Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-11, 21:36   #2521
beatrix28
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

cos dla chlopczyka mysle ze na kup teraz tez sie nie przepłaci ,
http://allegro.pl/zestaw-5-ciu-pajac...075985817.html

cos dla dziewczynek http://allegro.pl/zestaw-pajacyki-sp...990800245.html
stan mysle dosc przyzwoity..tak mi sie rzuciło w oczy

dobranoc mamusie
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 21:54   #2522
mms_22
Zakorzenienie

Mi wrócił apetyt z podwójną siłą jem, jem i ciągle jem

a i ważę już 60 kg a zaczynałam z wagą 54/55 kg czyli jakieś + 5/6 kg

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 22:17   #2523
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Mi wrócił apetyt z podwójną siłą jem, jem i ciągle jem

a i ważę już 60 kg a zaczynałam z wagą 54/55 kg czyli jakieś + 5/6 kg
Nic nie mow , ja znowu glodna jestem
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 23:00   #2524
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Wy juz tu tak lecicie z tematem ciuszków olaboga

Ja w sumie nie myśle o tym jeszcze, moze po następnej wizycie (przyszły czwartek) sie juz uspokoję jak wszystko bedzie oki i wtedy zacznę bardziej myślec o wszystkim
Chociaż i tak jeszcze na ten remont marcowy czekam i dopiero wtedy zacznę kupować

Ja dzisiaj miałam mega kolacje, normalnie ślinotok do teraz mi sie włącza na sama myśl a co tam, zobaczcie same
ImageUploadedByWizaz Forum1423692070.356622.jpg

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-02-11 o 23:01
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 23:15   #2525
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Wy juz tu tak lecicie z tematem ciuszków olaboga

Ja w sumie nie myśle o tym jeszcze, moze po następnej wizycie (przyszły czwartek) sie juz uspokoję jak wszystko bedzie oki i wtedy zacznę bardziej myślec o wszystkim
Chociaż i tak jeszcze na ten remont marcowy czekam i dopiero wtedy zacznę kupować

Ja dzisiaj miałam mega kolacje, normalnie ślinotok do teraz mi sie włącza na sama myśl a co tam, zobaczcie same
Załącznik 5913048
A ja z głodu padam Mimo obfitej kolacji
A Ty tu z takim zdjeciem
Stary 2015-02-12, 06:59   #2526
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
A ja z głodu padam Mimo obfitej kolacji

A Ty tu z takim zdjeciem

Kochana mam tego więcej bo katuje zdjęciami mojego dziadka, który jest smakoszem numer jeden tu to tylko taki malutki przykładzik

Aaaa wlasnie czytałam artykuł... Także no... Dziewczyny, ktore piszą, ze nie maja możliwości w szpitalu - nie martwić sie bo nie jestescie same... Ciekawa jestem jak to faktycznie u mnie w szpitalu wyglada, pisze, ze jest ale czy dadzą...
http://www.tvn24.pl/r/artykul/przegl...ch,514504.html

Dobra ide sie ogarnac i budzę facetów, dzis na szczęście sie lepiej czuje wiec bedzie jakis dłuższy spacerek

Smacznego tłustego czwartku ! I jak cos to zejdźcie za mnie paczka bo ja nie wiem czy tutaj cos upoluje :P

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 07:48   #2527
kasperka
Zakorzenienie

Dzien dobry, witam sie po kolejnej nieprzespanej nocy
Nie dosc, ze spac nie umiem to wstaje non stop do toalety
Stary 2015-02-12, 07:49   #2528
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Super,a zwłaszcza sukieneczki i sweterek

Dobre

Tradycyjne pytanie, płeć poznałaś ?

Hej kochana nie śmiałam się zapytać. Ona jak widzi to sama pyta czy powiedzieć na pewno się pochwalę jak coś będę wiedzieć
Stary 2015-02-12, 07:52   #2529
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana mam tego więcej bo katuje zdjęciami mojego dziadka, który jest smakoszem numer jeden tu to tylko taki malutki przykładzik

Aaaa wlasnie czytałam artykuł... Także no... Dziewczyny, ktore piszą, ze nie maja możliwości w szpitalu - nie martwić sie bo nie jestescie same... Ciekawa jestem jak to faktycznie u mnie w szpitalu wyglada, pisze, ze jest ale czy dadzą...
http://www.tvn24.pl/r/artykul/przegl...ch,514504.html

Dobra ide sie ogarnac i budzę facetów, dzis na szczęście sie lepiej czuje wiec bedzie jakis dłuższy spacerek

Smacznego tłustego czwartku ! I jak cos to zejdźcie za mnie paczka bo ja nie wiem czy tutaj cos upoluje :P
Lubie takie zdjecia Moj maz jest tez wielkim smakoszem i na bierzaco robimy takie zdj jak gdzies jestemy

Fajnie, ze juz Ci troche lepiej
Korzystaj w takim razie i dogadzaj sobie pysznym jedzonkiem
Paczka niestety nie zjem za Ciebie, bo mnie jakos do slodkosci nie ciagnie

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-02-12 o 07:54 Powód: Blad
Stary 2015-02-12, 08:00   #2530
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem

Więc tak: idąc na badanie twardo mówiłam "nie powiem mężowi jaka płeć przez tel, dowie się jak wróci z pracy" no i wyobraźcie sobie, że dziecko tak się ułożyło, że nie zobaczyłyśmy co ma między nóżkami no myślałam, że jak tam leżę, tak padnę najpierw ułożyło się tak, że miało podkulone nóżki, a później jak zmieniło pozycję, to między nogami zobaczyłyśmy dużą piękną ... pępowinę i czekam do kolejnej wizyty, która jest 11 marca

no ale to nie ważne. najważniejsze, że Ktosiek jest zdrowy i taaaaaki duży ma 10 cm (nie licząc nóżek) i waży 163 g (czyli dobrze zrozumiałam w szpitalu - przed weekendem mógł ważyć 146g ) I cudowny jest !

ale w największym szoku byłam, jak w trakcie usg gin przełączyła sie na 3D No coś niewyobrażalnego i mam piękne pamiątkowe zdjęcie pokażę Wam, jak chcecie, ale jutro, bo pożyczyłam siostrze aparat, a jutro u niej będę, więc go sobie odbiorę Oczywiście to USG 3 D było krótkie, ale zobaczyłam śliczną główkę, rączki i uszko Dzieciaczka Jestem taka szczęśliwa, że najchętniej wykrzyczałabym to całemu światu I za to 3D nie zapłaciłam ani grosza więcej Uwielbiam moją gin!
super moje bejbi o połowe mniejsze

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
A dziękuję wszystkim dziekuje
ale już ładna piłeczka

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
moniska139 gratuluję

Dziewczyny mam pytanie o apap. Ile można go wziąć na dzień? Przychodzi wieczór to już zaczyna mnie głowa boleć, mięśnie i znowu się czuję do dupy
Ja pytałam mojej gin bo mam migreny apap można do 5 szt dziennie ...dużo nie? ja na maksa brałam 2

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Lubie takie zdjecia Moj maz jest tez wielkim smakoszem i na bierzaco robimy takie zdj jak gdzies jestemy

Fajnie, ze juz Ci troche lepiej
Korzystaj w takim razie i dogadzaj sobie pysznym jedzonkiem
Paczka niestety nie zjem za Ciebie, bo mnie jakos do slodkosci nie ciagnie
Mnie też coś dziś nie ciągnie.. ale do końca dnia jeszcze trochę zostało więc może coś się zmieni
Stary 2015-02-12, 08:12   #2531
mms_22
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Dzien dobry, witam sie po kolejnej nieprzespanej nocy
Nie dosc, ze spac nie umiem to wstaje non stop do toalety
Ja noc całą na szczęście prześpię, ale w ciągu dnia ciągle biegam do toalety... Moja gin mówiła, że dziecko ułożone jest pupą do dołu, dlatego może mi uciskać na pęcherz i mogę też czuć kłucia w tym miejscu, bo jak wierzga nóżkami, to maltretuje mi pęcherz

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Ja tak sobie dzisiaj rano pomyślałam, że jak do końca będzie rosło w takim tempie, to poród może być ciekawy

Igorek

Stary 2015-02-12, 08:20   #2532
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Czesc dziewczyny
witam Was czwartkowo, aby tradycji stalo sie za dość zjadlam juz jednego pączka do snadania - domowy z konfitura różana pyycha. muszę korzystać, bo nie wiem kiedy znowu dopadna mnie te paskudne mdłości
Stary 2015-02-12, 08:23   #2533
vea7
Zakorzenienie

Lalala ja już po pierwszym pączku... pyyyyszny był

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Z tego tylko co pamiętam to gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze !
Vea ciekawa jestem czy faktycznie się dziewczynka w Twoim brzuchu chowa Masz jakieś przeczucie ?

A ja dostałam wczoraj od mojej przyjaciółki całą wielką torbę ciuchów ciążowych i jestem przeszczęśliwa bo nic już nie muszę kupować a mam tam między innymi 2 pary dżinsów z h&m mama, materiałowe czarne też z h&m, koszule, sukienki, tuniki i to same firmówki praktcznie
Mam przeczucie... nawet bardzo silne przeczucie... na drugiego chłopca
Dlatego tak bardzo marudziłam gin o powiedzenie, na co jej wygląda

Gratuluję - taka paka to super rzecz

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Mój chrześniak ostatnio bardzo narzeka na fakt, że nie ma żadnego kuzyna, ani kuzynki i ostatnio patrzy na mój brzuch, macha i "Ty jesteś jeszcze w brzuszku, cześć kuzynie"

Wygrywam kolejne dwie licytacje

Szalejesz

Cytat:
Więc tak: idąc na badanie twardo mówiłam "nie powiem mężowi jaka płeć przez tel, dowie się jak wróci z pracy" no i wyobraźcie sobie, że dziecko tak się ułożyło, że nie zobaczyłyśmy co ma między nóżkami no myślałam, że jak tam leżę, tak padnę najpierw ułożyło się tak, że miało podkulone nóżki, a później jak zmieniło pozycję, to między nogami zobaczyłyśmy dużą piękną ... pępowinę i czekam do kolejnej wizyty, która jest 11 marca

no ale to nie ważne. najważniejsze, że Ktosiek jest zdrowy i taaaaaki duży ma 10 cm (nie licząc nóżek) i waży 163 g (czyli dobrze zrozumiałam w szpitalu - przed weekendem mógł ważyć 146g ) I cudowny jest !

ale w największym szoku byłam, jak w trakcie usg gin przełączyła sie na 3D No coś niewyobrażalnego i mam piękne pamiątkowe zdjęcie pokażę Wam, jak chcecie, ale jutro, bo pożyczyłam siostrze aparat, a jutro u niej będę, więc go sobie odbiorę Oczywiście to USG 3 D było krótkie, ale zobaczyłam śliczną główkę, rączki i uszko Dzieciaczka Jestem taka szczęśliwa, że najchętniej wykrzyczałabym to całemu światu I za to 3D nie zapłaciłam ani grosza więcej Uwielbiam moją gin!
No to Ci psikusa zrobił
Duży Ktosiek

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 08:23   #2534
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Od rana boli mnie głowa i mdliło mnie aż skończyło się na przytulaniu ubikacji. 14 tydzień i żeby tak mnie sponiewierało? Tym bardziej że prędzej tylko mdłości miałam.
Cały dzień latałam po mieście i zastawiałam różne rzeczy. Miałam kupić spodnie i wyszłam z niczym. U mnie są te woskowel. Wzięłam po dwa rozmiary z fasonu a w przymierzalni patrzę a tu cztery różne pary... Te co mi się podobały to 42 takie na już było. Tam jest dziwna rozmiarówka albo mam taki duży tyłek. Spodnie ze szmat noszę 38-40 i sa ok. Mam ciążowe roziar 40 i są o dużo za duże.
Byłam dzisiaj na usg prywatnie przezierność kakrowa 17 mm, kość nosowa, żołądek i po 5 palców u raczek jest, serce prawidłowo działa. Dzidzia ma 6,5 cm i jest bardzo ruchliwa. Płci nie znam, ponieważ powiedział że nie sprawdza u kobiet tak wcześnie żeby nie było pomyłki. Mam takie zdjęcie jak widac dłoń i kostki takie malutkie ponad pół godziny miałam robione.
Jutro idę jeszcze raz na usg i zobaczymy czy się pokryje z dzisiejszym badaniem, choć tam to się nie wysilaja z mierzeniem kilka minut i do widzenia. I pytałam lekarza i nie ma problemów żebym jutro robiła usg bo to jest nieszkodliwe.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratuluję wizyty i Malucha
Co do pogrubionego... głupawę mam i zaczęłam się zastanawia, czy u mężczyzn sprawdza

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Olejek rycynowy można na rzęsy, witaminę A w postaci nieretoinowej można także nie można tych substancji podawać doustnie
O, dziękuję za info. Chociaż moja mama - lekarz co by nie mówic - mówiła, żeby z wit. A np. na włosy uważac, bo się przez skórę też wchłania.

Cytat:
Ja tak sobie dzisiaj rano pomyślałam, że jak do końca będzie rosło w takim tempie, to poród może być ciekawy
Spokojnie, zwolni

No i pojechałam wczoraj na zakupy, nic nie kupiłam, za to musiałam zapłaci za zgubiony bilet parkingowy... To chyba nie był mój najlepszy dzień

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-12, 08:24   #2535
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Będzie dobrze- niech sobie rośnie ja jestem niską osobą a urodziłam 3,5 kg i 58 cm 2 tyg przed terminem! Już sobie kupiłam 3 sukienki w lumpku na lato. Jeśli brzuch będę miala taki jak w pierwszej ciąży to może być ciekawie a jak tak patrzylam na USg wczoraj to normalnie widzialam tam małego chłopca zobaczymy czy sie sprawdzi no nie wiem dlaczego ale mam taką samo intuicję,że to będzie chłopak i kupuję ciuszki w lumpki męskie
Stary 2015-02-12, 08:31   #2536
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Ja noc całą na szczęście prześpię, ale w ciągu dnia ciągle biegam do toalety... Moja gin mówiła, że dziecko ułożone jest pupą do dołu, dlatego może mi uciskać na pęcherz i mogę też czuć kłucia w tym miejscu, bo jak wierzga nóżkami, to maltretuje mi pęcherz

Ja wczoraj przy samej probie zasypiania wstawalam 5 razy! W ciagu nocy tez jeszcze Dobrze, ze w poniedzialek mam wizyte to popytam o wszystko co mnie gnebi

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość

ale już ładna piłeczka

Ja pytałam mojej gin bo mam migreny apap można do 5 szt dziennie ...dużo nie? ja na maksa brałam 2

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Mnie też coś dziś nie ciągnie.. ale do końca dnia jeszcze trochę zostało więc może coś się zmieni
No wlasnie, masz racje Jeszcze moze bede biegla dzis po te paczki

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Dziewczyny, jak to jest z piciem herbaty
Mam na mysli czarna i zielona...Niby to tez koffeina, a w internecie znowu pelno historii na ten temat i sama juz nic nie wiem

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-02-12 o 08:32 Powód: Blad
Stary 2015-02-12, 08:32   #2537
mms_22
Zakorzenienie

Ja odezwę się popołudniu, bo jadę zawieźć L4 do pracy i na pewno pojadę do mamy

życzę smacznych pączków wszystkim łakomczuchom (niech Wam idzie w boczki )

Igorek

Stary 2015-02-12, 08:34   #2538
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Oj Ty
Wzajemnie kochana, zebysmy same z tymi boczkami nie byly
Stary 2015-02-12, 08:34   #2539
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Mam na mysli czarna i zielona...Niby to tez koffeina, a w internecie znowu pelno historii na ten temat i sama juz nic nie wiem
Tego nie wiem, ale pytałam wczoraj swojej gin o to czy mogę pić miętę (np wtedy jak mnie mdli), to mówiła, że jak najbardziej, że nawet mogę sobie kupić herbatę z miętą i melisą, bo nic mi po tym nie będzie

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Oj Ty
Wzajemnie kochana, zebysmy same z tymi boczkami nie byly

Igorek

Stary 2015-02-12, 08:41   #2540
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Internet kłamie
A tak na poważnie, można, ale jak wszystko, z umiarem

Cytat:

I nawzajem

Właśnie zeżarłam drugiego Kolega przyniósł z cukiernie jeszcze ciepłe

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-12, 08:49   #2541
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Internet kłamie
A tak na poważnie, można, ale jak wszystko, z umiarem

I nawzajem

Właśnie zeżarłam drugiego Kolega przyniósł z cukiernie jeszcze ciepłe

Pani pielegniarka, ktora pracuje u mojej pani ginekolog powiedziala mi ostatnio, ze dla kobiet w ciazy internet powinien byc zablokowany

Ciiiicho bo bede musiala zaraz do piekarni sie wybrac

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-02-12 o 08:52 Powód: Blad
Stary 2015-02-12, 08:52   #2542
beatrix28
Zadomowienie

roxana_lu ja juz prawie zdrowa,za to TŻ wzieło,jakis wirus musi byc ..
pączuszek już jeden zjedzony za mnie,drugi przysługuje bobasowi ")
ambiwalentna29 ja tez prtzeczuwamz e mimo wszystko bedzie chłopak..ale czekam do wizyty.starsznie mis ie dłuzy ten czas nie wyobrazam sobie widziec malucha tylko 3 razy w trakcie ciazy..
Kasperka,vea7 ma racje wszystko z umiarem i mozna pić. choc mnie od zielonej z pigwą strasznie boli głowa, nie wiem czemu,..dalam mamie,a kawe pije az 1 dziennie.dzis znow jakas ponura pogoda to musze ...
Stary 2015-02-12, 08:54   #2543
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
ambiwalentna29 ja tez prtzeczuwamz e mimo wszystko bedzie chłopak..ale czekam do wizyty.starsznie mis ie dłuzy ten czas nie wyobrazam sobie widziec malucha tylko 3 razy w trakcie ciazy..
Kasperka,vea7 ma racje wszystko z umiarem i mozna pić. choc mnie od zielonej z pigwą strasznie boli głowa, nie wiem czemu,..dalam mamie,a kawe pije az 1 dziennie.dzis znow jakas ponura pogoda to musze ...
Ja kawe przestalam cakowicie pic, od poczatku... Ale teraz jakos nnie na herbatke naszlo
Stary 2015-02-12, 08:56   #2544
dd1dd
Zakorzenienie

Dzień dobry pączusie

Cytat:
Załącznik 5913048
Pierwsze Twoje zdjęcie, które mnie nie ruszyło kawał mięcha to nie dla mnie ale to z mięska to bym schrupała

Stary 2015-02-12, 08:58   #2545
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Pani pielegniarka, ktora pracuje u mojej pani ginekolog powiedziala mi ostatnio, ze dla kobiet w ciazy internet powinien byc zablokowany
Internet i "Starsze Panie z ławeczki pod blokiem/w parku"

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
Heh, ja bez kawy nie żyję
Pigwa Kocham pigwę... chociaż ostatnio się mocno rozczarowałam, bo kupiłam syrop pigwowy i totalnie mi nie smakuje

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-12, 09:10   #2546
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
sandeo czekamy na Ciebie
Zaglądam do Was dopiero dzisiaj bo wczoraj z tych emocji najpierw obdzwonilam do wszystkich znajomych a potem padłam i spałam do rana
Wiec z dzidziusiem wszystko bardzo dobrze!! rozwija sie ksiazkowo. Przeziernosc niska, maksymalnie wyszło 1.5. Maleństwo ma juz 5cm, tak radośnie fikał nożkami i raczkami! Tak wesoło machał ze popłakałam sie na fotelu mamy piękne zdjęcia z usg! Dostaliśmy aż 6 ujęć. Serduszko pięknie bije. Usg miałam najpierw dowcipne a potem przez brzuszek. Ogólnie badanie trwało bardzo długo. Myśle ze około 30 minut lezalam
I najważniejsze info! Na 70% to chłopak!!

Cytat:
Generalnie można pic ale słabsza i maksymalnie do 2 dziennie. Jeśli pijesz do tego kawę to analogicznie 1kawa i 1herbata

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Dzień dobry pączusie

Pierwsze Twoje zdjęcie, które mnie nie ruszyło kawał mięcha to nie dla mnie ale to z mięska to bym schrupała

Ooooo f.ck CHCE!!

Widziałam ze pisaliście o ginach na NFZ. Ja sobie juz teraz nie wyobrażam chodzenia na fundusz. my w staraniach mamy za sobą bardzo długa drogę i jestem pewna że chodząc na fundusz nadal nie byłabym w ciazy! Po roku starań ginekolog nie chciał mi nawet dać skierowania na badanie hormonów! Nawet mówiłam mu ze za nie zapłacę ale niech mi powie jakie mam zbadać! A on mi na to ze to u mnie nie ma sensu! Usg prze rok mialam tylko raz! I leczył mi nieistniejącą nadzerke! Czujecie to?!
Poszłam prywatnie i pierwsze co zaczęliśmy od hormonów! I co wyszło? Oczywiście niedoczynnosc... Także ja gin na NFZ pozdrawiam serdecznie środkowym palcem, moja noga u żadnego z nich nie stanie

Edytowane przez sandeo
Czas edycji: 2015-02-12 o 09:12
sandeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 09:15   #2547
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Zaglądam do Was dopiero dzisiaj bo wczoraj z tych emocji najpierw obdzwonilam do wszystkich znajomych a potem padłam i spałam do rana
Wiec z dzidziusiem wszystko bardzo dobrze!! rozwija sie ksiazkowo. Przeziernosc niska, maksymalnie wyszło 1.5. Maleństwo ma juz 5cm, tak radośnie fikał nożkami i raczkami! Tak wesoło machał ze popłakałam sie na fotelu mamy piękne zdjęcia z usg! Dostaliśmy aż 6 ujęć. Serduszko pięknie bije. Usg miałam najpierw dowcipne a potem przez brzuszek. Ogólnie badanie trwało bardzo długo. Myśle ze około 30 minut lezalam

Generalnie można pic ale słabsza i maksymalnie do 2 dziennie. Jeśli pijesz do tego kawę to analogicznie 1kawa i 1herbata

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Ooooo f.ck CHCE!!

Widziałam ze pisaliście o ginach na NFZ. Ja sobie juz teraz nie wyobrażam chodzenia na fundusz. my w staraniach mamy za sobą bardzo długa drogę i jestem pewna że chodząc na fundusz nadal nie byłabym w ciazy! Po roku starań ginekolog nie chciał mi nawet dać skierowania na badanie hormonów! Nawet mówiłam mu ze za nie zapłacę ale niech mi powie jakie mam zbadać! A on mi na to ze to u mnie nie ma sensu! Usg prze rok mialam tylko raz! I leczył mi nieistniejącą nadzerke! Czujecie to?!
Poszłam prywatnie i pierwsze co zaczęliśmy od hormonów! I co wyszło? Oczywiście niedoczynnosc... Także ja gin na NFZ pozdrawiam serdecznie środkowym palcem, moja noga u żadnego z nich nie stanie

Gratuluje
No i mamy (prawdopodobnie) kolejnego chlopca
Stary 2015-02-12, 09:19   #2548
beatrix28
Zadomowienie

sandeo gratuluje udanej wizyty ,jak jest cos miedzy nogami to już raczej nie odpadnie jesli hodzi o chodzenie prywatnie to ja tez jestem za jesli chodzi o ciaze i wszystko co z tym zwiazane. tez mam niedoczynnosc i wole zeby to wszystko bylo monitorowane na bieząco.
zwlaszcza ze to moja 2 i ostatnia ciaza. zycie i zdrowie njwazniejsze,na cytologie i w innych sprawach moge sobie poczekac.
moj w por K tez pracuje ale zeby sie tam dostac to kilka razy bylam po recepte na antykoncepcje bez kolejki mi pozwolil wejsc,ale tak kolejki sie ustawiaja o 7 rano..i to 20km ode mnie+po drodze wcisna sie jakies 3-4 panie po ktg, takze zamiast 4 wejde 8ma..
Stary 2015-02-12, 09:22   #2549
kasperka
Zakorzenienie

Smacznego tłustego czwartku dziewczyny, ja zmykam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (100,1 KB, 10 załadowań)
Stary 2015-02-12, 09:32   #2550
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość

Gratuluję zdrowego dziecka no i znajomości płciza chłopaczka.

Co do ginów na NFZ mam takie samo zdanie tak jak ty. Wielokrotnie się na nich zawiodłam. W tej ciąży poszłam na NFZ najpierw, żeby mieć chociaż część wyników na NFZ. Jednak jak zobaczyłam moją kartę ciąży, to zastanawiałam się czy on był na mojej wizycie czy gdzieś indziej. Wpisał mi 4 ciąże i 2 poronienia, kiedy dwa razy mu powtarzałam, że to jest moja 3 ciąża i raz poroniłam. Zapisał mi też furaginę, na moje pytanie dlaczego mam ją brać, bo dobrze się czuję i nie mam żadnych dolegliwości, odpowiedział, że mam zmiany w moczu. Pytam się jakie? Nie ważne ma pani leki i tyle.
Przy okazji robienia badań do prywatnego, powtórzyłam mocz i wyszło wszystko w porządku.
Wyników oczywiście nie dostałam do ręki. Nie chciało mi się już z nim dyskutować. Pójdę do rejestracji i spróbuję je wydębić.
Teraz chociaż miałabym się zadłużyć na prywatnego gina to na NFZ już nie pójdę.

Pranie się wyprało, muszę je rozwiesić i wziąć się za ogarniani chałupy. Jak mi się nie chce
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości