalam to stare panny zwlaszcza bezdzietne przyzywaly, ze Maja za cienko ubrana i jeszcze mowily, ze jest przeciag na swiezym powietrzu toz to wiatr byl przeciag jest w domu jak sa dwa okna otwarte , ale one wiedza lepiej....

Ja nie spie, bo chce poczytac, ale jak siedzicie jeszcze tu to moge z wami
nooo, to właśnie ja słyszałam, że w wózku jest dziecku zimniej bo tam jest przeciąg... Złe te wózki....

Cytat:
GOSSIP to ja szukam jakiegos eskimoskiego kombinezonu w takim razie bo mam chyba za cienki bo tez taki misiowy.. I czape uszatke koniecznie ale rozowa bo bedzie ladnie pasowala do purpurowej twarzy malej jak bedzie wyla z przegrzania

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiem czy u mnie się wyjmują te szczeble, raczej nie , ale myślę że jak falbana jest dookoła i do szuflady dotyka to kurz za bardzo się nie zbiera tam
też się nad tym zastanawiałam, tylko ta falbana średnio mi się podoba, i myślałam, żeby zrobić samemu taką osłonkę, ale za leniwa jestem

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość

A kupujecie te majty wielorazowe czy jednorazowe? Ja sie zastanawiam, czy nie wziąć i takich i takich - jednorazówki do szpitala, a wielo- do domu.

Kurczę, wyspałam się w dzień i teraz nie wiem, co ze sobą zrobić. Chyba odpale sobie Simsy i zrobię sobie dziecko
Ja mam jednorazowe, ale myślę, czy nie dokupić

Cytat:
NIEZAWSZE ja obu rodziłam w nocy jeden po 23 a drugi po 2.. i teraz też jakoś bym chyba w dzień wolała..

witam się w 33 tygodniu

Cytat:
U nas też zęby nie szły książkowo Mieliśmy dwójki na górze i jedynki na dole i Mały wyglądał jak kasownik
Trójki mimo że wszędzie piszą ze najgorsze u nas nie były
heheh, no wiesz

Jej, chyba się przebiorę już z tej piżamy, zjadłam jakieś kanapki, ale to nie jest to, co chciałam, nic nie ma w lodówce, oj oj ...
Stary 2015-02-11, 11:30   #760
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi sie ze musisz sie tym zainteresowac gdzies glebiej niz na wizazu. Ale w takiej sytuacji byla bym jak najbardziej za zrobieniem tego

Dzieki kochana

milej zabawy!
Stary 2015-02-11, 11:32   #761
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
To milego! I czekamy na fotki ciuszkow

Od rana mnie boli brzuch, buuu... Troche lepiej po nospie i cieplym prysznicu ale i tak to czuje. No nic randka z kocem i poduszka....

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:36   #762
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Ale miełam sen i jaki realistyczny był śniło mi się, że byłam u Madison i siedziałam u niej w szafie, ona ją otworzyła i patrzę a ubrana cała na czarno, strasznie smutna i zaczęła wyciągać i pakowac ubrania do torby... masakra ta smutna twarz nienawidzę takich snów, niech sie Madi odezwie bo kurcze już głupie myśli przychodzą na myśl ;/

Nic... ale o dziwo jest już dziś lpiej biorę prenalen syrop i jadę z majerankiem

gratki

[B]Alaba[/B ]No tak tylko nie można używać tych komórek przy dziecku od którego sie je pobrało, więc jak masz mieć zamiar jedynaka to i tak mu nie pomożesz ;/ a po drugie podobno można tylko pomóc tym dziecku do 10 roku życia a dla starszego będzie to za mała ilość. Dlatego naprawdę trzeba się zastanowić

w PL trzeba mieć lekarza rodzinnego Ja nie mam chodzę do tego który akurat przyjmuje
Ja tez ide do tego który akurat jest w przychodni, ale prowadzącego lekarza mam jednego i ty raczej tez masz jakiegoś choc o tym nie wiesz
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-02-11, 11:38   #763
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
jejku nawet nie można tak myśleć! na pewno jest wszystko w porządku
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:38   #764
Majka232
Zakorzenienie

Ja raczej nie przegrzewałam synka. Jest taka zasada właśnie że ma być 1 warstwa więcej niż u nas bo dziecko leży, ale z drugiej strony właśnie leży i plecki nie oddychają i ma zacisznie w wózku. Najgorzej że zdradliwa jest taka pogoda wiosenna przejścia z zimnego w ciepłe. Zawsze w tedy mam problem jak ubrać synka bo wydaje mi sie albo za lekko albo za ciepło :/
Stary 2015-02-11, 11:43   #765
violka848
Zakorzenienie

Hej nie mogłam się zalogować od rana
Ale miałam przygodę, obudziłam się rano na kibelek od razu i chlusnęło ze mnie jak nigdy, trochę posiedziałam, jakoś tyłek dziwnie bolał , jeszcze słabo mi się zrobiło, aż Tż wołałam że mogę zemdleć, wyszłam z kibelka trochę świeżego powietrza i przeszło, ale nie miałam nigdy takiej akcji buuu

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
A mnie cos bierze od str zoladkowej, mdli mnie troche, mam wrażenie ze chce mi sie dwojeczke ale rano tylko zrobilam normalna... I przechodzi a za chwile znowu. Od 6 rano tak mam, po śniadaniu minęło i teraz znow. Chyba po wodzie z kranu niby filtrowana ale cos niebardzo... :-(
dzisiaj dzień żołądkowy patrzę, ta mięta podobno pomaga i jabłko gotowane, zaraz chyba też zaparzę

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
noo i ten Rossman online super jest, są regały jak w sklepie i produkty na półkach stoją

co do lekarza to się zgadzam jak się przeprowadziłam na to osiedle to poszłam do poradni i od razu mnie zapisali i przyjęli, żadnych problemow nie było, tak jak mówisz-wypełnienie deklaracji jedynie

zważyłam się i od 2 tyg waga stoi +8,5 kg dziś ważonko u gina, u niego to ta waga oszukuje, pewnie dycha pęknie
Nie martw się u wszystkich ginów waga oszukuje

gossiak gratulacje 33 tygodnia
boleczka gratulacje podjętej decyzji
Stary 2015-02-11, 11:44   #766
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja raczej nie przegrzewałam synka. Jest taka zasada właśnie że ma być 1 warstwa więcej niż u nas bo dziecko leży, ale z drugiej strony właśnie leży i plecki nie oddychają i ma zacisznie w wózku. Najgorzej że zdradliwa jest taka pogoda wiosenna przejścia z zimnego w ciepłe. Zawsze w tedy mam problem jak ubrać synka bo wydaje mi sie albo za lekko albo za ciepło :/
ma przeciąg w wózku, nie słyszałaś? ....

dobra, ubrałam dresy haha, jakiś postęp jest. Idę prasować, ale już seriale mi się skończyły...
Stary 2015-02-11, 11:47   #767
blackberry89
Zakorzenienie

Co myśmy tu na wątku wczoraj zjadły? ;-)

Mi raz lepiej a raz gorzej. Ale nic nie idzie tylko muli.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-02-11, 11:51   #768
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

dzien dobry wizaz wczoraj doprowadzil mnie do szlau, nie chcial sie wl, a jak sie wlaczyl to malo co sie dalo przeczytac :/ wiec wyl i poszlam spac i nawte nie zdazylam sie pochwalic ze spakowalam wczoraj torby do szpitala dorzuce jeszcze biustonosz do karmienia jak przyjdze.
a wczoraj na SR mielismy wizualizacje porodu. jak tz byl nastawiony na nie od samego poczatku tak stwierdzil, ze moze on jednak by chial byc tam ze mna..

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość

A kupujecie te majty wielorazowe czy jednorazowe? Ja sie zastanawiam, czy nie wziąć i takich i takich - jednorazówki do szpitala, a wielo- do domu.
ja mam wielo

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Mała kurde daj mi pomarzyć że jest nietoperkiem :P
noo sorryy. trzymam kciuki, zeby nietoperkiem byl!

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Dziewczyny a jakie macie kocyki ? jakie wymiary? i jakie wypełnienie ? ja się zastanawiam nad tym light bo akurat na wiosnę będzie chyba fajny i ten 75x100

Też właśnie chciałam w końcu jakiś zamówić, podoba mi się ten od makaszki turkusowy a z drugiej strony szare grochy
ja mam dwa minky jeden, ten wiekszy 100x75, drugi 50x75 i dwa jakies ciensze zwykle

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2015-02-11 o 12:59
MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:53   #769
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ależ mnie to wkurza, ja mam też taką znajomą, co to twierdzi, że dziecko ubiera się UWAGA: body, spodenki, na to pajacyk, na to kuretczka i na to kobinezon dopiero i ofc pod szyjką apaszka albo szaliczek i czapka... Ja też mówię, że ja swoje zabieram ze szpitala w zestawie: bodziak+ półspiochy, czapka lekka + kobinezon albo polarowy albo futrzany i już do zacząła, że chyba mnie pogięło, że dziecko będzie miało zapalenie płuc, że małe dzieci się ubiera grubo itp. NO to trudno, jestem wyrodną matką i córę zamrożę

moja matka zawsze mówi, żeby ubierać dziecko jak ubieram siebie i mieć jedną wasrstwę w pogotowiu, żeby nałożyć jak zobaczę, że jej zimno. Jej zdaniem zobaczę na pewno, więc co ja mam się przejmować?

ostatnio byłam u znajomej, ma małą córeczkę 7 miesięczną i się śmiałyśmy z etosu matki polki męczennicy i tego, że Twój brzuch i nowo narodzone dziecko jest dobrem narodowym - każdy wie lepiej, co jest dla Ciebie i dla dziecka dobre a Ciebie traktują jak upośledzoną, jakbyś nic nie wiedziała i służyła tylko do rozrodu. I coś w tym jest chyba...
A tego zapalenia płuc to dostanie podczas 300 metrowej drogi spod drzwi szpitala do samochodu czy kiedy?
Kuźwa, jakby w aucie ogrzewania nie było, a my przez tajgę w -20 stopniach 5 kilometrów miałybyśmy iść
Cytat:

gratki

Trzeba się zapisać do jakieś przychodni do rodzinnego, a przyjmuje akurat ten lekarz który jest danego dnia. Nie trzeba koniecznie czekać na dzień, w którym będzie ten "nasz".
Cytat:
nooo, to właśnie ja słyszałam, że w wózku jest dziecku zimniej bo tam jest przeciąg... Złe te wózki....

też się nad tym zastanawiałam, tylko ta falbana średnio mi się podoba, i myślałam, żeby zrobić samemu taką osłonkę, ale za leniwa jestem

Ja mam jednorazowe, ale myślę, czy nie dokupić

heheh, no wiesz

Jej, chyba się przebiorę już z tej piżamy, zjadłam jakieś kanapki, ale to nie jest to, co chciałam, nic nie ma w lodówce, oj oj ...
A ten przeciąg na leżąco w gondoli też jest?
Cytat:
To milego! I czekamy na fotki ciuszkow

Od rana mnie boli brzuch, buuu... Troche lepiej po nospie i cieplym prysznicu ale i tak to czuje. No nic randka z kocem i poduszka....
Ojej, a brzuch to tak ciążowo boli czy podtrułaś się czymś? Leż i wygrzewaj się
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:53   #770
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Brat przywiozl mi ciuszki z George'a. Ale piekne! Jaram sie! Jutro wrzuce foty.
juz czuje zazdrosc! super!

JAŚ

Stary 2015-02-11, 11:54   #771
soniuska
Zakorzenienie

Mala supeer i fajnie ze torba gotowa
Stary 2015-02-11, 11:56   #772
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Jestesmy z M po wstepnej rozmowie "Co dalej". I zdecydowalismy ze wyjezdzamy. Plan pozostaje ten pierwotny, M sie pakuje teraz jakos w najblizszym czasie a potem przyjezdza na kwiecien.. szczerze? Ulzylo mi ze decyzja jest podjeta. Ehhh
podjecie decyzji jest najtrudniejsze, i jedno i drugie sie boi, nie wie czy tego chce, ale potem to juz jakos poleci najwazniejsze, ze oboje jestescie zdecydowani.

JAŚ

Stary 2015-02-11, 11:57   #773
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:

najgorsze też sa tez co ledwo urodzily pierwsze dziecko i się zachowują jakby wszystie rozumy świata pozjadały

musze chupkę ogarnąć

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:57   #774
rosarioV
Zakorzenienie

Mała tylko nie zapinaj torby hihi

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 12:00   #775
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość

Czytam sobie liste co do szputala i sie uśmiałam na koncu TŻ no tak w sumie przydatny pakunek
tylko ja go zapakowac?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
fajna i niedroga jak za nową
w sumie myślałam o kołysce, ale... nie mielibyśmy jej gdzie dać w sypialni musielibyśmy zastawić dojście do komody
jedna z najtanszych na all. ogladalam uzywane, ale jak mam zaplacic ponad stowe to wole dlozyc te 50 i kupic nowa. a po moze sama opchne, albo zostanie dla drugiego
ja ja wzielam ze wszgledu na to, ze nie chce lozeczka stawiac w sypialni, bo bylo by zagracone. a zdecydowalam ze wolalabym przez pierwsze miesiace miec Jaska przy sobie, pod okiem

JAŚ

Stary 2015-02-11, 12:03   #776
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
No u mnie akurat ciazowy bol...

jestem mamą
Stary 2015-02-11, 12:03   #777
gosiak0512
Zakorzenienie

Hahaha przeciag w gondoli to spacerowka to juz potem w ogole zlo bo wieje jak na biegunie w niej pewno. Dla niektorych to lepiej przegrzane dziecko miec chyba bo my tu zimy 100lecia zadnej nie mamy a tak powinnysmy ubierac jak by byla. Dobrze ze mi nikt takich dobrych rad nie daje bo zabilabym chyba

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 12:04   #778
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
A tego zapalenia płuc to dostanie podczas 300 metrowej drogi spod drzwi szpitala do samochodu czy kiedy?
Kuźwa, jakby w aucie ogrzewania nie było, a my przez tajgę w -20 stopniach 5 kilometrów miałybyśmy iść

Trzeba się zapisać do jakieś przychodni do rodzinnego, a przyjmuje akurat ten lekarz który jest danego dnia. Nie trzeba koniecznie czekać na dzień, w którym będzie ten "nasz".

A ten przeciąg na leżąco w gondoli też jest?

Szczególnie w gondoli, bo dziecko leży i tam właśnie jest przeciąg. Poważnie, to nic śmiesznego

No, w samochodzie mam klimatyzację, ale najwyraźniej dziecko trzeba ugotować, bo inaczej jest surowe i źle śpi :P hehe

Ale na poważnie to straszne, że dziewczyny ubierają dzieci tak grubo, moja matka mówiła, że w pracy widziała o wiele więcej dzieci chorych z przegrzania niż z powodu tego, że matka za cienko je ubiera. Akurat tu jej ufam, bo jest to część jej zawodu i się na tym zna. I wolę ubierać dziecko wg jej wskazówek niż koleżanki, której dziecko czerwone płacze w wózku... ( z zimna ofc )
Stary 2015-02-11, 12:04   #779
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
tylko ja go zapakowac?
W kocyk owinac, a najlepiej dwa, by zaden przeciag mu nie zaszkodzil

jestem mamą
Stary 2015-02-11, 12:05   #780
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja czym blizej porodu to bym sie nie obrazila na cc. Oczywiscie nie bee robic na zyczenie, ale nie panikowalabym jakby sie okazalo ze jednak trzeba.

--
no prosze. a jeszcze niedawno panikowalas, ze co ty zrobisz jak cc bedzie kobieta zmienna jest!

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości