Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-11, 15:05   #751
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ale buziunia
ej ale z tym porodem to poczekaj na mnie
Chciałabym poczekac.

Rossmann w CH Bielawy.
Ledwo wróciłam, brzuch znowu twardy co chwile a tż leży i jeszcze jego i córkę musze obsługiwać a chodze zgięta w pół tak mnie boli czasami.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 15:07   #752
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
któregoś dnia w tv mówili o znieczuleniach w kręgosłup i właśnie pokazywali tą" igiełke"..... zwątpiłam jak ją zobaczyłam
przeraza mnie to no ale ta igielka moj TZ mowi, ze przy takich bolach jak nas dopadna to ta igielka to zbawieniem bedzie.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
też miałyście problem z wizażem?? przez ponad godzinę nie mogłam wejść
przespałam się troche i odpukać na razie głowa nie boli zaraz przyjeżdża do mnie mama to będę miała ciśnieniomierz i będę mogła kontrolować ciśnienie

na 95% będzie wejherowo, bardzo pozytywnie oceniam wczorajszą wizytę. A Ty znasz te tereny?

ja uważam, że 2 tygodnie to trochę przesada, zwłaszcza po CC. Ale mówili w kontekście Wendzikowskiej, która zaczęła po 3 tygodniach, a ona z ich stacji, więc musieli ją jakoś wybronić
ja zamierzam zacząć po połogu i zgodzie lekarza. Przy kp można ćwiczyć

ale cudowny i jaka waga już

super koleżanka, widać, że z 3 dzieci można sobie też poradzić nie wiem czemu większość ludzi tak opowiada o posiadaniu dzieci...jeśli to wszystko byłoby prawdą to chyba nikt nie decydowałby się na kolejne...ja na szczęście nie mam z boku za dużo negatywnych komentarzy, ale teksty typu "korzystajcie teraz, bo potem to już nigdy...(tutaj można wstawić wszystko właściwie ).
mam nadzieję, że taka nie będę i nie będę straszyć przyszłych rodziców

śpij kochana póki organizm pozwala, zobacz ile z nas nie może spać. A dom nie zając nie ucieknie

mówie Ci, że Ty do wakacji w tej ciąży będziesz chodziła przynajmniej brzucha nie masz, robisz wszystko, żadnych oznak zbliżającego się porodu...będą o Tobie w tv mówili

pochwal się później jak oglądanie oby jakieś okazałe się TYM jedynym

ja nie podpowiem, bo u mnie ze względu na to, że firma duża to wypłatę dostaję od nich, a oni rozliczają się z ZUSem. I tym sposobem zawsze na szczęście mam kasę na czas.

ja moglabym spac jedynie z przerwa na toalete, jakies slodycze i dalej do lozka

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Chciałabym poczekac.

Rossmann w CH Bielawy.
Ledwo wróciłam, brzuch znowu twardy co chwile a tż leży i jeszcze jego i córkę musze obsługiwać a chodze zgięta w pół tak mnie boli czasami.
do lozka sio niech sie kazdy sam obsluguje, jedynie corke co to trzeba dzis
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 15:09   #753
Hottie07
Zakorzenienie

witam kochane

widzę, że kolejna mama urodziła - gratuluję córeczki

bozena87 super, że synek już poza inkubatorem - nie długo będziesz go mieć w domku

piszecie o niskim ciśnieniu - a ja od rana walczyłam z wysokim - tak mnie głowa bolała , że ledwo żyłam....

ale za równe 3 tygodnie będę mieć już naszą malutką obok siebie
nie mogę się doczekać
Stary 2015-02-11, 15:11   #754
Anneet
Raczkowanie

[QUOTE=Michiru;50197116]super, że synek już nie w inkubatorze i daje radę śliczny jestprzebąkiwali może kiedy możecie się spodziewać, że zabierzecie małego do domu??
za laktację.

spokojnie to już końcówka, więc masz prawo mieć przepowiadacze. już niedługo i będziesz też tulić córeczkę

dobrze, że przynajmniej teraz jest ok. jeśli lekarz sam proponuje cc to znaczy, że rzeczywiście tak będzie najbezpieczniej. nie bój się teraz najważniejsze, żeby dotrwać do cesarki, a potem masz już dzieciątko przy sobie:

Tak na tyle jest ok,że już wiem na czym stoję i od czego te bóle takie mocne,a dziś są masakrą ledwo chodzę po domu a przy tym dół brzucha też boli..ale pocieszam się,że jeszcze parę tyg i maleńka będzie leżeć obok
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 15:39   #755
martunka88
Rozeznanie

W końcu zaczęły mi spływać zaległe prowizje i od wczoraj robię zakupy Mówię Jaśkowi, by poczekał jeszcze tydzień aż wszystko przyjdzie i niech robi co chce

Powiedzcie mi którego dnia się zgłosić po przedłużenie l4? Mam wypisane do 16.02 włącznie i potrzebuję od 17.02, więc powinnam pójść do lekarza 16 czy 17?

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość

Laktator mam z Lovi , 2 w 1 elektryczny i ręczny i bardzo go polecam Ja używam tylko elektrycznego, nie wyobrażam sobie w moim przypadku odciągać ręcznie.

Przedstawiam Wam mojego synka Kacperka
Cudny chłopczyk Ale Ci zazdroszczę, już nie mogę się doczekać kiedy swojego zobaczę
Masz Lovi Prolactis? Właśnie wczoraj go zamówiłam, miałam przeczucie, że się sprawdzi, fajnie, że to potwierdzasz I już po Twoim przypadku widać, że o mleko warto się postarać, zamiast rezygnować jesli od razu się nie pojawi.

Cytat:
Synek waży 2815g w 35t3d.
I po tylu miesiacach pokazał kawałek buziaczka, ale nisko już siedzi, taki ściśnięty biedak
Taki myśliciel już w brzuszku, ciekawe jaki będzie jak już wyjdzie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

A, i miałam dziś telefon od koleżanki z byłej pracy. Zapytała, czy już urodziłam i jak się czuję. I jako jedna z niewielu nie truła mi, że dziecko to obowiązek, płacz i niewyspane noce. Opowiedziała mi, że owszem, było jej ciężko bo ma już troje dzieciaczków (6, 4 i 1,5 lat)ale była i jest bardzo szczęśliwa, że jest matką. Zresztą odkąd ją znam to zawsze jest uśmiechnięta, zadbana i zadowolona, a jej dzieci są bardzo dobrze wychowane. Udzieliła mi też kilku rad. Aż mi się zrobiło raźniej.
Nie wiem dlaczego, ale prawie każdy czuje się w obowiązku uświadomienia mnie, że macierzyństwo to katorga
Chyba wszędzie wokół panuje takie przekonanie... Mi to szwagier z żoną tak przepowiadają. To im ostatnio powiedziałam, że Wy może macie problemy z córką (czego nie rozumiem, bo wiele razy jej pilnowałam i to anioł nie dziecko, nawet nie wiedzą jakie mają szczęście), ale mój synek będzie taki jak w brzuszku, czyli grzeczny, a grunt to dobra organizacja czasu. No ale cóż, oni wciąż zapracowani, a dzieckiem nawet spokojnym trzeba się zająć, poświęcić mu czas. Za to oni teraz wysłali małą na miesiąc ferii do babci... a miesiąc wcześniej na 2tyg. i są tacy uradowani, bo na Mazurach mała oddycha świeżym powietrzem i ma gdzie pobiegać... nawet zaproponowali, że za rok nasze dzieci wyślą tam razem, to powiedziałam, że nie ma szans, że się rozstanę z synkiem na dłużej niż weekend.

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
to byl kosmos, zaluje ze musialam go poznac i jego narzedzia pracy ale place za to, to pewnie musieli mi wyjasnic co i jak uswiadomic, no ale pokazywac i jeszcze dac do podotykania to przegiecie ehhh..... wolalabym nie widziec co mi tam w kregoslup bedzie wbijac
A mi położna mówiła, by się nie bać wielkiej igły, bo na początku robią znieczulenie maleńką, by nie czuć wbijania tej dużej. Spróbuj pomyśleć o tym i zapomnieć co widziałaś
Ehh a ja się waham... mogłabym mieć te znieczulenie, ale chyba wolę cierpieć w bólu niż mieć podłączany cewnik i dużo więcej igiełek... będąc w szpitalu mdleję przy zakładaniu wenflonu A może po prostu od razu nie zdecyduję się na zzo, tylko zobaczę czy wytrwam w bólu do 4-6cm (podobno to ostatni moment na przyjęcie zzo)...oby tylko anestezjolog nie zwiał w tym momencie
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 15:56   #756
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi którego dnia się zgłosić po przedłużenie l4? Mam wypisane do 16.02 włącznie i potrzebuję od 17.02, więc powinnam pójść do lekarza 16 czy 17?
nie ma znaczenia jak Ci wygodniej bo jak pójdziesz 16 lutego to Ci wypiszę L4 od 17.02 ale data wystawienia będzie 16.02. A jak pójdziesz 17 lutego to po prostu data wystawienia to będzie 17.02 ale to żadnego znaczenia nie ma byle byś miała ciągłość pomiędzy poprzednim a następnym zwolnieniem

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

jeśli chodzi o straszenie to ja nie słucham takich "dobrych rad" po prostu ludzie są nastawieni na narzekanie i lubią jak inni im współczują. Większość z tego co mówią to wymyślone brednie i szybciutko po porodzie się zorientujecie, że to kłamstwa

mój szwagier ma 3 miesięcznego synka i uważa, że to najlepsze co go w życiu spotkało i nigdy do tej pory nie powiedział złego słowa o rodzicielstwie, choć często mały nie daje się wyspać a szwagier wstaje ok 3 w nocy do pracy
życie szybko zweryfikuje te dobre rady i teksty typu "zobaczysz jak się dziecko urodzi"
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 16:20   #757
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
z samego biegania przy dziecku nieźle schudniemy

Wydaje mi się, że to oznaki zbliżającego się porodu. Mi też wyskoczyły jakieś krostki na twarzy kilka dni temu (przez całą ciążę miałam to zupełnie z głowy) i włosy nie są już aż tak lśniące.

mi wczoraj tak mleko zasmakowało wieczorem, że dziś już pół litra wypiłam. Co to będzie jutro

A faworków też nie lubię- jedynie pączki
Mi wszystkie blizny zrobiły sie brązowe i brązowa krecha na całym brzuchu. A włosy klapły z dnia na dzień a po porodzie jeszcze wypadac zaczną pewnie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
my też często o tym myślimy ciekawe czy będzie miała dołeczki jak tż kiedy się uśmiecha tż się boi, że będzie po nim łysa, bo on szybko wyłysiał, ale myślę, że dziewczynkom to tak nie grozi mam nadzieję
Mój tż też łysy. Córka ma włosy po mnie bardzo gęste ale synek ma przerąbane. Dwóch łysych dziadków i ojciec łysy. Tż mówi że nawet jak urodzi sie z bujną czuprynką to mam sie nie cieszyc bo w wieku 16 lat i tak zaczna mu wypadać

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Witam się i ja Od rana nie mogłam się zalogować, więc pisze dopiero teraz.
U mnie też nocka nieciekawa tzn o 3 obudziłam się na siku i taki mnie ból pleców dopadł że było mi niewygodnie w żadnej pozycji, zasnęłam gdzieś ok 5 i o 7 na nogach, teraz chciałam się położyć to dzieciaki siostry są u nas i tak się drą że nie moge oka zmrużyć, muszę z nią pogadać bo była umowa że to mama jeździ do nich się nimi zajmować, ale teraz mój szwagier wraca z nocek i nie może się wyspać bo go dzieci budzą, a mnie to wali,już zapowiedziałam że jak mały się urodzi to też chcę mieć spokój, a nie wysłuchiwać wrzeszczących wiecznie o coś dzieciaków,niestety takie są uroki mieszkania na poddaszu, może pomyślicie że jestem wredna ale ja mam już dość że ciągle to moja siostra i jej rodzina są najważniejsi a reszta ma się podporządkować

Bozena87- śliczny synek
mkluke- gratuluję narodzin córeczki

Gratuluję wszystkim udanych wizyt,ja mam dzisiaj o 17 więc proszę o kciuki
Kciuki!
Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
ja bym go

kurcze, martwię się tą wizytą za miesiąc. myślałam, że na tym etapie ciąży chodzi się co 2tyg. jeszcze się okaże, że zdążę urodzić zaś mam HIV do zrobienia i kilka innych badań, no masakra :/
No troche długo musisz czekać. Ja teraz ide 18-tego na doplera i potem 25 normalna wizyta+ badanie moczu bo ciałla ketonowe sa.

Cytat:
W końcu zaczęły mi spływać zaległe prowizje i od wczoraj robię zakupy Mówię Jaśkowi, by poczekał jeszcze tydzień aż wszystko przyjdzie i niech robi co chce

Cudny chłopczyk Ale Ci zazdroszczę, już nie mogę się doczekać kiedy swojego zobaczę
Masz Lovi Prolactis? Właśnie wczoraj go zamówiłam, miałam przeczucie, że się sprawdzi, fajnie, że to potwierdzasz I już po Twoim przypadku widać, że o mleko warto się postarać, zamiast rezygnować jesli od razu się nie pojawi.

Taki myśliciel już w brzuszku, ciekawe jaki będzie jak już wyjdzie

Chyba wszędzie wokół panuje takie przekonanie... Mi to szwagier z żoną tak przepowiadają. To im ostatnio powiedziałam, że Wy może macie problemy z córką (czego nie rozumiem, bo wiele razy jej pilnowałam i to anioł nie dziecko, nawet nie wiedzą jakie mają szczęście), ale mój synek będzie taki jak w brzuszku, czyli grzeczny, a grunt to dobra organizacja czasu. No ale cóż, oni wciąż zapracowani, a dzieckiem nawet spokojnym trzeba się zająć, poświęcić mu czas. Za to oni teraz wysłali małą na miesiąc ferii do babci... a miesiąc wcześniej na 2tyg. i są tacy uradowani, bo na Mazurach mała oddycha świeżym powietrzem i ma gdzie pobiegać... nawet zaproponowali, że za rok nasze dzieci wyślą tam razem, to powiedziałam, że nie ma szans, że się rozstanę z synkiem na dłużej niż weekend.

A mi położna mówiła, by się nie bać wielkiej igły, bo na początku robią znieczulenie maleńką, by nie czuć wbijania tej dużej. Spróbuj pomyśleć o tym i zapomnieć co widziałaś
Ehh a ja się waham... mogłabym mieć te znieczulenie, ale chyba wolę cierpieć w bólu niż mieć podłączany cewnik i dużo więcej igiełek... będąc w szpitalu mdleję przy zakładaniu wenflonu A może po prostu od razu nie zdecyduję się na zzo, tylko zobaczę czy wytrwam w bólu do 4-6cm (podobno to ostatni moment na przyjęcie zzo)...oby tylko anestezjolog nie zwiał w tym momencie
Mi wypisuje l4 z data nast dnia, czyli miałam do dzisiaj i dostałam na jutto wypisane.

Co do wypłaty chorobowego to mi jeszcze pracodawca za styczeń nie wypłacił( pierwszy miesiac na L4), bo myślał że mi zus przelał na konto
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2015-02-11, 16:32   #758
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
no dla mnie to najgorszy scenariusz, męczyć się kilkanaście godzin z bólami, a na końcu decyzja o cesarce

za 37 tydzień!

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

nieee skończony 37 to donoszona więc jeszcze tydzień
Aaaa myślałam, że podałaś skończony tydzień, a tak to jeszcze tydzień)

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Już po badaniu jestem.
gbs pobrany- nigdzie tym patykiem nie grzebał tylko posmyrał po udach i kroczu. W laboratorium koszt 29 zł jesli bedzie ujemny, jesli dodatni to dodatkowo 12 zł sie dopłaca. Drogo troche
Szyjka sie skraca.
Skurcze póki nie bolą są ok i nic mam na nie nie brac. Jak się coś rozkręci to już nie zatrzymają akcji porodowej.Odstawic magnez i żelazo bo wyniki sa dobre.
Synek waży 2815g w 35t3d.
I po tylu miesiacach pokazał kawałek buziaczka, ale nisko już siedzi, taki ściśnięty biedak
Ja za to badanie zapłaciłam 50zł... Ale słodziaczek kochanyMój nie pokazał buziaka, ale za to pięknie plecki zaprezentował A bierzesz luteinę na skracającą się szyjkę, czy już nie trzeba? A podaje Ci ile cm ma szyjka?
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 16:37   #759
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
U mnie to nawet mój mały lokator w brzuchu jest strasznie leniwy dzisiaj. Zawsze do tej pory miałam kilkanaście ruchów a dzisiaj tylko z 5 Już zaczynam się martwić z tego powodu

Powodzenia
nie martw się, u mnie to samo ostatnio było...ja już panika, ale przyszedł mąż, pogadał do brzucha, popukał i mała się uaktywniła. A ja już miałam czarne myśli

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
to Ci nie zazdroszczę, szczególnie jeśli zarabiasz dość dobrze (czyt. więcej niż 1,2-1,4tys). trzymam kciuki, żebyś nie musiała z nimi walczyć

podliczyłam koszt badań na następną wizytę: spokojnie wyjdzie 200zł
kolejny raz dziękuję pracodawcy za lux med...jednak czasem korporacja ma jakieś plusy
Stary 2015-02-11, 17:15   #760
martunka88
Rozeznanie

Chyba wiele osób ma problem z wejściem na wizaż, bo coś ruch na wątku malutki Ja wczoraj pół dnia próbowałam wejść... bez skutku

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
nie ma znaczenia jak Ci wygodniej bo jak pójdziesz 16 lutego to Ci wypiszę L4 od 17.02 ale data wystawienia będzie 16.02. A jak pójdziesz 17 lutego to po prostu data wystawienia to będzie 17.02 ale to żadnego znaczenia nie ma byle byś miała ciągłość pomiędzy poprzednim a następnym zwolnieniem

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

jeśli chodzi o straszenie to ja nie słucham takich "dobrych rad" po prostu ludzie są nastawieni na narzekanie i lubią jak inni im współczują. Większość z tego co mówią to wymyślone brednie i szybciutko po porodzie się zorientujecie, że to kłamstwa

mój szwagier ma 3 miesięcznego synka i uważa, że to najlepsze co go w życiu spotkało i nigdy do tej pory nie powiedział złego słowa o rodzicielstwie, choć często mały nie daje się wyspać a szwagier wstaje ok 3 w nocy do pracy
życie szybko zweryfikuje te dobre rady i teksty typu "zobaczysz jak się dziecko urodzi"
Dziękuję za wytłumaczenie.
I masz rację- ludzie uwielbiają narzekać. Przed dzieckiem np. na pracę, sytuację w kraju, a jak się dziecko rodzi to mają kolejny powód.

Cytat:

Mi wypisuje l4 z data nast dnia, czyli miałam do dzisiaj i dostałam na jutto wypisane.

Co do wypłaty chorobowego to mi jeszcze pracodawca za styczeń nie wypłacił( pierwszy miesiac na L4), bo myślał że mi zus przelał na konto
O popatrz jak o wszystko trzeba się upomnieć Ale zabawna sytuacja, czyżbyś była jego pierwszą pracownicą w ciąży?
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 17:21   #761
DezireOrient
Raczkowanie

To muszę zgłosić się do Alusi albo Alusia-moja imienniczka niech zgłosi się do mnie jak to czyta😀
Ja mam firmę, od października, złożyłam L4 3.02 I czekam na pieniążki z zusu. Mają czas do 30 dni podobno od wpłynięcia zwolnienia. OBY bo u nas teraz bardzo bardzo krucho, zresztą Wy też kobietki mi piszecie że te końcowe wydatki najgorsze..więc znowu dzięki Wam nie jestem sama😚

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 17:22   #762
crystal25
Zakorzenienie

Poprasowalam ostatnie pranie synka za kilka dni i koniec ufff..... a teraz najgorsze musze spakowac porzadnie dwie torby nasze, i wiecie co..... czuje strach
Stary 2015-02-11, 17:25   #763
DezireOrient
Raczkowanie

A może dajcie mi namiar na Alusie,Nie mogę Jej znaleźć:/

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 17:26   #764
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba wiele osób ma problem z wejściem na wizaż, bo coś ruch na wątku malutki Ja wczoraj pół dnia próbowałam wejść... bez skutku

I masz rację- ludzie uwielbiają narzekać. Przed dzieckiem np. na pracę, sytuację w kraju, a jak się dziecko rodzi to mają kolejny powód.

O popatrz jak o wszystko trzeba się upomnieć Ale zabawna sytuacja, czyżbyś była jego pierwszą pracownicą w ciąży?

wczoraj tez mialam problem z wejsciem na wizaz
to ja chyba jestem wyjatkowa bo nie narzekam a do pracy chetnie bym wrocila i wyszla do ludzi a na synka nigdy nic zlego nie powiem, ze dzieci to czy tamto..... o nieeeeeeee przeciez to moj skarbek bedzie i nawet jesli bede nie wyspana, i nie bede miala czasu zjesc no to co..... synek najwazniejszy , nawet jak lobuzem bedzie to bedzie moj lobuz
Stary 2015-02-11, 17:31   #765
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

A to pracodawca nie ma księgowej, która mu listy płac liczy, że nie wie ile ma zapłacić pracownikowi??

Ja też poprasowałam, nawet pazurki pomalowałam.

Jutro na badania, mam ich trochę i pewnie znowu trzepnie po kieszeni. Nie pamiętacie ile płaciłyście prywatnie za toxo i cytomegalie?

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 17:38   #766
aroli
Zadomowienie

Witam

Dołączam do grona oczekujących pieniędzy od ZUSu... jeśli mają 30 dni od daty wpłynięcia zwolnienia to za kilka dni kończy im się czas... ale spodziewam się kontroli bo krótko prowadzę działalność także pewnie jeszcze długo nie zobaczę pieniędzy na koncie...

Byłam dzisiaj na spacerku- fajnie sobie tak pospacerować
Pisałyście o Walentynkach, ja swojego Walentego zabieram na gokarty a później do restauracji Niech sobie chłopak trochę poszaleje żałuję tylko, że ja nie będę mogła pojeździć

Co do zwolnienia, ja mam do 17 lutego i wizytę również 17 lutego.

Jutro chyba wybiorę do laba na badania a w drodze powrotnej zahaczę o cukiernię po pączusie i faworki

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 17:38   #767
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Aaaa myślałam, że podałaś skończony tydzień, a tak to jeszcze tydzień)

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Ja za to badanie zapłaciłam 50zł... Ale słodziaczek kochanyMój nie pokazał buziaka, ale za to pięknie plecki zaprezentował A bierzesz luteinę na skracającą się szyjkę, czy już nie trzeba? A podaje Ci ile cm ma szyjka?
Nie nic nie biore, 3 tyg temu szyjka była długa twarda i zamknięta a teraz to chyba normalne że sie skraca. Nie wiem ile cm ma, jak usłyszałam że sie skraca to już panika w oczach i strach. Wole byc zaskoczona.

Cytat:

Tak, pierwszą
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A to pracodawca nie ma księgowej, która mu listy płac liczy, że nie wie ile ma zapłacić pracownikowi??

Ja też poprasowałam, nawet pazurki pomalowałam.

Jutro na badania, mam ich trochę i pewnie znowu trzepnie po kieszeni. Nie pamiętacie ile płaciłyście prywatnie za toxo i cytomegalie?
No niby ma, ale nie ma kiedy do niej jechac. Zaraz mu zawioze swoje l4 i kase na ubezpieczenie to zapytam co z wypłatą.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2015-02-11, 17:41   #768
debraM
Wtajemniczenie

Hejo

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Halo Halo

Witam Dawno sie nie odzywałam, więc nie wiem czy mnie pamietacie

Chciałam ogłosić wszem i wobec, że zostałam mamą!! 6 lutego o godzinie 17.42 na świecie pojawiła się ANIA Swoją kruszynkę mam już na świecie
Gratuluję córeczki na świecie Jak będziesz miała troszkę czasu to zdaj relacje z porodu
Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Witam
Przepraszam że sie nie udzielam ale mam ostatnio sporo na głowie . Nie jestem w stanie Was nadrobić.

Synek leży dalej w szpitalu ale już nie jest w inkubatorze , tylko w zwykłym łóżeczku ( w inkubatorze był tylko kilka godzin) . W sobote mnie wypisali sami od siebie , nie musiałam wychodzić na żądanie i pojechałam do synka i już wtedy leżał w łóżeczku i sam oddychał. Aktualnie czekamy na wyniki badań czy nie ma jakichś bakterii( bo z jakiegoś powodu szybciej urodziłam i sprawdzają z jakiego), ponoć mają być w czwartek, no i walczymy z żółtaczką ale to też ponoć większość noworodków ma. Ogólnie stan synka jest dobry no ale trzymają go na razie w szpitalu aż porobią wszystkie badania.
Ja próbowałam rozkręcić laktację laktatorem. Synek urodził się o 9.55 a ja laktator przystawiłam dopiero koło 16.00 (mąż na szybko pojechał kupić ). Przez 3 dni nie było prawie nic , ale systematycznie odciągałam. Wczoraj zaczęło się pojawiać a dzisiaj mam nawał i nie wiem co mam z tym zrobić. Piersi mnie bolą i są twarde a ja bym mogła odciągać i odciągać, pół przedszkola wykarmić. Mam nadzieję że się to unormuje.

Laktator mam z Lovi , 2 w 1 elektryczny i ręczny i bardzo go polecam Ja używam tylko elektrycznego, nie wyobrażam sobie w moim przypadku odciągać ręcznie.

Przedstawiam Wam mojego synka Kacperka
Ślicznego macie synka Mam nadzieję, że już niedługo będziecie razem w domku

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 17:49   #769
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
A ja mam w czwartek dzień wizyt. Najpierw u gina zobaczę co u mojej Małej. Mam nadzieję na usg i ocenę wagi. Do tej pory mam na każdej wizycie chociaż zerkniecie co tam w brzuszku. Ciekawa jestem czy GBS pobierze, chyba jeszcze nie bo to 34 +2, a robią po 35. Miała któraś wcześniej?
No i wizyta na która czekam w poradni chorób zakaźnych i mój Hbs. Oby nie okazał się pomyłką.
W piątek za to ostatnia wizyta przed porodem u dentysty. Tylko usuwanie kamienia i spokój na pól roku. Wszystkie zęby w ciazy poleczyłam, kto by pomyślał. Zawsze mówiłam, że wolę poród od wizyty u stomatologa chyba zmieniam zdanie
Ja miałam wczoraj pobierany GBS i był to u mnie 33 tydz i 6 dzien więc jak widać pobierają wcześniej też, co lekarz to inna praktyka

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 17:52   #770
ojustyna
Zadomowienie

tak was podczytuje ale ręce zajęte miałam oponkami i nie miałam jak pisać u mnie już się na tłusto zaczęło, bo stwierdziłam że tak na raz jutro wszystkiego nie wcisne
Stary 2015-02-11, 17:52   #771
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Poprasowalam ostatnie pranie synka za kilka dni i koniec ufff..... a teraz najgorsze musze spakowac porzadnie dwie torby nasze, i wiecie co..... czuje strach
nie bój się mnie też wydawało się że spakowanie toreb to już taka kropka nad "i" i strasznie się bałam ale odkąd spakowałam torbę to czuje się bezpieczniej, że nawet jak się coś wydarzy to będę gotowa i nie będę biegać po całym domu za koszulą
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 17:53   #772
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Alunia79
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 17:53   #773
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja przed chwila też ostatnie pieluchy prasowałam..... maaaatko ale mam leniaaa chyba sie położe
Stary 2015-02-11, 17:55   #774
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Ja miałam wczoraj pobierany GBS i był to u mnie 33 tydz i 6 dzien więc jak widać pobierają wcześniej też, co lekarz to inna praktyka
wcześnie jakoś, ja mam dopiero wizyte 23 i musze przed zrobic bo u mnie nie pobierają niestety a podpowiedz ile czeka się na wynik?
Stary 2015-02-11, 17:58   #775
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
tak was podczytuje ale ręce zajęte miałam oponkami i nie miałam jak pisać u mnie już się na tłusto zaczęło, bo stwierdziłam że tak na raz jutro wszystkiego nie wcisne
nie kus TZ karte z banku wzial a my z jednej narazie korzystamy ;P wiec nie kupie dzis zadnego oponka i paczka

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
nie bój się mnie też wydawało się że spakowanie toreb to już taka kropka nad "i" i strasznie się bałam ale odkąd spakowałam torbę to czuje się bezpieczniej, że nawet jak się coś wydarzy to będę gotowa i nie będę biegać po całym domu za koszulą
no to jedziemy z koksem ide sie pakowac wlasnie dzis poprasowalam , teraz lozeczko zrobilam, i zostaly torby a TZ juz dwa razy dzis pytal czy spakowalam a ja ze nie

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ja przed chwila też ostatnie pieluchy prasowałam..... maaaatko ale mam leniaaa chyba sie położe
odpoczywaj ja obiecalam sobie ze do lozka nie pojde wczoraj wstalam o 19 spalam caly dzien i noc masakra, juz niedlugo bedziemy miec nasze skarby w domach!
Stary 2015-02-11, 18:01   #776
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
nie kus TZ karte z banku wzial a my z jednej narazie korzystamy ;P wiec nie kupie dzis zadnego oponka i paczka

no to jedziemy z koksem ide sie pakowac wlasnie dzis poprasowalam , teraz lozeczko zrobilam, i zostaly torby a TZ juz dwa razy dzis pytal czy spakowalam a ja ze nie [COLOR="Silver"]
ooj pokusa jest wielka, taka wieeeeelka miska na mnie patrzy a ja już więcej nie dam rady w siebie wcisnąć

mi jak przyszło do pakowania torby to usiadłam i się najpierw poryczałam, że już rodzić trzeba u mnie w ciąży to chyba każdy powód dobry do płaczu
Stary 2015-02-11, 18:02   #777
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Alunia79

Cytat:

ale kusisz jako, że nie mam pączków, ani nic takiego, nie chce mi się wychodzić z domu to wciągnę kasztanki

Cytat:
u mnie tak samo, od kiedy mam spakowaną torbę i wiem, że wszystko już mam dla małej ogarnął mnie spokój

Cytat:
wcześnie jakoś, ja mam dopiero wizyte 23 i musze przed zrobic bo u mnie nie pobierają niestety a podpowiedz ile czeka się na wynik?
ja miałam wyniki po 2 dniach, ale mówili, że ok 5 będę czekać

Cytat:

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

no to jedziemy z koksem ide sie pakowac wlasnie dzis poprasowalam , teraz lozeczko zrobilam, i zostaly torby a TZ juz dwa razy dzis pytal czy spakowalam a ja ze nie

zdjęcia poprosimy
Stary 2015-02-11, 18:10   #778
crystal25
Zakorzenienie

zrobione! ale u mnie z prasowaniem ciezko i ten ochraniacz jakos nie stabilnie wyglada, bo materac mierzy tyle ile lozeczko wiec jest na styk a tu jeszcze trzeba bylo ochraniacz zalozyc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4806.jpg (45,9 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4803 - Copie.jpg (79,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10906395_789739481062544_1014023475036935323_n.jpg (43,2 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4801.jpg (48,2 KB, 52 załadowań)
Stary 2015-02-11, 18:14   #779
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ooj pokusa jest wielka, taka wieeeeelka miska na mnie patrzy a ja już więcej nie dam rady w siebie wcisnąć

mi jak przyszło do pakowania torby to usiadłam i się najpierw poryczałam, że już rodzić trzeba u mnie w ciąży to chyba każdy powód dobry do płaczu
wlasnie mam ochote sie wyplakac ale nie ma TZ a ja jemu lubie hahahahahahahahahaha pozycz oponka to mi przejdzie
Stary 2015-02-11, 18:14   #780
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
zrobione! ale u mnie z prasowaniem ciezko i ten ochraniacz jakos nie stabilnie wyglada, bo materac mierzy tyle ile lozeczko wiec jest na styk a tu jeszcze trzeba bylo ochraniacz zalozyc
ślicznie!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości