|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Znaczy napisała, że teskni za siostrą i bliskimi
![]() Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
|
|
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
Za nami tez może tęsknić
Moje dziecko jeszcze nie śpi i chyba nie ma zamiaru. A najchętniej przytuliłabym się do poduszki. Cwaniak odwiazuje sobie ochraniacz od łóżeczka. .. Przy tym jest taka nurtująca cisza. Chorobowo poprawy brak. A wydaje się być gorzej... Jutro na spacer do apteki po ibuprom zatoki i syrop na gardło. Idę wtulic się do tzta.
Dwoje potrzeba, by powstało trzecie. ![]() 25.10.2014 ![]() Tomcio Lipiec 2014 Fasola czekamy Edytowane przez alingles Czas edycji: 2015-02-09 o 21:11 |
|
|
|
|
#633 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam! Miałam zajrzeć wczoraj, ale zaczęłam wystawiać rzeczy na olx i tak mi zeszło do północy
U nas dziś nocka dobra, bo pobudka była dopiero po 8![]() Fajnie, że Berenika szczęśliwie dojechała Idę pod prysznic, a potem ponadrabiam ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Ja tu dzisiaj Młodą z powodzeniem uśpiłam w łożeczku, wracam z prysznica, a tż ją przeniósł do łóżka, bo marudziła... Cytat:
Cytat:
Moja nie mieszka nawet w swoim łóżeczku, a co dopiero sypialni , ale synowi zrobiliśmy pokój na 2 latkaSen - zasypia ok. 20 i śpi do 7. W nocy przerwa na karmienie i czasami na gadanie W ciągu dnia przeważnie 2 razy po ok.1 godz.
|
||
|
|
|
|
#634 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy na rehabilitacji ale praktycznie masaż był tylko dziąseł bo podobno młodemu idą wszystkie cztery 2 na raz Cytat:
Cytat:
![]() Możesz wcześniej założyć czepek i pokazać się małemu żeby się oswoił bo podobno niektóre dzieci nie poznają rodziców i płaczą ze strachu. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Berenika jeszcze raz powodzenia |
||||||
|
|
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
To są jakieś jaja
nie wiem,czy w sumie 2 godziny przespalam ) i przed 4 dawałam jej ibum. Zaraz po tym jak zasnęła,Radek zaczął płakać. I dosłownie rzucał się w łóżeczku- leżał na brzuchu i walił głową w materac z krzykiem dałam mu cycka,ibum i trochę się uspokoił,ale spać i tak nie chciał i musiałam go w chuście usypiac Czemu moje dzieci muszą tak boleśnie przechodzić to ząbkowanie???? Jak sobie pomyślę,ze czekaja mnie jeszcze 2 lata zanim Radkowi wyjdą wszystkie zęby to wszystkiego mi się odechciewa |
|
|
|
|
#636 |
|
Zadomowienie
|
A taki piękny esej pisałam i telefon mi się zawiesil
|
|
#637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tulę mocno i mam nadzieję że powoli będzie lepiej ![]() Ja walczę z Zosią przy zasypianiu upodobała sobie szczypać i ciągnąć mnie za ucho. Wczoraj zasypiała przez godzinę z płaczem bo jej nie pozwalałam... w nocy to samo... |
|
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Uwaga Bogini u mnie po lepszej fali znowu kryzys! Mam nadzieję że Ciebie to ominie. Karolina bardzo współczuję nocy! Mam nadzieję że w dzień dzieci dadzą odsapnac. U mnie wieczorem wymioty w nocy 4 kupy. Jest odparzenie. Spał ze mną ale bardzo niespokojnie- przez co jestem jak wrak człowieka! ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Na szczęście jest mama, która ma nowe pokłady cierpliwosci jak moje się kończą! ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Wczoraj nawet spacer był na nie! ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- A teraz siedzę w Orange po kartę do telefonu Spokojnego dnia dziewczyny |
|
|
|
|
#639 | |
|
Zadomowienie
|
hej
wrócił mój tżet marnotrawny i niestety, mimo urlopu, pojechał do pracy na jakieś spotkanie Zophiee tżet był w Veysonnaz w Szwajcarii i jest zachwycony trasami i infrastrukturą, wiadomo w Szwajcarii wszystko na bogato Dotychczas jego nr 1 była zawsze Francja (porównuje przez pryzmat Włoch i Słowacji), ale podobno Szwajcaria jest godna poleceniadziś idziemy do lekarza z maluchem i ze mną, bo chyba z mnie zaraził tzn podejrzewam, że to sprawka fridy![]() Karolina strasznie współczuję nocy, u mnie też nocka byle jaka, ale nie u Ciebie liczy się podwójnie. wytrwałości życzę ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- ![]() u nas syn śpi w swoim łóżeczku tylko na drzemki i do północy. O północy nie ma bata, musi spać przy mnie inaczej wybudza się co chwila. Jesteśmy tak zmęczeni, że nie walczymy z tym. Pokoju swojego mieć nie będzie dopóki nie dorobimy się większego m. Na razie będziemy mieli wspólną sypialnię, pewnie dzielić ją będziemy z kolejnym dzieckiem przez te zbójeckie warszawskie ceny ![]() Cytat:
u nas nie było jeszcze poprawy, więc liczę, że ten piękny dzień nadejdzie w końcu i da nam trochę pospać, bo teraz nie dość, że się wybudza co chwila to jeszcze w nocy robi sobie "przerwę" na zabawę i bujanie się na czworaka gdyby był cicho to ok, mi światło nie przeszkadza, ale to jego marudzenie, buczenie i płacz już tak! dobrze, że jest Twoja mama, to naprawdę duże odciążenie i wsparcie w trudnych chwilach |
|
|
|
|
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
Łącze się w bólu z wami
Tez te noce nie przespane mnie dobijaja i jestem przez to mega zmęczona i często sfrustrowana.. Ale teraz podjekam męska decyzje i co dwa dni popoludniami daje TŻ syna i ide spać poprostu
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
Szpital w domu mamy. Ja chora mały ode mnie złapał i Tż dziś tez coś śpiewał ze go bierze.
Póki co mały bez antybiotyku. (Całe szczęście) tylko go katar zatyka.
|
|
#642 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak często przecież nie mogę mu nic dawać Zresztą nie wiem nawet jak długo mu te zęby będą wychodzić...jak pójdzie w ślady Izy to jeszcze 2 miesiące poczekamy na pierwszego zęba, a ona też zaczęła się męczyć jakoś w tym wieku Masz rację - gorączka gorsza Iza tylko przy jednym zębie miała 38 st, a tak zwykle bez temperatury. U nas jest "tylko" mega marudzenie i problemy ze spaniem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie nawet jeśli Tż zająłby się dziećmi to jakiekolwiek drzemki w ciągu dnia odpadają, bo Iza nie da mi spać. Chodzi za mną jak cień i nieraz próbowałam sie położyć to do mnie przychodziła i krzyczała, że nie mogę leżeć Cytat:
Zdrowiejcie szybko Na jutro zaplanowałam sobie wyjazd do rodziców. Chcę zostać u nich kilka dni z dziećmi. Ale teraz zastanawiam się, czy to dobry pomysł...bo u rodziców jest babcia, którą mama musi się zajmować, bo nie jest do końca samodzielna i po pierwsze, nie chcę robić mamie kłopotu, a po drugie wiem, że mi za dużo nie pomoże przy dzieciach I, żeby nie było tak kolorowo, to Izę znowu bierze jakieś przeziębienie
|
|||||
|
|
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny strasznie współczuję Wam tych chorób, nocek i w kółko wychodzących ząbków
U mnie nocki średnie, ale jakoś tam jednak śpię, jak mały za bardzo się budzi to biorę go do siebie i jest lepiej |
|
|
|
|
#644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Karolina ja małej na noc zakładałam i była wyraźna poprawa w sumie budziła się tylko na jedzenie. Bez marudzenia. A w dzień jakoś nie podawałam nic bo po co faszerować. |
|
|
|
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
Hejka! Proszę mi tu nie straszyć umieraniem wątku..... nononooo! Nie wolno! Ciocia Prowansja kontroluje sytuacje i nie pozwala! U nas leci powolutku. Raz lepiej, raz gorzej. Ewa to wulkan energii, rozwija się jak szalona po prostu, sprawnie raczkuje, już sprawnie wstaje i stabilnie stoi, nawet zaczyna się przemieszczać i wspinać, tzn wyciągać. Tak jak Miloszek Sylwii "pierdzi" ustami- juz od dawna ma taka zabawę, ze robi to na moim lub tz brzuchu, jak tylko go zobaczy... wiec kladziemy sie na podlodze, odlsaniamy brzuch i ta wariuje. Robi papa, bije brawo oraz sprawnie mnie terroryzuje. Jemy juz 3 stale posilki, klopoty z brzuszkiem dzieki temu minęły. Raczej je chetnie. Nie lubi tylko jaja. Jak dam zoltko rozdrobnione do zupy czy dania to krzywi sie i pluje, co doprowadza mnie fo szału, bo się cała brudzi, mimo sliniaka, a ja nie potrafię odplamic marchewki.
Na spacerki staramy się chodzić codziennie, to glowna atrakcja dnia! Motywacja, by sie ogarnąć, pomalowac. Zawsze w porze drzemki. Teraz jak jest chlodno to spacerujemy nawet ok 2h. Mieszkam w scislym centrum Wro, wiec gimnastykuje sie, by znajdowac fajne, zaciszne miejsca, ale udaje mi się. Mam kilka ulubionych tras. Dzien bez spaceru to dzień stracony! Co do szczepionek to skonczylam infanrix 5w1 i zaczelam pneumo po 7 miesiacu. Kubelkowej spacerówki nie mam, ale ta, którą mam jest bardzo fajna. Niefajne są tylko schody, ktore mam w bloku, ktore prowadza na polpietro i dopiero do windy. Codziennie musze wciągać po nich wózek a z coraz ciezszym dzieciem i np zakupami, to jakas masakra! Noce roznie, raz super, raz gorzej. Jak wiecie paluje sie z zasypianiem. Ale po wszelkich probach i konfiguracjach stwierdzilam z tz, ze nasze dziecko bardzo sie rozbudza po kąpieli, wiec musi byc ona wcześniej. Uspienie jej zaraz po jest niemożliwe (jak byla mniejsza się dało) a teraz istny czort w nią wstępuje i musi się jeszcze wyszalec trochę, bawimy się lub czytamy i dopiero cyc i śpi. Wiem, ze to źle, że jeszcze sie z nią bawimy po kąpieli, ale wierzcie mi, że wyciszanie czy odkladanie na siłę nie ma sensu. Ona wstaje od razu w łóżeczku, jak ją idkladam kilka razy to placz i złości. Jak wezme ja do naszego łóżka to czworakuje po nim do sciany, wspina sie, turla i wariuje, a ja siwieje by nie spadła, więc bez sensu. Naprawdę od kiedy wszystko potrafi to codzienne czynności stają się trudniejsze. Przewijanie, przebieranie a od paru dni nawet kąpiel... pobawi się zabawkami, położy, posiedzi i razaz hyyyc do góry i juz stoi w wannie i macha gołą dupka. Kinooo za darmo :-D Mama Ssaka ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Na basenie jeszcze od ciąży i porodu nie byłam... mam rozstępy na brzuchu, więc już chyba nigdy nie założę stroju 2czesciowego :'( waze już mniej niż przed ciążą, ale brzuch został mi taki wystający. Mój brat jest trenerem personalnym, rozpisal mi ćwiczenia itd, ale po tygodniu przestalam wykonywać, brak mi zaciecia. A szkoda, bo ruch trochę poprawia mi nastrój a ostatnio z nim różnie. Tony prania, zmywania i niesutajacy bałagan, brak wizji i perspektyw dot pracy, problemy z mamą, przedwiośnie troszkę depresyjnie na mnie wpływają. Mama Ssaka
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
Mój biedulek jest zakatarzony, aż chrapie. A zasnął na rękach. Idę, prysznic i do wyra.
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już w łóżku! Mam zamiar się wyspać
Spokojnej nocy dziewczyny |
|
|
|
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że się dziś wyśpicie! Trzymam kciuki za udaną nockę
|
|
|
|
|
#649 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może właśnie wyjazd do mamy jest dobrym pomysłem zmiana otoczenia itd? Cytat:
Cytat:
![]() Czemu ja nie umiem spać w dzień Cytat:
zdrówkaCytat:
![]() A czy mogłabyś zapytać brata jak ćwiczyć żeby mięsień prosty brzucha się zszedł? byłabym Ci bardzo wdzięczna ![]() Kubie została już tylko wysypka po chorobie. Znów jest wesoły i wszędzie go pełno tylko co chwile wybucha krzykiem ki jak Radek Karoliny uderza się po buzi albo wali głową w podłogę z bólu przez te zęby Ale coraz śmielej wkracza na kolejny poziom i jeszcze ostrożnie ale raczkuje |
|||||
|
|
|
|
#650 |
|
Wtajemniczenie
|
prowansja fajnie ze u was się go tak poukladalo brawa dla córkiza postepy
pradip dobrze ze juz po wysypce dla KubyI te cholerne zęby to mogłyby iść bezobjawowo Ja nie wiem jak wy ogarniacie ze np ida 2 żeby naraz czy które ida? Bo u nas jest problem zajrzeć do paszczy wogole alingles bidulek Malý usnol a ja się tluke i nie mogę jakoś.. No i upieklam ten ,,leśny mech,, który był chwalony no i pycha jest..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Na noc dałam małemu virbucol i nocka była zdecydowanie lepsza. Budził się na karmienie o 21:40, ok północy i o 3,wiec juz się cieszyłam,ze ładnie śpi,ale o 4 całkiem się rozbudzil,gotowy do zabawy
no ale przynajmniej nie było płaczu i wsciekania sie i zasnal znowu o 5 i spaliśmy razem do 6:30,wiec szalenstwo Iza zasmarkana,spałam z nią pół nocy,a drugie pół Tz,bo jeczala i płakała przez sen Simka ja też niej wiem,które i ile zębów wychodzi Radkowi.Jeżeli juz to bym obstawiala górna jedynkę,bo nic innego nie czuje a zajrzeć mi też nie da,bo jezor wystawia U Izy wiem,ze wychodzą,bo widzę kawałek zęba na wierzchu.Pradip pocieszyłaś mnie z tym,ze Kubuś tez się tak rzuca Bo już się bałam,ze Radkowi jeszcze coś innego dolega Ale najgorsze,ze jak mały zaczyna się tak rzucać i płakać to Iza się boi i tez płacze ![]() Dłuższy wyjazd jednak odpuszczamy,jedziemy tylko dzisiaj na jeden dzień. Wiem,ze z marudnymi dziećmi tylko się bardziej zmecze poza domem,zwłaszcza,ze mama mi nie będzie mogła za dużo pomoc. |
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 10:17 Powód: ... |
|
|
|
|
#653 |
|
Konto usunięte
|
Hej! Dzięki niemieckiej karcie w końcu odzyskałam kontakt ze światem. Jak tylko znajdę czas, żeby nadrobić to poodpisuje, ale póki co napisze tylko co u nas.
Podróż była koszmarna. Olek ciągle płakał i ciągle bez powodu. Adaś zaczął dopiero pod koniec, z tego co zrozumiałam ze pupa to boli. Trochę prowadziłam, nie było źle. Pod koniec ze zmęczenia zaczęła już mnie tak głowa boleć, ze marzyłam tylko, żeby w nawigacji powiedzieli "dotarłeś na miejsce". Okolica przepiękna. Z balkonu widok na góry, no piękny. Mieszkanie może być. Kuchnia i łazienka super, ale pozostałe meble z zeszłej epoki. Zupełnie nie mój gust. I tyle tych szaf w sypialni, ze pomieściłaby trzy rodziny. Cały pierwszy dzień ryczałam, chciałam wracać do domu. Wczoraj byłam u znajomej no i było dużo lepiej. U niej w mieszkaniu przytulnie, a jak wróciłam znowu to samo uczucie, czuję się tak jakoś nieswojo... No i najgorsza sprawa - Olek znowu się rozchorował. Znowu kaszle, chrypi, gorączkuje i ciągle płacze. Tż pojechał z nim właśnie do lekarza. Ciekawe czy nie będziemy musieli płacić za wizytę no bo karty zdrowia niby załatwione, ale trzeba czekać około 2 tyg żeby przyszły pocztą. równo 4 tyg temu byliśmy z nim u lekarza przecież... Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
Hej
i jak dziś? Wszystkie wyspane i w świetnych humorach? Bo ja nie Moja bezsenność mnie dobija, wczoraj zasnęłam po pierwej pobudce małego o 1 i oczywiście ten wtedy już zaczął się budzić co chwilkę, musiałam wziąć go do siebie i już po spaniu. Zawsze mi się wydawało, że jak człowiek jest zmęczony to zaśnie wszędzie i o każdej porze, ale jestem świetnym przykładem, że to nie prawda. Padnięta jestem cały dzień, przez to zła, wszystko mnie drażni, nic mi się nie chce, (o sinych worach pod oczami nie wspomnę), do tego pogoda okropna ![]() Pradip odnośnie tego basenu, obmyśliłam już plan logistyczny jak małego ubrać i siebie, bo mąż ze mną do szatki raczej nie wejdzie ale tak myślałam, że tam małego tylko opłukam, a porządną kąpiel z natłuszczaniem itd. weźmie jak tylko przyjedziemy do domu. Czy to za późno i od razu tam go wymyć i nasmarować? Ja po prostu się boję, że ta woda pod prysznicami na basenie tez wcale najlepsza nie jest od tej w basenie Jak Ty to robisz jak idziecie na basen?Ka rolina ciesze się, że nocka była ciut lepsza! Może jednak dzieci dadzą Ci trochę odpocząć u mamy! W każdym razie trzymam kciuki za udany wyjazd simka234 a wyszedł Ci ładny kolor tego ciasta?? Ja chyba muszę wziąć przykład z Ciebie i iść popołudniami spać, tylko jak później Ci się śpi w nocy? ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- No i moje dziecko śpi, bo jak się nie śpi w nocy to kiedyś trzeba, a ja głupia siedzę z kubkiem kawy, czemu spać nie pójdę?! ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- A mam jeszcze pytanie, spotkałyście się może ze słoiczkami z samym mięskiem dla dzieci? Z chęciom bym taki kupiła, żeby mieć gotowe, sprawdzone mięsko do obiadków |
|
|
|
|
#655 |
|
Konto usunięte
|
A i jeszcze zapomniałam napisać, że się nie zmiescilismy do końca i nie mamy: naszego telewizora, dekoderów (więc mam tv po niemiecku), talerza antenowego, odkurzacza, i co najgorsze wózka. Zamierzam tutaj jakiś kupić.
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#656 |
|
Zadomowienie
|
Jutro jest tłusty czwartek?
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Berenika_26 super, że napisałaś! Właśnie dlatego my już jeździmy na noc, tzn. wyjeżdżamy tak koło 2, 3 w nocy, bo w dzień podróż wyglądała właśnie tak jak u Ciebie. Wiadomo, że w takim surowym mieszkaniu czujesz się nieswojo, ale po paru tygodniach urządzisz je po swojemu i będzie jak w domu. Teraz najważniejsze żeby Oliś się nie rozchorował... Kurcze mam nadzieję, że klimat mu tam będzie służył i wyjdzie z tych chorób... Daj znać co lekarz powiedział
|
|
|
|
|
#657 |
|
Konto usunięte
|
Olek ma znowu na oskrzelach, dostał kolejny antybiotyk. Lekarz powiedział,że w piątek mamy znowu przyjechać i jak sie nie poprawi to szpital
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Tomasz smakuje własne gile - nie nadążam wycierać. Tyle później więcej.
|
|
#659 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
a mnie tu znowu długo nie było. Od tygodnia mamy skok, taki najgorszy z najgorszych, wszyscy ledwo funkcjonujemy. Mała wyje, cały czas chce na ręce, nie da się jej niczym zająć. W nocy wierci się i płacze przez sen. Kompletnie nam się rozregulowała. W dzień też nie idzie jej uśpić bo co odłożę do łóżeczka to płacz. W dzień śpi właściwie tylko przytulona do mnie bo inaczej pobudka po 10 minutach Nawet nie mam czasu nadrobić tych kilku stron, idę robić zupkę bo teraz to nie wiadomo o której księżniczka raczy się obudzić ![]() Berenika może po zmianie klimatu i mieszkania skończą się te problemy zdrowotne bo to nie możliwe żeby dziecko było aż tak chorowite
|
|
|
|
|
#660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłaś według przepisu czy czegoś dodałaś? Jaki kolor wyszedł? Myślałam żeby na walentynki zrobić tylko trzeba by jakieś serducho walnąć na wierzchu i nie wiem czym ![]() Cytat:
rzuca się strasznie najczęściej jak mu próbuję posmarować dziąsełka ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50193292]Hej! Dzięki niemieckiej karcie w końcu odzyskałam kontakt ze światem. Jak tylko znajdę czas, żeby nadrobić to poodpisuje, ale póki co napisze tylko co u nas. Podróż była koszmarna. Olek ciągle płakał i ciągle bez powodu. Adaś zaczął dopiero pod koniec, z tego co zrozumiałam ze pupa to boli. Trochę prowadziłam, nie było źle. Pod koniec ze zmęczenia zaczęła już mnie tak głowa boleć, ze marzyłam tylko, żeby w nawigacji powiedzieli "dotarłeś na miejsce". Okolica przepiękna. Z balkonu widok na góry, no piękny. Mieszkanie może być. Kuchnia i łazienka super, ale pozostałe meble z zeszłej epoki. Zupełnie nie mój gust. I tyle tych szaf w sypialni, ze pomieściłaby trzy rodziny. Cały pierwszy dzień ryczałam, chciałam wracać do domu. Wczoraj byłam u znajomej no i było dużo lepiej. U niej w mieszkaniu przytulnie, a jak wróciłam znowu to samo uczucie, czuję się tak jakoś nieswojo... No i najgorsza sprawa - Olek znowu się rozchorował. Znowu kaszle, chrypi, gorączkuje i ciągle płacze. Tż pojechał z nim właśnie do lekarza. Ciekawe czy nie będziemy musieli płacić za wizytę no bo karty zdrowia niby załatwione, ale trzeba czekać około 2 tyg żeby przyszły pocztą. równo 4 tyg temu byliśmy z nim u lekarza przecież... Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] super że się odezwałaś mam nadzieję że Oliś nie rozłoży się całkiem a Ty z czasem w mieszkaniu urządzisz wszystko po swojemu i też będzie przytulnie Cytat:
![]() Z basenem to jest tak że jak chodzimy we 3 to jest fajnie bo jedno trzyma małego drugie myje, ubiera siebie albo Kubę a potem odwrotnie bo jesteśmy razem w rodzinnej przebieralni. Jak jestem sama to jest ciężej i ostatnio w domu zorientowałam się że wróciłam z mokrą głową Koniecznie weż coś co zainteresuje małego nurka na przewijaku żebyś Ty się mogła ubrać a ja się ostatnio wycwaniłam i wzięłam z szatni krzesełko do karmienia i bez stresu się wycierałam i ubierałam jak młody przegryzał szelki od niego Po wyjściu z basenu ściągam od razu pieluchę i owijam ręcznikiem, idziemy pod prysznic i płucze raczej dokładnie, od razu smaruję balsamem bo wtedy skóra potrzebuje natłuszczenia (według mnie zostawić ozon/chlor na skórze, wetrzeć ubrankiem i wykąpać dopiero w domu to kiepski pomysł ) ubieram i w tempie ekspresowym doprowadzam siebie do ładu ot i tyle ![]() Cytat:
|
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

U nas dziś nocka dobra, bo pobudka była dopiero po 8

ale takiego lekarza to daleko szukać...złoty człowiek.
, ale synowi zrobiliśmy pokój na 2 latka
nocka fatalna
Juz sama nie wiem,czy to skok, zęby czy jeszcze coś innego...mam tylko nadzieje,ze wkrótce się to skończy
rosi:
?

dałam mu cycka,ibum i trochę się uspokoił,ale spać i tak nie chciał i musiałam go w chuście usypiac

Zophiee tżet był w Veysonnaz w Szwajcarii i jest zachwycony trasami i infrastrukturą, wiadomo w Szwajcarii wszystko na bogato
Dotychczas jego nr 1 była zawsze Francja (porównuje przez pryzmat Włoch i Słowacji), ale podobno Szwajcaria jest godna polecenia