|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjaciółka była na Śląsku na konsultacjach z synkiem i rowniez jej powiedziano, ze do 3rz kategorycznie nie wolno nic robic, niestety wiem to tylko z teorii.
Dziewczyny, moze głupie pytanie, ale jak myć w takim układzie siusiaczka? Tylko tak na zewnątrz???
|
#1773 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=natetitka;50196777]bardzo chcę tak swojego syna karmić jak Ty córkę, trochę to ciężkie gdy z boku babcie i ciotki gadają o swoich praktykach. Póki co mi się udaje i robię sama jakieś pasty z twarożku, czy z owocami, jogurt sama. Ale wytłumaczyć to babci, że jak to nie dajesz danonków, albo drugiej, że ona nie lubi dyni to jak on może jeść? Tylko mój ma jeszcze rok to dopiero mu się klaruje wszystko. Póki co apetyt dopisuje.
Cytat:
Co do babydreamów to rzeczywiście ten mamusiowy olejek ma świetny skład, ale dla dzieci, to wolę hippa albo ziajkę...oba mają niezłe składy o ile dobrze kojarzę a ziajka dodatkowo ma przystępną cenę... Cytat:
A któraś z Was pisała o stanach zapalnych u dziewczynek, no i pewnie rzeczywiście łatwiej o nie niż u chłopców... ale nasza pediatra nam sprzedała niezawodny sposób: jak się tylko pojawi jakieś delikatne zaczerwienienie (a u nas teraz się pojawia dość często, bo Młoda sama chce się wycierać po korzystaniu z toalety i nie zawsze dotrze do czysta), to wtedy do wanienki wlewam kubek naparu z rumianku i normalnie woda jak do kąpieli i w tym Ją kąpiemy... z rana zaczerwienienia już nie ma... ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Hania zasnęła o 18 czyli pobudka o 5 |
||
|
|
|
#1774 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na wadze już prawie +6kg ;/ koniec z pizzą, jeszcze tylko jutro pączki i przerzucam się na zdrową dietę. ![]() Cytat:
Byłam dzisiaj w pracy oddać L4... i zeszło mi 4 godziny na klachach. A teraz znowu brzuch mnie kłuje Czytałam wczoraj o pierwszej godzinie po porodzie i żałuję, że to wiem. Nie wiem czemu, ale o ile samego porodu się (jeszcze) nie boję, to wizja tego co może być potem mnie brzydzi ![]() Dla żądnych każdej wiedzy (nawet tej mniej przyjemnej) podaje linka: http://mataja.pl/2014/12/co-mnie-cze...silami-natury/ |
||
|
|
|
#1775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo ja z chęcia przeczytam ![]() wole wiedzieć co mnie czeka i jak sie psychicznie na to wszystko przygotować
|
|
|
#1777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A i muszę się pochwalić! Dołączam do ciężarówek czujących ruchy (chociaż to za dużo powiedziane). W piątek zaczynam 20tc. |
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyjemne to mizianie? ![]() bo mnie czasem tak łaskocze że szok
|
|
|
#1779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję wyczucia ruchów (jeżeli tak można powiedzieć).
|
|
#1780 |
|
Raczkowanie
|
W związku z tym, że to PIERWSZY RAZ to bardzo przyjemne, chociaż fakt łaskocze. Najpierw jak zaswędziało to poszłam się posmarować balsamem, bo a nuż to rozstępy się gdzieś czają. Ale gdy za chwilę znowu to poczułam, to już jestem pewna, że to synuś mnie gilgocze.
|
|
|
|
#1781 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moja niunia zje wszystko oprócz cytrusów i kiszonych ogórków. Kawałek kiełbaski jej dam chociaż ostatnio dietkuje, bo jej się przez zimę przytyło i zaczęła kuleć po bieganiu - czyli coś ze stawami...Ach.. kupiłam sobie dzisiaj balsam Palmersa Stwierdziłam, że na noc będę się smarować oliwką z Babydream Fur Mama a na dzień balsamem (b0 się szybciej wchłonie..) I powiem Wam, że cudownie czekoladowo pachnie hehehe aż mnie wzięła ochota na słodkie
|
||
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to gilgocze a za chwile jak zacznie kopać po nerach to zobaczysz
|
|
|
#1783 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kasza jaglana. Słyszałam o niej wiele dobrego, kupiłam jeszcze w 1c paczkę i leży i się kurzy bo nie wiem jak się za nią zabrać. Czytałam, że jak źle ugotuję to będzie gorzka. O ile dobrze kojarzę to pisałaś kiedyś,że masz na obiad kotleciki z tej kaszy? Miałam prosić o przepis ale mi uciekło! Jeśli to Ty to podziel się sekretem (wersja dla początkujący plis :P)Cytat:
ja nie wchodzę, mimo, że już jestem po pierwszym porodzie nie czytałam takich rzeczy wtedy i nie będę teraz :P bardzo mnie brzydzą te sprawy, na pewno teraz jestem już bardziej wyluzowana ale i tak czytanie lub słuchanie o połogu itp. powoduje u mnie odruch wymiotny a może to raczej myśl o sobie w takiej sytuacji. Dlatego nie oglądałam żadnych porodów, nie chciałabym w życiu lustra podczas porodu, nie podglądałam się tam bardzo długo po porodzie itd. A jak się podmywałam pierwszy raz po porodzie to odjechałam pod prysznicem, a głupia wybrałam się sama bo chciałam być pachnąca na przyjazd męża. Na złość alarm w mojej kabinie nie działał. Minęło kilka minut nim doszłam do siebie i dałam radę podejść do drugiego przycisku i zadzwonić po pielęgniarkę. Czułam się dobrze, może się chciałam popisać jak dobrze. Piszę Wam o tym, żebyście nie popełniły tego błędu :P Cytat:
Ja jestem trochę dziwna pod względem ruchów. W pewnym etapie 1c ruchy były dla mnie bardzo bolesne i teraz nie patrzę już na nie z takim entuzjazmem. Jakąś zapowiedzą armagedonu są dla mnie :P mój syn usypia a ja oglądam smerfy
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Sarrai bede w domu dam znac, jestem u mamy, ale tez bez wyswietlacza i daje rade wyczaic serdusio
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale póki łaskocze to jest ok ![]() ej smerfy to moja ulubiona bajka z dzieciństwa! i muminki!
|
|
|
#1786 |
|
Raczkowanie
|
Oj tam narzekacie na repertuar w kinie, po porodzie zawęzi się Wam repertuar do bajek
My jesteśmy na tym etapie, że sami do kina iść nie możemy, bo syn by się obraził na amen. Tak więc razem chodzimy - i tylko na bajki .Akurat w walentynki chcemy iść całą czwórką (bo i bobo już też pewnie co nie co usłyszy ) na Pingwiny z Madagaskaru...i w kinach wszędzie 50 twarzy greya, ale w 1 kinie znaleźliśmy na szczęście możliwość obejrzenia Pingwinów. Hurrrrrrrrraaaaaaaaa!!
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam pytanko miałyście jakieś trudności z dostaniem l4 od lekarza gin? Planuje pójść za tydz i poprosić, ciąze mam na razie wzorową (martwie się że może nie dać ) a mi się tak nie chce już pracować .......
|
|
|
|
|
#1788 | |
|
Zadomowienie
|
Natetitka, to tą kaszę, którą kupiłaś dawno, daj do karmnika ptaszkom, bo właśnie im starsza tym bardziej gorzka... a żeby gorzka nie była (bo rzeczywiście jest wyczuwalna taka delikatna goryczka jak się ją tak po prostu ugotuje), to ja najpierw biorę kaszę na sitko i ją chwilkę zimną, potem chwilkę gorącą a potem znów chwilę zimną wodą przelewam... i ta woda po przelaniu jest taka mętna, biała - to właśnie się gorycz wypłukała
![]() Przepis na kotleciki mam stąd: http://kaszomania.blogspot.com/2014/...iemniakow.html - ja doprawiałam jeszcze troszkę rozmarynem i ziołami prowansalskimi, bo takie robię placuszki ziemniaczane bez kaszy... a te tylko zdrowsze... i polecam ich nie smażyć, tylko upiec w piekarniku. A jakbyś chciała, to jest mnóstwo przepisów w internecie na ciekawe potrawy. Ja jeszcze do każdej zupy jarzynowej dodaję garść kaszy jaglanej... ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Co do zwolnienia, to po prostu powiedz,że potrzebujesz, a jakby pytał o co chodzi, to powiedz, że jesteś zmęczona i masz stresującą pracę... Ale myślę, że nie powinien robić problemów... |
|
|
|
|
#1789 |
|
Raczkowanie
|
To chyba te Wasze dzieciaki rozbrykane za bardzo
mój synek nie kopał mnie po niczym boleśnie. Raczej tylko się przepychał w te i we wte. Ale to tak przyjemnie było. Stukałam w brzuszek to mi odstukiwał
|
|
|
|
#1790 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Za mną jedna z najgorszych nocy;/ Lilianka płakała ze 2 godziny i nic nie pomagało jej uspokoić;/ Obstawiam że to zęby bo nic innego nie przychodzi mi do głowy.Także za mną 3 godziny snu i na dodatek postanowiła wstać o 5.30 i zacząc dzień i oboje z mężem wyglądaliśmy rano jak zombie ![]() Oby dzisiejsza noc była lepsza Ruchy czuję coraz wyraźniej i tak jak w pierwszej ciąży napina mi się brzuch strasznie ,momentami aż boli;/ Mam ochotę na fasolkę szparagową mniam
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze mówiąc nie sądziłam, że tak się da![]() A teraz już bardzo często daje o sobie znać i te kopniaczki czasem już całkiem solidne są ale lubię jak o sobie przypomina![]() Dziewczyny czy Was też tak swędzi ciało? Od wczoraj swędzi mnie dosłownie wszystko a najgorzej plecy;/ szorowanie nic nie dało, oliwka też;/
31/40 Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2015-02-11 o 20:06 |
|
|
|
|
#1792 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny po małej przerwie.... Napiszę pokrótce co się u mnie działo, niestety nic dobrego
z dzieciątkiem no niby jest ok na wypisie napisane, że ciąża zachowana ale poronienie zagrażające bardzo się teraz boję!! mam teraz L4 poszpitalne i odpoczywam muszę się oszczędzać, przepisali mi i biorę Luteinę dopochwową - a w szpitalu mi jej nie podawali tylko No spę.W szpitalu właśnie leżałam z dziewczyną, która miała takie objawy i się okazało, że choruje na cholestazę ciążową ona właśnie objawia się swędzeniem. Edytowane przez Marita1203 Czas edycji: 2015-02-11 o 20:31 |
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam ten problem w I trymestrze, samo przeszło a teraz na nowo i mnie trafia
|
|
#1794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam adapter do pasow bezpieczeństwa i mam nadzieje, ze w razie ... brzuszek nie byłby ściśnięty. |
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To straszne!! Ludzie jeżdżą jak wariaci Trzymam kciuki by wszystko było dobrze
|
|
#1796 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, przeżycie masakra nikomu nie życzę, będę teraz czekać z niecierpliwością na wizytę u swojego ginekologa 25.02 by zrobił USG i potwierdził że wszystko jest ok!
![]() Oczywiście już będę ciągnąć L4, do pracy nie wrócę bo bym sobie nie darowała jakby odpukać coś się stało ![]()
|
|
|
|
#1797 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, kupię nową i przetestuję Twoje porady ![]() Cytat:
u nas była dziś zupa fasolowa ze szparagowej, mniaaaam. Współczuję ciężkiej nocy, nasz synuś wstaje często ok 5:30 ale zasypia kolo 19. My po północy co prawda ale jakoś zdążymy się zregenerować Cytat:
Marita, wypoczywaj kochana
|
|
#1798 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do L4 chodzę prywatnie i nie było żadnego problemu. Powiedziałam tylko, że się źle czuję, bo mnie stresują w pracy (typowa korporacja). Gdyby miał opory przed wydaniem to chciałam mu przytoczyć historyjkę po której przepłakałam cały weekend, ale obyło się bez tego. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1799 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Uff, nadrobiłam cały dzień bez internetu ![]() Przede wszystkim gratuluję udanych wizyt i witamy kolejną dziewczynkę!!! ![]() Jestem w szoku, co Wy tu o tych napletkach... nie ogarniam Marita1203 - straszna historia, ale na pewno wszystko będzie dobrze. Bobo miało po prostu niezłą huśtawkę, ale jak nie ma krwawienia, brzuch nie boli to się nie zamartwiaj. Stresu i tak dość się już najadłaś! Mnie dzisiaj teściowa wkurza na maksa, wolę jak leży słaba na łóżku i się nie wpier.... wiem - spalę się w piekle - trudno Trochę lepiej się poczuła to łazi za mną cały dzień, w lodówce jedzenie z prawej na lewą stronę przesuwa, naczynia kuchenne mi przekłada, które trzymam pod ręką, bo codziennie używam. Jeszcze poszła do sklepu i przyniosła torbę frytek mrożonych i mówi, że mogę zrobić na obiad. Powiedziałam, że nie mam dzisiaj w planach frytek na obiad, a jak robię to z ziemniaków, a nie te kupne. No ale teraz będę musiała zrobić, bo mi pół zamrażalki ta torba zajmuje:/ szkoda, że moja teściowa nie mieszka 200km ode mnie Pociesza mnie tylko to, że jutro jadę do mamy na domowe pączki, będę jeść bez opamiętania, aż nie będę już mogła przełykać... i co najważniejsze spędzę kilka godzin bez słuchania i oglądania teściów - tadam - bezcenne Spokojnej nocy kobietki! |
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Marita przykra sytuacja
dobrze, że Wam się nic nie stało!Mam nadzieję, że z maluchem wszystko ok. Odpoczywaj.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

Może Tż zrobi krewetki bo bardzo lubimy a dawno nie było
jak słyszęo podmywaniu w 1 kierunku... teraz znajoma mówi, że jej 2 latka miała mocne przeziębienie, brała leki i zrobił jej się stan zapalny tam i to już 3 raz...to mnie przeraziła.
czyli pobudka o 5
bilans: 5 kg na plus i ....uwaga....obwód brzucha na wysokości pępka - 94 cm!!Czy któraś z was ma tak duzy brzuch w 19/20 tygodniu?

A tak to jeszcze Barbie, Madagaskar, Dzwoneczek z Nibylandii i coś o blondynkach 
miałyście jakieś trudności z dostaniem l4 od lekarza gin? Planuje pójść za tydz i poprosić, ciąze mam na razie wzorową (martwie się że może nie dać ) a mi się tak nie chce już pracować .......