|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
|
|
#2222 |
|
Naczelna Nastolatka
|
no też bym chciała wiedzieć, do 45 brakuje mi tylko 5, więc lepiej wiedzieć jak się będzie wyglądać za kilka lat.
|
#2223 | |
|
Wredny kotecek
|
Bo nie umiem w necie znaleźć takiego zdjęcia co by ukazało o czym dokładnie myślę
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Obstawiam że Nightmare666 jest bardzo młoda i dlatego tak pisze;p Jak miałam 15 lat to kobiety po 30 miałam za stare rury, teraz kiedy sama zaraz będę miała 3 z przodu to mi się baaardzo przesunęła ta granica
|
|
|
|
|
#2224 | |
|
ja.
|
Cytat:
Pewnie że można spiąć, ale jednak część kobiet woli obciąć. Ja obcięłam prawie rok po urodzeniu, tyle że poza wypadaniem strasznie się kołtuniły, jak miałam rozczesać po myciu to chciało mi się płakać. Teraz znów zapuszczam![]() wystukano na kalkulatorze. Edytowane przez _Beata _ Czas edycji: 2015-02-11 o 13:57 |
|
|
|
|
#2225 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja miałam w życiu chyba wszystkie długości możliwe, od kilku mm do długich (teraz mam też chyba najdłuższe, już tak za połowę pleców) i najłatwiejsze w obsłudze są dla mnie długie włosy wycieniowane. Krótkie trzeba stylizować, bardzo długich mycie i suszenie zajmuje bardzo dużo czasu (przynajmniej mnie). Chyba nigdy przenigdy nie zetnę już włosów "na chłopaka", fatalnie się czuję w takiej fryzurze. A teraz przy długich jest dość łatwo - chcę rozpuszczam (jak są wycieniowane odpowiednio, to niewiele muszę więcej przy nich robić), nie chcę spinam w kucyk, jak wiem, że będę dużo gościa nosić - spinam w wysoki kucyk i tyle. Nie dałabym się obecnie przekonać do ścięcia, bo łatwiej.. Cytat:
A wiesz, że w niektórych środowiskach panuje takie przekonanie, że 30-tka to już jest jakiś inny etap życiowy, już trzeba być ogarniętym, bez rodziny to już w ogóle padaka.. A co jest nie tak z pierwszą fotą? Druga - wypisz wymaluj ja po wstaniu z łóżka (tylko grzywki nie mam). No to bez przesady, zaczesanie tego zajmuje mi 2 minuty
|
||
|
|
|
#2226 | ||
|
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50197974] A wiesz, że w niektórych środowiskach panuje takie przekonanie, że 30-tka to już jest jakiś inny etap życiowy, już trzeba być ogarniętym, bez rodziny to już w ogóle padaka.. [/QUOTE] No wiem niestety . W mojej rodzinie dziewczyny po 30 tce nawet nie pomyślałyby, że można nie mieć czy to dziecka czy to podróżować, więc spoko ![]() Wogóle ostatnio moja babcia z matką stwierdziły, że każdy prędzej czy później chce mieć dziecko. Gdy wyraziłam swój sprzeciw i inne zdanie, to stwierdziły, że takich osób jest mikrusi procent. Z tą frotą to chodziło mi o taką konkretnie
|
|
|
#2227 |
|
Konto usunięte
|
Och jak byłam mała, to miałam miliony takich gumek, do każdego ubioru w innym kolorze
![]() A co do włosów, jak będę bardziej wiekowa to myślę, że będę nosiła włosy takie półdługie, jak no nie wiem, Julia Pitera czy śp. Maria Kaczyńska (sorry za dobór nazwisk, ale one pierwsze mi przyszły do głowy, aktorki to raczej mają fantazyjne fryzury).Jak sobie zrobię trwałą, to będzie oznaczało, że źle ze mną
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzeniona
|
Ja nie wiem, skąd to przekonanie, że krótsze włosy są łatwiejsze w utrzymaniu. Mam zupełnie inne zdanie. Jeśli ktoś ma cudowne włosy, które niezależnie od długości się pięknie układają, to faktycznie może mieć krótkie, bo szybciej schną. Ale jeśli nie, to długie włosy są sto razy łatwiejsze. Długie włosy zawsze jednak jakoś się ułożą, można je zawsze związać. A krótkie? Nie pójdziesz spać w mokrych, trzeba je układać, stylizować, no i jednak nie zrobi się kucyka czy koczka. Dla mnie drugie włosy są zdecydowanie łatwiejsze, jeśli nie ma się czasu.
|
|
|
|
#2229 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#2230 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja mam krótkie, mam tak obcięte przez moją genialną fryzjerkę, że nie muszę z nimi nic robić.
|
#2231 |
|
Zakorzeniona
|
Niestety u mnie krótkie włosy oznaczają wstawanie rano i suszenie ich, i układanie. Jeśli zrobię to wieczorem, to rano i tak się całe przypłaszczą, a jeśli nie daj Boże pójdę spać w mokrych, to rano będę płakać przed lustrem.
|
|
|
|
#2232 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No nie wiem, może moje są stworzone do bycia krótko
|
#2233 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzeniona
|
To też zależy, jakie to dla kogo są krótkie
![]() Dla mnie takie to są bardzo krótkie: ![]() To krótkie: ![]() To średnie: ![]() A to długie:
|
|
|
|
#2235 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ja mam bardzo krótkie. Na drugim zdjęciu to dla mnie są półdługie.
|
#2236 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja przy każdej nieupinalnej fryzurze budzę się z przyklapem z którejś ze stron. Za to wczoraj pół mokre włosy związałam w taką kulkę i dzisiaj miałam super loki, efekt spotęgowała wilgoć na dworze. Muszę tak częściej robić. |
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzeniona
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50199507]I od samych włosów
![]() Ja przy każdej nieupinalnej fryzurze budzę się z przyklapem z którejś ze stron. Za to wczoraj pół mokre włosy związałam w taką kulkę i dzisiaj miałam super loki, efekt spotęgowała wilgoć na dworze. Muszę tak częściej robić.[/QUOTE] Jest wiele sposobów na loki bez użycia ciepła, wystarczy związać/spiąć w konkretny sposób włosy wieczorem i rano budzisz się z lokami Idealne dla zapracowanych i zajętych ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Poważnie? Dla mnie to jednak krótkie i zawsze jak miałam taką fryzurę i szłam do fryzjera, to fryzjerzy brali ode mnie cenę jak za włosy krótkie. Półdługie zaczynały się od właśnie mniej więcej do ramion.
|
|
|
|
#2238 |
|
Konto usunięte
|
Mnie się bardzo podobają krótkie włosy, ale to trzeba mieć dobrego fryzjera. U mnie raczej fryzjerki typu tapir i balejaż, to raczej nic kreatywnego nie dałabym sobie u nich wyczarować, a po drugie - jak już pisałam - źle się czuję w krótkich. Co kto lubi.
|
|
|
|
#2239 |
|
Rozeznanie
|
Wyskakuje jak filip z konopii, ale nie moge sie powstrzymac
![]() Zawsze jak widze Mijanou, zwracajaca sie do Persephone per "Perse", smieje sie jak glupia, bo po finsku znaczy to "dupa" Soooory, ale musialam sie tym podzielic!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2240 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#2241 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Konto usunięte
|
Hahahahaha ale jaja
Na wątkach, gdzie jestem stałą bywalczynią wszyscy się tak do mnie zwracają A jak jest "fajna" , żeby chociaż sobie trochę posłodzić?
|
|
|
|
#2243 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50200771]Hahahahaha ale jaja
Na wątkach, gdzie jestem stałą bywalczynią wszyscy się tak do mnie zwracają A jak jest "fajna" , żeby chociaż sobie trochę posłodzić? [/QUOTE]Widzialam "Perse" tylko w tym watku. Po prostu nie moglam sie powstrzymac, zeby sie nie podzielic tym ![]() Kiva, natti, ihana - wybieraj do woli. W kolejnosci od najbardziej neutralnego do najslodszego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2244 |
|
Konto usunięte
|
No to biorę natti, bo to prawie jak moje imię
Dzięki za uświadomienie Człowiek się uczy przez całe życie
|
|
|
|
#2245 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50200839]No to biorę natti, bo to prawie jak moje imię
Dzięki za uświadomienie Człowiek się uczy przez całe życie [/QUOTE]Spoooko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2246 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50197974]
Ja miałam w życiu chyba wszystkie długości możliwe, od kilku mm do długich (teraz mam też chyba najdłuższe, już tak za połowę pleców) i najłatwiejsze w obsłudze są dla mnie długie włosy wycieniowane. Krótkie trzeba stylizować, bardzo długich mycie i suszenie zajmuje bardzo dużo czasu (przynajmniej mnie). Chyba nigdy przenigdy nie zetnę już włosów "na chłopaka", fatalnie się czuję w takiej fryzurze. A teraz przy długich jest dość łatwo - chcę rozpuszczam (jak są wycieniowane odpowiednio, to niewiele muszę więcej przy nich robić), nie chcę spinam w kucyk, jak wiem, że będę dużo gościa nosić - spinam w wysoki kucyk i tyle. Nie dałabym się obecnie przekonać do ścięcia, bo łatwiej.. [/QUOTE] Ja też nie, po tym co wbijała mi mama do głowy i koleżanki, choćby miały biegać za mną z sekatorem, nie dam sobie drastycznie obciąć włosów, bo "wypada w tym wieku wyglądać tak a tak". Z garnkiem na głowie.Moja i tak już pyzata twarz wyglądała jak księżyc w pełni. Płakać mi się chce, jak przypomnę sobie tamten okres Moja kochana babcia ś.p. do samego końca miała długie włosy. Jako młoda dziewczyna płukała je w wodzie brzozowej i korze dębu. Do snu zaplatała w długi warkocz. Jezusicku nazarejski, ale sie nam offtop zrobił
|
#2247 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2248 |
|
ja.
|
Ja mam włosy żyjące własnym życiem i za diabła nie umiem ich prawie nigdy ułożyć tak, jak chcę- z jednej strony sterczą w jedną, z drugiej w drugą, po prawej stronie zawsze po umyciu mam kołtun
![]() ![]() wystukano na kalkulatorze. |
|
|
|
#2249 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu zmarszczki i długie włosy mi nie współgrają ze sobą ale nie upieram się przy swoim w żaden sposób, to moja subiektywna ocena I wydaje mi się, że to jest pobożne życzenie aby to, czy dbamy o włosy wpłynęło na ich wygląd jakoś znacząco w przyszłości. Przecież one rosną, obcinamy te nasze zadbane włosy, i rosną nam dalej z wiekiem niestety słabsze, jakkolwiek byśmy o nie dbali. Zgodziłabym się raczej, że ogólne dbanie o siebie (dieta, ruch itp) może znacząco wpłynąć na wygląd zarówno włosów jak i skóry![]() Cytat:
Cytat:
Przy odsłoniętych uszach wymagają wizyty u fryzjera po dwóch tygodniach. Nie dla mnie taka zabawa, zapuszczam do krótkiego boba teraz, a później do przedłużonego takiego jak Grumpy wrzuciła Ale ten etap przejściowy, który mam teraz to![]() Cytat:
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-02-11 o 22:32 |
|||||
|
|
|
#2250 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dzięki za rady. Macie słuszność- nie powinnam zaczynać tak drażliwego tematu z osobami obcymi. Chyba mam jakiś syndrom Prometeusza bo strasznie nie lubię nie pomóc, jeśli wiem, ze mogę i potrafię. Ale nadgorliwość bywa gorsza od faszyzmu.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

A tak mało pracochłonne ale jednak jakaś fryzura :P Tylko często muszę podcinać.

. W mojej rodzinie dziewczyny po 30 tce nawet nie pomyślałyby, że można nie mieć czy to dziecka czy to podróżować, więc spoko ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Z garnkiem na głowie.Moja i tak już pyzata twarz wyglądała jak księżyc w pełni. Płakać mi się chce, jak przypomnę sobie tamten okres