|
|
#1801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Nie powinnaś mieć żadnych problemów z dostaniem zwolnienia ciążowego.
|
|
#1802 | |
|
Konto usunięte
|
Ja mam w planach USG połówkowe a Tż sesję na uczelni
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1803 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też bym pojadła ) ale nie mam.. a lubię taką świeżą, nie mrożonąCytat:
![]() ![]() Nie martw się na zapas. Jest ok z maleństwem i tego się trzymaj. No i oczywiście odpoczywaj, dużo leż i dbaj o siebie ale jestem przekonana, że wszystko jest dobrze. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1805 |
|
Raczkowanie
|
Marita - współczuję, trzymaj się i dbaj o Was! duuużo zdrówka i wytrwałości!
Onagory - chyba nie powinno być problemu ze zwolnieniem, mój lekarz mnie ciągle przekonuje, że to najlepsza opcja, kobieta ma czas na regenerację...a więc wielu nie widzi problemu, by dać zwolnienie. Aczkolwiek nie bardzo rozumiem tych lekarzy, którzy nie chcą?? Wiadomo, że nie należy naginać z 1 strony ale...hmm. A ja spać nie mogę...nie ogarniam tego stanu. W 1 ciąży też od 20 tygodnia spałam może po 4-5h a każdy mi mówił "wysypiaj się, bo potem nie będzie kiedy". I co mi po tym jak organizm spać nie może?! Głodna się zrobiłam, wcinam owoce...i nie wiem co mogę robić by nie pobudzić domowników moich?? Swoją drogą to mój malec wczoraj się tak rozbrykał - od 20 do 22 ciągle fikał i to dość mocno, z małymi przerwami. Potem od 4 do 5tej też. |
|
|
|
#1806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Już rano zdążyłam zrobić faworki, teraz mogę iść do pracy ![]() Ja mam bardzo romantyczne plany. Idziemy na mecz ręcznej a potem idę z przyjaciółką na koncert Marka Piekarczyka ![]() Cytat:
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
to o której Ty wstałaś, że już zdążyłaś zrobić
?Dzień dobry Pączusie do pracy spakowane a ja standardowo niegotowa ![]() Ale wizaż musi być ![]() Miłego i spokojnego dnia
|
#1808 |
|
Rozeznanie
|
Marita - dużo odpoczywaj teraz i dbaj o siebie
i pamiętaj - wszystko będzie dobrze Ja dziś już po porannej kawce i dwóch świeżutkich pączusiach Mój kochany mąż przed pracą skoczył do cukierni i przywiózł mi 3 pączki, także mam jeszcze jednego w zapasie na później ![]() Zamierzam dziś zrobić porządek w komodzie, żeby już 2 szuflady zapakować "dzieciowo" bo już mi się trochę rzeczy nazbierało i na razie trzymam w kartonie Także dziś mam dzień porządków
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Marita ale się musiałaś strachu najeść
Na pewno wszystko będzie dobrze, skoro do tej pory nic się jie wydarzyło Ja dopiero pod koniec marca, jak wyjedziemy na wakacje, będę miała remont - przenosimy sypialnię do małego pokoju, a pokój synka będzie w większym, gdzie teraz śpimy. I wtedy będę porządkowała ubranka. Przejerzałam ostatnio ubranka po synku, no i cóż. Córeczka będzie chodziła w autkach Wszystko w świetnym stanie
|
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
onagory, lekarze raczej nie robią problemu ze
zwolnieniem, niektorzy wręcz nalegają. Zdarzają się jakieś przypadki,zdziwiłam się że lekarz odmówił l4 znajomej pracującej przy surowym mięsie, po kilku pobytach w szpitalu, z ryzykiem choroby genetycznej więc musiała dużo badań porobić, jeszcze początkowo ciąża mnoga ale zarodek się nie utrzymał. Na szczęście lekarzy jest mnóstwo. Dziś chyba będę bez pączków. Ale taką mam chęć na faworki, liczę w tym zakresie na mamę bo bardzo źle znoszę stanie i smażenie placków, naleśników.zaraz mi duszno i słabo
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny.
My z Hania tez juz usmazylysmy paczki i nadzialysmy dzemem malinowym i truskawkowym,bo tak sobie zazyczyla moja cora...oczywiscie Mloda paczka zjadla tylko pol,bo stwierdzila,ze juz nie jest glodna. Czekam az zawola,o bulke z miodem albo serem za chwile... Marita,wspolczuje przezyc...i tak jak Dziewczyny pisza odpoczywaj teraz i sie relaksuj,bo stresu juz mialas sporo. W,szpitalu robili usg,prawda? Jesli wszystko bylo OK,to pewnie nie ma powodu do obaw,ale mimo to odpoczywaj i daj sobie i Maluszkowi czas na dojscie do siebie i taki pelny spokoj. Mielismy dzis jechac na podkarpacie do babc i dziadkow,ale chyba jutro pojdziemy rano do naszej pani doktor,zeby Hanie osluchala,bo wprawdzie goraczki nie ma i kaszel w dzien tez sie prawie nie pojawia,ale z rana jest taki mokry,odrywajacy i chce sie przekonac czy to ciagle ten splywajacy katar czy jednak cos sie pojawilo na oskrzelach. |
|
|
|
#1812 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ciaza tego nie zmienila Cytat:
a ma pozostac tylko gabinetem Cytat:
|
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
Jak ja w 1c chodziłam do lekarzy to żaden mi zwolnienia nie dał dopiero w 7-8 miesiącu poszłam na macierzyńskie zeby odpocząć i wyszykowac pokoik do końca
teraz to mozna powiedzieć ze pracuje z domu dogladajac sklepu robiąc zamówienia itp---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Marita trzymaj sie kochana dużo odpoczywaj i przede wszystkim myśl pozytywnie a zobaczysz ze juz niedługo wszystkie będziemy tulic nasze zdrowe dzieciaczki
|
#1814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry.
Co można kupić znajomym na parapetówkę ? Wymyśliłam kieliszki do wina, ale w sumie to nie wiem czy oni spożywają alkohol. Dzisiaj ćwiczę silną wolę i nie zamierzam spożyć ani jednego pączka.
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Aviskowa trza zjesc paczka by miec szczescie
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokupię po prostu w miarę potrzeb jakieś sukieneczki czy legginsy.
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Rozeznanie
|
Jejku ale mi się dziś dzień dłuuuuuuuuuuży
O 17:30 mam wizytę, a wydaje mi się że to jeszcze cała wieczność ![]() I jak to zwykle ja schizuję się czy wszystko w porządku ![]() Dziewczyny a co sądzicie o monitorach oddechu do łóżeczka? ![]() Niby się nad tym nie zastanawiałam, ale wczoraj się dowidziałam, że dzięki czemuś takiemu u znajomych nie doszło do tragedii (dzieciątko miało bezdech senny) ![]() Tż mocno mnie do tego namawia, żeby zainwestować
|
|
#1819 | ||
|
Zadomowienie
|
a ja dziś słyszałam, ze oprócz szczęścia, dzisiejszy pączek zapewnia zgrabną sylwetkę
Cytat:
Cytat:
|
|
#1820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mam i niechce bo znajomi mieli i często sie załączal bez powodu wiec szybko sprzedali
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Strobiluska no to obowiazkowo musze zjesc
|
|
#1822 |
|
Raczkowanie
|
Do Marita: Odpoczywaj duzo i musi byc dobrze!!!
Edytowane przez Bobo2015 Czas edycji: 2015-02-12 o 12:07 |
|
|
|
#1823 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jeszcze nie jadłam pączków ale niech tylko dotrę do najbliższej cukierni...
|
|
|
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
szybkie pytanko - kupowała któraś z was leginsy ciążowe na allegro? możecie coś polecić? kupiłam dwie pary i nawet ich wyprać nie zdążyłam, szmaty się zrobiły, po 3 użyciach na udach są przetarcia, materiał się w siatkę zamienił
|
#1825 | |
|
Rozeznanie
|
Wrzuciłam kilka fotek do klubu
![]() Mam ciuszki, butelkę avent, osłonki na sutki , majtki poporodowe, grzechotkę i 5 słoiczków za ciuszki wszystkie razem 70 (ale najdroższy był misiu- 40zł )Cytat:
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() ![]() ![]() ![]() Byłam dzis z rana w tesco i przepadłam na ciuszkach dzieciecych... mamooo jakie tam piękne ubranka są ![]() i mam pytanko a propos śluzu... zauważyłam dziś że mam taki lekko żółtawy. Nic mnie nie piecze, nie swędzi, no zero objawów, tylko ten kolor. Myślicie, że mam się niepokoić? we wtorek mam wizyte u gina...
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez sluz raz bialy raz kremowy raz zoltawy...i doktor powiedzial,ze to normalne szczegolnie jesli zadnych swedzen i pieczen nie ma. No i jak masz wizyte we wtorek to nie tak dlugo....a i mi kazal dla swietego spokoju co drugi dzien a w zasadzie noc lactovaginal stosowac-stwierdzil,ze oboje bedziiemy spokojniejsi
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- A co leginsow,to ja kupilam uzywane h&m i sa w dobrym stanie wiec mysle,ze mi posluza jesli nie do konca ciazy to przynajmneiej dopoki sie bede miescic.mam tez jakies jedne no name z poprzedniej ciazy,ale takie niskie z gruba guma i taka luzna i teraz w nich chodze na zmiane z tamtymi i mi nawet lepiej,bo nie sa takie wysokie |
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za odp to poczekam do tego wtorku, bo przyznam, że już zdążyłam sie ciekawych rzeczy naczytać w necie i przy okazji poradnie wystraszyć...
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam M jak Mama
i paczka
|
|
#1830 | |
|
Zadomowienie
|
niezalogowana obczaje w takim razie
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

z dzieciątkiem no niby jest ok na wypisie napisane, że ciąża zachowana
ale poronienie zagrażające
bardzo się teraz boję!! mam teraz L4 poszpitalne i odpoczywam muszę się oszczędzać, przepisali mi i biorę Luteinę dopochwową - a w szpitalu mi jej nie podawali tylko No spę.
miałyście jakieś trudności z dostaniem l4 od lekarza gin? Planuje pójść za tydz i poprosić, ciąze mam na razie wzorową (martwie się że może nie dać ) a mi się tak nie chce już pracować .......

mniam